2004.III.31. Magyarország – Wales: 1-2

Rosszul, a walesiektől elszenvedett 2-1-es vereséggel mutatkozott be idén hazai pályán a magyar labdarúgó-válogatott, a január 25-én elhunyt Fehér Miklós emlékének szentelt összecsapáson.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Magyarország – Wales 1-2 (1-1)
Puskás Ferenc-stadion, 6000 néző, V: Florian Meyer (német)

Magyarország: Babos  – Komlósi (Dvéri 87.), Stark, Pető Z. – Bodnár, Molnár B., Lisztes (Tóth B. 52.), Lőw (Bodor 87.) – Gera – Torghelle  (Sebők J. 69.), Kenesei K. (Szabics 46.)

Wales: Jones (Coyne 46.) – Gabbidon, Melville, Page, Thatcher (Edwards 54.) – Robinson (Fletcher 89.), Savage, Koumas, Vaughan (Roberts 65.) – Earnshaw, Taylor

Gól: Kenesei (18., 11-esből) illetve Koumas (21.), Earnshaw (81.)
Sárga lap: Lisztes (34.), Torghelle (42.), Pető (85.), Bodnár (91.) illetve Thatcher (33.), Vaughan (56.), Savage (85.)

8. perc: Gera 24 m-es ballábas lövését követően Jones bravúrral mentett szögletre a bal alsó saroknál.
18. perc: Lisztest a bal oldalon, a 16-oson belül a rossz ütemben érkező Melville buktatta, a játékvezető büntetőt í­télt, a labdát Kenesei a jobb alsó sarokba vágta (1-0).
21. perc: Koumas 22 m-es parádés szabadrúgása a bal kapufáról pattant a hálóba (1-1).

59. perc: Gera a bal oldalon tört előre, majd 14 m-ről lőtt, s a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
69. perc: Tóth előre emelését Torghelle visszafejelte az érkező Gerához, aki 17 m-ről fölé lőtt.
81. perc: Lőw lábáról lecsúszott a labda, Earnshaw húzott kapura, még egy lövőcselre is maradt ideje, majd 12 m-ről higgadtan a hálóba helyezett (1-2).
87. perc: egy bal oldali beadást követően Gera akrobatikus mozdulattal, 16 m-ről ollózott kapura, a walesi kapus nagy bravúrral ütötte ki a labdát.

Nagy lendülettel, elszántan kezdett a hazai válogatott, ez először helyzetekben, majd a 18. percben már gólban is megmutatkozott. Mielőtt azonban a magyar együttes még nagyobb elánnal támadhatott volna, a sztárjaikat nélkülöző vendégek váratlanul egyenlí­tettek. Ezt követően egyik oldalon sem alakult ki igazán nagy lehetőség.

A szünet után alaposan visszaesett az addig sem túl magas szí­nvonal, gyakorlatilag érdemleges helyzet nélkül telt el az első félóra. A két együttes rendkí­vül sok hibát követett el, s időnként az elképzelést is nehéz volt felfedezni. A hajrában egy elképesztő védelmi hibát követően váratlanul vezetéshez jutottak a vendégek, majd egy kakaskodás miatt alaposan felpaprikázódott a hangulat. A magyar csapat a hajrában Gera parádés megmozdulása révén majdnem egyenlí­tett, de végül nem született gól.

A találkozó első félórájában még nagy lendülettel és elszántsággal küzdő vendéglátó csapat rosszul mutatkozott be idén hazai közönség előtt, bosszantó hibák miatt szenvedett vereséget a visszafogott teljesí­tményt nyújtó s igen tartalékos walesi gárda ellen.

A lefújást követően kishí­ján verekedés tört ki a pályán, több játékos is egymást hergelte. Az indulatok csak a biztonsági őrök megjelenését követően csillapodtak le.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. A futball azonban már csak ilyen, a hibákat megbüntetik az ellenfelek. Az együttes hozzáállása jó volt a 90 perc során, számos helyzetet is kialakí­tottunk. A jövőben elsősorban a támadójátékon kell javí­tanunk, s a védekezésbe való visszarendeződés sem megy még gördülékenyen. Az ellenfél jól játszott, kihasználta a lehetőségeit, s a mentalitásával is példát mutatott számunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ