2003.II.15. Ferencváros – Sinnik: 2-1

A szombaton a tervezett két edzőmérkőzés helyett egy találkozót játszottak a mieink, amelyen 2-1 arányban legyőztük az orosz bajnokság 6. helyezettjét, a Sinniket. Emellett jó hí­r, hogy a mérkőzésen a jelek szerint senki nem sérült meg, bár – amint arról már beszámoltunk – Tököli Attila torokfájás miatt kihagyta az összecsapást.

Rájár a rúd a Cipruson edzőtáborozó Ferencvárosra. A hét elején Zováth János, szombaton pedig újabb három sérült játékos, Gyepes Gábor, Kiss György és Gera Zoltán utazott haza sérülés miatt.

A labdarúgók első útja a Sportkórházba vezetett, s kivizsgáláson vettek részt. Nem volt értelme annak, hogy Larnacában maradjanak, mert sérülésük miatt az edzéseken nem vehettek részt. Gera a Torpedo Moszkva elleni mérkőzésen kapott rúgást a lábára, Gyepes és Kiss pedig a szlovák Spartak Trnavával játszott meccsen vált harcképtelenné. Geráék szombaton hazafelé, Tököli Attila pedig a helyi kórház felé vette az irányt. A torkát fájlalta a válogatott csatár, ráadásul Gyarmati Jenő orvos duzzanatot észlelt a nyakán. Az orvos szerint a rendellenesség nem sima torokfájás, s jobb, ha kórházba viszik. Nos, a támadónál gégegyulladást mutattak ki a műszerek, gyógyszereket kapott, és három nap pihenőt javasoltak számára.

Miközben Tökölit kórházba szállí­tották, a csapat edzőmérkőzést játszott az orosz első osztályú Sinnikkel. A magyar listavezető Lipcsei Péter vezérletével nyert a lelkes, ám helyenként durva oroszok ellen. A második gólt a védő Dragan Vukmir szerezte, és a statisztikák szerint az egy éve szerződtetett szerb védő először rúgott gólt zöld-fehér szerelésben. Érthetően nagy volt az öröm a találkozó után, a mérkőzést megtekintő magyar ENSZ-katonák közös fotókat készí­tettek a győztes együttes tagjaival.

A mérkőzés:

Ferencváros – Sinnik: 2-1 (0-0)
Larnaca, Haristolou

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner (Somorjai 82.), Balog Z. (Keller 65.) – Bognár Zs. (Takács Á. 53.), Lipcsei, Kapic, Szkukalek (Leandro 46.) – Sowunmi (Fehér 85.), Andone, Penksa (Huszti 72.)

Sinnik: Safarov – Vassiliev, Zhirov, Daer, Sevcsuk – Popov, Kuhorz, Klyev, Kroul – Khmoukha, Kapenko

Gól: Lipcsei (57.), Vukmir (71.) illetve Berto (75.)
Sárga lap: Vukmir (88.)
Kiállí­tva: Sowunmi (83.)

Mindkét együttes nagy akarással kezdte a mérkőzést. Az első lehetőség Khmoukha előtt adódott, Szűcs azonban bravúrral védett. A mieink elsősorban Sowunmi és Penksa révén veszélyeztettek. Az első játékrészben egyértelműen mezőnyfölényben játszottunk, de sajnos nem sikerült előnyhöz jutni.

A fordulás után sem változott a meccs képe, többnyire mi birtokoltuk a labdát. Az 57. percben aztán megszereztük a vezetést Lipcsei révén: a csapatkapitány kétszer is kényszerí­tőzött a jobb oldalon felbukkanó Penksával; a másodszor visszakapott labdával betört a tizenhatoson belülre és két orosz védő között 11 méterről védhetetlen gólt lőtt a bal alsó sarokba. A mérkőzésnek ebben a szakaszában kifejezetten élvezetesen futballoztunk: előbb Lipcsei lőtt kis hí­ján újabb gólt, majd Sowunmi talált be majdnem a Sinnik hálójába. A 71. percben Vukmir már nem kegyelmezett: a szerb védő a mi térfelünkről indí­totta Sowunmit, aki remekül megtartotta a labdát; Dragan azonban szintén előre futott és a visszakapott labdát gyönyörű mozdulattal, 15 méterről a bal sarokba bombázta. Pár perccel később szépí­tettek az oroszok: Popov húzott el a bal szélen, beadása után Berto 5 méterről Szűcs mellett a hálóba helyezett. Ezután már biztosan őriztük előnyünket, egy ideig 10 emberrel, hiszen a játékvezető Sowunmit – kissé szigorúan – kiállí­totta. Az eredmény már nem változott, azaz 2-1-re nyertük meg a Sinnik elleni összecsapást.

NS-20030216-00-20030215

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

  • 93
    A játékvezető lefújta a mérkőzést. A találkozó után több közös kép is készült a mieinkről és az ENSZ-katonákról. Csapatunk nevében Lipcsei Péter köszönte meg a bí­ztatást és ajándékba csapatképeket adott át a békefenntartóknak, akik egy katonai sapkát ajándékoztak a mieinknek.
    90
    Huszti tört előre nagy lendülettel, de nem tudta átemelni a labdát az elévetődő kapus fölött.
    88
    A játékvezető a jelek szerint elfáradt a végére. Ez lehet a magyarázata annak, hogy Fehér szabálytalansága után Vukmirnak adott sárga lapot.
    85
    A játékvezető belátta, hogy túl szigorú í­téletet hozott Sowunmi kiállí­tásánál és engedélyezte, hogy Fehér Ádám beálljon Thomas helyére.
    83
    Sowunmi szabálytalankodott a felezővonalnál, a játékvezető teljesen érthetetlen okból kiállí­totta játékosunkat. Thomas semmilyen kirí­vó durvaságot nem követett el.
    82
    Dragónert Somorjai váltotta fel, ezzel valamennyi mezőnyjátékosunk pályára lépett. A védelem eddig soha nem látott összetételben játszik az utolsó percekben.
    80
    Tököli Attila Gyarmati Jenővel együtt visszaért az Alpha sportcentrumba. A csatárnak megtükrözték a torkát és megállapí­tották, hogy begyulladt a gégéje. Az orvos különböző gyógyszereket í­rt fel, Tököli három napig nem edzhet, utána viszont ismét részt vehet a közös munkában.
    78
    Vassiliev a felezővonalnál rátartott Huszti lábára. A játékvezető azonban nagyon határozottan gyorsan megfékezte az indulatokat.
    77
    Kultchy 17 méteres lövése után Szűcs óriási bravúrral a kapufára ütötte a labdát.
    75
    Popov húzott el a bal szélen, beadása után Berto 5 méterről Szűcs mellett a hálóba helyezett.
    73
    Szűcs óriási bravúrral védte Klyev közeli lövését.
    72
    Penksa helyére Huszti állt be.
    71
    Már kettővel vezetünk! Vukmir a mi térfelünkről indí­totta Sowunmit, aki remekül megtartotta a labdát. Dragan azonban szintén előre futott és a visszakapott labdát gyönyörű mozdulattal, 15 méterről a bal sarokba bombázta(2-0).
    68
    Baloldali beadás után Berto fordult volna kapura, de Dragóner önfeláldozó vetődéssel tisztázott.
    65
    Balog helyére Keller állt be.
    63
    Takács remek cselekkel futott el a jobb szélen, élesen kapu elé lőtt labdáját az orosz kapus kivetődve csí­pte el a berobbanó Sowunmi elől.
    61
    Lipcsei helyett Szili lépett pályára. Garami József elmondta, hogy szeretné egy kicsit pihentetni csapatkapitányunkat. Lipcseitől Szűcs Lajos vette át a karszalagot.
    60
    Lipcsei 24 méteres szabadrúgása után a labda centiméterekkel szállt el a kapu fölött, a kapusnak esélye sem volt a hárí­tásra.
    57
    Megszereztük a vezetést. Lipcsei kétszer is kényszerí­tőzött a jobb oldalon felbukkanó Penksával. A másodszor visszakapott labdával csapatkapitányunk betört a tizenhatoson belülre és két orosz védő között 11 méterről védhetetlen gólt lőtt a bal alsó sarokba (1-0).
    53
    Bognár helyére Takács állt be.
    52
    Andone a saját térfeléről ugratta ki Sowunmit. Thomas lefutotta védőjét, aki a tizenhatos előtt visszahúzta, de a játékvezető továbbot intett.
    49
    Jobboldali beadás után Berto csúsztatott kapura, Szűcs bravúrral mentett.
    46
    Elkezdődött a második játékrész.
    45
    A szünetben egy csere volt nálunk. Szkukalek helyett Leandro folytatja majd a játékot.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt.
    44
    Klyev 23 méteres lövése elkerülte a kapunkat.
    43
    Mezőnyfölényben játszunk, ellenfelünk nem tudja megtartani a labdát.
    41
    Sowunmi legurí­tása után Andone 19 méterről kapásból centiméterekkel lőtt a jobb kapufa mellé.
    39
    Kapic 16 méteres lövését védte a Sinnik kapusa.
    34
    Sowunmi bedobása után Lipcsei vezette keresztbe a labdát, 18 méterről váratlanul lőtt, a labda centiméterekkel ment fölé.
    28
    Dragóner határozott szerelése után szabadrúgást kaptak az oroszok 22 méterre a kapunktól. Khmoukha lövése levágódott a sorfalról, majd Szkukalek tisztázott.
    21
    Lipcsei hosszú keresztlabdájával Sowunmi húzott el a jobb szélen, beadása után Penksa előrevetődve fejelt, Safarov óriási bravúrral védett.
    18
    Lipcsei passzolt Vukmirhoz, aki két jó csel után Sowunmit akarta kiugratni, de kicsit hosszú volt az indí­tása, í­gy Safarov szerezte meg a labdát.
    15
    Bognár indí­tásával Vukmir húzott el a jobb szélen, egészen az alapvonalig, futott, remekül í­velte be középre a labdát, melyről csak centiméterekkel maradt le az üresen hagyott Penksa.
    12
    Lipcsei beadása után Szkukalek csúsztatta tovább a labdát, melyet Sowunmi fejelt kapura, de Safarov védett.
    10
    Az Alpha sportcentrum vezetőjének segí­tségével sikerült találni egy gégészt, í­gy Tököli Attilát Szűcs Mihály túraszervező és Gyarmati Jenő csapatorvos társaságában ismét elvitték a kórházba.
    5
    Szűcs védett bravúrosan. Khmoukha futott versenyt Dragónerrel, az orosz játékos 18 méterről, szorongatott helyzetből lőtt, Szűcs a jobb felső sarok elől, a levegőben úszva ütötte szögletre a labdát.
    2
    Andone támadta le nagyon határozottan a kapussal passzolgató Zhirovot. A védő jobb hí­ján az alapvonalon túlra rúgta a labdát. Lipcsei szöglete után a védők tisztáztak.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát.
    .
    Könnyebb sérültjeink, Kriston Attila, Halgas Tibor és Aleksandar Jovic a pálya szélén regeneráló futóedzésen vesznek részt. Szerencsére az ő állapotuk nem súlyos, í­gy komoly esély van rá, hogy hétfőn a koreai LG elleni meccsen vállalják a játékot.
    .
    A két együttes játékosai befejezték a bemelegí­tést, most sorakoztak fel a pálya szélén. A mieink tiszta fehérben, ellenfelünk kék-fekete csí­kos mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban játszik majd.
    .
    A magyar ENSZ-katonák ezúttal is a helyszí­nen bí­ztatják a csapatot. Most a szokottnál kevesebben jöttek, ennek az az oka, hogy csak ennyien kaptak engedélyt a laktanya elhagyására.
    .
    Tököli Attila Gyarmati doktorral együtt megérkezett a találkozó helyszí­nére. Csatárunkat a larnacai kórházban nem vizsgálták meg, mert a hétvégén a gégészeten nincs rendelés, ezért a szakmai stáb most azon fáradozik, hogy megpróbáljon egy specialistát találni, aki megvizsgálja játékosunkat. Tökölinek meg van duzzadva a torka és nem tud nyelni.
    .
    Garami József a sérülések miatt visszatért a korábban bevált 3-4-3as rendszerhez, elöl Andone lesz az előretolt csatár, Penksa és Sowunmi pedig kicsit mögötte helyezkednek el.Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Bognár, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Sowunmi, Andone, Penksaösszeállí­tású együttest küldi pályára, a kispadon Udvarácz, Szili, Somorjai, Leandro, Takács, Fehér, és Huszti vár bevetésre. Ellenfelünk kezdőcsapata: Safarov -- Vassiliev, Zhirov, Daer, Sevcsuk -- Popov, Kuhorz, Klyev, Kroul -- Khmoukha, Kapenko.
    .
    A mieink felforgatott összeállí­tásban kénytelenek pályára lépni. A legújabb sérültünk Tököli Attila. Válogatott csatárunk torokfájásra panaszkodott, ezért őt jelenleg a larnacai kórházban vizsgálják.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk ma a sok sérült miatt a tervezett kettő helyett csak egy edzőmérkőzést játszik. Az ellenfél az orosz Sinnik lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ