2003.II.14. Ferencváros – Spartak Trnava: 2-2

Gyepes súlyosan megsérült

Egy, a hosszabbítás perceiben kapott gól miatt csapatunk döntetlenre végzett a Spartak Trnava ellen, a szlovák bajnokság második helyezettje elleni összecsapás 2-2-vel ért véget. Góljainkat Tököli és Huszti szerezték. Sajnos a mérkőzésen Gyepes Gábor és Kiss György is súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Minekutána a Cipruson edzőtáborozó Ferencváros a rossz idő miatt csütörtökön nem léphetett pályára a szlovák élvonalbeli újonc, a jelenleg a bajnokságban második helyen álló Spartak Trnava ellen, Garami József szakmai igazgató úgy döntött: a pénteken pótolt találkozón mindenki egy félidőnyi játéklehetőséget kap.

Csak a Torpedóval vívott előkészületi meccsen sérülést szenvedett Gera Zoltán, illetve a húzódással bajlódó Halgas Tibor nem futballozhatott, aztán kiderült: nem játszhat 45 percet Gyepes Gábor és Kiss György sem, a két védőt negyedóra után sérülés miatt le kellett cserélni. Jó hír viszont az FTC-szimpatizánsok számára, hogy az utóbbi edzéseken Sowunmi Thomas egyszerűen megállíthatatlan volt, az egymás közti játékban pillanatok alatt ért el “mesternégyest”, s hogy másfél hetes kihagyás után újra játszott Alekszandar Jovics.

A mérkőzés:

Ferencváros – Spartak Trnava: 2-2 (1-1)
Larnaca, vezette: Kosztasz

Ferencváros:
I. félidő: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes (Balog Z. 14.), Kiss Gy. (Szkukalek 14.) – Penksa, Lipcsei, Kapic, Leandro – Tököli, Andone
II. félidő: Udvarácz – Bognár Zs., Balog Z., Keller, Szkukalek – Kriston (Takács Á. 63.), Szili, Somorjai, Huszti – Sowunmi, Jovic

Spartak Trnava: Hodulik – Fall, Hlusko, Hrabal, Filip – Molnár (Hodur 43.), Ujlaky, Horvatovic, Juhász (Kozuch 65.) – Stano, Kriss

Gól: Tököli (27.), Huszti (79.) illetve Kriss (13.), Filip (92.)
Sárga lap: Molnár (26.)

… és Kiss is.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a szlovákok az első percekben kemény, sőt időnként durva belépőkkel jelezték, hogy nem vár könnyű 90 perc a mieinkre. Az első 10 percben mi játszottunk veszélyesebben, az első negyedóra végének történéseit viszont legszívesebben elfelejtenénk. Sajnos a 10. percben Gyepes Gábor egy felugrás után rosszul érkezett le a földre, emiatt ápolásra szorult. Már ekkor látszott, hogy komolyabb a baj. Közben gólt kaptunk: Kriss lerántotta Kisst, majd a hálóba lőtt. A Steaua elleni meccsről ismerős játékvezető megadta a gólt. Sajnos, nem ez jelentette a legnagyobb bánatot, hanem az, hogy Kiss az eset közben súlyosan megsérült. Ő sem tudta folytatni a játékot, hiszen beszakadt a combhajlító izma. Gyepesnél az alaposabb vizsgálatok után dől majd el, hogy elszakadtak (szerk: Gyepinek a jobb térdében az elülső keresztszalag szakadt el) vagy meghúzódtak a jobb térdében a szalagok. Mindezek ellenére a mieink nem törtek le, és több helyzetet is kidolgoztak. Ez a 27. percben gólt hozott: Tököli egy levágódó labdát bombázott a hálóba (1-1).

A folytatásban is fölényben futballoztunk, Andonével és Tökölivel nehezen bírtak a szlovák védők. Utóbbinak még szerencséje sem volt, hiszen a leshatárról többször jó ütemben kilépő támadót rendre „visszafújta” a bíró les miatt. A legérdekesebb eset az volt, amikor Tökölit egy bedobás (!) után találta lesen a partjelző. Az első játékrészben az eredmény már nem változott, a csapatok 1-1-el fordultak. A második félidőben a szakmai igazgató egy teljesen új csapatot küldött pályára: Udvarácz – Bognár, Balog, Keller, Szkukalek – Kriston (Takács 63.p.), Szili, Somorjai, Huszti – Sowunmi, Jovic; bár Balogot és Szkukaleket már az első negyedóra után becserélte Garami József a sérülések miatt. A második játékrészben elsősorban Sowunmi és a fiatal Huszti okozott gondot a védőknek. Többször jól futott el a balszélen, majd adott középre. A fiatal játékos nagy pillanata a 79. percben jött el, amikoris vezetéshez juttatta csapatunkat (2-1). Ekkor úgy tűnt, hogy a fiatal támadó győztes gólt szerez, sajnos nem így lett. A 92. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Pilip talált be a hálóba.

NS-20030215-03-20030214

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 94
  A játékvezető lefújta a mérkőzést.
  92
  Egyenlített a Trnava. A szlovákok szögletet végezhettek el, még a kapusuk is előrejött. A beadás után óriási kavarodás volt a kapunk előtt, a labda a tizenhatos vonalán helyezkedő Filip elé pattant, aki védhetetlenül lőtt a jobb sarokba (2-2).
  90
  A játékvezető 4 perc hosszabbítást jelzett. Az elmúlt percekben beszorítottuk ellenfelünket.
  87
  Szili végzett el szögletet. Keményen kapu elé lőtt labdája csak centiméterekkel suhant el Sowunmi feje előtt.
  84
  Jovic passzolt Sowunmihoz, akinek 18 méteres lövése egy védőről pattant a kapu mellé.
  82
  Jovicot rántották le a tizenhatos előtt, a játékvezető azonban továbbengedte a játékot.
  79
  Szli indította Sowunmit, aki a jobb szélen egy csellel becsapta ellenfelét, középre gurított és Huszti 5 méterről a hálóba helyezett (2-1).
  74
  Szkukalek beadása után Jovic fordul kapura, lövése azonban kipattant a védőkről, Szili egyből ismételt, de az ő kísérletébe is beleléptek.
  70
  Szkukalek futott le az alapvonalig, visszagurított labdáját Szili lőtte fölé.
  67
  Huszti beadása után Takács szorongatott helyzetből fejelt fölé.
  65
  Cseréltek a szlovákok is: Juhász helyett Kozuch állt be.
  63
  A bokáját fájlaló Kriston helyett Takács lépett pályára.
  60
  Megérkezett a meccsre az AEL Limassol korábbi edzője, aki kis túlzással “miattunk vesztette el” állását pár hónapja. A mindig mosolygós Michaelidesz úr komolyabb társasággal érkezett a mérkőzésre, és egyből Tököli Attilára hívta fel ismerősei figyelmét.
  59
  Szorult helyzetünkre jellemző, hogy Keller Józsefnek belső védőt kell játszania. A rutinos balhátvéd egyébként remekül látja el feladatát.
  58
  A lelkesen játszó Huszti ugratta ki a leshatáron álló Jovicot, ám a partjelző ezúttal is lest intett.
  54
  Balog testi épségét sem kímélve vetődött bele Juhász kapáslövésébe. A labda védőnkről a mezőnybe vágódott vissza.
  51
  Keller szerzett labdát a Trnava tizenhatosán belül, keresztbeívelt Sowunmihoz, Thomas a labdát maga elé tette, majd becsúszva próbálta elcsúsztatni a kivetődő kapus mellett. A két játkos összeütközött, a labda kipattant a hálóőr lábáról. Szerencsére az esetnél egyikük sem sérült meg.
  48
  Huszti 17 méteres lövését védte a szlovákok kapusa.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Takács Ákos és Fehér Ádám a pálya szélén melegítenek. Elképzelhető, hogy a junior csapat játékosai is szóhoz jutnak a találkozón.
  45
  A második félidőben az előzetes terveknek megfelelően egy másik csapat lép pályára. Balog Zoltán és Szkukalek Igor a sérülések miatt már korábban beálltak. A csatársorban Sowunmi Thomas ékpárja Aleksandar Jovic lesz, aki Achilles-ín sérülése miatt másfél hétig nem tudott edzeni és tegnap vett részt először az edzésen a kétkapus játékban.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Leandro egy perc alatt kétszer is kiugratta Tökölit, de a bíró mindkét esetben lesen állította meg csatárunkat. Mindkét alkalommal elég nehéz volt eldönteni, hogy csatárunk valóban lesről indult-e.
  43
  Molnár nem tudta folytatni a játékot, a helyére Hodur állt be.
  41
  Szkukalek és Molnár futott versenyt a labdáért. A párharcot Igor nyerte, ellenfele azonban a vizes füvön nem tudott megállni és hatalmas lendülettel nekicsúszott a pályát övező vaskorlátnak. Jelenleg a pálya szélén ápolják.
  39
  Andonét egy percen belül kétszer is térden rúgták, légiósunk fájlalja a lábát, de egyelőre folytatni tudja a játékot.
  37
  Lipcsei szöglete után a védők röviden szabadítottak fel, Andone 19 méterről kapásból lőtt, Hodulik a jobb alsó sarok elöl óriási bravúrral ütötte ki a labdát.
  34
  Kapic szerzett labdát a szlovák térfél közepén, Lipcseihez passzolt, aki egyből lőtt, a labda az egyik védőről pattant az alapvonalon túlra.
  31
  A bírók furcsa felfogásban vezetik a meccset és a szabályokkal sincsenek tisztában. Tököli egy bedobás (!) után egyedül tört volna kapura, amikor a játékvezető a partjelző beintésére lesen (!!) állította meg.
  29
  A rúgott gól méginkább meghozta a mieink harci kedvét, amivel eddig sem volt gond. Játékosaink nagy elszántsággal küzdenek, senki nem ismer elveszett labdát.
  27
  Egyenlítettünk! Az Andone elleni szabálytalanságért megítélt szabadrúgást Lipcsei végezte el. A labda irányt változtatott a sorfalon, melyet végül Tököli bombázott a jobb sarokba (1-1).
  26
  Andonét kíméletlenül felrúgták a tizenhatos vonala előtt. A szabálytalankodó Molnár sárga lapot kapott.
  24
  Szűcs védett óriási bravúrral. Kapusunk Stano távoli lövését csak kiütni tudta, a szlovák csatár megpróbált ismételni, kapusunk ismét hárított, majd Balog vágta ki a labdát.
  23
  Lipcsei beadása után Dragóner 8 méterről fejelt kapura, Hodulik a levegőben úszva tudta kiütni a labdát.
  18
  Sajnos mindkét játékosunk sérülése komolynak tűnik: Kiss Györgynek beszakadt a combhajlító izma, Gyepesnél az alaposabb vizsgálatok után dől el, hogy elszakadtak vagy meghúzódtak a jobb térdében a szalagok.
  15
  Fall tört be a tizenhatosunkon belülre, közeli lövését Szűcs bravúrral védte.
  14
  Kiss és Gyepes nem tudja folytatni a játékot, helyettük Szkukalek és Balog jött be.
  13
  Ennél rosszabbul nem kezdődhetett volna számunkra a mérkőzés. Kriss Kisst lerántva tört be a tizenhatosunkon belülre és Szűcs mellett a kapuba lőtt (0-1). A játékvezető sajnos megadta a gólt, ráadásul Kiss Györgyöt is ápolni kell, a középkezdéshez csak 8 mezőnyjátékossal álltunk fel.
  11
  Gyepi nem tudja vállalni a folytatást, még senki nem állt be a helyére, most tíz emberrel játszunk.
  10
  Gyepes ugrott fel a labdáért, de rosszul érkezett le a földre és a térdét fájlalja. Válogatott védőnket ápolják, egyelőre áll a játék.
  8
  Penksa lépett volna ki a jobb szélen, amikor a játékvezető, feltehetően tévesen, lesen állította meg.
  6
  A szlovákok eddig csak azzal vétették észre magukat, hogy rengeteg szabálytalansággal tördelik szét a játékot, edzőjük, Jozef Adamec pedig vagy a bírókkal beszél vagy a játékosait irányítja nagyon hangosan. Szkukalek Igorék a meccs előtt elmondták, hogy Adamec igencsak aktív lesz a mérkőzésen, hiszen szinte az első perctől kezdve az utolsóig hallani lehet majd a hangját.
  4
  Andone remek labdával szöktette Tökölit, Hodulik azonban a kapujából kifutva tisztázott csatárunk elől.
  3
  Horvatovic az oldalvonalnál leterítette Penksát, a játékvezető figyelmeztette a szlovák futballistát.
  2
  Kemény belépőkkel kezdődött a mérkőzés: Leandro próbált meg két védő között kilépni, akik együttes erővel buktatták.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. A mieink tiszta zöldben, a szlovákok piros-feketében játszanak.
  .
  Játékosaink nem örültek, amikor meglátták a bírót. Ugyanaz a játékvezető fújja ma a sípot, aki a Steaua elleni meccsünket is vezette és akkor egy jogtalan tizenegyest adott a román csapatnak. Reméljük, ma több szerencsénk lesz a bíróval.
  .
  A szlovákok kapuesdzője Roland Pralj, aki játékosként védett Magyarországon, sőt együtt is dolgozott szakmai igazgatónkkal, Garami Józseffel.
  .
  Halgas Tibor nem játszhat a mai meccsen, a combhajlítóizom sérüléssel bajlódó fiatal játékos azonban jelenleg is rója a köröket a pálya körül. A szintén sérült Gera Zoltán nem tarthat vele, hiszen a támadó továbbra sem edzhet teljes intenzitással. Gera a szakmai igazgató kérésére most különböző erősítő gyakorlatokat végez a pálya szélén.
  .
  Marek Penksa és Szkukalek Igor a Trnava játékosainak többségét jól ismeri. Futballistáink a bemelegítés előtt kedélyesen el is beszélgettek a szlovákokkal. Igor elmondta, hogy Krissre nagyon oda kell figyelni, Szlovákiában kemény belépőivel vált ismertté.
  .
  Szlovák ellenfelünknek nemcsak a játékoskerete, hanem a kispadja is erős. A csapat szakvezetője az egykori szövetségi kapitány, Jozef Adamec.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Spartak Trnava elleni edzőmeccse. A találkozót csütörtökön a rossz időjárás miatt nem tudták megrendezni, de ma nincs akadálya az összecsapás lebonyolításának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.22. 19:30 Mezőkövesd-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST