2003.II.6. Ferencváros – ESMTK: 4-0 (edzőmérkőzés)

Havat is lapátoltak az edzők

Bár a népligeti bázis dolgozói mindent elkövettek azért, hogy játékra alkalmassá tegyék a műfüves pályát, csütörtök délutánra sem sikerült eltávolí­taniuk a fagyott havat a játéktérről. Csaknem húsz munkás dolgozott reggeltől, és délután már a szakmai stáb tagjai is besegí­tettek a hólapátolásba. Garami József szakmai igazgató, Pölöskei Gábor edző, Somodi László rehabilitációs edző és Józsa Miklós kapusedző majd’ egy órán át segí­tett takarí­tani, de í­gy is csak a pálya kilencven százalékáról tudták lekaparni a havat. Ezért aztán a délre tervezett Százhalombatta elleni mérkőzés (a Ferencváros juniorjai játszottak volna) elmaradt. Garami azonban, bár látta, hogy a fél hármas kezdésből semmi sem lesz, ragaszkodott ahhoz, hogy a pénteken Ciprusra utazó együttes megmérkőzzön az NB II Winner Sport-csoportjában második helyen álló Erzsébeti SMTK csapatával. Az erzsébetiek vállalták a fellépést.

A Ferencvárosból hiányzott a betegeskedő Lipcsei Péter és a szerb Alekszandar Jovics. Mint Lipcsei elmondta, egyelőre még nem egyezett meg a Ferencvárossal, de biztos abban, hogy Ciprusról hazatérve folytatják a tárgyalásokat.

“Közöltem Szeiler József ügyvezetővel, milyen feltételek mellett hosszabbí­tanék, ő pedig tájékoztatott arról, mit kí­nálna a klub – mondta Lipcsei. – Az álláspontok nincsenek messze egymástól, éppen ezért várhatóan megegyezünk.”

Dragóner Attilának is lejár a nyáron a szerződése, a válogatott futballista is hasonló helyzetben van, mint a csapatkapitány Lipcsei, azzal a különbséggel, hogy a védő gondolkodási időt kért és kapott a kft. vezetőitől.

Nem tagja már a keretnek Földvári Csaba és Marius Cheregi, a labdarúgókat az NB I B-ben szereplő BKV Előre szeretné szerződtetni. Mivel a Ferencvárosnál hajlanak az egyezségre, a játékosok már a Sport utcában készülnek a tavaszi folytatásra. Egyébiránt a Ferencváros gondosan ügyelt a részletekre. Három játékvezetőt kért a csütörtök délutáni találkozóra, de még biztonsági emberek is álltak a pálya mellett. Más, anyagi nehézségekkel küszködő klubok ahol csak lehet, spórolnak, í­gy fordulhat elő az, hogy alkalmi bí­rók sí­polnak a felkészülési mérkőzéseken. Nos, a Ferencváros betartja az előí­rásokat, hivatalos játékvezető bí­ráskodik, és a találkozókról jegyzőkönyveket is készí­tenek.

A nagy hidegben és az irreális talajú pályán egyébként könnyed játékkal nyert az őszi listavezető, amely a következő mérkőzését már sokkal jobb időjárási viszonyok között, Larnacában játssza, mégpedig szombaton az orosz Torpedo Moszkvával.

A mérkőzés:

Ferencváros – ESMTK: 4-0 (1-0)
Népliget, 150 néző, vezette: Kömpf

Ferencváros:

I. félidő: Szűcs L. – Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss Gy. – Sowunmi, Kapic, Leandro, Penksa – Gera, Tököli
II. félidő: Udvarácz – Bognár Zs., Vukmir, Balog Z., Keller – Halgas, Zováth, Huszti, Szkukalek – Szili, Andone

ESMTK: Szerovay – Czakó, Marosfalvi, Tornyai, Péter, – Takács, Szőke, Udvarev, Orbán – Fehér, Ribi

Gól: Kriston (27.), Andone (61.), Halgas (68.), Szkukalek (81.)

Együttesünk idei első előkészületi mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet két újonnan szerződtetett labdarúgó, Kiss György és Sowunmi Thomas is. Garami József az első félidőben a következő csapatot küldte pályára: Szűcs – Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss – Sowunmi, Kapic, Leandro, Penksa – Gera, Tököli. A mieink rögtön a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, de sokáig csak helyzetekig és kapufákig jutottunk. A 11. percben Penksa lövése csattant a kapufán, majd 10 perccel később Sowunmi találta telibe a lécet. A vezetést a 27. percben Kriston szerezte meg, a védő éles szögből, jobbal a hosszú sarokba lőtt (1-0). A folytatásban is sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de az első félidőben a meccsre kilátogató szurkolók már csak egy-egy szép megoldásnak tapsolhattak, újabb gólnak már nem.

A második félidőre Garami József egy teljesen új összetételű csapatot küldött pályára: Udvarácz – Bognár, Vukmir, Balog, Keller – Halgas, Huszti, Zováth, Szkukalek – Andone, Szili. Ez a „tizenegy” is gyorsan kidolgozott néhány helyzetet, majd a 61. percben két gólosra nőtt az előnyünk: Szili 18 méteres lövése után a labda kipattant Szerovayról, éppen a jól helyezkedő Andone elé, aki közelről az üres kapuba továbbí­tott (2-0). Hét perccel később egy szép támadás végén Halgas is betalált (3-0). A folytatásban is mi játszok fölényben, és ez újabb gólt hozott: néhány perccel a vége Szkukalek egy látványos bombával alakí­totta ki a 4-0-s végeredményt.

NS-20030207-00-20030206

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést! Csapatunk idei első előkészületi találkozóján 4-0-ra nyert az ESMTK ellen. Legközelebb szombaton, már Larnacán játszik edzőmeccseket a csapat, az ellenfél a Torpedo Moszkva lesz. Garami József szakmai igazgató Cipruson két csoportra fogja osztani együttesünket, az “A” és a “B” gárda is megmérkőzik a moszkvaiakkal. Természetesen honlapunkon ezekről a találkozókról is élő közvetí­tésben számolunk be.
  87
  Ribi futott le az alapvonalig, de beadását Udvarácz könnyedén húzta le.
  85
  Huszti két jó csel után remek labdával indí­totta a védők közül kiugró Andonét, de a játékvezető a partjelző beintésére les cí­mén megállí­totta a támadót. Vitatható í­télet volt.
  81
  Szkukalek jó cselekkel tört előre, majd 20 méterről lőtt, a labda a felső lécről vágódott a hálóba (4-0).
  75
  Vukmir 18 méteres lövését Szerovay óriási bravúrral védte.
  71
  Fehér tört nagy lendülettel kapura, óriási versenyt futott Baloggal, melyet védőnk nyert meg és szépen szerelte a vendégek játékosát.
  68
  Újabb gólt szereztünk. Andone a félpályáról jobb külsővel remekül indí­totta Halgast, aki rávezette a labdát a kapusra, majd higgadtan a hálóba helyezett (3-0).
  65
  Ismét Huszti í­velt a kapu elé, de Balog csúsztatása elkerülte a jobb alsó sarkot.
  63
  Huszti beadása után Andone 6 méteres fejesét bravúrral védte Szerovay.
  61
  Kettőre növeltük az előnyünket. Szili 18 méteres lövése után a labda kipattant Szerovayról, éppen a jól helyezkedőAndone elé, aki közelről az üres kapuba továbbí­tott (2-0).
  60
  Szili ugratta ki Halgast, aki kicsit hosszan vette át a labdát, de kiszorí­tott helyzetből í­gy is lőni tudott, lövése alig ment mellé.
  53
  Zováth szorongatott helyzetben is úgy vette át a labdát, hogy egyből indí­tani tudott: a labdát Szili kapta meg, aki egyből Halgast játszotta meg. A fiatal játékos lövésre vállalkozott, de Szerovay védett.
  52
  Andone lépett volna ki, de az ESMTK védői akasztották a román támadót. A szabadrúgást Szili 20 méterről a kapu fölé lőtte.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Garami József szakmai igazgató a második félidőben egy teljesen új csapatot küld pályára. A mieink Udvarácz -- Bognár, Vukmir, Balog, Keller -- Halgas, Huszti, Zováth, Szkukalek -- Andone, Szili felállásban folytatják majd a mérkőzést.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  42
  Kiss Gy. í­velt keresztbe, Kriston visszafejelte a labdát, melyet Sowunmi egyből kapura lőtt, de Szerovay másodszorra hárí­tani tudott.
  38
  Kiss Gy. í­velt a tizenhatos vonalán helyezkedő Penksához, Marek egy gyönyörű csellel fordult kapura, megpróbálta átemelni Szerovayt, de a kapus a léc fölé tolta a labdát.
  34
  Dragóner indí­totta Tökölit, aki Gerához továbbí­tott, Gerzson egyből lőtt, a labda centiméterekkel kerülte el a kaput.
  30
  Gera fantasztikus mozdulattal kápráztatta el a szurkolókat. A szögletzászlónál sarokkal, saját feje fölött pörgette maga elé a labdát. Ezért a jelenetért még ebben a hideg időben is érdemes volt kijönni a Népligetbe.
  27
  Megszereztük a vezetést! Csapatunk idei első góljátKriston lőtte! Gera passzolt Sowunmihoz, aki remek labdával indí­totta Kristont és Titi éles szögből, jobbal a hosszú sarokba lőtt (1-0).
  20
  Jót derültek a szurkolók Fehér alakí­tásán. A vendégek középpályása óriási lendülettel futott a labda után, de az oldalvonalnál nem tudott megállni, hanem egy hatalmas tigrisbukfenccel eltűnt a pálya szélén felhalmozott, közel másfél méteres hókupac mögött. Pár másodperccel később felbukkant, és tiszta hó volt a meze.
  19
  Kiss Gy. indí­totta Tökölit, csatárunk két jó csel után Sowunmihoz passzolt, aki 20 méterről a felső kapufát találta el.
  18
  Leandro ugratta ki Gerát, akinek lövése egy bevetődő védőről pattant le.
  17
  Kriston keresztlabdája után Penksa Gerát szöktette, aki egyből Tökölit akarta megjátszani, de a védők közbeléptek.
  15
  A nézőtéren Jovic annyira fázott, hogy fölvette második sapkáját is.
  13
  Szőke tört előre jó cselekkel, amikor védőink a tizenhatosunk előtt buktatták. A szabadrúgást Szőke végezte el, de lövése elakadt a sorfalunkban.
  12
  Dragóner 30 méteres lövését Szerovay csak kiütni tudta az alsó sarok elől.
  11
  Penksa szerzett labdát a tizenhatoson belül, de lövése a kapufáról lepattant, úgy, hogy a labda végig gurult a gólvonalon.
  10
  Leandro ugratta ki Gerát, aki Szerovay mellett a hálóba lőtt, de a játékvezető les cí­mén érvénytelení­tette a gólt.
  9
  Leandro a szurkolók általános meglepetésére kifutott az oldalvonalhoz és ledobta a sapkáját. A hideg időben rajta kí­vül Kiss Gy., Dragóner, Gera és Sowunmi játszik sapka nélkül.
  8
  Kiss Gy. futott le az alapvonalig, kapu elé lőtt labdájáról Tököli csak centiméterekkel maradt le.
  7
  Leandro kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát azonban nem tudta ellőni, mert Szerovay kapujából kifutva, lábbal tisztázott előle.
  5
  Penksa húzott el a szélen, jól adott középre, Sowunmi levette a labdát, lőni azonban már nem tudott, mert a védők felszabadí­tottak.
  3
  A találkozót állig felöltözve a pálya széléről nézi végig Lipcsei Péter és Aleksandar Jovic. Ezenkí­vül az egykori legendás Fradi-játékosok közül kijött a mérkőzésre Szűcs Lajos és Albert Flórián is.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink fehér mezben és zöld nadrágban játszanak, a vendégek tiszta pirosban léptek pályára.
  .
  Csapatunk ma próbálja ki először a 4-4-2-es felállást. A mieink Szűcs -- Kriston, Dragóner, Gyepes, Kiss -- Sowunmi, Kapic, Leandro, Penksa -- Gera, Tököliösszeállí­tásban játszanak.
  .
  A játékvezetők sapkában jöttek ki a pályára. A takarí­tásban segí­t Somodi László erőnléti edző, Haaz Ferenc technikai igazgató és kapusunk, Szűcs Lajos is.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A vendégek pirosban, a mieink fehérben játszanak. A munkások a pálya egyik sarkában továbbra is azon fáradoznak, hogy eltakarí­tsák a pályára fagyott havat.
  .
  A pályamunkások ezekben a percekben is dolgoznak, ezért a két klub abban állapodott meg egymással, hogy 15 órakor kezdődik a mérkőzés.
  .
  A népligeti sportcentrum munkatársai kora reggel óta dolgoztak azért, hogy megfelelő körülményeket biztosí­tsanak a találkozó megrendezéséhez. A havat letakarí­tották a pályáról és nagyon kemény, fáradtságos munkával a jégfoltokat is eltüntették.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk ma játssza idei első nagypályás mérkőzését, az ellenfél előkészületi találkozón az ESMTK csapata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.26. 19:00 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ