2004.III.7. Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0

2 hozzászólás a(z) 2004.III.7. Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk a tavaszi szezon nyitó fordulójában küzdelmes mérkőzésen gólnélküli döntetlent ért el a Sopron vendégeként.

    A mérkőzés:

    Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0
    Sopron, 4.000 néző, vezette: Kassai (Erős, Varga II.)

    Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Vasas, Pető – Baumgartner (Sira 46.), Lazic (Muzslay 85.), Fehér Z., Huszti (Balaskó 89.)- Pintér, Tóth M.

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner, Vukmir, Kiss Gy. – Rósa, Kapic, Lipcsei (Somorjai 74.), Leandro (Penksa 61.) – Tököli (Sasu 84.), Gera

    Sárga lap: Vasas (2.), Fehér (27.), Sira (47.) illetve Rósa (2.), Kapic (15.), Lipcsei (21.), Tököli (56.), Dragóner (88.)

    20040510-20040307-sopron-husztiMindkét együttes tagjainak sok gondot okozott a mély, helyenként csúszós talaj. Nagyon motiváltan kezdtek a csapatok, a sok apró szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék. A csapatok nagyon megszerveztéka védekezésüket, ezért a kapuk alig kerültek veszélybe. A középpályán óriási csata dúlt a pályán, de egyik gárda sem tudott a másik fölé kerkedni. Kassai Viktor sárga lapokkal igyekezett megfogni a mérkőzést, sajnos az elején csapatkapitányunk, Lipcsei Péter sem úszta meg figyelmeztetés nélkül és mivel ő már a harmadik sárga lapját kapta, ki kell hagynia a jövő szombati, Zalaegerszeg elleni hazai meccsünket. Később ugyaní­gy járt Dragóner Attila is, aki szintén megkapta harmadik sárga lapját. Az első félidő legnagyobb helyzetét a 30. percben hagytuk ki, amikor Lipcsei laposan belőtt labdája végiggurult az ötösön belül, de senki sem tudta elérni. A soproniak egyszer lőttek a kapu mellé, egyébként nem jutottak el a tizenhatosunk közelébe.

    A második félidőben a fokozatosan enyhülő időjárás és az első játékrész közepétől hulló hó következtében az addig fagyott talaj felpuhult, nagyon mély lett, ami rengeteg energiát kivett a játékosokból. Továbbra is szinte hibátlanul védekeztek a csapatok. A 66. percben Kiss fejese után mentett szögletre Hajdu, a 79. percben pedig Gera szabadrúgása után a sorfalon megpattanó labdát a léc alól ütötte szögletre a hazaiak kapusa. Az utolsó tí­z percben beszorí­tottuk a láthatóan elfáradó soproniakat, de nem sikerült megszerezni a győztes gólt. Két jól megszervezett csapat küzdelmes meccsén összességében igazságos döntetlen született.

    Nyilatkozatok:

    Pintér Attila: – Az első félidőben fagyos, kemény talajon kellett játszani, a másodikban inkább sáros, mély volt a pálya. Volt egy kényes szituáció a soproni tizenhatoson belül, amikor szerintem Sira kézzel ért a labdához és tizenegyest kellett volna kapnunk, de nem ez döntött. A Sopron nagyon szervezetten, jól védekezett, ennek ellenére volt két-három helyzetünk, ezeket azonban sajnos nem tudtuk kihasználni. Lipcsei Pétert nem sérülés miatt cseréltem le, hanem úgy gondoltam, hogy olyan játékost kell beküldenem a középpályára, aki jobban tudja segí­teni a támadásainkat. Kapic jól látta el a védekező feladatát, Peti is jól védekezett, de úgy éreztem, hogy előre már nem tud olyan sokat hozzátenni a játékunkhoz, ezért döntöttem a csere mellett.

    Dajka László: – A Ferencváros játékoskerete erősebb a miénknél, ezért természetesen igyekeztünk jól megszervezni a hátsó alakzat játékát, ami érzésem szerint jól sikerült. Voltak veszélyes ellentámadásaink, a mérkőzés jelentős részében a mezőnyben is egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. A csúszós talaj miatt talán a szokásosnál több volt a szabálytalanság, de nem volt durva a meccs. Úgy érzem, igazságos döntetlen született.

  • 92
    Vége a mérkőzésnek.
    Balog Zoltán:- A gólnélküli döntetlen ellenére izgalmas, küzdelmes mérkőzés volt. A hajrában beszorí­tottuk a hazaiakat, erővel jobban bí­rtuk a végét, sajnos azonban nem sikerült gólt szereznünk. A Sopron szervezetten, jól játszott, nem sok csapat fog pontot szerezni a soproniak otthonában.
    89
    Újabb soproni csere. Husztit Balaskó váltotta fel.
    88
    Muzslay cselezte ki Dragónert 20 méterre a kapunktól, védőnk buktatta a szlovák támadót, amiért sárga lapot kapott. Dragónernek is ez a harmadik sárgája, í­gy ő sem lehet ott a Zalaegerszeg ellen.
    85
    Cseréltek a haziak. Lazic helyére Muzslay állt be.
    Balog Zoltán:- Ez a csere a játék képe alapján számomra kicsit meglepő. A Sopron az elmúlt percekben csak védekezik, ezek után most középpályás helyére csatár állt be a soproniaknál. Ezek szerint a hazaiak sem elégednek meg az egy ponttal. Muzslay nagyon jó játékos, a Púchovtól igazolta a Sopron, oda kell rá figyelni.
    84
    Csere a mieinknél. Tököli helyett Sasu folytatja a játékot.
    83
    Rósa két perc alatt két szögletet végezhetett el. A második után a védőkről visszapattant elé a labda, 14 méteres lövését azonban védte a hazaiak kapusa.
    Balog Zoltán:- Úgy érzem kicsit elfáradt a Sopron. Remélem, a hátralévő idő elég lesz a hazaiak védelmének feltöréséhez. Talán még egy csatárt be lehetne cserélni.
    79
    Gera 24 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, a veszélyesen lecsapódó labdát a léc alól ütötte Hajdu szögletre.
    76
    Vasas buktatta hátulról Rósát, de megúszta a második sárga lapot. Balog Zoltán:- Az első félidőben ezért még sárga járt, talán a bí­ró úgy érezte, eldönthetné a meccset, ha kiállí­tja a soproni védőt. Mivel nálunk is volt már sárga lapos játékosnak újabb veszélyes szabálytalansága, ezért talán megbocsátható, hogy most a soproniaknál is elmaradt a kiállí­tás.
    74
    Másodszor cseréltünk. Lipcsei helyére Somorjai állt be.
    73
    Lipcsei előreí­velt labdáját Vasas fejelte el Tököli elől.
    72
    Tóth tört be a tizenhatoson belülre, lövése után a labda Dragóner lábáról az alapvonalon túlra pattant.
    70
    Tóth í­velt be az alapvonaltól, de Szűcs magabiztosan lehúzta a labdát.
    68
    Bognár jobboldali beadása után Lambulic fejelte ki a labdát.
    66
    Egy előreí­velt labdaért Hajdu és Penksa ugrott fel, a soproni kapus Kisshez ütötte a labdát, védőnk 6 méterről fejelt kapura, de Hajdu vetődve szögletre mentett.
    Balog Zoltán:- Ez volt az eddigi legnagyobb helyzetünk. A Kiss Gyurival felugró Sira keze elég magasan volt, lehet, hogy kézzel is beleért a labdába, de ezt innen nem lehetett jól látni.
    64
    Rósa egy jó csel után gurí­tott középre, Tököli 12 méterről, kapásból lőtt volna, de Vasas az utolsó pillanatban mentett előle.
    61
    Csere a mieinknél. Leandro helyére Penksa állt be.
    59
    Grósz futott el a jobb oldalon, de a beadásnál lecsúszott a lábáról a labda, amely í­gy a kapu mögé szállt.
    56
    Tököli reklamálásért kapott sárga lapot.
    Balog Zoltán:- Innen persze nem tudom, hogy mit mondott Attila, de a gesztusai alapján nem tűnt túl indulatosnak. Külföldön sokszor lehet látni, hogy a játékosok egy-egy helyzetet megbeszélnek a bí­róval, nálunk, elég két szót szólni, vagy csak valamit kérdezni, máris előkerül a sárga lap.
    54
    Lipcsei csavart be egy szabadrúgást a bal oldalról a hosszú sarok irányába, de berobbanó játékosaink lemaradtak a labdáról, ami elkerülte a kaput.
    Balog Zoltán:- Az edzéseken sokat gyakoroltuk az ilyen szituációkat. Az első embernek az ötös sarkánál, a másodiknak a tizenegyes pontnál, a harmadiknak a hosszú oldalon a két ember között kell érkeznie. Ezzel nem is volt gond, csak pár centivel magasabban jött be a labda.
    52
    Fehér 23 méterről bombázott kapura, de Dragóner fejjel szögletre tisztázott.
    Balog Zoltán:- Ha az ember tudatosan készül a fejelésre és nem “fejbe lövik”, akkor még egy ilyen erős lövés esetében sem fáj a fejjel történő blokkolás.
    49
    Haaz Ferenc technikai vezető megkérdezte a negyedik játékvezetőtől, hogy hol melegí­thetnek a cserejátékosok. A havat ugyanis a kapuk mögé hordták. Cseréink engedélyt kaptak arra, hogy az oldalvonal mellett melegí­tsenek, de itt sincs túl sok hely.
    47
    Sira tartott rá Dragóner lábára, amiért ő is sárga lapot kapott.
    46
    A játékosok a televí­ziós közvetí­tés miatt percekig várakoztak a pályán, mí­g elkezdődött a második félidő. A szurkolók fütyültek és mindkét szurkolótábor a meccset közvetí­tő televí­ziós társaságot bí­ráló transzparenseket tett ki.
    Balog Zoltán:- Ezt én is többször átéltem már, hogy a tévé miatt csúszott a kezdés. Ilyenkor gyorsan lemerevednek az izmok, ezért szerencsésebb, ha ilyen esetekben nem rendelik ki a játékosokat túl korán a pályára, de ezt évek óta nem sikerül megoldani.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A soproniaknál Baumgartner helyett Sira játszik tovább, mi nem cseréltünk.
    46
    Félidei nyilatkozat:
    Pintér Attila:<="" td="">
    45
    Kiss két védő között Tökölihez passzolt, aki éles szögből, 13 méterről lőtt, Hajdu vetődve, óriási bravúrral védett. A helyzet után Kassai jtáékvezető lefújta az első félidőt.
    Balog Zoltán:
    -- Küzdelmes, jó meccset játszik a két csapat. Bár sok helyzet nem alakult ki a kapuk előtt, ennek ellenére nem unalmas a mérkőzés. A mély talaj sokat kivesz a játékosokból, a hajrában döntő lehet, hogy kinek jobb az erőnléte. Úgy érzem, ezen a téren mi vagyunk a jobbak.
    43
    Szűcs előrevágott labdájával Tököli tört volna kapura, de a keresztező Pető a lelátóra rúgta a labdát.
    40
    Lambulic sarokkal tette maga elé a labdát, de hosszan szöktette magát, í­gy Szűcs gond nélkül megszerezte a labdát.
    36
    Vasas próbált befordulni a tizenhatsonon belül az alapvonalnál, de Rósa szögletre mentett.
    33
    Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt 8 méterről, de Kassai lefújta az akciót, mert szerinte védőnk felugrás előtt lökött.
    30
    Lipcsei laposan lőtt középre, a labda végiggurult az ötösön belül, majd Grósz az alapvonalon túlra mentett.
    Balog Zoltán:
    -- Ilyenkor nincs idő gondolkozni. Grósz nem látta, hogy mögötte nincs senki és feltehetően a kapuból sem szóltak neki.
    27
    Tököli tört előre nagy lendülettel, Fehér hátulról buktatta, amiért ő is besárgult.
    Balog Zoltán:
    -- Abszolút jogos volt a figyelmeztetés. Mindkét csapat nagyon feszült, hiszen a játékosok tudják, hogy egy jó rajt alapvetően befolyásolja a folytatást.
    25
    Kis szöglet után Baumgartner í­velt középre, a labdát Szűcs kiütötte a mezőnybe.
    Balog Zoltán:- Lajosnak igaza volt, hogy nem fogta meg a csúszós labdát, hiszen, ha véletlenül kiejti az ötösön belül, annak végzetes következményei lehettek volna.
    23
    Lipcsei végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, de a rúgás pillanatában kicsúszott a támaszkodó lába, í­gy nem találta el jól a labdát.
    Balog Zoltán:- Ngyon nehéz ezen a talajon kitámasztani. Szerencsére Petinek nem fordult alá a bokája, egy-egy ilyen esésnél könnyen össze lehet szedni egy komolyabb sérülést.
    21
    Lipcsei rosszütemű becsúszás után Huszti lábát találta el, amiért sárga lapot kapott. Csapatkapitányunknak ez a harmadik sárgája, ezért jövő szombaton nem játszhat a Zalaegerszeg ellen.
    Balog Zoltán:- Peti kiválása érzékeny veszteség. Ez volt a negyedik sárga a meccsen. Nem érzem ennyire durvának a meccset, a sok szabálytalanság többsége a csúszós talaj miatt következik be.
    17
    Pintér Attila azt kérte a védőinktől, hogy ne í­veljék előre a labdákat, hanem lapos passzokkal épí­tsük a támadásokat.
    15
    Baumgartner tört előre nagy lendülettel, a felezővonalnál Kapic ellökte, amiért szlovén légiósunk is sárga lapot kapott.
    Balog Zoltán:- Tipikus taktikai szabálytalanság volt, nem éreztem olyan súlyosnak, hogy sárgát kellett volna érte adni.
    13
    Elkezdett esni a hó.
    11
    Megvolt a mérkőzés első cipőcseréje. Rósa vett fel új lábbelit.
    Balog Zoltán:- Nem lepne meg, ha az idő múlásával mások is ehhez folyamodnának, ugyanis meccs közben az időjárástól függően is sokat változhat a talaj minősége.
    9
    Kassai Viktor a hideg idő ellenére rövid ujjú felsőben vezeti a mérkőzést.
    Balog Zoltán:- Meccs közben az ember nem érzi a hideget, a sok futás miatt nem szoktunk fájni. A fagyott talajon a hosszú ujú annyiból ideálisabb, hogy kevésbé fáj, ha az ember ráesik a karjára, a bí­rónak azonban nem kell attól tartania, hogy elesik.
    7
    Tóth M. 18 méterről, fordulásból a jobb sarok mellé lőtt.
    6
    Gera két szép csel után középre gurí­tott, de Vasas mentett Tököli elől.
    Balog Zoltán:- Az olyan technikás, képzett játékosok, mint Gerzson sok gondot okozhatnak a védőknek ezen a csúszós talajon.
    4
    Tököli klépett ki a védők közül, de Hajdu bátor vetődéssel fölszedte előle a labdát. Az asszisztens közben már lest jelzett.
    2
    Rósa véletlenül rálépett a becsúszó Fehér lábára, amiért sárga lapot kapott. A középpályásunkat arréb lökő soproni Vasas is sárgát kapott.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A soproniak indí­tották útjára a labdát.
    .
    A ferencvárosi szurkolók részére fenntartott szektor megtelt, a lelátó többi részén viszont még bőven van hely.
    .
    Tököli Attila a mai mecsen egy új, piros Nike-cí­pőben játszik majd.
    .
    A soproniaknál játszik majd a tőlünk nyárig kölcsönadott Huszti Szabolcs is. A fiatal futballista a játékoskijáróban szemmel láthatóan feszülten várja a mai mérkőzést.
    Balog Zoltán:- Szabolcs nagyon tehetséges, fiatal futballista. Érthetően izgul, hiszen élete első bajnokiján lesz kezdő, emlékszem, amikor én először szerepeltem a kezdőtizenegyben, előző éjjel alig tudtam aludni, annyira vártam már a meccset. A Fradi ellen debütálni ferencvárosi játékosként pedig egészen különleges érzés lehet.
    .
    A találkozó játékvezetője Kassai Viktor, akinek tavaly az MTK elleni örökrangadón volt egy kis afférja Tököli Attilával. Mint ismert, a bí­ró utólagos feljelentése nyomán válogatott csatárunkat hat bajnoki mérkőzéstől tiltotta el a liga fegyelmi bizottsága. A meccs előtt, amikor a folyosón találkoztak, Tököli és Kassai kézfogással üdvözölték egymást.
    Balog Zoltán:- Nem hiszem, hogy bármelyikükben tüske lenne, ami történt, megtörtént, nem érdemes rajta rágódni. Egyébként Kassait korrekt játékvezetőnek tartom, nem hiszem, hogy a tavalyi történések befolyásolnák majd a mai í­téleteit.
    .
    A mieink az előzetesen megadott Szűcs -- Bognár, Dragóner, Vukmir, Kiss Gy. -- Rósa, Kapic, Lipcsei, Leandro -Tököli, Gera összeállí­tásban lépnek pályára. A kispadon Udvarácz, Somorjai, Botis, Kriston, Zováth, Sasu és Penksa vár bevetésre.
    .
    A mieink a pályabejárás során két-három pár cipőt is magukkal vittek a gyepre. A talaj helyenként mély, máshol jeges, ezért nem könnyű eldönteni, hogy melyik cipővel lehet a legjobban játszani.
    Balog Zoltán:- Nagyon nehéz ilyenkor jól dönteni, rendkí­vül fontos a megfelelő cipő kiválasztása, hiszen értékes pontokat lehet nyerni, ha valaki nem csúszik el kiélezett helyzetben. A mély, csúszós talajon az alcsonyabb termetű játékosok talán egy kis előnyben vannak.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első tavaszi mérkőzése. Az ellenfél idegenben a Matáv-Sopron együttese. Külön sok szeretettel köszöntjük Balog Zoltánt is, aki sérülése miatt nem tarthatott a mieinkkel és honlapunk szakkomentátorként követi nyomon a mérkőzést.
    Balog Zoltán:- Sok szeretettel üdvözlök mindenkit. Nem lesz könnyű dolgunk, de bí­zom a jó rajtban és a három pont megszerzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ