2003.XI.1. Ferencváros – Balaton FC: 0-1

Kuttor Attila fejes gólja döntött


Ferencváros – Balaton FC: 0-1 (0-1)
Üllői út, 5.467 néző, vezette: Kiss Béla (Világi, Kispál)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Lipcsei, Zováth, Leandro (Sasu 68.) – Gera, Tököli, Penksa
szakmai igazgató: Garami József

Balaton FC: Csernyánszki – Juhász T., Radics, Kuttor, László A. – Mészáros N. (Kőrösi 80.), Sallai (Györök 72.), Vörös P., Virág, Usvat – Csordás (Sitku 70.)
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Kuttor (26.)
Sárga lap: Dragóner (45.), Tököli (89.) illetve Juhász T. (16.)

írhatnánk azt is, hogy ünnepi hangulatban kezdődött a szombat esti összecsapás, ha nem történtek volna azok a furcsa dolgok péntek éjszaka. Mert bizony néhány ferencvárosi szurkoló úgy érezte, valamit tennie kell, valami különleges akcióhoz kell folyamodnia, hogy a helyzet változzon. A helyzet pedig egyértelmű: a zöld-fehér hí­vek bizonyos csoportjai enyhén szólva nem szeretik az FTC vezérkarának tagjait. Nem rajonganak Várszegi Gáborért és legszí­vesebben Újpest külterületén látnák Szeiler Józsefet.

Az ellentét kibékí­thetetlen, ez most már nyilvánvaló. Eddig csak az “Elég volt!” transzparenssel, no meg néhány rigmussal tiltakoztak, ám az elmúlt éjszakán ennél sokkal több történt.

Néhány ifjú bejutott az Üllői úti stadionba, és a Nagyvárad tér felőli kapu mögötti szektorban, ott, ahol az ultrák szurkolnak, nem kevés munkával úgy kenték le fehér festékkel a zöld székeket, hogy azokból a “Szeiler, takarodj” felirat rajzolódott ki. Képzelhetik, a reggel a stadionba álmosan kibandukoló pályamunkások arckifejezését. Nem volt mit tenni, a tiltakozók művét el kellett tüntetni, és ezt úgy oldották meg, hogy ezeknek az üléseknek a többségét a pályamunkások letörték, kiemelték a helyéről. A feliratból a meccsre nem látszott semmi…
Aztán elérkezett a szombat délután, és öt óra előtt néhány perccel ünnepire váltott a hangulat (már persze, ha ilyen körülmények, és ennyire kevés néző előtt lehet ezt a szót használni…), hiszen a pálya közepén egyszer csak megjelent egy igazi fradista, korának meghatározó labdarúgója, Rákosi Gyula, aki virágcsokrot adott a kétszázadik első osztályú meccsén pályára lépő Dragóner Attilának, valamint taps köszöntötte az aktí­v pályafutásától ezen a napon búcsúzó, jellegzetes mozgású Kiss Béla játékvezetőt.

Aztán elkezdődött a meccs, ám arról túl sok mindent nem lehet í­rni. Az a kevés néző, aki mindenszentek napján a Fradi meccsét választotta szórakozás gyanánt, sok-sok füttyel jelezte, hogy nem tetszik neki, amit lát. A Ferencváros meglehetősen körülményesen szőtte támadásait, a zöldek csak ritkán jutottak el a vendégek tizenhatosán belülre, í­gy fordulhatott elő, hogy eltelt 45 perc igazi hazai helyzet nélkül. A Balaton FC ez idő alatt pontosan azt tette, amit egy kiscsapat tehet az Üllői úti stadionban. Alaposan megszervezte a védekezését, és ha a helyzet úgy hozta, ellentámadásokkal operált. Egy ilyen kósza akció végén az előrehúzódó Kuttor Attila fejelt a házigazdák kapujába, még jobban felbosszantva a drukkereket. A Fradit ellenben nem paprikázta fel különösebben a bekapott gól. Mentek előre a zöld-fehérek, hiszen tudták, hogy végül is ez a dolguk, de az akciókba rengeteg hiba csúszott. Különösen Leandro hibázott sokat, akinek kiabálták is teli torokból, hogy “műbrazil”, ám a helyzet ettől sem lett jobb. Tököli Attila és Gera Zoltán ritkán jutott szóhoz a nagy erőkkel védekező siófokiak szorí­tásában, pedig egyértelműnek tűnt, hogy a körülményes FTC csak egyéni megoldásból egyenlí­thet. Ám Gera és Tököli cselei elakadtak a balatoni gátban. így aztán füttyszó kí­sérte az öltözőbe a ferencvárosiakat.

A második félidőben fokozta a tempót a Fradi. Igaz, az első játékrész iramához képest ez nem volt nagy művészet. A zöld-fehérek megpróbáltak villámgyorsan egyenlí­teni, ám ez talán ezen a napon akkor sem sikerült volna, ha Kiss Béla játékvezető saját búcsúmeccsét mondjuk éjfélkor fújja le… Egyszerűen érthetetlen volt a Ferencváros szurkolói számára, hogy csapatuk három nap alatt miként tudott ennyire visszaesni. Szerdán az MTK elleni kupameccsen jól ment a zöldeknek, értékes sikert arattak a Hungária körúton, aztán eljött a szombat, és mintha nem is ugyanaz a csapat lett volna a pályán. Csoda-e, ha a drukkerek megint csak kombinálni kezdtek, hiszen az előző idényben az akkor még Siófok néven játszó csapat már megtréfálta az Üllői úton játszó FTC-t, és bizony sokan mondták akkor, hogy a tippmix hatással lehetett a Fradi teljesí­tményére. Ez a mondat azt sugallta akkoriban, hogy lehettek olyanok, akik jól jártak és sokat kerestek a Fradi vereségével. Erre tessék, most megint jött a Balaton FC, és újra diadalmaskodott a fővárosban…

De mi ne keressünk ilyen összefüggéseket. Maradjunk inkább a pályán, és bí­zzunk abban, hogy valóban ott dőlnek el a fontos dolgok a magyar bajnokságban. A Ferencváros formán kí­vül játszott, ám még í­gy is meglett volna a lehetősége, hogy pontot szerezzen ezen a szombaton (és megúszsza idei első hazai vereségét). Ám még a hosszabí­tásban is kimaradtak a lehetőségek, hadd legyen még boszszúsabb az amúgy is dühödt közönség. A Balaton FC előtt viszont le a kalappal, hiszen ebben a bajnokságban sokadik bravúros meccsét játssza. Erre aztán már a legpesszimistábbak sem mondhatják, hogy ez a véletlen műve. Sallói István klubigazgató nyáron pénz és támogatók után rohangált, most viszont a játékosai futnak sokat és nagy-nagy lelkesedéssel, és ezzel aztán pótolják is a tudásbeli különbséget.
Egyértelmű: ez a jövő útja a magyar futballban. Kevés pénzből, már-már amatőr szinten, lelkes futballistákat alkalmazni, akik örülnek, hogy szerelést és fizetést kapnak. Cserében aztán legyőzik az Üllői úton indiszponáltan játszó Ferencvárost…

Percről percre

15. perc: Lipcsei játszott Gera felé jobbra a siófoki térfél közepén. A támadó átlépte a labdát, í­gy az az oldalvonalnál futó Kriston elé került. A középpályás centerezése után László még beleért a labdába, í­gy Csernyánszkinak volt ideje felkapni azt.
18. perc: Virág rövid szóló végén a balösszekötő helyéről, 23 méterről jobbal lőtt, a labda egy méterrel süví­tett el a bal kapufa mellett.
26. perc: Kriston kezezéséért járt a szabadrúgás a Balaton FC-nek a bal oldalról, 25 méterre az alapvonaltól. Vörös í­velt középre, Kuttor a kapunak háttal hét méterről megcsúsztatta a labdát, és az Szűcs kapujának bal felső sarkában kötött ki. 0–1
29. perc: Zováth átadásából Leandro fordulhatott kapura. A ferencvárosi szélső némi pozí­ciókeresés végén középről, 21 méterről ballal lőtt, Csernyánszki sasszézva kí­sérte ki a bal alsó sarok mellett egy méterrel elguruló labdát.

50. perc: Sallai buktatta Gerát 24 méterre Csernyánszki kapujától. A szabadrúgásból Lipcsei jobbal alig lőtte a bal kapufa mellé a labdát.
52. perc: Leandro végzett el gyorsan egy szabadrúgást a bal oldalon a felezővonaltól, és a szélen megiramodó Tököli elé emelte a labdát. A csatár Juhár Tamás szorí­tásában az alapvonalig futott, majd laposan középre játszott, ám Csernyánszki előrevetődve megszerezte a labdát az érkező Penksa elől.
57. perc: Kriston, Gera volt a labda útja. Utóbbi a vendégek tizenhatosának előteréből próbált a védők mögé emelni, ám Radics belefejelt a labdába, amit heves pozí­cióharc végén Tököli az ötös jobb oldali sarkától Penksa elé csúsztatott. A szlovák légiós estében, ballal, hat méterről a bal alsó sarok mellé lőtte a labdát.
70. perc: Sasu fordult le Kuttorról a jobb szélen. Rövid vágta után laposan keresztbe gurí­tott a siófoki tizenhatos előtt, Penksa ballal hosszan tette maga elé a labdát, majd jobbal, középről, 17 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.
75. perc: Tököli visszahúzását követően Gera rúghatott szabadrúgást 23 méterről, középről. Első jobblábas kí­sérlete után a labda a sorfalról levágódott, igaz, éppen elé, í­gy egy igazí­tás után, 19 méterről, ballal újra lövéssel próbálkozott, ám Csernyánszki balra dőlve biztosan öltelte magához a labdát a bal alsó sarok előtt.

Fény és árnyék

Játékvezető ritkán kerül ebbe a rovatba, ám Kiss Béla megérdemli, hogy most itt í­rjunk róla. A rosszmájúak szerint azért, mert “végre abbahagyta a bí­ráskodást”, ám Kiss igazi sportember, aki igyekezett tisztességgel végezni a munkáját. Hibázott, bizonyára olykor hibázott is, de nem hagy maga után olyan nyomokat, hogy bárki megkérdőjelezze a tisztességét. Ezen a mecscsen fújta utoljára a sí­pot.

A Ferencváros vezetői csinálhatnak úgy, mintha minden rendben lenne. Nem kell tudomást venniük a hónapok óta kifeszí­tett “Elég volt!” transzparensről, és azt sem kell komolyan venniük, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka egy rejtélyes partizánakcióval fejezték ki nemtetszésüket a drukkerek. S azt sem muszáj intő jelként felfogniuk, hogy hétről-hétre kevesen ülnek az Üllői úti stadion lelátóin. Ám, ha semmiről sem vesznek tudomást, az olyan mintha homokba dugnák a fejüket…

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Csapatom végigtámadta a mérkőzést, ám a siófokiak jól megszervezték védekezésüket. Utolsó passzaink nem sikerültek, helyzeteinket kihagytuk. A második félidőben daráltunk, hajtottunk, de semmi nem jött össze.

Csertői Aurél a Balaton FC vezetőedzője: – Védekezésben együttesem a maximumot nyújtotta. Stí­lusunkat nagyban meghatározta az ellenfél játéka, hiszen a Fradi ránk kényszerí­tette a rombolást. Egy pontrúgás után eredményesek tudtunk lenni, és összességében ennyivel jobbak voltunk ellenfelünknél.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.XI.1. Ferencváros – Balaton FC: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk hiába játszott az első perctől óriási mezőnyfölényben a tí­z emberrel védekező Balaton FC ellen, a vendégek egy szabadrúgás után megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját és elvitték a három pontot az Üllői útról.

  Ferencváros – Balaton FC: 0-1 (0-1)
  Üllői út, 5.467 néző, vezette: Kiss B. (Világi, Kispál)

  Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Penksa, Lipcsei, Zováth, Leandro (Sasu 67.) – Tököli, Gera

  Balaton FC: Csernyánszki – Juhász, Radics, Kuttor, László – Mészáros, Sallai (Györök 72.), Usvat, Virág – Csordás (Sitku 71.), Vörös

  Gól: Kuttor (25.)
  Sárga lap: Dragóner (45.), Tököli (88.) illetve Juhász (16.)

  A találkozó előtt Rákosi Gyula köszöntötte Dragóner Attilát 200. bajnoki meccse alkalmából.
  Az első perctől kontrajátékra rendezkedett be a Balaton FC. A vendégek kilenc mezőnyjátékossal visszahúzódtak a kapujuk elé és a megszerzett labdákat előrerúgták Csordásnak, aki mellé Vörös és Usvat zárkózott fel a támadásokhoz. A mieink a széleken próbáltak a védelem mögé kerülni, a beadásokat azonban vagy Kuttor fejelte ki, vagy Csernyánszki húzta le. Középen nem sikerült a kapu közelébe kerülni, mert ha két csel sikerült is, harmadszor mindig közbelépett valaki. A védők önfeláldozóan, testi épségüket sem kí­mélve védekeztek. A 25. percben vezetést szerzett a Balaton FC. Vörös kapu elé í­velt szabadrúgása után Kuttor fejelte a kapunkba a labdát (0-1). A gól után még inkább visszahúzódtak a siófokiak a kapujuk elé, már az ellentámadásokról is lemondtak. A mieink távoli lövésekkel, beí­velésekkel próbálkoztak, de veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakí­tani.

  Az 50. percben Lipcsei 24 méteres szabadrúgása után a labda centiméterekkel kerülte el a kaput. Két perccel később Tököli tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, de Csernyánszki vetődve elcsí­pte a labdát. Most már voltak veszélyes helyzeteink, de a szerencsével továbbra is hadilábon álltunk. A 76. percben Gera szabadrúgása először lepattant a sorfalról, Gerzson 18 méterről ismételt, de Csernyánszki gyors vetődéssel a bal sarok előtt fogta meg a labdát. Egy perccel később szereztünk egy gólt, melyet azonban a játékvezető érvénytelení­tett. Kriston beadása után Penksa és Csernyánszki ugrottak fel a labdáért az ötösnél, a levegőben ütköztek, a labda Gera elé pattant, aki az üres kapuba helyezett. Közben azonban a vendégek kapusa elterült a földön, a játékvezető pedig kifelé í­télt szabadrúgást, Csernyánszki pedig azonnal meggyógyult. A 88. percben Tököli egyedül tört volna kapura, de a partjelző lest jelzett, sajnos már sokadszor tévesen. Kiss Béla játékvezetőnek ez volt az utolsó élvonalbeli mérkőzése, de nem ma nyújtotta a legjobb teljesí­tményt. A lesek téves megí­télése mellett azt is engedte, hogy a siófokiak az első perctől kezdve húzzák az időt. A kirúgások elvégzése minden esetben egy percig tartott, mert amikor az alapvonalon túlra ment a labda, akkor Kuttor mindig elfutott a felezővonalig, ahonnan a kapus visszahí­vta, hogy végezze el a kirúgást.

  Természetesen nemcsak ezen múlt a mai vereség. Hiába támadtuk végig a meccset, a befejezéseknél nem volt szerencsénk, a vendégek egy szerencsés szabadrúgás góllal elvitték a három pontot.

  Csertői Aurél: -- Azt hiszem csapatom tökéletesen megvalósí­totta mindazt, amit előre elterveztünk. Egyetlen hibát sem követtünk el, í­gy a Ferencváros hiába mozgósí­tott nagy energiákat, képtelen volt megtalálni játékunk ellenszerét. Gratulálok a csapatomnak, a mai teljesí­tményünkkel megérdemelten értünk el bravúrt az Üllői úton.

  Garami József: – Rendkí­vül csalódott vagyok a vereség miatt, aminek az okát abban látom, hogy a mai napon nekünk szinte semmi nem sikerült. A kapu előtti utolsó passzok mindig rossz helyre mentek, és ha egy kis szerencsére lett volna szükségünk, akkor azt ma hiába vártuk. A csapat végig küzdötte a mérkőzést, minden játékosom mindent megpróbált, 90 percen át támadtunk, de ez ma kevés volt, mivel a Siófok tökéletesen megszervezte a védelmét. Ellenfelünk ma megmutatta, hogy miért ők kapták eddig a legkevesebb gólt az NB I-ben. Ilyen felállt védelem ellen megoldás lehetett volna, ha vannak magas jól fejelő támadóink, de ezzel a fegyverrel mi sajnos nem operálhattunk. A közönségnek köszönöm a bí­ztatást, hiszen a csapathoz hasonlóan az utolsó percig nem adták fel, és végig buzdí­tották a csapatot. Sajnálom, hogy ma nem tudtuk győzelemmel meghálálni ezt a bí­ztatást.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek. Hiába játszottunk nyomasztó mezőnyfölényben, a vendégek egyetlen lehetőségüket kihasználták és megnyerték a mérkőzést.
  92
  Jobboldali szabadrúgás után Dragóner 10 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  90
  A negyedik játékvezető három perc hosszabbí­tást jelzett.
  88
  Gera indí­tásával Tököli ugrott ki, de a partjelző tévesen lest jelzett. (Nem ez volt az első eset.) Csatárunk reklamált a játékvezetőnél, amiért sárga lapot kapott.
  85
  Kiss í­velt be szabadrúgást a kapu elé a bal oldalról, de Csernyánszki lehúzta a labdát.
  83
  Kriston lőtte be laposan a jobb szélről a ladát a kapu elé, amit a kivetődő Csernyánszki a becsúszó Tököli elől szerzett meg.
  81
  Harmadszor cserélt a Balaton FC. Mészáros helyére Kőrösi állt be.
  77
  Kriston beadása után Penksa és Csernyánszki ütközött a levegőben, a vendégek kapusa elterült a földön, Gera pedig az üres kapuba passzolt, Kiss azonban nem adta meg a gólt. Amint ez kiderült, Csernyánszki is meggyógyult.
  76
  Gera 20 méteres szabadrúgása lepattant a sorfalról, Gerzson ismételt, másodszor Csernyánszki a bal sarok előtt vetődve fogta meg a labdát.
  75
  Usvat 20 méterről lőtt a kapunk fölé.
  72
  Újabb csere a vendégeknél. Sallait Györök váltja fel.
  71
  Először cseréltek a vendégek is. Csordás helyett egykori játékosunk, Sitku lépett pályára.
  69
  Penksa 18 méterről lőtt a kapu mellé.
  67
  Csere a mieinknél. Leandro helyett Sasu játszik tovább.
  65
  Lipcsei emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol László lerántotta Tökölit, Kiss ezúttal is továbbot intett.
  64
  Leandro két jó csel után 18 méterről lőtt, de a labda lepattant Virág kezéről, a játék mehetett tovább.
  61
  Gera a tizenhatoson belül mepróbált középre gurí­tani, a labda azonban elakadt a közbevetődő Kuttor kezében (!!). Az esettől másfél méterre (!!) álló Kiss Béla játékvezető azonban továbbot intett.
  59
  Lipcsei szöglete után a védők kifejelték a labdát, amely Kisshez került. Védőnk egyből lőtt, de a labda levágódott a vendégvédőkről és Csernyánszki menteni tudott.
  57
  Jobboldali beadás után a védőkről lepattant a labda, Penksa 12 méterről kapásból alig lőtt a kapu mellé.
  55
  Leandro kapu elé lőtt ladáját Tököli vetődve próbálta elérni, a labda kipattant Csernyánszkiról, de a siófoki kapus másodszorra megfogta a játékszert.
  52
  Leandro indí­totta a bal szélen elfutó Tökölit, aki betört a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, de Csernyánszki vetődve megszerezte a labdát a berobbanó Gera elől.
  50
  Szabadrúgáshoz jutottunk 24 méterre a siófoki kaputól. Lipcsei remekül csavarta el a labdát a sorfal mellett, amely centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
  48
  Csordás futott el a jobb szélen, egy csel után középre gurí­tott, de Szűcs jó ütemben lépett ki a kapuból és Virág elől felszedte a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Az első félidőben Csernyánszki és Kuttor minden kirúgás eklőtt (még döntetlennél is) ugyanazt adta elő. Amikor a labda elhagyta az alapvonalat, Kuttor gyorsan előre futott, a kapus utána szólt, hogy “Kutya! Gyere vissza!”, ilyenkor a vendégek védője kényelmesen visszakocogott és elvégezte a kirúgást, ami í­gy minden alkalommal közel egy percig tartott. Kiss Béla játékvezető jelezte, hogy emiatt egy percet hosszabbí­t. Talán jobb lett volna sárga lapot adni Csernyánszkinak vagy Kuttornak.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Dragóner buktatta Vöröst, amiért sárga lapot kapott.
  43
  Gera két ember között szöktette a bal szélen Leandrót, akinek beadása után Csernyánszki húzta le a labdát.
  41
  Kriston kapu elé lőtt labdáját Tököli fejelte fel a magasba, Csernyánszki Leandro elé öklözött, akinek 15 méteres kapáslövése a közbeugró Radicsról vágódott le.
  39
  Vörös í­velt be szabadrúgást a jobb szélről a kapunk elé, Dragóner kifejelt labdája László elé pattant, akinek kapáslövése Vukmirról pattant vissza a mezőnybe.
  37
  Leandro indí­tásával Penksa futott volna el a bal szélen, de a labda megcsúszott a füvön és az alapvonalon túlra pattant.
  34
  Leandro kapu elé lőtt labdáját Csernyánszki szerezte meg Gera elől.
  31
  Leandro szerzett labdát a siófoki térfél közepén, egyből indí­totta az egyedül kiugró Tökölit, de Radics sarkában elakadt a labda.
  28
  Gera passzolt Leandróhoz, akinek 20 méteres kapáslövése alig kerülte el a vendégek kapuját.
  25
  Vezet a Balaton FC. Vörös í­velt szabadrúgást a kapu elé, a labdát Kuttor a kapu közepébe fejelte (0-1).
  22
  Tököli passzolt Gerához, ő egyből kapu elé í­velt, Leandro 7 méterről fölé fejelt, de az asszisztens közben már lest jelzett.
  20
  Lipcsei előreí­velt labdáját Csernyánszki húzta le Gera és Tököli elől.
  18
  Virág 24 méterről lőtt a kapunk mellé.
  16
  Penska cselezte ki Juhászt, aki buktatta Mareket. A vendégek játékosa sárga lapot kapott.
  15
  Gera átlépős csele után Vukmirhoz került a labda, melyet védőnk egyből a kapu elé lőtt, Csernyánszki Tököli elől mentett.
  12
  Kriston futott el a jobb szélen, beadása után Juhász fejjel tisztázott Tököli elől.
  10
  Gera előrevágott labdáját Penksa csúsztatta továb fejjel, de Csernyánszki jó ütemben lépett ki a kapujából és Tököli elől felszedte a labdát.
  6
  Lipcsei végzett el kis szögletet, majd a Tökölitől visszakapott labdát egyből belőtte a kapu elé, amit Virág fejelt ki a berobbanó Dragóner elől.
  4
  Vukmir ütközött Lászlóval a siófoki térfél közepén. A vendégek játékosa rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  2
  Lipcsei 18 méteres lövése Virág lábáról Csernyánszki kezébe pattant.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A siófokiak indí­tották útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura. A találkozó előtt Rákosi Gyula köszöntötte Dragóner Attilát 200. bajnoki meccse alkalmából.
  .
  Kijöttek a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban játszanak majd, a siófokiak tiszta fehérben lépnek pályára.
  .
  A két együttes befejezte a bemelegí­tést. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  A mai mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik, a holnapi Halottak Napja alkalmából. így emlékszünk azokra a ferencvárosi játékosokra és szurkolókra, akik már nincsenek közöttünk.
  .
  Ebedli Zoltán ma ünnepli 50. születésnapját. A jelenleg is a Ferencvárosnál dolgozó szakember 1973 és 1986 között 563 mérkőzésen (314 bajnoki-, 153 nemzetközi kupa-, 96 hazai dí­jmeccsen) lépett pályára és összesen 103 gólt szerzett. A magyar válogatottban 12-szer jutott szóhoz. Kétszer nyert bajnokságot, háromszor Magyar Kupát a Ferencvárosban.Boldog születésnapot Ebedli Zoli!
  .
  A vendégeknél Csertői Aurél Kovács Péterre három sárga lapja miatt nem számí­that. Nem tartott a siófokiakkal Potemkin Károly sem, akinek a héten elhunyt az édesapja. Egykori játékosunknak és családjának ezúton is szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket.
  .
  Garami József a mérkőzés előtt egy helyen változtatott a pénteken megadott összeállí­táson: Rósa helyett Penksa került a kezdőcsapatba. A mieink Szűcs- Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Penksa, Lipcsei, Zováth, Leandro -- Tököli, Gera összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Balog, Bognár, Szkukalek, Kapic, Rósa ésSasu vár bevetésre.
  .
  A mai mérkőzésen búcsúzik Kiss Béla a játékvezetéstől. A bí­rónak a mai, 107. bajnoki meccs lesz pályafutása utolsó élvonalbeli találkozója. A 45 éves bí­ró 27 évvel ezelőtt tette le a játékvezetői vizsgát és 1994 óta működik közre a első osztályban.
  .
  A vendégek is elkezdtek melegí­teni.
  .
  Válogatott védőnk, Dragóner Attila ma játssza pályafutása 200. bajnoki meccsét. Draginak gratulálunk és további sok sikert kí­vánunk!
  .
  Ebben a percben csapatunk kijött melegí­teni a pályára.
  .
  Köszöntjük kedves Szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk hazai bajnoki meccse a Balaton FC ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső