2004.II.4. Ferencváros – Politechnika Timisoara: 3-1

Csapatunk Pintér Attila irányításával lejátszotta első nemzetközi előkészületi találkozóját. Az ellenfél a román élvonalbeli Politehnika Timisoara volt.

A Ferencváros a budatétényi műfüves edzőpályán meccselt. A találkozó előtt ismerőst köszönthetett Lipcsei Péter, a Fradi csapatkapitánya. A román Politehnica Timisoara edzője, Basarab Panduru ugyanis egykor Lipcseivel profiskodott Portóban. A román élvonalban szereplő temesváriak mestere is elismeréssel nyugtázta, hogy a 32 éves Lipcsei válogatott formában futballozott szerda este. A Ferencvárosból hiányzott a lábát fájlaló Dragóner Attila, sőt Gera Zoltánnak is pihenést javasoltak az orvosok. Ezúttal jól játszott a Ferencváros, főleg az első félidőben, azonban Kiss Györgyöt rosszullét miatt le kellett cserélni.

Ferencváros – Politechnika Timisoara: 3-1 (2-0)
Budatétény (Budapest XXII., régi Chinoin pálya), 500 néző, vezette: Kömpf

Ferencváros: Szűcs L. (Udvarácz 65.) – Kriston (Balog Z. 59.), Vukmir, Gyepes (Botis 70.), Kiss Gy. (Sasu 19.) – Lipcsei (Zováth 46.), Somorjai – Rósa D. (Nógrádi 46.), Penksa (Károlyi S. 52.), Leandro (Szkukalek 65.) – Tököli (Cristescu 68.)

Politechnika Timisoara: Sztojanov (Zimmermann 46.) – Dumitru (Colda 46.), Batrinu (Aldea 46.), Poenaru (Delasevics 46.) – Voicu, Angheluca – Balauru (Djurics 46.), Szuljap (Soltuz 46.), Sztajkovacs (Dobre 46.) – Prodan (Bad  46.), Oprea (Ples 59.)

Gól: Kiss Gy. (6.), Tököli (12.), Károlyi S. (80.) illetve Bad (83.)

A mieink főleg az első félidőben nyújtott jó játékuknak köszönhetően 3-1-re nyertek. Az első félidőtől mi irányítottunk és hamar kétgólos előnyre tettünk szert. Előbb Kiss Gy., majd a 12. percben Tököli talált be a temesvári kapuba. Utána is mi irányítottunk, főleg Tököli, Leandro és Rósa okozott sok gondot a temesvári védőknek, de rengeteg labdát szereztünk a középpályán is. Bár az első 45 percben több gól már nem született, a helyzetek alapján lehetett volna nagyobb is a különbség.

A második játékrészben a sok csere miatt már nem volt olyan folyamatos a játék, alkalmanként a vendégek is eljutottak a kapunkig. Ennek ellenére a 80. percben Károlyi tovább növelte az előnyünket, a vendégek erejéből a szépítésre futotta. A lefújás után az is eldőlt, hogy a próbajátékon nálunk tartózkodó Cristescut nem fogjuk szerződtetni, mert Pintér Attila vezetőedző szerint a fiatal csatár nem jobb a keretünkben található futballistáknál.

NS-20040205-05-20040204

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 91
  Vége a mérkőzésnek.
  90
  Két szögletet végeztünk el egymásután. A másodikat követően a védőkről kipattanó labdát Balog alig lőtte a léc fölé.
  88
  Sasu 16 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  86
  Dobre lövését hárította Udvarácz.
  85
  Ples lövését védte Udvarácz.
  83
  Szépítettek a vendégek. Bad lépett ki két védőnk között és a bal alsó sarokba helyezett (3-1).
  80
  Már hárommal vezetünk. Balog hatalmas bedobása után a labda átszállt a védők feje fölött és Károlyi 8 méterről, kapásból a hálóba lőtt (3-0).
  77
  Zováth 24 méterről lőtt a kapu fölé.
  72
  Botis egy rossz ütemű becsúszás után ellenfele lábát találta el, aki szerencsére rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  70
  Újabb csere. Gyepes helyett Botis lépett pályára.
  68
  Tököli helyett a próbajátékon nálunk lévő Cristulescu állt be.
  65
  Kettős csere a mieinknél. Szűcs helyett Udvarácz, Leandro helyett Szkukalek lépett pályára.
  62
  Tököli egy visszahúzós csel után az alapvonaltól középre ívelt, Sasu fejesét Zimmerman óriási bravúrral ütötte szögletre.
  61
  Leandro 24 méteres lövését védte a temesvári kapus.
  59
  Csere mindkét oldalon. Nálunk Balog helyett Kriston, a temesváriaknál Oprea helyett Ples lépett pályára.
  56
  Leandro ívelt be szabadrúgást a kapu elé, Gyepes fejjel továbbcsúsztatta a labdát, melyet Sasu azonban nem ért el.
  55
  Kriston kényszerítőzött Zováthtal, majd a visszakapott labdát élesen középre lőtte. A labda egy védőről veszélyesen pattant saját kapuja felé, de Zimmerman menteni tudott.
  52
  A lábát fájlaló Penksa helyére Károlyi állt be.
  49
  Penksa ugratta ki Tökölit, aki elől a román kapus az utolsó pillanatban elrúgta a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Lipcsei helyett Zováth, Rósa helyett Nógrádi folytatja. A román együttesnél nyolc új ember játszik.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Leandro indításával Tököli futott el a bal szélen, lecselezte magát az alapvonalig, középre ívelt, ahol Lipcsei 12 méterről, kapásból lőtt, a temesváriak a levegőben úszva ütötte ki a labdát.
  42
  Tököli szerzett labdát a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, lövését azonban a kapus a léc alól ütötte szögletre.
  39
  Rósát buktatták 17 méterre a kaputól. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, lövése után a labda fél méterrel kerülte el a bal felső saroknál a léc és a kapufa találkozási pontját, a kapus meg sem mozdult.
  36
  Ionila és Suleap egyszerre akartak kapura rúgni 20 méterről. A lövést Szűcs magabiztosan védte, a két temesvári játékos azonban összerúgott, Ionila az eset óta kicsit sántikál.
  32
  Poenaru 25 méteres lövését védte Szűcs.
  29
  Sasu emelte a labdát Somorjai elé, aki, miután a labda egyet pattant, alig lőtt a léc fölé.
  26
  Suleap 22 méteres lapos lövését védte Szűcs.
  21
  Rósa ívelte be a labdát a kapu elé, az érkező Somorjai 10 méterről, kapásból a jobb kapufa mellé bombázott.
  19
  Kiss Gy. jelezte, hogy rosszul van, a helyére Sasu állt be. A csere következtében Leandro hátrahúzódott a balhátvéd posztjára.
  17
  Rósa szöktette a jobb szélen felfutó Kristont, akinek lövésszerű beadása után a labda fél méterrel a léc fölött hagyta el a játékteret.
  14
  Penksa kényszerítőzött Rósával, majd a visszalapott labdát 17 méterről alig lőtte a kapu mellé.
  12
  Már kettővel vezetünk. Penksa szerzett labdát a félpályánál, Lipcseihez passzolt, aki egyből indította Rósát. Rósa egy ütemet kivárt, majd két védő között kiugrattaTökölit, aki 7 méterről a kapus mellett a jobb sarokba helyezett (2-0).
  10
  Leandro egy csel után középre ívelt, de Rósa 8 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  9
  Rósa futott el a jobb szélen, beadása után Leandro alig fejelt a felső sarok mellé.
  6
  Megszereztük a vezetést. Lipcsei szöglete után a védők röviden szabadítottak fel és Kiss Gy. 16 méterről védhetetlenül bombázott a hálóba (1-0).
  2
  Lipcsei ívelte előre a labdát, melyet Tököli 14 méterről, kapásból lőtt kapura, de a temesvári kapus óriási bravúrral védett.
  1
  A meccs előtt Lipcsei Péter régi ismerősként üdvözölte a temesváriak vezetőedzőjét, a 33 éves Basarab Pandurut, aki az FC Portóban együtt játszott csapatkapitányunkkal.
  1
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Ebben a pillanatban kezdődött csapatunk előkészületi mérkőzése a román élvonalbeli Politehnika Timisoara ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST