2004.III.27. Ferencváros – DVSC: 0-0

Csapatunk óriási küzdelemben, rendkívül izgalmas mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszott a Debrecennel.

Nyilatkozatok:

Szekeres Tamás: – A zöld-fehérek olyan csatárokkal rendelkeznek, akik képesek egész meccsen nem csinálni semmit, aztán hirtelen megvillannak, tehát erre nekünk védőknek nagyon oda kell figyelnünk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Ferencváros az Üllői úton mindig esélyes. Sokkal jobban kell majd játszanunk, mint legutóbb a Békéscsaba ellen. Mostanában nem sokszor vettük be az ellenfél hálóját, valószínűleg szombaton sem lesz sok gól – tette hozzá a védő. Nagyon kell koncentrálnunk ahhoz, hogy minimum egy döntetlen eredményt érjünk el, bár én azt mondom, nyerhetünk is. A Ferencváros most egy fiatal, feltörekvő edzővel más mentalitást próbál megvalósítani, biztos vagyok benne, hogy hazai pályán agresszíven futballoznak majd az FTC játékosai, akik valószínűleg le akarnak majd támadni minket, és az is könnyen elképzelhető, hogy dolgozik bennük egy reváns az őszi 5-0 és a május 30-i döntetlen miatt.

A mérkőzés:

Ferencváros – DVSC: 0-0
Üllői út, 6.589 néző, vezette: Megyebíró (Szpisják, Tóth P.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek (Leandro 64.) – Gera, Sasu (Tököli 53.), Penksa (Rósa 68.)
vezetőedző: Pintér Attila

Debrecen: Tomic – Bernáth, Éger, Szekeres, Nikolov – Dombi (Andorka 56.), Bogdanovic (Balog 89.), Habi, Halmosi – Sándor, Bajzát (Kiss Z. 37.)

Sárga lap: Szkukalek (41.), Dragóner (45.), Tököli (86.) illetve Bajzát (7.), Dombi (17.), Habi (70.), Halmosi (83.)
Kiállítva: Kriston (4.) illetve Bernáth (20.)

Gera Zoltán még Sopronban játszotta 100. bajnoki meccsét a Ferencváros színiben. Válogatott csatárunk ebből az alkalomból a legidősebb még élő ferencvárosi legendától, Gyetvai Lászlótól vett át különdíjat a mérkőzés előtt.

Számunkra rosszabbul nem is indulhatott volna a mérkőzés, hiszen Megyebíró játékvezető a 4. percben kiállította a Halmosival szemben utolsó emberként szabálytalankodó Kristont. A kiállításig a debreceniek nem jöttek át a térfelünkre. Az emberhátrány azonban nem tört meg minket, továbbra is igyekeztünk irányítani a mérkőzést. A 20. percben óriási lehetőséghez jutottunk. Bernáth buktatta a tizenhatoson belül Sasut, amiért tizenegyeshez jutottunk, ráadásul a debreceni védőt is kiállította a játékvezető. Sajnos Gera lövését Tomic megfogta. A vendégek a 24. percben kerültek először helyzetbe, amikor Vukmir elvesztette a labdát a tizenhatosunk előtt, de Sándor lövése után bevetődő védőnk lábában elakadt a labda. A félidő hajrájában kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, de a kapuk előtt nem alakult ki veszélyes helyzet.

A második 45 percet mi kezdtük veszélyesebben, de Tomic hárítani tudta Lipcsei lövését. A mieink a jól záró debreceni védelmet távoli kísérletekkel igyekeztek átlőni. Elsősorban Kapic próbálkozott bátran, szlovén légiósunk többször is csak kevéssel tévesztett célt. A 61. percben Kapic pörgette el a labdát a tizenhatoson belül Szekeres mellett, a védő kézzel ütött a labdába, de a játékvezető továbbot intett. A 73. percben kimaradt a legnagyobb debreceni helyzet. Kiss Z. lépett ki a védőink közül, rávezette a labdát Szűcsre, majd közeli, erős lövését kapusunk óriási bravúrral védte. Négy perccel a befejezés előtt újabb tozenegyesgyanús helyzet alakult ki a debreceni tizenhatoson belül. Tököli cselezte ki Égert, aki visszahúzta csatárunkat, Megyebíró ezúttal sem fújt a sípjába, amiért válogatott támadónk megtapsolta a bírót. A játékvezető ezt sárga lappal “jutalmazta”. Mivel Tökölinek ez volt a harmadik figyelmeztetése, nem lehet ott a következő fordulóban a Győr elleni hazai meccsünkön. A hajrában is akadtak még izgalmak. A 90. percben baloldali beadás után Balog lőtt a kapunkba, de a játékvezető szerint a találatot lökés előzte meg, ezért nem adta meg a gólt.

A gólnélküli döntetlen azt jelenti, hogy továbbra is a Debrecen a mumusunk az Üllői úton.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Sorozatban negyedik meccsen nem kaptunk gólt, ez jól mutatja a csapatom szervezettségét. Már a 4. percben emberhátrányba kerültünk, és úgy tűnt, hogy ez eldöntheti a mérkőzést, ám nem ez történt a folytatásban. Ekkor is bátran felvállaltuk az egy-egy elleni játékot, úgy gondolom, hogy emberhátrányban nem sok magyar tett volna így. Olyan helyzetbe „kényszerítettük” a Debrecent, hogy a vendégek is emberhátrányba kerültek, sőt még büntetőhöz is jutottunk. Ezt sajnos nem sikerült értékesítenünk, de ezért nem szabad Gerát hibáztatni, hiszen csak az hibázhat, aki odaáll. Ezután is mi játszottunk fölényben, nyomás alatt tartottuk a Debrecent. Sokat tettünk a győzelemért, rengeteget dolgoztak a fiúk, ezért kalapot emelek előttük.

Szentes Lázár: – Reális a döntetlen, mindkét csapat sokat tett azért, hogy megnyerje a mérkőzést. Küzdöttek, hajtottak a játékosok, de helyzetek is akadtak mindkét oldalon, amelyek ma kimaradtak. Elégedett vagyok csapatom játékával, és az egy ponttal is, hiszen véleményem szerint döntetlen az Üllői úton jó eredménynek számít. Bár nincs kalapom, de ha lenne, én is megemelném a játékosok előtt, hiszen végig remekül küzdöttek.

Lothar Matthäus: – Jó iramú, változatos találkozó volt, kiváló hangulatú stadionban. Sajnos azonban ezen a meccsen is láttam olyan hibákat, amit eddig szinte minden magyar bajnokin. Hiába képzettek a játékosok, lassan passzolnak, az esetek többségében lekezelik a labdát. Kevés a kapásból továbbított labda. Ezenkívül szerintem túl keveset kockáztatnak a futballisták, ezért is születik kevés gól a bajnokikon.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 93
  Vége a mérkőzésnek.
  90
  Baloldali beadás után Balog lőtt a kapunkba, de Megyebíró lökést látott a kapunk előtt és érvénytelenítette a találatot.
  89
  Harmadszor is cserélt a Debrecen. Bogdanovic helyett Balog lépett pályára.
  87
  Leandro 20 méterről laposan lőtt, a labda megcsúszott a vizes füvön, de Tomic vetődve védeni tudott.
  86
  Tököli Éger mellett betört a tizenhatoson belülre, amikor a debreceni védő visszahúzta csatárunkat. Megyebíró továbbot intett, Tököli megtapsolta a játékvezetőt, amiért sárga lapot kapott. Mivel Tökölinek ez volt a harmadik sárgája, jövő hétvégén nem játszhat a Győr ellen.
  85
  Lipcsei szöglete után Dragóner 7 méterről a kapu mellé fejelt.
  83
  Kapic indításával Rósa futott volna el a jobb szélen, Halmosi azonban kézzel elütötte a labdát, amiért sárga lapot kapott.
  81
  Tököli és Gera vezették rá a labdát Égerre. A kényszerítő után Tököli betört a tizenhatoson belülre, azonban mielőtt lőni tudott volna a visszafutó Szekeres becsúszva szerelte.
  78
  Kapic kapu elé ívelt szabadrúgása után Tomic húzta le a labdát.
  76
  Kapic ívelt Tököli elé, aki elől a kapujából kifutó Tomic szerezte meg a labdát.
  73
  Sándor két védőnk között kiugratta Kisst, aki elől a keresztező Dragóner jó ütemben rúgta el a labdát.
  70
  Habi buktatta Rósát, ő is megkapta a sárga lapot.
  68
  Harmadszor is cseréltünk. Penksa helyére Rósa jött be.
  66
  Halmosi 22 méterről lőtt, a labda a közubenyúló Vukmir lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  64
  Csere a mieinknél. Szkukaleket Leandro váltotta fel. Igor húzta a lábát, amikor lejött a pályáról.
  62
  Nikolov futott el a jobb szélen, középre passzolt, Kiss Z. tiszta helyzetből, 12 méterről lőtt, Szűcs vetődve, óriási bravúrral védett.
  61
  Kapic a tizenhatoson belül elpörgette a labdát Szekeres mellett, de a vendégek védője kézzel beleütött a labdába, sajnos nem kaptuk meg a nyilvánvaló 11-est.
  60
  Penksa ívelt keresztbe, Tököli 12 méterről ollózva próbált meg kapura lőni, de a labda lepattant Nikolovról, majd a debreceni játékos Tomic kezébe gurította a labdát (!), de elmaradt a jogos közvetett szabadrúgás.
  58
  Kapic 25 méteről centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
  56
  Másodszor cseréltek a vendégek. Dombi helyére Andorka állt be.
  55
  Halmosi élesen kapu elé lőtt labdáját Dragóner Sándor elől rúgta ki az alapvonalon túlra.
  54
  Gera visszagurítása után Kapic 20 méterről a jobb kapufa mellé bombázott.
  53
  Először cseréltünk. Sasu helyére Tököli állt be.
  51
  Szkukalek beadása után Penksa visszagurította a labdát Lipcseihez, akinek 17 méteres lövése után a labda kipattant Tomicról, de másodszro megfogta a kapus a labdát. Gera vetődve próbálta elérni a labdát, de már csak a kapussal ütközött össze. Tomic rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  50
  Szűcs hatalmas kirúgása után Habi Penksa elől Tomic kezébe fejelte a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik oldalon sem cseréltek.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Éger 24 méterről végzett el szabadrúgást. Lövése után a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.
  45
  Dragóner buktatta az előretörő Sándort. Védőnk sem úszta meg sárga lap nélkül.
  43
  Lipcsei ívelt be szabadrúgást a kapu elé, Gera 7 méterről ollózva lőtt kapura, de a labda elakadt a felugró debreceni védőkben.
  41
  Szkukalek buktatta Sándort, amiért ő is sárga lapot kapott.
  40
  Sasu tört előre nagy lendülettel, 15 méterről lőtt, a labda a közbenyúló Nikolov lábáról Tomic kezébe hullott.
  37
  Cserétlek a vendégek. Bajzát helyére Kiss Z. állt be.
  34
  Nikolov ívelt keresztbe, Kiss a bevetődő Éger elől szögletre mentett. Szerencsére csak a debreceni játékos csúszott be a kapunkba.
  33
  Sándor 20 méteres lövése után a labda megpattant a bevetődő Dragóner lábán és centiméterekkel kerülte el a jobb sarkot.
  32
  Kapic szöktette a felfutó Kisst, aki kényszerítőzött Gerával, majd a visszakapott labdát éles szögből, estében kapura lőtte, de Tomic vetődve védett.
  29
  Kapic ívelte be a labdát a felező vonaltól a tizenhatoson belül, ahol Lipcsei negcsúsztatta a labdát, melyet Tomic megfogott.
  26
  Lipcsei kapu elé lőtt szabadrúgása után a berobbanó Gera elől Éger vetődve fejelte ki az alapvonalon túlra a labdát.
  24
  Vukmir vesztette el a labdát a tizenhatosunk előtt, sándor betört a büntetőterületen belülre, lövése után a labda felpattant a visszafutó és bevetődő Vukmir lábáról, majd védőnk Szűcshöz fejelte a játékszert.
  22
  Vukmir indította Gerát a jobb oldalon, akinek beadása után Sasu kapásból, 14 méterről centiméterrel lőtt a jobb kapufa mellé.
  20
  Bernáth buktatta Sasut a tizenhatoson belül, 11-es! A reklamáló debreceni jtáékost Megyebíró kiállította. A büntetőt Gera végezte el. A bal sarokra tartó lapos lövést azonban Tomic megfogta.
  17
  Dombi buktatta Gerát a debreceni térfél közepén, az oldalvonal közelében, amiért ő is besárgult. A szabadrúgást Lipcsei ívelte be a kapu elé, de Sasu 7 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  15
  Lipcsei balodlali szabadrúgása után a beívelt labdát Gera 10 méterről a jobb felső sarok mellé fejelt. Gerzson “egy emelettel” magasabbra ugrott a védőknél.
  14
  Bognár és Somorjai elkezdtek melegíteni a kapu mögött. Elképzelhető, hogy a kiállítás miatt cserélni fogunk.
  12
  Halmosi szöglete után Szűcs ütötte ki a labdát a berobbanó Szekeres elől.
  10
  Kapic ívelt be szabadrúgást a debreceni kapu elé, a labda az ötösön Kiss Gy. elé pattant, aki elől Nikolov vágta ki a labdát.
  8
  Gera szöktette a védők között kilépő Sasut, de a partjelző lest jelzett.
  7
  Bajzát belerúgott Vukmirba, amiért sárga lapot kapott.
  5
  Kriston kiállítása után Sándor végzett el szabadrúgást, lövése lepattant, Éger ismételt, de lövése elkerülte a kapunkat.
  4
  Sándor kiugratásával Halmosi egyedül tört volna kapura, amikor Kriston hátulról lerántotta. Mivel Titi volt az utolsó emberünk, Megyebíró kiállította középpályásunkat.
  2
  Szkukalek ugratta Ki gerát, aki elől az utolsó pillanatban szögletre mentettek a védők.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indítottuk útjráa a labdát és az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Lothar Matthäus is megérkezett a stadionba. A szövetségi kapitány a játékoskijáróban találkozott a két együttes futballistáival is. Két játékossal, Sándor Tamással és Dombi Tiborral fogott kezet. Pont azokkal, akik lemondták a szereplést a válogatottban.
  .
  Ebben a pillanatban a csapatok kijöttek a pályára.
  .
  Pénteken dőlt el, hogy Hanacsek Attila helyett Megyebíró János vezeti a mérkőzést. A váltás oka, hogy Hanacsek a várnál egy héttel később, scak péntek hajnalban érkezett haza Katarból. Megyebíró fújta a sípot május 30-án is…
  .
  Az esős, hűvös idő ellenére több mint hétezren foglalnak helyet a lelátón. Debrecenből a vártnál kevesebben, körülbelül 150-en kísérték el csapatukat.
  .
  Mindkét csapat játékosai befejezték a melegítést. Tíz perccel a kezdés előtt csak a cserejátékosok tartózkodnak a pályán.
  .
  Józsa Miklósnak csütörtökön ikrei születtek! Józsa Anikó 16 óra 1 perckor, Józsa Márton 16 óra 2 perckor jött világra. A gyermekek és édesanyjuk is jól vannak. Anikó 2610 grammal és 50 cm-rel született, Márton 1870 grammal és 47 cm-rel született. Mindketten a Schöpf-Mérei Kórház kis lakói. Kapusedzőnknek szurkolóink nevében is gratulálunk és sok boldogságot kívánunk!
  .
  A mai mérkőzésen is folytatódik a Kommunikációs Iroda által életre keltett Generációk Találkozása elnevezésű rendezvénysorozat. Ennek keretében a mai mérkőzés előtt az egykori játékosunk, Telek András által edzett 1995-ben született fiúkból álló csapatunk kíséri ki a ferencvárosi és debreceni futballistákat a pályára.
  .
  A mérkőzés előtt több köszöntésre is sor kerül. Gera Zoltán túlvan 100. bajnoki meccsén a Ferencvárosban. Válogatott scatárunk ebből az alkalomból a legidősebb még élő ferecnvárosi legendától, Gyetvai Lászlótól vesz át különdíjat. BognárZsolt és Lipcsei Péter vasárnap ünnepli születésnapját. Bogesz holnap lesz 25, csapatkapitányunk 32 éves. Mindkettejüket Tepszics Ignác sportigazgató köszönti fel. Valamennyi ünnepeltnek gratulálunk!
  .
  Szentes Lázár, a vendégek szakvezetője az utolsó pillanatban változtatott csapata összetételén és a kezdőtizenegybe jelölte a téli szünetben szerződtetett Igor Bogdanovicot. A vendégek összeállítása: Tomic -- Bernáth, Éger, Szekeres, Nikolov -- Dombi, Bogdanovic, Habi, Halmosi -Sándor, Bajzát.
  .
  A mieink a pénteken megadott összeállításban, Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Gera, Sasu, Penksa összeállításban lépnek pályára. A kispadon Udvarácz, Botis, Bognár, Leandro, Somorjai, Rósa és Tököli vár bevetésre.
  .
  Mindkét együttes játékosai a pályán melegítenek, a debreceniek jöttek ki korábban az öltözőből, ők már közel fél órája kint vannak.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a 20. forduló rangadója a Debrecen ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST