2003.VII.12. Ferencváros – Kaposvár: 1-1 (edzőmérkőzés)

W_ftc-kaposvarCsapatunk a Kaposvár elleni edzőmeccsel folytatta a felkészülést a két hét múlva kezdődő bajnokságra. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, bár a helyzetek alapján egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna. A gólunkat Marek Penksa szerezte.


Ferencváros – Kaposvár: 1-1 (1-0)
Népliget, 500 néző, vezette: Szőts

Ferencváros: Szűcs L. (Udvarácz 46.) – Balog Z. (Penksa 72.), Vukmir, Kiss Gy. – Bognár Zs., Zováth (Kapic 46.), Lipcsei (Zováth 68.), Leandro (Somorjai 46.) – Kujovic (V. Kopunovic 46.), Penksa (Huszti 63.) – Njock

Kaposvár: Balajcza – Petrók (Huzmi), Máté, Barna L. (Imrik), Andruskó (Horváth P.) – Farkas N. (Tatai), Bank (Horváth Z.), Nagypál (Lassú), Tóth B. (Tóth G.) – Jovánczai (Németh Zs.), Jéger (Petranovics)

Gól: Penksa (6.) illetve Farkas N. (56.)

Miközben a szí­nfalak mögött hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások az esetleges tulajdonosváltásról, addig a Ferencváros labdarúgócsapatán egyáltalán nem érződik a bizonytalanság.

Sőt a Garami József szakmai igazgató vezette együttes igencsak tempósan készül a július 26-án rajtoló bajnokságra, és a stáb a gárda megerősí­tésén is munkálkodik. A Furulyás János klubelnök által péntekre összehí­vott sajtóbeszélgetésen is szó volt arról, hogy a nyári szünet idején több játékos távozott az együttestől, ezzel szemben pótlásukra nem érkezett meghatározó tudású játékos, és ez bizonyos esetekben egyértelműen a Fotex Rt. távozási szándékára volt visszavezethető. Ezt támasztja alá az is, hogy Furulyás János levélben kérte Várszegi Gábort, az üzletember a tulajdonosi jogkörével élve tegyen meg mindent azért, hogy a csapat a következő szezonban is a bajnoki cí­mért versenghessen.

Jeremie Njock

A szakvezetés leginkább Tököli Attila helyére szeretne megfelelő csatárt igazolni, s meglehet, hamarosan sikerül is pótolni a legutóbbi szezon legeredményesebb Ferencváros-játékosát, már három napja a népligeti bázison gyakorol ugyanis a kameruni Jeremie Njock. A szí­nes bőrű csatár az elmúlt bajnokságban Romániában játszott, az UT Arad együttesében rúgta a gólokat. S hogy nem futballozott rosszul, arra bizonyí­ték: nem csupán a Ferencváros szeretné szerződtetni, a román elitbe tartozó Rapid Bucurestinél szintén szí­vesen fogadnák a labdarúgót. Egyik csapatnak sincs könnyű dolga, tudniillik Njock megszerzése esetén mélyen be kell nyúlni a klubkasszába, információnk szerint a játékos évi 70 ezer dollárt, 16 millió forintot szeretne keresni, ráadásul a menedzsere további 30 ezret (6 935 000 forint) kér a közvetí­tésért. Nem titok, az alkudozás már megkezdődött: Garami mester jó véleménnyel van a 190 centis, 23 éves támadóról.

A szurkolókat még mindig érdekli a csapat. A szombaton rendezett, Kaposvár elleni edzőmérkőzésre ötszáz drukker volt kí­váncsi. A nézők pedig láthatták, hogy a szí­nes bőrű labdarúgón kí­vül a szlovén Selvat Kujovicot, a szerb Velibor Kopunovicsot – a korábban az FTC-ben is megfordult Goran Kopunovics öccsét – is tesztelte a szakmai stáb. Utóbbi játékos ellenben nem váltotta meg a világot: az edzőmérkőzés után megköszönték neki a részvételt.

A találkozóról egyébként hiányzott a lágyékhúzódással bajlódó Kriston Attila, a lábát fájlaló Földvári Csaba, és Szkukalek Igor sem léphetett pályára. A középpályásnak két hete törte föl az új cipő a lábát, a seb elfertőződött, emiatt a játékos két hetet kényszerül(t) kihagyni. Hí­reink szerint azonban hétfőn már Szkukalek is edzésre jelentkezik.

Továbbra is a csapattal gyakorol Alekszandar Jovics: korábban arról í­rtunk, hogy a támadó elhagyja a zöld-fehéreket, most hétfőn fordulat következhet, és a játékos szerint annak van nagyobb esélye, hogy sikerül megegyeznie Szeiler Józseffel.

Szólni kell az NB I B-ben szereplő Kaposvár együttéséről is, a Fradi szombati ellenfelénél ugyancsak jelentős változások történtek, s még történhetnek a felkészülési időszakban. A szakvezetés szeretné egy sor játékos szerződését módosí­tani, azt teljesí­tményfüggővé tenni. A városban szép és új stadion várja a bajnoki rajtot, a vezetők szeretnék, ha az együttes méltóképpen képviselné Kaposvár labdarúgását. Az együttes felkészí­tését Pruckner Lászlóra bí­zták, aki a tavasszal Keszei Ferenc edzőt váltotta a kispadon.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Gyakorlatilag egy hónapon van túl a társaság, azaz a felkészülés nagy része már mögöttünk van. Az utóbbi napokban picit fáradtabban mozogtak a fiúk, sajnos a Kaposvár elleni találkozón is több játékos tompán játszott – mondta a szakmai igazgató. Két hét van hátra a bajnoki rajtig, azaz a következő napokban már frissí­tésen lesz a hangsúly. Sajnos a támadójátékunk továbbra is akadozik, ezen a téren feltétlenül javulnunk kell. Az biztos, hogy ezt a „problémát” nem a nálunk lévő próbajátékosok fogják megoldani, hiszen Jeremie Njock, Selvat Kujovic és Velibor Kopunovic sem marad csapatunknál. Mindhárom játékostól láttam biztató megmozdulásokat, de úgy érzem, nem rájuk van szükségünk.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.VII.12. Ferencváros – Kaposvár: 1-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a Kaposvár elleni edzőmeccsel folytatta a felkészülést a két hét múlva kezdődő bajnokságra. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, bár a helyzetek alapján egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna. A gólunkat Marek Penksa szerezte.

  Ferencváros – Kaposvár: 1-1 (1-0)
  Népliget, 600 néző, vezette: Szőcs

  Ferencváros: Szűcs (Udvarácz 46.) – Bognár, Balog Z. (Penksa 72.), Vukmir, Kiss Gy. – Kujovic (Somorjai 46.), Zováth (Kapic 46.), Lipcsei (Zováth 68.), Penksa (Huszti 63.) – Njock, Leandro (Kopunovic 46.)

  Kaposvár: Balajcza – Barna (Tóth G. 60.), Máté, Petrók, Bank (Horváth 46.) – Nagy (Vass 46.), Tóth B., Andruskó (Petranovics 60.), Farkas – Jéger, Jovánczai

  Gól: Penksa (6.) illetve Petrók (56.)

  A mai mérkőzésen is több próbajátékost teszteltünk. Jeremie Njock végig játszotta a meccset, Kujovic és Kopunovic 45-45 percet töltött a pályán.

  Njock gólpassza mellett, gyönyörű ollózása volt dicsérhető, a kapu előtt többször egyedül kellett megküzdenie a védőkkel és ez rengeteg energiáját felemésztette.

  Kujovic nagyon harcosan, lendületesen játszott, elfutásai veszélyesek voltak.

  Kopunovic párharcainak többségét megnyerte, helyzeteit azonban nem tudta kihasználni.

  Csapatunk a tervek szerint legközelebb kedden lép pályára, a lehetséges ellenfélről még folynak az egyeztetések.

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést.
  87
  Somorjai futott el a jobb oldalon, középre gurí­tott, Kopunovic tiszta helyzetből, 10 méterről a jobb kapufa mellé lőtte a labdát.
  83
  Penksa, Huszti, Somorjai volt a labda útja, utóbbi 22 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a kaput.
  80
  Kapic szöglete után az előrehúzódó Kiss Gy. fejelt közelről a kapu mellé.
  76
  Tóth G. passzolt Petranovicshoz, akinek 20 méteres lövése alig kerülte el a bal felső sarkot.
  73
  Kiss indí­tásával Njock egyedül törhetett volna kapura, de a játékvezető tévesen lesen állí­totta meg. Két védő is hátrább helyezkedett a labda elrúgásának pillanatában, jogos volt a játékos és a szurkolók felháborodása.
  72
  Újabb csere a mieinknél. Balog helyett Penksa jött vissza a pályára.
  68
  Lipcsei helyett Zováth tért vissza a pályára. Garam József azt kérte Zováthtól, hogy szóljon Kopunovicnak, húzódjon ki jobban a jobb oldalra.
  65
  A kaposváriak kezdik elveszteni a fejüket. Andruskó előbb Bognárt, majd Kopunovicot rúgta fel kí­méletlenül. Szerencsére egyik játékos sem szenvedett sérülést.
  63
  Penksa helyett Huszti lépett pályára.
  61
  Balog bedobása után Njock hat méterre, háttal a kapunak mellel levette a labdát, majd ollózó mozdulattal lőtt, centiméterekkel a bal sarok mellé.
  60
  Kettős csere a vendégeknél: Barna helyett Tóth G. és Andruskó helyett Petranovics lépett pályára.
  56
  Egyenlí­tett a Kaposvár. Petrók hozta fel a labdát, majd 25 méterről félmagasan ellőtte a labdát a bal sarok irányába. Udvarácz beleért még a lövésbe, de hárí­tani nem tudott (1-1).
  54
  Jovánczai tört előre, 14 méteres lövését Udvarácz vetődve védte.
  52
  Bognár futott le az alapvonalig a jobb szélen, félmagasan középre lőtt labdáját az előrevetődő Njock 7 méterről a kapu fölé fejelte.
  50
  Balog átadásával Bognár tört előre, 22 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél négy cserére került sor. Szűcs helyett Udvarácz, Kujovic helyett Somorjai, Leandro helyett Kopunovic és Zováth helyett Kapic állt be. A vendégeknél Bank helyett Horváth, Nagy helyett pedig Vass lépett pályára.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Njock átadásával Penksa ugrott ki, 18 méterről lőtt, a labda elsőre kipattant Balajczáról, a kapus azonban másodszor meg tudta fogni a játékszert.
  39
  Leandro gurí­tott Zováthhoz, akinek 26 méteres, jól eltalált kapáslövése után a labda centiméterekkel szállt el a léc fölött.
  37
  Kujovic húzott el a jobb szélen, középre í­velt, Penksa 15 méterről, kapásból lőtt, Balajcza azonban hárí­tott.
  35
  Kiss Gy. átadása után Leandróhoz került a labda, aki egy lövőcsel után lőtt volna kapura, de Barna becsúszva szerelte.
  31
  Kujovic indí­tásával Penksa tört kapura, de a partjelző téves beintése alapján a játékvezető les cí­mén megállí­totta a támadásunkat.
  27
  Penksa szerzett labdát a térfelünkön, három embert is kicselezve előretört, középre gurí­tott Leandróhoz, akit Petrók a tizenhatoson belül szerelt.
  23
  Nagy í­velt előre szabadrúgást a térfelünk közepéről, Tóth hat méterről fejjel a kapunk fölé csúsztatta a labdát.
  22
  Lipcsei átadásával Kujovic lépett ki a védők közül, a partjelző azonban lest jelzett, ezért a játékvezető lefújta az akciót. Bár csak centimétereken múlt, de úgy tűnt, az asszisztensnek igaza van.
  19
  Lipcsei 30 méteres pontos indí­tásával Balog futott el a jobb szélen, beadása után Njock fejelte le a jobb alsó sarok felé a labdát, melyet Balajcza gyors vetődéssel ütött ki.
  17
  Balog hatalmas bedobása után Njock ugrott a legmagasabbra, de 8 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  14
  Nagy indí­totta hosszú labdával Jégert, melyet a kapujából kifutó Szűcs húzott le.
  11
  Nagy jobboldali beadása után Andruskó szorongatott helyzetből a kapunk fölé fejelte a labdát.
  8
  Jobboldali bedobás után Jégerhez került a labda, aki 5 méterről lőtt, de a labda levágódott a közbevetődő Kiss Gy. lábáról.
  6
  Megszereztük a vezetést! Kujovic remek passzal ugratta ki Njockot, aki elhúzta a labdát a kivetődő kapus mellett, majd önzetlenül középre passzolt és Penksa 4 méterről az üres kapuba helyezett (1-0).
  5
  Csapatunk az előzetesen megadott hadrenddel ellentétben ismét 3-4-3-as felállásban kezd. A felállásunk tehát most í­gy fest: Szűcs -- Balog, Vukmir, Kiss Gy. -- Bognár, Zováth, Lipcsei, Penksa -- Kujovic, Njock, Leandro
  3
  Penksát buktatták a tizenhatos bal oldalánál. Lipcsei í­velte be a szabadrúgást, Njock ugrott messze a legmagasabbra, de a labda is elég magas volt, melyet í­gy csak tovább tudott csúsztatni.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A vendégek indí­tották útjára a labdát.
  .
  A két együttes befejezte a bemelegí­tést. A játékosok most vonulnak be a kezdőkörbe. A mieink tiszta zöldben, a kaposváriak tiszta fehérben játszanak majd.
  .
  A kaposváriak kezdőtizenegye: Balajcza -- Barna, Máté, Petrók, Bank -- Nagy, Tóth, Andruskó, Farkas -- Jéger, Jovánczai
  .
  Garami József a próbajátékosok közül egyelőre csak Kujovicot és Njockot jelölte a kezdőcsapatba, Kopunovic a második félidőben áll be. A mieink Szűcs -- Bognár, Balog, Vukmir, Kiss Gy. -- Kujovic, Zováth, Lipcsei, Penksa -Njock, Leandro összeállí­tásban kezdenek.
  .
  A kaposváriakkal rendszeresen találkozunk a felkészülési időszakban. A téli szünetben az Üllői úton ők nyertek 3-1-re, egy évvel ezelőtt Kaposváron mi győztünk 3-1-re. Közben ősszel volt egy Magyar Kupa-nyolcaddöntőnk is a kaposváriak ellen, amikor idegenben tizenegyesekkel harcoltuk ki a továbbjutást.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A lelátóról a borús idő ellenére már legalább 200-an figyelik a két együttes játékosait.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk edzőmérkőzése a Népligetben a Kaposvár ellen. Csapatunkban ezúttal is több próbajátékos lép pályára. A szakmai stáb ma Jeremie Njockot, Velibor Kopunovicot és Selvat Kujovicot teszteli mérkőzés közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport