2003.VII.1. Ferencváros – Dunaújváros: 4-0 (edzőmérkőzés)

W_ftc-dkseGarami József csapata több fiatal játékossal a soraiban bí­ztató játékkal magabiztos győzelmet aratott az idény első edzőmérkőzésén. A mieink Nógrádi, Lipcsei, Leandro és Károlyi találataival 4-0-ra verték a Dunaújváros csapatát.

Ferencváros – Dunaújváros: 4-0 (2-0)
Népliget, 600 néző, vezette: Takács A.

Ferencváros: Udvarácz – Stepanov, Vukmir (Balog Z. 46.), Kiss Gy. – –Kriston (Károlyi S. 57.),  Kapic (Zováth 46.), Lipcsei, Károlyi S. (Somorjai 46.) -– Penksa, Leandro – Nógrádi (Bognár Zs. 46.)

Dunaújváros: Deli (Kiss L.) – Zsók (Szabó G.), Vaskó, Szepessy, Rozsi (Tóth J.) – Nyúl (Micskó), Heffler (Tamási), Pap (Pénzes), Báló – Kovács A. (Tóth Á.) – Csehi T.

Gól: Nógrádi (33.), Lipcsei (42.), Leandro (53.), Károlyi S. (60.)

Csaknem 600 szurkoló várta Szeiler József rt.-vezérigazgatót a Ferencváros első előkészületi mérkőzésén, kedd délután a Népligetben. Ám hiába, mert Szeiler, aki a nap nagy részét az élvonalbeli nevezésekről határozó ligatanácsi ülésen töltötte, nem nézte meg a Dunaújvárosi FC elleni meccset. A drukkerek persze í­gy is egymás szavába vágva vitatták a labdarúgó-rt.-nél és persze azzal összefüggésben a klubnál várható fejleményeket. Csak kevés embert érdekelt, hogy a Garami József szakmai igazgató által irányí­tott csapatban egy próbajátékos, az észt Andrei Stepanov is bemutatkozott. A labdarúgó 37 alkalommal szerepelt hazája válogatottjának védelmében, és most azt kell bizonyí­tania, hogy képes lehet pótolni a hétfőn elköszönt Dragóner Attilát. Stepanov, aki az észt Flora Tallinn csapatától érkezett a Ferencvároshoz, láthatóan elfogódottan futballozott a zöld-fehér mezben. Apropó szerelés: a Ferencváros július 1-jétől nem hosszabbí­totta meg szerződését az adidasszal, és a Nike-val állapodott meg; a sportszergyártó cég a cipőtől a felsőruházatig öltözteti a csapatot. A mérkőzésről hiányzott a gyomorfertőzést kapott Szűcs Lajos, és nem lépett pályára a sarkát fájlaló Szkukalek Igor sem. Egyébiránt csütörtöktől újabb külföldi labdarúgó kapcsolódik be a munkába, mégpedig a csatár Jeremie Njock: a kameruni labdarúgó Németországból, a Stuttgarter Kickerstől érkezik. A meccs krónikájához tartozik még, hogy bár egyetlen szurkoló sem kí­vánt örömében vagy éppen bánatában a pályára rohanni, mégis húsz biztonsági őr állta körbe a pályát. Úgy tűnik, a május végi Üllői úti incidens igencsak óvatossá tette a ferencvárosi vezetőket. A botrányosan végződő FTC–DVSC MegaForce mérkőzés óta különben a klubházban Szeiler József irodája előtt is biztonsági ember vigyáz, hogy hí­vatlan vendégek ne juthassanak be a vezérigazgatóhoz…

Szólni kell az élvonalból búcsúzó dunaújvárosiakról is. Az együttest Lengyel Ferenc, a csapat most visszavonult kiváló játékosa készí­ti fel az NB I B-re, akinek a munkáját Szelák Sándor pályaedző és Bita László kapusedző segí­t. A lelkes fiatalok nem késztették komoly erőbedobásra a ferencvárosiakat, a zöld-fehérek Lipcsei Péter vezérletével könnyed győzelmet arattak.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.VII.1. Ferencváros – Dunaújváros: 4-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

  • ftc.hu: Garami József csapata több fiatal játékossal a soraiban bí­ztató játékkal magabiztos győzelmet aratott az idény első edzőmérkőzésén. A mieink Nógrádi, Lipcsei, Leandro és Károlyi találataival 4-0-ra verték a Dunaújváros csapatát.

    Ferencváros – Dunaújváros: 4-0 (2-0)
    Népliget, 500 néző, vezette: Takács

    Ferencváros: Udvarácz – Kriston (Károlyi 57.), Stepanov, Vukmir (Balog Z. 46.), Kiss Gy. -– Penksa, Kapic (Zováth 46.), Lipcsei, Károlyi (Somorjai 46.) -– Nógrádi (Bognár 46.), Leandro

    Dunaújváros: Deli – Zsók, Vaskó, Szepessy, Rozsi – Nyúl, Heffner, Pap, Báló – Kovács A., Csehi

    Gól: Nógrádi (33.), Lipcsei (42.), Leandro (53.), Károlyi (60.)

    A tiszta zöldben játszó csapatunk különösen a második félidőben vezetett veszélyes, lendületes támadásokat. Külön öröm, hogy góllal mutatkozott be csatárposzton a fiatal Nógrádi Ádám, és hosszú sérülése után szintén góllal tért vissza az első csapatba Károlyi Sándor. Jól mozgott a tegnapi nap során érkezett észt Stepanov, aki határozottan látta el feladatát a védelem tengelyében. Nagy kedvvel és gólveszélyesen játszott Penksa és Leandro is, akik rendre megkeverték a vendégeket, és a széleket váltogatva okoztak zavart az újvárosiak között. A fiatalok bí­ztató játéka ellenére látszik, hogy Gera Zoltán, Gyepes Gábor és Szűcs Lajos felépülése sokat javí­tana a csapat játékán, és az első edzőmeccs tapasztalata alapján az is elmondható, hogy egy vérbeli, góllövő csatár igazolására is szükség lenne.

  • 90
    Garami József csapata több fiatal játékossal a soraiban bí­ztató játékkal magabiztos győzelmet aratott az idény első edzőmérkőzésén.A mieink Nógrádi, Lipcsei, Leandro és Károlyi találataival 4-0-ra verték a Dunaújváros csapatát.
    A tiszta zöldben játszó csapatunk különösen a második félidőben vezeett veszélyes, lendületes támadásokat. Külön öröm, hogy góllal mutatkozott be csatárposzton a fiatal Nógrádi Ádám, és hosszú sérülése után szintén góllal tért vissza az első csapatba Károlyi Sándor. Jól mozgott a tegnapi nap során érkezett észt Stepanov, aki határozottan látta el feladatát a védelem tengelyében. Nagy kedvvel és gólveszélyesen játszott Penksa és Leandro is, akik rendre megkeverték a vendégeket, és a széleket váltogatva okoztak zavart az újvárosiak között. A fiatalok bí­ztató játéka ellenére látszik, hogy Gera Zoltán, Gyepes Gábor és Szűcs Lajos felépülése sokat javí­tana a csapat játékán, és az első edzőmeccs tapasztalata alapján az is elmondható, hogy egy vérbeli, góllövő csatár igazolására is szükség lenne.
    88
    Zováth tört előre harcosan, és két remek csel után Penksához játszott, aki 17 méterről a jobb kapufát találta telibe.
    85
    Lipcsei szöktette Somorjait, aki egyedül vezethett a kapusra a labdát, a pertjelző azonban lest intett, í­gy Somorjai megtorpant, miközben a játékvezető felülbí­rálta kollégája döntését. Könnyen újabb gólt szerezhettünk volna…
    83
    Bognár egy szép csellel ment el a jobb oldalon, és középre adott labdáját Károlyi ballal 15 méterről kevéssel lőtte a kapu mellé.
    81
    Kiss György ugratta ki remek ütemben Károlyit, aki a bal oldalról középre adott és a berobbanó Lenadro lába előt centikkel suhant el a labda.
    76
    Szepessy húzott el a jobb oldalonés belőtt labdáját az észt Stepanov vágta ki bravúros mozdulattal a kapunk előteréből.
    72
    Lipcsei adott remek labdát Károlyinak, aki kapásból lőtt és labdája csak centikkel kerülte el a felső kapufát.
    62
    Bognár kapott vastapsot, miután szenzációs mozdulattal került gólhelyzetbe. Jobb oldali védőnk lendületesen futott fel az oldalvonal melett, és a felé érkező indí­tást egy esernyőcsellel úgy vette át, hogy lerázta a védőjét és egyből helyzetbe is került. 15 méterről megeresztett erős lövését a kapus bravúrral öklözte a mezőnybe.
    60
    4-0! Leandro szerzett harcosan labdát, majd remekül indí­totta Penksát, akinek tökéletes beadását az imént visszaállt Károlyi lőtte közelről a hálóba.
    57
    Kriston helyett Károlyi állt vissza. A hadrend úgy változott, hogy Penksa ment előre jobb oldali éknek, mí­g Károlyi a középpálya bal oldalán játszik.
    56
    Leo perceit éljük. A brazil középpályás szerzett harcosan labdát, kicselezett egy védőt, majd egyedül tört kapura, és megpróbálta átemelni a kifutó Delin a labdát, ám az újvárosaik kapusa résen volt.
    55
    Egy hosszú indí­tással Leo ugrott ki, de az utolsó pillanatban az egyik közbevetődő védő mentett előle.
    53
    Leo góljával már 3-0! Zováth egy remek szóló után szabadrúgást harcolt ki, mivel a kaputól 18 méterre felrúgták. A szabadrúgáts Leo remek mozdulattal csavarta a bal felső sarokba! 3-0!
    48
    Somorjai ment el remekül a jobb oldalon, beadása közé egyedül találta nagy helyzetben Kristont, akinek gyenge fejese méterekkelkerülte el a kaput.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Csapatunk a négy csere után a következő hadrendben áll fel: Udvarácz-Bognár, Stepanov, Balog, Kiss- Somorjai, Lipcsei, Zováth, Penksa-Kriston, Leandro. Penksa tehát a szünet után a középpálya másik oldalán játszik, mí­g Somorjai a jobb oldalon futballozik, Kriston pedig számára új szerepkörben, csatárként próbálkozik.
    45
    A második félidőben Kapic helyén Zováth játzsik majd, mí­g Vukmí­rt Balog Zoltán váltja majd fel a posztján. Lejön a pályáról a gólszerző Nógrádi és a hosszú sérülés után bí­ztatóan mozgó Károlyi is, akik helyén Bognár Zsolt és Somorjai Tamás kap majd szerepet, de vélhetően átalakul a csapat szerkezete is.
    45
    A szünetben vélhetően több cserére is sor kerül majd, hiszen Garami József pályára kí­vánja küldeni Balog Zoltánt, Zováth Jánost, Somorjai Tamást és Bognár Zsoltot is.
    45
    A játékvezető véget vetett az első félidőnek. A mieink a kapu mögé vonultak, és ott hallgatják meg Garami József tanácsait.
    44
    Stepanov 30 méteres indí­tásával Károlyi lépett ki gólhelyzetben, de a jó ütemben kimozduló Deli a 16-oson kí­vül lábbal tisztázott középpályásunk elől.
    42
    Lipcsei góljával már 2-0!!!Leandro tört volna egyedül kapura, amikor Zsók fellökte. A 18 méteres szabadrúgást Lipcsei a bal felső sarokba bombázta.
    38
    Károlyi 24 méteres lapos lövését fogta vetődve Deli.
    33
    Vezetünk! Lipcsei indí­tásával Nógrádi sokadszor ugrott ki a leshatárról, és a kifutó kapus mellett 16 méterről erős lövést küldött a kapuba! A fiatal csatár góljával tehát 1-0-ra vezetünk!
    18
    Penksa beadása után Nógrádi 6 méterről a hálóba csúsztatta a labdát, a játékvezető azonban les miatt érvénytelení­tette a találatot.
    14
    Rozsi vette el a labdát Kristontól a 16-osunk előtt, majd egyből kapura lőtt, de a labda levágódott a közbevetődő Sztyepanov lábáról.
    10
    Lengyel Ferencet a dunaújvárosiak szakvezetőjét figyelmeztette a játékvezető, amiért az edző immár sokadik alkalommal szí­dta hangosan a ferencvárosi játékosokat. Lengyel különösen Kiss Györgyöt illette nyomdafestéket nem tűrő megjegyzéssekkel.
    8
    Lipcsei a bal oldalról, a 11-es ponttal egymagasságban végzett el szabadrúgást, de a belőtt labda elsuhant a berobbanó játékosok előtt.
    5
    Nyúl veszélyes szabadrúgást í­velt a 16-osunkon belülre, de a jó ütemben kimozduló Udvarácz elütötte a labdát a berobbanó Kovács elől.
    2
    Kihagytuk az első helyzetet. Lipcsei szabadrúgása levágódott a sorfalról, és a kipattanót Leandró kapásból szúrta kapura, de vaskó lábáról az alapvonalon túlra pattant a labda.
    1
    Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. A mieink kezdték a játékot.
    .
    A vendégek összeállí­tása a következő: Deli- Zsók, Vaskó, Szepessy, Rozsi-Nyúl, Heffner, Pap, Báló-Kovács A., Csehi.
    .
    Új információ, hogy az újvárosiak a játékvezető kérésére mégsem tiszta piros mezben játszanak, hanem fehér felsőben éás piros nadrágban. Az ellenfél összeállí­tása egyelőre nem ismert, mivel Lengyel Ferenc úgy döntött, hogy csak a bemelegí­tés végeztével dönti el, hogy kik lépjenek pályára.
    .
    A csapatok már kint melegí­tenek a pályán, ahol a hőmérő tanulsága szerint 35 Celsius-fok van. A nézők folyamatosan érkeznek, és láthatóan örömmel veszik tudomásul, hogy a lelátó jelentős részét már árnyék borí­tja, í­gy kényelmesebb helyzetben vannak, mint a tikkasztó hőségben melegí­tő labdarúgók. A mieink tiszta zöldben játszanak, mí­g a Lengyel Ferenc által dirigált újvárosiak tiszta pirosban lépnek majd pályára. A mieinknél a legnagyobb érdeklődés Nógrádi Ádám bemutatkozását kí­séri majd. A junior csapatból felkerült játékos másfél évvel ezelőtt Cipruson játszott már edzőmérkőzésen Garami József irányí­tása alatt, de azóta csak a juniorok között mutathatta meg képességeit. Szintén nagy figyelem kí­séri majd Károlyi Sándor játékát, akit szinte napra pontosan egy éve igazoltunk, de egy tavaly nyári edzőmeccsen súlyos sérülést szenvedett, és később operálni kellett. Károlyi sérült térde már teljesen rendben van, í­gy a játékos az elmúlt bajnokság végén lejátszott néhány junior bajnoki után elősör mutatkozhat be idén újra kezdőként a felnőtt gárdában.
    .
    A mai találkozón több játékos nem állhat Garami József rendelkezésére, köztük Szűcs Lajos (gyomorfertőzés miatt), Szkukalek Igor (saroksérülés miatt), Gera Zoltán (térdsérülés után „erősí­t”), Gyepes Gábor és Sowunmi Thomas (műtét után lábadoznak).
    A délelőtt a társaknak bemutatkozó észt Andrei Stepanov ott lesz a kezdőcsapatban, csakúgy, mint a hosszú sérülés után visszatérő Károlyi Sándor, valamint a fiatal, sajátnevelésű Nógrádi Árpád. A várható kezdőcsapat a következő:Udvarácz – Kriston, Stepanov, Vukmir, Kiss Gy. – Penksa, Kapic, Lipcsei, Károlyi – Nógrádi, Leandro.
    A kispadon Szabó Kálmán, Somorjai Tamás, Zováth János, Balog Zoltán és Bognár Zsolt áll bevetésre készen.
    .
    Csapatunk ma a Nike-val kötött új szerződés értelmében már a vilghí­rű amerikai sprtszergyártó cég felszerelésében lép pályára. A mieink zöld mezben játszanak majd, de a ma felavatásra kerülő mez a bajnokság során csak tartalék mezként funkcionál majd, mivel a Nike szakemberei az FTC Rt. kérésére egy olyan szí­nösszeállí­tást dolgoznak majd ki, mely a Ferencváros évszázados hagyományait legjobban tükrözik, í­gy a mieink a bajnoki mérkőzéseken egészen más mezben lépnek majd pályára.
    .
    Köszöntjük kedves olvasóinkat és szurkolóinkat. Csapatunk ma lejátssza első edzőmérkőzését az új szezon előtt. Ellenfelünk a Dunaújváros csapata lesz. A mérkőzés kezdete előtt szeretnénk beszámolni az FTC Rt-t érintő tervezett tulajdonosváltással kapcsolatos új információkról.
    A legfrissebb hí­rek szerint a Fotex Rt. székházában ma értekezletet tartottak az FTC Rt. tulajdonosainak képviselői. A megbeszélésen a Fotex Rt. részéről Várszegi Gábor vett részt, mí­g a Ferencvárosi Torna Club-ot Furulyás János képviselte. A mintegy egy órás beszélgetés során a felek áttekintették az elmúlt hetek eseményeit, sorra vették az elmúlt két év történéseit, és számba vették a tulajdonosváltás óta megvalósult elképzeléseket. A jövőre nézve abban egyeztek meg a felek, hogy az FTC elnöksége napokon belül kialakí­tja álláspontját a Fotex Rt.-vel kapcsolatos tárgyalásokra vonatkozóan. Mindez azt jelenti, hogy a Fotex Rt. tervezett kivonulása olyan módon valósulhat csak meg, amelyet az FTC elnöksége jóváhagy. Várhatóan az FTC elnöke, Furulyás János hamarosan rendkí­vüli elnökségi ülést hí­v össze az ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ