2003.XI.1. Ferencváros – Balaton FC: 0-1

Kuttor Attila fejes gólja döntött


Ferencváros – Balaton FC: 0-1 (0-1)
Üllői út, 5.467 néző, vezette: Kiss Béla (Világi, Kispál)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Lipcsei, Zováth, Leandro (Sasu 68.) – Gera, Tököli, Penksa
szakmai igazgató: Garami József

Balaton FC: Csernyánszki – Juhász T., Radics, Kuttor, László A. – Mészáros N. (Kőrösi 80.), Sallai (Györök 72.), Vörös P., Virág, Usvat – Csordás (Sitku 70.)
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Kuttor (26.)
Sárga lap: Dragóner (45.), Tököli (89.) illetve Juhász T. (16.)

NS-jegyzokonyv-20031101Írhatnánk azt is, hogy ünnepi hangulatban kezdődött a szombat esti összecsapás, ha nem történtek volna azok a furcsa dolgok péntek éjszaka. Mert bizony néhány ferencvárosi szurkoló úgy érezte, valamit tennie kell, valami különleges akcióhoz kell folyamodnia, hogy a helyzet változzon. A helyzet pedig egyértelmű: a zöld-fehér hívek bizonyos csoportjai enyhén szólva nem szeretik az FTC vezérkarának tagjait. Nem rajonganak Várszegi Gáborért és legszívesebben Újpest külterületén látnák Szeiler Józsefet.

Az ellentét kibékíthetetlen, ez most már nyilvánvaló. Eddig csak az “Elég volt!” transzparenssel, no meg néhány rigmussal tiltakoztak, ám az elmúlt éjszakán ennél sokkal több történt.

Néhány ifjú bejutott az Üllői úti stadionba, és a Nagyvárad tér felőli kapu mögötti szektorban, ott, ahol az ultrák szurkolnak, nem kevés munkával úgy kenték le fehér festékkel a zöld székeket, hogy azokból a “Szeiler, takarodj” felirat rajzolódott ki. Képzelhetik, a reggel a stadionba álmosan kibandukoló pályamunkások arckifejezését. Nem volt mit tenni, a tiltakozók művét el kellett tüntetni, és ezt úgy oldották meg, hogy ezeknek az üléseknek a többségét a pályamunkások letörték, kiemelték a helyéről. A feliratból a meccsre nem látszott semmi…
Aztán elérkezett a szombat délután, és öt óra előtt néhány perccel ünnepire váltott a hangulat (már persze, ha ilyen körülmények, és ennyire kevés néző előtt lehet ezt a szót használni…), hiszen a pálya közepén egyszer csak megjelent egy igazi fradista, korának meghatározó labdarúgója, Rákosi Gyula, aki virágcsokrot adott a kétszázadik első osztályú meccsén pályára lépő Dragóner Attilának, valamint taps köszöntötte az aktív pályafutásától ezen a napon búcsúzó, jellegzetes mozgású Kiss Béla játékvezetőt.

Aztán elkezdődött a meccs, ám arról túl sok mindent nem lehet írni. Az a kevés néző, aki mindenszentek napján a Fradi meccsét választotta szórakozás gyanánt, sok-sok füttyel jelezte, hogy nem tetszik neki, amit lát. A Ferencváros meglehetősen körülményesen szőtte támadásait, a zöldek csak ritkán jutottak el a vendégek tizenhatosán belülre, így fordulhatott elő, hogy eltelt 45 perc igazi hazai helyzet nélkül. A Balaton FC ez idő alatt pontosan azt tette, amit egy kiscsapat tehet az Üllői úti stadionban. Alaposan megszervezte a védekezését, és ha a helyzet úgy hozta, ellentámadásokkal operált. Egy ilyen kósza akció végén az előrehúzódó Kuttor Attila fejelt a házigazdák kapujába, még jobban felbosszantva a drukkereket. A Fradit ellenben nem paprikázta fel különösebben a bekapott gól. Mentek előre a zöld-fehérek, hiszen tudták, hogy végül is ez a dolguk, de az akciókba rengeteg hiba csúszott. Különösen Leandro hibázott sokat, akinek kiabálták is teli torokból, hogy “műbrazil”, ám a helyzet ettől sem lett jobb. Tököli Attila és Gera Zoltán ritkán jutott szóhoz a nagy erőkkel védekező siófokiak szorításában, pedig egyértelműnek tűnt, hogy a körülményes FTC csak egyéni megoldásból egyenlíthet. Ám Gera és Tököli cselei elakadtak a balatoni gátban. Így aztán füttyszó kísérte az öltözőbe a ferencvárosiakat.

A második félidőben fokozta a tempót a Fradi. Igaz, az első játékrész iramához képest ez nem volt nagy művészet. A zöld-fehérek megpróbáltak villámgyorsan egyenlíteni, ám ez talán ezen a napon akkor sem sikerült volna, ha Kiss Béla játékvezető saját búcsúmeccsét mondjuk éjfélkor fújja le… Egyszerűen érthetetlen volt a Ferencváros szurkolói számára, hogy csapatuk három nap alatt miként tudott ennyire visszaesni. Szerdán az MTK elleni kupameccsen jól ment a zöldeknek, értékes sikert arattak a Hungária körúton, aztán eljött a szombat, és mintha nem is ugyanaz a csapat lett volna a pályán. Csoda-e, ha a drukkerek megint csak kombinálni kezdtek, hiszen az előző idényben az akkor még Siófok néven játszó csapat már megtréfálta az Üllői úton játszó FTC-t, és bizony sokan mondták akkor, hogy a tippmix hatással lehetett a Fradi teljesítményére. Ez a mondat azt sugallta akkoriban, hogy lehettek olyanok, akik jól jártak és sokat kerestek a Fradi vereségével. Erre tessék, most megint jött a Balaton FC, és újra diadalmaskodott a fővárosban…

De mi ne keressünk ilyen összefüggéseket. Maradjunk inkább a pályán, és bízzunk abban, hogy valóban ott dőlnek el a fontos dolgok a magyar bajnokságban. A Ferencváros formán kívül játszott, ám még így is meglett volna a lehetősége, hogy pontot szerezzen ezen a szombaton (és megúszsza idei első hazai vereségét). Ám még a hosszabításban is kimaradtak a lehetőségek, hadd legyen még boszszúsabb az amúgy is dühödt közönség. A Balaton FC előtt viszont le a kalappal, hiszen ebben a bajnokságban sokadik bravúros meccsét játssza. Erre aztán már a legpesszimistábbak sem mondhatják, hogy ez a véletlen műve. Sallói István klubigazgató nyáron pénz és támogatók után rohangált, most viszont a játékosai futnak sokat és nagy-nagy lelkesedéssel, és ezzel aztán pótolják is a tudásbeli különbséget.
Egyértelmű: ez a jövő útja a magyar futballban. Kevés pénzből, már-már amatőr szinten, lelkes futballistákat alkalmazni, akik örülnek, hogy szerelést és fizetést kapnak. Cserében aztán legyőzik az Üllői úton indiszponáltan játszó Ferencvárost…

Percről percre

20031101-siofok-dragoner15. perc: Lipcsei játszott Gera felé jobbra a siófoki térfél közepén. A támadó átlépte a labdát, így az az oldalvonalnál futó Kriston elé került. A középpályás centerezése után László még beleért a labdába, így Csernyánszkinak volt ideje felkapni azt.
18. perc: Virág rövid szóló végén a balösszekötő helyéről, 23 méterről jobbal lőtt, a labda egy méterrel süvített el a bal kapufa mellett.
26. perc: Kriston kezezéséért járt a szabadrúgás a Balaton FC-nek a bal oldalról, 25 méterre az alapvonaltól. Vörös ívelt középre, Kuttor a kapunak háttal hét méterről megcsúsztatta a labdát, és az Szűcs kapujának bal felső sarkában kötött ki. 0–1
29. perc: Zováth átadásából Leandro fordulhatott kapura. A ferencvárosi szélső némi pozíciókeresés végén középről, 21 méterről ballal lőtt, Csernyánszki sasszézva kísérte ki a bal alsó sarok mellett egy méterrel elguruló labdát.

50. perc: Sallai buktatta Gerát 24 méterre Csernyánszki kapujától. A szabadrúgásból Lipcsei jobbal alig lőtte a bal kapufa mellé a labdát.
52. perc: Leandro végzett el gyorsan egy szabadrúgást a bal oldalon a felezővonaltól, és a szélen megiramodó Tököli elé emelte a labdát. A csatár Juhár Tamás szorításában az alapvonalig futott, majd laposan középre játszott, ám Csernyánszki előrevetődve megszerezte a labdát az érkező Penksa elől.
57. perc: Kriston, Gera volt a labda útja. Utóbbi a vendégek tizenhatosának előteréből próbált a védők mögé emelni, ám Radics belefejelt a labdába, amit heves pozícióharc végén Tököli az ötös jobb oldali sarkától Penksa elé csúsztatott. A szlovák légiós estében, ballal, hat méterről a bal alsó sarok mellé lőtte a labdát.
70. perc: Sasu fordult le Kuttorról a jobb szélen. Rövid vágta után laposan keresztbe gurított a siófoki tizenhatos előtt, Penksa ballal hosszan tette maga elé a labdát, majd jobbal, középről, 17 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.
75. perc: Tököli visszahúzását követően Gera rúghatott szabadrúgást 23 méterről, középről. Első jobblábas kísérlete után a labda a sorfalról levágódott, igaz, éppen elé, így egy igazítás után, 19 méterről, ballal újra lövéssel próbálkozott, ám Csernyánszki balra dőlve biztosan öltelte magához a labdát a bal alsó sarok előtt.

Fény és árnyék

Játékvezető ritkán kerül ebbe a rovatba, ám Kiss Béla megérdemli, hogy most itt írjunk róla. A rosszmájúak szerint azért, mert “végre abbahagyta a bíráskodást”, ám Kiss igazi sportember, aki igyekezett tisztességgel végezni a munkáját. Hibázott, bizonyára olykor hibázott is, de nem hagy maga után olyan nyomokat, hogy bárki megkérdőjelezze a tisztességét. Ezen a mecscsen fújta utoljára a sípot.

A Ferencváros vezetői csinálhatnak úgy, mintha minden rendben lenne. Nem kell tudomást venniük a hónapok óta kifeszített “Elég volt!” transzparensről, és azt sem kell komolyan venniük, hogy péntekről szombatra virradó éjszaka egy rejtélyes partizánakcióval fejezték ki nemtetszésüket a drukkerek. S azt sem muszáj intő jelként felfogniuk, hogy hétről-hétre kevesen ülnek az Üllői úti stadion lelátóin. Ám, ha semmiről sem vesznek tudomást, az olyan mintha homokba dugnák a fejüket…

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Csapatom végigtámadta a mérkőzést, ám a siófokiak jól megszervezték védekezésüket. Utolsó passzaink nem sikerültek, helyzeteinket kihagytuk. A második félidőben daráltunk, hajtottunk, de semmi nem jött össze.

Csertői Aurél a Balaton FC vezetőedzője: – Védekezésben együttesem a maximumot nyújtotta. Stílusunkat nagyban meghatározta az ellenfél játéka, hiszen a Fradi ránk kényszerítette a rombolást. Egy pontrúgás után eredményesek tudtunk lenni, és összességében ennyivel jobbak voltunk ellenfelünknél.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.XI.1. Ferencváros – Balaton FC: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk hiába játszott az első perctől óriási mezőnyfölényben a tíz emberrel védekező Balaton FC ellen, a vendégek egy szabadrúgás után megszerezték a mérkőzés egyetlen gólját és elvitték a három pontot az Üllői útról.

  Ferencváros – Balaton FC: 0-1 (0-1)
  Üllői út, 5.467 néző, vezette: Kiss B. (Világi, Kispál)

  Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Penksa, Lipcsei, Zováth, Leandro (Sasu 67.) – Tököli, Gera

  Balaton FC: Csernyánszki – Juhász, Radics, Kuttor, László – Mészáros, Sallai (Györök 72.), Usvat, Virág – Csordás (Sitku 71.), Vörös

  Gól: Kuttor (25.)
  Sárga lap: Dragóner (45.), Tököli (88.) illetve Juhász (16.)

  A találkozó előtt Rákosi Gyula köszöntötte Dragóner Attilát 200. bajnoki meccse alkalmából.
  Az első perctől kontrajátékra rendezkedett be a Balaton FC. A vendégek kilenc mezőnyjátékossal visszahúzódtak a kapujuk elé és a megszerzett labdákat előrerúgták Csordásnak, aki mellé Vörös és Usvat zárkózott fel a támadásokhoz. A mieink a széleken próbáltak a védelem mögé kerülni, a beadásokat azonban vagy Kuttor fejelte ki, vagy Csernyánszki húzta le. Középen nem sikerült a kapu közelébe kerülni, mert ha két csel sikerült is, harmadszor mindig közbelépett valaki. A védők önfeláldozóan, testi épségüket sem kímélve védekeztek. A 25. percben vezetést szerzett a Balaton FC. Vörös kapu elé ívelt szabadrúgása után Kuttor fejelte a kapunkba a labdát (0-1). A gól után még inkább visszahúzódtak a siófokiak a kapujuk elé, már az ellentámadásokról is lemondtak. A mieink távoli lövésekkel, beívelésekkel próbálkoztak, de veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani.

  Az 50. percben Lipcsei 24 méteres szabadrúgása után a labda centiméterekkel kerülte el a kaput. Két perccel később Tököli tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, középre gurított, de Csernyánszki vetődve elcsípte a labdát. Most már voltak veszélyes helyzeteink, de a szerencsével továbbra is hadilábon álltunk. A 76. percben Gera szabadrúgása először lepattant a sorfalról, Gerzson 18 méterről ismételt, de Csernyánszki gyors vetődéssel a bal sarok előtt fogta meg a labdát. Egy perccel később szereztünk egy gólt, melyet azonban a játékvezető érvénytelenített. Kriston beadása után Penksa és Csernyánszki ugrottak fel a labdáért az ötösnél, a levegőben ütköztek, a labda Gera elé pattant, aki az üres kapuba helyezett. Közben azonban a vendégek kapusa elterült a földön, a játékvezető pedig kifelé ítélt szabadrúgást, Csernyánszki pedig azonnal meggyógyult. A 88. percben Tököli egyedül tört volna kapura, de a partjelző lest jelzett, sajnos már sokadszor tévesen. Kiss Béla játékvezetőnek ez volt az utolsó élvonalbeli mérkőzése, de nem ma nyújtotta a legjobb teljesítményt. A lesek téves megítélése mellett azt is engedte, hogy a siófokiak az első perctől kezdve húzzák az időt. A kirúgások elvégzése minden esetben egy percig tartott, mert amikor az alapvonalon túlra ment a labda, akkor Kuttor mindig elfutott a felezővonalig, ahonnan a kapus visszahívta, hogy végezze el a kirúgást.

  Természetesen nemcsak ezen múlt a mai vereség. Hiába támadtuk végig a meccset, a befejezéseknél nem volt szerencsénk, a vendégek egy szerencsés szabadrúgás góllal elvitték a három pontot.

  Csertői Aurél: -- Azt hiszem csapatom tökéletesen megvalósította mindazt, amit előre elterveztünk. Egyetlen hibát sem követtünk el, így a Ferencváros hiába mozgósított nagy energiákat, képtelen volt megtalálni játékunk ellenszerét. Gratulálok a csapatomnak, a mai teljesítményünkkel megérdemelten értünk el bravúrt az Üllői úton.

  Garami József: – Rendkívül csalódott vagyok a vereség miatt, aminek az okát abban látom, hogy a mai napon nekünk szinte semmi nem sikerült. A kapu előtti utolsó passzok mindig rossz helyre mentek, és ha egy kis szerencsére lett volna szükségünk, akkor azt ma hiába vártuk. A csapat végig küzdötte a mérkőzést, minden játékosom mindent megpróbált, 90 percen át támadtunk, de ez ma kevés volt, mivel a Siófok tökéletesen megszervezte a védelmét. Ellenfelünk ma megmutatta, hogy miért ők kapták eddig a legkevesebb gólt az NB I-ben. Ilyen felállt védelem ellen megoldás lehetett volna, ha vannak magas jól fejelő támadóink, de ezzel a fegyverrel mi sajnos nem operálhattunk. A közönségnek köszönöm a bíztatást, hiszen a csapathoz hasonlóan az utolsó percig nem adták fel, és végig buzdították a csapatot. Sajnálom, hogy ma nem tudtuk győzelemmel meghálálni ezt a bíztatást.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek. Hiába játszottunk nyomasztó mezőnyfölényben, a vendégek egyetlen lehetőségüket kihasználták és megnyerték a mérkőzést.
  92
  Jobboldali szabadrúgás után Dragóner 10 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  90
  A negyedik játékvezető három perc hosszabbítást jelzett.
  88
  Gera indításával Tököli ugrott ki, de a partjelző tévesen lest jelzett. (Nem ez volt az első eset.) Csatárunk reklamált a játékvezetőnél, amiért sárga lapot kapott.
  85
  Kiss ívelt be szabadrúgást a kapu elé a bal oldalról, de Csernyánszki lehúzta a labdát.
  83
  Kriston lőtte be laposan a jobb szélről a ladát a kapu elé, amit a kivetődő Csernyánszki a becsúszó Tököli elől szerzett meg.
  81
  Harmadszor cserélt a Balaton FC. Mészáros helyére Kőrösi állt be.
  77
  Kriston beadása után Penksa és Csernyánszki ütközött a levegőben, a vendégek kapusa elterült a földön, Gera pedig az üres kapuba passzolt, Kiss azonban nem adta meg a gólt. Amint ez kiderült, Csernyánszki is meggyógyult.
  76
  Gera 20 méteres szabadrúgása lepattant a sorfalról, Gerzson ismételt, másodszor Csernyánszki a bal sarok előtt vetődve fogta meg a labdát.
  75
  Usvat 20 méterről lőtt a kapunk fölé.
  72
  Újabb csere a vendégeknél. Sallait Györök váltja fel.
  71
  Először cseréltek a vendégek is. Csordás helyett egykori játékosunk, Sitku lépett pályára.
  69
  Penksa 18 méterről lőtt a kapu mellé.
  67
  Csere a mieinknél. Leandro helyett Sasu játszik tovább.
  65
  Lipcsei emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol László lerántotta Tökölit, Kiss ezúttal is továbbot intett.
  64
  Leandro két jó csel után 18 méterről lőtt, de a labda lepattant Virág kezéről, a játék mehetett tovább.
  61
  Gera a tizenhatoson belül mepróbált középre gurítani, a labda azonban elakadt a közbevetődő Kuttor kezében (!!). Az esettől másfél méterre (!!) álló Kiss Béla játékvezető azonban továbbot intett.
  59
  Lipcsei szöglete után a védők kifejelték a labdát, amely Kisshez került. Védőnk egyből lőtt, de a labda levágódott a vendégvédőkről és Csernyánszki menteni tudott.
  57
  Jobboldali beadás után a védőkről lepattant a labda, Penksa 12 méterről kapásból alig lőtt a kapu mellé.
  55
  Leandro kapu elé lőtt ladáját Tököli vetődve próbálta elérni, a labda kipattant Csernyánszkiról, de a siófoki kapus másodszorra megfogta a játékszert.
  52
  Leandro indította a bal szélen elfutó Tökölit, aki betört a tizenhatoson belülre, középre gurított, de Csernyánszki vetődve megszerezte a labdát a berobbanó Gera elől.
  50
  Szabadrúgáshoz jutottunk 24 méterre a siófoki kaputól. Lipcsei remekül csavarta el a labdát a sorfal mellett, amely centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
  48
  Csordás futott el a jobb szélen, egy csel után középre gurított, de Szűcs jó ütemben lépett ki a kapuból és Virág elől felszedte a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Az első félidőben Csernyánszki és Kuttor minden kirúgás eklőtt (még döntetlennél is) ugyanazt adta elő. Amikor a labda elhagyta az alapvonalat, Kuttor gyorsan előre futott, a kapus utána szólt, hogy “Kutya! Gyere vissza!”, ilyenkor a vendégek védője kényelmesen visszakocogott és elvégezte a kirúgást, ami így minden alkalommal közel egy percig tartott. Kiss Béla játékvezető jelezte, hogy emiatt egy percet hosszabbít. Talán jobb lett volna sárga lapot adni Csernyánszkinak vagy Kuttornak.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Dragóner buktatta Vöröst, amiért sárga lapot kapott.
  43
  Gera két ember között szöktette a bal szélen Leandrót, akinek beadása után Csernyánszki húzta le a labdát.
  41
  Kriston kapu elé lőtt labdáját Tököli fejelte fel a magasba, Csernyánszki Leandro elé öklözött, akinek 15 méteres kapáslövése a közbeugró Radicsról vágódott le.
  39
  Vörös ívelt be szabadrúgást a jobb szélről a kapunk elé, Dragóner kifejelt labdája László elé pattant, akinek kapáslövése Vukmirról pattant vissza a mezőnybe.
  37
  Leandro indításával Penksa futott volna el a bal szélen, de a labda megcsúszott a füvön és az alapvonalon túlra pattant.
  34
  Leandro kapu elé lőtt labdáját Csernyánszki szerezte meg Gera elől.
  31
  Leandro szerzett labdát a siófoki térfél közepén, egyből indította az egyedül kiugró Tökölit, de Radics sarkában elakadt a labda.
  28
  Gera passzolt Leandróhoz, akinek 20 méteres kapáslövése alig kerülte el a vendégek kapuját.
  25
  Vezet a Balaton FC. Vörös ívelt szabadrúgást a kapu elé, a labdát Kuttor a kapu közepébe fejelte (0-1).
  22
  Tököli passzolt Gerához, ő egyből kapu elé ívelt, Leandro 7 méterről fölé fejelt, de az asszisztens közben már lest jelzett.
  20
  Lipcsei előreívelt labdáját Csernyánszki húzta le Gera és Tököli elől.
  18
  Virág 24 méterről lőtt a kapunk mellé.
  16
  Penska cselezte ki Juhászt, aki buktatta Mareket. A vendégek játékosa sárga lapot kapott.
  15
  Gera átlépős csele után Vukmirhoz került a labda, melyet védőnk egyből a kapu elé lőtt, Csernyánszki Tököli elől mentett.
  12
  Kriston futott el a jobb szélen, beadása után Juhász fejjel tisztázott Tököli elől.
  10
  Gera előrevágott labdáját Penksa csúsztatta továb fejjel, de Csernyánszki jó ütemben lépett ki a kapujából és Tököli elől felszedte a labdát.
  6
  Lipcsei végzett el kis szögletet, majd a Tökölitől visszakapott labdát egyből belőtte a kapu elé, amit Virág fejelt ki a berobbanó Dragóner elől.
  4
  Vukmir ütközött Lászlóval a siófoki térfél közepén. A vendégek játékosa rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  2
  Lipcsei 18 méteres lövése Virág lábáról Csernyánszki kezébe pattant.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A siófokiak indították útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura. A találkozó előtt Rákosi Gyula köszöntötte Dragóner Attilát 200. bajnoki meccse alkalmából.
  .
  Kijöttek a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csíkos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban játszanak majd, a siófokiak tiszta fehérben lépnek pályára.
  .
  A két együttes befejezte a bemelegítést. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.
  .
  A mai mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik, a holnapi Halottak Napja alkalmából. Így emlékszünk azokra a ferencvárosi játékosokra és szurkolókra, akik már nincsenek közöttünk.
  .
  Ebedli Zoltán ma ünnepli 50. születésnapját. A jelenleg is a Ferencvárosnál dolgozó szakember 1973 és 1986 között 563 mérkőzésen (314 bajnoki-, 153 nemzetközi kupa-, 96 hazai díjmeccsen) lépett pályára és összesen 103 gólt szerzett. A magyar válogatottban 12-szer jutott szóhoz. Kétszer nyert bajnokságot, háromszor Magyar Kupát a Ferencvárosban.Boldog születésnapot Ebedli Zoli!
  .
  A vendégeknél Csertői Aurél Kovács Péterre három sárga lapja miatt nem számíthat. Nem tartott a siófokiakkal Potemkin Károly sem, akinek a héten elhunyt az édesapja. Egykori játékosunknak és családjának ezúton is szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket.
  .
  Garami József a mérkőzés előtt egy helyen változtatott a pénteken megadott összeállításon: Rósa helyett Penksa került a kezdőcsapatba. A mieink Szűcs- Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Penksa, Lipcsei, Zováth, Leandro -- Tököli, Gera összeállításban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Balog, Bognár, Szkukalek, Kapic, Rósa ésSasu vár bevetésre.
  .
  A mai mérkőzésen búcsúzik Kiss Béla a játékvezetéstől. A bírónak a mai, 107. bajnoki meccs lesz pályafutása utolsó élvonalbeli találkozója. A 45 éves bíró 27 évvel ezelőtt tette le a játékvezetői vizsgát és 1994 óta működik közre a első osztályban.
  .
  A vendégek is elkezdtek melegíteni.
  .
  Válogatott védőnk, Dragóner Attila ma játssza pályafutása 200. bajnoki meccsét. Draginak gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
  .
  Ebben a percben csapatunk kijött melegíteni a pályára.
  .
  Köszöntjük kedves Szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk hazai bajnoki meccse a Balaton FC ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST