2002.XII.6. Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2

TFU_20021200_Fmz_000 - 0016

Három találat négy perc alatt

Egy órával a kezdés előtt Hanacsek Attila játékvezető körbejárta a Bozsik-stadion az esőtől igencsak felázott játékterét, majd úgy döntött, hogy mérkőzésre alkalmas a gyepszőnyeg. Nos, az első félidő megkezdése után megállapíthattuk, hogy a bíró talán optimista volt egy picit, mert a játékosok az első pillanattól kezdve estek-keltek, és sértődés ne essék, egyikük-másikuk már az elején olyan rossz gyerekre emlékeztetett, aki szabadidejét jobb híján egy felázott homokozóban tölti.


Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2 (0-0)
Bozsik stadion, 5.000 néző, vezette: Hanacsek Attila (Hrabovszky, Kovács P.)

Kispest-Honvéd: Tóth J. – Laczkó, Mészáros, Dulca, Balint (Hercegfalvi 47.) – Vadócz, Dubecz, Takács – Bárányos (Piroska 29.) – Torghelle, Sasu
vezetőedző: Szurgent Lajos

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli (Szili 90.), Leandro (Jovic 55.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Hercegfalvi (66.) illetve Lipcsei (62.), Kriston (65.)
Sárga lap: Mészáros (26.), Sasu (40.), Torghelle (58.) illetve Lipcsei (25.), Kapic (53.), Balog Z. (58.), Kriston (58.), Szűcs L. (92.)

Nyugodtan kijelenthetjük, a játéktér egyik fele mérkőzésre még csak-csak, labdarúgásra azonban egyáltalán nem volt alkalmas. Itt volt például Torghelle Sándor esete, aki jó tíz métert csúszott az ülepén egy szerelés után, vagy említhetjük Marius Sasu és Dragan Vukmir találkozását, amely után a hazaiak támadója csak az oldalvonalnál tudott lelassulni. Persze azért a csapatok küzdöttek egymással lelkesen, de semmiféleképpen nem feledkezhetünk meg arról, hogy a sárban nem úgy pattant és nem úgy csúszott a labda, ahogy azt a labdarúgók megszokhatták.

A hazai oldalon a két támadó mögött Bárányos Zsolt szabadon futballozhatott, afféle irányító szerepkörben. Tehette mindezt alig félórán keresztül, utána viszont a combjához kapott, és le kellett cserélni (mint kiderült, a futballista jobb lábában elszakadt a combizom). Reménykedhettek a hazaiak, ugyanis a kényszerű váltás nyomán az a Piroska Attila kapott játéklehetőséget, aki az előző bajnokságban kellemetlen perceket okozott a Ferencvárosnak: történetesen két gólt lőtt az Üllői úton.

A ferencvárosiak próbáltak sokat futni, földön tartani a labdát, és érződött, hogy a betömörülő kispesti védelmet a széleken próbálják feltörni. A jobb oldalon azonban Kriston Attila nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem sok jó megoldása volt. A bal oldalon a brazil Leandro sokszor megkeverte a védelmet, ám igazi gólhelyzetet az ő megmozdulásai sem eredményeztek. Az első játékrészben a Ferencváros fölényben volt, a kispestiek pedig a sáros talajon képtelenek voltak veszélyesen kontrázni. A fordulás előtt még annyi említésre méltó történt – na nem kell megijedni, egyik csapat sem alakított ki helyzetet – hogy Leandro és Laczkó Árpád összerúgott, Szurgent Lajos pedig oly vehemensen reklamált, hogy Kalmár László tartalékjátékvezetőnek és Hanacsek Attilának kellett őt csitítani.

A második félidő nem kezdődött túl eseménydúsan, tíz percig kellett várni arra, hogy történjen valami érdemleges. Akkor Gera Zoltán fektette el a teljes kispesti védelmet, és tesztelte Tóth József kapust – a hazaiak egyese reflexmozdulattal hárítani tudott.

Aztán az 58. percben teljesen váratlanul felpörögtek az események, szinte izzott a légkör. A mozgalmas periódus azzal kezdődött, hogy a Honvéd támadója, Torghelle Sándor két ferencvárosival, Balog Zoltánnal és Kriston Attilával kapott hajba, az incidensnek aztán hangos szóváltás, heves lökdösődés és három sárga lap lett a vége. Az ekkor már parázs hangulatú mérkőzésen előbb Lipcsei Péter, majd Kriston Attila révén gólt szereztek a zöld-fehérek, de nem sokáig örülhettek felhőtlenül a vendégek, mert Hercegfalvi Zoltán szépített, igaz, ekkor már sok néző nem csak a pályára figyelt…

A lelátó békésebbik, ám kispestiekkel teli részére beszivárgott egy ferencvárosi szurkoló, aki természetesen örült csapata góljainak, ám ezt igencsak nehezményezték a hazaiak – ekkor még elegendő volt egy rendező közbelépése. A kispesti gól után azonban több kék mellényesnek is közbe kellett avatkoznia a fedett lelátón. Ott foglalt helyet ugyanis az amúgy kispesti nevelésű Dragóner Attila, aki a Ferencváros zöld-fehér formaruhájában ült be a hazai drukkerek közé (az FTC védője sérülés miatt nem lehetett a pályán). Nos, a válogatott játékost úgy kellett kimenekíteni a szurkolók közül. Ezután – először senki nem tudta miért – több ferencvárosi rendező és egy szakasz rendőr is felment a lelátóra. Mint később kiderült, a vendégegyesület több szurkolója is a hazaiak megszokott helyére, a főtribünre vásárolt jegyet. Ôket is szép szóval távolították el a hazaiak közül.

Mindeközben egy, a pálya mellé hajított füstbomba békésen füstölgött…

Sajnos e nyolc mozgalmasabb perc miatt marad emlékezetes ez a találkozó, és nem a mutatott játék miatt, bár a második félidőben kétségkívül jobb volt a mérkőzés, mint az első felvonásban. A játékosokat mindenképpen dicséret illeti azért, hogy a rendkívül sáros pályán végig küzdöttek, hajtottak. A Ferencváros sikerével az első helyen telel, míg a Kispest utolsó maradt.

Talán ennek tulajdonítható, hogy a Bozsik-stadionban egyre többet hallani a horvát szakember, Marijan Vlak nevét, aki ugyan nem tekintette meg élőben a Kispest–Ferencváros mérkőzést, de sokan biztosra veszik, hogy a Fradi egykori trénere hamarosan a piros-fekete együttes vezetőedzőjeként vállal munkát Magyarországon. A zöld-fehérek játékosai a lefújás után Mikulás-sapkát öltve köszönték meg a szurkolást fanatikusaiknak, akiknek az első hely volt a december 6-i ajándék.

Percről percre

16. perc: Kriston a jobb oldalról tört befelé, a fedezet Szkukalek és Leandro összjátéka után került nagy helyzetbe: a brazil futballista átadása azonban kissé hosszúnak bizonyult, így Tóth József kapujából kimozdulva az ötös sarkán fölszedte előle a labdát.
17. perc: Gera jegyezte a mérkőzés első kapura lövését: a ferencvárosi 22 méterről, középről, ballal vette célba a kaput, az erősen meglőtt, ámde középre tartó labdát Tóth József biztosan szorította magához.
23. perc: Gera remekül futtatta a jobb oldalon Kristont, a középpályás egy pattanás után laposan adott középre, Leandro tíz méterről, középről, ballal egyből a bal sarok mellé küldte a labdát.
43. perc: Piroska jobb oldali szöglete után röviden szabadítottak fel a vendégvédők, így került Dubecz Szűcs Lajos kapujától 23 méternyire lövőhelyzetbe, és ha már alkalma volt, lőtt is. Nem is rosszul: jobbal a bal felső sarkot vette célba, Szűcs vetődve ütötte ki a léc alól a labdát.
45. perc: Lipcsei végzett el a Kispest-Honvéd tizenhatosának bal oldaláról szabadrúgást, jobbal nagy erővel lőtt kapura, Tóth József előrevetődve öklözte ki a labdát.

49. perc: Lipcsei jobb oldali szöglete után a labda a kapu előtt tömörülők feje fölött elszállt, a bal oldalon Leandrónak félfordulatból 20 méterről lövésre vállakozott: ballal egy méterrel a kapu fölé bombázott.
54. perc: Kriston saját térfeléről remekül indította Gerát, aki a jobb oldalon a vendégek tizenhatosának területére szaladt, aztán befelé cselezett, elvitte a labdát Takács és Dulca mellett, végül nyolc méterről, ballal a hosszú sarokra lőtt, Tóth József a léc alól ütötte ki a labdát.
62. perc: Tököli Szkukalek indítása után a bal oldalon tört előre egészen előre, Mészáros mellett az alapvonalig jutott, ballal középre ívelt, a labda Dulca fején megpattant, a jobbösszekötő helyén Lipcsei érkezett, és nyolc méterről jobbal egyből nagy erővel a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0–1
65. perc: Lipcsei végzett el a bal oldalról, az oldalvonal közeléből szabadrúgást, középre ívelt, Tóth József rosszul jött ki, így Gera elfejelte előle a labdát. Igaz, irányítani azt már nem tudta, így a labda a magasba pattant, ám mielőtt a jobb oldali léc mellett elhagyta volna a játékteret, Tököli a levegőből visszafejelte az a kapu előterébe. Gera a levegőbe felugorva, jobbal négy méterről próbált a hálóba lőni, de a labda a gólvonalon álló Dubeczről kipattant – nem messzire, a kaputól három méterre álló Kriston elé, aki jobbal, egyből a léc alá lőtt. 0–2
66. perc: Torghelle a jobb oldalról, a tizenhatos sarkától Vukmir és Gyepes között jól adott középre, a nagy lendülettel érkező Hercegfalvi eltolta a labdát Balog mellett, majd nyolc méterről az elévetődő Szűcs Lajos fölött jobbal átemelve a labdát a kapu jobb oldalába helyezett. 1–2
79. perc: Jovics és Tököli összjátéka után Lipcsei lőtt: 18 méterről jobbal, laposan centikkel a jobb kapufa mellé.

Fény és árnyék

Kispesten nem felejtik el az egykori nagyokat. A találkozó elôtt régi közvetítéseket hallhattunk, Szepesi György tolmácsolásában az 1952-es helsinki olimpiai döntôt, amikor a magyar válogatott Jugoszláviát gyôzte le 2–0-ra. Forogtak a szalagok, s bár labdarúgó-mérkôzésen furcsa volt hallani az Egerszegi Krisztina szöuli gyôzelmérôl szóló felvételt, jó volt emlékezni a sikerekre.

Ahhoz hozzászokhattunk, hogy a mérkôzéseket gomolygó füst vezeti fel, de a könnygázt továbbra is nehezen szokja meg a békés szemlélô. Volt itt a meccs elôtt zöld-fehér és piros köd is, és a pályán kívül szükség volt rendôri beavatkozásra is. Azért azt jegyezzük meg, hogy a stadionban már csak verbálisan inzultálták egymást a drukkerek.

Nyilatkozatok:

Szurgent Lajos, a Kispest a vezetőedzője: – Kellemesen csalódtam a játékosaimban, hiszen komoly ellenállást tanúsítottak ezen a meccsen, a hozzáállásuk minden elismerést megérdemel. Azt kell mondjam, végül a rutin döntött a Ferencváros javára.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: – Fontos győzelmet arattunk, ennek köszönhetően az első helyen telelünk, így nem is mondhatok mást, mint hogy elégedett vagyok a labdarúgóimmal. Nagyon nehéz volt ezen a talajon játszani, úgy vélem, amit tudtunk, azt kihoztuk magunkból.

Kriston Attila: – Nagyon boldog vagyok, hiszen most három hónapig nyugodtan nézhetünk a táblázatra. Iszonyú nehéz meccs volt, hiszen ezen a talajon csak csúszni-mászni lehetett. Szerencsére az idény végi hangulat ellenére senki nem eresztett le, és valamennyien maximálisan koncentráltunk, és akartunk. Boldog vagyok persze a gólom miatt is, ami bravúros teljesítmény volt, hiszen legalább egy méterről bombáztam elemi erővel a kapuba… Az a vicc az egészben, hogy arra gondoltam, én már életemben nem jutok olyan lehetőséghez, amikor a gólvonalon elém pattan a labda, erre most megadatott. Amikor külföldi összefoglalókat nézek, akkor mindig úgy irigylem ezeket a gólokat. Most végre már nem kell irigykednem.

Lipcsei Péter: – Mit mondhatnék? Boldog vagyok, hogy nyertünk, és persze annak is örülök, hogy ismét gólt tudtam rúgni. Csapatkapitányként köszönöm mindenkinek az egész éves teljesítményét, és köszönöm a szurkolóknak azt, hogy mindig mellettünk voltak. Csak annyit ígérhetek, hogy tavasszal hozzuk azt, ami itt a Fradiban megszokott, azaz nem lesz megállás!

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

NS-20021207-01-20021206

NS-20021207-03-20021206

2 hozzászólás a(z) 2002.XII.6. Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk hihetetlenül nehéz körülmények között, játékra alkalmatlan pályán harcolta ki a 2-1-es győzelmet a Kispest otthonában és ezzel ŐSZI BAJNOKKÉNT zárta az évet.

  Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2 (0-0)
  Bozsik stadion, 5.000 néző, vezette: Hanacsek (Hrabovszky, Kovács P.)

  Kispest-Honvéd: Tóth J. – Laczkó, Dulca, Balint (Hercegfalvi 49.), Mészáros – Dubecz, Vadócz, Takács – Torghelle, Bárányos (Piroska 30.), Sasu
  vezetőedző: Szurgent Lajos

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli (Szili 90.), Leandro (Jovic 56.)
  szakmai igazgató: Garami József

  Gól: Hercegfalvi (65.) illetve Lipcsei (63.), Kriston (65.)
  Sárga lap: Mészáros (27.), Sasu (40.), Torghelle (57.) illetve Lipcsei (25.), Kapic (54.), Balog Z. (57.), Kriston (57.), Szűcs L. (91.)

  A sáros, csúszós talajon nehezen találták a ritmust a csapatok. Mindkét együttes futballistái sokat csúszkáltak, rengeteg volt a hiba, de ezen nem is szabad csodálkozni, hiszen soha nem lehetett tudni, hogy a labda éppen elakad a sárban, vagy éppen métereket pattan a vizes füvön. A mieink alkalmazkodtak gyorsabban a rendkívüli körülményekhez és a 20. perctől fokozatosan átvették az irányítást, beszorítva a kispestieket. Játékosaink remekül felismerték, hogy ezen a talajon érdemes távolról kísérletezni, de Tóth jól helyezkedett és hatástalanította a lövéseket. A 30. percben Bárányos részleges szalagszakadást szenvedett, a helyére Piroska állt be. Az egykori ferencvárosi játékosnak ezúton is jobbulást kívánunk! Piroska pályára lépésével felgyorsult a hazaiak játéka, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 37. percben Torghelle került a kapunk közelébe, de mielőtt lőhetett volna, Gyepes kiváló ütemben szerelte.

  A második félidőben folytatódott a sárdagasztás. Óriási küzdelem folyt a pályán, nálunk volt többet a labda, de nem tudtuk beszorítani a nagyon elszántan küzdő Kispestet. Az 57. percben Hanacsek játékvezető lépett elő főszereplővé, hiszen három sárga lapot is kiosztott, teljesen feleslegesen: Balog fogta Torghelle mezét, aki megpróbálta megütni védőnket, de nem érte el. A két játékos heves szócsatába kezdett, Kriston próbálta megnyugtatni a kedélyeket, a bíró pedig mindhárom futballistának sárga lapot adott. A 63. és 66. perc között három gól is született. Mi szereztük meg a vezetést, miután Tököli beadását követően a Dulca fejéről tovább pattanó labdát Lipcsei bombázta a jobb sarokba (0-1). Egy perccel később nem mindennapi góllal növeltük az előnyt: Lipcsei szabadrúgása után Gera Tóthot megelőzve csúsztatta tovább a labdát, melyet az alapvonaltól Tököli fejelt vissza a kapu elé. Gerzson közeli lövése a gólvonalon álló Dubeczről kipattant, éppen Kriston elé, aki 3 méterről a léc alá bombázott (0-2). A középkezdés után azonnal szépített a Kispest. Torghelle passzolt a kiugró Hercegfalvihoz, aki 10 méterről Szűcs fölött a jobb sarokba emelt (1-2). A sok gólt nem tudták feldolgozni a hazai drukkerek, akik közül néhányan előbb a főtribünön helyet foglaló Dragóner Attilát támadták meg. A térdszalagsérülés miatt hiányzó védőnket a biztonsági emberek menekítették ki a főtribünről. Ugyanekkor a kispesti táborból egy füstbomba is berepült a pályára. Szerencsére gyorsan helyreállt a rend és folytatódott az iszapbirkózás. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, a hajrában többet volt a térfelünkön a labda, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

  Nyilatkozatok:

  Garami József: -- A mai mérkőzésen nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. Szerencsére sikerült, és ezzel az élről várhatjuk a folytatást. Nagyon harcos mérkőzésen győztünk, nem érdemtelenül. Nagyon nehéz volt ilyen talajon alkotni, azt hiszem, sikerült kihozni a maximumot. Amit még fontosnak tartok kiemelni, hogy 38 ponttal lettünk elsők, ami szerintem nagyon jó eredmény, és persze az is kiemelendő, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt az egész mezőnyben, ugyanakkor a legtöbb győzelmet is mi arattuk.

  Szurgent Lajos: -- Azt mondtam a csapatnak, hogy próbáljuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát. Sikerült, nem is kicsit, ezért gratulálok a csapatomnak. Jól helytálltunk a nagyon erős Fradi ellen, de most a rutin döntött. De örülök, hogy fiatal játékosaim jól futballoztak. Ha egy kis rutint szereznek, akkor Vadóczék a csapat erősségei lehetnek, de ezt a csapatot feltétlenül meg kell erősíteni.

 • 93
  A csapat tagjai Mikulás-sapkával a fejükön ünnepelve, félmeztelenül, illetve atlétatrikóban táncolva, énekelve fogadják a lelkes szurkolók vastapsát!
  93
  Vége!! A játékvezető lefújta a meccset, MI VAGYUNK AZ ŐSZI BAJNOKOK!
  91
  Szűcs kapott sárga lapot, mert a játékvezető szerint túl lassan végezte el a kirúgást.
  91
  Hanacsek jelezte, hogy két percet hosszabbít, tehát már csak ennyi választ el bennünket az őszi bajnoki címtől.
  90
  Csere a mieinknél: Tököli helyett Szili lépett pályára.
  89
  Hercegfalvi futott el a szélen, az alapvonalnál egy csellel becsapta Kapicot, középre emelt, de Torghelle szerencsésre öt méterről a kapu mellé fejelt.
  87
  Piroska ívelt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, védőink kifejelték a labdát, amely Dubecz elé pattant, a kispesti játékos 20 méterről lőtt, de Sasut találta el.
  84
  Jovic húzott el a bal szélen, jól adott be, de az érkező Tököli elől az utolsó pillanatban mentettek a védők.
  82
  Kapic szerelte a tizenhatosunknál Sasut, aki lerántotta Ademet. A hazai csatárnak már volt egy sárga lapja, ennek ellenére Hanacsek nem állította ki.
  79
  Jovic nagyon harciasan betört a tizenhatoson belülre, Tökölihez passzolt, aki visszagurított Lipcseihez, csapatkapitányunk kapásból, 18 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.
  76
  Kriston kapu elé lőtt szabadrúgása után Jovic tolta tovább a labdát, melyet azonban Tóth szerzett meg Tököli és Gera elől.
  74
  Sasu szerzett labdát 20 méterre a kapunktól, lövésébe Gyepes lépett bele.
  71
  Torghelle 30 méteres lövését védte Szűcs.
  68
  Nagyon feszült a hangulat a nézőtéren. Előbb a lelátón helyet foglaló Dragóner Attilát támadta meg néhány hazai drukker, játékosunkat a biztonságiak menekítették ki a tömegből, majd egy füstbombát dobtak a pályára a kispesti szurkolók.
  66
  Torghelle passzolt a kiugró Hercegfalvihoz, aki 10 méterről szépen emelt Szűcs Lajos felett a jobb alsó sarokba. (1-2)
  65
  Már kettővel vezetünk. Lipcsei szabadrúgása után Gera Tóthot megelőzve csúsztatta kapura a labdát, amely mellé ment volna, de Tököli visszafejelte, Gera 2 méteres lövése Dubeczről kipattant, éppen Kriston elé, aki kapásból, 3 méterről a léc alá bombázott (0-2).
  63
  Megszereztük a vezetést! Tököli futott el a bal szélen, beadása megpattant Dulca fején, a labda Lipcsei elé került és csapatkapitányunk kapásból, 10 méterről a jobb sarokba bombázott (0-1).
  62
  Sasu beadása után Szűcs Hercegfalvi elé ütötte a labdát, akinek emelését kapusunk magabiztosan fogta meg.
  60
  Piroska kényszerítőzött Dubeczcel, de a visszakapott labdát nem tudta beadni, mert Balog jól helyezkedett és fejjel tisztázott.
  57
  Három sárga lapot osztott ki Hanacsek. Balog megfogta Torghelle mezét, aki megütötte védőnket. Kriston próbált rendet tenni a kakaskodók között, a játékvezető pedig mindhárom futballistának sárga lapot adott.
  56
  Először cserélt Garami József: Leandrót Jovic váltotta fel.
  55
  Gera futott le az alpvonalig, majd két szép csellel középre került, 13 méterről, fordulásból lőtt, Tóth szép mozdulattal ütötte a kapu fölé a labdát.
  54
  Kapic húzta vissza Sasut, amiért sárga lapot kapott.
  53
  Két kispesti labdaszedő fiú szeretett volna autogramot kérni Garami Józseftől. Szakmai igazgatónk udvariasan arra kérte a gyerekeket, hogy várják meg a mérkőzés végét és akkor természetesen nagyon szívesen eleget teljesíti kívánságukat.
  51
  Leandro beadása után a labda centiméterekkel szállt el Gera feje fölött, amit így Tóth szerzett meg.
  50
  Lipcsei szöglete után a védőkről Leandro elé pattant a labda, légiósunk 18 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  49
  Másodszor is sérülés miatt cserélt Szurgent Lajos. Balint helyére Hercegfalvi állt be.
  48
  Szkukalek kapu elé lőtt labdája kipattant Tóthról, de szerencséjére a közelben nem volt senki.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik edző sem cserélt, de a kivonulásnál Garami József Jovictól és Szilitől intenzív bemelegítést kért, tehát elképzelhető, hogy hamarosan pályára fognak lépni.
  45
  Úgy tudjuk, hogy Bárányos Zsoltot szalagszakadás miatt cserélték le, az irányítónak “beszakadt” a jobb combhajlítóizma. Jobbulást kívánunk az egykoron Ferencvárosban is megfordult játékosnak.
  45
  Hanacsek lefújta az első félidőt.
  45
  Gerát buktatták a tizenhatos sarkánál. A megítélt szabadrúgást Lipcsei egyből kapura csavarta, Tóth kiütötte a labdát.
  43
  Piroska szöglete után a labda Dubeczhez került, akinek 28 méteres, léc alá tartó bombáját Szűcs óriási bravúrral védte.
  40
  Balog és Sasu csatáztak a labdáért, amely végül a csatár lábáról hagyta el a játékteret. Hanacsek kirúgást ítélt, a román légiós azonban reklamálni kezdett, amiért sárga lapot kapott.
  37
  Lipcsei hozta fel nagy lendülettel a labdát, Gerához passzolt, aki gyönyörűen szöktette Tökölit, de Mészáros a tizenhatoson belül becsúszva szerelt.
  35
  Sasu szerzett labdát a térfelünk közepén, kiugratta Torghellét, akit a tizenhatoson belül Gyepes szerelt nagyon határozottan.
  33
  Tököli próbálta meg kiugratni Gerát, de a labda megcsúszott a vizes füvön és lehetetlen volt elérni.
  30
  Vukmir és Sasu ugrott fel a labdáért. A hazai csatár könyökkel arcon vágta védőnket, de megúszta sárga lapos figyelmeztetés nélkül.
  30
  Szurgent Lajos kényszerű cserét hajtott végre: Bárányos Zsolt lába meghúzódott, a játékmester helyett Piroska Attila állt be.
  29
  Tököli indította Leandrót, akinek kapu elé lőtt labdájáról lemaradtak a többiek.
  27
  Mészáros visszahúzta Tökölit, ezért ő is sárga lapot kapott.
  25
  Lipcsei egy jó csel után kicsit hosszan szöktette magát és Mészárossal csatázott a labdáért, melyet a hazai játékos rúgott el, csapatkapitányunk pedig Mészáros bokáját találta el. Hanacsek sárga lapot adott Lipcseinek.
  24
  Lipcsei adott keresztbe, Leandro úgy vette át a labdát, hogy egyben védőjéről is lefordult, majd 24 méterről lőtt, de Tóth magabiztosan védett.
  23
  Kriston adott be laposan a jobb szélről, Leandro Laczkót megelőzve 12 méterről kapásból lőtt mellé.
  22
  Fantasztikus szurkolótáborunk űzi-hajtja csapatunkat.
  21
  Sasu egy rossz ütemű becsúszás után csúnyán eltalálta Vukmir lábát. A hazai csatár azonban megúszta lap nélkül, a játékvezető a csúszós talaj számlájára írta a szabálytalanságot. Szerencsére Dragan folytatni tudta a játékot.
  18
  Először jutottunk szöglethez a meccsen. Lipcsei laposan belőtt labdáját kivágták a védők.
  16
  Gera 25 méteres lövését védte Tóth.
  14
  Leandro egy gyönyörű visszahúzós csel után Tökölihez passzolt, válogatott csatárunk remekül fordult le Mészárosról, de a labda a csúszós füvön felgyorsult és kigurult az alapvonalon túlra.
  12
  Bárányos indította Dubeczet, de az ő beadása elakadt a kiváló ütemben keresztező Gyepesben.
  10
  Bárányos emelt be szabadrúgást a kapunk elé, de mindenki lemaradt a labdáról, amely érintés nélkül hagyta el a pályát.
  8
  Gera lőtte be laposan a kispesti tizenhatoson belülre a labdát, melyet Takács vágott ki.
  6
  Leandro remek csellel csapta be Vadóczot, de mielőtt beadott volna, a labda kigurult az alapvonalon túlra.
  4
  Lipcsei ívelt be szabadrúgást a kispesti kapu elé, Tóth azonban lehúzta a labdát Tököli és Gera elől.
  3
  Lipcsei hosszú indításával Gera próbált meg kiugrani, de Dulca lefülelte az átadást.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A kispesti szurkolók több füstbombát is gyújtottak, piros füstben úszik a hazai szektor. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben játszanak majd.
  .
  A műsorközlő nagyon sportszerűen köszöntötte csapatunkat és a Fradi TV-t is.
  .
  A ferencvárosi szurkolók teljesen megtöltötték a szektorukat, legalább háromezren bíztatják majd csapatunkat.
  .
  A csapatok befejezték a bemelegítést és lejöttek a pályáról. Dragan Vukmir már most úgy néz ki, mint egy tengerészgyalogos, aki terepgyakorlaton vett részt. A játékos tetőtől talpig tiszta sár. Már csak öt perc van a kezdésig.
  .
  Minden jel arra utal, hogy lesz mérkőzés. Sajnos a pálya talaja pocsék, de a játékvezetők eddig nem jelezték, hogy játékra alkalmatlan lenne a gyep.
  .
  Erre a meccsre is több külföldi játékosmegfigyelő érkezett, akik elsősorban Gera Zoltán játékára kíváncsiak.
  .
  Már mindkét együttes játékosai a pályán melegítenek. Előbb a hazai csapat jött ki a játéktérre, majd megérkeztek Lipcseiék is, akiket nagy ováció fogadott -- hála a stadionban gyülekező ferencvárosi drukkereknek.
  .
  Már Szűcs Lajos is a pályán melegít Udvarácz Milán és Józsa Miklós segítségével.
  .
  A pálya talaja rendkívül rossz állapotban van. Szűcs Lajos szerint óriási szükség lenne úszógumira, Kriston Attila úgy vélte, hogy a csúszós, vizes füvön nagyon könnyen sérülést okzhatnak egymásnak a játékosok. Balog Zoltán és Szkukalek Igor arról beszéltek, hogy gyakorlatilag lehetetlen megfelelő stoplist választani, annyira vizes és csúszós a fű, Tököli Attila pedig csak annyit mondott: “hú, ez szép lesz…”.
  .
  A műsorközlő most jelentette be, hogy az ünnepek közeledtére való tekintettel, ezúttal a meccs előtt nem zene szól a hangszórókból, hanem magyar sportsikereket idéznek fel. Jelenleg Szepesi György közvetítése hallható az 1952-es helsinki olimpiáról, éppen Puskás lövi az Aranycsapat gólját, amikor Gujdár Sándor kapusedző vezetésével a kispesti hálóőrök elkezdték a melegítést.
  .
  Lassan gyülekeznek a szurkolók a lelátón, egyelőre csak a mi drukkereink tartózkodnak a stadionban.
  .
  Nem teljesül Dragóner Attila vágya, melyszerint -- ha csak egy perc erejéig is – mindenképpen pályára szeretne lépni a mai meccsen. Nos, a védőnek erre nem lesz lehetősége, ugyanis Garami József úgy döntött, biztonsági okokból nem ülteti le a padra az elmúlt hetekben sérüléssel küszködő játékost. A szakmai igazgató konzultált az orvosokkal, majd amellett döntött, hogy Dragó ne üljön a padra. Az orvosok szerint a pocsék minőségű talajon ugyanis akár egy perc alatt is meg lehet sérülni, ezt pedig senki nem meri megkockáztatni. Ráadásul a kispadra csak heten ülhetnek le, Garami József pedig nem szeretne egy helyet fenntartani egy nem teljesen egészséges játékosnak, amikor a keretben olyanok is vannak, akik kockázat nélkül is bevethetők. . A kispadon ma Udvarácz, Keller, Bognár, Cheregi, Jovic, Szili és Penksa ül majd, azaz a tervezett kezdőcsapat nem változott: Szűcs – Balog, Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro.
  .
  A csapatok még az öltözőben vannak, és a melegítésre készülődnek. A hazaiaknál kisebb gond merült fel: mivel mindkét együttes kapusának egyforma a meze, ezért Tóth Józsefnek mezt kell cserélnie. Azért neki, mert vendégcsapat lévén “miénk az elsőbbség.”
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idényzáró mérkőzése a kispesti Bozsik-stadionban. Ha mi nyerünk, akkor mi vagyunk az őszi elsők!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST