2004.IV.10. Ferencváros – Matáv-Sopron: 3-0

2 hozzászólás a(z) 2004.IV.10. Ferencváros – Matáv-Sopron: 3-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk remek játékkal, végig irányí­tva a mérkőzést 1-0-ás félidő után magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Sopron ellen és megerősí­tette vezető helyét a tabellán.

    Ferencváros – Matáv-Sopron: 3-0 (1-0)
    Üllői út, 5.963 néző, vezette: Szarka (Szabó P., Kovács Z.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. – Kriston (Szalai 83.), Lipcsei, Somorjai (Zováth 64.), Leandro (Penksa 56.) – Gera, Tököli

    Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Hanák (Horváth 53.), Vasas – Baumgartner (Sifter 78.), Bagoly, Fehér, Huszti – Balaskó (Lazic 42.), Tóth

    Gól: Botis (30.), Tököli (51., 79.)
    Kiállí­tva: Huszti (32.)

    Az első perctől magunkhoz ragadtuk az irányí­tást, a soproniak védekezésre rendezkedtek be és előrevágott labdákkal próbálták kiugratni két csatárukat, Tóth Mihályt és Balaskót. Taktikájuk azonban nem vált be, mert az indí­tásokat rendre mi szereztük meg. Már a 4. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Gera lövését Hajdu védte. A későbbiekben is főszerep jutott a vendégek hálóőrének, egykori kapusunknak, aki rengeteg esetben mentette meg kapuját a góltól. Ha Hajdu nem véd ilyen remek formában, sokkal nagyobb lehetett volna a különbség a végén. A soproniak terület védekezéssel igyekeztek leszűkí­teni Gera és Tököli mozgásterét, a szélek lezárására azonban nem maradt energiájuk, í­gy mindkét oldalról folyamatosan érkeztek a labdák a soproni kapu elé. A 30. percben megérdemelten szereztük meg a vezetést. Gera gyönyörű ollózó mozdulattal lőtt kapura, Botis azonban remek ütemben beletette a fejét a labda útjába, amely í­gy védhetetlenül vágódott a kapuba, fantasztikus találat volt (1-0). Két perccel később tí­zre csökkent a soproni játékosok száma. Vukmir szerelte ugyanis becsúszva Husztit, aki rálépett Dragan derekára. A játékvezető kiállí­totta a fiatal középpályást, aki a mi játékosunk, csak a tavaszi szezonban kölcsönben szerepel Sopronban. A kiállí­tás után még inkább visszahúzódott a Sopron. A vendégek cseréltek is, csak Tóth Mihály maradt bent egyetlen csatárként, Balaskó helyére középpályást küldött be Dajka László, a soproniak mestere.

    A második játékrészben sem változott a játék képe és elég hamar, az 51. percben el is dőlt a meccs. Lipcsei 40 méteres hajszálpontos keresztlabdáját Kriston egyből beí­velte a kapu elé, ahol remekül érkezett Tököli és 5 méterről a hálóba fejelte a labdát (2-0). A gól teljesen megtörte a vendégeket, a mieink pedig óriási kedvvel játszottak tovább. Szinte percenként alakult ki veszélyes helyzet a kapu előtt. Gyakorlatilag minden játékosunk helyzetbe került legalább egyszer, de Hajdu hősiesen tartotta a vendégekben a lelket. A 79. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Lipcsei kiváló ütemben játszotta meg Tökölit, aki 6 méterről, éles szögből kilőtte a hosszú sarkot (3-0). Az utolsó tí­z percben újabb saját nevelésű játékos mutatkozott be a csapatban. A jobboldali középpályás posztján a 20 éves Szalai Tamás játszott és a rendelkezésére álló rövid idő alatt két szögletet harcolt ki, egyszer pedig egyedül törhetett kapura, de Hajdu a tizenhatos vonaláig kifutva tisztázott előle.

    Csapatunk listavezetőhöz méltó játékkal, közönségszórakoztató produkcióval tette kellemessé húsvét szombatját.

  • 93
    Vége a mérkőzésnek! Csapatunk fantasztikus játékkal, a tavaszi szezon elgjobb teljesí­tményével, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Ezel természetesen továbbra is vezetjük a tabellát és Szűcs Lajos már 699 perce nem kapott gólt az élvonalban! SZÉP VOLT FIÚK!
    90
    Gera ugratta ki Szalait, aki elől Hajdu a tizenhatos vonaláig kifutva szerezte meg a labdát.
    87
    Lipcsei indí­tásával Szalai futott el a jobb szélen, de mielőtt beadta volna a labdát Horváth szögletre mentett előle. A szögletet Lipcsei végezte el, hátra í­velt a tizenhatos vonalán helyezkedő Kisshez, aki kapásból -- anélkül, hogy a labda lepattant volna -- lőtt, Hajdu szép vetődéssel védett.
    84
    Szalai futott el a jobb szélen, beadása azonban elakadt a közbelépő Vasas lábában.
    83
    Harmadszor cseréltünk. Kriston helyére saját nevelésű 20 éves játékosunk állt be, aki először került be az első scapat keretébe. Az utolsó percekben a pályán a 20 éves Szalai Tamás, akinek sok sikert kí­vánunk!
    79
    Bent van a harmadik!! Lipcsei adott remek labdátTökölinek, aki 6 méterről, éles szögből kilőtte a jobb sarkot(3-0).
    78
    Harmadszor cseréltek a vendégek. Baumgartner helyére Sifter állt be.
    75
    Egy percen belül két helyzetet hagytunk ki. Előbb Gera átadásával Penksa tört be a tizenhatoson belülre, egy visszahúzós csel után lőtt, de Hajdu gyors vetődéssel az alapvonalon túlra ütötte a labdát. A szögletet Lipcsei végezte el, beí­velése után Botis fejelte le a labdát Tököli elé, aki visszagurí­tott Kisshez, védőnk pedig 13 méterről, kapásból centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
    73
    Kriston futott be egy hosszú labdát, renek ütemben gurí­tott vissza Tökölihez, akinek léc alá tartó bombáját Hajdu kiütötte.
    70
    Gera í­velt remek ütemben a kiugró Penksához, aki mellel maga elé tette a labdát, de mielőtt lőhetett volna Grósz szögletre mentett előle.
    67
    Gera két védő között gurí­tott a tizenhatoson belül keresztbe futó Penksához, akit Grósz buktatott. Szarka játékvezető azonban lest jelzett és kifelé í­télt szabadrúgást. Vitatható í­télet volt.
    66
    Vasas í­velt be szabadrúgást a bal oldalról a hosszú sarok irányába, ahol Bagoly ugrott a legmagasabbra, de 8 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
    64
    Másodszor cseréltünk. Somorjai helyére a hasfalhúzódása után felépült Zováth állt be.
    63
    Gera két védő között Tökölihez paszolt, akinek 15 méteres kapáslövését Hajdu gyors vetődéssel ütötte ki oldalra.
    63
    Bognár 23 méterről, váratlanul lőtt, a labda a háló tetejét súrolva hagyta el a játékteret. Nagy kedvvel és jól játszunk, a soproniak a tizenhatosukelőteréből is csak nehezen tudják kihozni a labdát.
    62
    Gera három gyönyörű csel után a jobb oldalról beadta a labdát, a védők röviden szabadí­tottak fel, somorjai 18 méterről egyből lőtt, de a labda levágódott Lazicról.
    60
    Penksa lépett ki két védő közül, remek ütemben tette ki balra a labdát Somorjaihoz, aki egyből középre passzolt, de Tököli elől Lambulic tisztázni tudott.
    56
    Először cseréltünk. Leandro helyett Penksa lépett pályára.
    53
    Másodszor cseréltek a vendégek. Hanák helyére Horváth állt be.
    51
    Már kettővel vezetünk!! Lipcsei hajszálpontos 40 méteres keresztlabdáját a jobb oldalról Kriston í­velte be a kapu elé és Tököli 5 méterről a hálóba fejelt (2-0).
    49
    Somorjai í­velte be a labdát a tizenhatiosion belülre, Leandro egy igazí­tás után éles szögből lőtt, Hajdu óriási bravúrral szögletre mentett.
    48
    Tököli tört be a tizenhatoson belülre, visszagurí­tott Kisshez, akinek 15 méteres lövése Lambulic lábáról vágódott le.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik edző sem cserélt.
    45
    Vége az első félidőnek. A mieink az első perctől irányí­tották a játékot, a soproniak alig jelentettek veszélyt a kapunkra. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel is vezethetnénk.
    44
    Fehér futott el a jobb szélen, rövid sarokhoz belőtt labdáját Botis vetődve rúgta ki az alapvonalon túlra, a mögötte üresen érkező Tóth elől.
    44
    Kriston adta be a labdát, amit a védők röviden fejeltek ki, Leandro 22 éterről kapásból alig lőtt a kapu fölé.
    42
    Cseréltek a vendégek. Balaskó helyére Lazic állt be.
    40
    Tóth tört előre nagy lendülettel, a felezővonalnál azonban utolsó emberünk, Botis remek ütemű szereléssel állí­totta meg a vendégek csatárát.
    38
    Lipcsei végzett el szögletet a jobb oldalról. A rövid sarokhoz lőtt labdáját a berobbanó Botis elől Lambulic fejelte ki a mezőnybe.
    35
    Kriston futott el a jobb szélen, ebadásáról azonban középen lemaradtak a társak.
    32
    Vukmir becsúszva szerelte Husztit, aki rálépett Dragan derekára. Szarka miután konzultált az asszisztensével, kiállí­totta Husztit.
    30
    Parádés góllal megszereztük a vezetést! Gera ollózva lőtt kapura, Botis kiváló ütemben tette bele a fejét a lövésbe, aminek következtéebn Hajdunak esélye sem volt a mentésre. Ez volt Botis első gólja a Fradiban! (1-0).
    27
    Somorjai futott el a jobb szélen, beadása után Lambulic mentett szögletre.
    25
    Gera 19 méteres lövése felpattant Hanák sarkán, de Hajdu ennek ellenére meg tudta fogni a labdát.
    22
    Először veszélyeztettek a vendégek. Tóth tört előre a bal szélen, majd éles szögből, 14 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát.
    20
    Kriston í­velt be a jobb oldalról, a ladba átszállt Gera és a felugró Hajdu felett, a hosszú saroknál érkezett Tököli, aki elől Grósz mentett szögletre.
    17
    Gera perdí­tése után Kriston tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre. Hajdu beadásra számí­tott, ezért Kriston laposan megcélozta a rövid sarkot, de a vendégerk kapusa gyros vetődéssel hárí­tani tudott.
    14
    Tököli elől Lambulic próbált meg felszabadí­tani, de úgy találta el a labdát, hogy az a lábáról hátra felé, az alapvonalon túlra pattant. A szögletet Lipcsei végezte el, kapu elé lőtt labdáját a berobbanó Botis elől az alapvonalon túlra fejelték a védők.
    11
    Leandro futott el a bal szélen, beadása után Hajdu ütötte ki a labdát, ami Kristonhoz került, ő egyből Tökölihez passzolt, csatárunk egy csel után lőni próbált, de a keresztező Hanák szerelni tudott.
    8
    Kriston kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát azonban nem érhette el, mert visszahúzták. A kaputól 24 méterre Lipcsei végezte el a szabdrúgást, de lövése után a labda a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.
    6
    Gera csí­pett el egy átadást a soproni tizenhatos előtt, 18 méterről egyből lőtt, de a labda a kapu fölé szállt.
    4
    Somorjai átadásával Gera tört be a tizenhatoson belülre, 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről laposan lőtt, Hajdu vetődve védett.
    3
    Vasas tartotta fel Tökölit a tizenhatos előtt, de Szarka továbbot intett.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
    .
    Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben és zöld nadrágban, a soproniak fehér mezben és piros nadrágban játszanak majd.
    .
    A hét szomorú eseménye volt Aleksandar Jovic búcsúja. Légiósunk makacs saroksérülése miatt maga kezdeményezte szerződése felbontását, hogy lábát otthon, Belgrádban tudja kezeltetni. A gyógykezelés két hónapig tart, utána Aleksandar szeretne visszatérni a Fradiba. Jovic jelenleg családjával Belgrádban tartózkodik, de az Újpest elleni meccsünk előtt személyesen is elbúcsúzik majd szurkolóinktól. Addig is minden jót Aleksandar, gyógyulj meg Jovi!
    .
    Ma is folytatódik a Kommunikációs Iroda szervezésében elindí­tott Generációk Találkozása nevű esemény sorozat. A mai mérkőzés előtt az 1993-as korosztály,egykori futballistánk, Páling Zsolt fiatal játékosaival ismerkedhetnek meg szurkolóink.
    .
    A soproniak kezdőtizenegyében több ferencvárosi kötődésű futballista is található. A kapus Hajdu Attila nálunk védett, Tóth Mihály a mi csatárunk volt, Huszti szabolcs pedig jelenleg is a mi játékosunk, csak a szezon végéig köülcsönben szerepel Sopronban. A vendégek összeállí­tása: Hajdu -- Grósz, Lambulic, Hanák, Vasas -- Baumgartner, Bagoly, Fehér, Huszti -- Balaskó, Tóth
    .
    A két csapat már a pályán melegí­t. Kapusunk Szűcs Lajos fantasztikus egyéni csúccsal büszkélkedhet, hiszen már 609 perce nem kapott gólt. Ebből az alkalomból a bemelegí­tés alatt a műsorközlő külön is köszöntötte kiváló hálóőrünket és kapusedzőnket, Józsa Miklóst.
    .
    Pintér Attila vezetőedző sérülés miatt nem számí­that Dragóner Attilára és Adem Kapicra, illetve a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Gyepes Gáborra. A mieink Szűcs -- Bognár, Vukmir, Botis, Kiss Gy. -- Kriston, Lipcsei, Somorjai, Leandro -- Gera, Tököli összeállí­tásban kezdenek. A kispadon Udvarácz, Szalai, Balog, Penksa, Zováth, Sasu és Sowunmi vár bevetésre. A 20 éves, saját nevelésű Szalai Tamás először ül le az első scapat kispadjára. Fiatal futballistánknak gratulálunk és sok sikert kí­vánunk!
    .
    A soproniak tavasszal idegenben még nem nyertek. Bí­zunk benne, hogy ma sem szakad meg ez a sorozatuk.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első mérkőzése a rájátszásban! Ellenfelünk az Üllői úton a Matáv Sopron gárdája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ