2003.XI.8. Videoton – Ferencváros: 1-2

20031108-videoton-csapatkep

Mezszaggató, nagy csata volt

Előzmények:

A Liga hivatalos oldalán megjelent hír szerint az MLSZ mai elnökségi döntését követően „6 ponttal gazdagabb a Fradi”. A Ferencváros az Arany Ászok Liga eddigi 12 fordulója során 6 győzelmet aratott, 4 alkalommal játszott döntetlent, és 2 vereséget szenvedett, azaz 22 pontot gyűjtött a pályán.

A döntésekkel kapcsolatban Sugár András, a Ferencváros Rt. igazgatótanácsának elnöke az alábbiakat mondta: – Remélem, a liga által lefolytatott új eljárás sportszerű keretek között zajlik majd, és korrekt eredménnyel zárul. Örülök a hat pont visszaadásának, amely örömteli fejlemény és igazolja a Ferencváros igényének jogosságát.

(2003. november 6.-7.)

A mérkőzés:

Videoton – Ferencváros: 1-2 (1-0)
Székesfehérvár, 10.000 néző, vezette: Juhos Attila (Gyarmati i. T., Hegyi)

Videoton: Tudor – Tereánszki-Tóth, Ristic, Koller, Kóczián – Tóth B., Dvéri, Szabó T. (Szalai 71.), Voicu – Magasföldi, Hercegfalvi
vezetőedző: Csank János

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Zováth – Kriston, Lipcsei, Kapic (Penksa 46.), Lendro, Kiss Gy. – Tököli, Gera
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Dvéri (41.), illetve Dragóner (84.), Tököli (89.)
Sárga lap: Tudor (84.) illetve Tököli (82.)

NS-jegyzokonyv-20031108A hét elején még abban a hiszemben voltak a szurkolók, hogy az Arany Ászok Liga negyedik és hetedik helyezett csapata mérkőzik egymással szombat délután Székesfehérvárott, végül azonban kiderült: a listavezető látogat a Videoton otthonába.

A zöld-fehéreknek nem kellett elmaradt mérkőzést pótolniuk, nem kellett hétközi meccset játszaniuk – a legutóbbi bajnokság ezüstérmese visszakapta azt a hat bajnoki pontot, amelyet a tavaszi FTC–DVSC meccset követő botrány kapcsán az MLSZ fegyelmi bizottsága elvett. Ami mindentől függetlenül igaz volt: e meccs a két gárda helyezésétől függetlenül presztízscsata volt a javából, elég csak arra gondolni, hogy a Fradi eddigi utolsó bajnoki címét éppen azzal a Csank Jánossal szerezte meg, aki pillanatnyilag a fehérváriak szakmai munkáját irányítja. A párharc kezdete előtt megoszlottak a vélemények arról, hogy melyik csapat számít a találkozó esélyesének – a Videoton eddigi őszi teljesítményét nem sok kritika érhette, a piros-kékek ebben az idényben hazai pályán még nem veszítettek, ugyanakkor a Ferencváros tíz éve nem kapott ki a Sóstói-stadionban –, azonban abban majd’ mindenki egyetértett, hogy rangadót játszik majd a két jó formában lévő egylet.

Nos, a lelátón helyet foglaló szurkolók egy pillanatig sem panaszkodhattak érdektelenségre, a hullámzó játék rendre tartogatott olyan eseményt, melyre érdemes volt odafigyelni. Ebben az időszakban jó volt látni, hogy mindkét együttes futballistáiban megvan a vállalkozókedv, és legalább ilyen pozitív volt az is, hogy a két kapus, Daniel Tudor és Szűcs Lajos mennyire együtt él a játékkal. Kritizálni inkább a Fradi futballját lehetett, mégpedig azért, mert a zöld-fehérek csapata igencsak féloldalasra sikeredett. Jobb oldala szinte nem is volt a listavezetőnek, Kriston Attila teljesen kivonta magát a játékból, és ez persze kedvezett a házigazdának. Nem is zárult gól nélkül az első játékrész, és erről a Videoton csapatkapitánya, Dvéri Zsolt gondoskodott, hiszen csakúgy, mint a bajnokság első körében az Üllői úton, ezúttal is betalált a Ferencváros hálójába.

Ahogy azt várni lehetett, a folytatásra a hátrányban lévő FTC szakmai igazgatója, Garami József változtatott, és Marek Penksa beállításával a korábbinál is támadóbb szelleművé tette csapatát. A változtatás valódi változást hozott, ugyanis egyértelműen mezőnyfölénybe került a vendég tizenegy, azonban hiába rúghatott Gera Zoltán kecsegtető helyzetből szabadrúgást, hiába gördültek mind a jobb, mind pedig a bal szélen a támadások, igazi gólhelyzetet a zöld-fehérek sokáig nem tudtak kialakítani. Idővel enyhült a fővárosiak szorítása, úgy is fogalmazhatunk, hogy a Videoton játékosai rájöttek: hibáznak, ha magukra húzzák az ellenfelet. Így ismét mindkét kapu előtt adódtak izgalmas jelenetek. A legközelebb Lipcsei Péter járt a gólszerzéshez, a Fradi csapatkapitánya szinte ugyanarról a helyről rúghatott szabadrúgást, mint a játékrész elején Gera, ám lövése után hiába kerültek infarktusközeli állapotba a fehérvári szimpatizánsok, a kapufa útját állta a labdának. Az idő előrehaladtával egyre kevesebbet birtokolták a labdát a hazaiak. Beszorult a Videoton, és azt kell mondani, a látottak alapján nem érdemtelenül egyenlített a Ferencváros (igaz, Tudor kapus nem véletlenül ejtette ki kezéből a labdát…).

Percről percre

4. perc: Leandro jobb oldali beadása után a labda elsuhant a fehérvári védők fölött, Tudor sem érte el, Tököli rajtolt rá, de a jobb oldali kapufánál centiméterekkel lemaradt, így nem tudta az üres kapuba továbbítani.
35. perc: Dvéri kitűnően emelt Magasföldi elé, a csatár a kimozduló Szűcs Lajos fölött kapura emelt, a Fradi kapusa – aki korábban is nagy helyzetekben védett bravúrral, és alig félóra játék után csapat legjobbja volt – azonban óriásit nyújtózva kiöklözte a labdát… Ez sem volt elég: Tóth Balázs 16 méterről fejelt az üres kapura, de a labda a keresztléc fölött hullott a hálóra.
41. perc: Hercegfalvi a jobb oldalról adott középre, Dvéri kilenc méterről kapásból, jobbal, laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. 1–0

100sz_3756. perc: Egy beadásnál Tudor és Dragóner ütközött az ötösön belül, a fehérvári kapus megsérült, ápolni kellett.
72. perc: Keller buktatta Tökölit, a fehérvári kaputól 19 méterre, a balösszekötő helyén. Lipcsei végezte el a szabadrúgást, jobbal elrúgta a labdát a sorfal mellett, amely a bal oldali kapufáról vágódott ki. Tudor csak nézte a labdát.
79. perc: Kóczián bal oldali átadásából Dvéri 12 méterről célozta meg a jobb felső sarkot, Szűcs Lajos azonban parádésan szögletre ütötte a labdát.
84. perc: Lipcsei bal oldali beadásánál kavarodás támadt a fehérvári ötösön. Tudor is kijött kapujából, de a játékosoktól nem tudta megszerezni a labdát, amely végül Kócziánról pattant a kapu bal oldalába. 1–1
89. perc: Lipcsei szerezte meg a labdát a felezővonal közelében. Ügyes cselekkel tört kapura, majd a tizenhatoson belül a kilépő Tudor mellett Tökölihez passzolt, aki hat méterről a kapu közepébe gurított. A sajtóhelyről lesgyanúsnak láttuk az esetet, Gyarmati I Tibor asszisztens azonban nem intett. 1–2

Fény és árnyék

Ezer sebbôl vérzik a magyar futball, mégis jó volt látni, hogy a szurkolók igenis szeretik ezt a csodálatos játékot. A Sóstói-stadionba hosszú tömött sorokban özönlött a nép, a futballisták valóban úgy érezhették magukat a játéktéren, hogy futballmeccsen vannak, nem pedig egy baráti társasággal a grundon.

A Videoton stadionja egyre csak szépül, a vezetôk is mindent megtesznek azért, hogy a lehetô legjobban kiszolgálják a szurkolókat. Ezúttal mégis egy kisebb hiba csúszott a ténykedésbe, ugyanis a stadion eredményjelzô táblája nem mutatta az elsô játékrészben az idôt, így a szurkolók csak találgathattak, vajon hányadik percnél tart az összecsapás.

Már-már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, amikor jött a csattanó: Tököli lesgyanús helyzetből betalált a kapuba, és ezzel az FTC megnyerte a fordulatokban bővelkedő összecsapást, bár semleges szemmel nézve, a döntetlen igazságosabb lett volna.

Nyilatkozatok:

Csank János: “Nagy küzdelmet hozott a mérkőzés, az első félidőben taktikailag jól dolgozott a csapat. A fordulás után néhány játékosom megijedt a lehetőségtől, de véleményem szerint mindkét Fradi-gól szabálytalan volt. Az elsőnél letaglózták kapusomat az ötösön, míg a második les volt. Természetesen ez nem von le semmit a Ferencváros győzelméből.”

Garami József: “Az izgalmakra, azt hiszem, nem lehetett panasz, és ez a mérkőzés azt hozta, amit előzetesen várni lehetett. Az első húsz percben voltak lehetőségeink, utána azonban a Videoton egyértelműen jobban játszott. A szünet után nagyszerűen futballozott a csapatom, és úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.”

Tököli Attila: – Boldog vagyok, hogy hosszabb kihagyás után ismét eredményes voltam, annak pedig külön örülök, hogy ez a gól a győzelmet ért. Lipcsei Peti egy fantasztikus szólót követően tökéletes gólpasszt adott, nekem csak a biztos befejezésre kellett figyelnem. Nagyon sajnálom, hogy a Békéscsaba ellen nem léphetek pályára. Az MTK illetve az Újpest elleni rangadókon viszont ott szeretném folytatni, ahol most abbahagytam. Nagyon jó érzés volt hallani, ahogy a győztes gól szerzőjeként engem is ünnepelt a közönség.

Dragóner Attila: – Nem igazán értem, miért reklamáltak a Videoton játékosai az egyenlítő gól után, hiszen nem szabálytalankodtam. A meccset az a csapat nyerte, amelyik jobban akart, bátrabban játszott, és a győzelmet tartotta szem előtt az első pillanattól az utolsó másodpercig.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.XI.8. Videoton – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus csatában, nagyon jó iramú mérkõzésen az utolsó percekben szerzett gólokkal nyert idegenben a saját pályáján eddig veretlen Videoton ellen.

  Videoton – Ferencváros: 1-2 (1-0)
  Székesfehérvár, 8.000 néző, vezette: Juhos (Gyarmati, Hegyi)

  Videoton: Tudor – Koller, Ristic, Kóczián – Tereánszki-Tóth, Tóth B., Dvéri, Szabó T. (Szalai 71.), Voicu – Magasföldi, Hercegfalvi

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Zováth – Kriston, Kapic (Penksa 46.) Lipcsei, Kiss Gy. – Gera, Tököli, Leandro

  Gól: Dvéri (40.), illetve Dragóner (83.), Tököli (88.)
  Sárga lap: Tudor (84.) illetve Tököli (82.)

  A fehérváriak kezdtek aktívabban, a mérkõzés elején többet birtokolták a labdát és veszélyesebben is játszottak a mieinknél. A 6. percben Hercegfalvi közeli fejesét védte Szûcs. Öt perccel késõbb óriási lehetõséget szalasztottunk el. Lipcsei ugratta ki Tökölit, aki elhúzta a labdát Tudor mellett, majd középre passzolt, Leandro 12 méterrõl lõtt, a labda azonban kivágódott a gólvonalon helyezkedõ fehérvári védõkrõl. A folytatásban a mezõnyben kiegyenlített küzdelem zajlott, de a kapu elõtt sokáig csak a hazaiaknak volt veszélyes helyzetük. A 19. percben Dvéri, a 25.-ben Voicu lövésénél kellett Szûcsnek védenie. A hazai védõk rendkívül szigorúan õrizték Gerát és Tökölit, csatárainkra állandóan két-két õrzõ vigyázott. A vendéglátók sem tudtak közvetlenül a kapunk elé kerülni, távolról azonban – fõleg Dvéri – rendkívül veszélyes lövésekkel próbálkoztak. A 40. percben a játék addigi képe alapján megérdemelten jutott elõnyhöz a Videoton. Voicu beadása után Dvéri 11 méterrõl lõtt a jobb sarokba (1-0).

  A második 45 percben a hazaiak vezetésük birtokában visszahúzódtak a térfelükre és kontrákra próbáltak játszani, ezenkívül igyekeztek széttördelni a játékot. Az utolsó fél órában gyakorlatilag csak a fehérvári térfélen folyt a játék, védõink, Vukmir és Dragóner is egyre többször kapcsolódtak be a támadásainkba. Az 59. percben Tököli egyenlíthetett volna, de 14 méteres lövését Tudor óriási bravúrral védte. Negyed órával késõbb Lipcsei 20 méteres szabadrúgása után a labda a két kapufa találkozási pontjáról pattant az alapvonalon túlra. A hazaiak egyetlen veszélyes helyzete a második félidõ 80. percben maradt ki, amikor Dvéri 20 méteres szabadrúgása után Szûcs a felsõ sarok elõl óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát. Két perccel késõbb Tököli betört a tizenhatoson belülre, ahol Koller kezére pattant a labda, de nem kaptunk tizenegyest. Ezt Tököli nehezményezte, amiért Juhos felmutatta neki a sárga lapot. Csatárunknak ebben a szezonban ez volt a harmadik sárgája, ezért a következõ fordulóban a Békéscsaba ellen nem léphet pályára. A befejezõ tíz percre a házigazdák szemmel láthatóan elfáradtak, teljesen beszorultak. Az óriási nyomást nem is bírták végig. A 83. percben még szerencséjük volt, amikor Leandro beadását követõen Gera 5 méterrõl, elõrevetõdve a kapufára fejelte a labdát, de egy perccel késõbb már nem volt kegyelem: Lipcsei adta be a labdát, melyet Dragóner a hálóba fejelt, úgy, hogy még Kóczián is beleért (1-1). A mieink nem csökkentették az iramot, nem elégedtek meg az egy ponttal, a Videotonnak pedig nem volt ereje újítani. A 89. percben megszereztük a gyõztes gólt. Kiss remekül indította Lipcseit, aki három védõt is kicselezett, majd középre passzolt és Tököli 10 méterrõl a hálóba lõtt (1-2).

  A hátralévõ idõben elõnyünket magabiztosan õriztük meg. Csapatunk nagy iramú, izgalmas mérkõzésen gyõzött és megerõsítette vezetõ helyét a tabellán. Ebben a szezonban nekünk sikerült elõször nyernünk a Videoton otthonában.

  Garami József: -- Nagyon boldog vagyok, – s nem csak a 3 pont miatt – hiszen ismét megmutatta a csapat, hogy van tartása, és igazi egységet alkot, hiszen vesztett helyzetből tudtunk jó játékkal fordítani. A meccs elején mi léptünk fel támadólag, és az első 20 perc után gólokkal vezethettünk volna, de sajnos a kapu előtt többször hibáztunk. Aztán a Videoton átvette az irányítást, és el kell ismerni, hogy fölényben futballozott, ennek ellenére nagyon buta védelmi hibából kaptunk gólt. A második játékrészben végig mi támadtunk, volt olyan időszak, amikor a Videoton ki se tudott jönni a kapuja előteréből; két kapufát is rúgtunk. Amikor talán már csak kevesen hittek az egyenlítésben, a csapat küzdeni tudása meghozta a sikert, és a hajrában szerzett két góllal egyértelműen megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Remélem, ezzel a sikerrel egy kicsit kárpótolni tudtuk szurkolóinkat a múlt heti hazai vereségért. Szeretném megköszönni mindazoknak a buzdítást, akik eljöttek Székesfehérvárra, és belehajszolták a csapatot a győzelembe.

  Csank János: -- Véleményem szerint a Ferencváros mindkét találata szabálytalan körülmények közepette született. Talán jobb lett volna, ha 0-0 a félidőben az állás, hiszen az egygólos vezetéstől többen is megijedtek csapatomból, amit nem értek. A Fradi jól harcolt, és kihasználta a „mieink” idegességét.

 • 92
  Vége, megnyertük!!! Csapatunk óriási küzdelemben, 0-1-ről fordítva a hajrában szerzett két góllal nagyon értékes három pontot hozott el Székesfehérvárról. A Videotonnak ez volt ebben a szezonban az első hazai veresége, mi pedig megerősítettük vezető pozíciónkat a tabellán.
  91
  Fehérvári szöglet, Tudor is előrejön. Dvéri beadása után Dragóner fejeli ki a labdát.
  90
  A tartalék játékvezető két perc hosszabbítást jelzett.
  89
  Vezetüünk!!! Kiss indította Lipcseit, aki kicselezett három védőt, majd középre passzolt és Tököli 10 méterről a hálóba lőtt (1-2).
  87
  Dvéri végzett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról. A rövid sarokra csavart labdáját Szűcs gyors vetődéssel fogta meg.
  84
  A gól után Tudor, a hazaiak kapusa reklamált a partjelzőnél, mert szerinte szabálytalankodtak vele. A hazai kapus sárga lapot kapott.
  84
  Egyenlítettünk! Lipcsei beadása után Dragóner 6 méterről a hálóba csúsztatta a labdát (1-1).
  83
  Leandro beadása után Gera előrevetődve 5 méterről a kapufára fejelte a labdát.
  82
  Gera indításával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, megpróbálta elpörgetni a labdát Koller mellett. A labda Koller kezére pattant, Juhos nem ítélt 11-est a javunkra, amit Tököli kifogásolt a játékvezetőnél, amiért sárga lapot kapott. Csatárunknak ez volt a harmadik sárgája, ezért nem játszhat a következő fordulóban a Békéscsaba ellen.
  80
  Dvéri 20 méteres lövése után Szűcs gyönyörű mozdulattal a felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.
  78
  Tököli ívelt középre, Penksa visszafejelt labdáját Tudor merész vetődéssel szerezte meg Gera elől.
  76
  Szalai tört előre nagy lendülettel, két jó cselt is bemutatott, amikor Zováth megállította.
  74
  Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól. Lipcsei lövése után a labda a bal felső saroknál a két kapufa találkozási pontjáról pattant az alapvonalon túlra, Tudornak esélye sem lett volna a hárításra.
  71
  Először cseréltek a hazaiak. Szabó helyére Szalai állt be.
  67
  Szabó próbálta meg kiugratni Hercegfalvit, de Lipcsei lefülelte az átadást.
  64
  Gera 20 méterről alig lőtt a kapu mellé.
  62
  Tereánszki-Tóth futott el a jobb szélen, de mielőtt beadta volna a labdát Penksa becsúszva szögletre mentett.
  59
  Tököli cselezte ki Kollert, 14 méteres félmagas lövése után Tudor óriási bravúrral ütötte az alapvonalon túlra a labdát.
  58
  Tudor meggyógyult, folytatódhat a mérkőzés.
  57
  Leandro beadása után az ötösön Dragóner csúsztatta tovább a labdát Gerához, aki 12 méterről a kapu mellé lőtt. A fejesnél Dragóner ütközött a hazaiak kapusával, Tudor lent maradt a földön, jelenleg ápolják.
  56
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőni tudott volna, Koller becsúszva szögletre mentett.
  53
  Hercegfalvi tört be a tizenhatoson belülre, középre gurított Magasföldihez, aki kapásból a kapunk fölé bombázott.
  52
  Szabadrúgáshoz jutottunk 18 méterre a hazai kaputól. Gera lövése fél méterrel szállt a kapu fölé.
  50
  Gera passzolt Tökölihez, aki kicselezte Kollert, majd visszagurított Gerához, akit négyen vettek körbe. Gerzson egy csel után megpróbált visszapasszolni Tökölihez, de Tóth B. szerelt.
  47
  Kriston passzolt a tizenhatoson belül keresztbe futó Gerához, csatárunk megpróbálta kapáslövésre visszagurítani a labdát Kristonhoz, de a védők közbeléptek és mentettek.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A házigazdák nem cseréltek.
  45
  A szünetben egy csere lesz a mieinknél. Kapic helyett Penksa lép pályára. Ez természetesen szerkezeti változásokkal is jár. Penksa előremegy a támadósorba, Zováth a védősorból fellép Kapic helyére, Kiss György pedig a középpálya bal oldaláról visszamegy a balhátvéd posztjára.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Tököli kapott egy jó labdát a fehérvári térfélen, de hárman is körülvették. Csatárunk két embert becsapott, de a harmadik szerelni tudott.
  42
  Leandro indította Kristont, aki elől Tereánszki-Tóth rúgta el a labdát.
  40
  Vezet a Videoton. Jobboldali beadás után Dvéri 11 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).
  39
  Dvéri próbált meg kilépni a védőink közül, de Vukmir remek ütemű szereléssel állította meg.
  35
  Dvéri ugratta ki Voicut, akinek 14 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte ki, a labda Tóth Baklázshoz pattant, aki 8 méterről az üres kapu fölé fejelt.
  34
  Gera emelte Lipcsei felé a labdát, de csapatkapitányunk elől Voicu fejjel mentett.
  33
  Dvéri beadása után Szűcs húzta le a labdát.
  31
  Dvéri 26 méteres lövését védte Szűcs.
  28
  Lipcsei indításával Gera lépett volna ki a védők közül, de Tóth B. fejjel tisztázott.
  25
  Szabadrúgáshoz jutottunk 23 méterre a kaputól. Gera a kapu fölé lőtte a labdát.
  23
  Dvéri passzolt Voicuhoz, akinek 14 méteres lövése kipattant Szűcsről, Hercegfalvi ismételt volna, előtte azonban rátartott kapusunk lábára, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást.
  21
  Szabó indításával Hercegfalvi lépett ki, de Szűcs merész vetődéssel megszerezte a hazai csatár elől a labdát.
  20
  Gera két védő között szöktette Tökölit, aki elől Tudor rúgta el a labdát, de közben a partjelző már lest jelzett, Juhos pedig lefújta az akciót.
  19
  Dvéri 25 méteres lövését Szűcs öklözte vissza a mezőnybe.
  16
  Voicu az ötös sarkáról középre gurított, Hercegfalvi kapáslövése az önfeláldozóan közbevetődő Vukmirról pattant az alapvonalon túlra.
  14
  Dvéri ugratta ki Magasföldit, aki elől Dragóner szögletre mentett.
  11
  Lipcsei indításával Tököli lépett ki, elhúzta a labdát Tudor mellett, de nagyon kisodródott, középre gurított, Leandro tizenkét méteres lövése azonban kivágódott a gólvonalon kétségbeesetten menteni próbáló védőkről.
  10
  Tököli kapott labdát a felezővonalnál, jól tört előre, majd 25 méterről a kapu fölé lőtt.
  8
  Lipcsei szöglete után Gera csúsztatott a kapu mellé.
  7
  Dvéri 25 méteres középre tartó lövését Szűcs magabiztosan megfogta.
  6
  Voicu ívelt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, Hercegfalvi 8 méteres fejesét Szűcs óriási bravúrral ütötte szögletre.
  4
  Tököli futott el a jobb szélen, középre passzolt Leandróhoz, aki 12 méterről, fordulásból alig lőtt a bal sarok mellé.
  2
  Hercegfalvi 30 méterről lőtt a kapunk mellé.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indították útjára a labdát.
  .
  Most jönnek ki az együttesek a pályára. A mieink zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak, a hazaiak piros-kékben lépnek pályára.
  .
  A csapatok bevonultak az öltözőbe, rövidesen kezdődik a találkozó.
  .
  Gyepes Gábor is elkísérte csapatunkat a Videoton elleni idegenbeli találkozóra. Válogatott védőnk februári térdműtéte után a hét eleje óta ismét teljes intenzitással tud edzeni. Gyepi csak tavasszal léphet pályára csapatunkban. Játékosunk a kezdés előtt az öltözőfolyosón kedélyesen beszélgetett Csank Jánossal, a hazaiak szakvezetőjével, akit természetesen futballistáink többsége régi ismerősként üdvözölt.
  .
  A felújított fehérvári stadionban pazar körülmények fogadták a mieinket. Tavaly még konténerekben kellett átöltözniük játékosainknak, most azonban hatalmas öltözőhelyiségek, nyugat-európai szintű masszírozó szoba, jakuzzi áll a csapatok rendelkezésére. Játékosaink meg is jegyezték, jó lenne, ha már az Üllői úti stadionban is hasonló körülmények között lehetne készülni a találkozókra.
  .
  A fehérvári szurkolók valami különleges koreográfiával készülhetnek a meccsre, ugyanis egy hatalmas, egész szektort betakaró drapériát tekernek össze. Óriási a sürgés-forgás a hazai drukkerek között, a mi szurkolóink a másik oldalon csendben várják a meccs kezdetét.
  .
  A hazaiak összeállítása: Tudor -- Koller, Ristic, Kóczián -- Tereánszki-Tóth, Tóth B., Dvéri, Szabó T., Voicu -- Magasföldi, Hercegfalvi.
  .
  A két együttes szinte egyszerre kezdett el melegíteni. A kellemes időjárás ellenére 20 perccel a kezdés előtt csak pár százan vannak a lelátón.
  .
  Garami József a ma délelőtti átmozgató edzés után több helyen is módosított a kezdőtizenegy összeállításán. Bekerült az együttesbe többek között Adem Kapic is, aki jövő szombaton a szlovén válogatottal játszik EB-pótselejtezőt Horvátország ellen. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Zováth -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Kiss Gy. -- Gera, Tököli, Leandro felállásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Bognár, Szkukalek, Huszti, Rósa, Penksa és Sasu vár bevetésre.
  .
  Kezdőcsapatunk tagjai közül Dragóner Attilának, Lipcseinek és Tököli Attilának egyaránt két-két sárga lapja van. Ez azt jelenti, hogy ha bármelyikük kap ma egy figyelmeztetést, akkor a következő fordulóban, a Békéscsaba elleni hazai találkozónkon nem léphetnek pályára.
  .
  Lipcsei Péter hétközben kisebb vádlisérülésre panaszkodott, ezért két napig nem is edzett, de szerencsére pénteken már ismét együtt dolgozott a többiekkel és vállalni tudta a játékot.
  .
  Köszöntjük kedves Szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idegenbeli bajnoki mérkőzése a Videoton ellen. A Legfőbb Ügyészség hétközben benyújtott óvása nyomán visszakaptuk a liga és az MLSZ által törvénytelenül levont hat pontot, így az első helyen állunk a bajnokságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST