2003.VII.5. Tatabánya – Ferencváros: 1-1 (edzőmérkőzés)

2 hozzászólás a(z) 2003.VII.5. Tatabánya – Ferencváros: 1-1 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk második előkészületi mérkőzésén Környén 1-1-es döntetlent játszott a Tatabányával. A mieink gólját a második félidőben Leandro szerezte.

    Tatabánya – Ferencváros: 1-1 (0-0)
    Környe, 2.000 néző, vezette: Papp N.

    Tatabánya: Lipták – Mogyorósi, Sipos, Máj – Varga, Balog Z., Dupai, Rajnay – Deme – Tóth Z., Gyurováth

    Ferencváros:
    I. félidő: Szűcs – Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. – Konte, Zováth, Lipcsei, Penksa – Nedeljkovic, Ciric
    II. félidő: Udvarácz – Kriston, Balog, Botis, Kiss Gy. – Földvári, Kapic, Lipcsei, Huszti – Konte (Somorjai 69.), Leandro

    Gól: Balog (57.) illetve Leandro (63.)

    Az első játékrészben a próbajátékosok, a másodikban az előző szezonban még a junior csapatnál szereplő legtehetségesebb fiatal játékosok kaptak bizonyí­tási lehetőséget. Ebből következik, hogy az elején kicsit akadozott az összjáték, az összeszokottság hiánya érződött a csapat játékán.

    A tesztelésen nálunk lévők közül a legjobbteljesí­tményt a román Botis nyújtotta, nem véletlen, hogy ő az egyetlen próbajátékos, aki végig a pályán maradt.

    A második 45 percben sokkal lendületesebben és veszélyesebben játszottunk. A csereként beálló Leandro gólja mellett több veszélyes lövéssel vétette észre magát, fiatal játékosaink – Huszti, Földvári és Somorjai – mindhárman jó teljesí­tményt nyújtottak. Rajtuk kí­vül Kapic volt dicsérhető,aki ezúttal a második félidőben lépett pályára, de szokásához hí­ven ezúttal is rengeteg labdát szerzett és igyekezett minél többször bekapcsolódni a támadásokba is.

  • 90
    A játékvezető lefújta a mérkőzést.
    88
    A tatabányai gólszerző, Balog 20 méteres lövését védte Udvarácz. Az ellentámadásnál Lipcsei átadása után Leandro 24 méteres bombáját követően a labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. A közönség tapssal jutalmazta a lövést.
    87
    Leandro indí­tásával Somorjai lépett ki a védők közül, csinált egy lövőcselt, amellyel nem sikerült becsapni a kapust, majd a fiatal játékos a hálóőrbe lőtte a labdát.
    86
    Botis buktatta Demét 18 méterre a kapunktól. Rajnay elcsavarta a labdát a sorfal fölött, Udvarácz bravúros mozdulattal ütötte ki a labdát.
    83
    Leandro két csellel két védőt is elfektetett, majd ugyanúgy, mint Tököli a kupadöntőben, a hosszú sarok felé csavarta a labdát, amely azonban a kapufáról az alapvonalon túlra pattant.
    80
    Jobboldali beadás után Deme fejelt centiméterekkel a kapu mellé.
    76
    Földvári húzott el a jobb oldalon, kapu elé lőtt labdáját Somorjai elől egy védő becsúszva kotorta el.
    71
    Lipcsei 40 méteres indí­tásával Kapic tört volna kapura, de a tizenhatos vonala előtt buktatták. Több játékosunk tizenegyest reklamált, a játékvezető a bal oldalról, a tizenhatos vonaláról í­télt szabadrúgást. Lipcsei beadása után Kriston fejelt a kapu fölé.
    69
    Újabb csere a mieinknél: Konte helyett Somorjai lépett pályára.
    67
    Kimaradt az eddigi legnagyobb tatabányai helyzet. Két játékos vitte rá a labdát Udvaráczra, Rajnay azonban nem passzolt társának, hanem a szöget jól záró Udvarácz mellett az oldalhálóba lőtt.
    65
    Lipcsei szöglete után Botis fejelt kapura, a labda túljutott a kapuson, de egy védő hátáról visszapattant, Balog fejjel próbált ismételni, de a labda ismét elakadt egy védőben.
    63
    Sikerült egyenlí­tenünk. Lipcsei ugratta ki Leandrót, aki talppal elgurí­totta a labdát a kapus mellett és az üres kapuba helyezett (1-1).
    62
    Ismét Leandro futott le az alapvonalig, beadása után Huszti a hálóba fejelt, a játéákvezető azonban les miatt -- jogosan -- érvénytelení­tette a találatot.
    60
    Leandro futott el a bal szélen, beadása után Huszti kapáslövése levágódott egy önfeláldozóan közbevetődő védőről.
    57
    Vezet a Tatabánya. Jobboldali beadás után az egyedül maradt Balog közelről a kapuba fejelte a labdát (1-0).
    55
    Huszti külsővel remekül indí­totta Földvárit, aki lefutotta őrzőjét, középre emelt, de a kapus elütötte a labdát a berobbanó Huszti elől.
    51
    Földvári futott le az alapvonalig a labdával, ahol fellökték, a játékvezető továbbot intett.
    49
    Földvári húzott el a jobb szélen, beadása után a labda egy menteni igyekvő védőről saját kapuja felé pattant, de a kapus gyors vetődéssel hárí­tott.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Erre a 45 percre a próbajátékosok közül a jó teljesí­tményt nyújtó Botis maradt a pályán, illetve Konnte, aki a középpálya jobb oldalán nem volt túl meggyőző, most csatárként próbálja ki a szakmai stáb. A második félidőt í­gy kezdtük: Udvarácz -- Kriston, Balog, Botis, Kiss Gy. -- Földvári, Kapic, Lipcsei, Huszti -- Konnte, Leandro
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt.
    39
    Lipcsei í­velt be szabadrúgást balról a kapu elé, a labda a menteni igyekvő Máj fejéről kis hí­ján a hálóba pattant, csak centiméterekkel kerülte el a kapufát. A szögletet Lipcsei végezte el, beadása után a legmagasabbra ugró Vukmir 10 méterről csúsztatott a kapu fölé.
    37
    Szabadrúgáshoz jutottunk 25 méterre a tatabányai kaputól, Lipcsei lövése azonban levágódott a sorfalról.
    35
    Rajnay húzott el a bal szélen, beadása után Deme lőtt volna kapura, de Botis az utolsó pillanatban szerelte.
    33
    Baloldali beadás után Nedeljkovic 8 méterről fejelt a job felső sarok irányába, Lipták látványos vetődéssel védett.
    32
    Először lőtt kapura a Tatabánya. Tóth Z. 20 méteres, középre tartó lapos lövését Szűcs könnyedén hárí­totta.
    31
    Bognár passzával Konte futott el a jobb szélen, beadását Ciric fejelte kapura, de Lipták a lehúzta a léc alól a labdát.
    29
    Konte remek csellel csapta be őrzőjét, középre gurí­tott, de Sipos becsúszva szerelte Penksát.
    27
    Garami József elküldte melegí­teni a cserejátékosainkat. A tervek szerint a második játékrészben valamennyien pályára lépnek.
    25
    Zováth remek labdával ugratta ki Penksát, a játékvezető azonban asszisztense beintésére les cí­mén megállí­totta a támadást. Határeset volt.
    23
    Sokan már gólt kiáltottak … sajnos tévedtek. Nedeljkovic egy jó csel után a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről lőtt, a labda centiméterekkel szállt el a léc fölött, majd a kaput tartó vasról a háló tetjére esett.
    21
    Lipcsei szöglete elsuhant Ciric előtt, Botis a hosszú oldalról visszaemelte a labdát, amely egy védőről Penksához pattant, előle azonban Lipták bátor vetődéssel mentett.
    18
    Nedeljkovic a tizenhatos sarkáról emelt a kapu elé, de a tatabányai kapus lehúzta a labdát.
    14
    Bognár saját térfeléről indulva lendületesen lefutott az alapvonalig, beadását a védők elvétették, de sajnos a mieink is lemaradtak a labdáról.
    10
    Szűcsnek először kellett játékba avatkoznia. Kapusunk egy előrevágott labdát Tóth Z. elől rúgott vissza a mezőnybe.
    8
    Lipcsei 25 méteres lövése kerülte el a bal sarkot.
    6
    A sok próbajátékos miatt egyelőre akadozik az összjátékunk. Penksának voltak már bí­ztató elfutásai a bal szélen, ezenkí­vül Botis tűnt ki határozott szereléseivel.
    3
    Gyurováth próbált meg kilépni a tizenhatosunknál, de Botis jó ütemben szerelte.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát.
    .
    A csapatok kijöttek a pályára. A tatabányaiak fehér mezben, kék nadrágban és kék sportszárban játszanak majd, a mieink tiszta zöldben lépnek pályára. A környei serdülőcsapatok játékosai körbeállták a pályát, í­gy a labdaszedésben biztos nem lesz fennakadás.
    .
    Kapusunk, Szűcs Lajos gyomorfertőzése után csütörtökön kezdte el az edzéseket. Pénteken már teljes intenzitással edzett és bár még nem érte teljesen utol magát, természetesen vállalta a játékot.
    .
    A két együttes vezetői megállapodtak abban, hogy a mérkőzésen korlátlan számú cserére lesz lehetőség. Mindkét oldalon várhatóan valamennyi mezőnyjátékos pályára lép majd.
    .
    A környei pályán nincs lelátó, a szurkolók állva, a korlátnak támaszkodva nézhetik végig a mérkőzést. Jelenleg keresztbe fúj a szél a pályán, ami nem könnyí­ti meg a játékosok helyzetét.
    .
    A tatabányaiak Lipták -- Mogyorósi, Sipos, Máj -- Varga, Balog Z., Dupai, Rajnay -- Deme -- Tóth Z., Gyurováth felállásban lépnek pályára.
    .
    A mieink Szűcs -- Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. -- Konte, Zováth, Lipcsei, Penksa -- Nedeljkovic, Ciricösszeállí­tásban kezdenek. A kezdőtizenegyben Botis, Konte, Nedeljkovic és Ciric személyében négy próbajátékos kapott helyett. Hárman már nálunk edzettek, Danny Konte azonban csak péntek délután érkezett meg Budapestre. A dán futballista az előző idényben a holland Sparta Rotterdam együttesében játszott.
    .
    A csapatok már a pályán melegí­tenek. A találkozót azért rendezik Környén, mert a tatabányai stadionban felújí­tják a gyepszőnyeget.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk második előkészületi mérkőzése, az ellenfél ezúttal Környén a másodosztályú Tatabánya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ