2003.IX.17. MK, Nyí­regyháza – Ferencváros: 1-1

Tököli Attila góllal tért vissza

Nyilatkozatok:

Kiss György: – Nagyon örülök, hogy egykori csapatommal sorsoltak össze minket. Végre lesz időm egy kicsit „hazalátogatni”, hiszen erre az utóbbi években ritkábban volt lehetőségem. Nem lesz könnyű meccs, az biztos, de szerintem mi jutunk tovább. Mostanában egyre több lehetőséget kapok, és számomra óriási érzés lenne, ha a nyí­regyházi találkozón is ott lehetnék majd a Ferencváros kezdőcsapatában. Biztos vagyok abban, hogy több ezer ember lesz kí­váncsi a mérkőzésre, azon sem lepődnék meg, ha közel tí­zezren tekintenék meg az összecsapást. A másodosztályban négy éven át erősí­tettem a Nyí­regyházát, majd feljutottunk. A Fradi ellen egyszer léptem pályára hazai pályán, de az számomra örök emlék marad: ugyan kikaptunk 1-0-ra, ám mégis remek hangulatú meccset játszottunk. Nekem is jól ment a játék, de az igazi elismerést a találkozó után kaptam: akkor még szegény Simon Tibor is a Fradinál volt, aki személyesen megdicsért a mérkőzést követően, és azt mondta, szerinte helyem lenne a Ferencvárosban, valamint hozzátette, szól majd a vezetőknek, hogy próbáljanak meg leigazolni…

Garami József: – Tavaly saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen nehéz meccseket lehet játszani a Magyar Kupában alacsonyabb osztályú csapatok ellen, hiszen a Pápa, a Kaposvár és a BKV Előre elleni találkozókon is megszenvedtünk a továbbjutásért. Emellett idén is elbúcsúzott már több esélyes gárda, ami szintén figyelmeztető jel lehet. Ezért kell nagyon komolyan vennünk a mérkőzést, hiszen nekünk egy-egy ilyen találkozó csak egy a sok közül, mí­g ellenfelünknek ez az év meccse. Elég csak az Újpest tavalyi és idei kiesésére, valamint a tavalyi finalista Debrecen korai búcsújára gondolni, s mi értelemszerűen nem szeretnénk í­gy járni. Azzal is tisztában vagyok, hogy szükséges lenne egy-két kevesebb szerepet kapó labdarúgómnak játéklehetőséget biztosí­tani, mégis a jelenleg legjobbnak tartott összeállí­tásban küldöm pályára csapatomat. Ez is jelzi azt, hogy komolyan vesszük az összecsapást, de elképzelhető, hogy számunkra kedvező eredmény esetén több játékos is megkapja a lehetőséget. Ma csak a továbbjutás érdekel, illetve az, hogy vajon hogyan sikerül beilleszkednie Tököli Attilának a csapatba. Komoly szakmai feladat számunkra, hogy felépí­tsük őt, és megfelelő formába hozzuk a hátralévő, kiemelt fontossággal bí­ró mérkőzésekre.

A mérkőzés:

Nyí­regyháza – Ferencváros: 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – büntetőkkel: 3-4
Nyí­regyháza, 7.000 néző, vezette: Megyebí­ró János (Szpisják, Medovarszki)

Nyí­regyháza-Spartacus: Fülöp –- Lakatos, Szatke, Ambrusz, Virágh – Túróczi (Domokos 105.), Márton, Müller (Illés Gy. 75.), Karkusz, Laskai (Cipf 51.) – Preisinger
vezetőedző: Herédi Attila

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Lipcsei, Zováth (Kapic 104.), Leandro -– Rósa D. (Szkukalek 53.), Gera – Tököli (Jovic 46.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Túróczi (55.) illetve Tököli (18.)
Sárga lap: Zováth (45.), Szkukalek (68.), Leandro (83.), Vukmir (90.), Gera (108.)
Kiállí­tva: Szkukalek (86.)
Jó: Virág, Túróczi, Karkusz illetve Szűcs L., Kriston, Leandro, Tököli, Gera
A 11-est belőtték: Márton, Virágh, Preisinger illetve Gera, Leandro, Jovic, Szűcs L.
A 11-est kihagyták: Illés, Cipf, Karkusz illetve Kapic, Vukmir

Mint a mesében: Tököli Attila 110 nap önkéntes száműzetés után góllal tért vissza a Ferencvárosba. Ilyen visszatérésről álmodott a korábbi gólkirály, és persze ilyen visszatérést reméltek azok a ferencvárosi vezetők, akik végül is rábí­rták, a csapatban tartották a 20-szoros válogatott csatárt.

Immár biztos: Tököli Attila kivételes képességű futballistája a mai magyar mezőnynek, és éppen ezt bizonyí­totta a Nyí­regyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is, amelyen a legjobb 16 közé jutás volt a tét. Bár Garami József szakmai igazgató a találkozó előtti napon még azt tervezte, hogy csak csereként küldi pályára az eltiltását letöltő, illetve a félig-meddig visszavonult csatárt, ám aludt egyet a mester, és úgy döntött, a kezdőcsapatba állí­tja Tökölit.

Jól tette.

Az egyébiránt rendkí­vül unalmas első félidő 18. percében Gera Zoltán átadása után Tököli Attila nagy nyugalommal passzolta a labdát a kapuba. Mindez megfellebezhetetlenül jelezte: a gólkirály visszatért (amint arról már í­tunk többször is: a Fradi csatára az elmúlt évben 42 mérkőzésen 26-szor talált az ellenfelek hálójába). A nyí­regyháziak mintha csak sejtették volna, hogy a kezdőben játszik majd Tököli Attila, látványos ünnepséget szerveztek a mérkőzés előtt, volt fúvószene, mazsorettbemutató, megadva a megfelelő körí­tést a visszatérőnek, s természetesen a Magyar Kupa-mérkőzésnek.

Tököli Attila pedig meghálálta az ünneplést – a Nyí­regyháza kapujába rúgott góllal…

Pedig a hazaiak mindent elkövettek, hogy megakadályozzák az ellenfél egyik legveszélyesebb játékosát a góllövésben. Szatke Zoltán és Ambrusz Árpád árnyékként követte a támadót, de a csatárral nem tudtak mit kezdeni a védők. A Ferencváros centere ugyanis sokat mozogva keresztbe, és jó ütemben indulva rendre megszabadult őrzőitől.

Nem kétséges, ha Gera Zoltán és Tököli Attila jó formában futballozik, akkor nincs olyan honi csapat, amely ellenállna a zöld-fehér rohamoknak.

A gól után “takarékos futballt” játszott a Ferencváros, ami azt jelenti, a vezetés tudatában alig-alig vállalkoztak a játékosok, keveset futottak a vendégek, inkább a biztonságra törekedtek (nem csoda, hiszen a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el). Az NB I B-ben szereplő Nyí­regyháza Spartacus nem is tudott mit kezdeni a zártan, fegyelmezetten védekező Ferencvárossal. Pedig a házigazdák előtt lebeghetett a példa, mégpedig a tavalyi kupasorozat apropóján, amikor is a későbbi MK-győztes Fradi a szintén NB I B-ben szereplő Pápán csak hosszabbí­tás, a szintén másodosztályban szereplő Kaposvár ellen csak tizenegyesrúgások után jutott túl.

Aztán a szünet után más lett a meccs koreográfiája.

Az első félidőben látottak alapján ugyebár azt mondhattuk, hogy Gera Zoltán és Tököli Attila nélkül nincs Ferencváros, és a folytatás tapasztalatai alapján meg kell jegyezni azt: és Szűcs Lajos nélkül sincs.

A kapus parádés védéseket produkált.

Góllal tért vissza az 55-ös

Góllal tért vissza az 55-ös

A 90. percben 1–1-es állásnál kivédte Márton István büntetőjét, s ezzel visszaadta a reményt a továbbjutásra. A hoszszabbí­tás után aztán újra Szűcs Lajos percei következtek, a kapus két tizenegyest is hárí­tott, hogy aztán hatodikként bődületes erővel a hálóba vágja a labdát. Elmondható tehát, hogy Szűcs Lajos és Tököli Attila juttatta be a Ferencvárost a legjobb 16 közé.

Ám e helyütt dicséret illeti a hazaiakat, akik felismerték, hogy a keveset futó, erejükkel spóroló, már a szombati, Zalaegerszeg elleni meccsre készülő Fradi legyőzhető. Ezt Turóczi Mihály bődületes bombája egyértelműsí­tette is. A Nyí­regyháza hatalmas akaraterővel, nagy erőbedobással küzdött, s a végére teljesen elfáradtak Herédi Attila labdarúgói.

Kanyarodjunk vissza oda, ahol ezt a történetet elkezdtük: a második félidőre Tököli Attila már az öltözőben maradt, viszont a nézőtéren előkerült egy hatalmas drapéria, amely bőszen hirdette: “Tököli, milliók vártak vissza!” Némi iróniát is sejtet a transzparens, nyilván a játékos és az érintettek tudják, miről is van szó, ám a lényeg nem változik: a válogatott csatár nem felejtett el gólt rúgni…

Percről percre

17. perc: Tököli pörgette a labdát balra Rósa Dénes elé, aki éles szögből, de nagy helyzetből hét méterről próbálkozhatott, lövését Fülöp bravúrral védte.
18. perc: Gera cselezgetett a bal oldalon a tizenhatoson belül, laposan középre adott labdáját Tököli négy méterről, ballal a bal alsó sarokba pörgette. 0–1
45. perc: Gera labdájával Tököli lépett ki Szatke mellől, éles szögből, nyolc méterről leadott jobblábas lövésébe Fülöp bravúrral belekapott, a labda végiggurult a gólvonal előtt, mí­gnem a jobb oldali kapufánál Virágh felszabadí­tott.

52. perc: Virágh jobb oldali szöglete után a Szűcs által kiütött labdát Karkusz emelte balról vissza, a kapu torkából Dragóner mentett fejjel.
55. perc: Müller passzolt jobbról a 16-os előterében álló Turóczihoz, aki 18 méterre a kaputól ballal átvette a labdát, majd mielőtt leesett volna, jobbal hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba. 1–1
66. perc: Leandro cselezgetett, majd balra tolta a labdát Gera elé, aki három lépés után nyolc méterről célba vette a kapu bal alsó sarkát, de Fülöp vetődve védett.
70. perc: Karkusz passzolt balról, a 16-oson belül érkező Turóczi elé, a gólszerző 14 méteres, ballábas lövése csak kevéssel ment el a léc felett.
86. perc: Szkukalek szállt bele a kezdőkörnél Cipfbe, a belépőért a ferencvárosi játékos sárga lapot kapott, amiből már volt neki egy, í­gy a kiállí­tás sorsára jutott.
90. perc: Preisinger átadásával Cipf lépett ki, akit Vukmir már csak lerántani tudott a 16-oson belül. A megí­télt 11-esből Márton a bal alsó sarkot vette célba, ám gyengén helyezett lövése után Szűcs kiütötte a labdát.

Szűcs véd, majd gólt lő

Szűcs véd, majd gólt lő

116. perc: Lipcsei bal oldali szögletrúgását követően Dragóner nyolcméteres fejese egy arasszal kerülte el a bal alsó sarkot.

A tizenegyesrúgások elején Gera bátor í­télet-végrehajtónak bizonyult (0–1). Illés lövését azonban Szűcs hárí­totta. Következett Kapic, aki a bal oldali kapufát találta telibe, majd Márton ezúttal nem hibázott (1–1). A következő sorozatban Leandro és Virágh (2–2) sem tévesztett, majd Vukmir és Cipf ellenében is a kapusok győzedelmeskedtek. Jovics szemtelen pöccintésével újra a Fradinál volt az előny (2–3), amit Preisinger egalizált (3–3). Következett a ráadás ráadása. Előbb Szűcs Lajos (!) talált be, majd Karkusz az égbe ágyúzott (3–4).

Fény és árnyék

Nyí­regyházán gondolnak az utánpótlás játékosaira is. A vezetés lehetőséget biztosí­tott arra, hogy a korosztályos csapatok képviselői a meccs előtti estén találkozhassanak a már szabolcsi megyeszékhelyen tartózkodó ferencvárosi játékosokkal is. A gyerekek feltehették kérdéseiket Szűcs Lajosnak, Dragóner Attilának, Lipcsei Péternek, Gera Zoltánnak, a helyi kötődésű Kiss Györgynek, illetve Szatke Zoltánnak, Márton Istvánnak, Preisinger Sándornak és Turóczi Mihálynak.

A nyí­regyházi stadion azon kevesek közé tartozik, ahol megvalósult a rekonstrukciós program. A létesí­tmény immár hónapok óta csillog-villog, sőt az eredményjelző tábla is megújult. Igen ám, csakhogy a szerkezeten fellelhető számok nem utalnak egyértelműen arra, hogy melyik mutatja az eredményt, és melyik azt, hogy éppen hányadik félidőben járunk. Ezt a kis apróságot, ami sokak számára zavaró, talán még illene kijaví­tani.

Nyilatkozatok:

Herédi Attila a Nyí­regyháza vezetőedzője: – Nem mindig igazságos játék a futball. Nagyon akartuk a győzelmet, sokat tettünk érte, véleményem szerint élvezetes, jó iramú mérkőzést játszottunk az élvonal egyik legjobb csapatával. Sajnálom a kihagyott büntetőt, és persze azt, hogy végül a tizenegyes- rúgások párharcában maradtunk alul. Mondom, nem mindig igazságos ez a játék…

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Igazi kupamérkőzés volt. Egy nullás vezetésünk után úgy gondoltam, kilencven perc alatt kiharcolhatjuk a továbbjutást, de Turóczi Mihály gyönyörű gólja után feljött a Nyí­regyháza, ráadásul nagy hibát követtünk el, minek következtében tí­zen folytattuk a játékot. Végül Szűcs Lajos remek teljesí­tménye a tizenhat közé segí­tett bennünket.

Lipcsei Péter: – Tartottam magam ahhoz, amit korábban mondtam, azaz, hogy idén már nem szeretnék 11-est lőni. Azt most még vállaltam, a 9-ik rúgó esetleg én leszek, de megmondom őszintén, nem bánom, hogy nem kellett a labda mögé állnom. Most is hoztuk szokásos kupaformánkat, a csapat tartásáról adott tanúbizonyosságot, 10 emberrel játszva, nehéz helyzetbe kerülve is képesek voltunk idegenben kiví­vni a továbbjutást, s ez a csapat egységét jelzi. Bár voltak hibák a játékunkban, de ma minden játékos Magyar Kupa-győzteshez és a ferencvárosi mezhez méltó módon harcolt, és ez számomra nagyon sokat jelent.

Szűcs Lajos: – Nagyon nehéz volt. Akkor lett igazán meleg a helyzet, amikor a 89. percben büntetőt í­téltek ellenünk. Akkor tudtam, hogy csak én menthetem meg a csapatot, koncentráltam, és sikerült. A büntetőpárbajnál némi szerencsével sikerült hárí­tanom három 11-est is. A rúgásnál nem féltem, hiszen előre megbeszéltük, hogy én leszek a hatodik. Edzéseken szoktam gyakorolni a 11-eseket, nemhiába…

Tököli Attila: – Örülök a továbbjutásnak, a magam teljesí­tményéről csak annyit tudok mondani, hogy hosszú hónapok után volt 45 percem, amikor azt csináltam, amit szeretek, és volt néhány jó pillanatom is. A combom sajnos fáj, de remélem, hogy a hétvégére rendben jön.

Dragan Vukmir: – Sajnálom, hogy kihagytam a 11-est. Megmondom őszintén, én nem akartam rúgni, legfeljebb csak később, amikor már nem lehet elkerülni. De egyszerűen senki nem vállalta, a többiek pedig biztattak, hogy menj csak Vuki! Talán ifista koromban álltam utoljára a labda mögé, sajnálom, hogy most í­gy sikerült, de örülök, hogy végül ebből nem lett baj. Legközelebb talán a búcsúmeccsemen vállalok büntetőrúgást…

Aleksandar Jovic: – Szerintem az én 11-esem jobb volt, mint a Panenkáé: ő egyszerűen alányúlt a labdának, és beí­velte azt a kapuba, én pedig bepattogtattam. Ritka látvány az, amikor egy kapus ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerül, kicsit sajnálom is őt, de ebben a kiélezett helyzetben betalálni ugyanakkor nagy örömet is jelent a számomra.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.IX.17. MK, Nyí­regyháza – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk drámai küzdelemben, a hosszabbí­tásban tí­z emberrel küzdve a tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást a nagyon lelkesen küzdő Nyí­regyháza otthonában. A rendes játékidő után 1-1 volt az állás, az eredmény a hosszabbí­tásban sem változott, a tizenegyesrúgásokat pedig csak a hatodik pár után nyertük meg 4-3-ra és bejutottunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

    Nyí­regyháza – Ferencváros: 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – büntetőkkel: 3-4
    Nyí­regyháza, 7.000 néző, vezette: Megyebí­ró (Szpisják, Medovarszki)

    Nyí­regyháza-Spartacus: Fülöp –- Márton, Szatke, Lakatos, Túróczi (Domokos 88.) –- Karkusz, Laskai, Virágh, Ambrusz –- Müller (Illés 76.), Preisinger

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Lipcsei, Zováth (Kapic 102.), Leandro -– Rósa (Szkukalek 54.), Tököli (Jovic 46.), Gera

    Gól: Túróczi (56.) illetve Tököli (18.)
    Sárga lap: Zováth (45.), Szkukalek (68.), Leandro (82.)
    Kiállí­tva: Szkukalek (85.)

    A 11-est belőtték: Márton, Virágh, Preisinger illetve Gera, Leandro, Jovic, Szűcs L.
    A 11-est kihagyták: Illés, Kiss, Karkusz illetve Kapic, Vukmir

    Kiegyení­tett volt a küzdelem a mérkőzés elején, mindkét együttes jól megszervezte a védekezését, í­gy a kapuk előtt az első negyed órában nem alakult ki veszélyes helyzet, de élvezetes, jó volt a mérkőzés. A 18. percben megszereztük a vezetést. Gera egy lövőcsellel a 110 nap után újra tétmérkőzést játszó Tökölihez passzolt. Az átadás csatárunk háta mögé érkezett, de Tököli gyönyörű mozdulattal, sarokkal a hálóba továbbí­totta a labdát (0-1). Válogatott csatárunk találatának értékét növeli, hogy a játékos kisebb sérüléssel is vállalta a játékot, mert szeretné minél hamarabb visszanyerni a formáját, amihez muszáj minél több meccsen pályára lépnie. Az első játékrészben Tököli volt csapatunk egyik legjobbja, a második játékrészben Jovic állt be a helyére. Vezetésünk után kitámadtak a hazaiak, több veszélyes akciót is vezettek, de vagy a védőink mentettek önfeláldozóan, vagy Szűcs védett jól.

    A második 45 percet aktí­vabban kezdték a házigazdák és igyekezetük meghozta számukra az egyenlí­tést, az 56. percben Turóczi bombázott a jobb felső sarokba (1-1). A folytatásban igazi kupacsata folyt a pályán, mindkét együttes igyekezett a rendes játékidőben eldönteni a meccset. A nyí­regyháziaknál volt többet a labda, de előttünk adódtak nagyobb lehetőségek, a hazaiak kapusa, Fülöp azonban fantasztikus formában védett, többször hárí­tott lehetetlennek tűnő helyzetben. A hajrában tovább fokozódtak az izgalmak és a szerencsével sem álltunk hadilábon: a 85. percben a csereként beállt Szkukalek egy rossz ütemű becsúszás után megkapta második sárga lapját és kiállí­totta a játékvezető. A 89. percben pedig tizenegyest rúghatott a Nyí­regyháza: Szűcs Lajos azonban óriási bravúrral kiütötte Márton bal sarokra tartó lövését!.

    Következett a hosszabbí­tás, ahol már kiütközött az osztálykülönbség, ami elsősorban abban jelentkezett, hogy a hazaiak nagyon elfáradtak. Lassí­tották a játékot, amikor lehetett, húzták az időt, de előttünk sem adódott komoly gólszerzési lehetőség, jöhettek a tizenegyesrúgások.

    1. pár: Gera magabiztosan értékesí­tette a 11-est. Illés lövését Szűcs szenzációs vetődéssel hárí­totta.

    2. pár: Kapic futott neki a labdának és erős lövése a bal oldali kapufán csattant. A játékos kezébe temette az arcát, majd leszegett fejjel bandukolt vissza. Utána Márton büntetőjével szemben Szűcs tehetetlen volt.

    3. pár: Leandro következett, aki rendkí­vül okosan és higgadtan hajtotta végre a büntetőt, amellyel szemben a kapusnak esélye sem volt. Virágh sem hibázott.

    4. pár: A kezdőkörben némi tanácstalanság. Játékosaink egymásra néznek, majd Vukmir tápászkodik fel és indul el a labda felé. A szerb védő talán túl messziről fut neki, és lövését védi a kapus. Vukmir azonnal a fejére húzza a mezét, és úgy sétál vissza a pályán, hogy senki nem látja az arcát. Kiss lövését Szűcs hárí­totta.

    5. pár: Aleksandar Jovic játszik mindenki idegeivel. Hanyagul elvégzett büntetőjénél a labda hármat pattanva vánszorog a gólvonal felé, miközben a másik oldalra vetődő kapus kezd feltápászkodni, de végül nem éri el azt. Jovic ünnepel, a társak dermedten figyelnek. Következik az ellenfél legrutinosabb játékosa, Preisinger Sándor, aki túljár Szűcs eszén, majd mindkét hosszanti lelátó felé fordulva csatakiáltásokat hallat, és meghajolva ünnepelteti magát.

    6. pár: A hatodik pár előtt újra tanácstalanság a kezdőkörben, a legtöbben Lipcseire és Dragónerre néznek, de a két játékos Szűcs Lajos felé mutogat és kiabál, jelzik, hogy azt szeretnék, ha Lajos következne. Kapusunk odaáll, és kollégáját jobbra küldve ballal a hálóba vágja a labdát. Majd Karkusz kihagyja a 11-est, játékosaink Szűcs Lajos felé rohannak, és először ölelgetik, majd feldobálják a kapust.

    Garami József: -- Igazi kupamérkőzés volt, amit szerencsére mi nyertünk meg. Mindenképpen szeretném kiemelni azt, ami a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében külön kiemelendő, hogy nagyszerű közönség előtt játszottunk, akik végig sportszerűen, remek légkört teremtve szurkoltak, nem gyalázták az ellenfelet. Örülök, hogy ezt a közönséget egy izgalmas meccsel ajándékozta meg a két csapat, bár én személy szerint jobban örültem volna annak, ha egy kevésbé izgalmas mérkőzésen jutunk tovább. Úgy látszik, a másodosztályú együtteseket csak ilyen heroikus küzdelemben tudjuk legyőzni… Bár, ha visszagondolok az előző évadra, akkor kis túlzással azt is mondhatom, hogy jussunk mindig ugyaní­gy tovább, csak a sorozat végén újra a miénk legyen a kupa. A biztos győzelemre egyébként most is jó esélyt láttam az első félidő alapján, hiszen akkor magabiztosan játszottunk. A hazaiak egy remekül eltalált lövéssel egyenlí­tettek, ezután erőre kaptak, majd a kiállí­tás is nekik kedvezett. A 11-eshez már Szűcs Lajos hihetetlen bravúrja is kellett. A büntetőpárbaj során aztán kapusunk nem csak alapfeladatából vizsgázott jelesre, hanem í­télet végrehajtásból is, ő volt a meccs hőse. A továbbjutáshoz kellett Tököli Attila gólja is, aminek szintén nagyon örülök, hiszen a játékos hatalmas terhet cipel a vállán, nehéz időszakon van túl, dicséretes, hogy ebben a helyzetben is góllal tudott visszatérni, annak ellenére, hogy kisebb combsérüléssel küszködik immáron 10 napja. Én még kiemelném Leandro játékát, aki a legtöbbet futotta a meccsen, védekezésben és támadásban is hasznos tagja volt a csapatnak, szinte mindegyik veszélyes akciónkban benne volt.

  • 135
    Óriási az öröm (és a szomorúság…) a nyí­regyházi stadionban: az egyik csapat játékosai, valamint a vendégszektor tombol, a többiek szomorkodnak.
    134
    Karkusz fölé lőtte!! Továbbjutottunk!! Nem volt könnyű, de a tizenegyespárbajt 4-3-ra megnyertük és várhatjuk a pénteki sorsolást!!
    133
    Szűcs Lajos rúgóként is remekel. (3-4)
    132
    Preisinger belőtte, 3-3, folytatódik a tizenegyespárbaj.
    131
    Jovic Panenkát idézte (2-3).
    130
    Kiss lövését SZŠ°CS KIVÉDTE!!, 2-2
    129
    Vukmir lövését Fülöp védte (2-2).
    128
    Virágh belőtte, 2-2.
    127
    Leandro nem hibázott (1-2).
    126
    Márton berúgta, 1-1.
    125
    Kapic a kapufát találta el (1-1).
    124
    A hazaiaknál Illés lövését Szűcs KIVÉDTE!! 0-1
    123
    Gera belőtte. (0-1)
    122
    Garami József kérésére, melyszerint ki lőjje az első büntetrőt, két játékos jelentkezett: Leandro és Gera. Végül Gerzson lövi az elsőt.
    120
    Vége a hosszabbí­tásnak, jönnek a tizenegyesek!
    118
    Virágh í­velt be a bal oldalról, de kicsit lecsúszott a lábáról a labda, amely í­gy nagyon veszélyesen csavarodott a bal felső sarok felé, de Szűcs még vissza tudott lépni és szögletre mentett.
    117
    Lipcsei szögletét követően az előrehúzódó Dragóner 8 méterről fejelt a bal sarok mellé.
    116
    Leandro gyönyörű cselek után 20 méterről lőtt, Fülöp a jobb felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.
    114
    Kiss vesztette el a labdát a térfelünk közepén, Domonkos egyedül vezette rá Dragónerre, de válogatott védőnk becsúszva, kitűnő ütemben szerelt.
    112
    Lipcsei szöglete után Gera 8 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
    110
    Kriston í­velte a labdát Gera felé, de Márton fejjel tisztázott.
    108
    Gera lerántotta Karkuszt, amiért ő is besárgult.
    107
    Leandro 25 méterről alig lőtt a kapu fölé.
    106
    A pihenésre ilyenkor nincs lehetőség, már meg is kezdődött a “negyedik félidő”.
    105
    Vége az első játékrésznek, komolyabb helyzet nem alakult ki a kapuk előtt.
    102
    Harmadszor cseréltünk: Zováth helyett Kapic állt be.
    99
    Turóczi helyére Domokos állt be.
    95
    Cipf próbálkozott, de lövése elkerülte a bal alsó sarkot.
    95
    Gera lépett ki a védők közül, 8 méterről lőtt volna, de az utolsó pillanatban becsúszva szerelték.
    92
    Garami József megpróbálja némileg átszervezni a csapatot. A cserék és a már civilben lévő Tököli is próbálja lelkesí­teni a társakat.
    91
    Elkezdődött a hosszabbí­tás első félideje.
    91
    A versenykií­rás értelmében a hosszabbí­tást mindenképpen végigjátsszák, tehát nincs arany-, illetve ezüstgól szabály. Ha a ráadás után is döntetlen marad az eredmény, akkor jönnek a tizenegyesrúgások.
    91
    Megyebí­ró lefújta a meccset, következik a kétszer 15 perces hosszabbí­tás.
    89
    Preisinger labdájával Kiss tört be a tizenhatoson belül, amikor Vukmir buktatta, 11-es! Márton bal alsó sarokra tartó lövését SZŠ°CS ÓRIÁSI BRAVÚRRAL KIÜTÖTTE!!!
    87
    Preisinger beadása után Szűcs bátor kivetődéssel szerezte meg a labdát Illés elől.
    85
    Szkukalek egy rossz ütemű becsúszás után Lakatos lábát találta el és mivel volt már egy sárga lapja, Megyebí­ró kiállí­totta.
    82
    Leandro elsodorta Turóczit a térfelünk közepén, Leo is sárga lapot kapott.
    79
    Lipcsei szöglete után Dragóner fejjel továbbcsúsztatta a labdát, Gera 5 méterről lőtt volna, de Megyebí­ró lest jelzett.
    76
    Először cseréltek a hazaiak. Müller helyett Illés lépett pályára.
    73
    Karkusz lendületesen futott el a bal szélen, középre passzolt, Turóczi 6 méterről lőtt, de a labda szerencsére elkerülte a kapunkat.
    70
    Karkusz 13 méterről centiméterekkel lőtt a kapunk fölé.
    68
    Megyebí­ró szabadrúgást adott a hazaiaknak, Szkukalek nem értett egyet az í­télettel, elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.
    66
    Leandro két védő között remek ütemben ugratta ki Gerát, akinek 10 méteres lövését Fülöp ismét fantasztikus bravúrral védte.
    63
    Lipcsei szöglete után Dragóner 10 méterről fejelt kapura, de a labda Szatkéról a kapu mellé pattant.
    61
    Preisinger 24 méteres, félmagas lövését Szűcs magabiztosan fogta meg.
    59
    Lipcsei pontos indí­tásával Jovic futott le az alapvonalig, kapu elé lőtt labdájáról azonban lemaradtak a társak.
    56
    Egyenlí­tettek a hazaiak. Lakatos futott el a jobb szélen, középre gurí­tott és Túróczi 12 méterről, kapásból a jobb felső sarokba bombázott, védhetetlen lövés volt (1-1).
    54
    Másodszor cseréltünk: Rósa helyére Szkukalek állt be.
    51
    Baloldali szöglet után a védőink röviden fejelték ki a labdát, amely Karkusz elé pattant, ő észrevette, hogy Szűcs kint áll a kapujából, megpróbálkozott egy í­veléssel, Dragóner a gólvonal előtt fejjel tisztázott.
    48
    Müller szerzett labdát a térfelünk közepén, megpróbálta Preisingert szöktetni, de hosszú volt az indí­tása, í­gy Szűcs gond nélkül megszerezte a labdát.
    46
    Elkezdődött a második félidő.
    45
    Tökölinek 45 perc jutott a mai meccsen: a támadó az első félidőt kisebb combfájással játszotta végig, ezért nem is folytatja tovább a játékot. Igaz, í­gy is megtette a magáét, hiszen vezetéshez juttatta csapatunkat. Helyette Aleksandar Jovic lép majd pályára, reméljük ő is eredményes lesz.
    45
    Vége az első félidőnek.
    45
    Zováth visszahúzta Mártont, ezért sárga lapot kapott.
    44
    Gera passzolt Tökölihez, csatárunk lefordult őrzőjéről, az ötös sarkáról laposan lőtt, Fülöp azonban látványos vetődéssel, óriási bravúrral védett.
    42
    Márton adott jó labdát a Vukmirról leforduló Preisingernek, aki 10 méterről, kapásból a kapu fölé lőtt.
    40
    Jobboldali nyí­regyházi szöglet után Szűcs nem érte el a labdát, amely Karkuszhoz került, a hazai játékos azonban 13 méterről a kapunk fölé bombázott.
    38
    Turóczi indí­tásával Laskai húzott el a jobb szélen, lapos beadása után Vukmir tisztázott Müller elől.
    36
    Preisinger tört be a tizenhatosunkon belülre, 12 méterről lőtt, de Vukmir önfeláldozóan vetődött a labda útjába és sikeresen blokkolta a lövést.
    34
    Ambrusz í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, a labdáért felugró Müller azonban ellökte Dragónert, ezért mi végezhetünk el szabadrúgást a tizenegyes pontunkról.
    31
    Gera emelte be a labdát a védők mögé, Tököli egyedül lépett ki, de a partjelző lest jelzett, Megyebí­ró pedig lefújta az akciót.
    29
    Dragóner kényszerí­tőzött Leandróval, a visszakapott labdát védőnk 23 méterről lőtte kapura, de Fülöp védett.
    27
    Müller végzett el szabadrúgást 28 méterre a kapunktól. Lövése lepattant a sorfalban álló Lipcseiről, a laposan guruló labda hárí­tása nem okozott gondot Szűcsnek.
    25
    Turóczi futott le a jobb szélen az alapvonalig, jól adott középre és Müller 7 méterről alig fejelt a kapunk fölé.
    22
    Gera 23 méteres lövése a közbevetődő Szatke lábáról pattant vissza a mezőnybe.
    18
    Megszereztük a vezetést! Gera a tizenhatoson belül egy lövőcsellel becsapta Lakatost, majd Tökölihez passzolt, aki sarokkal, 6 méterről a kapu közepébe továbbí­totta a labdát (0-1). Töki 110 nap után lépett ismét pályára a Ferencvárosban.
    15
    Tököli két jó csel után a bal oldalról az őrizetlenül hagyott Rósa elé í­velt, akinek 14 méteres lövését óriási bravúrral ütötte ki Fülöp.
    14
    Laskai eygedül tört kapura, 15 méterről lőtt volna, de Leandro az utolsó pillanatban becsúszva szerelt.
    12
    Gera hozta előre a labdát, két jó csel után indí­totta Tökölit, de túl hosszú volt a passz, í­gy csatárunk már csak az alapvonal mögött érte el a labdát.
    10
    Turóczi futott el nagy lendülettel a jobb oldalon, kiugratta Preisingert, aki 12 méterről a hálóba lőtt, Megyebí­ró azonban les miatt érvénytelení­tette a találatot.
    8
    Leandro futott el a bal szélen, beadása után Gera 7 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
    5
    Ambrusz húzott el a jobb szélen, beadása után a jól helyezkedő Dragóner fejelte ki a labdát.
    3
    Lipcsei végzett el szabadrúgást a jobb oldalról. Kapu elé lőtt labdáját a hazai védők az alapvonalon túlra vágták.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát. A nyí­regyháziak piros kékben, a mieink zöld-fehér csí­kos mezben és fehér nadrágban játszanak.
    .
    Megyebí­ró játékvezető vezetésével kijöttek a csapatok a pályára.
    .
    A vendégszektorban mintegy 6-700 ferencvárosi drukker foglal helyet. A szurkolók egy hatalmas Sárospatak feliratú zöld-fehér zászlót feszí­tettek ki, ami azt jelenti, hogy környékbeli fradisták is eljöttek biztatni csapatunkat.
    .
    A játékosok még melegí­tenek, a kezdőkörben mazsorettek gondoskodnak a szurkolók szórakoztatásáról. Kiváló a hangulat a lelátón, mindkét szurkolótábor a saját kedvenceit élteti.
    .
    A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek, a mieink Szűcs – Vukmir, Dragóner, Kiss – Kriston, Lipcsei, Zováth, Leandro – Rósa, Tököli, Geraösszeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Bognár, Kapic, Szkukalek, Penksa, Sasu és Jovic vár bevetésre.
    .
    Ami az Üllői úton egyelőre csupán álom, az már Nyí­regyházán valóság: szinte teljesen felújí­tott stadion fogadta a csapatokat. Mindkét oldalon modern, fedett lelátók, vadonatúj eredményjelzőtábla (melyen a betűk szí­ne zöld…).
    .
    A hazai együttes összeállí­tása a következő: Fülöp – Márton, Szatke, Lakatos, Túróczi – Karkusz, Laskai, Virágh, Ambrusz – Müller, Preisinger.
    .
    Herédi Attila a találkozó előtt elmondta, hogy a Nyí­regyháza kiscsapatnak tekinthető és játékosai most nyugodtan, felszabadultan futballozhatnak a jobb játékerőt képviselő és esélyesebb Ferencváros ellen. A szakvezető szerint együttese a mai mérkőzésen csak nyerhet, hiszen mindenki a Ferencváros magabiztos továbbjutására számí­t és a papí­rforma is ezt í­géri.
    -- Amint az a bajnokságban elért eredményeinkből látszik, a védelmünk stabilnak mondható, elöl viszont vannak gondjaink, rengeteg helyzetet hagyunk kihasználatlanul -- mondta a nyí­regyháziak edzője. -- A mai meccstől azt várom, hogy jó teljesí­tménnyel okozzunk örömet szurkolóinknak, a továbbjutásról nincs értelme álmodozni, de ha sikerülne a bravúr, akkor természetesen nagyon boldogok lennénk.
    .
    A nyí­regyháziaknál másfél hete edzőváltásra került sor, Huszák Gézát az egykori újpesti játékos Herédi Attila követte a kispadon. Herédi segí­tője Bekő Balázs, aki a Videoton és a Gázszer mellett játszott a Ferencvárosban is.
    .
    A lelátón egy része már megtelt, a stadionon kí­vül viszont óriási a tömeg. A házigazdák tájékoztatása szerint elővételben ötezer jegy kelt el, mivel jelenleg is hosszú sorok kí­gyóznak a pénztáraknál, a hazai rendezők 7-8 ezer szurkolóra számí­tanak.
    .
    A Nyí­regyháza az NB I/B-ben öt forduló után két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel a 7. helyen áll. Gólkülönbsége: 3-3. A másodosztályban a nyí­rségiek rúgták és kapták a legkevesebb gólt.
    .
    A mieink -- hasonlóan a többi nemzetközi porondon is érdekelt klubhoz -- csak a második fordulóban kapcsolódtak be a Magyar Kupa küzdelmeibe. Ellenfelünk az előző körben az NB III-as Mád ellen nyert 3-0-ra.
    .
    Miután több játékosunk is felépült sérüléséből, Garami József sokat gondolkodott a kezdőcsapat összetételén. Végül szakmai igazgatónk úgy döntött, hogy a legerősebb összetételű együttest küldi pályára és majd akkor cserél, ha számunkra kedvezően alakul a találkozó.
    -- Több élvonalbeli gárda meglepetésre már az első fordulóban kiesett, mi nem szeretnénk í­gy járni -- mondta a szakember.
    .
    Tököli Attila a mieinknél ma játssza ebben a szezonban az első tétmérkőzését. A hosszú kihagyás miatt a válogatott csatár még nincs tökéletes erőállapotban, ezért a tervek szerint nem marad végig a pályán.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk idegenbeli Magyar Kupa-mérkőzése az NB I/B-s Nyí­regyháza ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ