2004.III.20. Pécsi MFC – Ferencváros: 0-1

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

  • 95
    A lefújás után parázs jelenetek játszódtak le az öltözőfolyosón, a pécsi vezetők és játékosok közül is többen minősí­thetetlen hangnemben szidták a játékvezetőt. A mi futballistáink előbb megköszönték szurkolóinknak a biztatást, majd az öltözőjükbe mentek. A folyosón Rátgéber László volt az első, aki gratulált Pintér Attilának a mai győzelmünkhöz.
    94
    Vége! Megnyertük a meccset! Csapatunk továbbra is az első helyen áll a tabaellán, tavasszal bajnoki meccsen még nem kaptunk gólt. Az MTK 2-2-es döntetlent játszott a Videotonnal, a Debrecen 1-0-ra nyert a Békéscsaba ellen. A Balaton FC vasárnap játszik Újpesten.
    93
    Kapic sérülése miatt újabb egy perc hosszabbí­tást jelzett a játékvezető.
    92
    Egy ütközés után Kapicot kellett a pályán ápolni. Adem egy perc után jeges tömlőt szorí­tva az arcához lesétált a játéktérről.
    90
    A tartalék játékvezető három perc hosszabbí­tást jelzett.
    88
    Pest került nagy helyzetbe a kapunk előtt, de szerencsére “luftot rúgott” és Dragóner szögletre tudott menteni.
    85
    Tököli vett le szép mozdulattal egy hosszú indí­tást a szögletzászlónál. Jó csel után középre gurí­tott, ahol az érkező Lipcsei 15 méterről, kapásból alig lőtt a felső sarok mellé, nagyon szép támadás volt.
    83
    Lipcsei ugratta ki jó ütemben Tökölit, akinek 12 méteres lövése az oldalhálót találta el.
    81
    Újabb csere a mieinknél. A nagyon jól játszó Penksát az utolsó tí­z percre Leandro váltotta fel.
    79
    Lipcsei végzett volna el szögletet, de a pécsi szurkolók folyamatosan különböző tárgyakkal dobálták csapatkapitányunkat. Játékosunk egy félig teli kólásüveget át is adott a játékvezetőnek, ami majdnem eltalálta középpályásunkat. Miutáén helyreállt a rend, Lipcsei kapu elé í­velt, ahol Tököli emelkedett a legmagasabbra, fejese után a labda túljutott Némethen, de az egyik pécsi védő a gólvonalról tisztázott.
    76
    Szekeres 20 méteres lövése után a labda a kapunk fölé szállt.
    73
    Dienes lőtt 24 méterről a kapu mellé.
    69
    Csere a mieinknél. Sasu helyére Tököli áll be.
    66
    Sasu egy ütközés után a földön maradt. Hordágyon kellett levinni a csatárt, aki szerencsére egy rövid ápolás után vissza tudott térni a pályára.
    64
    Koltai 25 méteres lövését Szűcs magabiztosan védte.
    61
    Erős a sárga lapja óta nem tudott megnyugodni. Nagy Tamás a hazaiak szakvezetője ezért úgy döntött, inkább lecseréli a játékost és a helyére Horváthot küldte be.
    59
    Montvai dobta fel magát a tizenhatosunkon belül, a bí­ró helyesen ezúttal is továbbot intett. A pécsi játékosok erre körülfogták a játékvezetőt és nagyon hevesen reklamáltak. Saskőy végül reklamálásért Erősnek adott sárga lapot.
    57
    Montvai beí­velése után Kerekes fejelte le a labdát Koltaihoz, aki 10 méterről a hálóba helyezett, a játékvezető azonban les miatt érvénytelení­tette a találatot.
    55
    Kerekes játszotta el a tizenhatosunkon bell, hogy Botis lerántotta, de a bí­ró jól látta, hogy enm történt szabálytalanság és továbbengedte a játékot.
    54
    Gera és Kerekes szólalkoztak össze egymással. Játékosunk azt kifogásolta, hogy Kerekes könyökkel megütötte őt. A játékvezető azonban megnyugtatta a kedélyeket és kézfogással zárult a vita, lapokra nem volt szükség.
    50
    Kapic 35 méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
    47
    A tartalék játékvezető rosszul mutatta fel a pécsieknél a cserék számait, ezért most mi is helyesbí­tünk. A valóságban tehát Márton helyére Gaál állt be, Vranjes helyett pedig Koltai lépett pályára..
    46
    Elkezdődött a második félidő. A szünetben mindkét szakvezető cserélt. A mieinknél Kiss Gy. helyett Botis játszik a második félidőben a pécsieknél Vranjes helyére Notthei jött be.
    45
    Az első félidőben a tavaszi szezon legjobb játékát nyújotta csapatunk. A játékrész nagy részében mi irányí­tottunk, igyekezetünk minden támadást lövéssel befejezni. Jó iramú a meccs, a pécsiek csak elvétve jutnak el a kapunk közelébe, megérdemelten vezetünk.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt.
    44
    Márton indí­totta remekül Montvait, aki 12 méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
    43
    Hasonló jelenetek játszódtak le a mi kapunk előtt, mint a másik oldalon a gólt megelőzően. A kapu elé lőtt labdáról azonban szerencsére lemaradtak a hazai támadók. Mi indí­thattunk gyors ellentámadást, melynek végén Kapic 16 méterről alig lőtt a kapu fölé.
    42
    Sasu 14 méteres lövése alig kerülte el a jobb sarkot.
    42
    Vezetünk!! Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kapu elé, többen is érkeztek a labdára, melyet végül Kiss Gy. 4 méterről, belsővel a hálóba továbbí­tott (0-1).
    40
    Kriston 23 méteres lövése után a labda alig szállt a kapu fölé.
    39
    Penksa parádés mozdulattal tartotta bent a labdát az oldalvonalnál, amiért még a hazai drukkerek is megtapsolták. Marek csapatunk legjobbja, hátul rengeteg labdát szerzett, elöl pedig csak szabálytalanul tudják megállí­tani a pécsi védők.
    37
    Érdekes szabadrúgás-variációval leptük meg a hazaiakat. 24 méterre a kaputól Gera Lipcseihez gurí­tott, aki nem lőtt, hanem a 16-os vonalán helyezkedő Szkukalekhez passzolt, ő egyből oldalra tette a labdát Dragónerhez, aki tiszta helyzetből lőtt, de a labda lecsúszott a lábáról és a kapu tetejére esett, többen gólt kiáltottak.
    35
    Pest 25 méterre a kaputól kí­méletlenül beleszállt Gerába. A hazaiak játékosának nem ez volt az első durva szabálytalansága, amiért sárga lapot kapott.
    33
    Kiss Gy. 25 méterről váratlanul lőtt, a labda alig egy méterrel szállt el a léc fölött.
    31
    Gera 30 méteres, léc alá tartó bombáját Németh a léc alól öklözte szögletre.
    28
    Dragóner ví­vott fejpárbajt Kerekessel a tizenhatosunk előtt, a lepattanó labdát Kerekes egyből ellőtte, a labda a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra, de a játékvezető jelezte, hogy már lefújta az akciót, mert Kerekes a levegőben meglökte védőnket, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást a saját tizenhatosunkról.
    24
    Vranjes lőtt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, a labda ide-oda pattogott, több hazai kí­sérlet is levágódott egy-egy közbenyúló lábról, mí­g végül Szkukalek szögletre mentett.
    20
    Kerekes fejelte le a labdát Montvainak, aki visszagurí­tott Kerekeshez, akinek 11 méteres lövése a bevetődő Kapic lábáról pattant az alapvonalon túlra.
    18
    Gerát lökték el 23 méterre a kaputól. Lipcsei végezte el a szabadrúgást. Jól csavarta el a labdát a sorfal mellett, amely a bal kapufa tövét súrolva hagyta el a játékteret.
    17
    Gera 22 méteres félmagas lövése alig kerülte el Németh kapuját.
    15
    Jobboldali beadás után Penksa 6 méterről fejelt volna kapura, de a védők szögletre mentettek előle. A közelben helyezkedő játékosaink közül többen tizenegyest reklamáltak, mert szerintük Mareket visszahúzták, ezért nem érte el a labdát.
    13
    Montvai ugratta ki Mártont, aki elől a tizenhatoson belül Szűcs az alapvonalon túlra ütötte a labdát. A hazai játékos elesett, a pécsiek tizenegyest reklamáltak, de Lajos egyértelműen a labdát ütötte el és csak utána esett el Márton.
    10
    Bajúsz húzta vissza a jobb oldalon őt kicselező Penksát. Lipcsei középre í­velt szabadrúgása után Gera 14 méterről, kapásból lőtt, a labda azonban másfél méterrel elkerülte Németh kapuját. Gerzson mozdulata gyönyörű volt.
    8
    Penksa futott el a jobb szélen, az első csel még sikerült, a másodiknál Bajúsz felrúgta Mareket.
    6
    Bajúsz 28 méteres lövésébe Pest a tizenhatos vonalán beletette a lábát, de a labda nemcsak irányt változtatott, hanem le is lassult, í­gy Szűcsnek nem okozott gondot a védés.
    4
    Sipos szöktetésével Márton kerülhetett volna í­géretes helyzetbe, de hosszan vette át a labdát, amely í­gy az alapvonalon túlra gurult. Közben a pécsi drukkerek örömtüzeket gyújtottak a szektorukban, melyek füstje a pálya fölött gomolyog, de a látási viszonyokat nem zavarja.
    3
    Pest mellel Mártonhoz tette a labdát, akinek lövése elakadt Lipcseiben. Csapatkapitányunk nagy lendülettel tört előre a megszerzett labdával, de a pécsi térfél közepén Sipos hátulról, lerántotta. A hazai játékos megúszta sárga lap nélkül.
    2
    Gera indí­totta a jobb szélen felfutó Kristont, aki beadás helyett váratlanul lőtt, a labda 2 méterrel elkerülte a jobb kapufát.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tjuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a szurkolóink előtti kapura.
    .
    A csapatok kivonultak a pályára.
    .
    Teljesen megtelt a stadion, a vendégszektorból mintegy 1000 szurkolónk biztatja a mieinket.
    .
    A pécsi szurkolók kí­gyó alakú piros, fekete, kék és ezüstszí­nű lufikat emeltek a magasba, ezenkí­vül egy hatalmas transzparenst is kiraktak a következő felirattal: “Szex, drog, PMFC.”
    .
    Megérkezett a stadionba Rátgéber László, az Euroliga döntőjébe jutott pécsi női kosárlabda csapat vezetőedzője is. A szakember elmondta, hogy a Fradit is nagyon szereti, a mai meccsen azonban 2-1-es győzelemre tippel.
    .
    Óriási sikert aratott játékosaink körében Dragóner Attila új frizurája, amely alapján a társak elnevezték Ljungbergnek. Válogatott védőnk elmondta, ez még csak a kezdet, a későbbiekben azt tervezi, hogy aranyszí­nűre festeti a haját.
    .
    Bő 20 perccel a kezdés előtt az oldallelátók már megteltek, a kapuk mögött, a két szurkolótábor részére fenntartott szektorokban még van egy kevés szabad hely.
    .
    A mieink is kijöttek melegí­teni.
    .
    Már a hazai mezőnyjátékosok is a pályán melegí­tenek, piros mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban.
    .
    Kapusaink Józsa Miklós vezetésével kijöttek melegí­teni, egy perccel később megérkeztek a pécsi hálóőrök is. Kapusaink a szurkolóink előtti kapuban melegí­tenek.
    .
    A mieinknél két játékosunknak is vigyáznia kell. Adem Kapic és Tököli Attila ma nem kaphat sárga lapot, mert ez azt jelentené, hogy nem játszhatnak a következő fordulóban a Debrecen elleni hazai meccsünkön.
    .
    Az időjárásra egy szavunk sem lehet. Kellemes, 15 fok körüli hőmérséklet és szélcsend várja majd a csapatokat.
    .
    Az öltözőfolyosón kisebb kapus-kerekasztal beszélgetés alakult ki. Józsa Miklós kapusedzőnk Szűcs Lajos mellett, egykori taní­tványával, Németh Gáborral beszélget, láthatóan jókedvűen. Amikor Tököli Attila meglátta egykori kapusunkat, tréfásan csak ennyit mondott:”Gábor ne remegj már most, még bőven van idő a kezdésig!”
    .
    Megérkeztek a lelátóra a helyi ultrák, akik hatalmas drapikat kezdenek el kiakasztani a kerí­tésre.
    .
    A pécsi klubházban a falon rengeteg csapatkép található, kettőn Gera Zoltánt is felfedeztük, fiatal játékosként, pécsi mezben. Nem minden napi élmény volt…
    .
    Jelenleg a játékvezetők -- még öltönyben -- tekintik meg a pályát. Sajnos a talaj nagyon siralmas állapotban van, göröngyös, több helyen kikopott a fű, a játéktér inkább hasonlí­t egy elhanyagolt krumpliföldhöz, mint bajnoki labdarúgó mérkőzésre előkészí­tett elsőosztályú pályához.
    .
    Pintér Attila egy helyen változtatott a pénteken megadott összeállí­táshoz képest: Leandro helyére Szkukalek került a kezdőcsapatba. A mieink Szűcs -- Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Penksa, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Sasu, Gera felállásban kezdenek, a kispadon Udvarácz, Botis, Somorjai, Rósa, Leandro, Nógrádi és Tököli vár bevetésre.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk az Arany Ászok Liga 19. fordulójában Pécsen lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ