2003.XI.8. Videoton – Ferencváros: 1-2

2 hozzászólás a(z) 2003.XI.8. Videoton – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus csatában, nagyon jó iramú mérkõzésen az utolsó percekben szerzett gólokkal nyert idegenben a saját pályáján eddig veretlen Videoton ellen.

    Videoton – Ferencváros: 1-2 (1-0)
    Székesfehérvár, 8.000 néző, vezette: Juhos (Gyarmati, Hegyi)

    Videoton: Tudor – Koller, Ristic, Kóczián – Tereánszki-Tóth, Tóth B., Dvéri, Szabó T. (Szalai 71.), Voicu – Magasföldi, Hercegfalvi

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Zováth – Kriston, Kapic (Penksa 46.) Lipcsei, Kiss Gy. – Gera, Tököli, Leandro

    Gól: Dvéri (40.), illetve Dragóner (83.), Tököli (88.)
    Sárga lap: Tudor (84.) illetve Tököli (82.)

    A fehérváriak kezdtek aktí­vabban, a mérkõzés elején többet birtokolták a labdát és veszélyesebben is játszottak a mieinknél. A 6. percben Hercegfalvi közeli fejesét védte Szûcs. Öt perccel késõbb óriási lehetõséget szalasztottunk el. Lipcsei ugratta ki Tökölit, aki elhúzta a labdát Tudor mellett, majd középre passzolt, Leandro 12 méterrõl lõtt, a labda azonban kivágódott a gólvonalon helyezkedõ fehérvári védõkrõl. A folytatásban a mezõnyben kiegyenlí­tett küzdelem zajlott, de a kapu elõtt sokáig csak a hazaiaknak volt veszélyes helyzetük. A 19. percben Dvéri, a 25.-ben Voicu lövésénél kellett Szûcsnek védenie. A hazai védõk rendkí­vül szigorúan õrizték Gerát és Tökölit, csatárainkra állandóan két-két õrzõ vigyázott. A vendéglátók sem tudtak közvetlenül a kapunk elé kerülni, távolról azonban – fõleg Dvéri – rendkí­vül veszélyes lövésekkel próbálkoztak. A 40. percben a játék addigi képe alapján megérdemelten jutott elõnyhöz a Videoton. Voicu beadása után Dvéri 11 méterrõl lõtt a jobb sarokba (1-0).

    A második 45 percben a hazaiak vezetésük birtokában visszahúzódtak a térfelükre és kontrákra próbáltak játszani, ezenkí­vül igyekeztek széttördelni a játékot. Az utolsó fél órában gyakorlatilag csak a fehérvári térfélen folyt a játék, védõink, Vukmir és Dragóner is egyre többször kapcsolódtak be a támadásainkba. Az 59. percben Tököli egyenlí­thetett volna, de 14 méteres lövését Tudor óriási bravúrral védte. Negyed órával késõbb Lipcsei 20 méteres szabadrúgása után a labda a két kapufa találkozási pontjáról pattant az alapvonalon túlra. A hazaiak egyetlen veszélyes helyzete a második félidõ 80. percben maradt ki, amikor Dvéri 20 méteres szabadrúgása után Szûcs a felsõ sarok elõl óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát. Két perccel késõbb Tököli betört a tizenhatoson belülre, ahol Koller kezére pattant a labda, de nem kaptunk tizenegyest. Ezt Tököli nehezményezte, amiért Juhos felmutatta neki a sárga lapot. Csatárunknak ebben a szezonban ez volt a harmadik sárgája, ezért a következõ fordulóban a Békéscsaba ellen nem léphet pályára. A befejezõ tí­z percre a házigazdák szemmel láthatóan elfáradtak, teljesen beszorultak. Az óriási nyomást nem is bí­rták végig. A 83. percben még szerencséjük volt, amikor Leandro beadását követõen Gera 5 méterrõl, elõrevetõdve a kapufára fejelte a labdát, de egy perccel késõbb már nem volt kegyelem: Lipcsei adta be a labdát, melyet Dragóner a hálóba fejelt, úgy, hogy még Kóczián is beleért (1-1). A mieink nem csökkentették az iramot, nem elégedtek meg az egy ponttal, a Videotonnak pedig nem volt ereje újí­tani. A 89. percben megszereztük a gyõztes gólt. Kiss remekül indí­totta Lipcseit, aki három védõt is kicselezett, majd középre passzolt és Tököli 10 méterrõl a hálóba lõtt (1-2).

    A hátralévõ idõben elõnyünket magabiztosan õriztük meg. Csapatunk nagy iramú, izgalmas mérkõzésen gyõzött és megerõsí­tette vezetõ helyét a tabellán. Ebben a szezonban nekünk sikerült elõször nyernünk a Videoton otthonában.

    Garami József: -- Nagyon boldog vagyok, – s nem csak a 3 pont miatt – hiszen ismét megmutatta a csapat, hogy van tartása, és igazi egységet alkot, hiszen vesztett helyzetből tudtunk jó játékkal fordí­tani. A meccs elején mi léptünk fel támadólag, és az első 20 perc után gólokkal vezethettünk volna, de sajnos a kapu előtt többször hibáztunk. Aztán a Videoton átvette az irányí­tást, és el kell ismerni, hogy fölényben futballozott, ennek ellenére nagyon buta védelmi hibából kaptunk gólt. A második játékrészben végig mi támadtunk, volt olyan időszak, amikor a Videoton ki se tudott jönni a kapuja előteréből; két kapufát is rúgtunk. Amikor talán már csak kevesen hittek az egyenlí­tésben, a csapat küzdeni tudása meghozta a sikert, és a hajrában szerzett két góllal egyértelműen megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Remélem, ezzel a sikerrel egy kicsit kárpótolni tudtuk szurkolóinkat a múlt heti hazai vereségért. Szeretném megköszönni mindazoknak a buzdí­tást, akik eljöttek Székesfehérvárra, és belehajszolták a csapatot a győzelembe.

    Csank János: -- Véleményem szerint a Ferencváros mindkét találata szabálytalan körülmények közepette született. Talán jobb lett volna, ha 0-0 a félidőben az állás, hiszen az egygólos vezetéstől többen is megijedtek csapatomból, amit nem értek. A Fradi jól harcolt, és kihasználta a „mieink” idegességét.

  • 92
    Vége, megnyertük!!! Csapatunk óriási küzdelemben, 0-1-ről fordí­tva a hajrában szerzett két góllal nagyon értékes három pontot hozott el Székesfehérvárról. A Videotonnak ez volt ebben a szezonban az első hazai veresége, mi pedig megerősí­tettük vezető pozí­ciónkat a tabellán.
    91
    Fehérvári szöglet, Tudor is előrejön. Dvéri beadása után Dragóner fejeli ki a labdát.
    90
    A tartalék játékvezető két perc hosszabbí­tást jelzett.
    89
    Vezetüünk!!! Kiss indí­totta Lipcseit, aki kicselezett három védőt, majd középre passzolt és Tököli 10 méterről a hálóba lőtt (1-2).
    87
    Dvéri végzett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról. A rövid sarokra csavart labdáját Szűcs gyors vetődéssel fogta meg.
    84
    A gól után Tudor, a hazaiak kapusa reklamált a partjelzőnél, mert szerinte szabálytalankodtak vele. A hazai kapus sárga lapot kapott.
    84
    Egyenlí­tettünk! Lipcsei beadása után Dragóner 6 méterről a hálóba csúsztatta a labdát (1-1).
    83
    Leandro beadása után Gera előrevetődve 5 méterről a kapufára fejelte a labdát.
    82
    Gera indí­tásával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, megpróbálta elpörgetni a labdát Koller mellett. A labda Koller kezére pattant, Juhos nem í­télt 11-est a javunkra, amit Tököli kifogásolt a játékvezetőnél, amiért sárga lapot kapott. Csatárunknak ez volt a harmadik sárgája, ezért nem játszhat a következő fordulóban a Békéscsaba ellen.
    80
    Dvéri 20 méteres lövése után Szűcs gyönyörű mozdulattal a felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.
    78
    Tököli í­velt középre, Penksa visszafejelt labdáját Tudor merész vetődéssel szerezte meg Gera elől.
    76
    Szalai tört előre nagy lendülettel, két jó cselt is bemutatott, amikor Zováth megállí­totta.
    74
    Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól. Lipcsei lövése után a labda a bal felső saroknál a két kapufa találkozási pontjáról pattant az alapvonalon túlra, Tudornak esélye sem lett volna a hárí­tásra.
    71
    Először cseréltek a hazaiak. Szabó helyére Szalai állt be.
    67
    Szabó próbálta meg kiugratni Hercegfalvit, de Lipcsei lefülelte az átadást.
    64
    Gera 20 méterről alig lőtt a kapu mellé.
    62
    Tereánszki-Tóth futott el a jobb szélen, de mielőtt beadta volna a labdát Penksa becsúszva szögletre mentett.
    59
    Tököli cselezte ki Kollert, 14 méteres félmagas lövése után Tudor óriási bravúrral ütötte az alapvonalon túlra a labdát.
    58
    Tudor meggyógyult, folytatódhat a mérkőzés.
    57
    Leandro beadása után az ötösön Dragóner csúsztatta tovább a labdát Gerához, aki 12 méterről a kapu mellé lőtt. A fejesnél Dragóner ütközött a hazaiak kapusával, Tudor lent maradt a földön, jelenleg ápolják.
    56
    Tököli tört be a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőni tudott volna, Koller becsúszva szögletre mentett.
    53
    Hercegfalvi tört be a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott Magasföldihez, aki kapásból a kapunk fölé bombázott.
    52
    Szabadrúgáshoz jutottunk 18 méterre a hazai kaputól. Gera lövése fél méterrel szállt a kapu fölé.
    50
    Gera passzolt Tökölihez, aki kicselezte Kollert, majd visszagurí­tott Gerához, akit négyen vettek körbe. Gerzson egy csel után megpróbált visszapasszolni Tökölihez, de Tóth B. szerelt.
    47
    Kriston passzolt a tizenhatoson belül keresztbe futó Gerához, csatárunk megpróbálta kapáslövésre visszagurí­tani a labdát Kristonhoz, de a védők közbeléptek és mentettek.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A házigazdák nem cseréltek.
    45
    A szünetben egy csere lesz a mieinknél. Kapic helyett Penksa lép pályára. Ez természetesen szerkezeti változásokkal is jár. Penksa előremegy a támadósorba, Zováth a védősorból fellép Kapic helyére, Kiss György pedig a középpálya bal oldaláról visszamegy a balhátvéd posztjára.
    45
    Vége az első félidőnek.
    44
    Tököli kapott egy jó labdát a fehérvári térfélen, de hárman is körülvették. Csatárunk két embert becsapott, de a harmadik szerelni tudott.
    42
    Leandro indí­totta Kristont, aki elől Tereánszki-Tóth rúgta el a labdát.
    40
    Vezet a Videoton. Jobboldali beadás után Dvéri 11 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).
    39
    Dvéri próbált meg kilépni a védőink közül, de Vukmir remek ütemű szereléssel állí­totta meg.
    35
    Dvéri ugratta ki Voicut, akinek 14 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte ki, a labda Tóth Baklázshoz pattant, aki 8 méterről az üres kapu fölé fejelt.
    34
    Gera emelte Lipcsei felé a labdát, de csapatkapitányunk elől Voicu fejjel mentett.
    33
    Dvéri beadása után Szűcs húzta le a labdát.
    31
    Dvéri 26 méteres lövését védte Szűcs.
    28
    Lipcsei indí­tásával Gera lépett volna ki a védők közül, de Tóth B. fejjel tisztázott.
    25
    Szabadrúgáshoz jutottunk 23 méterre a kaputól. Gera a kapu fölé lőtte a labdát.
    23
    Dvéri passzolt Voicuhoz, akinek 14 méteres lövése kipattant Szűcsről, Hercegfalvi ismételt volna, előtte azonban rátartott kapusunk lábára, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást.
    21
    Szabó indí­tásával Hercegfalvi lépett ki, de Szűcs merész vetődéssel megszerezte a hazai csatár elől a labdát.
    20
    Gera két védő között szöktette Tökölit, aki elől Tudor rúgta el a labdát, de közben a partjelző már lest jelzett, Juhos pedig lefújta az akciót.
    19
    Dvéri 25 méteres lövését Szűcs öklözte vissza a mezőnybe.
    16
    Voicu az ötös sarkáról középre gurí­tott, Hercegfalvi kapáslövése az önfeláldozóan közbevetődő Vukmirról pattant az alapvonalon túlra.
    14
    Dvéri ugratta ki Magasföldit, aki elől Dragóner szögletre mentett.
    11
    Lipcsei indí­tásával Tököli lépett ki, elhúzta a labdát Tudor mellett, de nagyon kisodródott, középre gurí­tott, Leandro tizenkét méteres lövése azonban kivágódott a gólvonalon kétségbeesetten menteni próbáló védőkről.
    10
    Tököli kapott labdát a felezővonalnál, jól tört előre, majd 25 méterről a kapu fölé lőtt.
    8
    Lipcsei szöglete után Gera csúsztatott a kapu mellé.
    7
    Dvéri 25 méteres középre tartó lövését Szűcs magabiztosan megfogta.
    6
    Voicu í­velt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, Hercegfalvi 8 méteres fejesét Szűcs óriási bravúrral ütötte szögletre.
    4
    Tököli futott el a jobb szélen, középre passzolt Leandróhoz, aki 12 méterről, fordulásból alig lőtt a bal sarok mellé.
    2
    Hercegfalvi 30 méterről lőtt a kapunk mellé.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indí­tották útjára a labdát.
    .
    Most jönnek ki az együttesek a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak, a hazaiak piros-kékben lépnek pályára.
    .
    A csapatok bevonultak az öltözőbe, rövidesen kezdődik a találkozó.
    .
    Gyepes Gábor is elkí­sérte csapatunkat a Videoton elleni idegenbeli találkozóra. Válogatott védőnk februári térdműtéte után a hét eleje óta ismét teljes intenzitással tud edzeni. Gyepi csak tavasszal léphet pályára csapatunkban. Játékosunk a kezdés előtt az öltözőfolyosón kedélyesen beszélgetett Csank Jánossal, a hazaiak szakvezetőjével, akit természetesen futballistáink többsége régi ismerősként üdvözölt.
    .
    A felújí­tott fehérvári stadionban pazar körülmények fogadták a mieinket. Tavaly még konténerekben kellett átöltözniük játékosainknak, most azonban hatalmas öltözőhelyiségek, nyugat-európai szintű masszí­rozó szoba, jakuzzi áll a csapatok rendelkezésére. Játékosaink meg is jegyezték, jó lenne, ha már az Üllői úti stadionban is hasonló körülmények között lehetne készülni a találkozókra.
    .
    A fehérvári szurkolók valami különleges koreográfiával készülhetnek a meccsre, ugyanis egy hatalmas, egész szektort betakaró drapériát tekernek össze. Óriási a sürgés-forgás a hazai drukkerek között, a mi szurkolóink a másik oldalon csendben várják a meccs kezdetét.
    .
    A hazaiak összeállí­tása: Tudor -- Koller, Ristic, Kóczián -- Tereánszki-Tóth, Tóth B., Dvéri, Szabó T., Voicu -- Magasföldi, Hercegfalvi.
    .
    A két együttes szinte egyszerre kezdett el melegí­teni. A kellemes időjárás ellenére 20 perccel a kezdés előtt csak pár százan vannak a lelátón.
    .
    Garami József a ma délelőtti átmozgató edzés után több helyen is módosí­tott a kezdőtizenegy összeállí­tásán. Bekerült az együttesbe többek között Adem Kapic is, aki jövő szombaton a szlovén válogatottal játszik EB-pótselejtezőt Horvátország ellen. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Zováth -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Kiss Gy. -- Gera, Tököli, Leandro felállásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Bognár, Szkukalek, Huszti, Rósa, Penksa és Sasu vár bevetésre.
    .
    Kezdőcsapatunk tagjai közül Dragóner Attilának, Lipcseinek és Tököli Attilának egyaránt két-két sárga lapja van. Ez azt jelenti, hogy ha bármelyikük kap ma egy figyelmeztetést, akkor a következő fordulóban, a Békéscsaba elleni hazai találkozónkon nem léphetnek pályára.
    .
    Lipcsei Péter hétközben kisebb vádlisérülésre panaszkodott, ezért két napig nem is edzett, de szerencsére pénteken már ismét együtt dolgozott a többiekkel és vállalni tudta a játékot.
    .
    Köszöntjük kedves Szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idegenbeli bajnoki mérkőzése a Videoton ellen. A Legfőbb Ügyészség hétközben benyújtott óvása nyomán visszakaptuk a liga és az MLSZ által törvénytelenül levont hat pontot, í­gy az első helyen állunk a bajnokságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ