2003.III.29. EB selejtező, Lengyelország – Magyarország: 0-0

A magyar labdarúgó-válogatott harmadik Európa-bajnoki selejtezőjén gólnélküli döntetlent játszott Lengyelországgal Chorzówban, s í­gy csoportjában továbbra is veretlenül a 2. helyen áll.

A chorzówi mérkőzés előtt a játékosok, a csapatvezetők és a szurkolók egyperces gyászszünettel emlékeztek a Magyar Rádió szerdán elhunyt sportriporterére, Molnár Dánielre. A rendezők fekete zászlót tűztek ki az összecsapásnak otthont adó Slaski-stadionban.

A lengyel szervezők technikai okokra hivatkozva nem játszották le a magyar himnuszt, amit í­gy a játékosok és a mintegy 2000 főnyi vendég szurkolótábor énekelt el.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:

Lengyelország – Magyarország 0-0
Chorzów, Slaski-stadion, 48 ezer néző, V: Massimo de Santis (olasz)

Lengyelország: Dudek – Szymkowiak, Bak, Hajto, Stolarczyk – Zajac (Dawidowski 72.), Kaluzny, Swierczewski, Kosowski – Kuzba, Olisadebe

Magyarország: Király – Urbán, Dragóner, Juhár – Fehér Cs., Lipcsei, Lisztes, Dárdai, Lőw – Tököli (Böőr 86.), Kenesei (Sebők J. 70.)

Sárga lap: Stolarczyk (26.), Bak (79.) illetve Dragóner (33.)

10. perc: Swierczewski lőtt középről, 22 m-ről, Király lábbal védett.
21. perc: Lisztes iramodott meg a jobb oldalon, de két sikeres csel után 17 m-re a kaputól buktatták. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, Lőwhöz passzolt, a lövés előbb a sorfalon, majd Tökölin megpattant, s a labda végül a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.
30. perc: lendületes támadás után Kenesei Lőwhöz játszott, a középpályás 18 m-es, ballábas lapos lövése azonban elkerülte Dudek kapuját.
45. perc: Olisadebe robbant be a magyar kapu elé, 7 m-es emelését Király magabiztosan fogta.

Kissé bátortalanul kezdtek a magyarok, s ezt ki is használták a házigazdák: mezőnyfölényben játszottak, s többször veszélyeztették Király kapuját. A 25. perctől aztán kiegyenlí­tettebbé vált a küzdelem, s a vendégeknek is akadtak lehetőségeik.

51. perc: Dárdai tört be a lengyel 16-oson belülre, 14 m-ről jobbról keresztbelőtte a labdát a kapu előtt, Tököli lemaradt a beadásról.
52. perc: Tököli cselezgetett a hazai büntetőterületen belül, a védők azonban végül tisztáztak.
66. perc: egy megpattanó labdát Olisadebe fejelt 6 m-ről kapura, Király magabiztosan védett.
67. perc: Kenesei bal oldali beadása Tököli elé került, a körülményeskedő magyar csatár azonban a kimozduló Dudekbe lőtt.
73. perc: a csereként beállt Sebők J. remek passzal indí­totta Tökölit, aki teljesen egyedül törhetett volna a kapura, ehelyett 15 m-ről gyengén Dudek kezébe gurí­totta a labdát.
79. perc: gyors lengyel kontratámadás után Olisadebe került óriási helyzetbe: 6 m-es lövését Király bravúrral kiütötte.
84. perc: szinte megismétlődött az előző jelenet: Kosowski beadása után Olisadebe fejelt kapura, a magyar hálóőr azonban ismét a helyén volt.
93. perc: Hajto jobbról középre fejelt, ismét Olisadebe érkezett, s 7 m-ről Király kezébe fejelte a labdát.

A közepes szí­nvonalú, sok hibával tarkí­tott mérkőzés mindkét félidejében a házigazdák birtokolták többet a labdát, néha percekre beszorí­tották a magyarokat. Tököli kétszer is óriási helyzetben hibázott, í­gy a vendégek akár a győzelmet is megszerezhették volna, de a játék összképét tekintve elégedettek lehetnek a döntetlennel.

A 4. csoport állása:

1. Lettország 3 2 1 – 2-0 7
2. Magyarország 3 1 2 – 4-1 5
3. Lengyelország 3 1 1 1 2-1 4
4. Svédország 2 – 2 – 1-1 2
5. San Marino 3 – – 3 0-6 0

Pawel Janas, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya: – A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, nem miattukmaradt el a győzelem. Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert ellenfelünk kiválóan futballozott, látszott, hogy régóta együtt játszik ez a csapat. Sajnos, kihagytuk a helyzeteket, pedig minden játékosom keményen harcolt a győzelemért.

Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Tudtuk, hogy nehéz találkozó vár ránk, mert a lengyelek nem véletlenül jutottak ki a tavalyi világbajnokságra. Ezért igen értékesnek tartom az egy pontot, amelyet kemény, férfias csatában szereztünk meg. Jerzy Dudek és Király Gábor az Európa-klasszisok közé tartozik, ezt most is bebizonyí­tották.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ