2003.III.8. Ferencváros – Újpest: 1-0

NS-20030309-01-20030308

Tököli Attila: jókor, jó helyen

Erős túlzás lenne azt állí­tani, hogy családi körben rendezték a rangadót, ám a telt házhoz is nagyon sok hiányzott, pedig szándékkal sem lehet pompásabb idénynyitót kí­vánni, mint a két ősi rivális találkozóját.


Ferencváros – Újpest: 1-0 (0-0)
Üllői út, 13.042 néző, vezette: Ábrahám Attila (Kovács P., Georgiu)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Kapic (Zováth 91.), Keller – Penksa (Sowunmi 81.), Tököli, Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Újpest: Vlaszák – Szélesi, Tamási, Juhár, Tchur – Sloncik, Korolovszky, Farkas B., Tokody – Kovács Z., Horváth F. (Rósa H. 63.)
vezetőedző: Szabó András

Gól: Tököli (88.)
Sárga lap: Tököli (48.), Kapic (58.) illetve Juhár (35.), Tamási (48.), Sloncik (67.), Kovács Z. (87.)

Régen ilyen alkalommal az egykori Népstadion (ma már Puskás Ferenc-stadion) is megtelt, de hát az tényleg régen volt . Ráadásul a családi kör kifejezés azért sem helytálló, mert normális családban még véletlenül sem mondanak annyi mocskot egymásnak az emberek, mint amennyit itt üvöltöttek kórusban a másik tábor iránti túlfűtött érzelmek kifejezéseként. Holott jóval emelkedettebb praxisokra is kí­nálkozott alkalom, a két csapatban például négy játékos – Balog, illetve Tamási, Szélesi és Kovács – fülét lehett volna meghúzni Zoltán-napon, mí­g a játékvezető, Ábrahám Attila pedig ezen a szombaton ünnepelte a 41. születésnapját.

Bár a hangulat az újpestiekre nézve nem volt túl szí­vélyes, ők erre rá sem hederí­tve kezdtek el futballozni, higgadtan, szervezetten és szemlátomást nagy becsvággyal játszottak, és ezzel alaposan meglepték a Ferencvárost. A vendégek sokat futottak a megszerzett labdát megbecsülve, de azonnal keresve a ritmusváltás lehetőségét, épí­tgették támadásaikat, és az első negyedórában úgy tűnt, mintha ők játszanának otthon és a labdát alig birtokló zöldek idegenben. A Ferencváros hiába állt fel három csatárral, ők csak ritkán kaphattak olyan átadást, amivel kezdeni is lehetett valamit, mert a középpályán a társaik nagyon gyorsan elveszí­tették a labdát. Igaz, ebben a sorban ezúttal olyan játékosok kaptak bizalmat, akiknek zömmel a védekezés, a labdaszerzés az erősségük, nem csoda tehát, a házigazdák ritka próbálkozásai nélkülözték az ötletességet, az átgondoltságot. A sors szeszélye folytán még í­gy is vezethettek volna, hiszen Tököli Attila szabályos gólt fejelt, és ugyan Kovács Péter asszisztensen kí­vül ezt mindeki í­gy is látta, intése után azonban Ábrahám Attila szava döntött, és a bí­ró középkezdés helyett kirúgást í­télt.

Méretes hiba volt.

Az epizód talán óvatosságra intette az Újpestet, amely kicsit visszavett a maga által diktált tempóból, s ettől fogva kissé unalmasan cammogtak a percek. Többnyire az újpestiek passzolgattak, de helyzetnek még csak közelébe sem jutottak, félórának kellett eltelnie, hogy ne egy szabálytalanság vagy egy szabadrúgást már-már rituálisan megelőző lökdösődés jelentsen látnivalót: ebből a ferencvárosiak kétszer is megrázták magukat, és Vlaszák Géza mindkét esetben csak bravúrral tudta változatlannak megtartani az eredményt.
Csalóka remény volt, hogy hátha a szünet után döntő fordulatot vesz a mérkőzés. A Fradi erőszakosabbá, határozottabbá vált, igyekezett átvenni és megtartani az irányí­tást, de ennek a mezőnyfölényen kí­vül más hasznát nemigen vette. A legmarkánsabb elképzelés az volt a támadásaiban, hogy Lipcsei Péter előreí­velte a labdát Tököli Attila felé, hátha történik valami, ám a játszi könnyedséggel hárí­tó újpesti védők jóvoltából egészen az utolsó percekig nem történt semmi. Jellemző, hogy ezúttal is csaknem fél óra kellett ahhoz, hogy a csapatok öszszehozzanak egy egészséges kapuralövést, ekkor ismét Vlaszák Gézának kellett dolgoznia, ezt leszámí­tva a két kapus teendője néhány kóbor hazaadás kezelésére szorí­tkozott.

Az Újpest megelégedett néhány erőtlen kontra vezetésével, az idő múlásával egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a döntetlen elfogadható eredmény a számára. Rá is fázott a nagy elégedettségre, ráadásul a vereséget a saját fegyelmezetlenségének is köszönheti, hiszen a gól előtti szabadrúgást reklamálásért í­télte meg a játékvezető, miközben a vendégeknél volt a labda. A Ferencváros dicséretére szólt, hogy a hajrában óriási akarattal harcolt a győzelemért, fogcsikorgatva küzdött, és lám: Lipcsei Péter előreí­velte a labdát Tököli Attila felé, és ekkor már történt valami… A házigazdák a töretlen akaratuknak köszönhetik a három pontot, de a játékuk még nagyon messze van attól, amit szurkolóik elvárhatnak tőlük. A rangadó szí­nvonala igencsak felejthető volt, inkább az idegesség, a rengeteg kapkodás és sok hiba jellemezte. Ennek dacára a lefújást követően hosszú ideig ünnepelt a lelátó népe, hiszen a hajrában esett győztes gól feledtette az addig látottakat.

Percről percre

14. perc: Lipcsei a jobb oldali szögletzászlótól adott középre, ám amikor lendült a lába, emelkedett Kovács Péter asszisztens zászlaja is, jelezve, hogy szerinte kint volt a labda. így aztán Tököli Attila tí­z méterről hiába fejelt az újpesti kapuba, Ábrahám Attila játékvezető érvénytelení­tette a találatot. A döntés szépséghibája az, hogy a beadás előtt nemhogy teljes terjedelmével, de egy centinyit sem hagyta el a labda a játékteret, vagyis szabályos gólt szereztek a hazaiak.
30. perc: Az előre vágott labdára Tokody és Kovács Zoltán startolt rá, ám az újpesti támadók egymást is zavarták, í­gy fordulhatott elő, hogy Tokody lövése után a visszazáró Dragóner a labda elé tudott vetődni, vagyis szöglet lett a kecsegtető helyzetből.
31. perc: Tököli szép cselek után adott középre a bal oldalról. Az ötös előtt a kapunak háttal álló Kapic azonnal a tizenhatos bal oldalán várakozó Leandrót hozta játékba, aki tí­z méterről, ballal egyből célba vette a kaput, ám a levegőben úszó Vlaszák remek í­vű vetődés után szögletre mentett.
33. perc: Leandro indí­totta a bal oldalon Tökölit, aki lerázta magáról Szélesit, és egyedül törhetett a kapura. A ferencvárosi csatár a tizenhatoson belül járt, amikor éles szögből, ballal nyolc méterről lőtt, ám Vlaszák ezúttal is a helyén volt, és egy vetődés után magához ölelte a labdát.

65. perc: Tchur egy szabálytalanság után éppen felállt a Ferencváros térfelének közepén, a bal oldali vonal mellett, amikor egy hazai néző egy jókora hógolyóval fejbedobta őt. Az újpesti légiós kicsit feküdt a földön, de végül folytatta a játékot.
73. perc: Dragóner előreí­velése után Juhár fejelte ki a labdát a tizenhatoson belülről, ám pont középre, ott pedig érkezett Lipcsei. A hazai csapatkapitány nem teketóriázott, 18 méterről, jobbal kapásból nagy erővel lőtt. A labda laposan a kapu közepe felé tartott, de Vlaszák ha üggyel-bajjal is, megfogta azt.
88. perc: Rósa Henrik, miközben csapatánál volt a labda, reklamálni kezdett a játékvezetőnél. Ábrahám Attila azonnal szabadrúgást í­télt a hazaiaknak. Lipcsei emelte középre a labdát a jobb oldalról, amit Tököli az ötös bal sarkától, Tamási mellett élesen kapura fejelt. Vlaszák csak a gólvonal mögül tudta már kiütni a labdát, ami aztán a jobb oldali kapufán megperdülve végiggurult a gólvonal előtt. Balog biztos, ami biztos, egy nagyot bikázott a labdába, de a gólt Tököli szerezte. 1–0
91. perc: Sowunmi indí­tása után Tököli lépett ki a jobbösszekötő helyén, a tizenhatoson belül egy remekbe szabott lövőcsellel elfektette Juhárt, majd hat méterről nagy erővel, ballal ellőtte a labdát, de az a felső lécről a mezőnybe vágódott vissza.

Fény és árnyék

20030308-ujpest-villanyujsagA két csapat szurkolói karneváli hangulatot teremtettek. A szurkolói rigmusok ugyan az esetek többségében nem tűrnék meg a nyomdafestéket, de a legkülönfélébb pirotechnikai eszközök segí­tségével a drukkerek olyan légkört teremtettek, mint amilyen a világ bármelyik országában megszokott. Játékos és nézô egyaránt úgy érezhette, hogy futballmérkôzésen van. Ez pedig igencsak ritkaság manapság mifelénk.

Zsúfolásig megtelt az Üllôi úti stadion sajtóterasza: a Fradi-stadiont biztosí­tó cég a mérkôzés kezdetéig nem állí­tott embert a páholyhoz vezetô lépcsô mellé, í­gy gond nélkül mentek fel oda azok is, akiknek máshova szólt a jegyük. A vendégek önérzetét pedig az sértette, hogy az eredményjelzô táblán rosszul í­rták a lila-fehér csapat nevét, hiszen a futballcsapatnak már elég régen nem UTE a neve.

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Küzdelmes mérkôzésen sikerült legyôznünk az Újpestet. Játékosaim dicséretet érdemelnek, hiszen az utolsó pillanatig hajtottak, végigtámadták a találkozót. A vendégek lezárták a széleket, í­gy nagyon nehéz volt helyzetet kialakí­tani. Szerencsére a lehetôségeink közül egyet sikerült értékesí­tenünk.

Szabó András az Újpest vezetôedzôje: – A hazaiak gólja elôtti szabadrúgást egy buta egyéni hiba elôzte meg, azaz a ferencvárosi találat elkerülhetô lett volna. A vereség ténye mellett az is bosszant, hogy csapatom támadásépí­tése nem volt megfelelô, a középpályások és a támadók lassan, körülményesen épí­tették fel akcióinkat.

Tököli Attila: – Úgy éreztem, hogy már az én fejesem is bent volt. Szerencse, hogy Balog Zoli beljebb segí­tette, mert lehet, hogy ezt a gólt sem adta volna meg a bí­ró. Egy percig sem gondoltam arra, hogy nem nyerünk, hiszen sokkal jobbak voltunk, a hangulat pedig szenzációs volt.

NS-20030309-03-20030308

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.III.8. Ferencváros – Újpest: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási küzdelemben, Tököli Attila 89. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte az Újpestet és továbbra is az első helyen áll a bajnokságban. A mieink az első tí­z percet leszámí­tva végig irányí­tották a játékot, ellenfelünk mindössze egyszer lőtt kapura a 90 perc alatt.

  Ferencváros – Újpest: 1-0 (0-0)
  Üllői út, 14.000 néző, vezette: Ábrahám (Kovács P., Georgiou)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Kapic (Zováth 90.), Lipcsei, Keller – Penksa (Sowunmi 80.), Tököli, Leandro

  Újpest FC: Vlaszák – Szélesi, Tamási, Juhár, Tchur – Sloncik, Korolovszky, Farkas, Tokody – Kovács Z., Horváth F. (Rósa 62.)

  Gól: Tököli (89.)
  Sárga lap: Tököli (47.), Kapic (53.) illetve Juhár (35.), Tamási (47.), Sloncik (68.), Kovács Z. (87.)

  A mérkőzést az újpestiek kezdték aktí­vabban, az elején többet birtokolták a labdát, de nem veszélyeztették a kapunkat. A 10. perctől átvettük az irányí­tást és a14. percben a vezetést is megszereztük, miután Tököli gyönyörű gólt fejelt, sajnos a 41. születésnapján nem a legjobb formáját kifogó Ábrahám játékvezető a partjelző téves beintése alapján érvénytelení­tette a gólunkat. Az asszisztens úgy látta, hogy Lipcsei beadása előtt a labda már elhagyta az alapvonalat. Ez a tévedés nem tett jót a meccs egyébként is feszült hangulatának. Érdekes módon a hibás játékvezetői í­télet az újpestieket bosszantotta fel inkább, akik kizárólag szabálytalanul tudták megállí­tani a támadásainkat. Percenként a földre került valamelyik játékosunk, sok volt a vita, a dulakodás a pályán. A 32. percben megszerezhettük volna a vezetést: Tököli beadása után Kapic fejelte vissza a labdát, melyet Leandro 13 méterről kapásból rálőtt, Vlaszák látványos vetődéssel mentett a jobb sarok elől. Két perccel később Tököli került helyzetbe, kiszorí­tott helyzetből lőtt, Vlaszák szögletre mentett. A vendégek kizárólag kiválóan védő kapusuknak – és „természetesen” a játékvezetőnek köszönhették, hogy nem vezettünk.

  A második játékrészben a játékvezető megtalálta a sárga lapot a zsebében, az elején gyorsan fel is mutatta háromszor, de mivel í­téletei továbbra sem voltak következetesek, csak részben sikerült megfékeznie az indulatokat. Az 59. percben lőttak az újpestiek először és utoljára kapura: Tchur a bal szélen előretörve egy csel után lőtt, Szűcs szögletre mentett. Pár perccel később Horváth F. helyére Rósa állt be a vendégeknél, akiknek a csere után felgyorsult a játékuk, de a kapunkra tovább sem jelentettek veszélyt. Ahogy telt az idő, úgy kerültünk egyre nagyobb fölénybe. A 72. percben Lipcsei 19 méteres kapáslövését védte Vlaszák, hat perccel később pedig jogos tizenegyestől fosztottak meg minket (ehhez ősszel már hozzászokhattunk). Leandro tört be a tizenhatoson belülre, amikor Rósa ellökte, Ábrahám pedig kirúgást í­télt az újpestiek javára. Egy perccel később óriási helyzetet hagytunk ki, egy beadás után Tököli 5 méterről, tiszta helyzetből fejelhetett volna kapura, de nem találta el a labdát. A hajrára teljesen beszorultak az újpestiek, mi minden energiánkat a támadásokra fordí­tottuk és ez meghozta gyümölcsét. A 89. percben Lipcsei szabadrúgása után Tököli fejelt 8 méterről kapura, Vlaszák csak beleütni tudott a labdába, amely a kapufáról pattant a gólvonal mögé (1-0). Két perccel később ismét Tököli szerezhetett volna gólt, de egy parádés csel után a felső kapufára bombázta a labdát.

  Csapatunk küzdelmes, feszült hangulatú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott, mert a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét.

 • 92
  Gyepes Gábor: -- Óriási meccs volt. Keményen meg kellett dolgoznunk a sikerért. Borzasztó volt innen kí­vülről nézni a fiúkat, sokkal idegesebb voltam, mintha ott lehettem volna a pályán. A látottak alapján megérdemelten nyertünk.
  92
  Vége!! Ábrahám lefújta a mérkőzést. Csapatunknak egy szabályos gólját nem adták meg és megfosztottak bennünket egy jogos tizenegyestől is, ennek ellenére legyőztük a nagy riválist.
  91
  Sowunmi visszafejelt labdáját Tököli egy gyönyörű lövőcselt követően a felső kapufára lőtte.
  90
  Kapic helyett Zováth állt be.
  89
  Vezetüüünk!!! Lipcsei szabadrúgása után Tököli 8 méterről fejelt kapura, a labda Vlaszák kezéről pattant a kapufára és onnan a gólvonal mögé (1-0)
  Gyepes Gábor: -- Gyönyörű volt!! Megérdemelten vezetünk.
  87
  Korolovszky indí­tásával Kovács lépett ki, de lesről indult. Mivel az újpesti csatár sí­pszó után elrúgta a labdát, jogosan kapott sárga lapot.
  84
  Szélesi beadása után Szűcs húzta le a labdát.
  82
  Kriston indí­tásával Tököli futott el a jobb szélen, de beadásáról lemaradtak a társak.
  80
  Először cseréltünk: Penksát Sowunmi váltotta fel.
  79
  Tököli került í­géretes helyzetbe, de 5 méterről nem tudta kapura fejelni a labdát.
  78
  Leandro tört be a tizenhatoson belülre, amikor Rósa ellökte. Ábrahám nem adta meg a nyilvánvaló tizenegyest. Gyepes Gábor: -- Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Őszi meccseinken is voltak hasonló esetek.
  75
  Tchur könyökkel megütötte a labdáért felugró Penksát. Marek rövid ápolás után folytatni tudta a meccset.
  72
  Tököli visszafejelt labdáját Lipcsei 19 méterről kapásból rálőtte, Vlaszák csak másodszorra tudta megfogni a labdát.Gyepes Gábor: -- Ez tudatos megoldás volt, edzésen többször gyakoroltuk, hogy a visszafejelt labdákat Peti egyből kapura lövi. Sajnos Vlaszák résen volt.
  71
  Rósa ugratta ki Tokodyt, aki 18 méterről a kapunk fölé emelt, de a partjelző már jelezte, hogy a vendégek játékosa lesről indult.
  68
  Sloncik páros lábbal beleszállt Lipcseibe, ő is sárga lapot kapott. Gyepes Gábor: -- Csúnya szabálytalanság volt, de ilyenért nem szoktak kiállí­tani.
  66
  Leandro lőtte be a labdát az újpesti kapu elé, melyet Tamási fejelt ki szögletre.
  64
  Rósa indí­totta Sloncikot, akinek a beadása után a labda a kapunk mögé szállt.
  62
  Cseréltek a vendégek: Horváth F. helyére Rósa állt be.
  61
  Farkas csúszott rá Lipcsei lábára, de csak szabadrúgást kaptunk, a sárga lap elmaradt.
  59
  Tchur a bal szélről egy csel után lőtt, Szűcs vetődve szögletre mentett. Gyepes Gábor: -- Szép védés volt, Lajosnak először kellett hárí­tania.
  57
  Gyepes Gábor: -- Mély a pálya talaja, nehéz pontosan játszani rajta.
  55
  Vukmir szöktette a jobb szélen futó Kristont, de kicsit hosszú volt a labda.
  53
  Kapic rúgta meg Sloncikot, a szabálytalanságért sárga lapot kapott.
  50
  Penksa kapu elé csavart labdáját Juhár fejelte ki.
  47
  Tököli ütközött Vlaszákkal az ötösön belül. Tamási rárontott játékosunkra, Ábrahám mindkét futballistának egy-egy sárga lapot adott.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Félidei nyilatkozatok:
  Dragóner Attila: -- Sajnos nem alakult ki folyamatos játék, nagyon sok a szabálytalanság, a 2. félidőben keményen meg fogjuk hajtani.
  Szkukalek Igor: -- Az elején kicsit óvatosabban kezdtünk, de a 10. perctől fokozatosan átvettük az irányí­tást. Veszélyesebben játszottunk és egy szabályos góltól is megfosztottak bennünket.
  45
  Ábrahám lefújta az első félidőt.
  44
  Lipcsei lőtte be a szabadrúgást a kapu elé, Vlaszák szögletre ütötte a labdát, de mivel Tököli az ötösön belül zavarta, Ábrahám kifelé í­télt szabadrúgást. Gyepes Gábor: -- Attila nem ért hozzá a kapushoz, nemzetközi meccseken ezt nem szokták lefújni.
  44
  Kapic futott el a bal szélen az oldalvonal mellett, amikor Tamási buktatta. Gyepes Gábor: -- Szándékos szabálytalanság volt, Tamási meg sem próbálta megszerezni a labdát, ezért járt volna egy sárga lap.
  42
  Sloncik visszajött a pályára.
  41
  Lipcsei végzett el szabadrúgást az ötössel egy magasságból az oldalvonal mellől. Az újpesti táborból petárdát dobtak be csapatkapitányunk elé, aki ennek ellenére egyből kapura csavarta a labdát, melyet Vlaszák bokszolt vissza a mezőnybe.
  39
  Sloncik szorult ápolásra az oldalvonalon kí­vül. Az újpesti játékos Lipcseivel küzdött a labdáért és középpályásunk véletlenül megütötte ellenfele arcát.
  37
  Gyepes Gábor: -- Az első tí­z percben az Újpestnél volt többet a labda, azóta kiegyenlí­tett a meccs, veszélyes helyzetünk csak nekünk akadt.
  35
  Juhár szállt bele Leandróba, jogosan kapott sárga lapot.Gyepes Gábor: -- Szemből történt a szabálytalanság és Juhár a labdát próbálta megszerezni, ezért a piros lap túl szigorú lett volna.
  34
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, kicsit kiszorí­tott helyzetből, 11 méterről megcélozta a rövid sarkot, de Vlaszák szögletre mentett.
  32
  Tököli beadása után Kapic visszatette a labdát Leandro elé, akinek 13 méteres kapáslövését a jobb sarok elől látványos vetődéssel ütötte ki Vlaszák. Gyepes Gábor: -- Nagyon jó lövés volt.
  30
  Vukmir fejelt össze Kováccsal. Védőnk egy kicsit megszédült, de folytatni tudta a játékot.
  28
  Tamási és Tököli küzdöttek a labdáért, mindketten földre kerütlek, Ábrahám az újpestiek javára í­télt szabadrúgást.Gyepes Gábor: -- Ezzel az erővel jöhettünk volna mi is.
  26
  Farkas beadása keresztbe elszállt a kapunk előtt.
  23
  Penksa három újpesti között is jól tartotta meg a labdát, de mielőtt passzolt volna lerántották. Lipcsei kapu elé í­velt szabadrúgást Tchur fejelte vissza a mezőnybe.
  21
  Korolovszky rúgta térden Vukmirt, de megúszta sárga lap nélkül. Dragan rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  19
  Leandro emelte be a labdát az újpesti tizenhatoson belülre, melyet Tchur fejelt ki Tököli elől.
  17
  Tokody í­velt be a kapunk elé szabadrúgást, de Dragóner kifejelte a labdát.
  14
  Lipcsei húzott el a jobb szélen, középre í­velt, Tököli pedig 6 méterről gyönyörű gólt fejelt. Ábrahám azonban nem adta meg a gólt, mert Kovács partjelző szerint a labda túlgurult az alapvonalon. Gyepes Gábor: -- Nem volt kint a labda, de ezt lentről nagyon nehéz lehetett megí­télni.
  11
  Farkas tört előre a bal szélen, keresztbeí­velt,Horváth fejelte vissza a labdát Kovácsnak, aki megpróbált kapura fordulni, de Vukmir szerelt. Gyepes Gábor:- Ez az Vuki, szép volt, csak í­gy tovább!
  10
  Tokody í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, de mindenki lemaradt a beadásról, í­gy mi jöhettünk kirúgással.
  8
  Sloncik kapu elé lőtt labdáját Kapic vágta ki.
  6
  Sloncik próbálkozott meg egy megkerülős scellel, de Keller szögletre mentett előle.
  3
  Kovács Z. ugratta volna ki Horváthot, de Szűcs kijött a kapuból és megszerezte a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  A kezdőrúgást Gyepes Gábor végezte el.
  .
  A két együttes játékosai kifutottak a pályára. Szurkolóink egy hatalmas cí­mert készí­tettek el koreográfiaként, az újpesti drukkerek kis hí­ján magukra gyújtották a lelátót.
  .
  Dr. Gál Imre labdazsonglőr szórakoztatta a közönséget. Az 50 éves sportember 45 éve szurkol csapatunknak és az országban ő tud a legtöbbet ülve, illetve fekve dekázni.
  .
  Gyepes Gábor térdműtéte után még lábadozik. Gyepi még csak mankóval tud közlekedni, a mérkőzés előtt szurkolóink vastapsa kí­séretében besétált a kezdőkörbe és köszöntötte a nézőket.
  .
  Már csak tí­z perc van hátra a kezdésig. A lelátó majdnem teljesen megtelt, a csapatok befejezték a bemelegí­tést és bevonlutak az öltözőbe, csak a cserejátékosok maradtak kinn a pályán.
  .
  Ellenfelünk összeállí­tása: Vlaszák -- Szélesi, Tamási, Juhár, Tchur -- Sloncik, Korolovszky, Farkas, Tokody -- Kovács Z., Horváth F.
  .
  Csapatunkban a bal oldalon a sérült Szkukalek Igort együttesünk legrutinosabb játékosa, Keller József helyettesí­ti. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Keller -- Penksa, Tököli, Leandro összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Bognár, Szili, Zováth, Andone, Sowunmi és Huszti vár bevetésre. Ha Huszti Szabolcs játéklehetőséghez jutna, akkor az Újpest ellen mutatkozhatna be az NB I-ben.
  .
  A játékvezetői hármas tagjai is kijöttek melegí­teni.
  .
  Szurkolóink óriási üdvrivalgással fogadták kabalaállatunkat, a Zöld Sast, amely szokásához hí­ven körbesétált a pályán és mindenhol megtapsoltatta a drukkereket.
  .
  A két csapat játékosai szinte egyszerre jöttek ki melegí­teni. A mieink tiszta fehérben, az újpestiek lila-fehér csí­kos mezben és lila nadrágban fognak játszani.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Fél óra múlva kezdődik csapatunk idei első bajnoki mérkőzése az Újpest ellen. Az Üllői úti stadion lelátóján már most mintegy hétezer szurkoló foglal helyet, az újpestieket ezer drukker kí­sérte el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső