2003.IV.30. Magyarország – Luxemburg: 5-1

A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen négygólos győzelmet aratott Luxemburg ellen a Megyeri úton.

Barátságos mérkőzésen:

Magyarország – Luxemburg 5-1 (1-1)
Megyeri út, 2000 néző, V: Damir Skomina (szlovén)

Magyarország: Király (Babos 46.) – Salamon, Dragóner (Bódog 49.), Juhár – Tokody (Kabát 46.), Lipcsei, Lisztes (Zavadszky 79.), Lőw (Füzi Á. 58.) – Tököli (Szabics 46.), Gera (Miriuta 46.), Kenesei K. (Tóth N. 69.)

Luxemburg: Gillet – Peters, Schauls, Hoffmann (Posing 71.), Federspiel – Leweck (Mannon 88.), Molitor, Strasser, Rémy – Cardoni, Braun (Huss 69.)

Gól: Gera (18.), Szabics (52., 90.), Lisztes (60.), Kenesei (68.) illetve Strasser (25.)
Sárga lap: Peters (92.)

18. perc: Lisztes jobb oldali szögletére Gera robbant be és 5 m-ről a hálóba bólintotta a labdát (1-0).
25. perc: Cardoni végezhetett el szabadrúgást a magyar térfél közepén: balról a kapu elé í­velt, s a jó ütemben érkező Strasser a késve kimozduló Király mellett a hálóba fejelt (1-1).
30. perc: Gera jobb oldali beadása után Tököli fejelt 6 m-ről, a labda centiméterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
35. perc: Gera lendületesen átcselezte magát a luxemburgi védőkön, majd 15 m-ről laposan lőtt, labdája azonban a jobb kapufa mellé ment.
40. perc: Braun 13 m-es lövését Király bravúrral védte.

A rendkí­vül alacsony szí­nvonalú első félidőben a magyarok birtokolták többet a labdát, de a meglepően jól kontrázó vendégek megérdemelten egyenlí­tettek.

46. perc: a második játékrész kezdetén újoncot avatott Gellei Imre szövetségi kapitány: a csereként beállt Szabics Imre ezúttal debütált a felnőtt válogatottban.
52. perc: 7 perccel a bemutatkozása után Szabics máris góllal hálálta meg a bizalmat: 15 m-es jobblábas lövése a jobb alsó sarokba vágódott (2-1).
60. perc: remek egyéni akció végén Lisztes 8 m-ről a bal alsó sarokba helyezett (3-1).
65. perc: Miriuta jobb oldali szögletét követően Salamon fejelt 7 m-ről, a labda a keresztlécen csattant.
68. perc: Kabát jobb oldali beadására Kenesei érkezett, és 5 m-ről a hálóba fejelte a labdát (4-1).
90. perc: Szabics lépett ki a védők közül és 13 m-ről a kapu közepébe vágta a labdát (5-1).

Az első félidőben mutatott, visszafogott teljesí­tmény után a fordulást követően sokkal lendületesebben és ötletesebben játszottak a hazaiak, s sikerült gólokra váltaniuk állandó mezőnyfölényüket. A luxemburgiak a találkozó kapcsán csak annak örülhetnek, hogy hét mérkőzésen át tartó gólképtelenség után végre betaláltak ellenfelük kapujába.

Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Az első félidőben a vártnál jobban játszott Luxemburg, játékosaim pedig pontatlanul és lassan futballoztak. Hiába harcoltunk ki mezőnyfölényt, ez nem vezetett eredményre. Szerencsére bejöttek a félidei cserék, ezáltal gyorsabb és ötletesebb lett a játékunk, s ennek köszönhetően magabiztosan győztünk.

Allan Simonsen, a luxemburgi válogatott szövetségi kapitánya: – Gratulálok a magyarok győzelméhez, amelyet teljesen megérdemeltek. Csalódott vagyok, mert az első félidőben jól játszottunk, de a második játékrészre elfogyott az erőnk, és ez négygólos vereséghez vezetett. Annak viszont örülök, hogy bebizonyí­tottuk, tudunk futballozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ