2003.XI.29. Ferencváros – Újpest: 2-1

Gera Zoltán újabb mesteri gólja

Előzmények:

Megint mínusz 6 pont: Szerdán négy órás tanácskozás után kihirdették a május 30-ai Üllői úton történtek miatti ítéletet. A Ferencváros csapatától 6 bajnoki pontot levont a fegyelmi bizottság, az FTC-nek ebben a bajnokságban három hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie (már letöltötte az FTC ezt a büntetést), ezen kívül pedig az FTC Rt-nek 40 millió forintos büntetést kell fizetnie az MLL számára.

*

Garami József: – Furcsa, hogy ahányszor ítélnek mindig más a döntés. A fegyelmi bizottság eddig ilyen döntést nem hozott, most lemásolták az MLSZ által korábban meghozott ítéletet, és ezzel letolták magukról a felelősséget. A legfurcsább az, hogy egy csapatot kilátástalan helyzetbe hoznak egy, az előző bajnokságban történt rendbontást követően. Azt gondolom, hogy a csapat és a játékosok büntetése furcsa és megmagyarázhatatlan egy ilyen ügyben. Azt hiszem a Ferencváros rendkívül súlyos megbüntetésén kívül az illetékesek mást nem nagyon tettek a hasonló botrányok megelőzése érdekében. Ezt jól példázza, hogy a közelmúltban is történt több hasonló eset, mely után meglepően enyhe büntetések születtek. A Ferencváros valamiért más besorolás alá esik. Furcsa az is, hogy az ítélet éppen három nappal az Újpest elleni rangadó előtt született meg, azaz az illetékesek nem várták meg az idény végét, nem adták meg számunkra a lehetőséget, hogy zavartalanul készülhessünk az idei utolsó nagy rangadóra. Ez az időzítés komoly nehézségeket jelent számunkra az öltözőben is, hiszen játékosaimat érthetően érzékenyen érinti ez az újabb döntés. Összefoglalásképpen az a véleményem, hogy igazságtalan ítélet született.

Lipcsei Péter: – Mit mondhatnék? Tíz perccel ezelőtt még 2. helyen álltunk a bajnokságban, most negyedikek vagyunk. Úgy látszik ebben a bajnokságban a Ferencváros számára így dőlnek el a dolgok. Nem is akarok ezzel foglalkozni. Azt hiszem, akik ezt a döntést meghozták maguknak se tudják megmagyarázni, hogy miért a játékosokat büntetik, miért veszik el egy csapattól mindazt, amiért megdolgozott.

(2003. november 26.)

A mérkőzés:

Ferencváros – Újpest: 2-1 (1-1)
Üllői út, 9.000 néző, vezette: Dubraviczky Attila (Nagy I. A., Vámos)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Zs. Vukmir, Zováth – Kriston, Lipcsei (Szkukalek 74.), Kapic, Kiss Gy. – Gera (Penksa 92.), Tököli (Sasu 74.), Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Újpest FC: Vlaszák – Szélesi, Tamási (Nagy G. 46.), Juhár, Vanczák – Simek, Erős K. (Polonkai 63.), Farkas B., Rósa H. (Rajczi 76.) – Tokody, Kovács Z.
szakmai igazgató: Mezey György

Gól: Tököli (8.), Gera (58.) illetve Simek (22.)
Sárga lap: Kriston (19.), Kapic (39.), Tököli (45.) illetve Kovács Z. (19.), Rósa H. (60.), Szélesi (83.)

NS-jegyzokonyv-20031129Az orvosok félig tettek csodát: a pénteken vírusos fertőzéssel kórházba szállított Dragóner Attila nem épült fel, így nem lehetett ott a stadionban, pályára lépett viszont az ugyancsak gyomorrontással bajlódó Lipcsei Péter, persze az a kezdés előtt még kérdéses volt, hogy menynyire tudta magát túltenni a betegségen.

A Ferencváros szakmai igazgatója, Garami József egyébként eredeti terveit megváltoztatva nem nevezte a kezdők közé Rósa Dénest, viszont bizalmat kapott Adem Kapic. Újpesti részről is feljegyezhettünk egy változást: bekerült a csapatba az a Tokody Tibor, aki a két csapat legutóbbi Üllői úti mérkőzésén vezetéshez juttatta a vendégeket, ám akkor végül 2–1-re a hazaiak nyertek (a támadó egyébként Polonkai Attila helyére állt be).

A nagy rangadó a megszokottnál gyorsabb iramban kezdődött, bár az első percekben a mezőnyjáték dominált, csupán Gera Zoltán fejesénél hördült fel a publikum. Mindkét csapat alaposan megszervezte védekezését, volt, hogy Tököli Attilára két védő jutott, és a Tokody Tibor, Kovács Zoltán páros sem unatkozott Bognár Zsolt és Zováth János állandó társaságában. Aztán a 8. percben már ez is kevés volt, mert vezetést szereztek a zöld-fehérek – igaz, egy lila öngól révén… A gól után sem csökkent az iram, de a hátrányban lévő Újpest nem tudott eljutni a Ferencváros kapujáig, a hazaiak viszont némi mezőnyfölényre tettek szert a nem sokat mozgó vendégekkel szemben. Ezért is okozott némi meglepetést, hogy Simek Péter a félidő közepén egyenlíteni tudott. Ettől felbátorodott az Újpest, és egyre-másra kezdeményezte az akciókat, ám a hazaiak sem voltak restek, így igazán jó tempójú futballt láthattunk.

A látványosságra sem lehetett panasz, hiszen Simek Péter távoli kísérlete után a kapufán csattant a labda, majd ennél meghökkentőbb eseményt is feljegyezhettünk: az Újpest-szurkolók felőli részen Lipcsei Péter szeretett volna szögletrúgást elvégezni, és ott hatalmas kockacukorzápor fogadta…

A lefújás előtt még Tököli Attila fejelt meg egy labdát, amelyet Vlaszák Géza kiütött – a zöld-fehér játékosok szerint a gólvonalon belülről.

A második félidőt aktívabban kezdte a hazai gárda, de Vlaszák Géza jó napot fogott ki, és kétszer is bravúrral tudott hárítani. Ám az 58. percben már az ő képességeit is felülmúlta Gera Zoltán, hiszen a csatár lövése után a hálóban kötött ki a labda. A védelem felelősségét érdemes firtatni ebben az esetben, hiszen Gera Zoltán a tizenhatos vonalánál átvehette a labdát, megfordulhatott, és még lőhetett is.

A hátralévő időszakban a zöld-fehérek nem akarták erőltetni különösebben a futballt, az Újpest pedig nem tudta. Így aztán visszafogott második félidő után a fordulás utáni teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert a hazai gárda. Folytatódott viszont az Újpest rossz sorozata, a lilák legutóbb 1994-ben tudtak nyerni az Üllői úton, és immár az utolsó öt ferencvárosi látogatása alkalmával veszített.

Percről percre

5. perc: Lipcsei a jobb oldalról jobb lábbal ívelt középre szabadrúgásból, Gera a tömörülő és őt szorongató védők között öt méterről fejelte a labdát a bal sarok mellé.
8. perc: Kriston ballal csavart középre a jobb oldalról, ott Gera csúsztatott bele a labdába, az pedig így Tököli elé került. A Fradi-csatár a balösszekötő helyén visszafelé csinált egy cselt Szélesi mellett, majd itt tizenkét méterről, jobbal kapura lőtt. A labda a becsúszó Szélesi lábán felpattanva a meglepett Vlaszák fölött a kapu közepébe hullott. Öngól. 1–0
22. perc: Tokody szépen fordult le Vukmirról a bal oldalon, majd ballal középre passzolt vissza, ott üresen érkezett Simek, és 13 méterről jobb belső-vel laposan úgy lőtte a kapu közepébe a labdát, hogy az előtte még Szűcs Lajos térdén is megpattant. 1–1
30. perc: Tokodytól Simekhez került a labda, ő 22 méterről, a jobbösszekötő helyéről jobbal, belső rüszttel lőtt középre, a labda a bal kapufáról a meglepett Szűcs Lajos mögött a jobb oldalon pattant ki.
38. perc: Gerával szemben szabálytalankodtak a balösszekötő helyén, ám a játékvezető továbbot intett. Tamási felszabadító rúgás gyanánt a tőle egy méterre fekvő Gerát találta telibe a labdával, akinek fejéről az a balösszekötő helyén induló Tökölihez pattant. A támadó azonban kisodródott helyzetben, éles szögből, négy méterről ballal Vlaszákba lőtt, akiről aztán kifelé pattant a labda.
45. perc: Lipcsei jobbról ívelt középre szabadrúgásból, Tököli kissé balról hét méterről fejelt, a kapujába beeső Vlaszák a gólvonalnál a kapufára ütötte a labdát, és bár a ferencvárosi játékosok reklamálni kezdtek, Dubraviczky játékvezető gól és szöglet helyett inkább szünetet rendelt el.

20031129-ujpest-csapatkep47. perc: Leandro indította Tökölit, aki a rendkívül rosszul helyezkedő Vanczák mellett tisztán törhetett a kapu felé. A csatár tolt egyet a labdán, majd 11 méterről, ballal a jobb sarok felé lőtte, Vlaszák lábbal szögletre mentett.
57. perc: Simek remek cselekkel lendületesen futott el a jobb oldalon, majd középre csavart, Szűcs azonban kivetődve lehúzta a labdát az érkező Tokody elől.
58. perc: Kiss György a bal oldalról ívelt középre, Gera a kapunak háttal állva lábával a levegőbe felnyúlva vette át a labdát, majd 15 méterről, fordulásból, ballal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba.  2–1
73. perc: Nagy Gábor veszítette el a labdát a félpályánál, Kriston a bal oldalon induló Leandrót hozta játékba, aki remekül adta át a labdát Tökölinek a jobb oldalra. Ô visszapasszolt Gerának, aki 18 méterről, kapásból, jobbal lőtt, de “eltörte” a labdát, így az erőtlenül gurult a kapu felé. Érkezett Leandro, aki négy méterről, ballal teljesen tisztán a bal kapufa mellé pörgetett.

Fény és árnyék

Talán a régi idők békéje nevű akciónak, talán az utolsó fordulónak volt köszönhető, de mindenképpen örvendetes, hogy nagyon sokan látogattak ki az Üllői úti stadionba. Azonban az megjegyzendő: a két tábor továbbra sem tud normálisan együtt szurkolni, de bízunk benne, hogy hamarosan nemcsak a nézőszám emelkedik, hanem az intelligencia is.

Azt már eddig is tudtuk, hogy szűkek az Üllői úti stadion beléptető kapui. Az azonban egy újabb információ volt, hogy a jegytulajdonosoknak rettenetesen koszos rácsot kell magunk előtt tolni a belépéskor. A vékonyabb drukkereknek még nem is volt különösebb problémájuk, ám egy-két pocakos érdeklődőnek bizony rajta maradt a poros rács lenyomata a hasán és a hátán.

Nyilatkozatok:

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: “Rangadóhoz méltó, jó játékot hozott a találkozó. Örülök, hogy az Újpest minden futballistája és szakmai igazgatója is kiállt amellett, hogy a bajnokságnak a pályán kell eldőlnie. Nehéz szezon van mögöttünk, azt hiszem, ez a csapat a tavasszal meg tudja valósítani a céljainkat.”

Mezey György, az Újpest szakmai igazgatója: “Izgalmas, jó mérkőzés volt, olyan, amelyik látványos küzdelmet hozott. Volt egy kis szerencsénk is, de a Ferencváros jól szervezett, jó játékosállományú, erős csapat, és bizony megfelelő hatékonysággal használta ki a hat pont újbóli levonásában rejlő motivációs lehetőséget.”

Tököli Attila: – Egyszerűen nem értem, hogy miként fordulhat velünk elő az Újpest elleni hazai meccseken az, hogy a partjelző hibájából rendre elveszik a gólunkat. Tavasszal Lipcsei beadása után fejeltem gólt Vlaszáknak, de akkor a partjelző szerint Peti már az alapvonalon túlról kanalazta be a labdát. Szabadszemmel is látszott akkor is, hogy tévedett a partjelző, amit aztán a televíziós felvételek is bizonyítottak. Most ismét gólt fejeltem, ezúttal meg azt nem látta a partjelző, amit minden játékos, még az újpestiek is, hogy legalább fél méterrel bent volt a labda. Könnyű azt mondani, hogy ne reklamáljon az ember, de egy ilyen helyzet után ezt nehéz megállni. Egyébként ez a mostani fejes ugyanolyan volt, mint amilyet tavasszal fejeltem Vlaszáknak az 1-0-ra megnyert meccsünkön, amikor a 88. percben már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát. Szerencsére, akkor a játékvezető a közelben volt és gólt jelzett. Három érvényes fejes gólomból egyet adtak meg, ami csak azért fáj, mert ilyen rangadókon gólt szerezni nem mindennapi élmény.

*

A 2002-es év után idén is a Ferencváros gyűjtötte a legtöbb pontot az élvonalban a tavaszi és az őszi idény során. Az összesített tabella alapján három ponttal szereztünk többet a bajnok MTK-nál és öttel a Balaton FC (Siófok)-nál. A tavalyi évben óriási fölénnyel végeztünk az élen ezen a téren: akkor az Újpestre 22 pontot vertünk, az MTK-t is ennyivel múltuk felül, de a bajnok Zalaegerszeg is 20 pontot kapott tőlünk. Mindez azt jelenti, hogy Garami József irányítása alatt csapatunk másodszor lett az év csapata az év végi összesítésben. Ebben az évben összesen 31 bajnoki fordulót rendeztek (tavasszal 15-öt, ősszel 16-ot), csapatunk tizenhat meccset nyert meg. Ezzel a legjobb ezen a téren, és a legkevesebb vereség is a mi nevünkhöz fűződik. A legkevesebb gólt is mi kaptuk (holtversenyben a Debrecennel) – összesen 27-et. A legtöbb gólt 2003-ban a Videoton szerezte (52-t), mi 50-nel a másodikak vagyunk. Az alábbiakban közölt táblázatban természetesen nem szerepel az a négy csapat (Kispest, Dunaferr, Pécs, Lombard-Haladás), mely csupán az egyik idényben vett részt a küzdelmekben. Az Újpest csak a hatodik az összesítésben, sőt a Sopron még megelőzheti a lila-fehéreket, hiszen a Matáv eddig eggyel kevesebb meccset játszott a többieknél.

Az NB I rangsora a 2003-as eredmények alapján:

1. Ferencváros 31 16 10 5 50-27 58 p.
2. MTK 31 15 10 6 50-34 55. p.
3. Siófok/Balaton FC 31 15 8 8 42-29 53 p.
4. Debrecen 31 14 9 8 47-27 51 p.
5. Videoton 31 13 7 11 52-36 46 p.
6. Újpest 31 10 12 9 37-34 42 p.
7. Sopron 30 11 8 11 44-43 41 p.
8. ZTE 31 11 5 15 47-52 38 p.
9. Békéscsaba 30 8 8 14 31-48 32 p.
10. Győr 31 5 10 16 30-48 25 p.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2003.XI.29. Ferencváros – Újpest: 2-1 bejegyzéshez

 • SZÉP, MINT MINDIG ÉNNEKEM…
  FÉL ÉVVEL A MECCS UTÁN PEDIG BAJNOKI CÍM _ 28-ADSZOR !
  EGYEDÜLÁLLÓ FRADI, M I N D E N TEKINTETEBEN !

 • ftc.hu: Csapatunk az Arany Ászok Liga idei utolsó fordulójában az Üllői úton magabiztos győzelmet aratott az Újpest ellen. A mieink a lila-fehérek elleni győzelemmel az Arany Ászok Ligában a második helyen zárták az őszi idényt, a Demján-Bozóky-Szieben Ligában a harmadik pozíciót foglaljuk el.

  Ferencváros – Újpest: 2-1 (1-1)
  Üllői út, 11.000 néző, vezette: Dubraviczky (Nagy I., Vámos T.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Zováth – Kriston, Lipcsei (Szkukalek 75.), Kapic, Kiss Gy. – Gera (Penksa 91.), Tököli (Sasu 75.), Leandro

  Újpest FC: Vlaszák – Szélesi, Tamási (Nagy 46.), Juhár, Vanczák – Simek, Erős (Polonkai 63.), Farkas, Rósa H. (Rajczi 77.) – Tokody, Kovács

  Gól: Tököli (8.), Gera (58.) illetve Simek (22.)
  Sárga lap: Kriston (19.), Kapic (39.), Tököli (45.) illetve Kovács (19.), Szélesi (83.)

  Az újpestiek ellen remekül kezdtünk. Az első támadásunk rögtön góllal zárult. Kriston ívelt keresztbe szabadrúgást, Gera továbbcsúsztatta a labdát Tökölihez, csatárunk pedig Vlaszák fölött a hálóba emelt (1-0). Csatárunk lövésébe a menteni igyekvő Szélesi még beleért. Vezetésünk után is mi irányítottuk a játékot, a 20. percben Tamási a tizenhatoson belül kézzel ütötte el a labdát, de a játékvezető továbbot intett. Két perccel később teljesen váratlanul egyenlített az Újpest: jobboldali beadás után Simek kapásból a kapu közepébe lőtt, Szűcs még beleért a lövésbe, de védeni nem tudott. A 26. percben Tököli egy gyönyörű visszahúzós csellel két újpesti védőt is becsapott, Juhár és Tamási együtt csúsztak az alapvonalon túlra, beadása után azonban mentettek a vendégek. A csel viszont gyönyörű volt. Mi birtokoltuk többet a labdát, egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, az újpestiek semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A 43. percben a szögletet elvégezni készülő Lipcseit a vendégszurkolók kockacukorral megdobálták, emiatt rövid ideig állt a játék. Reméljük, a liga ellenőre is látta az esetet és feljegyezte a történteket, csakúgy, mint azt, amikor a találkozó elején a vendégszurkolók petárdát dobtak a ferencvárosi szurkolók közé. A 45. percben Vámos partjelző lépett elő főszereplővé. Lipcsei végzett el gyorsan egy szabadrúgást a jobb szélről, beadása után Tököli fejesét védte Vlaszák. A szabadrúgást viszont meg kellett ismételni, mert a partjelző bent volt a pályán és ki akarta mérni a kilenc méteres távolságot. A megismételt szabadrúgás után Tököli fejesét Vlaszák feltehetően a gólvonal mögül ütötte ki, a partjelző az ötössel egymagasságban állva továbbot intett. Az ATV-n a Fradi TV vasárnap este a teljes meccset felvételről közvetíti, ott majd kiderül, hogy igaza volt-e a bírónak.

  A második félidő úgy indult, hogy Mezey György, a vendégek szakmai igazgatója tévedésből a mi kispadunkra ült le. A pályán a 47. percben Tököli remek csellel csapta be Vanczákot, lövését azonban Vlaszák védte. Továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, egyértelműen jobban játszottunk az újpestieknél. Az 58. percben megérdemelten jutottunk vezetéshez. Kiss gurított vissza Gerához, aki 20 méterről, fordulásból, ballal hatalmas gólt lőtt (2-1).A 73. percben kevés hiányzott ahhoz, hogy növeljük az előnyünket. Gera lövésébe Tököli tette bele a lábát, de Vlaszák óriási bravúrral védett. A hátralévő időben is mi irányítottuk a játékot, a vendégek előtt egyetlen komoly lehetőség sem adódott, ezért teljesen megérdemelten nyertünk.

  Garami József: -- Rangadóhoz méltó mérkőzés volt, nagyon örülök a három pontnak. Nagyon jólesett, hogy az újpestieknél mindenki, vezetők, edzők, játékosok azt mondták a hat büntetőponttal kapcsolatban, hogy nem szerencsés ez a döntés, a zöld gyepen kell eldőlnie a bajnokságnak. Mezey György véleménye azért is nagyon érdekes ebben a kérdésben, mert ő tagja az MLSZ elnökségének, így legalább egy támogatónk biztosan akad az illetékesek között. Köszönöm a csapatnak, hogy ebben a nehéz helyzetben is jól szerepelt és a pályán szerzett pontok alapján versenyben vagyunk az első helyért.

  Mezey György: -- Mindenekelőtt gratulálok a Ferencvárosnak. Nagyon jó, izgalmas mérkőzésen, a közönség végigszurkolta a látványos, eseményekben gazdag találkozót. Mezőnyfölényünk ellenére úgy érzem, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, kicsit szerencséjük is volt a hazaiaknak a Fradi jól használta ki a mínusz hat pont motivációs lehetőségét. Mégegyszer gratulálok a Ferencvárosnak.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, magvan a három pont!! A lefújás után egy újpesti szurkoló a vendégszektorból be akart mászni a pályára, de beleesett a nézőteret a pályától elválasztó árokba. A drukker elvesztette az eszméletét, de a mentőautóban ellátták a sérülését.
  91
  Harmadszor is cseréltünk: Gera helyére Penksa állt be.
  90
  A negyedik játékvezető két perc hosszabbítást jelzett.
  86
  Sasu indításával Gera eygedül tört kapura, de a partjelző lest jelzett. Határeset volt, vasárnap este 21 órától az ATV-n Fradi TV jóvoltából megnézhetjük majd, hogy igaza volt-e a játékvezetői hármasnak.
  83
  Szélesi rátartott Leandro lábára, amiért sárga lapot kapott.
  81
  Vlaszák rúgta előre a labdát, amit Tokody csúsztatott tovább Kovács elé. A vendégek csatára elől Vukmir az utolsó pillanatban mentett.
  77
  Harmadszor cserélt az Újpest. Rósa H. helyett Rajczi játszik tovább.
  77
  Kapic szöglete után Kiss Gy. fejelt a bal sarok mellé.
  75
  Kettős csere a mieinknél: Lipcsei és Tököli helyett Szkukalek és Sasu állt be.
  73
  Gera lapos lövésébe Tököli beletette a lábát, a másik irányba pattanó labdát Vlaszák az alapvonalon túlra ütötte.
  70
  Simek emelt be szabadrúgást a kapunk elé, Szűcs magabiztosan lehúzta a labdát.
  68
  Leandro indította 30 méteres passzal Tökölit, aki elől Vlaszák a tizenhatos vonaláig kifutva vette fel a labdát.
  65
  Simek jobboldali szabadrúgása után Kriston fejelte ki a mezőnybe a labdát.
  63
  Másodszor cserél az Újpest. Erős helyett Polonkai játszik tovább.
  60
  Rósa H. a felezővonalnál visszahúzta Lipcseit, amiért sárga lapot kapott.
  58
  Vezetüünk!!! Kisspasszolt Gerához, aki 20 méterről, fordulásból, ballal óriási gólt lőtt a bal sarokba (2-1).
  57
  Simek futott el a jobb oldalon, beadása után Szűcs bátor kivetődéssel szerezte meg a labdát Tokody elől.
  55
  Leandro 20 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  52
  Tokody tört be nagy lendülettel a tizenhatosunkon belülre, visszagurított Kovácshoz, aki elől Bognár az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
  50
  Kapic emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Gera visszafejelte Tökölihez, de Juhár tisztázott.
  48
  Gera 15 méterről lőtt, Vlaszák vetődve a jobb sarok előtt fogta meg a labdát.
  47
  Leandro indításával Tököli lépett ki, egy megkerülős csellel bescapta Vanczákot, lovését azonban Vlaszák kiütötte, a védők pedig az oldalvonalon túlra rúgták a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő, az újpestiek indították útjára a labdát. A pálya szélén is történt említésére méltó esemény: Mezey György tévedésből a mi kispadunkra ült le. Lipcsei Gábor szólt az újpesti szakembernek, hogy eltévesztette a kispadot. Közben odaért Garami József is, aki csak annyit mondott: “ha megengedi uram, leülnék a helyemre, köszönöm.”
  46
  Hamarosan kezdődik a második félidő. Az újpestieknél Tamási helyett Nagy játszik majd, nálunk nem volt csere.
  45
  Dubraviczky lefújta az első félidőt. A játékoskijáróban Rósa Henrik, az újpestiek játékosa azt mondta Tökölinek, hogy a labda fél méterrel beljebb volt, erre csatárunk ennyit válaszolt: “rendben, de ezt a partjelzőnek is látnia kellett volna.”
  45
  Lipcsei végzett el gyorsan szabdrúgást a jobb oldalról, Tököli fejesét Vlaszák védte, a játékvezető azonban megismételtette a szabadrúgást, mert Vámos partjelző bent volt a pályán és ki akarta mérni a 9 métert. Miután wez megtörtént, Lipcsei újra beadott, Tököli lövését a jobb sarok elől (talán a gólvonal mögül) ütötte ki Vlaszák, ezt majd az ATV-n vasárnap este, a Fradi TV-n lehet megitélni. Csapatunk azonnal a partjelzőhöz rohant, aki a fejesnél az ötössel egymagasságban állt és onnan jelezte, hogy nem volt bent. Játékosaink közül Dubraviczky Tökölinek adott sárga lapot.
  43
  Lipcsei végzett volna el szögletet a bal szélről, a vendégszurkolók elől. Az újpesti drukkerek azonban kockacukorral dobálták meg csapatkapitányunkat, aki cask rövid szünet után végezhette el a szögletet. A rövid sarokhoz lőtt labdát Juhár vágta ki.
  39
  Kapic a felezővonalnál egy rosszütemű becsúszás után Kovács lábát találta el, szlovén légiósunk sárga lapot kapott.
  38
  Kriston adott be jobbról, Gerát ellökték, Dubraviczky előnyszabályt ítélt, mert Tökölihez került a labda, csatárunk 7 méteres lövését Vlaszák óriási bravúrral, lábbal védte.
  37
  Tököli kényszerítőzött Leandróval, a visszakapott labdát 20 méterről kapásból a kapu fölé lőtte.
  35
  Tököli szerzett labdát a felezővonalnál, egyedül lépett volna ki, amikor Juhár visszahúzta, a játékvezető továbbot intett.
  33
  Gera két védőt is kicselezett, amikor Vanczák feltartotta, Dubraviczky továbengedte a játékot.
  31
  Lipcsei három újpesti között Gerához passzolt, ő sarokkal egyből Kisshez továbbított, mielőtt azonban védőnk 14 méterről lőtt volna, Juhár az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
  29
  Gera szerzett harcosan labdát a jobb szélen, egyből a kapu elé emelt, Tamási csukafejessel tisztázott Tököli elől.
  26
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, lefutott az alapvonalig, ahol egy visszahúzós csellel Juhárt és Tamásit is becsapta, mindkét újpesti a pályán túlra csúszott, lapos beadása azonban elakadt egy védőben.
  24
  Farkas és Kapic csatázott egymással a labdáért. A két játékos összerúgott egymással, Kapic egy rövid ápolásra is szorult, de folytatni tudja a játékot.
  22
  Egyenlített az Újpest. A bal oldalról laposan középre lőtt labdát Simek egyből, 6 méterről a kapu közelébe lőtte (1-1). Szűcs vetődve beleért a labdába, de menteni nem tudott.
  20
  Tököli kényszerítőzött ÍGerával, a visszaadott labdába Tamási beleért, amely így Leandro elé pattant. Leo egyből a tizenhatoson belülre emelt, Tamási estében kézzel elütötte a labdát Gera elől, Dubraviczky azonban 11-es helyett lökés címén kifelé ítélt szabadrúgást.
  19
  Kriston és Kovács akaszkodtak össze a térfelünk közepén, mindketten sárga lapot kaptak.
  17
  Tamási visszajött a pályára.
  14
  Leandro ívelt be szabadrúgást a bal szélről, Gera továbbcsúsztatta a labdát Tökölihez, de a partjelző közben lest jelzett. Tamási közben letn maradt a földön, a vendégek játékosát hordágyon viszik le a pályáról.
  12
  Vukmir indította Gerát, aki elől Vanczák hazaadta a labdát Vlaszáknak.
  8
  Vezetüünk!!! Kriston ívelt keresztbe a jobb oldalról, Gera megcsúsztatta a labdát, amely Tököli elé került, akinek lövése egy bevetődő védő lábán megpattanva Vlaszák feje fölött a hálóba hullott (1-0).
  7
  Kovács 17 méterről két méterrel a kapunk fölé lőtte a labdát.
  6
  Lipcsei lőtt be szögletet a jobb oldalról, az előrevetődő Gera alig csúsztatott a bal sarok mellé.
  4
  Kapic próbálta meg kiugratni Tökölit, de a labda elakadt Juhár lábában.
  2
  Kriston ívelte be a labdát a tizenhatoson belülre, de Gera elől Tamási fejjel tisztázott.
  1
  Elkezdődött a mérkőzé, mi indítottuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Szieben László végül nem jött ki a pályára.
  .
  Ebben a pillanatban kivonultak a csapatok a pályára. Az újpestiek több petárdát is felrobbantottak, sajnos a ferencvárosi szurkolók közé is átdobtak egy petárdát. Reméljük, a liga ellenőre szorgalmasan és figyelmesen jegyzetelt…
  .
  Hamarosan jönnek ki a csapatok, együtt a két klub legendás játékosaival. Információink szerint az újpesti legendák között vonul majd Szieben László, a liga elnöke is.
  .
  A mérkőzést az Üllői úton nézi végig a Ferencváros új befektetője, Kovács Ádám, aki “csak” annyit üzent: HAJRÁ FRADI!
  .
  A mieink zöld-fehér csíkos mezben fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak majd, a vendégek tiszta lilában lépnek pályára.
  .
  A vendégek összeállítása: Vlaszák -- Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák -- Simek, Erős, Farkas, Rósa H. -- Tokody, Kovács
  .
  A mieinknél pénteken Dragóner Attila vírusos gyomorfertőzést kapott, kórházba vitték, így nem tudta vállalni a játékot. Lipcsei Péter is elrontotta a gyomrát, de csapatkapitányunk szerencsére vállalja a játékot. A mieinkSzűcs -- Bognár, Vukmir, Zováth -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Kiss Gy. -- Gera, Tököli, Leandro összeállításban játszanak, a kispadon Udvarácz, Botis, Szkukalek, Rósa Dénes, Károlyi, Sasu, Penksa vár bevetésre.
  .
  A 100% Fradi című hetilap kezdeményezésére az elmúlt hét a régi idők békéje jegyében telt. A kezdeményezés célja, hogy visszatérjen a lelátóra a régi idők jó hangulata. A Ferencváros ezért a mai mérkőzésre meghívta az elmúlt évtizedek felejthetetlen Fradi-Újpest rangadók főszereplőit, akik a pályán kézfogással demonstrálják, hogy bár a meccseket mindkét együttes mindig nagyon komolyan vette, a játékosok csak 90 percig ellenfelek, a pályán kívül jóbarátok. A kézfogás után a ferencvárosi és újpesti legendák a XV-ös szektorból közösen nézik végig a mérkőzést.
  .
  A mai mérkőzést a televízió nem közvetíti élőben, de vasárnap 21 órától a Fradi TV extra kiadásában az ATV-n felvételről az egész találkozót meg lehet tekinteni.
  .
  Már mindkét csapat játékosai a pályán melegítenek. Az újpestiek pár perccel a mieink előtt jöttek ki. A lelátón fél órával a kezdés előtt már mintegy négyezer szurkoló foglal helyet.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk idei utolsó tétmeccse az Arany Ászok Ligában. Az ellenfél az ősi rivális Újpest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST