2004.III.7. Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0

NS-20040308-01-20040307Helyzetek nélkül nem lehet győzni

Előzmények:

Az MLL Fellebviteli Bizottsága ma hivatalos írásos dokumentumot juttatott el az Üllői útra, melyben a 2004. február 19-én megtartott tanácsülésen meghozott határozatot ismertetik. Ezek szerint a 2003. december 2-án hozott fegyelmi büntetést részben megváltoztatta a testület és a fegyelmi Szabályzat 100. paragrafusának 3. bekezdése alapján a 6 büntetőpont megállapításának mellőzését rendelték el, egyebekben pedig helybenhagyták az első fokú határozatot. Mindez azt jelenti, hogy csapatunk visszakapta azt a pályán megszerzett 6 pontot, mely eddig is jogosan járt neki, viszont az FTC Rt-nek továbbra is ki kell fizetnie a 40 millió forintos pénzbüntetést, továbbra is érvényes ( a már egyébként letöltött) 3 mérkőzésre szóló pályabezárás, valamint Szeiler József korábbi cégvezető-vezérigazgató 1 millió forintos pénzbüntetése. A döntéssel kapcsolatos reakciókat rövidesen közzé tesszük honlapunkon.

Furulyás János: – Azt hiszem korrekt döntés született és a döntés indoklása is elfogadható mindenki számára. Nagyon örülök, hogy a csapat visszakapta azt a 6 pontot, amit a pályán megszerzett, és amit jogtalan döntésekkel vettek el tőle. Egyértelmű volt számunkra mindig, hogy a 6 pont levonását nem fogadhatjuk el, és ezért harcoltunk a kezdetektől fogva. A mai igazgatósági ülésen tájékoztatom majd az igazgatóság tagjait a határozatról és az indoklásról, majd azt követően döntünk arról, hogy a legújabb döntés kapcsán milyen állásfoglalást teszünk közzé, miként reagálunk a most kapott határozatra.

Pintér Attila: – Eddig sem foglalkoztunk azzal, hogy a hat ponttal vagy anélkül kell –e nekivágnunk a tavasznak. Csak a munkára koncentráltunk, és arra, hogy minden külső körülménytől függetlenül képesek legyünk a mérkőzéseken azt nyújtani, amit szurkolóink elvárnak tőlünk. A hat pont kapcsán én korábban, még a Sopron edzőjeként is azt mondtam, hogy nem megfelelő, a sport szellemével nem összeegyeztethető a büntetés, és akkor is azt javasoltam, hogy adják vissza a 6 pontot a Ferencvárosnak. A bajnoki rajtig nagyon kevés időnk van hátra, így csak azt mondhatom, hogy nem foglalkozunk a mai döntéssel, csak arra koncentrálunk, hogy a rajtra minél jobb állapotba kerüljön a csapat.

Lipcsei Péter: – Úgy gondoltuk, hogy ezt a hátrányt bekalkulálva kell tavasszal mindenkit magunk mögé utasítani. Persze nagyon örülünk annak, hogy végre úgy nézhetünk a tabellára, hogy a pályán lejátszott meccsek eredményeit láthatjuk viszont. Szeretném, ha senki nem felejtené el, hogy most 6 olyan pontot kaptunk vissza, amiért megdolgoztunk, és amit jogtalanul vettek el tőlünk. A hírnek örülünk, de már nem foglalkozunk vele, hiszen közeleg a bajnoki rajt, és véletlenül se szeretnénk, ha kényelmesebbé tenne minket az, hogy pontszámban az élen állunk.

(2004. február 20.)

A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága ma délelőtti ülésén úgy döntött, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt elhalasztja a bajnokság tavaszi idényének a rajtját.

(2004. február 27.)

Nyilatkozatok:

Huszti Szabolcs: – Dajka Lászlót az utánpótlás válogatottnál ismertem meg, de azt csak nemrégiben tudtam meg, hogy milyen jó véleménnyel van rólam. Jól érzem magam itt Sopronban, tetszik a város, és a játékosok is kedvesen fogadtak, nemcsak a pályán, azon kívül is segítik a beilleszkedésemet. Az edzések nem sokban különböznek az Üllői úti tréningektől, és az én szerepköröm sem változott, Dajka László baloldali támadóként számít rám, vagyis ugyanazon a poszton, mint a Fradiban játszottam. A Ferencváros ellen is győzni szeretnénk, hiszen nagyon kellenek a pontok a csapatnak. A felkészülési meccseken rendre kezdő voltam, talán a Fradi ellen is az leszek, de akkor sem keseredek el, ha „csak” csereként lépek pályára. Természetesen nagyon készülök a meccsre, hiszen kölcsönben vagyok itt, és egy jó teljesítménnyel nemcsak a Sopronnak, de a Fradinak is bizonyíthatok.

Hajdu Attilát jól ismeri a ferencvárosi közönség, hiszen a kapus éveket töltött az Üllői úton, sőt részese volt a Fradi BL-sikereinek. Az utóbbi időben azonban elkerülte a szerencse őt, hiszen a tavalyi bajnokság utolsó, bajnoki címről döntő fordulója előtt egy edzésen szenvedett sérülést. Az akkoriban még az MTK kapuját védő Hajdunak megrepedt a veséje. Emiatt hónapokig nem állhatott kapuba, sőt klubja sem volt. Most éppen a Ferencváros ellen térhet vissza a kapuba és az élvonalba.

-– Először nemcsak az volt kétséges, hogy vissza fogok-e térni a futballpályára, hanem az is, hogy életben maradok-e. Szerencsére nem volt belső vérzésem, így felépültem. Decemberig az MTK-nál edzettem, mert annak ellenére, hogy a szerződésemet nem kívánták meghosszabbítani, lehetővé tették, hogy a Hungária körúton készüljek a visszatérésre.

A tavaszi nyitófordulóban a Te neveddel fog kezdődni a Sopron összeállítása?
– Nem hiszem, hogy azért hoztak ide, hogy a kispadon ücsörögjek. Tudom, hogy az emberek többségében az a legutóbbi kép rólam, hogy egy kórházi ágyon fekszek, de remélem, hamarosan újra a kapuban álló Hajdu Attila fog eszükbe jutni.

A sors pikantériája, hogy épp a Ferencváros ellen térhetsz vissza…
– Hát igen, a sors képes érdekes dolgokra. Mindig is büszke voltam, és büszke is leszek arra, hogy 15 évig a Fradiban játékosa lehettem, azonban az élet úgy hozta, hogy miután hazatértem Németországból, nem volt módom az Üllői úton folytatni. Most azonban itt Sopronban számítanak rám, és ezt nagyon meg kell becsülnöm. Lehetőséget adtak nekem, én pedig szeretnék ezzel élni. Persze, hogy különleges dolog egykori csapatom ellen készülni, de miután kifutunk a gyepre, már nem szabad azt figyelni, hogy milyen színű az ellenfél.

A mérkőzés:

Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0
Sopron, 3.300 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Varga II.)

Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Pető Z., Fehér Z. – Baumgartner (Sira 46.), Lazic (Muzslay 85.), Pintér Z., Vasas, Huszti (Balaskó 89.) – Tóth M.
edző: Dajka László

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Dragóner, Vukmir – Rósa D., Lipcsei (Somorjai 74.), Kapic, Kiss Gy. – Gera, Leandro (Penksa 61.) – Tököli (Sasu 85.)
vezetőedző: Pintér Attila

Sárga lap: Vasas (1.), Fehér Z. (27.), Sira (47.) illetve Rósa D. (1.), Kapic (14.), Lipcsei (20.), Tököli (56.), Dragóner (89.)

Hiába, a megszokás nagy úr. Amikor Pintér Attila és segítője, Farkas József belépett a soproni stadion öltözőfolyosójára, mindketten elrikkantották magukat: “Bausz!”, mire a Matáv szertárosa, Bausz Imre szertartásosan kidugta a fejét a szobájából, és üdvözölte a két szakembert.

Így ment ez az ősszel fél éven át, amíg a két tréner a Sopron szakmai munkáját irányította, s Pintér Attiláék ki nem hagyták volna vasárnap délelőtt sem ezt a kis játékot. Ám bármennyire is otthon érezték magukat, a Fradi-emblémás télikabátjuk jelezte: ez alkalommal ellenfélként érkeztek a Káposztás utcába, azzal a nem is titkolt céllal, hogy új csapatukkal elvigyék a három pontot Sopronból.

A jegesre fagyott, de a vasárnapra virradóra esett hótól letakarított pályán az első csatát még hógolyókkal vívták meg. A pálya szélén álló civil biztonságiakat az FTC-szurkolók szektorából vették tűz alá; később ebbe az “okos szórakozásba” a hazai publikum egy része is bekapcsolódott. A fradisták lelátórésze egyébként nagyjából félig telt meg – miképpen fél ház volt a stadionban is. Bosszankodott is Gőbl Gábor, a Matáv ügyvezető igazgatója, mondván, a hideg idő, a déli televíziós közvetítés igencsak visszafogta az érdeklődést. Optimális esetben a Fradi elleni meccsből akár hatmillió forint bevétele is lehet a futball-kft.-nek, ez alkalommal viszont a befolyó pénz nagyjából a kiadásokat fedezte…

20040510-20040307-sopron-husztiHeveskedő hangulatban kezdődött az összecsapás, és noha Kassai Viktor már az első percben kiosztott két sárga lapot, a folytatásban sem kímélték egymást a felek. A soproniak gondosan kiépítették védvonalaikat; Gera Zoltánt Fehér Zoltán, Tököli Attilát Pető Zoltán tartotta szigorú felügyelet alatt. S mivel a két ék a fedezetsorból nem kapott elég támogatást, az első félidő hajrájáig kellett várni, mire a látogatóknak sikerült érdemben megdolgoztatniuk Hajdu Attilát. Igaz, a túloldalon Szűcs Lajost is már-már a megfázás veszélye fenyegette, mert az egyetlen előretolt soproni csatár, Tóth Mihály egyenlőtlen harcot vívott a zöld-fehér bekkekkel. Jobb híján tehát a mezőnyben birkóztak egymással a játékosok, és noha a labdabirtoklásban valamelyest erősebb volt a Fradi, ennek gyakorlati haszna nem lehetett.

A szünetben Dajka László azzal próbált infúziót adni együttese támadójátékának, hogy az észrevehetetlen Baumgartner Attilát Sira Istvánra váltotta fel – a cserecsatár bemutatkozásként rögvest kapott is egy sárga lapot… A télies hideg dacára állandósult a délies nyüzsgés a Matáv térfelén, bár valódi izgalom csak ritkán akadt. Alig több, mint egyórányi játék után aztán Hajdu Attila és Marek Penksa ütközött a levegőben, Pintér Attila pedig – tizenegyest reklamálva – kis híján keresztben lenyelte a negyedik játékvezetőt, Gergely Sándort (utóbb kiderült, a szakember kezezést látott a tizenhatoson belül, szerinte Sira István szabálytalankodott büntetőt érően). A házigazdák ebben az időszakban beérték a szórványos ellencsapásokkal is, a végjátékban pedig már elsősorban arra összpontosítottak, hogy ne csak a csatársoruk, hanem a védelmük is hozni tudja a 0–0-s döntetlent.

Ez így is történt, és ekként a forduló egyik legjobb meccsének remélt összecsapásából csak egy gyengécske, könnyen feledhető meccs kerekedett…

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Az első félidőben fagyos, kemény talajon kellett játszani, a másodikban inkább sáros, mély volt a pálya. Volt egy kényes szituáció a soproni tizenhatoson belül, amikor szerintem Sira kézzel ért a labdához és tizenegyest kellett volna kapnunk, de nem ez döntött. A Sopron nagyon szervezetten, jól védekezett, ennek ellenére volt két-három helyzetünk, ezeket azonban sajnos nem tudtuk kihasználni. Lipcsei Pétert nem sérülés miatt cseréltem le, hanem úgy gondoltam, hogy olyan játékost kell beküldenem a középpályára, aki jobban tudja segíteni a támadásainkat. Kapic jól látta el a védekező feladatát, Peti is jól védekezett, de úgy éreztem, hogy előre már nem tud olyan sokat hozzátenni a játékunkhoz, ezért döntöttem a csere mellett.

Dajka László: – A Ferencváros játékoskerete erősebb a miénknél, ezért természetesen igyekeztünk jól megszervezni a hátsó alakzat játékát, ami érzésem szerint jól sikerült. Voltak veszélyes ellentámadásaink, a mérkőzés jelentős részében a mezőnyben is egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. A csúszós talaj miatt talán a szokásosnál több volt a szabálytalanság, de nem volt durva a meccs. Úgy érzem, igazságos döntetlen született.

Huszti Szabolcs a téli szünetben került a szezon végéig kölcsönbe Sopronba. Az utánpótlás válogatott középpályás vasárnap a mi csapatunk ellen lépett pályára először kezdőként az NB I-ben. Huszti elmondta, hogy nem izgult a meccs előtt és úgy érzi, nem sikerült rosszul a debütálása. A lefújás után többen gratuláltak a teljesítményéhez.

– Megpróbáltam minél kevesebbet azon rágódni, hogy a Fradi ellen kell játszanom, mert ez a teljesítményem rovására ment volna. Csak a rámbízott feladatomra koncentráltam és talán nem tűnik szerénytelenségnek, de úgy érzem, nem okoztam csalódást.

– Sok szabálytalanság jellemezte a mérkőzést, téged sem kíméltek.
– Elég csúszós volt a pálya, ezért tényleg a szokásosnál kicsit több volt a szabálytalanság. Természetesen én is kaptam néhány rúgást, de ez így van rendjén, a pályán, a 90 perc alatt nincs barátság. Ha kellett, én is odaléptem.

– Dajka László értékelte már a teljesítményed?
– Ma nem volt edzésünk, ezért csak kedden beszélünk majd a meccsről, bár sokat nem fogunk elemezni rajta, hiszen következik a Győr elleni találkozónk, most már arra kell koncentrálnunk.

– A lefújás után sem beszélgettél a ferencvárosi játékosokkal?
– Nem volt rá sok idő, mert siettek vissza Budapestre, Kriston Attilával váltottam néhány szót.

A sikeres bemutatkozás után nem mentél el ünnepelni a többiekkel egy kicsit?
– Nem, semmi ilyen nem volt. Siettem haza pihenni. Remélem, még sokszor lehetőséget kapok Sopronban és nyáron megerősödve, már némi rutinnal rendelkezve térhetek vissza a Ferencvároshoz. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem a Fradi ellen játszani, ez ugyanis azt jelentené, hogy a Sopronnal bejutunk a rájátszás felsőházába.

NS-20040308-02-20040307

NS-20040308-03-20040307

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.III.7. Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a tavaszi szezon nyitó fordulójában küzdelmes mérkőzésen gólnélküli döntetlent ért el a Sopron vendégeként.

  A mérkőzés:

  Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0
  Sopron, 4.000 néző, vezette: Kassai (Erős, Varga II.)

  Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Vasas, Pető – Baumgartner (Sira 46.), Lazic (Muzslay 85.), Fehér Z., Huszti (Balaskó 89.)- Pintér, Tóth M.

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner, Vukmir, Kiss Gy. – Rósa, Kapic, Lipcsei (Somorjai 74.), Leandro (Penksa 61.) – Tököli (Sasu 84.), Gera

  Sárga lap: Vasas (2.), Fehér (27.), Sira (47.) illetve Rósa (2.), Kapic (15.), Lipcsei (21.), Tököli (56.), Dragóner (88.)

  20040510-20040307-sopron-husztiMindkét együttes tagjainak sok gondot okozott a mély, helyenként csúszós talaj. Nagyon motiváltan kezdtek a csapatok, a sok apró szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék. A csapatok nagyon megszerveztéka védekezésüket, ezért a kapuk alig kerültek veszélybe. A középpályán óriási csata dúlt a pályán, de egyik gárda sem tudott a másik fölé kerkedni. Kassai Viktor sárga lapokkal igyekezett megfogni a mérkőzést, sajnos az elején csapatkapitányunk, Lipcsei Péter sem úszta meg figyelmeztetés nélkül és mivel ő már a harmadik sárga lapját kapta, ki kell hagynia a jövő szombati, Zalaegerszeg elleni hazai meccsünket. Később ugyanígy járt Dragóner Attila is, aki szintén megkapta harmadik sárga lapját. Az első félidő legnagyobb helyzetét a 30. percben hagytuk ki, amikor Lipcsei laposan belőtt labdája végiggurult az ötösön belül, de senki sem tudta elérni. A soproniak egyszer lőttek a kapu mellé, egyébként nem jutottak el a tizenhatosunk közelébe.

  A második félidőben a fokozatosan enyhülő időjárás és az első játékrész közepétől hulló hó következtében az addig fagyott talaj felpuhult, nagyon mély lett, ami rengeteg energiát kivett a játékosokból. Továbbra is szinte hibátlanul védekeztek a csapatok. A 66. percben Kiss fejese után mentett szögletre Hajdu, a 79. percben pedig Gera szabadrúgása után a sorfalon megpattanó labdát a léc alól ütötte szögletre a hazaiak kapusa. Az utolsó tíz percben beszorítottuk a láthatóan elfáradó soproniakat, de nem sikerült megszerezni a győztes gólt. Két jól megszervezett csapat küzdelmes meccsén összességében igazságos döntetlen született.

  Nyilatkozatok:

  Pintér Attila: – Az első félidőben fagyos, kemény talajon kellett játszani, a másodikban inkább sáros, mély volt a pálya. Volt egy kényes szituáció a soproni tizenhatoson belül, amikor szerintem Sira kézzel ért a labdához és tizenegyest kellett volna kapnunk, de nem ez döntött. A Sopron nagyon szervezetten, jól védekezett, ennek ellenére volt két-három helyzetünk, ezeket azonban sajnos nem tudtuk kihasználni. Lipcsei Pétert nem sérülés miatt cseréltem le, hanem úgy gondoltam, hogy olyan játékost kell beküldenem a középpályára, aki jobban tudja segíteni a támadásainkat. Kapic jól látta el a védekező feladatát, Peti is jól védekezett, de úgy éreztem, hogy előre már nem tud olyan sokat hozzátenni a játékunkhoz, ezért döntöttem a csere mellett.

  Dajka László: – A Ferencváros játékoskerete erősebb a miénknél, ezért természetesen igyekeztünk jól megszervezni a hátsó alakzat játékát, ami érzésem szerint jól sikerült. Voltak veszélyes ellentámadásaink, a mérkőzés jelentős részében a mezőnyben is egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. A csúszós talaj miatt talán a szokásosnál több volt a szabálytalanság, de nem volt durva a meccs. Úgy érzem, igazságos döntetlen született.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek.
  Balog Zoltán:- A gólnélküli döntetlen ellenére izgalmas, küzdelmes mérkőzés volt. A hajrában beszorítottuk a hazaiakat, erővel jobban bírtuk a végét, sajnos azonban nem sikerült gólt szereznünk. A Sopron szervezetten, jól játszott, nem sok csapat fog pontot szerezni a soproniak otthonában.
  89
  Újabb soproni csere. Husztit Balaskó váltotta fel.
  88
  Muzslay cselezte ki Dragónert 20 méterre a kapunktól, védőnk buktatta a szlovák támadót, amiért sárga lapot kapott. Dragónernek is ez a harmadik sárgája, így ő sem lehet ott a Zalaegerszeg ellen.
  85
  Cseréltek a haziak. Lazic helyére Muzslay állt be.
  Balog Zoltán:- Ez a csere a játék képe alapján számomra kicsit meglepő. A Sopron az elmúlt percekben csak védekezik, ezek után most középpályás helyére csatár állt be a soproniaknál. Ezek szerint a hazaiak sem elégednek meg az egy ponttal. Muzslay nagyon jó játékos, a Púchovtól igazolta a Sopron, oda kell rá figyelni.
  84
  Csere a mieinknél. Tököli helyett Sasu folytatja a játékot.
  83
  Rósa két perc alatt két szögletet végezhetett el. A második után a védőkről visszapattant elé a labda, 14 méteres lövését azonban védte a hazaiak kapusa.
  Balog Zoltán:- Úgy érzem kicsit elfáradt a Sopron. Remélem, a hátralévő idő elég lesz a hazaiak védelmének feltöréséhez. Talán még egy csatárt be lehetne cserélni.
  79
  Gera 24 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, a veszélyesen lecsapódó labdát a léc alól ütötte Hajdu szögletre.
  76
  Vasas buktatta hátulról Rósát, de megúszta a második sárga lapot. Balog Zoltán:- Az első félidőben ezért még sárga járt, talán a bíró úgy érezte, eldönthetné a meccset, ha kiállítja a soproni védőt. Mivel nálunk is volt már sárga lapos játékosnak újabb veszélyes szabálytalansága, ezért talán megbocsátható, hogy most a soproniaknál is elmaradt a kiállítás.
  74
  Másodszor cseréltünk. Lipcsei helyére Somorjai állt be.
  73
  Lipcsei előreívelt labdáját Vasas fejelte el Tököli elől.
  72
  Tóth tört be a tizenhatoson belülre, lövése után a labda Dragóner lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  70
  Tóth ívelt be az alapvonaltól, de Szűcs magabiztosan lehúzta a labdát.
  68
  Bognár jobboldali beadása után Lambulic fejelte ki a labdát.
  66
  Egy előreívelt labdaért Hajdu és Penksa ugrott fel, a soproni kapus Kisshez ütötte a labdát, védőnk 6 méterről fejelt kapura, de Hajdu vetődve szögletre mentett.
  Balog Zoltán:- Ez volt az eddigi legnagyobb helyzetünk. A Kiss Gyurival felugró Sira keze elég magasan volt, lehet, hogy kézzel is beleért a labdába, de ezt innen nem lehetett jól látni.
  64
  Rósa egy jó csel után gurított középre, Tököli 12 méterről, kapásból lőtt volna, de Vasas az utolsó pillanatban mentett előle.
  61
  Csere a mieinknél. Leandro helyére Penksa állt be.
  59
  Grósz futott el a jobb oldalon, de a beadásnál lecsúszott a lábáról a labda, amely így a kapu mögé szállt.
  56
  Tököli reklamálásért kapott sárga lapot.
  Balog Zoltán:- Innen persze nem tudom, hogy mit mondott Attila, de a gesztusai alapján nem tűnt túl indulatosnak. Külföldön sokszor lehet látni, hogy a játékosok egy-egy helyzetet megbeszélnek a bíróval, nálunk, elég két szót szólni, vagy csak valamit kérdezni, máris előkerül a sárga lap.
  54
  Lipcsei csavart be egy szabadrúgást a bal oldalról a hosszú sarok irányába, de berobbanó játékosaink lemaradtak a labdáról, ami elkerülte a kaput.
  Balog Zoltán:- Az edzéseken sokat gyakoroltuk az ilyen szituációkat. Az első embernek az ötös sarkánál, a másodiknak a tizenegyes pontnál, a harmadiknak a hosszú oldalon a két ember között kell érkeznie. Ezzel nem is volt gond, csak pár centivel magasabban jött be a labda.
  52
  Fehér 23 méterről bombázott kapura, de Dragóner fejjel szögletre tisztázott.
  Balog Zoltán:- Ha az ember tudatosan készül a fejelésre és nem “fejbe lövik”, akkor még egy ilyen erős lövés esetében sem fáj a fejjel történő blokkolás.
  49
  Haaz Ferenc technikai vezető megkérdezte a negyedik játékvezetőtől, hogy hol melegíthetnek a cserejátékosok. A havat ugyanis a kapuk mögé hordták. Cseréink engedélyt kaptak arra, hogy az oldalvonal mellett melegítsenek, de itt sincs túl sok hely.
  47
  Sira tartott rá Dragóner lábára, amiért ő is sárga lapot kapott.
  46
  A játékosok a televíziós közvetítés miatt percekig várakoztak a pályán, míg elkezdődött a második félidő. A szurkolók fütyültek és mindkét szurkolótábor a meccset közvetítő televíziós társaságot bíráló transzparenseket tett ki.
  Balog Zoltán:- Ezt én is többször átéltem már, hogy a tévé miatt csúszott a kezdés. Ilyenkor gyorsan lemerevednek az izmok, ezért szerencsésebb, ha ilyen esetekben nem rendelik ki a játékosokat túl korán a pályára, de ezt évek óta nem sikerül megoldani.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A soproniaknál Baumgartner helyett Sira játszik tovább, mi nem cseréltünk.
  46
  Félidei nyilatkozat:
  Pintér Attila:< ="" td="">
  45
  Kiss két védő között Tökölihez passzolt, aki éles szögből, 13 méterről lőtt, Hajdu vetődve, óriási bravúrral védett. A helyzet után Kassai jtáékvezető lefújta az első félidőt.
  Balog Zoltán:
  -- Küzdelmes, jó meccset játszik a két csapat. Bár sok helyzet nem alakult ki a kapuk előtt, ennek ellenére nem unalmas a mérkőzés. A mély talaj sokat kivesz a játékosokból, a hajrában döntő lehet, hogy kinek jobb az erőnléte. Úgy érzem, ezen a téren mi vagyunk a jobbak.
  43
  Szűcs előrevágott labdájával Tököli tört volna kapura, de a keresztező Pető a lelátóra rúgta a labdát.
  40
  Lambulic sarokkal tette maga elé a labdát, de hosszan szöktette magát, így Szűcs gond nélkül megszerezte a labdát.
  36
  Vasas próbált befordulni a tizenhatsonon belül az alapvonalnál, de Rósa szögletre mentett.
  33
  Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt 8 méterről, de Kassai lefújta az akciót, mert szerinte védőnk felugrás előtt lökött.
  30
  Lipcsei laposan lőtt középre, a labda végiggurult az ötösön belül, majd Grósz az alapvonalon túlra mentett.
  Balog Zoltán:
  -- Ilyenkor nincs idő gondolkozni. Grósz nem látta, hogy mögötte nincs senki és feltehetően a kapuból sem szóltak neki.
  27
  Tököli tört előre nagy lendülettel, Fehér hátulról buktatta, amiért ő is besárgult.
  Balog Zoltán:
  -- Abszolút jogos volt a figyelmeztetés. Mindkét csapat nagyon feszült, hiszen a játékosok tudják, hogy egy jó rajt alapvetően befolyásolja a folytatást.
  25
  Kis szöglet után Baumgartner ívelt középre, a labdát Szűcs kiütötte a mezőnybe.
  Balog Zoltán:- Lajosnak igaza volt, hogy nem fogta meg a csúszós labdát, hiszen, ha véletlenül kiejti az ötösön belül, annak végzetes következményei lehettek volna.
  23
  Lipcsei végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, de a rúgás pillanatában kicsúszott a támaszkodó lába, így nem találta el jól a labdát.
  Balog Zoltán:- Ngyon nehéz ezen a talajon kitámasztani. Szerencsére Petinek nem fordult alá a bokája, egy-egy ilyen esésnél könnyen össze lehet szedni egy komolyabb sérülést.
  21
  Lipcsei rosszütemű becsúszás után Huszti lábát találta el, amiért sárga lapot kapott. Csapatkapitányunknak ez a harmadik sárgája, ezért jövő szombaton nem játszhat a Zalaegerszeg ellen.
  Balog Zoltán:- Peti kiválása érzékeny veszteség. Ez volt a negyedik sárga a meccsen. Nem érzem ennyire durvának a meccset, a sok szabálytalanság többsége a csúszós talaj miatt következik be.
  17
  Pintér Attila azt kérte a védőinktől, hogy ne íveljék előre a labdákat, hanem lapos passzokkal építsük a támadásokat.
  15
  Baumgartner tört előre nagy lendülettel, a felezővonalnál Kapic ellökte, amiért szlovén légiósunk is sárga lapot kapott.
  Balog Zoltán:- Tipikus taktikai szabálytalanság volt, nem éreztem olyan súlyosnak, hogy sárgát kellett volna érte adni.
  13
  Elkezdett esni a hó.
  11
  Megvolt a mérkőzés első cipőcseréje. Rósa vett fel új lábbelit.
  Balog Zoltán:- Nem lepne meg, ha az idő múlásával mások is ehhez folyamodnának, ugyanis meccs közben az időjárástól függően is sokat változhat a talaj minősége.
  9
  Kassai Viktor a hideg idő ellenére rövid ujjú felsőben vezeti a mérkőzést.
  Balog Zoltán:- Meccs közben az ember nem érzi a hideget, a sok futás miatt nem szoktunk fájni. A fagyott talajon a hosszú ujú annyiból ideálisabb, hogy kevésbé fáj, ha az ember ráesik a karjára, a bírónak azonban nem kell attól tartania, hogy elesik.
  7
  Tóth M. 18 méterről, fordulásból a jobb sarok mellé lőtt.
  6
  Gera két szép csel után középre gurított, de Vasas mentett Tököli elől.
  Balog Zoltán:- Az olyan technikás, képzett játékosok, mint Gerzson sok gondot okozhatnak a védőknek ezen a csúszós talajon.
  4
  Tököli klépett ki a védők közül, de Hajdu bátor vetődéssel fölszedte előle a labdát. Az asszisztens közben már lest jelzett.
  2
  Rósa véletlenül rálépett a becsúszó Fehér lábára, amiért sárga lapot kapott. A középpályásunkat arréb lökő soproni Vasas is sárgát kapott.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A soproniak indították útjára a labdát.
  .
  A ferencvárosi szurkolók részére fenntartott szektor megtelt, a lelátó többi részén viszont még bőven van hely.
  .
  Tököli Attila a mai mecsen egy új, piros Nike-cípőben játszik majd.
  .
  A soproniaknál játszik majd a tőlünk nyárig kölcsönadott Huszti Szabolcs is. A fiatal futballista a játékoskijáróban szemmel láthatóan feszülten várja a mai mérkőzést.
  Balog Zoltán:- Szabolcs nagyon tehetséges, fiatal futballista. Érthetően izgul, hiszen élete első bajnokiján lesz kezdő, emlékszem, amikor én először szerepeltem a kezdőtizenegyben, előző éjjel alig tudtam aludni, annyira vártam már a meccset. A Fradi ellen debütálni ferencvárosi játékosként pedig egészen különleges érzés lehet.
  .
  A találkozó játékvezetője Kassai Viktor, akinek tavaly az MTK elleni örökrangadón volt egy kis afférja Tököli Attilával. Mint ismert, a bíró utólagos feljelentése nyomán válogatott csatárunkat hat bajnoki mérkőzéstől tiltotta el a liga fegyelmi bizottsága. A meccs előtt, amikor a folyosón találkoztak, Tököli és Kassai kézfogással üdvözölték egymást.
  Balog Zoltán:- Nem hiszem, hogy bármelyikükben tüske lenne, ami történt, megtörtént, nem érdemes rajta rágódni. Egyébként Kassait korrekt játékvezetőnek tartom, nem hiszem, hogy a tavalyi történések befolyásolnák majd a mai ítéleteit.
  .
  A mieink az előzetesen megadott Szűcs -- Bognár, Dragóner, Vukmir, Kiss Gy. -- Rósa, Kapic, Lipcsei, Leandro -Tököli, Gera összeállításban lépnek pályára. A kispadon Udvarácz, Somorjai, Botis, Kriston, Zováth, Sasu és Penksa vár bevetésre.
  .
  A mieink a pályabejárás során két-három pár cipőt is magukkal vittek a gyepre. A talaj helyenként mély, máshol jeges, ezért nem könnyű eldönteni, hogy melyik cipővel lehet a legjobban játszani.
  Balog Zoltán:- Nagyon nehéz ilyenkor jól dönteni, rendkívül fontos a megfelelő cipő kiválasztása, hiszen értékes pontokat lehet nyerni, ha valaki nem csúszik el kiélezett helyzetben. A mély, csúszós talajon az alcsonyabb termetű játékosok talán egy kis előnyben vannak.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első tavaszi mérkőzése. Az ellenfél idegenben a Matáv-Sopron együttese. Külön sok szeretettel köszöntjük Balog Zoltánt is, aki sérülése miatt nem tarthatott a mieinkkel és honlapunk szakkomentátorként követi nyomon a mérkőzést.
  Balog Zoltán:- Sok szeretettel üdvözlök mindenkit. Nem lesz könnyű dolgunk, de bízom a jó rajtban és a három pont megszerzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST