2003.II.28. Ferencváros – Százhalombatta: 3-2 (edzőmérkőzés)

Kupagyőzelemre készülve

A Ferencváros a péntek délutáni, Százhalombatta elleni mérkőzéssel befejezte a téli felkészülést. A zöld-fehérek legközelebb már tétmérkőzésen lépnek pályára: kedden 18 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnok Zalaegerszeget fogadják az Üllői úton. A hí­rek szerint szép számmal fogynak a jegyek, s a csapat vezetői remélik, sokan lesznek kí­váncsiak a Ferencváros számára rendkí­vül fontos találkozóra; a csapat a táblázat élén áll, de a bajnokság megnyerése mellett a kupát is szeretné elhódí­tani.


Ferencváros – Százhalombatta: 3-2 (0-0)
Üllői út – 3-as pálya, 700 néző, vezette: Szőts

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston (Bognár Zs. 46.), Lipcsei, Kapic (Szili 68.), Szkukalek – Penksa (Andone 73.), Tököli (Sowunmi 46.), Leandro (Tököli 58.)

Százhalombatta: Tóth I. – Kovács B., Sztanó, Róza, Móra (Bartosik) – Szabó Z., Herczku (Tolnai), Csillag (Bakó), Rajnay – Bencze (Márkus) – Károlyi R. (Károlyi G.)

Gól: Dragóner (63.), Sowunmi (70.), Tököli (81.) illetve Károlyi G. (83.), Márkus (85.)

Garami József szakmai igazgatónak a legnagyobb gondot a sérülések jelentik, hiszen kedden biztosan nem számí­that Gyepes Gáborra, Kiss Györgyre, Zováth Jánosra, Alekszandar Jovicsra és Gera Zoltánra. Hogy a játékosok szokják a mély és sáros talajt, a Fradi az Üllői úti hátsó füves pályán mérkőzött az NB I B-ben szereplő Százhalombattával.

Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a zöld-fehérek, a battai kapus, Tóth Iván bravúrjainak tudható be, hogy ekkor nem rúgtak gólt a hazaiak, akik a szünet után már könnyed játékkal szereztek háromgólos vezetést. Úgy tűnt, simán nyer a Ferencváros, de a találkozó végén a lelkes vendégek kétszer is betaláltak Szűcs Lajos kapujába.

A kapott gólok ellenére a szurkolók többsége kedden is kiegyezne hasonló eredménnyel, amely a Ferencváros továbbjutását jelentené. A vereség ellenére nem kell szégyenkeznie a Százhalombattának, Gálvölgyi István edző együttese ugyanis nehéz körülmények között készült a tavaszra, s nemcsak a pályaviszonyok miatt, hanem mert a klubnál egyre kevesebb a pénz. Mint azt a battai vezetőktől megtudtuk, a tavaszt mindenképpen végigjátssza a csapat, amely a téli felkészülés során legyőzte az Újpestet, a Siófokot és a Dunaferrt is. Hogy aztán nyáron mi lesz, azt senki sem tudja, ám az NB I B tizedik helyén álló együttes vezetői remélik, őszre megoldódnak az anyagi gondok.

NS-20030301-03-20030228

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.II.28. Ferencváros – Százhalombatta: 3-2 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • Csapatunk egygólos, 3-2-es győzelmet aratott a tavaszi szezon előtti utolsó felkészülési mérkőzésén. Ellenfelünk az NB I/B-s, korábban az Újpestet és Siófokot is megverő Százhalombatta volt. Góljainkat Dragóner, Sowunmi és Tököli szerezték. A mieink végig irányí­tották a mérkőzést és megérdemelt győzelmet arattak, az eredmény az ellenfélre nézve hí­zelgő.

  Ferencváros – Százhalombatta: 3-2 (0-0)
  Üllői út – 3-as pálya, 1.000 néző, vezette: Szőts

  Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston (Bognár 46.), Kapic (Szili 68.), Lipcsei, Szkukalek – Penksa (Andone 73.), Tököli (Sowunmi 46.), Leandro (Tököli 58.)

  Százhalombatta: Tóth I. – Kovács B., Sztanó, Róza, Móra – Szabó Z., Csillag, Herczku, Rajnay – Bencze, Károlyi

  Gól: Dragóner (63.), Sowunmi (70.), Tököli (81.) illetve Károlyi (83.), Márkus (85.)

  Az első perctől kezdve óriási fölényben játszottunk, a vendégek kiváló formában védő kapusuknak köszönhették, hogy az első félidőt megúszták kapott gól nélkül. Ezenkí­vül óriási szerencséjük is volt, hiszen a játékvezető két jogos tizenegyestől is megfosztott minket.

  A második félidő 63. percében Dragóner gyönyörű fejesgóljával szereztük meg a vezetést. Kapusunknak, Szűcs Lajosnak a 68. percben kellett először játékba avatkoznia, bravúros mozdulattal védett egy távoli lövést. Két perccel később Tököli visszagurí­tása után Sowunmi bizonyult eredményesnek. Thomas a 81. percben visszaadta a gólpasszt, ezúttal ő hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tökölit. Az utolsó tí­z percben a védőink sajnos két hibát követtek el, melyet ellenfelünk kihasznált és felzárkózott 3-2-re, ennek ellenére győzelmünk jogosságához nem férhet kétség.

 • 91
  A játékvezető lefújta a mérkőzést. Szurkolóink a szoros hajrá ellenére elégedetten elemezték a látottakat.
  88
  Tököli több védő között is remekül tartotta meg a labdát, majd Szilihez gurí­tott, aki 18 méterről lőtt volna, amikor szerelték.
  85
  Újabb gólt szereztek a vendégek. Kovács B. szerelt a térfelünkön, egyből Márkushoz passzolt, aki 12 méterről a jobb sarokba lőtt (3-2).
  83
  Az első védelmi megingásunkat kihasználták a vendégek. Gyors kontratámadás végén Károlyi talált a kapunkba (3-1).
  81
  Már hárommal vezetünk! Lipcsei indí­tásával Sowunmi futott le az alapvonalig, visszagurí­tott és Tököli 10 méterről a hosszú sarokba helyezett (3-0).
  78
  Dragóner emelt Tököli elé, de támadónk nem tudta ellőni a labdát a kapus mellett.
  76
  Andone gyönyörűen futott el a szélen, pontosan adott középre, de Tökölit két védő is húzta-vonta, í­gy csatárunk nem fért hozzá a labdához.
  73
  Penksa helyett Andone lépett pályára.
  70
  Már kettővel vezetünk! Tököli tört be a tizenhatoson belülre, tiszta helyzetből önzetlenül Sowunmihoz passzolt, aki 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).
  69
  Szűcs Lajos is labdába ért. Kapusunk egy 25 méteres lövést ütött ki a bal felső sarok elől.
  68
  Kapic helyett Szili lépett pályára.
  67
  Lipcsei átadásával Vukmir tört előre, 20 méteres lövését védte a vendégek kapusa.
  65
  Lipcsei tört előre nagy lendülettel, 20 méteres lövése alig kerülte el a kaput.
  63
  Megszereztük a vezetést! Kapicot buktatták a tizenhatos sarkánál. Lipcsei legurí­tása után Penksa emelte be a labdát a kapu elé, melyet Dragóner gyönyörű mozdulattal fejelt a kapuba (1-0).
  62
  Szabó Z. lőtt 25 méterről a kapunk fölé.
  60
  Dragóner önfeláldozó becsúszással szerelte a tizenhatosunkon belül a lőni készülő battai támadót.
  58
  Leandro helyére Tököli jött vissza.
  57
  Szabó Z. egy percen belül kétszer is szabálytalankodott Penksával a felezővonalnál, de elmaradt a jogos sárga lap.
  55
  A kezdés óta hatodszor repült el egy helikopter a pálya fölött. A szurkolók tréfásan megjegyezték, biztos újpesti megfigyelők tanulmányozzák a taktikánkat a mgasból.
  54
  Távoli lövéssel próbálkoztak a vendégek, de a labda elkerülte a kapunkat, Szűcsnek továbbra sem kellett védenie.
  51
  Sowunmi 20 méteres lövését védte a battai kapus.
  48
  Penksát buktatták 18 méterre a kaputól, a játékvezető azonban továbbot intett.
  47
  Sowunmi szöktette Leandrót, aki 17 méterről lőtt a kapu mellé.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  A szünetben kettős cserét hajtunk végre. Tököli helyett Sowunmi, Kriston helyett pedig Bognár lép pályára. Garami József ugyanakkor megkérte Tökölit, hogy még ne menjen el öltözni, mert később még elképzelhető, hogy visszaáll.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt. Ez a 45 perc úgy telt el, hogy Szűcsnek egyetlen lövést sem kellett védenie.
  45
  Lipcsei beadása után Kriston fejesét védte a vendégek kapusa.
  44
  Lipcsei szöglete után Dragóner fejesét a gólvonalon álló battai védő könyökkel “védte”, a játékvezető továbbengedte a játékot.
  43
  Kis szöglet után Lipcsei az üresen hagyott Kristonhoz passzolt, akinek 18 méteres lövése egy közbevetődő védőről vágódott le.
  42
  Kapic átadása után Kriston 18 méteres lövését a kapus a léc alól tolta szögletre.
  40
  Lipcsei remekül ugratta ki Kristont, aki a tizenhatoson belül egy gyönyörű csel után külsővel alig lőtt a kapufa mellé.
  37
  KÉt csatárunk ismét helyet cserélt egymással: Leandro visszament a bal oldalra, Penksa pedig a jobb szélre.
  35
  Lipcsei kilépett, de 20 méterre a kaputól (kí­vülről úgy tűnt) szabálytalanul szerelték, a bí­ró azonban továbbot intett.
  32
  Szkukalek 27 méterről váratlanul lőtt, a labda egy méterrel ment mellé.
  31
  Tököli lépett ki a védők között, kicselezte a kapust is, aki elhúzta csatárunk lábát. A játékvezető azonban nem adta meg a tizenegyest, hanem továbbot intett.
  30
  Garami József szakmai igazgató kérésére elöl Penksa és Leandro helyet cseréltek egymással.
  28
  Lipcsei gyönyörű cselekkel lefutott az alapvonalig, visszagurí­tásáról azonban Tököli és Penksa is lemaradt.
  26
  Tököli két védőt is kicselezett, a kapus mellett is elgurí­totta a labdát, amely azonban a kapufáról az alapvonalon túlra pattant.
  24
  Dragóner indí­tásával Tököli tört kapura, 16 méterről laposan lőtt, a kapus lábbal szögletre mentett.
  23
  Lipcsei-Kapic összjáték után Penksához került a labda, aki kapura fordult volna, amikor feltartották, a bí­ró továbbot intett.
  21
  Nagyon önfeláldozóan és lelkesen védekezik ellenfelünk. Kérdés, hogy ezzel a taktikával végig bí­rja-e a Százhalombatta a meccset.
  19
  Lipcsei szöglete után óriási kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, de a védők végül tisztáztak.
  16
  Lipcsei emelt Penksa elé, Marek 18 méterről, kapásból, úgy, hogy a labda nem esett le lőtt, Tóth I. óriási bravúrral védett.
  14
  Először jutott el a Százhalombatta a kapunkig. A vendégek szögletet végeztek el, de védőink könnyedén tisztáztak.
  12
  Kriston lőtte be a kapu elé a labdát, melyről alig maradt le a bevetődő Tököli.
  9
  Tököli gurí­tott a bal szélen felfutó Leandróhoz, aki kapásból, 22 méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
  8
  Tököli küzdött a labdáért egy védővel, már csak a kapussal állt szemben, amikor ellenfele elesett, a játékvezető pedig lefújta az akciót.
  6
  Előbb Kriston, majd Szkukalek húzott el jól a szélen, de beadásaikat mindkét esetben kivágták a védők.
  5
  Kimaradt az első helyzetünk. Lipcsei szöglete után Dragóner fejelhetett volna tiszta helyzetből kapura, de pár centiméterrel lemaradt a labdáról.
  4
  Az ellenfél térfelén zajlik a játék, eddig Kapicnál, Lipcseinél, Vukmirnál és Penksánál volt sokat a labda.
  2
  A találkozót végignézi Szabó György, az Újpest megfigyelője is.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink (egyelőre) tiszta fehérben játszanak, a Százhalombatta játékosai sárga-kék keresztbe csí­kos mezben futballoznak.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést, a játékosok többsége már most tiszta sár. A mieink most veszik fel a meccsen használatos mezt.
  .
  A 100% Fradi cí­mű hetilap megjelenését Százhalombattán is óriási érdeklődés előzi meg, ennek egyik jele, hogy a battai vezetők is előfizettek az újságra.
  .
  A pálya szépen le van takarí­tva, a havat az oldalvonal mellett halmozták fel. A kevés hely ellenére sok szurkoló jött el bí­ztatni a mieinket.
  .
  A mieink a sérülések miatt a téli alapozás során elsajátí­tott 4-4-2-es játékrendszer helyett az ősszel már bevált 3-4-3-as rendszerben játszanak. A kezdőcsapatunk:Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Penksa, Tököli, Leandro, a kispadon Udvarácz, Bognár, Szili, Andone és Sowunmi vár bevetésre.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk utolsó edzőmérkőzése a tavaszi idény rajtja előtt. Ellenfelünk az NB I/B-s Százhalombatta. A battaiak már több élvonalbeli együttessel is találkoztak és mindenkinek megnehezí­tették a dolgát: az Újpestet 2-1-re, a Siófokot 4-3-ra verték és az MTK-tól is minimális különbséggel, 1-0-ra kaptak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ