2003.X.19. Győri ETO – Ferencváros: 0-1

NS-20031020-01-20031019Gera Zoltán – jókor, jó helyen


Győri ETO – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Győr, 5.000 néző, vezette: Arany Tamás (Székely, Szabó R.)

Győri ETO FC: Sebők Zs. – Böjte, Stark, Geri – Németh N. (Oross 79.), Nyilas, Kartelo, Aranitovic (Nagy T. 39.) – Miriuta – Nicsenko, Bajevszki (Herceg 65.)
vezetőedző: Kiprich József

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z., Kiss Gy. (Szkukalek 62.) – Kriston, Lipcsei, Zováth, Penksa (Rósa D. 65.) – Gera, Sasu (Tököli 72.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Gera (32.)
Sárga lap: Nyilas (37.) illetve Tököli (84.)

“Uram, í­rja meg bátran, van megoldás a magyar futball feltámasztására, tudniillik, ha Tarsoly Csaba hosszú távon látja el a ligaelnöki pozí­ciót, akkor Varga Zoltán lehet a szövetségi kapitány.”

Idős, elegáns úr mondta ezt a győri stadionban, mintegy félórával a vasárnapi találkozó kezdete előtt. Sok alapja persze nem lehet a jóslatnak, hiszen a kapitányt az MLSZ elnöksége választja meg, de jól jelzi a ránk oly jellemző csodavárást. Arról nem is beszélve, hogy Tarsoly Csaba néhány nappal ezelőtt kijelentette, esze ágában sincs még jobban elmélyedni a magyar labdarúgásban, ami azt jelenti, aligha ő lesz hosszú távon a liga elnöke… Amúgy érthető az üzletember visszafogottsága, hiszen van éppen elég baja saját csapatával, a Győrrel is. Ez a kijelentés még akkor is igaz, ha az edzőváltás óta a Varga Zoltán helyére kerülő Kiprich József már szerzett hét pontot az egykor szebb napokat látott Rába-parti együttessel. Ám ez a hét pont még messze van attól, hogy újra ezrével tóduljanak a meccsre a győri polgárok, akik igencsak magasra tették a mércét, hiszen jobb hí­ján a Verebes József fémjelezte bajnokcsapathoz hasonlí­tgatják az évről-évre gyengébben szereplő utódokat. Itt volt viszont ez a vasárnap, amikor az ETO a Ferencváros ellen mutathatta meg, hogy a Kiprich-féle feltámadás nem a véletlen műve. Ám a városban mégsem csupán a várható 90 percről beszéltek az emberek, igencsak sokszor került szóba, hogy a vezetésben újra felbukkant Reszeli Soós István, valamint “ideigazolt” Klement Tibor. Voltak, akiknek rögvest eszébe jutott, hogy tessék itt az újabb feszültségforrás, hiszen nem is olyan régen Tamási Zsolt is elmenekült, amikor Varga Zoltánt helyezték “föl锝 szakmai igazgatónak. Hogy most mit hoz a jövő, az nagy kérdés, mindenesetre mind Reszeli, mind Klement felültek a lelátóra, és Tarsoly Csaba klubelnök társaságában onnan tartották szemmel az ETO produkcióját.

Sok örömre aligha lehetett okuk, bár í­gy lehettek ezzel a Győrbe kiránduló Fradi-szurkolók is, akik lehettek vagy kétszázan. A meccs első félideje tudniillik igencsak unalmasra sikeredett, a játékosok jó magyar szokáshoz hí­ven kényelmesen passzolgattak, emellett jókat kocogtak, sprint vagy valamiféle dinamikusabb mozgás csak elvétve jellemezte a látottakat. Negyedóra elteltével aztán be is kiabálta valaki öblös hangon: “Mi ez, gombfoci?!”, és ez bizony hűen tükrözte a látottakat. Kevés helyzet, még kevesebb látványos megmozdulás, okozott izgalmat, talán csak Miriuta Vasile Zováth Jánosnak ajándékozott két köténye jelentett némi felüdülést.

A Fradi most nem mutatta a héten sokat emlegetett koppenhágai lendületét, bár ne felejtsük el, hogy ez a Győr messze nem késztette akkora erőbedobásra a fővárosi zöldeket, mint tette azt, mondjuk, a FC Köbenhavn. Nem tudott kiharcolni fölényt egyik csapat sem, a meccs nagyon is döntetlenszagúnak tűnt, amikor a Geri Tamás őrizetéből megszabadult Gera Zoltán egy ajándékba kapott labdával vezetést szerzett a Ferencvárosnak. Ezt követően az ETO többször is bejutott valamilyen fondorlattal a vendég tizenhatoson belülre, ám a hazaiakon még az sem segí­tett, hogy a Dániában remeklő Szűcs Lajos egyszer akkora luftot rúgott, hogy majdnem Győr város főteréről hozták vissza a jobb lábát.

Maradt a félidőben a Fradi-vezetés, és a lefújás előtt újra ünnepelhetett a vendégátbor, hiszen eléjük kocogott néhány vacogó, pomponos lány, látványosság gyanánt…

A ma már Győrött szereplő korábbi fradisták, úgy tűnik, a szünetben az öltöző melegében megbeszélték, hogy itt az idő bevenni az egykori csapat hálóját. Miriuta Vasile, Igor Nicsenko és Nyilas Elek a második félidőben társai segí­tségével megpróbálta utolérni az aprócska góllal előnyt szerző riválist. A hazaiak becsületére legyen mondva, jóval nagyobb iramban és lendülettel folytatták a játékot, amely némi mezőnyfölényt is jelentett. Ment, ment előre az ETO, a Fradi pedig folytatta az első félidőben bemutatott biztonsági játékát. Mindebből az lett, hogy a labda gyakorlatilag állandóan a vendégek térfelén pattogott. A megnövekedett győri támadókedv helyzeteket is eredményezett, és ha Szűcs Lajos nem ott folytatja, ahol Koppenhágában abbahagyta, akkor előbb Nicsenko, jóval később Nagy Tamás, a hajrában pedig Oross Márton vette volna be a Fradi hálóját. Csakhogy az FTC kapusa mindent megfogott, mi több, a kapufát is segí­tségül hí­vta, hogy megőrizze kapuját a góltól.

A második félidő nézhetőbb produkciót hozott, bár ez is messze volt a “jó meccs” kategóriától. Kiprich Józsefnek sikerült fellelkesí­teni játékosait, akik mindent elkövettek, hogy legalább az egyenlí­tő gólt megszerezzék, de ezúttal hadilábon álltak a szerencsével. A Fradi visszafogott teljesí­tménnyel értékes három pontot szerzett, a győriek pedig hiába emlegetik majd a balsorsukat, néhány nap múlva már mindenki csak úgy beszél erről a meccsről: a Ferencváros 1–0-ra nyert, a többi még akkor is csak mesebeszéd, ha a Győr rászolgált volna a döntetlenre.

Percről percre

8. perc: A mérkőzés első szögletrúgását Lipcsei végezte el a jobb oldalról, jól í­velt a kapu elé, oda Gera robbant be, de nyolc méterről küldött fejesét követően Sebők Zsolt fogta a labdát.
18. perc: Sasu 25 méterre a győriek kapujától kapott labdával megiramodott, becselezte magát a kapu előterébe, ám a két csel után 12 méterről, ballal ellőtt lapos labdáját Sebők Zsolt vetődve hárí­totta.
20. perc: Az első győri próbálkozás: Miriuta 30 méterről, szabadrúgásból pontosan í­velte a labdát az öt és feles sarkán tartózkodó Stark fejére. A győriek középhátvédje azonban nem találta el jól a labdát, és bár Szűcs Lajos is lyukat rúgott, ám visszavetődve nem okozott túlságosan nagy gondot a védés.
30. perc: Miriuta 22 méteres szabadrúgásból csavarta a jobb alsó irányába a labdát, Szűcs Lajos vetődött, és védett is.
32. perc: Bal oldali bedobás után Stark fejelt bele a labdába, de nem szögletre bólintotta, hanem a kapu elé csúsztatta, í­gy került éppen a jobbról érkező Gera elé, aki hat méterről a kapu bal oldalába fejelte… 0–1

54. perc: Bajevszki jó ütemű passzal futtatta a jobb szélen Németh Norbertet: a győri középpályás bevezette a labdát a kapu előterébe, tí­z méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, de a meglőtt labda kis falsot kapott és í­gy kanyarodott a kapu mellé.
59. perc: ígéretes győri akció végén Nagy Tamás a bal oldalról jól í­velt a kapu elé, Nicsenko hat méterről a bal felső sarok felé fejelte a labdát, de azt Szűcs Lajos bravúros vetődéssel szögletre ütötte.
66. perc: Nagy Tamás 18 méterről ballal, nagy erővel lőtte kapura a labdát, amely kiperdült Szűcs Lajos kezéből, de Dragóner szögletre tudott hárí­tani.
86. perc: Herczeg lendületesen tört kapura, a büntetőterületen belül járt, mikor Dragóner ellökte, a játékvezető azonban továbbengedte a játékot.
90. perc: Nagy Tamás beadását követően Oross hat méterről a jobb oldali kapufára fejelte a labdát, a viszszapattanót is meglőtte, de akkor Szűcs Lajos már lábbal hárí­tott.

Fény és árnyék

Egyperces gyászszünet vezette be a találkozót. A héten 63 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Böjte Attila édesapja. A súlyos családi gyász ellenére a győri csapatkapitány nem hagyta el társait, vállalta a játékot. A gyászszünet alatt aztán lehorgasztott fővel emlékezett édesapjára, majd a kezdés után keményen küzdött csapata egyik legfontosabb mérkőzésén…

Horváth Bélát – akinek munkaviszonyát szeptember 30-ával azonnali hatállyal megszüntették – kitiltották a stadionból. Mindez megtörtént azzal a sportemberrel, aki 1968 óta előbb labdarúgóként, majd technikai vezetőként szolgálta klubját, és munkáját 1983-ban Pro Urbe-dí­jjal ismerték el. Nos, ő többé nem lépheti át a stadion kiszolgáló épületének küszöbét. A bűne az, hogy ügyvéd útján kéri a javadalmazásának kifizetését.

Nyilatkozatok:

Kiprich József, a Győri ETO vezetőedzője: “Az első huszonöt perctől eltekintve jól játszott csapatom, helyzeteket dolgozott ki, de sajnos azokat ki is hagyta. Az a csapat, amelyik négy, öt ziccerből egyet sem tud értékesí­teni, csak vesztes lehet…”

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: “Fáradt csapatom ezúttal végigkí­nlódta a mérkőzést. Annak örülök, hogy a jól játszó, nagy energiákat megmozgató Győr ellen – ha némi szerencsével is – nyerni tudtunk.”

Gera Zoltán: – Szerencsére Balog Zoli bedobása után egy pillanatra egyedül hagytak a hazai védők, és ez elég volt ahhoz, hogy betaláljak. Minden meccsen gólt szeretnék rúgni, szerencsére ma összejött. Örülök, hogy ez három pontot eredményezett.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

NS-20031020-03-20031019

2 hozzászólás a(z) 2003.X.19. Győri ETO – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási küzdelemben nagyon fontos győzelmet aratott a Győr otthonában.

  Győri ETO – Ferencváros: 0-1 (0-1)
  Győr, 3.000 néző, vezette: Arany (Székely, Szabó)

  Győri ETO FC: Sebők – Stark, Böjte, Geri – Németh (Oross 79.), Nyilas, Kartelo, Aranitovic (Nagy T. 39.) – Nicsenko, Miriuta, Bajevszki (Herceg 65.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Balog Z. – Kriston, Zováth, Lipcsei, Kiss Gy. (Szkukalek 61.) – Gera, Sasu (Tököli 72.), Penksa (Rósa 64.)
  szakmai igazgató: Garami József

  Gól: Gera (33.)
  Sárga lap: Nyilas (37.) illetve Tököli (85.)

  A győriek nagyon óvatosan kezdtek visszahúzódtak a térfelükre és gyors kontrákra játszottak. A csatárainkat nagyon szorosan őrizték, ezért a széleken igyekeztünk a hazai védőfal mögé kerülni. A hűvös időben jó iramban játszottak a csapatok, de veszélyes helyzet sokáig nem alakult ki a kapuk előtt. A győri kapusnak, Sebőknek eleinte csak beadásokat kellett lehúznia, Szűcsnek semmi dolga nem volt. Az első komoly lehetőség a 18. percben adódott a mieink előtt, amikor Sasu két jó csel után 18 méterről laposan lőtt, Sebők pedig gyors vetődéssel hárí­tott. Kapusunknak a 31. percben kellett először játékba avatkoznia: Miriuta 22 méterről végzett el szabadrúgást, elcsavarta a labdát a sorfal mellett, de Szűcs magabiztosan hárí­tott. Két perccel később megszereztük a vezetést: Balog hatalmas bedobása után Stark csúsztatta tovább a labdát, amely a győri védő fejéről pont Gerához került és válogatott csatárunk 5 méterről a hálóba bólintott (0-1). A gól megnyugtatta a mieinket, a győriek cseréltek, Aranitovicot Nagy Tamás váltotta fel, ami után sokkal aktí­vabb lett a hazaiak bal oldala, Vukmir azonban magabiztosan állí­totta meg a győri akciókat.

  A második játékrészben sokkal lendületesebbek voltak a házigazdák, mi ezúttal mi húzódtunk vissza a térfelünkre. A védelmünk azonban jól zárt, í­gy a játékrész elején csak beadásokig jutottak a vendéglátók. A 67. percben a két perccel korábban beálló Herczeg 15 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral hárí­totta. Az utolsó negyed órában a győriek mindent egy lapra feltéve támadtak, és több veszélyes helyzet is kialakult a kapunk előtt. Előbb Nicsenko lövését hárí­totta Szűcs, majd Stark fejelt pár lépésről a kapunk mellé. A 92. percben Oross a kapufára fejelte a labdát, de az eredmény nem változott.

  Csapatunk három nappal a 120 perces, tizenegyespárbajjal „fűszerezett” koppenhágai UEFA Kupa-visszavágó után érthetően nem volt a legfrissebb, de óriási elszántsággal küzdött, aminek három pont lett a jutalma.

  Nyilatkozatok:

  Garami József: – A mai mérkőzést szó szerint végig küszködtük, éppen ezért roppant boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. A szerdai 120 perces dániai kupacsata után láthatóan fáradtabban mozogtak a játékosok, ezért ma mindegy volt, hogy milyen játékkal nyerünk, a lényeg a győzelem volt. A Győr hajtós csapat, az utolsó pillanatig nem adta fel, a második félidőben azt kell mondanom, több esetben a szerencse is mellénk szegődött. Remélem, ez a három pont sokat ér majd a végelszámolásnál.

  Kiprich József: – Az első 20 percet leszámí­tva elégedett vagyok a csapatom teljesí­tményével. A Fradi akkor szerzett gólt, amikor kezdtünk fölénybe kerülni és fokozatosan átvettük az irányí­tást. Az a csapat, amely egy meccsen 4-5 zicceréből is képtelen gólt szerezni, az a végén törvényszerűen vereséget szenved.

 • 93
  Vége! Nagy csatában megszereztük a három pontot a Győr otthonában.
  92
  Nagy beadása után Oross 5 méterről a kapufára fejelte a labdát, az ismétlést Szűcs védte nagy bravúrral.
  91
  Tököli vezette keresztbe a labdát, 18 méteres lövését Sebők fogta meg.
  90
  Rósa visszagurí­tása után Gera 17 méterről lőtt, de a labda lepattant Starkról.
  88
  Herczeg tört be Dragóner mellett a tizenhatoson belülre, majd elesett, a játékvezető továbbot intett.
  85
  Tököli lépett ki a védők közül, de apartjelző lest jelzett, a játékvezető pedig lefújta az akciót. Csatárunk elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.
  82
  Miriuta emelt be szabadrúgást a kapunk elé, Stark közelről szerencsére mellé csúsztatott.
  79
  Harmadszor cseréltek a hazaiak. Németh helyett Oross lépett pályára.
  76
  Nicsenko 15 méteres lövését fogta meg Szűcs.
  72
  Harmadszor is cseréltünk Sasu helyére Tököli állt be. Tököli három és fél hét kihagyás után játszik ismét tétmeccsen.
  69
  Rósa 17 méterről lőtt a kapu fölé.
  67
  Herczeg 15 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral védte.
  65
  Cseréltek a győriek. Bajevszkit Herczeg váltotta fel.
  64
  Újabb csere a mieinknél. Penksa helyett Rósa lépett pályára.
  61
  Először cseréltünk. Kiss helyére Szkukalek állt be.
  58
  Bajevszki beadása után Nicsenko 5 méterről fejelt kapura, Szűcs óriási bravúrral mentett szögletre.
  54
  Németh tört be a jobb oldalon a tizenhatosunkon belülre, majd 10 méterről alig lőtt a hosszú sarok mellé.
  52
  Nicsenko tört be a tizenhatosunkon belülre, de Dragóner szerelte a győri csatárt.
  48
  Nagy 21 méteres lövése után Vukmir lábáról pattant a labda az alapvonalon túlra.
  47
  Sasu beadása után Gera 10 méterről fejelt a kapu mellé.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik oldalon sem volt csere.
  45
  A szünetben Balog Zoltán kis szédülésre panaszkodott, miután pár perccel a félidő vége előtt fejbe találta egy lövés. Védőnk elmondta, hogy a szünet alatt megfelelően ki tudja pihenni magát és vállalja a játékot a második 45 percben is.
  45
  Félidei nyilatkozat:
  Marius Sasu:
  -- Egy rúgást kaptam a jobb térdem fölé, de vállalom a folytatást, mert egyelőre nem fáj, hiszen be vannak melegedve az izmaim. Este viszont biztos komoly fájdalmaim lesznek.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Németh közeli lövése pont fejen találta Balogot. Védőnk megszédült, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  43
  Bajevszki tört be tizenhatosunkon belülre, mielőtt azonban lőhetett volna, Vukmir becsúszva nagyon szépen szerelt.
  42
  Kiss hosszú indí­tásával Sasu lépett volna ki a védők közül, de Kartelo az utolsó pillanatban megszerezte a labdát.
  39
  Cseréltek a győriek. Aranitovic helyére Nagy állt be. Aranitovic a nyári szünetben pár napig nálunk járt próbajátékon, de nem nyújtott meggyőző teljesí­tményt.
  37
  Nyilas egy rossz ütemű becsúszás után Sasu lábát találta el, amiért sárga lapot kapott.
  37
  Miriuta kapu elé lőtt labdáját az ötösről Kiss fejelte ki a mezőnybe.
  35
  Németh futott el a jobb szélen, beadása után Szűcs Bajevszki elől húzta le a labdát.
  33
  Vezetünk! Balog szöglettel felérő bedobása után Stark csúsztatta tovább a labdát, éppen Gerához és csatárunk öt méterről nem hibázott, a kapuba bólintott (0-1).
  32
  Miriuta keresztbeí­velése után a labda Balogról Bajevszki elé pattant. Szűcs előbb elrúgott a labda fölött, de utána vetődve mentett a győri csatár elől.
  31
  Miriuta végzett el szabadrúgást a bal szélről, 22 méterre a kapunktól. Elcsavarta a labdát a sorfal mellett, melyet Szűcs fogott meg. Kapusunknak ez volt az első védenivalója a meccsen.
  30
  Miriuta szöglete után a labda Némethhez pattant, akinek lövése Gerában akadt el.
  28
  Dragóner hosszú indí­tásával Sasu ugrott volna ki, de a partjelző szerint csatárunk lesről indult, í­gy Arany lefújta az akciót.
  25
  Németh beadása után Bajevszki 16 méterről fejelt jócskán a kapunk mellé.
  21
  Kriston beadása után Sasu 8 méterről fejelt a kapu mellé.
  18
  Sasu két jó csel után 18 méterről laposan lőtt, Sebők óriási bravúrral védett.
  16
  Gera futott le az alapvonalig, beforgatta Starkot, középre gurí­tott, Kiss lövése azonban elakadt a közbelépő Geri lábában.
  13
  Lipcsei kapu elé csavart labdáját Sebők ütötte ki a mezőnybe.
  10
  Miriuta kapu elé lőtt labdáját Dragóner fejelte ki az ötösünkről.
  8
  Lipcsei szöglete után Gera a rövid saroknál fejjel megcsúsztatta a labdát, amit Sebők megfogott.
  7
  Gera 25 méteres lövése után a labda felpattant Sebők előtt, aki szögletre mentett.
  6
  Penksa beadása után Lipcsei 6 méterről fejelt kapura, de Sebők megfogta a labdát.
  4
  Sasu átadásával a felfutó Vukmir lépett volna ki a védők közül, de Sebők a tizenhatos vonaláig kifutva felszedte Dragan elől a labdát.
  2
  Szabadrúgáshoz jutott a Győr 18 méterre a kapunktól, a jobb oldalról. Miriuta beadás helyett megpróbált kapura lőni, de a labda másfél méterrel elszállt a léc fölött.
  1
  Böjte Attila édesapja a hét elején hunyt el, ezért egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A meccsen a győriek indí­tották útjára a labdát.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A győriek zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban játszanak majd, a mieink tiszta fehérben lépnek pályára.
  .
  Mindkét együttes befejezte a bemelegí­tést, már csak percek vannak hátra a kezdésig.
  .
  Garami József a mérkőzés előtt elmondta, hogy csapatunk rendkí­vül balszerencsés körülmények között esett ki szerdán az UEFA Kupából adán Köbenhavn otthonában. Szakmai igazgatónk szerint az eltelt 3 nap azonban elégnek bizonyult a koppenhágai találkozó feldolgozásához és azt kérte a játékosoktól, hogy ne foglalkozzanak a múlttal, hanem nézzenek előre és Győrben is hasonló felfogásban játsszanak, mint a szerdai UEFA Kupa-meccsen.
  .
  A meccs előtt az öltözőfolyosón Haáz Ferenc technikai vezető Vincze Istvánnal, az egykori kiváló tatabányai csatárral beszélt, aki jelenleg Kiprich József segí­tője. Technikai vezetőnk és Vincze is tagja volt az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő válogatottnak.
  .
  Ma biztosan lesz egy “ezüstcipős” a pályán Gera Zoltán személyében. Gerzson Dániában már felavatta vadonatúj lábbelijét, idehaza most játszik először az ezüst szí­nű csukában.
  .
  A hazaiaknál mindenki egészséges, í­gy Kiprich József vezetőedző a legerősebb összeállí­tásban küldheti pályára csapatát. Az egykori ferencvárosi játékosok közül Miriuta, Nyilas és Nicsenko is a kezdőtizenegyben lép pályára.
  .
  A játékosok már a pályán melegí­tenek. A hűvös idő meglátszik a nézőszámon is, egyelőre csupán néhány százan ülnek a lelátón. Hidegebb van, mint Dániában volt. Cseréink kesztyűben, sapkában jöttek ki a pályára.
  .
  Leandro három sárga lapja miatt ma nem játszhat, a helyén Kiss Gy. szerepel majd a bal szélen. Tököli Attila még a Köbenhavn elleni budapesti UEFA Kupa-meccsen szenvedett combsérülést. A csatár már jól van, de egyelőre a kispadon kezd, várhatóan a második félidőben lép majd pályára. A kezdőcsapatunk: Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Balog -- Kriston, Zováth, Lipcsei, Kiss Gy. -- Gera, Sasu, Penksa. A kispadon Udvarácz, Bognár, Kapic, Szkukalek, Rósa, Károlyi és Tököli vár bevetésre.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idegenbeli mérkőzése a Győr ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ