2003.III.22. ZTE – Ferencváros: 1-1

NS-20030323-01-20030322

Nem tudott megszökni a Fradi

A bajnokcsapat otthonában szeretik a futballt. A Ferencváros elleni mérkőzésre hosszú, tömött sorokban érkeztek a drukkerek. És érkeztek, persze, Budapestről is, igaz, akik vonatra ültek, azoknak nem kék-fehér, hanem zöld-fehér sál díszelgett a nyakukon. A rendezők ezerötszáz jegyet biztosítottak a vendégszurkolóknak, s jelenthetjük, majd mindegyik belépő gazdára talált.


ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 11.000 néző, vezette: Szabó Zsolt (Hegyi, Kispál)

Zalaegerszegi TE: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó Z., Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs. (Gyánó 79.), Ljubojevic -– Egressy, Kenesei (Sabo 74.)
vezetőedző: Bozsik Péter

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Kapic (Zováth 86.), Keller – Penksa, Tököli, Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Gyánó (91.) illetve Lipcsei (83.)
Sárga lap: Kenesei (59.), Molnár B. (82.) illetve Kapic (39.), Leandro (88.)

Az előjelek igazán éles meccset ígértek: a ZTE-nek kell a három pont a felzárkózáshoz, de a Ferencvárosnak is szüksége lenne minden pontra ahhoz, hogy a bajnokság végén az első helyen végezzen. Sajnálatos, hogy az első félidőben csalatkoznia kellett a több mint tízezer nézőnek. A Fradi ugyanis óvatosan kezdte a találkozót, de a ZTE-re sem lehetett azt mondani, hogy rávetette volna magát a Ferencvárosra. Az első ígéretes helyzet a hét közepén még lázas beteg, ám szombatra felépülő Tököli Attila előtt kínálkozott, de a gólkirály ezúttal eltévesztette a kaput. A Zalaegerszeg többet birtokolta a labdát, a hazaiak irányították a játékot, veszélyt azonban csak Kenesei Krisztián megoldásai jelentettek a nappal szemben védő Szűcs Lajos kapujára. Éppen ezért aztán a hidegre forduló időben nem sok okuk volt a szurkolóknak az örömre: jó futballra hiába vártak mindkét oldal hívei. A ZTE-ben Urbán Flórián és Szabó Zoltán szinte árnyékként követte Tököli Attilát, a középpályán Molnár Balázs próbálta szervezni a játékot, a jobb oldali vonal mellett Babati Ferenc vívott harcot a rangidős Keller Józseffel, s a bal oldalra Darko Ljubojevics került Kriston Attila ellenében. A Fradi jóval a tizenhatosa előtt meghúzta a védelmi vonalat, s a megszerzett labdákkal a középpályások hol Marek Penksát, hol pedig Tökölit indították. Az első félidőben kevés sikerrel – és ezzel mindent elmondtuk az első negyvenöt percről…

Érdemes volt fagyoskodni, mert a második félidőben már mindkét csapat nagyobb erőbedobással futballozott. A Ferencváros fokozatosan vette át a játék irányítását, a vendégjátékosok fölénybe kerültek a középpályán, csak az volt a baj, hogy Tököli Attilát nagyon magára hagyták elöl. Marek Penksa és a másik oldalon Leandro is mélyen viszszahúzódott, a két szélső középpályás, Keller József és Kriston Attila pedig csak ritkán vállalkozott előretörésre, ők ketten inkább a védekezésben segítettek hátul.

A hatvanadik percben a mezőnyfölény majdhogynem góllá érett, ám Lipcsei Péter hiába hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tököli Attilát, a csatár technikai hibája miatt (hosszan vette át a labdát a tizenhatoson belül) nem született gól az akcióból. Ekkor vált izgalmasabbá a meccs: nyolc perccel később a másik oldalon is meccslabdát rontottak el, ott Egressy Gábor hibázott. Bár már úgy tűnt, hiába a Fradi-fölény, nem lát gólt a publikum, amikor a befejezés előtt hét perccel Lipcsei Péter a jobb alsó sarokba zúdította a labdát.

Természetesen ekkor nagy volt az öröm a vendégszektorban, s már mindenki elkönyvelte a három pontot – talán a hazaiak is, hiszen a meccs vége előtt néhány perccel a közönség egy része megindult hazafelé –, de érkezett Gyánó Szabolcs, aki nem is olyan rég még a sportszerűtlen viselkedése miatt (tavaly tavasszal Vasas-játékosként a gólja után kiköpött a lelátó felé) közutálatnak örvendett Zalaegerszegen, ám most a kilencvenegyedik percben nagy kavarodás után kiegyenlített.

Az egykori elátkozottból tehát egy pillanat alatt kedvenc lett: Gyánó Szabolcs ugyanis pontokat és becsületet mentett Zalaegerszegen e fontos mérkőzésen.

A Ferencvárosnál tán jobban örültek volna a győzelemnek, hiszen a rivális MTK pénteken nem tudta legyőzni a Sopront, de a mostani döntetlenjével a Fradi nem került lépéselőnybe a fővárosi kék-fehérekkel szemben…

Egervári Sándor már cáfolja a költözését

Ha a közönséget nem köti le a futball, akkor – fogalmazzunk így… – a szurkolók magukat szórakoztatják. Ha máshogy nem, akkor azzal múlatják az időt, hogy beszélgetnek erről-arról. Zalaegerszegen a drukkerek körében is téma volt, hogy a bajnoki címre törő és a BL-részvételre készülő Ferencvárosnál mit hozhat a jövő… Íme hát a legfrissebb “szenzáció”: Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője a nyáron néhány kilométerrel odébb költözik, és a Hungária körút után az Üllői úton tevékenykedik a jövőben. A jólértesültek azt is tudják(…), ez esetben Garami József továbbra is szakmai igazgatóként dolgozna a Fradinál, ám a csapat irányítását az 53 esztendős mesteredző venné át.

“Bár ezt a pletykát magam is hallottam, higgyék el nekem, nem tárgyaltam senkivel ez ügyben, sőt, ahogy mondani szokás, még puhatolozó megbeszéléseket sem folytattunk – cáfolta a hírt Egervári Sándor. – Kérem, ne feledjék, egyrészt engem továbbra szerződés köt az MTK-hoz, másrészt kollégám, Garami József ragyogó munkát végez a Ferencvárosnál, úgyhogy semmi sem indokolná a váltást.”

Percről percre

20030322-zte-lipcsei5. perc: Kriston, Penksa, Kriston kényszerítőzés után a jobb oldali középpályás ügyesen adott be, ám a középen érkező Tököli hat méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
10. perc: Kenesei balról remekül kanyarította a kapu elé a labdát, Babati a jobbösszekötő helyén egy pillanatra üresen maradt, kivárt, majd lövés helyett a hosszú oldalra ívelt, Egressy pedig hat méterről a jobb alsó sarok mellé fejelte a labdát.
15. perc: Leandro a ZTE térfelének közepéről, a bal oldalról jól ívelt a jobbösszekötő helyén kiugró Penksa elé, a csatár mellel maga elé tette a labdát, majd félfordulattal ballal lőtt, de a középre tartó labdát Turi biztosan fogta.
19. perc: Dragóner indította a balösszekötő helyén kilépő Tökölit, a csatár visszapasszolt az érkező Leandrónak, aki ballal egyből lőtt, de a bal sarok irányába tartó labdát Turi kiütötte, Lipcsei pedig a fejelés közben lökött, így ZTE-szabadrúgás lett a Fradi-támadás vége.
26. perc: Egressy a jobb oldalról bal lábbal végzett el szögletet, Szűcs Lajos rosszul mozdult ki a kapujából, a ZTE-játékosok is elaludtak, így a labda a hosszú oldalon akadálytalanul hagyhatta el az alapvonalat.
30. perc: Kenesei középen két csel után ballal lőtt, de 18 méterről nem találta el a kaput.
32. perc: Balog Csaba mesteri labdával indította el a jobbösszekötő helyén kiugró Egressyt, amikor a csatárnak lövésre lendült a lába, Balog Zoltán bravúros mozdulattal szögletre tisztázott.
45. perc: Tököli, Lipcsei, Tököli kényszerítőzés után a csatár a balösszekötő helyéről tíz méterről, jobbal, erőtlenül a jobb sarok mellé lőtt.
57. perc: Szabadrúgásból Urbán negyven méterről rálőtte a labdát a 16-os vonalán álló Egressyre, a csatár ügyesen Kenesei elé pörgetett, ő 17 méterről lőtt, de Szűcs Lajos a jobb saroknál biztosan védett.
60. perc: Kapic indította Lipcseit a jobb oldalon, a zöld-fehérek csapatkapitánya nagyszerűen pörgette középre a labdát, azt Tököli a 16-osnál egy kicsit hosszan tette maga elé, Turi pedig remek ütemben kifutva tisztázott.
68. perc: Balog Csaba a balösszekötő helyéről remek ütemben passzolt Babatihoz, aki a jobb oldalon lefutott az alapvonalig. Onnan középre adott, Ljubojevics pedig fejelés helyett levette a labdát, majd, amikor lőtt, Vukmir önfeláldozóan közbevetődött, így aztán kimaradt a ziccer.
81. perc: Radu Sabo középen a csel után jól passzolt a balösszekötő helyén kilépő Egressynek, a csatár 12 méterről ballal lőtt, de a labda a jobb sarok mellett zúgott el.
83. perc: Penksa adott középre, a zalaegerszegi védők egymásra vártak, majd a lecsorgó labda a szemfüles Lipcsei elé került, aki jobbal, 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1
91. perc: Urbán nem törődött bele a vereségbe, nagy léptekkel megindult a saját térfeléről, távolról lövésre szánta el magát, a labda a védőkről lepattant, a ZTE-csatárok próbálkoztak, Szűcs Lajos egyszer még hárított, de végül a nagy kavarodásban Gyánó volt a szemfüles: a csereként beállt támadó góllal mutatkozott be a ZTE-csapatában, miután négy méterről estében jobbal a hálóba kotorta a labdát. 1–1

Nyilatkozatok:

Bozsik Péter a Zalaegerszeg vezetôedzôje: – Nagy fegyverténynek tartom, hogy egyenlíteni tudtunk, ám annyi energiát mi sem mozgósítottunk, hogy megérdemeltük volna a gyôzelmet, így igazságos a végeredmény.

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Küzdelmes mérkôzés volt, amelyik találkozón nekünk volt több gólhelyzetünk. A vezetést is megszereztük, de fájdalmasan érintett bennünket, hogy a kilencvenegyedik percben elszalasztottuk a gyôzelmi lehetôséget…

Lipcsei Péter: – Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy nem sikerült nyernünk. Zalaegerszegen egyébként mindig nagy dolog pontot szerezni, de egy bajnoki címre törő csapatnak egy ilyen rangadón nem szabadna gólt kapnia az utolsó utáni percben. Sajnos Urbán egyéni akciójánál hibáztunk, és ez megbosszulta magát.

NS-20030323-02-20030322

NS-20030325-06-20030322

NS-20030324-03-20030322

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.III.22. ZTE – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk az idei bajnokság legjobb teljesítményét nyújtotta idegenben, mégis be kellett érnie a döntetlennel a bajnoki címvédő Zalaegerszeg otthonában. Csapatunk a 83. percben szerzett vezetést Lipcsei révén, de a hazaiak a 92. percben Gyánó találatával egyenlítettek. Bár ezen a mérkőzésen nem érvénytelenítették egyetlen szabályos gólunkat sem, a játékvezető két jogos tizenegyestől fosztott meg bennünket.

  ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-0)
  Zalaegerszeg, 12.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Hegyi, Kispál)

  Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó, Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs. (Gyánó 86. p.), Ljubojevic -– Egressy, Kenesei

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Kapic (Zováth 81.), Keller – Penksa, Tököli, Leandro

  Gól: Gyánó (92.) illetve Lipcsei (84.)
  Sárga lap: Molnár (85.) illetve Kapic (42.), Leandro (87.)

  Az FTC Balla Józsefre emlékezve fekete gyászkarszalaggal lépett pályára.

  Nagy iramban kezdtek a csapatok, de az első negyed órában nem alakult ki veszélyes helyzet a kapuk előtt. Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. A 16. percben veszélyeztettünk először, de Penksa lövését Turi bravúros mozdulattal védte. Fokozatosan vettük át az irányítást, a 30. percben már három góllal vezethettünk volna, de a hazaiak kapusa egyszer Leandro bombájánál, kétszer pedigTököli kiugrásánál avatkozott jól közbe. A hazaiak a széleken próbáltak támadásokat vezetni, de Balog és Vukmir is remekül zárta le az oldalvonal melletti területet, középen, pedig Kapic szűrte meg rengeteg futással a hazai támadásokat.

  A második félidőben is mi játszottunk veszélyesebben, a hazaiak főleg a középpályán rengeteg párharcot elvesztettek, a lecsorgó labdákat pedig gyors és pontos indításokkal játszottuk be a védők mögé. Turinak többször is a kapujából kifutva kellett tisztáznia támadóink elől. A 61. percben Urbán tizenhatos előtt elsodorta a kiugrani készülő Tökölit, de a játékvezető továbbot intett. Négy perccel később Tökölit lerántották a tizenhatoson belül, Szabó Zs. ezúttal sem látott okot a közbeavatkozásra, majd a 91. percben elnézte a második Tököli ellen elkövetett, 11-est érő szabálytalanságot is. Pozitívum Szabóval kapcsolatban, hogy szabályos góltól nem fosztott meg bennünket. Ezeket az „apróságokat” leszámítva élvezetes, jó volt a meccs. Csapatunk ebben a bajnokságban idegenben most játszott a legjobban, nemcsak elszántan küzdött, hanem látványos akciókat is vezetett. Mindkét együttes a győzelemért hajtott, ezért a hajrában percenként alakultak ki a veszélyes helyzetek a kapuk előtt. A házigazdák főleg a szögletek és kapu elé ívelt szabadrúgások után veszélyeztettek, mi pedig a középpályásaikat átjátszva vezettük akcióinkat. A 84. percben megérdemelten jutottunk előnyhöz. Penksa remek cselt követően passzolt Lipcseihez, csapatkapitányunk felpörgette magának a labdát, majd 16 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, a védő Balog Csaba helyett Gyánó személyében egy újabb támadó lépett pályára és Bozsik Péter vezetőedző húzása sajnos bejött: Gyánó a 92. percben egy kavarodást követően egyenlített (1-1).

  Csapatunk nagyon jó meccset játszott a bajnoki címvédő otthonában és hihetetlen balszerencsével vesztett két pontot.

  Garami József: -- Nem az eredmény, hanem annak alakulása miatt vagyok csalódott. Megnyert mérkőzés csúszott ki a kezünkből. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy mi történt a ZTE egyenlítő gólja előtt, majd videóról kielemezzük a szituációt. Hibáztunk a gól előtt, hiszen Urbán nem vezethette volna fel métereken keresztül a labdát. Nagyon nehéz megemészteni azt, hogy egy, a 92. percben esett gól miatt vesztettünk pontokat, de ettől szép a labdarúgás: idén már volt olyan meccsünk – például az Újpest ellen -, amikor nekünk sikerült a hajrában gólt szerezni. Azt gondolom, hogy nemcsak a vezetés miatt álltunk közelebb a győzelemhez: jól játszottunk, és legalább négy biztos gólszerzési lehetőséget szalasztottunk el.

  Bozsik Péter: -- Igazából már nem hittem abban, hogy pontot szerzünk. Talán az elmúlt hetek balszerencse sorozata ért véget ezzel a Gyánó találattal. A Ferencváros nagyon jól játszott, közelebb is állt a sikerhez, de játékosaim nem adták fel, ezért megérdemeltük, hogy kiegyenlítsünk.

 • 93
  Vége a másik két meccsnek is: Győr-Siófok 2-2, Videoton-Dunaferr 3-0!
  93
  Szabó Zs. lefújta a mérkőzést, a szurkolók megtapsolták csapatunkat.
  92
  Sajnos kiegyenlített a ZTE. Egy kapu előtti kavarodás után Gyánó talált Szűcs hálójába (1-1).
  91
  Tököli lőtt volna kapura 14 méterről, amikor a mezénél fogva lerántották, 11-es! Csak nem nekünk. Szabó Zs. továbbot intett.
  87
  Leandro sípszó után elrúgta a labdát, ezért sárga lapot kapott.
  86
  Cseréltek a hazaiak. Balogh Cs. helyére Gyánó állt be.
  85
  Molnár buktatta Leandrót, amiért sárga lapot kapott.
  84
  Vezetünk!! Penksa egy remek csel után Lipcseihezpasszolt, aki felpörgette magának a labdát, majd 16 méterről hatalmas gólt rúgott a jobb alsó sarokba (0-1).
  81
  Balog és Sabo folytatni tudta a mérkőzést. Adem Kapic viszont combizomhúzódást szenvedett, a helyére Zováth állt be.
  80
  Balog ütközött Sabóval a félpályánál. Mindketten ápolásra szorultak.
  79
  Penksa indításával Kriston futott le az alapvonalig, de beadása elszállt a kapu előtt.
  78
  Balog szöglettel felérő bedobása után Tököli két ember között is megtartotta a labdát, visszagurított Leandróhoz, akinek kapáslövését Turi bravúros mozdulattal védte.
  77
  Molnár B. 18 méteres lövése ment két méterrel a kapu mellé.
  76
  A másik két mérkőzésen 15 perccel a vége előtt: Győr-Siófok 2-2, Videoton-Dunaferr 3-0
  75
  Cseréltek a hazaiak: Kenesei helyére Radu Sabo állt be.
  74
  Egy keresztbeívelés után az ötös sarkán egyedül maradt Egressy rúgott hatalmas lyukat.
  72
  Egy percen belül két veszélyes helyzetet is kihagytak a hazaiak. Egy beívelés után Molnár B. fejese már túljutott Szűcsön, de Penksa még szögletre tudott menteni. A sarokrúgást Egressy végezte el, laposan belőtt labdája három bevetődő zalai játékos előtt is elsuhant.
  70
  Nagyon jól játszanak a mieink, szinte minden támadásunk komoly veszélyt jelent a hazai kapura. Az idei bajnokságban még nem játszottunk ilyen jól idegenben.
  69
  A hazaiak kerültek helyzetbe, de Vukmir önfeláldozó vetődéssel blokkolta Ljubojevic 17 méteres lövését. Légiósunk rövid ápolásra is szorult, de szerencsére folytatni tudta a mérkőzést.
  67
  Tököli 19 méteres lövését Turi nagy bravúrral védte.
  65
  Érvénytelen gólt még nem szereztünk, de egy tizenegyestől már megfosztottak bennünket. Leandro kapu elé lőtt labdájára Tököli indult volna, amikor a tizenhatoson belül lerántották, Szabó Zs. továbbot intett. A labdát Szamosi a saját kapuja fölé rúgta.
  62
  Az utolsó félórában eddig a bajnokságban nagyon jók vagyunk a kapu előtt: 39 találatunkból 24-et az utolsó 30 percben szereztünk.
  61
  Urbán a tizenhatos előtt elsodorta a kiugrani készülő Tökölit, de Szabó Zs. továbbot intett.
  59
  Penksa jól tartotta meg a labdát a felezővonalnál, remekül indította Kristont a jobb szélen, ő visszapasszolt Lipcseihez, aki egyből Tökölihez továbbított, de csatárunk kicsit hosszan vette át a labdát és Turi menteni tudott.
  56
  A Videoton továbbra is 2-0-ra vezet a Dunaferr; Győrben viszont mindkét csapat betalált már a 2. félidőben: az állás Győr-Siófok 1-2.
  50
  Kapic lőtt 20 méterről a kapu fölé.
  48
  Vukmir szerelte 18 méterre a kapunktól Keneseit, a jáétkvezető szerint szabálytalanul. A szabadrúgást a sértett a sorfalba lőtte.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik oldalon sem cseréltek.
  45
  Vége az első félidőnek. A másik két mérkőzésen 45 perc után: Győr-Siófok 0-1, Videoton-Dunaferr 2-0
  44
  Tököli kényszerítőzött Leandróval, majd a visszakapott labdát kapásból centiméterekkel lőtte a kapu mellé.
  42
  Kapic a felezővonalnál taktikai szabálytalanságot követett el. A zalaiak letámadtak minket, Kenesei egyedül törthetett volna kpaura, amikor Adem megállította. A játékvezető sárga lapot adott Ademnek.
  39
  Tököli futott le az alapvonalig, középre gurított, de a labda elgurult a lábak között, óriási lehetőséget szalasztottunk el.
  35
  Hullámzó és élvezetes a játék. Egyre többet birtokoljuk a labdát.
  32
  Egressy kapott egy jó labdát a tizenhatosunk előtt, kapura is fordult, de mielőtt lőni tudott volna, Balog kiváló ütemben szerelte.
  30
  Székesfehérváron és Győrben sem változott az eredmény: Videoton-Dunaferr 1-0, Győr-Siófok 0-1.
  25
  Kenesei futott el a jobb szélen, de mielőtt beadott volna, Balog szép becsúszással szögletre szerelte. A sarokrúgást Egressy végezte el, keményen kapu elé lőtt labdájáról azonban mindenki lemaradt.
  23
  Penksa passzolt Lipcseihez, aki egyből Tökölit indította, de csatárunk hosszan szöktette magát és a védők szerelték.
  22
  Leandro szöktette Penksát, akinek beadása után Turi bátor vetődéssel szerezte meg a labdát Tököli elől.
  19
  Dragóner ugratta ki Tökölit, aki két védő között betört a tizenhatoson belülre, egy csel után visszagurított Leandróhoz, akinek kapáslövését Turi vetődve hárította.
  16
  Leandro ívelt Penksához, légiósunk fejjel maga elé tette a labdát, majd fordulásból lőtt, Turi szép vetődéssel hárított.
  15
  A másik két mérkőzésen 15 perc után: Győr-Siófok 0-1, Videoton-Dunaferr 1-0
  12
  Fantasztikusan szurkolnak drukkereink, a mintegy 2000 fős ferencvárosi tábor túlkiabálja a többezres hazait…
  10
  Kenesei kapu elé lőtt labdájáról Babati centiméterekkel maradt le.
  8
  Egy percen belül harmadszor szabálytalankodtak Penksával a felezővonalnál. A harmadike esetben Szamosi kíméletlenül beleszállt légiósunkba, de megúszta sárga lap nélkül. Szerencsére Marek nem szorult ápolásra.
  7
  A hazaiak a széleken próbálnak a védelmünk mögé kerülni, de Vukmir és Balog is nagyon határozottan akasztották meg a hazai akciókat.
  5
  Babati egy ártalmatlan szituáció után fájdalmasan felkiáltott és a lábához kapott. Keller nagyon sportszerűen azonnal az oldalvonalon túlra rúgta a labdát. A hazai játékos rövid ápolás után folytatni tudta a játékot, a zalaegerszegiek pedig visszaadták nekünk a labdát.
  3
  Penksa lépett volna ki a védők közül, de buktatták. Lipcsei végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól, de a beívelt labdát kivágták a védők.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink indították útjára a labdát. Az első félidőben a szurkolóink a mi kapunk mögött helyezkednek el.
  .
  Játékosaink fekete karszalaggal léptek pályára, így emlékezve a Ferencváros olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózójára, a hét elején elhunyt Balla Józsefre.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben játszanak.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben játszanak majd.
  .
  Gyakorlatilag megtelt a stadion, a két oldallelátó már teljesen tele van. A mi szurkolóink is szép számmal érkeztek Zalaegerszegre, a számukra fenntartott két szektor kicsinek is bizonyult, így már a kapu mögött is egyre több fradista foglal helyet. Egy szektort biztonsági okoból üresen hagytak a rendezők.
  .
  A csapatok befejezték a melegítést és az öltözőbe siettek. Már csak 7 perc van hátra a kezdésig.
  .
  Tököli Attila több társához hasonlóan fehér cipőben lép pályára. Válogatott csatárunk eddig fekete stoplisban lőtte a gólokat, reméljük jó szokását a színváltás után is megtartja. Csapatunkból Bognár Zsolt, Marek Penksa és Lipcsei Péter már hosszabb ideje fehér csukában játszik.
  .
  A mérkőzést a helyszínen nézi végig az Austria Wien ifjúsági csapata is. A zalaegerszegi vezetők elmondták, hogy a bécsi egyesület csak pár órával a meccs előtt jelezte, hogy a korosztályos gárda eljönne megnézni a találkozót, ennek ellenére biztosítottak számukra belépőket.
  .
  A mieinknél Balog Zoltán vádlisérülése már a múlté, védőnk vállalni tudja a játékot. Meggyógyult Dragan Vukmir is, ezért Bognár Zsolt és Zováth János a kispadon kezd. A mieinkSzűcs – Vukmir, Dragóner, Balog – Kriston, Lipcsei, Kapic, Keller – Penksa, Tököli, Leandro összeállításban kezdenek, a kispadon Udvarácz, Bognár, Zováth, Szili, Andone és Huszti vár bevetésre.
  .
  A hét közben kisebb influenzán átesett Tököli Attila felépült a mérkőzésig, de azt nem lehet tudni, hogy végig fogja-e bírni a 90 percet. A csatár elmondta: szeretne minél hosszabb ideig a pályán maradni, de ha úgy érzi, hogy már nem tud hasznára lenni a csapatnak, akkor kérni fogja a lecserélését.
  .
  Simon Antal, a hazaiak pályaedzője elmondta, hogy betegeik Nagy Lajos kivételével felgyógyultak, de azt nem lehet tudni, hogy mennyi ideig bírnak majd játszani. A ZTE ma az alábbi összeállításban játszik: Turi – Kocsárdi, Urbán, Szabó, Szamosi – Babati, Molnár B., Balog Cs., Ljubojevic – Egressy, Kenesei. A kispadon Bardi, Král, Gyánó, Sabo, Józsi, Csóka és Koplárovics foglal helyet.
  .
  A nézőtéren és a stadionon kívül is nagyon békés a hangulat. A két csapat szurkolói a parkolóban beszélgetnek a várható esélyekről. Drukkereink már majdnem megtöltötték a számukra fenntartott, 1500 férőhelyes szektort.
  .
  Annak ellenére, hogy a forduló rangadóját rendezik Zalaegerszegen, a márkőzést nem közvetíti a televízió. Szurkolóink azonban honlapunk mellett SMS-ben is értesülhetnek a legfontosabb eseményekről, ha aFRADIMECCS szó elküldésével regisztrálják magukat a0690-633-FTC(382)-es számon. A szolgáltatás díja 240 forint+ÁFA.
  .
  Már mindkét csapat a pályán melegít, először a mieink jöttek ki a pályára.
  .
  A mi meccsünkkel egy időben rendezik a Videoton-Dunaferr és a Győr-Siófok találkozókat is. Ezeknek a mérkőzéseknek az állásáról közvetítésünkben negyed óránként adunk tájékoztatást.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a 21. forduló rangadója, melyen csapatunk a bajnoki címvédő Zalaegerszeg otthonában lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST