2003.X.25. Ferencváros – Lombard Haladás: 2-0

W_ftc-haladás

Szomorú lesz a születésnap


Ferencváros – Lombard FC Haladás: 2-0 (0-0)
Üllői út, 4.872 néző, vezette: Sápi Csaba (Bukovics, Szabó II. J.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Bognár Zs., Lipcsei, Zováth, Leandro -– Rósa D.(Penksa 46.), Tököli (Sasu 79.), Gera
szakmai igazgató: Garami József

Lombard FC Haladás: Balogh T. – Dubecz (Venczel 87.), Lőrinc, Seper, Farkas A. (Schimmer 79.) – Kaj, Kovács A., Czeglédi (Szűcs M. 70.), Tóth P. – Németh T., Nagy S.
vezetőedző: Bozsik Péter

Gól: Leandro (75.), Gera (86.)
Sárga lap: Leandro (78.) illetve Kovács A. (65.), Czeglédi (67.)

NS-jegyzokonyv-20031025Hosszú hetek közelharcai, kézitusái után immár legálisan helyezhették el a Nagyvárad téri kaput és nézőteret elválasztó kerítésre a ferencvárosi drukkerek az “Elég volt!” feliratú transzparensüket. Hogy az üzenet küldői mire untak rá (egyébként szinte mindenre, ami az elmúlt időszakban a Ferencvárosnál és a Ferencváros körül történt), arról már sok szó esett.

Kevesebb arról, mi újság mostanság a címzettekkel. Nos, Várszegi Gábor többször és hangsúlyosan elmondta a “fekete május 30-a” óta, hogy az általa elnökölt Fotex Rt. kivonulni készül az Üllői útról. Igaz, nem feltétel nélküli kapituláció keretében, vagyis az eddig befektetett százmilliókat nem hagyná veszni az üzletember – a távozás feltételeiről javában alkudozik a futball-rt. másik tulajdonosával, az FTC-vel. Ám úgy tűnik, Várszegi Gábornak talán mégsem ment el teljesen a kedve a futballbiznisztől. Legalábbis ezt sejteti a hét eleji, nagy titokban megszervezett találka néhány kiválasztott klubvezetővel. Az üzletember által ösztönzött összejövetel eredeti célja állítólag annak tesztelése lett volna az újpesti ügyvezető, Gyulay Zsolt éttermében, miként lehetne bemenedzselni az üresen maradt ligaelnöki székbe Szeiler Józsefet (s ezzel egyben elejét venni annak, hogy a megbízott elnök, Tarsoly Csaba véletlenül mégis meggondolja magát, és maradjon). Az egykori kiváló kapus persze cáfolta, hogy elnöki ambíciói lennének, csak hát újabban a remek üzleti szimatú Várszegi Gábor egyéb aktivitásairól is hallani. Egyes források szerint a Fotex-vezér környezetéből jelzéseket küldtek a kritikus helyzetbe került Újpesthez arról, hogy fel lehetne melegíteni a közös üzlet gondolatát…

Az efféle törekvések legfeljebb azokat lephetik meg, akik erősen leértékelt áruként tekintenek a honi futballra. Az értékvesztés persze kétségtelen, ám éppen a zuhanó árfolyam teheti vonzóvá a portékát a tőkeerős vállalkozók szemében. Főképp az ingatlanüzletben gondolkodók körében. Akiknek biztató jelzés lehet, hogy az állam a jelek szerint szívesen szabadulna az általa gondatlan gazdaként lepusztulni hagyott stadionvagyontól. Igaz, egyelőre csupán hosszú távú bérleti lehetőségekről pletykálnak, de… S ne feledjük: az újpesti pálya azon kevés létesítmények egyike, mely a polgári kormányzat felemásra sikeredett stadionrekonstrukciós programja eredményeként már megújult.

A Fradi arénájánál pillanatnyilag az első kalapácsütés is beláthatatlan távolságra van, bár a befogadóképesség látványos növelése mostanság nem is különösebben feszítő probléma. A Haladás elleni meccs kezdése előtt negyed órával például annyian fagyoskodtak a lelátón, mint Nyilasi Tiborék idejében egy ifitréningeken. Pedig szikrázóan sütött a nap; az Üllői útról nézve nehéz is volt elképzelni, hogy 220 kilométerrel nyugatabbra a hóhelyzet miatt kellett meccseket törölni.

Az alapszakasz első körének zárómeccsére Bozsik Péter készült több panasszal, a Lombard FC kispadján a második mérkőzést végigdolgozó szakember a piros lapja következtében hiányzó Somfalvi Csaba és az agyrázkódás miatt pihenő Tüske Roland távolmaradása kapcsán kesergett (amúgy mindkét fél féltucatnyi labdarúgót nélkülözött). Garami József előzetes programbeszéde rövid lett. “Kötelező megszereznünk a győzelmet” – mondta az FTC szakmai igazgatója, ám az első félidőben a házigazdák a reméltnél kevesebbet tettek a három pont begyűjtéséért. Labdabirtoklási fölényük nem társult elég ötletességgel, így az exferencvárosiként az Üllői úton igazán otthonosan mozgó Balogh Tamás érdemi munka híján apróbb gimnasztikai gyakorlatokkal óvta magát a meghűléstől. Kollégájának, Szűcs Lajosnak viszont még nyúlfarknyi epizódszerepek sem jutottak – a szombathelyiek támadóelképzeléseiknek még a felvázolásáig sem jutottak el. Mosolyt így csupán a helyi műsorközlő csalt a drukkerek arcára, aki kétszeri nekifutásra is Lombard FTC Haladásra keresztelte át a vendéggárdát…

A folytatásra érkezett Marek Penksa, de ettől jó ideig érdemben semmi sem változott, bár a naplemente után egyre dermesztőbb hidegben, időnként délies nyüzsgés színtere volt a Haladás térfele. A lassan türelmüket vesztve darvadozó drukkerek “Csak a Kriston! Csak a Kriston!” csatakiáltásba törtek ki – tessenek eldönteni, hogy ez szakmai óhaj vagy iróniával átitatott bírálat lehetett-e. Félreértés ne essék, a Lombard FC is mindent megtett azért, hogy kínpadra vonja a publikumot. A látogatók antifutballját legalább még valamennyire menthette, hogy az Üllői úton a vendégegyüttesnek a hagyományok alapján szokás beérnie a döntetlennel is. Más kérdés, hogy az egy pontért – no meg azért, hogy Bozsik Péter jövő csütörtökön kellemes hangulatban ünnepelhesse 42. születésnapját – azért annál illett volna többet felmutatniuk a szombathelyieknek, mint hogy elrugdossák a kapujuk környékéről a labdát. A monotonul zakatoló házigazdák ugyanis végül kétszer is úgy jutottak át az olykor vályogfal szilárdságú Lombard-védelmen, hogy az akciónak gól lett a vége. Ekként pedig folytatódott a Haladás pocsék fővárosi sorozata: a vasiak legutóbb 1996-ban loptak el pontot a Fradi-pályáról, és az idei bajnokságban vendégként továbbra is nyeretlenek.

Percről percre

6. perc: Tököli szerezte meg a labdát a jobb oldalon, befelé húzott, s bár időközben úgy tűnt, elveszíti, az mégis nála maradt. A csatár egy csellel becsapta a visszazáró Sepert, majd 14 méterről, kissé jobbról ballal laposan a bal sarok mellé, az oldalhálóba lőtt.
17. perc: Lipcsei jobbal csavart középre szögletből, a jobb oldalról, az öt és feles jobb oldali sarkához érkező Gera felugrott ugyan fejelni, de irányítani nem tudta a labdát, így az három méterrel a bal sarok mellé szállt.
21. perc: Zováth a felé guruló labdát 23 méterről próbálta meg kapura lőni, ballábas kísérletét követően a labda egy méterrel repült fölé.
26. perc: Leandro kapott labdát középen, a kaputól 24 méterre. A Fradi 10-ese tolt egyet azon, majd ballal laposan lőtt is, Balogh azonban felszedte a középre tartó labdát.
43. perc: Eddig bírták a nézők: a kilátogatók mostanra unták meg a nem éppen egy Manchester United– Arsenal meccs színvonalát idéző játékot, s fütyülni kezdtek. Tegyük hozzá: a drukkerek így is türelmesnek bizonyultak…
45. perc: Egy hazafelé guruló labdát Szűcs Lajos rúgott ki, ám eltalálta Kovács Attilát, a labda a bal kapufa mellett pattant ki…

20031025-eisemann51. perc: Lipcsei ívelt középre szabadrúgásból, a bal oldalról, ott Lőrinc az öt és felesen belül felfejelte a labdát, amely még hosszú másodpercekig pattogott a kapu előtt, végül aztán a szombathelyi védő felszabadított.
59. perc: Végre valami: Seper kotorta ki a labdát saját 16-osán belülről, az Zováth elé került, ő pedig 24 méterről, kissé balról, ballal lőtt is. Balogh Tamás jobbra vetődve fogta a kapufa mellé tartó labdát.
62. perc: Tököli a 16-os bal oldalától adott középre, Leandro 12 méterről, ollózó mozdulattal lőtt, Balogh biztosan fogta az erőtlenül a kapu közepébe tartó labdát.
74. perc: Bognár Zsolt adott középre jobbról, a labda elszállt Tököli mögött, de pontosan Penksa elé került, aki senkitől sem zavartatva, 11 méterről, kissé balról, jobbal lőtt – fél méterrel a jobb alsó sarok mellé.
75. perc: Gera passzát követően Leandro indult meg középen, néhány méteren keresztül vezette a labdát, majd 22 méterről, ballal, laposan a bal alsó sarokba lőtt. 1–0
86. perc: Leandro adott laposan középre, Gera szép mozdulattal – azonnal tisztára játszva magát – átvette a labdát, majd hét méterről ballal a jobb alsó sarokba passzolt. 2–0
90. perc: Szűcs Lajosnak egyetlen védenivalója volt, amikor Kovács Attila 20 méteres, ballábas lövését követően jobbra vetődve kellett megfognia a labdát.
91. perc: Gera 24 méterről, a jobbösszekötő helyéről végzett el szabadrúgást, jobbal elcsavart a sorfal mellett, a labda a bal alsó sarok felé tartott, a másik irányba mozduló Balogh visszalépve a gólvonalról még kiütötte a labdát.

Fény és árnyék

A ferencvárosi szurkolók nem felejtenek: amikor a 70. percben Bozsik Péter, a vendégek edzője cserére szánta el magát és Czeglédi Balázs helyére Szűcs Mihályt küldte be, a drukkerek éltették és megtapsolták a korábban az Üllői úton futballozó középpályást.

Szomorú apropó miatt kellett egyperces gyászszünettel kezdeni a mérkőzést: a találkozó napjának délelőttjén hunyt el a Ferencváros gyúrójának, Eisemann Lászlónak az édesanyja. Ezt követően nem volt meglepő, hogy a két ferencvárosi találat után a gólöröm a gyúrónak is szólt.

Nyilatkozatok:

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: “Ellenfelünk szervezetten és jól védekezett, éppen ezért nehezen született meg az első találat. Labdarúgóimat dicséri, hogy végig harcosan játszottak, s a második félidőben lendületesen is futballoztak, ami a végén meg is hozta az eredményét.”

Bozsik Péter, a Lombard FC-Haladás vezetőedzője: “Nagyjából azt játszottuk, ami tőlünk várható volt. Csatárokkal gyengén állunk, ezért az előrejátékban nem jeleskedtünk, bár reméltem, hogy egy-egy kontratámadást jobban be tudunk fejezni. A hetvenedik percig jól védekeztünk, ám az első ferencvárosi gól eldöntötte a mérkőzést.”

Gera Zoltán: – Örülök, hogy a sérülésem után egyre inkább játékba lendülök. A győri gólom sokat segített ebben, megnövelte az önbizalmam. Szerencsére ezúttal is betaláltam, ami tovább javíthatja a hangulatomat. A gólom előtt ösztönösen cselekedtem, igyekeztem valami váratlant „húzni” a labdaátvételnél, szerencsére bejött. Azt mondják, hogy a szabadrúgásom is bent volt a végén, sajnos a partjelző és a játékvezető nem így látta.

Leandro de Almeida: – Az első félidőben sok olyan labdát rontottam, amit meg kellett volna játszanom. Szünetben nagyon magam alatt voltam, de a Mester megnyugtatott, a fiúk is próbáltak lelket önteni belém. Penksa beállása után felpörgött a ritmus, megjött a közönség hangja, ami a csapatot és engem is feldobott. Mikor már lendületben voltunk, bevállaltam egy ollózást is. Nagyon örülök a gólomnak és a gólpasszomnak. Sajnos sokáig nagyon fáztam, hiszen rövid ujjú mezben játszottam. Sajnos ezt nem jól tettem, de szerencsére azért a meccs végére „felmelegedtem.”

*

A Lombard elleni hazai meccsünkkel lezártuk a bajnokság első körét, azaz minden első osztályú csapat ellen játszottunk már a 2003-2004-es kiírásban. Bár az Arany Ászok liga jelenlegi tabelláján is feljöttünk az 5. helyre, ha a jogtalan hatpontos büntetést figyelmen kívül hagyjuk akkor az élre ugrottunk 22 megszerzett pontunkkal. Tettük mindezt úgy, hogy a Siófok elleni mérkőzéssel együtt négy zártkapus meccset játszottunk ősszel. Sőt, a dániai emlékezetes UEFA kupa búcsúig a nemzetközi porondon is talpon voltunk, pedig első hazai meccsünket ott is nézők nélkül kellett letudnunk. Ráadásul a Magyar kupában is harcban vagyunk a címvédésért. A csapat ősszel egyetlen alkalommal kapott ki a bajnokságban és az UEFA kupától is úgy kellett búcsút vennünk, hogy egyszer sem szenvedtünk vereséget. Az ősznek ezzel még persze nincs vége, hiszen a jövő héten is két nehéz meccs vár ránk. Szerdán következik az MTK elleni kupatalálkozó idegenben, majd egy újabb nehéz meccs, a most a Pécset idegenben legyőző Balaton FC ellen idehaza az Üllői úton.

Az „igazi” tabella:

1. Ferencváros 11 6 4 1 16 – 11 22
2. MTK 11 6 3 2 19 – 10 21
3. Videoton 11 5 5 1 17 – 12 20
4. Debrecen 11 6 1 4 17 – 9 19
5. Balaton FC 11 5 2 4 11 – 7 17
6. Pécs 11 4 3 4 10 – 12 15
7. Matáv-Sopron 10 4 2 4 13 – 12 14
8. Újpest 10 3 5 3 11 – 10 14
9. Lombard-Haladás 11 2 5 4 8 – 14 11
10. Győri ETO 11 3 2 6 8 – 15 11
11. Zalaegerszeg 11 2 1 8 13 – 23 7
12. Békéscsaba 10 1 3 6 8 – 16 6

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.X.25. Ferencváros – Lombard Haladás: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk végig óriási fölényben játszva, az utolsó negyed órában szerzett gólokkal nyert 2-0-ra a Lombard FC Haladás ellen az alapszakasz első körének záró fordulójában az Üllői úton.

  Ferencváros – Lombard FC Haladás: 2-0 (0-0)
  Üllői út, 4.872 néző, vezette: Sápi (Szabó Z., Bendik)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Rósa (Penksa 46.), Lipcsei, Zováth, Leandro -– Gera, Tököli (Sasu 80.)
  szakmai igazgató: Garami József

  Lombard FC Haladás: Balogh T. – Dubecz (Venczel 88.), Lőrinc, Seper, Farkas (Schimmer 80.) – Kaj, Kovács, Czeglédi (Szűcs M. 70.), Tóth P. – Németh, Nagy

  Gól: Leandro (75.), Gera (85.)
  Sárga lap: Leandro (77.) illetve Kovács (65.), Czeglédi (67.)

  A mieink az első perctől beszorították ellenfelüket. A vendégek nem tudták megtartani a labdát, kapujuk előterét viszont tíz emberrel nagyon fegyelmezetten őrizték. A mieink elsősorban hosszú indításokkal, illetve a széleken próbáltak a betömörülő védők mögé kerülni. A labdát sikerült is bejátszani a szombathelyiek mögé, de a szombathelyiek kapusa, Balogh Tamás – aki korábban védett a Ferencvárosban is – remekül együtt élt a játékkal és megszerezte az előrevágott labdákat. Az első játékrészben kevés veszélyes helyzetet alakítottunk ki. A 6. percben Tököli lőtte az oldalhálóba a labdát, a 18. percben Gera fejelt a bal felső sarok mellé. A vendégek egyetlen lehetőségüket nekünk köszönhették. A 44. percben Vukmir gurított vissza Szűcshöz, kapusunk rosszul találta el a labdát, Kovács 20 méterről az üres kapu mellé fejelt.

  A második 45 percben sokkal lendületesebb lett a játékunk, a szombathelyiek a tizenhatosuk előteréből sem tudták kihozni a labdát. Folyamatosan szálltak be a labdák a kapu elé, de Balogh minden alkalommal jól avatkozott játékba. Az 52. percben Tököli öt méterről fejelt kapura, az 59.-ben Zováth bombázott 28 méterről kapura, de Balogh mindkét alkalommal bravúrral védett. A 75. percben megszereztük a vezetést. Leandro 23 méterről védhetetlenül lőtt a bal sarokba (1-0). A gól után sem csökkent a lendületünk és tíz perccel később növeltük a különbséget. Leandro remek ütemben passzolt a kapunak háttal álló Gerához, aki gyönyörű mozdulattal, sarokkal vette át a labdát, lefordult őrzőjéről, majd 8 méterről ballal a jobb sarokba lőtt (2-0).

  Győzelmünk azt jelenti, hogy csapatunk a hatpontos levonás ellenére már az ötödik helyen áll a tabellán, tehát bejutott a rájátszás felsőházába.

  Garami József: – Türelmes játékkal felőröltük a Lombard FC-t. Bár a meccs hajrájában értük el góljainkat, de azt hiszem nagy igazságtalanság lett volna, ha ma nem mi nyerünk. A második félidőben Penksa beállása után felpörgött a támadójátékunk, és futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, az addig nagyon szervezetten védekező szombathelyiek ellen. Egy ideig nem volt szerencsénk a befejezésekkel, de aztán Lenadro gólja feloldotta a gátlásokat. A második találatnál Leo gólpassza és Gera labdaátvétele is parádés volt, és nem tudom, hogy Gera szabadrúgásánál a labda nem ment-e túl a gólvonalon…

  Bozsik Péter: – A ferencvárosi gólig szervezetten és hősiesen védekeztünk, de támadójátékunk nem volt hatékony. A meccs előtt abban bíztam, hogy jobban tudunk majd kontrázni, de sajnos ebből semmi nem valósult meg, mert nincsenek igazi csatáraim. A Fradi megérdemelten győzött, gratulálok nekik!

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk végig óriási fölényben játszott és megérdemelten nyert két góllal a Lombard FC Haladás ellen.
  92
  Szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a kaputól. Gera elcsavarta a sorfal mellett a labdát, melyet Balogh gyors vetődéssel ütött ki a bal sarok elől.
  91
  Zováth indításával Sasu ugrott volna ki, de a játékvezető les miatt lefújta az akciót.
  88
  Harmadszor cseréltek a vendégek. Dubecz helyére a 18 éves Venczel Balázs állt be. Neki ez az első élvonalbeli mérkőzése.
  85
  Kettővel vezetünk!! Leandro passzolt Gerához, aki parádés mozdulattal, sarokkal tette maga elé a labdát, majd 8 méterről Balogh mellett a jobb sarokba lőtt (2-0).
  82
  Penksa perdített Kisshez, aki 10 méterről, kiszorított helyzetből keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát.
  80
  Mindkét szakvezető cserélt. A mieinknél Tökölit Sasu váltotta fel, a vendégeknél Farkas helyére Schimmer állt be.
  77
  Tököli csúsztatott Lipcseihez, aki elől Balogh ütötte el a labdát, de a partjelző már lest jelzett. Leandro reklamált a játékvezetőnél, aki sárga lapot adott játékosunknak.
  75
  Vezetünk!! Leandro hozta fel a labdát és 23 méterről védhetetlenül lőtt a bal sarokba (1-0).
  74
  Bognár kényszerítőzött Gerával, a visszakapott labdát egyből beadta, Tököli nem érte el, de érkezett Penksa és 8 méterről a alig lőtt a jobb sarok mellé.
  72
  Tóth szöglete után Dubecz csúsztatta tovább a labdát, de a vendégek játékosa a felugrás előtt lökött, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást.
  70
  Cserélnek a vendégek. Czeglédi helyett egykori játékosunk, Szűcs Mihály lép pályára. Szűcs először játszik ellenfélként az Üllői úton. Szurkolóink tapssal fogadták a futballistát.
  68
  Kiss Gy. adta be a labdát az alapvonaltól, a rövid saroknál érkező Tököli elől azonban Balogh szögletre mentett.
  67
  Czeglédi húzta vissza Penksát, ő is sárga lapot kapott.
  65
  Kovács rátartott Vukmir lábára, amiért sárga lapot kapott.
  64
  Leandro játszott Tökölihez, csatárunk három védő között öt méterről próbált kapura lőni, de a labda elakadt Farkas lábában.
  63
  Tököli a bal szélen sarokkal passzolt Penksához, aki az alapvonaltól középre gurított, Gera kapásból, 12 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát.
  61
  Lipcsei indította Tökölit, aki középre emelt, Leandro 12 méterről gyönyörű mozdulattal ollózta kapura a labdát, melyet azonban Balogh megfogott.
  59
  Lipcsei szöglete után a védők kifejelték a labdát, Zováth 28 méterről, ballal kapásból lőtt, Balogh látványos vetődéssel védett.
  56
  Egyenlített a Videoton, ZTE-Videoton 1-1. A Debrecen megszerezte a vezetést a Győr ellen és a Balaton FC is 1-0-ra vezet Pécsen. Ezek a meccsek a miénkkel egyidőben kezdődtek.
  53
  Leandrót buktatták 18 méterre a kaputól. Gera végezte el a szabadrúgást, de lövése a sorfalban álló Penksáról a kapu mellé pattant.
  52
  Lipcsei ívelt be szabadrúgást a bal oldalról, Dubecz az ötösön a magasba fejelte a labdát. A lehulló labdát Tököli csúsztatta kapura, de Balogh óriási bravúrral kiütötte a labdát.
  50
  Vukmir beadása után Dragóner fejelte tovább a labdát, melyet Balogh Tököli elől ütött ki.
  49
  Lipcsei idnításával Tököli lépett ki a védők közül, de Bukovics partjelző lest jelzett, Sápi pedig lefújta az akciót.
  48
  Gera labdájával Leandro lépett ki, majd kicsit kisodródva, 11 méterről, jobbal a kapu fölé lőtt.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Rósa helyett Penksa folytatja a játékot. A vendégek nem cseréltek.
  46
  A szünetben Marek Penksa melegít a legintenzívebben, minden bizonnyal beáll a második félidőben. Az még nem dőlt el, hogy kit fog helyettesíteni.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Vukmir visszagurítása után Szűcs rosszul találta el a labdát, melyet Kovács 20 méterről fejelt az üres kapu irányába. A labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.
  43
  A Zalaegerszeg 1-0-ra vezet a Videoton ellen, ez azt jelenti, hogy pillanatnyilag (ha a levont 6 pontot is hozzáadjuk a teljesítményünkhöz), akkor mi vezetjük a tabellát.
  41
  Németh 22 méterről lőtt a kapunk fölé.
  37
  Bognár futott el a jobb szélen, középre adott, de Dubecz tisztázott Tököli elől.
  35
  Gera indításával Tököli lépett ki, de Balogh a tizenhatos vonaláig kifutott kapujából és felszedte csatárunk elől a labdát.
  30
  Szabadrúgáshoz jutott a Lombard 30 méterre a kapunktól. Czeglédi legalább egy méterrel a kapunk fölé lőtte a labdát.
  27
  Leandro 25 méteres lapos lövését fogta meg Balogh.
  26
  Dragóner előreívelése után Leandro fejjel Tököli elé csúsztatta a labdát, melyet azonban a kapujából kifutó Balogh szerzett meg.
  24
  Rósa szerelte Dubeczet a vendégek térfelének közepén, a vendégek játékosa elesett, Sápi szabadrúgást adott a szombathelyieknek. Ez volt a játékvezető első tévedése.
  22
  Leandro visszagurítása után Zováth 30 méterről lőtt a jobb felső sarok fölé.
  21
  Gera indította jó labdával Tökölit, aki egy csel után 16 méterről a kapu fölé lőtt.
  20
  Tóth P. emelt be szabadrúgást a kapunk elé a jobb szélről, az ötösön belülre szálló labdát Szűcs magabiztosan húzta le.
  18
  Lipcsei szögletét követően Gera 10 méteről fejelt a bal felső sarok mellé.
  16
  Tóth P. végzett el szabadrúgását a jobb oldalról. Beadása után Vukmir fejjel tisztázott Németh elől.
  13
  Kovács szöglete után a tizenegyes pontnál helyezkedő Gera fejelte ki a mezőnybe a labdát.
  11
  Lipcsei lőtt be szögletet a jobb oldalról, de Farkas kifejelte a labdát a kapu előteréből.
  8
  Lipcsei emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, melyet az egyedül kilépő Tököli elől Balogh szedett fel.
  6
  Lipcsei passzolt Tökölihez, csatárunk két védőt is kicselezett, majd 16 méterről ballal az oldalhálóba lőtt.
  3
  Tóth P. futott el a bal szélen, beadása azonban elakadt a közbelépő Bognár lábában.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indítottuk útjára a labdát.
  .
  A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Most jöttek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta zöldben játszanak majd.
  .
  A két együttes befejezte a bemelegítést, már csak percek vannak hátra a kezdésig.
  .
  Csapatunkból Bognár Zsoltnak és Lipcsei Péternek is két-két sárga lapja van. Ez azt jelenti, hogy ha ma újabb figyelmeztetést kapnak, akkor a jövő heti Siófok elleni mérkőzésünkön nem léphetnek pályára.
  .
  Ha csapatunk legyőzi a szombathelyieket és a velünk egyidőben kezdődő Zalaegerszeg-Videoton találkozón a fehérváriak nem nyernek, akkor a jogtalanul levont hat pont hozzászámolása esetén mi vezetjük a bajnoki tabellát! (Az MTK még megelőzhet majd bennünket, de az Újpest-MTK meccs csak 18 órakor kezdődik.)
  .
  Ma délelőtt elhunyt masszőrünk, Eisemann László édesanyja. Eisi a tragédia ellenére ma sem kért felmentést és a csapat mellett dolgozik. Masszőrünk édesanyjának emlékére a meccs egyperces gyászszünettel kezdődik majd. Eisi gyászában szurkolóinkkal együtt osztozunk.
  .
  A szombathelyiek kapujában az egykori ferencvárosi kapus, Balogh Tamás áll. Rajta kívül még két exfradista, Jagodics Zoltán és Szűcs Mihály tagja a vendégek keretének, ők azonban a cserék között kaptak helyet.
  .
  Adem Kapic péntek este belázasodott, ezért nem lehet itt a meccsen. A mieink Szűcs-Bognár, Vukmir, Dragóner, Kiss – Rósa, Lipcsei, Zováth, Leandro – Gera, Tököliösszeállításban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Balog, Szkukalek, Kriston, Károlyi, Penksa és Sasu vár bevetésre.
  .
  A mi mezőnyjátékosaink ebben a pillanatban jöttek ki a pályára.
  .
  A szombathelyiek már a pályán melegítenek. A mieink közül egyelőre csak Szűcs Lajos jött ki.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Lombard FC Haladás elleni hazai bajnokink, melyet az alapszakasz első körének záró fordulójában rendeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.10. 20:00 BL selejtező FTC – FC Ludogorets (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST