2003.II.15. Ferencváros – Sinnik: 2-1

A szombaton a tervezett két edzőmérkőzés helyett egy találkozót játszottak a mieink, amelyen 2-1 arányban legyőztük az orosz bajnokság 6. helyezettjét, a Sinniket. Emellett jó hír, hogy a mérkőzésen a jelek szerint senki nem sérült meg, bár – amint arról már beszámoltunk – Tököli Attila torokfájás miatt kihagyta az összecsapást.

Rájár a rúd a Cipruson edzőtáborozó Ferencvárosra. A hét elején Zováth János, szombaton pedig újabb három sérült játékos, Gyepes Gábor, Kiss György és Gera Zoltán utazott haza sérülés miatt.

A labdarúgók első útja a Sportkórházba vezetett, s kivizsgáláson vettek részt. Nem volt értelme annak, hogy Larnacában maradjanak, mert sérülésük miatt az edzéseken nem vehettek részt. Gera a Torpedo Moszkva elleni mérkőzésen kapott rúgást a lábára, Gyepes és Kiss pedig a szlovák Spartak Trnavával játszott meccsen vált harcképtelenné. Geráék szombaton hazafelé, Tököli Attila pedig a helyi kórház felé vette az irányt. A torkát fájlalta a válogatott csatár, ráadásul Gyarmati Jenő orvos duzzanatot észlelt a nyakán. Az orvos szerint a rendellenesség nem sima torokfájás, s jobb, ha kórházba viszik. Nos, a támadónál gégegyulladást mutattak ki a műszerek, gyógyszereket kapott, és három nap pihenőt javasoltak számára.

Miközben Tökölit kórházba szállították, a csapat edzőmérkőzést játszott az orosz első osztályú Sinnikkel. A magyar listavezető Lipcsei Péter vezérletével nyert a lelkes, ám helyenként durva oroszok ellen. A második gólt a védő Dragan Vukmir szerezte, és a statisztikák szerint az egy éve szerződtetett szerb védő először rúgott gólt zöld-fehér szerelésben. Érthetően nagy volt az öröm a találkozó után, a mérkőzést megtekintő magyar ENSZ-katonák közös fotókat készítettek a győztes együttes tagjaival.

A mérkőzés:

Ferencváros – Sinnik: 2-1 (0-0)
Larnaca, Haristolou

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner (Somorjai 82.), Balog Z. (Keller 65.) – Bognár Zs. (Takács Á. 53.), Lipcsei, Kapic, Szkukalek (Leandro 46.) – Sowunmi (Fehér 85.), Andone, Penksa (Huszti 72.)

Sinnik: Safarov – Vassiliev, Zhirov, Daer, Sevcsuk – Popov, Kuhorz, Klyev, Kroul – Khmoukha, Kapenko

Gól: Lipcsei (57.), Vukmir (71.) illetve Berto (75.)
Sárga lap: Vukmir (88.)
Kiállítva: Sowunmi (83.)

Mindkét együttes nagy akarással kezdte a mérkőzést. Az első lehetőség Khmoukha előtt adódott, Szűcs azonban bravúrral védett. A mieink elsősorban Sowunmi és Penksa révén veszélyeztettek. Az első játékrészben egyértelműen mezőnyfölényben játszottunk, de sajnos nem sikerült előnyhöz jutni.

A fordulás után sem változott a meccs képe, többnyire mi birtokoltuk a labdát. Az 57. percben aztán megszereztük a vezetést Lipcsei révén: a csapatkapitány kétszer is kényszerítőzött a jobb oldalon felbukkanó Penksával; a másodszor visszakapott labdával betört a tizenhatoson belülre és két orosz védő között 11 méterről védhetetlen gólt lőtt a bal alsó sarokba. A mérkőzésnek ebben a szakaszában kifejezetten élvezetesen futballoztunk: előbb Lipcsei lőtt kis híján újabb gólt, majd Sowunmi talált be majdnem a Sinnik hálójába. A 71. percben Vukmir már nem kegyelmezett: a szerb védő a mi térfelünkről indította Sowunmit, aki remekül megtartotta a labdát; Dragan azonban szintén előre futott és a visszakapott labdát gyönyörű mozdulattal, 15 méterről a bal sarokba bombázta. Pár perccel később szépítettek az oroszok: Popov húzott el a bal szélen, beadása után Berto 5 méterről Szűcs mellett a hálóba helyezett. Ezután már biztosan őriztük előnyünket, egy ideig 10 emberrel, hiszen a játékvezető Sowunmit – kissé szigorúan – kiállította. Az eredmény már nem változott, azaz 2-1-re nyertük meg a Sinnik elleni összecsapást.

NS-20030216-00-20030215

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 93
  A játékvezető lefújta a mérkőzést. A találkozó után több közös kép is készült a mieinkről és az ENSZ-katonákról. Csapatunk nevében Lipcsei Péter köszönte meg a bíztatást és ajándékba csapatképeket adott át a békefenntartóknak, akik egy katonai sapkát ajándékoztak a mieinknek.
  90
  Huszti tört előre nagy lendülettel, de nem tudta átemelni a labdát az elévetődő kapus fölött.
  88
  A játékvezető a jelek szerint elfáradt a végére. Ez lehet a magyarázata annak, hogy Fehér szabálytalansága után Vukmirnak adott sárga lapot.
  85
  A játékvezető belátta, hogy túl szigorú ítéletet hozott Sowunmi kiállításánál és engedélyezte, hogy Fehér Ádám beálljon Thomas helyére.
  83
  Sowunmi szabálytalankodott a felezővonalnál, a játékvezető teljesen érthetetlen okból kiállította játékosunkat. Thomas semmilyen kirívó durvaságot nem követett el.
  82
  Dragónert Somorjai váltotta fel, ezzel valamennyi mezőnyjátékosunk pályára lépett. A védelem eddig soha nem látott összetételben játszik az utolsó percekben.
  80
  Tököli Attila Gyarmati Jenővel együtt visszaért az Alpha sportcentrumba. A csatárnak megtükrözték a torkát és megállapították, hogy begyulladt a gégéje. Az orvos különböző gyógyszereket írt fel, Tököli három napig nem edzhet, utána viszont ismét részt vehet a közös munkában.
  78
  Vassiliev a felezővonalnál rátartott Huszti lábára. A játékvezető azonban nagyon határozottan gyorsan megfékezte az indulatokat.
  77
  Kultchy 17 méteres lövése után Szűcs óriási bravúrral a kapufára ütötte a labdát.
  75
  Popov húzott el a bal szélen, beadása után Berto 5 méterről Szűcs mellett a hálóba helyezett.
  73
  Szűcs óriási bravúrral védte Klyev közeli lövését.
  72
  Penksa helyére Huszti állt be.
  71
  Már kettővel vezetünk! Vukmir a mi térfelünkről indította Sowunmit, aki remekül megtartotta a labdát. Dragan azonban szintén előre futott és a visszakapott labdát gyönyörű mozdulattal, 15 méterről a bal sarokba bombázta(2-0).
  68
  Baloldali beadás után Berto fordult volna kapura, de Dragóner önfeláldozó vetődéssel tisztázott.
  65
  Balog helyére Keller állt be.
  63
  Takács remek cselekkel futott el a jobb szélen, élesen kapu elé lőtt labdáját az orosz kapus kivetődve csípte el a berobbanó Sowunmi elől.
  61
  Lipcsei helyett Szili lépett pályára. Garami József elmondta, hogy szeretné egy kicsit pihentetni csapatkapitányunkat. Lipcseitől Szűcs Lajos vette át a karszalagot.
  60
  Lipcsei 24 méteres szabadrúgása után a labda centiméterekkel szállt el a kapu fölött, a kapusnak esélye sem volt a hárításra.
  57
  Megszereztük a vezetést. Lipcsei kétszer is kényszerítőzött a jobb oldalon felbukkanó Penksával. A másodszor visszakapott labdával csapatkapitányunk betört a tizenhatoson belülre és két orosz védő között 11 méterről védhetetlen gólt lőtt a bal alsó sarokba (1-0).
  53
  Bognár helyére Takács állt be.
  52
  Andone a saját térfeléről ugratta ki Sowunmit. Thomas lefutotta védőjét, aki a tizenhatos előtt visszahúzta, de a játékvezető továbbot intett.
  49
  Jobboldali beadás után Berto csúsztatott kapura, Szűcs bravúrral mentett.
  46
  Elkezdődött a második játékrész.
  45
  A szünetben egy csere volt nálunk. Szkukalek helyett Leandro folytatja majd a játékot.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Klyev 23 méteres lövése elkerülte a kapunkat.
  43
  Mezőnyfölényben játszunk, ellenfelünk nem tudja megtartani a labdát.
  41
  Sowunmi legurítása után Andone 19 méterről kapásból centiméterekkel lőtt a jobb kapufa mellé.
  39
  Kapic 16 méteres lövését védte a Sinnik kapusa.
  34
  Sowunmi bedobása után Lipcsei vezette keresztbe a labdát, 18 méterről váratlanul lőtt, a labda centiméterekkel ment fölé.
  28
  Dragóner határozott szerelése után szabadrúgást kaptak az oroszok 22 méterre a kapunktól. Khmoukha lövése levágódott a sorfalról, majd Szkukalek tisztázott.
  21
  Lipcsei hosszú keresztlabdájával Sowunmi húzott el a jobb szélen, beadása után Penksa előrevetődve fejelt, Safarov óriási bravúrral védett.
  18
  Lipcsei passzolt Vukmirhoz, aki két jó csel után Sowunmit akarta kiugratni, de kicsit hosszú volt az indítása, így Safarov szerezte meg a labdát.
  15
  Bognár indításával Vukmir húzott el a jobb szélen, egészen az alapvonalig, futott, remekül ívelte be középre a labdát, melyről csak centiméterekkel maradt le az üresen hagyott Penksa.
  12
  Lipcsei beadása után Szkukalek csúsztatta tovább a labdát, melyet Sowunmi fejelt kapura, de Safarov védett.
  10
  Az Alpha sportcentrum vezetőjének segítségével sikerült találni egy gégészt, így Tököli Attilát Szűcs Mihály túraszervező és Gyarmati Jenő csapatorvos társaságában ismét elvitték a kórházba.
  5
  Szűcs védett bravúrosan. Khmoukha futott versenyt Dragónerrel, az orosz játékos 18 méterről, szorongatott helyzetből lőtt, Szűcs a jobb felső sarok elől, a levegőben úszva ütötte szögletre a labdát.
  2
  Andone támadta le nagyon határozottan a kapussal passzolgató Zhirovot. A védő jobb híján az alapvonalon túlra rúgta a labdát. Lipcsei szöglete után a védők tisztáztak.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indítottuk útjára a labdát.
  .
  Könnyebb sérültjeink, Kriston Attila, Halgas Tibor és Aleksandar Jovic a pálya szélén regeneráló futóedzésen vesznek részt. Szerencsére az ő állapotuk nem súlyos, így komoly esély van rá, hogy hétfőn a koreai LG elleni meccsen vállalják a játékot.
  .
  A két együttes játékosai befejezték a bemelegítést, most sorakoztak fel a pálya szélén. A mieink tiszta fehérben, ellenfelünk kék-fekete csíkos mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban játszik majd.
  .
  A magyar ENSZ-katonák ezúttal is a helyszínen bíztatják a csapatot. Most a szokottnál kevesebben jöttek, ennek az az oka, hogy csak ennyien kaptak engedélyt a laktanya elhagyására.
  .
  Tököli Attila Gyarmati doktorral együtt megérkezett a találkozó helyszínére. Csatárunkat a larnacai kórházban nem vizsgálták meg, mert a hétvégén a gégészeten nincs rendelés, ezért a szakmai stáb most azon fáradozik, hogy megpróbáljon egy specialistát találni, aki megvizsgálja játékosunkat. Tökölinek meg van duzzadva a torka és nem tud nyelni.
  .
  Garami József a sérülések miatt visszatért a korábban bevált 3-4-3as rendszerhez, elöl Andone lesz az előretolt csatár, Penksa és Sowunmi pedig kicsit mögötte helyezkednek el.Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Bognár, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Sowunmi, Andone, Penksaösszeállítású együttest küldi pályára, a kispadon Udvarácz, Szili, Somorjai, Leandro, Takács, Fehér, és Huszti vár bevetésre. Ellenfelünk kezdőcsapata: Safarov -- Vassiliev, Zhirov, Daer, Sevcsuk -- Popov, Kuhorz, Klyev, Kroul -- Khmoukha, Kapenko.
  .
  A mieink felforgatott összeállításban kénytelenek pályára lépni. A legújabb sérültünk Tököli Attila. Válogatott csatárunk torokfájásra panaszkodott, ezért őt jelenleg a larnacai kórházban vizsgálják.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk ma a sok sérült miatt a tervezett kettő helyett csak egy edzőmérkőzést játszik. Az ellenfél az orosz Sinnik lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST