2003.V.3. DVSC – Ferencváros: 1-1

Döntetlen a kupadöntő előtt

“Két góllal nyerünk! Egy góllal nyerünk!” Az aktuális internetes szavazásokon a legtöbb kattintást begyűjtő mondatokat idéztük. Előbbit a DVSC-MegaForce, utóbbit a Ferencváros honlapjáról. A probléma csupán annyi, hogy a szavazós játékot nem ugyanazon meccs apropóján indí­tották a piros-, illetve zöld-fehér portálon.

Előzmények:

Nagyon szép jubileumhoz ért Lipcsei Péter. Csapatkapitányunk a Debrecen ellen játssza 250. bajnoki mérkőzését a Ferencvárosban.

– Óriási sikernek tartom, hogy Magyarország legjobb, legnépszerűbb csapatában ilyen sok meccset játszhattam. – Remélem, sikerül győzelemmel emlékezetessé tenni a 250. bajnoki mérkőzésemet. Ha ez bekövetkezik, akkor a debreceni meccset soha nem fogom elfelejteni.

A mérkőzés:

DVSC – Ferencváros 1-1 (0-1)
Debrecen, 6.000 néző, vezette: Makai János (Tóth I., Szpisják)

DVSC: Tomic – Bernáth, Éger, Flavio Pim, Szekeres – Kiss Z. (Belényesi 64.), Habi, Sándor T., Sketiani (Böőr 46.) – Sumudica, Bajzát
vezetőedző: Szentes Lázár

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Bognár Zs., Lipcsei, Zováth, Szkukalek (Keller 56.) – Gera, Jovic (Penksa 62.), Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Sumudica (70.) illetve Flavio Pim (7. – öngól)
Sárga lap: Éger (32.), Sándor T. (62.) illetve Bognár Zs. (76.)

A debreceniek ugyanis a kedden esedékes Magyar Kupa-döntőt, mí­g a fővárosiak a szombati meccset illetően invitálták megerőltetőnek cseppet sem nevezhető klikkelésre szurkolóikat.

A tisztánlátás végett szögezzük hát le, a két kluboldal adatai alapján szombaton Debrecenben FTC-sikernek, a keddi kupafináléban DVSC-fiestának kellene következnie… Akár nevethetnénk is az egészen, mondván, fantazmagória az egész: ugyan már, emitt fradisták, amott meg lokisták ültek a monitorok előtt! Csakhogy a meccs előtt kiderült: a hazai fanatikusok tekintélyes százaléka az imént vázolt verzió szerint gondolkodik. Azaz az Oláh Gábor utcában örülhet a Fradi (“na jó, lehet, hogy csak egy pontot adunk nekik…”), a Puskás Ferenc-stadionban viszont Sándor Tamásék pezsgőzhetnek.

“Minden hátralévő bajnokinkat meg akarjuk nyerni!” – utasí­totta vissza az efféle gyanúsí­tgatást Szilágyi Sándor, a hazai gárda ügyvezetője, deklarálva: szó sincs bármiféle előzetes megegyezésről a két klub között. Persze a szurkolókat nem a szavak, hanem a tettek győzik meg elsősorban, azaz a szóbeszédet egy hazai győzelem gyorsan rövidre zárhatta volna.

Csakhogy egy agresszí­v letámadásos nyitányt követően vezetést szerzett a Ferencváros – egy öngóllal… Sandro Tomic úgy lépett ki a Balog Zoltán beadással felérő partdobásából beszálló labdára, mint ahogy tolvaj szökik a tetthelyről: nesztelenül, í­gy Flavio Pim az egyébként későn érkező kapusát megelőzve saját kapujába csúsztatott. Szentes Lázár taní­tványait láthatóan megzavarta a gól, sokáig nem tudtak mit kezdeni az elsősorban a hátsó biztonságra törekvő Ferencvárossal. Húsz perc elteltével találtak csak magukra a hazaiak, ám, hogy – a játék irányí­tását átvéve – gólt mégsem sikerült szerezniük, azért elsősorban magukat, illetve a bámulatos bravúrt bemutató Szűcs Lajost okolhatták.

Apropó: külön meccs. Sajátos kis háború zajlott az első félidő folyamán Éger László és Alekszandar Jovics között, melyben a szerb-montenegrói csatár nyakláncát (hogyan viselhette?), a védő viszont a türelmét vesztette el (eredménye: sárga lap…). Mindazonáltal nem unatkozott, legfeljebb bosszankodott a stadiont nagyjából megtöltő publikum, lévén a parázs meccsen, legalábbis az első játékrészben sok hibával futballoztak a csapatok.

Stí­lusosan Bernáth Csaba bakija vezette fel a fennmaradó 45 percet, amely után Gera Zoltán duplázhatta volna meg a vendégelőnyt, ám a válogatott csatár jó helyzetből fölé durrantott (hosszú ideig nem is jegyezhettünk fel újabb lehetőséget – inkább megemlékezhetünk a szünetben becserélt Böőr Zoltánról, aki az április 2-i, Svédország elleni budapesti Eb-selejtezően szerzett bokasérülése után léphetett újra pályára).

Debreceni oldalon monoton darálást, ferencvárosi részről passzivitást láthattunk, már ami a támadójátékot illeti. Természetesen az előbbi volt inkább kifizetődőbb, lévén a magát szinte végig hergelő Marius Sumudica, a pillanatnyilag házi gólkirály román csatár révén egyenlí­tett a DVSC, amely összességében jóval több erőt mozgósí­tott a gól érdekében (ezt már csak a szögletarány is alátámaszthatja), mint Garami József kivárásra játszó társulata. A mérkőzés egészét tekintve elmondható: a hazaiak közelebb álltak a három pont megszerzéséhez. A döntetlen azt jelenti, hogy a Debrecen tovább őrzi ebben a bajnokságban a Ferencvárossal szembeni makulátlanságát, ami jelen esetben annyit jelent, hogy Garami József együttese ebben a bajnoki idényben egyedüliként csupán a Lokit nem bí­rta megadásra késztetni. Igaz, a lehetőség a zöld-fehérek előtt adott, már rögtön a keddi MK-fináléban, illetve május 31-én a bajnokság utolsó fordulójában.

Percről percre

7. perc: Balog Zoltán jobbról végzett el bedobást. A kapu előterébe hají­totta a labdát, hét méterre a kaputól Szekeres és Flavio Pim ugrott érte, ráadásul kissé későn Tomic is kimozdult, a labda Flavio Pim fején megcsúszva a kapu jobb oldalába pattant. Öngól. 0–1
21. perc: Habi labdájával Bajzát került helyzetbe. A csatár előbb elegánsan átemelt a kapuson, majd öt méterről a hosszú sarok felé fejelt, a labda elkerülte volna a kaput, de a nagyobb bajt megelőzendő Vukmir felszabadí­tott.
22. perc: Bernáth a jobbösszekötő helyéről í­velt középre szabadrúgásból. Flavio Pim emelkedett a legmagasabbra, hat méterről fejelt – ezúttal a helyes irányba… –, Szűcs Lajos bravúrral szögletre tenyerelte a labdát.
28. perc: Sándor Tamás ellopta a labdát Leandrótól a ferencvárosiak térfelének közepén. Egyből indí­totta a jobb oldalon meglóduló Sumudicát, a román támadó kissé kisodródott, ezért középre emelt, de a lendületből érkező Bajzát elől felszabadí­tottak a védők.
29. perc: Sándor Tamás szabadrúgásból Sketiani elé gurí­tott, akinek 25 méteres ballábas lövése után a labda csak milliméterekkel kerülte el a jobb felső sarkot.
37. perc: Jovics vezetgette a labdát, s miután nem vették őt komolyan a debreceni védők, 17 méterről, futtából megcélozta a bal alsó sarkot – és nem is tévedett sokat.
39. perc: Sketiani a tizenhatos jobb oldali sarkának közeléből ballal kapura csavart, Szűcs Lajos a léc fölé tornázta a labdát.
45. perc: Flavio Pim kis hí­ján lekopí­rozta öngólját. Balog újfent nagyot dobott, a brazil a saját kapufa felé csúsztatott, Tomic azonban ezúttal hárí­tott.

47. perc: Bernáthtól elvette a labdát Gera, majd néhány lépés után balról, 14 méterről fölédurrantott.
62. perc: Az előretörő Szekeres ment el a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre emelt, Kiss Zoltán öt méterről fejelt, Szűcs Lajos egy kézzel húzta le a léc alól a labdát.
70. perc: Bernáth jobbról magasan beadott, a lefelé hulló labdát Sumudica a tizenegyespontról jobbal, kapásból laposan a kapu bal oldalába bombázta. 1–1
85. perc: Sumudica szöktette a bal oldalon megiramodó Bajzátot, aki középre adott, de a kapu torkában Belényesi elől Keller kivágta a labdát.
89. perc: Maradt veszélyes helyzet a végére is: Lipcsei a jobbösszekötő helyéről szabadrúgásból a debreceniek kapujának előterébe í­velt, az üresen maradt Dragóner azonban hét méterről a kapu elé fejelt.

Fény és árnyék

Hiába volt Debrecenben nagyvásár, hiába csalogatta a jó idô az embereket a kertekbe, még a tévéközvetí­tés sem tartotta otthon a debreceni szurkolókat, ráadásul legalább félezer ferencvárosi drukker is elkí­sérte idegenbe is a vendégeket. Jó volt nézni, hogy zsúfolt lelátók elôtt zajlott játék, és örömteli volt az is, hogy a népes táborok között nem alakult ki konfliktus.

A DVSC-Megaforce szeretett volna különvonatot indí­tani a keddi kupadöntôre. Ám a klub és a MÁV közötti tárgyalások nem vezettek eredményre, hiszen a klubot működtetô részvénytársaság nem vállalta, nem is vállalhatta a szurkolók által esetlegesen okozott károk megtérí­tését. Azért í­rjuk ide a finalista együttes hivatalos nevét: Debreceni Vasutas Sport Club.

Nyilatkozatok:

Szentes Lázár a Debrecen vezetőedzője: – Csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen a Ferencvárosnak nem sok köze volt a játékhoz. Sajnos, nem rúgtuk be a helyzeteinket, í­gy meg kellett elégednünk az egy ponttal, noha egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna.

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Elismerem, voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, amikor a Debrecen jobban játszott, mint mi, és ekkor a hazaiak alaposan beszorí­tottak minket. A hajrában támadott a DVSC, de végül egy küzdelmes, jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Az NB I. állása:

Felsőház:

1. Ferencváros 27 18 4 5 48-22 58 pont
2. MTK Hungária 27 16 5 6 50-31 53
3. Debrecen 27 11 12 4 49-33 45
4. Újpest 27 13 6 8 48-35 45
5. Siófok 27 10 11 6 36-32 41
6. Győri ETO 27 9 8 10 38-40 35

Alsóház:

7. Zalaegerszeg 27 12 6 9 49-42 42
8. Videoton 27 11 6 10 40-31 39
9. Sopron 27 7 7 13 40-47 28
10. Kispest-Honvéd 27 6 3 18 35-60 21
11. Békéscsaba 27 6 3 18 34-68 21
12. Dunaferr 27 4 7 16 32-58 19

Góllövőlista:

18 gólos: Illés (MTK)
16 gólos: Kenesei (ZTE)
14 gólos: Sumudica (Debrecen)
13 gólos: Kovács Z. (Újpest), Tököli (FTC)
12 gólos: Tóth M. (Sopron)
10 gólos: Horváth F. (Újpest), Szanyó (Győr), Zavadszky (MTK)

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.V.3. DVSC – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • A Ferencváros szerencsés körülmények között korán vezetést szerzett, ettől kezdve azonban gyakorlatilag végigvédekezte a mérkőzést. A harcosan játszó hazaiak erejéből viszont csak az egyenlí­tésre futotta.

  Debrecen – Ferencváros 1-1 (0-1)
  Debrecen, 6.000 néző, V: Makai

  Debrecen: Tomic – Bernáth, Éger, Flavio Pim, Szekeres – Kiss (Belényesi 64.), Habi, Sándor, Sketiani (Böőr 46.) – Bajzát, Sumudica

  Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Balog, Szkukalek (Keller 56.) – Bognár, Lipcsei, Zováth, Leandro – Gera, Jovic (Penksa 63.)

  Gól: Sumudica (70.) illetve Flavio Pim (7. – öngól)
  Sárga lap: Éger (32.), Sándor (62.) illetve Bognár (76.)

  Csapatunk óriási csatában, Kriston, Kapic és Tököli nélkül is pontot szerzett az otthon mindig kiváló teljesí­tményt nyújtó Debrecen ellen.

  Kiválóan kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen már a 8. percben megszereztük a vezetést. Balog hatalmas bedobása után a menteni igyekvő Flavio Pim kapusát megelőzve saját kapujába fejelte a labdát (0-1). A vezetés felpaprikázta a hazaiakat, akik óriási energiákat mozgósí­tottak az egyenlí­tés érdekében. A mieink visszahúzódtak a saját térfelükre, igyekeztek leszűkí­teni a gyors debreceni csatárok, Bajzát és Sumudica mozgásterét. A hazaiak a széleken próbáltak a védőink mögé kerülni, ha esetleg sikerült átjátszani a szélsőinket, akkor azonban Szűcs illetve a belső védők szerezték a kapu elé beadott vagy belőtt labdákat. Bár a debreceniek játszottak fölényben, az első 45 percben két igazán veszélyes helyzetük volt: a 21. percben Bajzát lépett ki a védők közül, átemelte a labdát Szűcs fölött, majd a hosszú sarok irányába fejelt, de pár centivel célt tévesztett. A 39. percben Sketiani a tizenhatos sarkáról csavarta kapura a labdát, melyet Szűcs a léc alól ütött ki szögletre.

  A második játékrészt kis hí­ján góllal kezdtük. Gera óriási lendülettel tört be a tizenhatoson belülre, egy lövőcsel után azonban ballal alig lőtt a kapu fölé. A folytatásban, hasonlóan az első félidőhöz, ismét a debreceniek birtokolták többet a labdát, de továbbra is távoli lövések és a szögletek jelezték csak fölényüket. A 69. percben siker koronázta a hazaiak erőfeszí­téseit, egyenlí­tettek. Bernáth beadása után Sumudica 12 méterről kapásból védhetetlen gólt lőtt a bal sarokba (1-1). A gól után érthetően még nagyobb lendülettel támadtak a hazaiak, de a nagy rohanás közben több hibát is elkövettek. A hajrában csökkent a nyomás a kapunkra, sőt az utolsó percekben kétszer is veszélyeztettünk. Előbb Leandro távoli lövését védte Tomic, majd a 88. percben Lipcsei kapu elé í­velt szabadrúgása után Dragóner fejelte keresztbe a labdát, melyről azonban lemaradtak a társak.

  A debreceniek többet birtokolták a labdát, a befejezéseknél azonban sokat kapkodtak, ezért a döntetlen igazságosnak mondható. A két együttes kedden a Magyar Kupa döntőjében ismét találkozik egymással.

  Nyilatkozatok:

  Garami József (a Ferencváros szakmai igazgatója): -- A meccsnek voltak olyan periódusai, amikor a Debrecen játszott jobban, és voltak olyan időszakok is, amikor mi tartottuk kézben a találkozót. Összességében az egy ponttal elégedett vagyok, melyet nagy küzdelemben szereztünk meg. Egyik csapat teljesí­tményéből sem szabad messzemenő következtetéseket levonni a keddi kupadöntő előtt, hiszen az egy teljesen más mérkőzés lesz. Tököli Attilával és Kriston Attilával kiegészülve biztosan erősebb lesz a csapatunk a fináléban, és remélem, hogy Adem Kapic is felépül keddig.

  Szentes Lázár (Debrecen edzője): -- Csalódott vagyok, hiszen szerintem mi játszottunk jobban. A Fradi egy öngóllal szerzett vezetést, ezután inkább nekünk voltak lehetőségeink, de ezekkel nem tudtunk élni. A kupadöntő egy másik mérkőzés lesz, más taktikával játszik majd a csapat.

 • 93
  Makai lefújta a mérkőzést.
  92
  Sumudica futott le az alapvonalig, beadásáról azonban Bajzát lemaradt.
  90
  A tartalék játékvezető jelezte, hogy három perc hosszabbí­tás lesz.
  88
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a tizenhatoson belülre, Dragóner keresztbe fejelte a labdát, melyről középen lemaradtak a társak.
  87
  Leandro 30 méteres lövését védte Tomic.
  85
  Bajzát kényszerí­tőzött Sumudicával, a visszakapott labdával betört a tizenhatosunkon belülre, keresztbe lőtte a labdát, melyet Keller az utolsó pillanatban vágott ki a bevetődő Belényesi elől.
  81
  Bernáth kapu elé í­velt szabadrúgása után Éger 8 méterről fejelt mellé.
  79
  Bajzát beadása után Böőr fejelte Sumudica irányába a labdát, de a román csatár szerencsére pár centivel lemaradt a labdáról.
  77
  Sumudica 30 méterről lőtt a kapunk mellé.
  75
  Bognár feltartotta Szekerest, amiért sárga lapot kapott. Kicsit szigorú í­télet volt.
  72
  Bernáth veszélyesen kapu elé csavart szöglete után Dragóner fejelte ki a labdát.
  69
  Egyenlí­tett a Debrecen. Bernáth beadása után Sumudica 12 méterről kapásból a bal alsó sarokba bombázott (1-1).
  66
  Csere a hazaiaknál. Kiss helyett Belényesi jött be.
  64
  Másodszor cseréltünk. Jovic helyett Penksa lépett pályára.
  64
  Sándor kí­méletlenül felrúgta Gerát, jogosan kapott sárga lapot.
  63
  Szekeres beadása után Kiss fejesét Szűcs bravúros mozdulattal, egy kézzel húzta le.
  62
  Sándor visszajött a pályára.
  61
  Jovic remek labdával ugratta ki Gerát, de Gerzson sajnos lesen kapta az átadást.
  58
  Sándor és Zováth küzdöttek a labdáért. Középpályásunk térde véletlenül a debreceni középpályás combjával találkozott, a hazai játékost a pályán kí­vül kell ápolni.
  56
  Először cseréltünk. Szkukaleket Keller váltotta fel.
  56
  Sumudica 25 méteres lövését Szűcs vetődve ütötte szögletre.
  54
  Sándor 22 méteres szabadrúgása levágódott a sorfalról, a tizenhatosunkon belül ide-oda pattogó labdát Gera ollózva rúgta ki az alapvonalon túlra.
  51
  Bajzát egy csel után 17 méterről lőtt a kapu fölé.
  49
  Bernáth beadása után Bajzát félfordulattal, kapásból a kapu fölé lőtt.
  47
  Gera tört be a tizenhatoson belülre, majd egy gyönyörű lövőcselt követően centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A hazaiaknál Sketiani helyett Böőr állt be.
  45
  Makai lefújta az első félidőt.
  45
  Majdnem rúgattunk még egy gólt Flavio Pimmel. Ismét Balog végzett el hatalmas bedobást, ezúttal is Flavio Pim csúsztattot saját kapuja felé, most azonban Tomic bravúros vetődéssel védett.
  43
  Szekeres futott le az alapvonalig, de nem tudott beadni, mert Bognár remek ütemű becsúszással szerelt.
  39
  Szabadrúgsához jutott a Debrecen a tizenhatos sarkánál. Sketiani egyből kapura csavarta a labdát, melyet Szűcs a léc alól tornázott ki szögletre.
  36
  Jovic hozta fel a labdát, Éger visszahúzódott előle, és támadónk 20 méterről alig lőtt a kapu mellé.
  34
  Lipcsei passzolt Gerához, csatárunkat elsodorták, de a földön fekve is tovább játszotta a labdát Leandróhoz, akit Flavio Pim szerelt.
  32
  Éger a nyakánál fogva elrántotta Jovicot, pedig légiósunk csak a szabadrúgáshoz szerette volna visszadobni a labdát. A debreceni védő sárga lapot kapott.
  29
  Sketiani 24 méteres szabadrúgása után a labda alig kerülte el a kapunkat.
  26
  Bernáth beadása után Vukmir fejjel tisztázott az üresen helyezkedő Sketiani elől.
  23
  Bernáth kapu elé í­velt szabadrúgása után Flavio Pim 6 méterről fejelt kapura, Szűcs bravúros vetődéssel szögletre ütötte a labdát.
  21
  Habi ugratta ki Bajzátot, a csatár átemelte a labdát Szűcs fölött, majd kapura fejelt, de a labda pár centivel elkerülte a kapunkat.
  20
  Bernáth végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, 30 méterre a kapunktól. A hosszú sarok irányába csavart labdát Szűcs látványos vetődéssel ütötte el az érkező csatárok elől.
  18
  Lipcsei két debreceni játékos szorí­tásában is remek labdát adott Jovicnak, aki egyből középre passzolt, de Tomic a kapujából kifutva megelőzte Gerát.
  16
  Szekeres futott fel a bal szélen, beadása után Dragóner fejjel tisztázott.
  14
  Sándor hosszú indí­tását Bajzát próbálta befutni, de Szűcs lábbal tisztázott előle.
  12
  Éger a mezénél fogva visszahúzta Jovicot, légiósunknak miközben próbált szabadulni a szorí­tásból, a kezére pattant a labda. A játékvezető a kezezést fújta le.
  9
  Keller elkezdett melegí­teni az oldalvonal mellett.
  8
  Megszereztük a vezetést! :)) Balog szöglettel felérő bedobása után Flavio Pim Tomicot megelőzve saját kapujának jobb sarkába fejelte a labdát (0-1).
  7
  Mi is elvégeztük első szögletünket. Lipcsei rövid sarokra lőtt labdáját Habi kifejelte.
  6
  Sándor í­velte előre a labdát, melyet Szűcs szerzett meg Kiss elől.
  5
  Kiss szöglete után Szűcs húzta le a labdát.
  4
  Kiss húzott el a jobb szélen, kapu elé lőtt labdáját Bognár vágta ki Sketiani elől.
  3
  Lipcsei indí­tásával Jovic tört be a tizenhatoson belülre, de ketten is közrefogták és közös erővel szerelték.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  A találkozó egyperces gyászszünettel indult. A Debreceni Dózsa kézilabdacsapatának egykori kapusára, Szabó Istvánra emlékeztek. Az emlékezést megdöbbentő incidens zavarta meg. A ferencvárosi szurkolók csendben álltak, néhány hazai drukker megpróbálta provokálni őket, de erre sem reagáltak. A gyászszünet végén táborunkból egy “Hajrá Fradi!” kiáltás hangzott el, amire “Anyád!” volt a debreceni válasz. Ezután a műsorközlő is bekapcsolódott a szópárbajba, aki ezt mondta a mikrofonba: “Látszik, hogy te is fradista vagy. Bunkó vagy komám!”
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A térfélválasztást “mi nyertük”, csapatkapitányunk, Lipcsei Péter térfelet választott, a meccset a debreceniek kezdik majd.
  .
  A csapatok befejezték a bemelegí­tést. A lelátó majdnem teljesen megtelt, a kezdésre várhatóan telt ház lesz a debreceni stadionban.
  .
  Tököli Attilát ma Alekszandar Jovic pótolja. A szerb támadó a bajnokságban utoljára a 3. fordulóban, a Békéscsaba elleni idegenbeli mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja. Akkor Jovic 64. percet töltött a pályán, gólt sajnos nem sikerült szereznie.
  .
  Nagyon szép jubileumhoz érkezett Lipcsei Péter. Csapatkapitányunk ma játssza 250. bajnoki mérkőzését a Ferencvárosban. Csapatkapitányunk elmondta, hogy nem szokta számon tartani a meccseinek a számát, de nagyon boldog, hogy ilyen sokszor szerepelt a Fradiban és mivel még két évig érvényes a szerződése, mindenképpen szeretne legalább 300 bajnoki találkozón pályára lépni. -- Óriási sikernek tartom, hogy Magyarország legjobb, legnépszerűbb csapatában ilyen sok meccset játszhattam – mondta Lipcsei. – Ha a többi találkozót, edzőmeccset, hazai és nemzetközi kupamérkőzéseket is beleszámí­tom, akkor nemsokára elérem a 400-at. Azt tudom, hogy az 50. bajnokimat a Csepel ellen játszottam, a többi jubileumi mérkőzésemre nem emlékszem. Remélem, sikerül győzelemmel emlékezetessé tenni a 250. bajnoki mérkőzésemet. Ha ez bekövetkezik, akkor a debreceni meccset soha nem fogom elfelejteni.
  .
  Nincs könnyű helyzetben Szentes Lázár, a hazaiak edzője sem. A szakembernek le kell mondania a sárga lapok miatt hiányzó Vincze Gábor és Sabin Ilie játékáról, Selymes, Hanák, Böőr és Dombi pedig sérülés miatt hiányzik a találkozóról. A hazaiak kezdőtizenegye: Tomic -- Bernáth, Éger, Flavio Pim, Szekeres -- Kiss Z., Habi, Sándor T., Sketiani -- Sumudica, Bajzát
  .
  Nemrégiben ért véget a Debrecen-Ferencváros mérkőzést megelőző sajtótájékoztató, melyen érdekes dolgok hangzottak el. Mindkét klub szakvezetői és elöljárói leszögezték, hogy semmilyen alapja nincs azoknak a pletykáknak, melyek szerint a mai mérkőzést csapatunknak kell megnyernie, cserében a kupagyőzelem a Lokié lesz. Szilágyi Sándor, a DVSC ügyvezetője elmondta, hogy aki erről beszél, azt nem tudja azt, hogy a hazai csapatnak mennyibe is kerülne egy hazai vereség. Szilágyi úr szerint ugyanis a Lokinál még továbbra is az a cél, hogy a csapat minél előkelőbb helyen végezzen a bajnokságban, hiszen ez az erkölcsi sikerek mellett komoly anyagi elismeréssel is jár: a 2. helyért ugyanis 50, a harmadikért 25, mí­g a negyedikért 15 millió forint jár. Ezért számukra korántsem mindegy, hogy zár a Debrecen a bajnokságban, nem beszélve arról, hogy a kupagyőzelem a fenti összegekkel szemben „csupán” 6 millió forintot ér.
  Garami József a mai találkozóról elmondta, hogy örül Dragóner Attila gyógyulásának, ugyanakkor szomorú, hogy Adem Kapic még nem állhat a rendelkezésére. Szentes Lázár ezután elnézést kért a jelenlévőktől, és visszasietett csapatához. A szakember ezt azzal indokolta, hogy a Ferencváros összeállí­tását illetően érték őt meglepetések, ezért néhány gondolatot még mindenképpen meg kell osztania játékosaival.
  Szilágyi Sándor a sajtótájékoztató végén még elmondta, hogy sajnos a MÁV-val nem sikerült megegyeznie klubjának, azaz Debrecenből nem lesz különvonat a kupadöntőre. Az ügyvezető tájékoztatása szerint a hajdúsági városban eddig 3000 belépőt adtak el a keddi meccsre, de a klubvezető bí­zik benne, hogy egy mai siker esetén még többen váltják meg belépőjüket a kupafináléra.
  .
  Garami József Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Bognár, Zováth, Lipcsei, Szkukalek -- Gera, Jovic, Leandro összeállí­tású csapatot küldi pályára, a kispadon Udvarácz, Kiss, Keller, Somorjai, Sowunmi, Szili és Penksa foglal helyet.
  .
  Garami Józsefnek a sárga lapok miatt eltiltott Kriston Attila és Tököli Attila mellett Adem Kapic pótlását is meg kell oldania. Szlovén légiósunk a ma délelőtti átmozgató edzésen ismét fájlalta a sérült combját, ezért nem tudja vállalni a játékot. A helyét Zováth János veszi át a középpályán.
  .
  A lelátón egyelőre nincs telt ház, de a szurkolóink részére fenntartott szektor teljesen megtelt. Az időjárásra egyik csapat sem panaszkodhat majd. Kellemes, 16-18 fok körüli hőmérséklet van, jobb körülményeket el sem lehet képzelni.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Debrecen elleni idegenbeli bajnoki mérkőzése. A csapatok már a pályán melegí­tenek, a mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta pirosban fognak játszani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport