2004.II.10. Ferencváros – Slovan Bratislava: 2-0

20040210-tokoli

Fradi–Slovan: már nincs harag

Kedden kilenc élvonalbeli csapat is pályára lépett az edzőmeccseken, igencsak felemás eredménysorral. A legnagyobb érdeklődés a Ferencváros mérkőzését kí­sérte, hiszen a zöld-fehérek egy régi nagy ellenféllel, a Slovan Bratislavával játszottak. A Fradi-szurkolók még emlékeznek arra az 1992-es meccsre, amikor a csapatot a pályán, a nézőket a lelátón verték meg a szlovákok. Azóta egyszer már találkozott edzőmeccsen a két csapat, akkor a Ferencváros legyőzte a Slovant.

A pozsonyi csapat lett a Fradi ellenfele az 1992-es BEK-sorozatban, és az első mérkőzést 4–1-re nyerték a szlovákok. Fájt, fájt ez a sima vereség, de még jobban fájtak a gumibotütések, hiszen a pozsonyi rendőrök (sőt, fekete maszkba bújt kommandósok) egyszer csak megindultak a Fradi-tábor felé, negyedórán keresztül vertek mindenkit, akin zöld szí­nű mez feszült. A visszavágó gól nélküli döntetlennel zárult, de sokkal nagyobb sikerként könyvelhette el mindenki, hogy a nézőtéri reváns elmaradt – igaz, egyetlen pozsonyi drukker érkezett az Üllői útra… Azóta már játszott egymással a Slovan és a Fradi, a régi nagy ellentét is kezd mérséklődni, de az biztos, hogy ez a párosí­tás mindig is pikáns lesz. A keddi meccsen viszont három rendőr is elegendő volt biztosí­tásnak, hiszen senki sem szidta a vendégeket.

Gera Zoltán után Szűcs Lajost is ágynak döntötte az influenza, a válogatott kapus ezért nem is lehetett ott a mérkőzésen. Szűcs és Gera nélkül sem kellett vereségtől tartaniuk a ferencvárosiaknak, és nemcsak azért, mert a Slovan jelenleg a szlovák bajnokság utolsó helyén áll, hanem azért is, mert egyre jobb formába lendül a Fradi, na meg Tököli Attila is. Tököli ebben az évben kedden játszotta harmadik mérkőzését, s már hat gólnál tart. Két argentin játékos is bemutatkozott a Slovan ellen, Emanuel Ruiz és Jose Galvan egyaránt a nagy hí­rű Boca Juniorsban nevelkedett. Ruiz 26 éves támadó, aki játszott már a görög AEK Athénban is. Galvan 23 éves középpályás, korábban az amerikai Metro Stars együttesét erősí­tette. De van még egy harmadik argentin is, a fiatal Pablo Dufo – a 21 éves védekező középpályás viszont nem lépett pályára a Slovan ellen. Hogy mi lesz a dél-amerikaiak sorsa, még nem tudni, Pintér Attila egyelőre teszteli őket.

Ferencváros – Slovan Bratislava: 2-0 (2-0)
Üllői út, 1.000 néző, vezette: Szőts

Ferencváros: Udvarácz -– Vukmir (Botis 80.), Dragóner, Gyepes (Kriston 46.), Kiss Gy. (Szkukalek 63.) -– Kapic, Somorjai (Zováth 46.) -– Rósa D. (Károlyi S. 80.), Lipcsei (Ruiz 71.), Leandro (Galvan 46.) -– Tököli (Sasu 60.)

Slovan Bratislava: Kiss – Vojtisek, Slahor (Hrotar 65.), Bukvic (Takác 63.), Ducky (Sloboda 63.) – Pecko, Pecalka, Hornyák, Bednár – Bakrac, Onofrej

Gól: Tököli (12., 24. – 11-esből)

Doffo, Galvan és Ruiz

Doffo, Galvan és Ruiz

Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást. Pintér Attila azt kérte a játékosoktól, hogy próbálják meg a szabad területekre, a védők mögé bejátszani a labdákat. Ezt sikerült is megvalósí­tanunk, Tököli rendre befutott a védőfal mögé, ahova egymásután érkeztek a pontos indí­tások, sajnos a partjelző az esetek 90 százalékában tévesen lesen állí­totta meg a támadásainkat. Ennek ellenére az első 30 percben megnyugtató kétgólos előnyre tettünk szert. Tököli a 12. percben egy remek kiugratás után, a kapust is kicselezve talált a hálóba. A 24. percben Tököli megint kicselezte a szlovákok kapusát, aki ekkor elhúzta támadónk lábát, a büntetőt azonban csatárunk higgadtan értékesí­tette. Tököli mellett az első félidőben a két szélen rengeteget dolgozó Rósa és Leandro nyújtott kiemelkedő teljesí­tményt. Rajtuk kí­vül Lipcsei játszott nagyon jól, aki rengeteg labdát gyűjtött össze és kitűnő indí­tásokkal szöktette Rósát, illetve Leandrót. A Slovan az első játékrészben csak két szögletig jutott.

A második 45 perc elején egy felsőkapufát lőttek a szlovákok, a későbbiekben azonban nem jelentettek komoly veszélyt a kapunkra. A sok csere következtében a mi játékunk sem volt már olyan folyamatos, mint az első félidőben. A hajrában a fáradó Slovan ellen több helyzetet is kidolgoztunk, újabb gól azonban már nem esett.

A mieink a három nap alatt öt gólt szerző Tököli vezérletével magabiztos győzelmet arattak és legközelebb csütörtökön a szintén szlovák elsőosztályú Matador Púchov gárdájával találkoznak.

NS-20040211-04-20040210

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ