2003.IX.28. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-0

Ajándékba kapott tizenegyes


Ferencváros – Pécsi MFC: 3-0 (1-0)
Üllői út, 5.111 néző, vezette: Hajdó Attila (L. Tóth L., Szabó Z.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston (Bognár Zs. 86.), Zováth, Lipcsei, Leandro – Rósa D., Penksa (Huszti 71.) – Sasu
szakmai igazgató: Garami József

Pécsi MFC: Németh G. – Sipos, Szabados, Dienes, Bajusz – Berdó (Ulrich 70.), Erős G. (Győri Z. 46.), Pavicevic, Gaál M. – Horváth Gy. (Jokisic 46.), Pest K.
vezetőedző: Nagy Tamás

Gól: Sasu (2. – 11-esből), Dragóner (60.), Lipcsei (79.)
Sárga lap: Sasu (73.) illetve Sipos (25.), Győri Z. (54.), Bajusz (90.)

Határozott rendőri roham tüntette el az Arany Ászok Liga előző fordulójának zalaegerszegi meccsén a Fradi-drukkerek “Elég volt!” feliratú leplét a lelátóról. Az FTC Rt. tulajdonosának és vezetőinek szóló transzparens néhány nappal később fennakadt a szurkolói drapériák hivatalos ligaellenőrzésekor az éber lepedőpecsételők kontrollján, az Üllői úti közállapotokkal elégedetlenek azonban nem hagyták magukat, s üzenetüket méretes betűkkel a népligeti metróaluljáróban is felpingálták.

Akadnak ugyanakkor a zöld alapú falakon ennél durvábban megfogalmazott álláspontok is, nyers kritikai dokumentumaként a Ferencváros legújabbkori történetének. A rajongói közhangulat alakulásának persze legalább ilyen látványos kifejezőeszköze a nézőszám. Nos, vasárnap délután, az évad első nyitott kapus Üllői úti bajnoki meccsén tí­z perccel a hivatalos kezdés előtt talán kétezren sütkéreztek a lelátókon a napsütésben. Kell-e mondani, az “Elég volt!” kiáltvány azért csak felkerült a helyére…

Hogy a többi FTC-hí­vőt a tévéközvetí­tés vagy a csapat körül kavargó indulatok tartották-e távol a találkozótól, azt legfeljebb tippelgetni lehet, ám a karosszéket választók a jelek szerint belátható időn belül utoljára nézhették a zöld-fehéreket a tévékészülékek előtt sörözgetve. A közvetí­tési jogokat tulajdonló Football Duó Kft. ügyvezetőjét, Bodnár Györgyöt ugyanis annyira felbosszantották a rendezési bakik, hogy bejelentette: a közeljövőben nem küldenek stábot a Fradi-pályára… Az üzletembert egyébként az hozta ki a sodrából, hogy noha kapott egy, az egész stadion területén szabad mozgást garantáló karszalagot, az ajtónállók mit sem tudtak ezen engedély létezéséről, és a sajtópáholyba nem voltak hajlandók Bodnárt beengedni.

“A koncentrációs táborokból könnyebb volt kijutni, mint ide bejönni – füstölgött Bodnár György. – Nem a rendezőkre haragszom, s nem is csak a magam esete bosszant, de kollégáimat is akadályozták a munkavégzésben, Urbányi Istvánt például szí­nes bohócmellénybe akarták bújtatni. Ha a Ferencváros csak ilyen házigazda, s amí­g ilyenek a körülmények, inkább elmegyünk azokra a pályákra, ahol szí­vesen fogadják a tévéközvetí­tésen dolgozókat. Nem az én feladatom eldönteni, igazuk van-e azoknak, akik azzal vádolják Várszegi Gábort, hogy elvette a Fradit a fradistáktól, ám az biztos: a tévénézőknek nem járt kedvében a tulajdonos…”

A folytatás – igaz, már a pályán – ugyancsak viharosra sikeredett. A 2. percben ugyanis Marek Penksa úgy hullott a gyepre a PMFC tizenhatosán belül, hogy a nézőtéren többeknek rögvest Margeret Mitchell klasszikusának cí­me – Elfújta a szél – jutott eszébe… Hajdó Attilát viszont annyira lenyűgözte a Ferencvárostól a kevés játéklehetőség okán állí­tólag elvágyódó csatár alakí­tása, hogy tizenegyest í­télt. A szlovák futballista mentségére legyen mondva: az általános döbbenetet keltő í­télet után bűnbánóan paskolta meg a mellette lógó orral ballagó Berdó Balázs fejét… A gól után újra a lelátó került reflektorfénybe, a biztonságiak rohamcsapata ugyanis a 7. percben egy látványos akció végén elkobozta az “Elég volt!” drapériát, mire válaszul a B-közép egy része Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatójának távozását kezdte követelni.

A csapatok eközben szorgosan gyűrték egymást a gyepen. A Hajdó-sokkból csak lassan éledezett a Pécs, í­gy az agilis házigazdáknak újabb lehetőségei adódtak a gólszerzésre, ám a Gera Zoltán, Tököli Attila és Alekszandar Jovics sérülése nyomán főszerepbe került helyettesí­tők nem bí­rtak Németh Gáborral, aki exferencvárosiként joggal érezhette ez alkalommal is az otthon zöld füvének az Üllői úti gyepet.

A második félidőre a látogatók szakvezetője, Nagy Tamás váltott, és háromcsatárossá duzzasztotta az újonc támadóalakulatát (Pest Krisztiánhoz Győri Zoltán és a létező játékelemek közül a passzolást vélhetően csak hí­rből ismerő Nikola Jokisics csatlakozott), ám érdemi fordulatot ez a módosí­tás sem hozott. Pedig régi jó szokásához hí­ven Szabados József is többször csatlakozott az egyébként meglehetősen fantáziaszegény vendégakciókhoz. S az elnyűhetetlen bekk alighanem jobban járt volna, ha az 60. percben Lipcsei Péter szögleténél is valahol az első vonalakban marad, mert í­gy Dragóner Attila fejesét követően őt érintve surrant a labda a PMFC kapujába. Ez a kissé peches öngól a lényegi kérdéseket eldöntötte (Lipcsei találata Kriston Attila minőségi centerezése után már csak a kellemes ráadást jelentette), vagyis a Ferencváros a mezőny egyetlen csapataként továbbra is őrzi veretlenségét a 2003–2004-es bajnokságban, a Pécsnek viszont nem sikerült lezárnia rossz Üllői úti sorozatát. A piros-feketék sorozatban immár hatodszor buszozhattak haza vesztesen a Ferencváros stadionjából.

Percről percre

2. perc: Noha semmilyen ünnepi alkalom nem indokolta, Hajdó Attila játékvezetőtől ajándék 11-est kapott a Ferencváros. Kiss György játszotta meg a balösszekötő helyén a büntetőterületre futó Penksát, aki elszaladt Sipos mellett, majd elesett. A pécsi védő minimum fél méterre volt a hazai játékostól… Sasu jobbal, biztosan lőtte a labdát a bal felső sarokba. 1–0
20. perc: Kriston keveredett a jobb szélről középre, a kapunak háttal állt, amikor Leandrót hozta lövőhelyzetbe, a brazilból lett magyar pedig 18 méterről, ballal, laposan a bal kapufa mellé lőtt.
21. perc: Lipcsei a kezdőkörből passzolt Sasuhoz, a labda épphogy elsuhant Sipos lába mellett, í­gy a román csatárnak már csak Németh Gábor eszén kellett volna túljárnia. A labdát megpróbálta átemelni a kapuson, aki azonban résen volt, és ügyesen, felugorva mentett.
25. perc: Szabados passzolt Pest Krisztiánhoz, a pécsi játékos 17 méterről kapura fordult, majd jobbal a bal felső sarok mellé csavarta a labdát.

A szünetben játszották le a Tippmix Gólvágó Mánia újabb selejtezőjét, ahonnan Balogh László 12 méteres, eredményes kí­sérlete után továbbjutott.

55. perc: Leandro ugratta ki Penksát, aki a kaputól nyolc méterre állva nagy helyzetben lőhetett, kí­sérletét követően azonban Dienes blokkolni tudta a labdát.
60. perc: Lipcsei bal oldali szögletére Dragóner érkezett remek ütemben, s nyolc méterről, felugorva kapura csúsztatott. A labda Szabados vállán irányt változtatva a kapu bal felső sarkában kötött ki. Öngól. 2–0
79. perc: Sasu futtatta meg a jobb oldalon Kristont, a középpályás laposan centerezett, érkezett Lipcsei, aki elcsúszva, ballal, középről, tí­z méterről úgy lőtt a bal alsó sarokba, hogy a labda érintette a kapufát. 3–0
88. perc: Leandro a bal szélről tette középre a labdát, a kaputól 12 méterre árválkodó Sasu olyannyira rákészült arra, hogy ballal hatalmas gólt szerez, hogy luftot rúgott…

Fény és árnyék

A 2003–2004-es bajnokságban a Ferencváros először játszott közönsége előtt az Üllői úton, í­gy ezúttal nyí­lt lehetőség arra, hogy méltó módon megemlékezzenek a tí­z évvel ezelőtt elhunyt Zsiborás Gáborról. A zöld-fehérek szí­neiben 408 bajnoki mérkőzésen szerepelt legendás kapus családja végezte el a találkozó kezdő rúgását.

A Magyar Labdarúgóliga mindössze egy akkreditációt küldött a Ferencvároshoz, ezért a találkozó játékvezetői ellenőrének kivezényelt Büki László csak hosszas telefonálgatás után kapott bebocsátást az Üllői útra. A szigorú biztonsági intézkedések következtében több prominens személy is arra panaszkodott, mennyire nehéz volt bejutni a mérkőzésre.

Nyilatkozatok:

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: “Nehéz sorozaton vagyunk túl, két hét alatt öt mérkőzést játszottunk, örülök, hogy mégis jól teljesí­tettünk. Az első félidőben a tizenegyesen kí­vül is volt még gólszerzési lehetőségünk, a másodikban pedig két nagyszerű találatot értünk el. Szerintem megérdemelten nyertünk.”

Nagy Tamás, a Pécsi MFC vezetőedzője: “Egy téves játékvezetői í­télet adta meg a meccs alaphangját. Hozzá kell tennem, a gyenge támadójátékunk is hozzájárult a hazai győzelemhez. Elkeseredett nem vagyok, mert látom a gárdában a munkát. A Fradi megérdemelten nyert, bár nem volt ekkora különbség a két csapat között.”

Huszti Szabolcs: – Rengeteg kisgyereknek az az álma, hogy egyszer magára ölthesse a Fradi-cí­meres mezt. – Közéjük tartoztam én is. Óvodás korom óta ez volt a legnagyobb álmom, amely végre valóra vált. A héten már éreztem, van esély arra, hogy Józsi bácsi pályára küldjön, hiszen jó formában vagyok, a hétvégi ZTE elleni tartalékmeccsen például két gólt is lőttem. Mégis, amikor szóltak, hogy öltözzek át, mert beállok, egy kis izgalom töltött el. Elhatároztam, hogy ha helyzetbe kerülök, kapura lövök. A 90.percben volt is erre lehetőségem, ám a 20 méterről megeresztett lövésem a kapu mellett szállt el…Ennek ellenére leí­rhatatlanul boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam, és győztes csapatban mutatkozhattam be az élvonalban.

*

Vasárnapi győzelmünk után csapatunk tovább lépett „előre” a tabellán. A mieink 8 forduló után veretlenek, egyedüliként a mezőnyben, és ez a bajnoki táblázaton is meglátszik. Az Arany Ászok Ligában ugyanis tegnapi sikerünk után átvettük a vezetést, előnyünk két pont az MTK és a Balaton FC előtt. A bajnokságban nemcsak nekünk van a legtöbb pontunk, hanem mi rendelkezünk a legjobb gólkülönbséggel is.

A Bozóky-Demján-Szieben féle tabellán már a nyolcadik helyen állunk. Érdekesség, hogy ezen a táblázaton a – 6 pont ellenére is megelőzzük az Újpestet. Hátrányunk itt minimális az előttünk álló csapatokhoz képest: három együttesnek van eggyel több pontja, mint nekünk, két gárda három pontos előnnyel áll előttünk, mí­g a listavezető MTK-tól és Balaton FC-től „csupán” négy pontra vagyunk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.IX.28. Ferencváros – Pécsi MFC: 3-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a bajnokság 8. fordulójában nagyon jó teljesí­tménnyel aratott magabiztos 3-0-s győzelmet a kultúráltan, fegyelmezetten futballozó Pécs ellen és a tabellán feljött a 7. helyre megelőzve a Győrt, a Haladást és az Újpestet.

  Ferencváros – PMFC: 3-0 (1-0)
  Üllői út, 5.111 néző, vezette: Hajdó (L. Tóth, Szabó Z.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston (Bognár 85.), Lipcsei, Zováth, Leandro – Rósa – Sasu, Penksa (Huszti 72.)

  Pécsi MFC: Németh – Sipos, Szabados, Dienes, Bajusz – Berdó (Ulrich 70.), Erős (Győri 46.), Pavicevic, Gaál – Horváth (Jokisic 46.), Pest

  Gól: Sasu (1. – 11-esből), Dragóner (60.), Lipcsei (78.)
  Sárga lap: Sasu (74.) illetve Sipos (25.), Győri (54.), Bajusz (91.)

  Remekül kezdődött a mi szempontunkból a mérkőzés, hiszen már az első percben megszereztük a vezetést. Penksa tört be a tizenhatoson belülre, Sipos üldözte, Marek elesett, 11-es! A büntetőt Sasu végezte el és a jobbra vetődő Némethet becsapva a bal felső sarokba lőtt (1-0). A gyors gól megnyugtatta a mieinket és megzavarta a vendégeket. Az első negyed órában még a térfelünkre is alig jöttek át a vendégek. A mieink elsősorban a széleken kerültek sokszor a vendég védők mögé, a beadások hárí­tása rengeteg munkát adott a pécsi belső védőknek: a 3. percben Lipcsei beadása után Sasu fejelt közelről a kapu mellé. A 20. perctől kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem, a pécsiek is egyre többet birtokolták a labdát. Első kapuralövésükre a 25. percig kellett várni, ekkor Pest csavart 18 méterről a jobb felső sarok mellé. A 26. percben Leandro í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Dragóner visszafejelt labdáját Penksa érte el a leggyorsabban, de 7 méterről már nem tudta átemelni a kapus fölött. A 37. percben maradt ki a legnagyobb pécsi helyzet: Pavicevic 22 méteres léc alá tartó bombáját Szűcs bravúros vetődéssel ütötte szögletre.

  A szünetben kettős cserét hajtottak végre a vendégek, az eddigi egy helyett három csatárral játszottak a folytatásban. Ezzel több munkát adtak a védőinknek, viszont előttünk is több szabad terület maradt a gyors ellentámadásokra. Nagy csata folyt a pályán, a szervezetten és kultúráltan futballozó pécsiek mindent megtettek az egyenlí­tésért, a 60. percben azonban eldőlt a mérkőzés. Lipcsei szöglete után a remek ütemben berobbanó Dragóner csúsztatta a hálóba a labdát, melybe még Szabados is beleért (2-0).>Kétgólos előnyünk birtokában már nyugodtan játszottunk és a pécsiek is beletörődtek sorsukba. A két kapu között folyt a játék, komolyabb helyzet nélkül. A 78. percben megadtuk a kegyelemdöfést. Kriston húzott el a jobb oldalon, középre gurí­tott és Lipcsei 14 méterről, estében a bal sarokba lőtt (3-0). A befejező negyed óra igazi örömfocit hozott, a szurkolók minden szép megoldást vastapssal jutalmaztak. A mieink remek teljesí­tményt nyújtva, fölényes győzelmet arattak a jól játszó Pécs ellen.

  Garami József : -- Nehéz sorozaton vagyunk túl, hiszen két hét alatt öt tétmeccset játszottunk, szerencsére ezeket sikerrel ví­vtuk meg. Már az első félidőben is több lehetőségünk akadt, sajnos csak egy gólos előnnyel kezdtük a második játékrészt. A folytatásban is sok helyzetet dolgoztunk ki, és egy szép fejes után növelni tudtuk előnyünket, a harmadik gólunk előtti támadás pedig magáért beszél. Győzelmünk megérdemelt.

  Nagy Tamás: -- Egy bí­rói tévedés alapozta meg a mérkőzés hangulatát, és a hatékony támadójátékunk hibája miatt szenvedtünk, vereséget. A Ferencváros egy 11-es és egy pontrúgás után egy szép támadás után szerezte meg harmadik gólját. Ezt a találatot egy magyar pályákon ritkán látható támadás előzte meg, amiből jó lenne minél többet látni idehaza. A játék képe alapján a különbséget túlzottnak tartom, de a Ferencváros megérdemelten nyert.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk teljesen megérdemelten nyert és egyedüliként a mezőnyben továbbra is veretlen. Sikerünknek köszönhetően már a 7. helyen állunk, ma a Győrt, a Haladást és az Újpestet előztük meg.
  91
  Bajusz rántotta le az őt kicselező Sasut, jogosan villant a sárga lap.
  90
  Huszti hozta fel a labdát, s mivel senki sem zavarta, 20 méterről lőtt, alig valamivel a kapu mellé.
  90
  A negyedik játékvezető jelezte, hogy Hajdó két percet hosszabbí­t.
  89
  Ulrich végzett el szabadrúgást 26 méterre a kapunktól. Középre tartó lövését Szűcs magabiztosan védte.
  88
  Jokisic szöglete után Zováth fejelte ki a labdát.
  85
  Másodszor cserélünk. Kriston helyett Bognár lép pályára.
  82
  Huszti futott el nagyon harcosan a bal szélen, bár beadása után a kapu mögé szállt a labda, a szurkolók megtapsolták a nagyon elszántan játszó fiatal futballistát.
  78
  Hárommal vezetünk!! Kriston futott el a jobb szélen, laposan középre gurí­tott és az érkező Lipcsei 14 méterről, estében a bal sarokba lőtt (3-0).
  74
  Dienes és Sasu csatázott egymással a labdáért a tizenhatoson belül, a pécsi játékos kicsit meglökte Sasut, aki nagyot esett. Hajdó csatárunknak adott sárga lapot.
  72
  Először cseréltünk. Penksa helyére Huszti állt be.
  70
  Harmadszor cseréltek a vendégek. Berdó helyére Ulrich állt be.
  66
  Rósa próbálta meg kiugratni Sasut, de Szabados becsúszva tisztázott.
  63
  Lipcsei szöktette remek labdával Rósát, akinek beadását Németh szerezte meg.
  60
  Kettővel vezetünk! Lipcsei szöglete után Dragónercsúsztatta a hálóba a labdát, melybe még Szabados is beleért (2-0).
  57
  Leandro tört be a tizenhatoson belülre. Bajusz becsúszva szerelt, de közben eltalálta játékosunk térdét is. Leandro rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  55
  Penksa tört be a tizenhatoson belülre, lövése azonban az önfeláldozóan közbevetődő Dienesről az alapvonalon túlra pattant. Lipcsei szöglete után a kifejelt labda Kisshez került, akinek kapáslövését Németh ütötte oldalra.
  54
  Győri buktatta Vukmirt, ezért ő is sárga lapot kapott.
  53
  Bajusz kicsit sántikálva ugyan, de visszajött a pályára.
  51
  Sasu becsúszva szerelte Bajuszt, akinek aláfordult a bokája. A pécsi játékost hordágyon vitték le a pályáról.
  50
  Győri kapu elé lőtt labdája irányt változtatott Szabadoson, de Szűcs í­gy is magabiztosan hárí­tott.
  49
  Bajusz í­velt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, a labda azonban nemcsak a csapattársak feje, hanem a kapunk fölött is elszállt.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A vendégeknél két csere is volt a szünetben. Horváth és Erős helyére Győri és Jokisic állt be.
  46
  A második félidő is kezdőrúgással kezdődik, melyet szurkolónk Pápai Zoltán és kisfia Pápai Márió végez el. A kisfiú édesanyja a közelmúltban autóbalesetben hunyt el. A családnak szurkolóink nevében is ezúton szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Lipcsei passzolt Sasuhoz, aki lefordult Bajuszról, de a partjelző szerint csatárunk kézzel tette maga elé a labdát, í­gy a vendégek jutottak szabadrúgáshoz.
  42
  Penksa emelt a két védővel csatázó Sasuhoz, aki ennek ellenére befordult, középre emelt, de Szabados kifejelte a labdát.
  40
  Leandro kényszerí­tőzött Penksával, a visszakapott labdával azonban nem tudott kapura törni, mert Berdó határozottan szerelte.
  37
  Pavicevic 22 méteres lövését a léc alól Szűcs óriási bravúrral ütötte szögletre.
  33
  Szabadrúgáshoz jutott a Pécs 25 méterre a kapunktól. Pest elcsavarta a labdát a sorfal fölött, amely azonban a jobb felső sarkot is elkerülte egy méterrel.
  31
  Kriston a jobb oldalon az oldalvonalnál cselezgetett, majd visszaí­velte a labdát Kisshez, aki 18 méterről, kapásból – anélkül, hogy földet ért volna a labda – a kapu mellé bombázott. Nagyon szép jelenet volt.
  29
  Sasu tört előre nagy lendülettel, Lipcseihez passzolt, aki keresztbe vezette a labdát a tizenhatos vonalán, mielőtt azonban kapura fordult volna, Sipos szerelni tudott.
  26
  Leandro í­velt be szabadrúgást a tizenhatoson belülre, Dragóner visszafejelt labdáját Penksa érte el a leggyrosabban, de 7 méterről már nem tudta átemelni Németh fölött.
  25
  Sipos húzta vissza Penksát, jogosan kapott sárga lapot.
  25
  Szabados hozta fel a labdát, Pesthez passzolt, a vendégek játékosa pedig 18 méterről alig csavart a jobb felső sarok mellé.
  22
  Lipcsei indí­tása után Dienes elvétette a labdát, mellyel Sasu egyedül törhetett kapura. Csatárunk megpróbált átemelni a kapujából kifutó Németh fölött, de a vendégek kapusa ki tudta ütni a labdát.
  21
  Kiss egy jó csel után a tizenhatos vonalán helyezkedő Kristonhoz passzolt, ő visszagurí­totta a labdát Leandrónak, aki 20 méterről, kapásból a kapu mellé lőtt.
  20
  Leandro balolali szabadrúgása után Dragóner 14 méterről fejelt a kapu mellé, de Hajdó szerint védőnk a fejes előtt lökött, ezért a vendégek végezhettek el szabadrúgást.
  18
  Sasu a jobb szélről, két jó csel után laposan belőtte a labdát a kapu elé, melyet Németh szerzett meg.
  16
  Jobboldali pécsi szöglet után Bajusz 12 méterről a kapunk mellé fejelte a labdát.
  15
  Leandro í­velt át szabadrúgást a hosszú oldalra, ahol Németh húzta le a labdát Dragóner elől.
  12
  Sasu ugratta volna ki Kristont, de Szabados jól helyezkedett és elrúgta a labdát.
  8
  Kriston húzott el a jobb szélen, laposan belőtt labdáját Szabados rúgta ki Sasu elől.
  5
  Kiss Gy. húzott el a bal szélen, beadása után Németh húzta le a labdát Sasu elől.
  3
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról, Sasu 6 méterről fejelt a kapu fölé.
  1
  Penksa tört be a tizenhatoson belülre, Sipos üldözte, Marek elesett 11-es! Sasu a jobbra vetődő Némethet becsapva a bal felső sarokba lőtt (1-0).
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, fehér nadrágban, a pécsiek piros-feketében játszanak. A pécsiek indí­tották útjára a labdát.
  .
  A mezőnyjátékosok befejezték a melegí­tést, mindkét csapatból már csak a cserék vannak kint, öt perc múlva kezdődik a találkozó.
  .
  Nagy Tamás bí­zott benne, hogy a hétközi, Komló elleni edzőmeccsen szenvedő Márton Gábor felépül a mai meccsig, a vendégek legrutinosabb játékosa azonban nem jött rendbe és a kispadra sem tud leülni. Ennek ellenére a pécsieknél több rutinos élvonalbeli játékos -- Szabados, Dienes, Pest Krisztián -- is található.
  .
  A pécsi kapusok számára nem ismeretlen az Üllői úti stadion, hiszen Németh Gábor és a cserének jelölt Sólyom Csaba is védett nálunk.
  .
  Tí­z éve hunyt el Zsiborás Gábor. A legendás ferencvárosi kapusra és a szomorú évfordulóra a meccs előtt egyperces gyászszünettel emlékezünk, a kezdőrúgást pedig Zsibi árvái, Zsófi, Gergő és Balázs végzik el.
  .
  Nagy Tamás, a pécsiek szakvezetője példaképe, Garami József ellen küldi harcba csapatát. A pécsiek szakvezetője nyáron nagyon sportszerűen engedélyezte, hogy amí­g redneződik a sorsa, addig Tököli Attila az együttesénél edzzen, ez nagyon sportszerű gesztus volt. A pécsiek összeállí­tása: Németh -- Sipos, Szabados, Dienes, Bajusz -- Berdó, Erős, Pavicevic, Gaál -- Horváth, Pest.
  .
  Csapatunkból a szerdai, Köbenhavn elleni UEFA Kupa-meccsünkön Gera Zoltán és Tököli Attila is megsérült és több hétig nem játszhat. A mai találkozón Sasu és Penksa helyettesí­ti a sérült támadókat. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Kriston, Lipcsei, Zováth, Leandro -- Rósa -- Sasu, Penksa összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Balog, Szkukalek, Bognár, Károlyi és Huszti vár bevetésre.
  .
  A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek, a napsütéses, kellemes időben fél órával a kezdés előtt már közel kétezren vannak a lelátón.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Pécs elleni Üllői úti bajnoki mérkőzése. Ebben a szezonban ez az első bajnokink, melyet szurkolóink a helyszí­nen tekinthetnek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport