2003.V.14. Ferencváros – Siófok: 0-2

Győzelmet hozott a nyugalom

Már megint a régi nóta: mikor kezdődjön a meccs? Tudvalévő, e találkozónak nagyjából akkor lett vége, amikor a talán nemcsak mérsékelt érdeklődésre számot tartó Juventus – Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója kezdődött.

A mérkőzés előtt több ünnepségre is sor került. Ma adták át a Simon Tibor-díjat, melyet a Ferencváros legharcosabb, legelszántabban küzdő felnőtt korú, illetve ifjúsági futballistája kap meg. Az első csapat Simon Tibor-díjasa szurkolóink szavazatai alapján Gera Zoltán lett, az ifjúságiaknál az utánpótlásedzők Vass Ádámot, U15-ös csapatunk védőjét választották meg a legjobbnak.

20030514-siofok-gera– Természetesen nagyon örülök annak, hogy ezúttal én kapom a Simon Tibor-díjat. Ez nagyon sokat jelent nekem, hiszen a szurkolók szavazatai után alakult ez így, és számomra sokat jelent, hogy ők észreveszik, miként küzdök a pályán. Bevallom őszintén, nem számítottam rá. Tavaly Szűcs Lajos kapta a díjat, és az ember azt gondolná, hogy általában a védők a legharcosabbak. Persze én is mindig nagyon elszántan lépek pályára, mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljünk, és a szurkolók ezt díjazták – nyilatkozta Gera Zoltán.

Ferencváros – Siófok: 0-2 (0-0)
Üllői út, 5.975 néző, vezette: Bede Ferenc (Strehó, Balog J.)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs. (Jovic 67.), Dragóner, Balog Z. – Kriston, Zováth, Lipcsei, Keller – Gera, Tököli, Leandro (Penksa 60.)
szakmai igazgató: Garami József

Siófok: Németh G. – Juhász T. (Grósz 81.), Pantic, Kuttor, Koller – Kovács P., Schwarcz, László A. – Schultz (Usvat 86.), Csordás Cs., Fülöp Z. (Filipovic 90.)
vezetőedző: Csank János

Gól: Csordás Cs. (51.), Fülöp Z. (68.)
Sárga lap: Lipcsei (44.) illetve Schwarz (88.)

Így az Üllői útról csak az érhetett haza a nemzetközi kupamérkőzésre, akinek a stadion területén bejelentett lakása van (információink és korábbi tapasztalataink alapján úgy tudjuk, ilyen emberből kevés van), és nem állítható, hogy ez is BL. Merthogy a Borsodi Liga és a Bajnokok Ligája között van némi differencia, és ha csak ezer érdeklődő mondott le a Fradi–Siófokról, mert meg akarta nézni a BL-elődöntőt is, ezért inkább utóbbi mellett döntve otthon maradt, akkor tényként rögzíthetjük: megint magunknak ártottunk.

Mivel a torinói meccs kezdési időpontja viszonylag nehezen mozdítható, a kívülállók szerint a magyar bajnoki meccsnek kellett volna ehhez igazodnia, de a zöld-fehér klub több igénynek is szeretett volna megfelelni. Az elmúlt napokban tapasztalt hőséget is el akarták kerülni (más kérdés, hogy a hirtelen hűvösre fordult időjárás ezt a gondot megoldotta), ráadásul szerda lévén több szurkoló is jelezte, a munkahelyről nem ér ki a stadionba, ha este hét előtt elkezdődik a mérkőzés. Így a sasok számára maradt a kényszerű ütközés a zebrákkal, no meg a kérdés: égetően nagy szükség volt egy hétközi fordulóra?

A választ talán az üresen ásítozó szektorok adták meg. Ahhoz képest, hogy a felsőházi rájátszás eddigi két legeredményesebb csapata találkozott, no és a Fradi nagy eséllyel pályázik a bajnoki aranyra, igencsak kevesen jöttek el a találkozóra.
Amely amúgy igen élénken kezdődött, hiszen a meccs napján 27 esztendős Tököli Attila már a tizedik másodpercben kapura lőtt, ám néhány pillanattal később Csordás Csaba válaszolt erre a másik oldalon. Idővel azonban kiderült, a jól szervezett és kulturáltan futballozó vendégcsapattal nem nagyon tud mit kezdeni az FTC. Igaz, a siófokiak a fővárosiak térfelén alig-alig tudták megtartani a labdát az első félidőben, így szinte végig a zöld-fehérek irányítottak, Németh Gábornak nem volt túl sok félnivalója.

Jellemző, hogy fél óra elteltével a hazai cserejátékosokat melegíteni küldte Garami József szakmai igazgató, nem sokkal később a sokadik rossz passzt látva fütyülni kezdtek. Tompának, ötlettelennek tűnt a Fradi, az ívelésekkel nem lehetett zavarba hozni a két jól megtermett siófoki belső védőt, ha pedig a vonalak mentén a bekkek vonala mögé került valaki, a beadás volt pontatlan.

Bár az eső elállt, a ferencvárosiak aligha gondolták, hogy az igazi hidegzuhany a szünet után érkezik – Csordás Csaba találata ugyanis aligha illett a hazaiak által elképzelt forgatókönyvbe. Miután a somogyiak már góljuk előtt is feltűnően higgadtan játszottak (tehették, hiszen nekik ezen a meccsen nem volt vesztenivalójuk), ezután még nagyobb nyugalommal adogathattak. A veszélyt érezve Garami József Marek Penksát, később a védő Bognár Zsolt helyett a csatár Alekszandar Jovicsot is pályára vezényelte, de a Fradi nem lett jobb, legfeljebb elszántabb. A hazaiak játékát hűen jellemzi, hogy Németh Gábornak egy óra elteltével volt csak érdemi munkája, amikor Lipcsei Péter szabadrúgását hárította látványosan.

Néhány évvel ezelőtt egy góllal végződő Schultz Levente, Fülöp Zoltán akciót vastapssal fogadott volna a Fradi-tábor, ám mert a nevezett játékosok immár a Siófok futballistái, a hazaiak közül keveseknek tetszett a második vendégtalálat.

A hajrában utolsó erőtartalékait mozgósítva próbált tenni valalmit a Ferencváros, de a siófokiakat alig-alig lehetett kizökkenteni nyugodtságukból. Csank János egyébként a mérkőzés előtt esélytelennek nevezte csapatát, és könnyen lehet, a rutinos tréner “altatásos” taktikája igencsak megtévesztette a zöld-fehéreket. A látottak alapján a szervezetten, okosan futballozó siófokiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, és sokadszor igazolták, ez a gárda több figyelmet, nagyobb támogatást érdemelne.

Percről percre

1. perc: Gera “készítette le” a labdát középen Tökölinek. A hazaiak csatára pedig 18 méterről, ballal mesterien csavarta a kapura a labdát, balszerencséjére Kuttor beleért, így az centikkel ment el a jobb kapufa mellett.
11. perc: Fülöp Zoltán iramodott meg a bal oldalon, a tizenhatos és az oldalvonal közti területről középre gurított, Csordás ügyesen fordult le a védőkről, aztán jobbal kapura lőtte a labdát 14 méterről, Szűcs Lajos előre vetődve védett.
21. perc: Gera nagyszerű ütemben indította bal oldalon Kellert, a rutinos játékos csinált egy lövőcselt, majd az alapvonal közeléből kapura rúgta a labdát, Németh Gábor azonban jól zárta a rövid sarkot és az alapvonalon túlra ütötte a labdát.
40. perc: Lipcsei végzett el szögletet a jobb oldalról, Balog Zoltán ugrott magasra: nyolc méterről kapura fejelte a labdát, a gólvonalon álló László a mezőnybe stukkolta, Gera pedig kapásból hat méterről nagy helyzetben fölé vágta.

20030514-bognar46. perc: Keményen védekeztek a siófokiak: Pantics buktatta Leandrót 21 méterre a siófoki kaputól. Gera végezte el a szabadrúgást, Németh Gábor öléből előbb kipattant a labda, de aztán a berobbanó Balog Zoltán elől már elcsípte.
51. perc: Fülöp szerezte meg a labdát a bal oldalon, majd nagyszerűen jobbal középre ívelt, a labda átszállt a védők feje felett, és Csordás a mezőny legalacsonyabb játékosa pedig hat méterről, előredőlve fejelte a labdát a bal alsó sarokba. 0–1
63. perc: Bognár Zsolt hibájából Fülöp szerezte meg a labdát a hazai tizenhatos előtt, aztán csinált egy cselt, passz helyett azonban a lövést választotta, így az eléje vetődő Dragóner és Bognár Zsolt szögletre mentett.
65. perc: Lipcsei végzett el szabadrúgást 25 méterre a siófoki kaputól. Hatalmas lövését követően azonban a labdát Németh Gábor parádés vetődéssel az oldalvonalon túlra ütötte.
68. perc: Kovács Péter szerzett labdát a saját térfelének közepén, nagyszerűen indította a túlsó oldalon előrelendülő Csordást, aki a tizenhatos előtt középre passzolt Schultzhoz, ő pedig a bal oldalon akciót kísérő Fülöphöz tette a labdát. Fülöp kicselelezte Lipcseit, majd jobb lábbal “eltörte a labdát”, de az így is a Fradi kapujának jobb oldalába vágódott. 0–2

Fény és árnyék

Illusztris vendégei voltak az Üllôi útnak. A belga Genk együttesének vezetôedzôje, Sef Vergoossen Vladan Filipovics FIFA-licences menedzser társaságában tekintette meg a mecscset, elsôsorban Dragóner Attila miatt. A szakember elmondta, már másodszor nézi meg a magyar válogatott védôjét, így elmondható, nem volt véletlen, hogy Dragóner igencsak agilisan játszott ezen a találkozón. Szerda délután a lisszaboni Sporting elnökségének két tagja is megjelent a Fradi-pályán, de ez a látogatás inkább baráti, semmint hivatalos volt.

Láthatóan zavarba jött az a biztonsági ôr, aki a mérkôzés elôtt kikísérte a klubházból a pályát megvizsgáló játékvezetôi hármast: az ôrzô-védô cég alkalmazottja ugyanis cigarettázva sétált végig a pályán, és mivel érezte, hogy nem feltétlenül jó ötlet, a bagót maga mögé rejtve követte Bede Fe-rencéket, hogy aztán néha a játéktérre hamuzzon. Mondhatjuk, nem nagy dolog ez, de alighanem van néhány Fradi-szurkoló, aki úgy véli, számára még mindig szent gyep az Üllôi úti, és bár a pálya szélén nincs kirakva a dohányozni tilos felirat, azért a pályán mégsem illik rágyújtani.

Nyilatkozatok:

Garami József: “Az első gólig elfogadható teljesítményt nyújtottunk, de sajnos, semmi sem sikerült a kapu előtt. A gólt követően kitámadtunk, több lehetőségünk volt, de a játékunk szétesett. Sajnálom, hogy nyolc győztes mérkőzés után vereséget szenvedtünk. ”

Csank János: “Nagy csata volt! Az első félidőben a nagy lehetőségeink előtti utolsó passzokat elrontottuk, szünet után azonban már a helyzeteknél is pontosak voltunk, és ennek köszönhetjük a győzelmünket.”

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.V.14. Ferencváros – Siófok: 0-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Siófok ellen megszakadt szenzációs tavaszi hazai sorozatunk, hat megnyert bajnoki után szenvedtünk vereséget.

  Ferencváros – Siófok: 0-2 (0-0)
  Üllői út, 5.975 néző, vezette: Bede (Strehó, Balog)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár (Jovic 67.), Dragóner, Balog Z. – Kriston, Lipcsei, Zováth, Keller – Gera, Tököli, Leandro (Penksa 59.)

  Siófok: Németh – Pantic, Kuttor, Koller, Juhász (Grósz 81.) – Schwarcz, Kovács, Schultz (Usvat 86.), László – Fülöp (Filipovic 90.), Csordás

  Gól: Csordás (51.), Fülöp (68.)
  Sárga lap: Lipcsei (44.) illetve Schwarz (87.)

  A mérkőzés előtt több ünnepségre is sor került. Ma adták át a Simon Tibor-díjat, melyet a Ferencváros legharcosabb, legelszántabban küzdő felnőtt korú, illetve ifjúsági futballistája kap meg. Az első csapat Simon Tibor-díjasa szurkolóink szavazatai alapján Gera Zoltán lett, az ifjúságiaknál az utánpótlásedzők Vass Ádámot, U15-ös csapatunk védőjét választották meg a legjobbnak.

  -- Természetesen nagyon örülök annak, hogy ezúttal én kapom a Simon Tibor-díjat. Ez nagyon sokat jelent nekem, hiszen a szurkolók szavazatai után alakult ez így, és számomra sokat jelent, hogy ők észreveszik, miként küzdök a pályán. Bevallom őszintén, nem számítottam rá. Tavaly Szűcs Lajos kapta a díjat, és az ember azt gondolná, hogy általában a védők a legharcosabbak. Persze én is mindig nagyon elszántan lépek pályára, mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljünk, és a szurkolók ezt díjazták – nyilatkozta Gera Zoltán.
  A vendégek remek idegenbeli mutatóval érkeztek hozzánk, hiszen utolsó nyolc idegenbeli bajnokijukon nem kaptak ki, egy győzelem mellett hét döntetlen volt a mérlegük. Utoljára tavaly október 25-én éppen mi vertük meg őket 4-0-ra.

  A mai mérkőzés szakadó esőben kezdődött és ez eleinte meghatározta a játék képét. A középkezdés után azonnal helyzetbe kerültünk, Kriston ívelt előre, Gera egyből Tököli elé tette a labdát, de csatárunk kapásból fölé lőtt. A folytatásban a csúszós talajon sok volt a rossz átadás, a labda többször kiszámíthatatlanul pattant és megtréfálta a játékosokat. A siófokiak remekül megszervezték védekezésüket és gyors kontrákkal próbálkoztak. Veszélyes helyzet azonban hosszú ideig egyik oldalon sem alakult ki, a kapusoknak csak elvétve kellett játékba avatkozniuk, egy beadás hatástalanításán kívül nem sok dolguk akadt. Szűcsnek és Némethnek is egy-egy komoly védenivalója volt az első 45 percben. Kapusunk a 35. percben a tizenhatoson kívül lábbal tisztázott a kilépő Fülöp elől, Németh pedig a 41. percben védte óriási bravúrral Dragóner fejesét, a kipattanó labdát Gera emelte a kapu fölé.

  A második félidőben váratlanul vezetést szereztek a vendégek. Az 51. percben Fülöp beadása után Csordás fejelt a kapunkba (0-1). Csapatunk mindent elkövetett az egyenlítésért, Penksa és Jovic is pályára lépett, ettől hátul természetesen még jobban kinyíltunk, amit a 68. percben kihasznált a Siófok. Csordás futott el a jobb oldalon, középre gurított, Schultz az üresen maradt Fülöphöz passzolt, aki 14 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-2). A siófokiak kétgólos előnyük tudatában visszahúzódtak a kapujuk elé, mi pedig nem tudtuk áttörni a védőfalat. A 78. percben Gera ollózása után Németh kiejtette a labdát, majd még mielőtt Jovic odaért volna tisztázott. Több veszélyes helyzetet mezőnyfölényünk ellenére nem sikerült kialakítanunk, így a lehetőségeit jobban kihasználó vendég együttes nyerte meg a mérkőzést.

  Garami József: – Az első bekapott gólig sem játszottunk jól, és a közepes teljesítmény mellett a kapu előtt sem sikerült semmi. A kapott gólt követően aztán futottunk az eredmény után és kinyíltunk, ami miatt szétesett a játékunk. Azt éreztem, hogy ha reggelig játszunk, akkor sem leszünk képesek gólt szerezni. Sajnos minden szezonban vannak ilyen meccsek, amelyeket hozni kellene, de mégsem sikerül megfelelő eredményt elérni. Legutóbb a Békéscsaba ellen szenvedtünk itthon vereséget még tavaly ősszel. Azt követően nyolc hazai meccset nyertünk meg zsinórban, most sajnos megszakadt a sorozatunk, amit nagyon sajnálunk. A múlt hét az örömé volt, hiszen kupagyőzelmet ünnepelhettünk, és az MTK ellen 10 emberrel kiharcolt döntetlen is siker volt. Sajnos most fejet kellett hajtanunk a Siófok előtt, de szombaton Újpesten javíthatunk, és biztos vagyok abban, hogy mindenki átérzi annak a mérkőzésnek a jelentőségét, és sikerül feledtetnünk a mostani botlást.

  Csank János: – Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de a döntő helyzetekben mindig becsúszott egy kis hiba. Néhány esetben szerencsénk volt, hiszen a hazaiak elrontották a lehetőségeiket, és Gera óriási helyzete fordulópontot jelentett. A második félidőben már pontosabban játszottunk, aminek köszönhetően gólokat szereztünk. Győzelmünket annak köszönhetjük, hogy egyrészt belőttük a helyzeteinket, másrészt átvészeltük a meccsnek azokat a periódusait, amikor ellenfelünk megmutatta, hogy milyen veszélyesen tud játszani.

 • 93
  Bede lefújta a mérkőzést.
  92
  Penksa két csel után 22 méterről lőtt a kapu fölé.
  90
  Újabb csere a vendégeknél. Fülöp helyett Filipovic lépett pályára.
  87
  Schwarz buktatta Penksát, amiért sárga lapot kapott.
  86
  Schultz helyett Usvat lépett pályárról. A lecserélt középpályást, egykori játékosunkat szurkolóink nagyon sportszerűen megtapsolták.
  85
  Grósz szállt bele Tökölibe 23 méterre a kaputól. A siófoki játékos megúszta sárga lap nélkül. A szabadrúgást Lipcsei a kapu fölé csavarta.
  84
  Fülöp beadása után a labda Schwarz elé pattant, aki kapásból a léc fölé bombázott.
  81
  Cseréltek a vendégek. Juhász helyére Grósz állt be.
  80
  Lipcsei kapu elé lőtt labdáját Németh öklözte vissza a mezőnybe.
  78
  Penksa beadása után Gera ollózott kapura, Németh maga elé ejtette a labdát, de még el tudta rúgni Jovic elől.
  77
  Balog állította meg a szélen előretörő Csordást, majd kitűnően indította Penksát, akinek középre lőtt labdája Jovic mögé szállt.
  75
  Lipcsei szöglete után Tököli centiméterekkel fejelt a kapu mellé.
  74
  Jovic beadása után Juhász fejelte ki oldalra a labdát, melyet Keller egyből visszalőtt a kapu elé, de a védők tisztáztak.
  71
  Jovic fejjel csúsztatta a labdát Tököli elé, melyet azonban a kapujából jó ütemben kilépő Németh szerzett meg.
  70
  Kriston lépett ki a védők közül, Németh fölött a hálóba emelt, de Bede les miatt nem adta meg a gólt.
  68
  Két góllal vezet a Siófok. Csordás futott el a jobb szélen, középre passzolt Schultzhoz, ő egyből Fülöphöz továbbított, aki 14 méterről a jobb felső sarokba lőtt (0-2).
  67
  Mindent megteszünk az egyenlítésért. Bognár helyett Jovic lépett pályára.
  65
  Balog beadása után a labda veszélyesen csavarodott kapura, amit Németh a léc alól ütött szögletre.
  63
  Lipcsei 23 méterről kapura csavart szabadrúgását Németh a levegőben “úszva” ütötte ki.
  61
  Csordás próbált egyedül kapura törni, de Balog utolérte és szépen szerelte.
  59
  Először cseréltünk. Leandro helyére Penksa állt be.
  56
  Fülöp kapu elé lőtt labdáját Dragóner vágta az alapvonalon túlra.
  54
  Bognár lőtte be a labdát a rövid sarokhoz, melyről Tököli centiméterekkel maradt le.
  51
  Vezet a Siófok. Fülöp beadása után Csordás 7 méterről a bal sarokba fejelt (0-1).
  48
  Lipcsei indításával Leandro lépett volna ki a védők közül, de a labda megcsúszott a füvön és így nem lehetett elérni.
  47
  Gera egyből a kapura csavart egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, Németh a labdát maga elé ejtette Balog próbált közelről a kapuba lőni, de a siófoki kapus ismét mentett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Bede lefújta az első félidőt.
  44
  Gera lépett ki a védők közül, de a partjelző valószínűleg tévesen lesen állította meg. Lipcsei vitatta az ítélet jogosságát, amiért sárga lapot kapott.
  43
  Fülöp vezette keresztbe a labdát a tizenhatosunk előtt, de Dragóner kiváló ütemben becsúszva szerelte.
  41
  Kimaradt a meccs eddigi legnagyobb helyzete. Lipcsei szöglete után Dragóner fejesét Németh kiütötte, éppen Gera elé, aki kapásból a kapu fölé emelt.
  38
  Leandro 20 méterről lőtt a kapu fölé.
  35
  Németh hosszú kirúgása után a labda átpattant Dragóner fölött, Fülöp egyedül tört volna kapura, de Szűcs a tizenhatioson kívülre kifutva lábbal tisztázott.
  31
  Lipcsei passzát Gera sarokkal továbbította az egyedül kilépő Tökölihez, csatárunk 15 méterről Németh G. fölött alig emelt a kapu mellé. Sajnos azonban Bede les címén már korábban lefújta az akciót.
  28
  Gera ollózva tette oda a labdát Leandróhoz, aki ismét Gerzsont próbálta meg játékba hozni, de a védők közbeléptek.
  26
  László nagy lendülettel tört előre a bal szélen, de Balog remek ütemű becsúszással megállította.
  25
  Gera jó cselekkel tört előre, de mielőtt lőhetett volna három(!!) siófoki játékos közös erővel lerántotta.
  23
  Kriston futott le az alapvonalig, átívelte a labdát a hosszú oldalra, ahonnan Gera visszafejelte középre, de a védők mentettek.
  21
  Keller tört be nagyon harcosan a tizenhatoson belülre, mielőtt azonban lőni tudott volna, Németh és Koller együttes erővel szerelték.
  19
  Kriston két jó csel után ívelt középre, de a védők kifejelték a labdát, mellyel Csordás egyedül tört volna a kapunkra, de Zováth remek ütemű szereléssel állította meg a vendégek játékosát.
  17
  Bognár robogott végig a pályán a labdával, majd 26 méterről lőtt, a labda elkerülte a vendégek kapuját.
  15
  Lipcsei 25 méteres lövése Tököli lábáról pattant a kapu mellé.
  14
  Gera emelt Leandróhoz, aki egyből középre passzolt és Lipcsei 5 méterről a hálóba helyezett, de Bede les miatt már lefújta a támadást.
  13
  Elállt az eső.
  12
  Fülöp középre gurítása után Csordás 15 méterről laposan lőtt, Szűcs vetődve védett.
  10
  Tököli remek labdával szöktette a jobb szélen egyedül hagyott Kristont, de Bede les címén megállította az akciónkat.
  8
  Fülöp átadásával László tört be a tizenhatosunkon belülre, laposan középre lőtt labdáját a kivetődő Szűcs elcsípte.
  7
  Bognár futott el a jobb szélen, középre lőtt labdáját Kuttor fejelte ki a mezőnybe.
  5
  Lipcsei indította a bal szélen felfutó Leandrót, de a labda megcsúszott a vizes füvön és így nem lehetett befutni.
  3
  Csordás passzával Fülöp lépett volna ki, de hosszan tette maga elé a labdát, így Szűcs gond nélkül hárított.
  1
  Remekül kezdtünk. A középkezdés után Kriston ível előre, Gera egyből Tököli elé tette a labdát, akinek kapáslövése után a labda egy közbenyúló védőről pattant az alapvonalon túlra.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura és mi kezdjük majd a meccset.
  .
  Ebben a pillanatban a két együttes Bede Ferenc vezetésével kijött a pályára.
  .
  A csapatok befejezték a bemelegítést és ezzel egyidőben elkezdett szakadni az eső.
  .
  Szintén a kezdés előtt köszöntik csapatkapitányunkat, Lipcsei Pétert, aki Debrecenben játszotta 250. élvonalbeli bajnoki mérkőzését, valamennyi NB I-es találkozón a Fradiban lépett pályára. Bognár Zsolt a siófokiak ellen szerepel 100. bajnoki meccsén.
  .
  A mérkőzés előtt több ünnepségre is sor kerül. Ma adják át a Simon Tibor-díjat, melyet a Ferencváros legharcosabb, legelszántabban küzdő felnőtt korú, illetve ifjúsági futballistája kap meg. Az első csapat Simon Tibor-díjasa szurkolóink szavazatai alapján Gera Zoltán lett, az ifjúságiaknál az utánpótlásedzők Vass Ádámot, U15-ös csapatunk védőjét választották meg a legjobbnak.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegítenek. A mieink tiszta fehérben, a siófokiak sárga-kék keresztbe csíkos mezben, sárga nadrágban és sárga sportszárban játszanak majd.
  .
  Csank János a Németh -- Pantic, Kuttor, Koller, Juhász -- Schwarcz, Kovács, Schultz, László -- Fülöp, Csordás összetételű gárdát küldi harcba ellenünk.
  .
  Csapatunkból hiányzik az MTK ellen kiállított Dragan Vukmir. Védőnk egy meccsre szóló eltiltást kapott, melyet most kell letöltenie, a helyettese Bognár Zsolt lesz. A combsérülése miatt hiányzó Adem Kapicot az örökrangadóhoz hasonlóan ezúttal is Zováth János helyettesíti. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Kriston, Lipcsei, Zováth, Keller -- Gera, Tököli, Leandro összeállításban lépnek pályára, a kispadon Udavrácz, Kiss, Szkukalek, Penksa, Somorjai, Szili és Jovic foglal helyet.
  .
  A siófokiak fantasztikus idegenbeli mérleggel rendelkeznek, hiszen legutóbbi nyolc vendégjátékuk során nem szenvedtek vereséget. Utoljára tavaly október 25-én kaptak ki idegenben: az Üllői úton ellenünk szenvedtek 4-0-ás vereséget.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk hazai mérkőzése a Siófok ellen. Ellenfelünk a rájátszás eredményei alapján a második legjobb együttes, természetesen mi vezetjük ezt a rangsort is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST