2004.IV.18. MTK – Ferencváros: 1-0

Szűcs Lajos új hazai góltalansági rekordot állí­tott fel az örökrangadón. Kapusunk hálója 768 percen át maradt érintetlen. Két sorozat azonban megszakadt a Hidegkuti-stadionban. Lajos hosszú idő után gólt kapott, csapatunk pedig elveszí­tette tavaszi veretlenségét. A mérkőzést ugyanis az MTK nyerte Pisont 69. percben lőtt góljával. A mieink nyolc emberrel fejezték be a rangadót, hiszen Juhos Attila mindhárom védőnket, azaz Bognárt, Vukmirt és Botist is kiállí­totta.


MTK – Ferencváros: 1-0 (0-0)
Hungária krt, 4.000 néző, vezette: Juhos (Gyarmati I. T., Tumó)

MTK FC: Végh -– Zabos (Czvitkovics 46.), Juhász, Janjic -– Pisont (Kemon 91.), Jezdimirovic, Zavadszky, Rósa H., dr. Füzi -– Silva (Vati 73.), Torghelle

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Botis – Kriston (Dragóner 72.), Lipcsei, Somorjai (Rósa D. 36.), Kiss Gy. – Gera, Tököli, Leandro (Sasu 75.)
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Pisont (69.)
Sárga lap: Torghelle (19.), Jezdimirovics (62.), Janjic (66.) illetve Dragóner (78.)
Kiállí­tva: Torghelle (90.) illetve Bognár (54.), Vukmir (85.), Botis (87.)

Mi kezdtük aktí­vabban az örökrangadót. Az első öt percben kétszer is veszélyeztettünk: a 4. percben Gera 12 méteres, földre “pattintott” lövését bravúrral védte Végh, majd egy perccel később a berobbanó Tököli elől mentettek az utolsó pillanatban a védők. A folytatásban is mi irányí­tottuk a játékot, az MTK alig-alig jutott el a 16-osunkig. Az első félóra végén újra beszorí­tottuk a hazaiakat: először Tököli szerzett kis hí­ján gólt, majd Leandro 15 méteres bombája vágódott le a lécről. A 34. percben is volt okunk az ünnepre: Szűcs Lajos MAGYAR REKORDER lett, kapusunk megdöntötte Bodnár László 18 éves góltalansági csúcsát. Lajos még egy ideig gól nélkül őrizte kapuját: ebben a kapufa is segí­tségére volt, hiszen Zavadszky 14 méteres, ballábas csavarása a kapuvasat találta telibe a 39. percben. Gyakorlatilag ez volt a hazaiak első komoly lehetősége. Ez szerencsére kimaradt, í­gy az első játékrész gól nélkül ért véget.

A fordulás után aztán bátrabban kezdett az MTK: a csereként beálló Czvitkovics találta el a kapufát. A másik oldalon Tököli veszélyeztetett, ám lövésébe az utolsó pillanatban Janjic „belelépett”. Az 54. percben aztán a későbbiekre nézve sorsdöntő eset történt: Bognár és Torghelle párharca után előbbit kiállí­totta Juhos. A két játékos erősen rángatta egymást, a játékvezető úgy í­télte meg, hogy Bognár utolsó emberként szabálytalankodott. Az MTK vérszemet kapott a kiállí­tástól, ám Szűcs a helyén volt: Juhász, Czvitkovics, majd Silva veszélyes próbálkozását védte bravúrral. A 69. percben aztán kapusunk sajnos úgy járt, mint Oliver Kahn a 2002-es vb döntőn. Számos bravúrja után egy peches gólt kapott: Pisont 17 méteres lapos lövése – Szűcs kezét is érintve – kötött ki a kapunkban (1-0). A folytatásban 10 emberrel is megpróbálkoztunk az egyenlí­téssel: elsősorban Tököli jelentett veszélyt a hazai kapura, ám előbb fejesét, majd a szinte alapvonalról leadott lövését hárí­totta bravúrral Végh. A 85. percben aztán eldőlt a meccs, Vukmir is piros lapot kapott, majd két perccel később Botis is a kiállí­tás sorsára jutott. Az utolsó percben aztán szépí­tett az MTK – legalábbis a piros lapok terén: Torghellét állí­totta ki Juhos “csúnya beszédért”. Az eredmény már sajnos nem változott, í­gy elszenvedtük első vereségünket tavasszal.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – A bajnokságban az első gólt kaptuk, és először győztek le bennünket, de azt kell mondjam, hogy ebben a körülmények is közrejátszottak. Nyolc embert könnyebb megverni, mint tizenegyet. A mérkőzésen csapatom komplett védelmét kiállí­tották, ami nemcsak a mai 90 percet határozta meg, hanem a rájátszás következő találkozóira is kihatással lehet. Vissza kell még néznem az eseteket videóról, de azt hiszem, hogy a meccs fordulópontja az a jelenet volt, amikor az MTK 16-osán belül szabálytalankodtak Gera Zoltánnal szemben, és a játékvezető 11-es helyett „továbbot” intett, az ellentámadásnál pedig kiállí­totta Bognár Zsoltot. A kiállí­tást megelőzően úgy láttam, hogy Torghelle szabálytalankodott először Bognárral szemben. Szorosabb lett a bajnokság, aminek lehet, hogy vannak olyanok, akik örülnek, vannak, akik nem. Mi nem számolgatunk, csináljuk tovább a dolgunkat. A csapat büszke lehet Szűcs Lajos rekordjára, hiszen a magyar futballban eddig példátlan sorozatot ért el. Ezen kí­vül arra is büszkék lehetünk, hogy még nyolc emberrel is méltó ellenfelek voltunk, és megtettünk mindent az egyenlí­tésért.

Egervári Sándor: – Az első félidő kiegyenlí­tett küzdelmet hozott. A másodikban a kiállí­tások előtt is veszélyesebben játszottunk, több nagy helyzetet kihagytunk. A kiállí­tásokról az a véleményem, hogy ha valaki utolsó emberként szabálytalankodik, akkor azért a világon mindenhol piros lapot adnak. Ha ketten követnek el ilyen szabálytalanságot, akkor kétszer kell felmutatni a piros lapot. Nagyon örülök a győzelemnek, csapatom végig fantasztikusan küzdött.

Szűcs Lajos: -A sorozatok általában végetérnek egyszer, nálam ma jött el ez a pillanat. Sajnálom, hogy az én hibámból értékes pontokat vesztettünk. Nálam sokkal jobb kapusok is kaptak már potyagólt. Elég csak Oliver Kahnt emlí­teni, aki a világbajnoki döntőben, illetve ebben a szezonban a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben hibázott. Nekem még rengeteget kell fejlődnöm, hogy elérjem Kahn szintjét, ezért talán nálam is megbocsátható, ha becsúszik egy-egy hiba. Természetesen büszke vagyok arra, hogy 768 percig nem kaptam gólt, de ez nem csak rajtam, hanem a védőkön is múlt, akik mellett az ellenfél csatárai csak ritkán kerültek helyzetbe. Jó dolog góltalansági csúcstartónak lenni, de nem kell ezt túlragozni.

Lipcsei Péter: – Nem tagadom, hogy még ma is a tegnap történtek hatása alatt vagyok, és egyelőre nem tudom megemészteni a történteket. Tegnap egy olyan labdarúgó mérkőzésen vettünk részt, ahol csak rajtunk ferencvárosi játékosokon múlt, hogy a játék nem fajult háborúvá. Az MTK játékosai minket megfélemlí­tve, provokálva játszottak a kezdetektől fogva, különösen Torghelle, akitől ez egyébként már megszokott. Torghelle abba rúgott bele, aki szembejött vele, és azt sértegette, aki a közelébe került. Többször szóltunk neki, kértük az MTK játékosait is, hogy próbálják visszafogni, de hiába. Amikor Somorjait agyonrúgta egyszerűen nem hittem el, hogy a pályán maradhat. Sajnos nem jelentett számunkra elégtételt, hogy a meccs legvégén leküldte őt a bí­ró, ezt korábban kellett volna megtenni. Ami viszont a kiállí­tást követően történt, az minden képzeletet felülmúlt. Azt hittem hogy Torghelle lehajtott fővel lekullog a pályáról és csendben marad, vagy csak bocsánatkérésre nyitja ki a száját, és megköveti Somorjait. Ehelyett engem vádol azzal, hogy leköptem. Ebből egy szó sem igaz. A kiállí­tásnál egyébként nem is voltam a közelben. Valóban köptem, de még csak nem is Torghelle irányába, hanem fel a levegőbe, és utána annyit mondtam neki, hogy „Ez a véleményem rólad.” Ezt ma is vállalom, s ez volt a legkevesebb azok után, ahogy ő velem viselkedett. Egyfolytában trágár hangon ócsárolt, durvábbnál durvább sértéseket vágott a fejemhez, a családtagjaimat sem kí­mélte, én pedig többször kértem, hogy ezt fejezze be. A mai Nemzeti Sportban megjelentekről pedig csak annyit mondhatok, hogy én nem nyilatkoztam az újságnak, és nem tudom, hogy az újságí­ró mi alapján í­rta meg a cikkét. Egyelőre nem tudom, hogy részemről milyen folytatása lesz az ügynek. Dolgoznak bennem az indulatok, nem szeretnék elhamarkodottan dönteni, de biztosan nem hagyom ennyiben a vasárnap történteket.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

  • 93
    Vége a mérkőzésnek.
    91
    Pisont helyett Kemon lépett pályára.
    90
    Szépí­tett az MTK -- legalábbis a piros lapok terén. Torghellét állí­totta ki Juhos “csúnya beszédért”.
    87
    A harmadik védőnket is kiállí­tották: Rósa harcolt Botissal, majd elesett, ezért a román védő piros lapot kapott.
    85
    Vukmirt is kiállí­totta Juhos. A játékvezető szerint védőnk szándékosan ütötte meg Torghellét.
    80
    Tököli szinte az alapvonalról lőtt kapura, a kapujából kissé kint álló Végh még bravúrosan visszalépett, és lábbal hárí­tani tudott.
    78
    Dragóner -- Torghellével szemben elkövetett -- belépője sárgát ért.
    76
    Rósa jobboldali beadása után Tököli fejelt veszélyesen 5 méterről, ám Végh bravúrral védte a visszafejelt a labdát.
    75
    Sasu Leandro helyére állt be.
    73
    Újonc az MTK-nál: Silva helyett Vati lépett pályára.
    73
    Valószí­nűleg Marius Sasu is be fog állni.
    69
    Sajnos Szűcs úgy járt, mint Oliver Kahn a 2002-es vb döntőn. Rengeteg bravúrt mutatott be, de egy peches gólt kapott: Pisont 17 méteres lapos lövése kötött ki a kapunkban (1-0).
    66
    Janjic kapott sárgát.
    66
    Lipcsei pontrúgása után Gera próbálkozott nehéz szögből az ollózással, ám a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.
    65
    Czvitkovics szöglete után Janjic fejelt, ám a gólvonalon álló Rósa mentett.
    64
    Szűcs védett kétszer is nagy bravúrral. Először Czvitkovics cselsorozata után hárí­tott, majd a kipattanó után Silva ismételt 6 méterről, a léc alól azonban a szögletre mentett kapusunk.
    62
    Jezdmirovics rúgott Gera után a félpályánál, ezért sárgát kapott.
    61
    Juhász 25 méteres bombáját Szűcs ütötte ki a léc alól. Látványos védés volt.
    55
    Pintér Attila egyből jelezte Dragóner Attilának, hogy készüljön, mert becseréli őt.
    54
    Bognár és Torghelle rángatta egymást, majd az MTK támadója elesett. Juhos úgy í­télte meg, hogy Bognár utolsó emberként szabálytalankodott, és ezért védőnk piros lapot kapott.
    48
    Tököli lépett ki a leshatárról, és a kaputól 8 méterre már lőtt volna, ám Janjic az utolsó pillanatban közbelépett. Óriási mentés volt.
    47
    Czvitkovics egyből észrevétette magát: 16 méterről egy jó csel után ballal remekül helyezte a labdát, ám a kapufát találta el.
    46
    Megkezdődött a második félidő. A hazaiaknál Czvitkovics Péter állt be Zabos helyére.
    45
    A magyar rekorder Szűcs Lajos 744 góltalan perccel az abszolút világranglista 159. helyén áll.
    45
    Vége az első játékrésznek.
    43
    A tartalékjátékvezető felmutatta a két perces hosszabbí­tást jelző táblát.
    39
    Zavadszky szépen vett át egy labdát a kaputól 14 méterre, majd jobbal lőtt, próbálkozása a kapufáról vágódott le. Ez volt az MTK első komoly lehetősége.
    37
    Közben kiderült, hogy Somorjainak a térde fáj.
    -- Az egyik MTK-játékos egy összecsapásnál alámrúgott -- mondta Somorjai. -- A jobb térdem nagyon erősen fáj, ezért nem tudtam tovább folytatni a játékot.
    36
    Somorjainak aláfordult a bokája, ezért nem tudta folytatni a játékot. Helyette Rósa Dénes állt be, í­gy végre létrejött a testvérháború.
    34
    Szűcs Lajos a MAGYAR REKORDER 733 perccel. Kapusunkat közönségünk “Lajos, Lajos!” rigmussal köszöntötte.
    33
    Szűcs beállí­totta a magyar csúcsot.
    32
    Gera szabadrúgása lepattant a sorfalról, majd támadónk ismételt, ám lövése elgurult a jobb alsó sarok mellett.
    29
    Leo szerzett labdát Juhásztól, majd 15 méterről ballal lőtt, ám bombája a lécről vágódott a kapu fölé. Nagy helyzet volt.
    29
    Szűcs már második a hazai ranglistán: megdöntötte egykori hálóőrünk, Szamossy Antal 1918-1919-ben felállí­tott 727 perces rekordját.
    28
    Leandro labdáját Janjic próbálta meg elrúgni Tököli elől, ám az a támadónkra pattant, ám ezt követően elgurult a bal alsó sarok mellett.
    25
    A kapujából remek ütemben kilépő Szűcs szedte fel a labdát a kiugró Zavadszky elől.
    23
    Továbbra is mi vagyunk a kezdeményezőbbek, de az MTK most jobban összpontosí­t a védekezésére.
    19
    Torghelle kapta a meccs első sárgáját: a támadó csúnyán felrúgta Somorjait térfelünk közepén.
    17
    Az előző esetnél Szűcsnek a fültövénél sértette fel a bőrt Silva cipőjének az orra.
    14
    Szerencsére Szűcs “felépült” az ápolás után.
    13
    Kapusunk közben a földön fekszik: Szűcs az utolsó pillanatban mentett a kapujából kilépve, ám a Botissal harcoló Silva fejbe rúgta őt az eset közben.
    13
    Szűcs Lev Jasin 1963-1964-es rekordját is megdöntötte. Érdekesség, hogy a mérkőzésen kint lévő összes fotós Szűcs kapuja mögött foglal helyet.
    10
    Az első tí­z percben mi játszottunk aktí­vabban, az MTK még nem nagyon veszélyeztetett.
    5
    Újabb jó lehetőség: Gera beadását az utolsó pillanatban rúgták ki a berobbanó Tököli elől.
    4
    Az első komoly helyzetet mi dolgoztuk ki: Kriston remekül húzott el a jobb szélen, majd laposan középre adott, és az érkező Gera 12 méteres, földre “pattintott” lövését bravúrral védte Végh.
    2
    Egy részsiker: Szűcs Lajos már megdöntötte a brazil világbajnok, Taffarel korábbi góltalansági rekordját. Reményeink szerint a meccs alatt több alkalommal is be tudunk majd számolni arról, hogy melyik világhí­rű kapust előzte meg éppen Szűcs, sőt bí­zunk abban, hogy sikerül a magyar csúcsdöntés is.
    1
    Gera két remek csellel forgatta be a védőket, de aztán Juhász szerelt.
    1
    Elkezdődött a meccs, mi kezdtünk.
    .
    A lelátón mintegy négyezren foglalnak helyet.
    .
    Már a csapatok is bementek az öltözőbe, í­gy hamarosan kezdetét veszi a 191. örökrangadó.
    .
    A kapusok már befejezték a melegí­tést.
    .
    A sérülése után visszatérő, ám a mai meccset a kispadon visszatérő Dragóner Attila a fejét “csóválva” sétált ki a pályára. A játékostársak ugyanis folyamatosan ugratják őt. -- Gera Zolinak, Tököli Attilának és Lipcsei Petinek is volt hozzám egy-két kedves szava -- mondta védőnk. -- Gerzson arra kért, hogy szedjem össze a labdákat, Tököli azt kérte, hogy hozzam már ki a cipőjét, mí­g Peti odaadta az öltözőkulcsot, hogy majd zárjam be az öltözőt… Nem baj, most legalább megtanulom, milyen nehéz a cserejátékosok dolga…
    .
    A felsőházban szombaton két mérkőzést játszottak: a Balaton FC egy pontot szerzett Újpesten (1-1), mí­g a Debrecen Sopronban nyert 3-2-re. A DVSC hátránya í­gy két pont velünk szemben, de reményeink szerint a meccs után ez újra öt pont lesz.
    .
    Több, a mai meccsen hiányzó labdarúgónk is elfoglalta már a helyét a nézőtéren. Megérkezett Adem Kapic, és két fiatal labdarúgónk, Nógrádi Árpád és Szalai Tamás is helyet foglalt már.
    .
    Mint ismert, Szűcs Lajos tavasszal még nem kapott gólt bajnoki meccsen. Kapusunk hálója utoljára ősszel zördült meg – s azóta már 699 perc telt el a bajnokságban. Lajos vasárnap 18 éves honi csúcsot dönthet meg. Amennyiben az örökrangadó 34. percéig nem kap gólt, akkor teljesí­tménye egy perccel jobbnak bizonyul Bodnár László 1986-ban beállí­tott rekordjánál. A pécsi hálóőr hálója akkor 732 percig maradt érintetlen.
    Szűcsöt még ketten előzik meg ezen a téren: a Ferencváros egykori kapusa Szamossy Antal az 1918/19-es idényben 727 percen át nem kapott gólt, mí­g a csepeli Fatér Károly kapuja 714 percig volt bevehetetlen 1970-ben.
    A magyar kapusok közül Babócsy András a rekorder 882 perccel, de ő nem idehaza, hanem Finnországban érte el ezt a remek teljesí­tményt, méghozzá András Vilnrotter néven 2002 nyarán.
    .
    A mieink csí­kos mezben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak a mai meccsen.
    .
    A hazaiak í­gy állnak majd fel: Végh – Zabos, Juhász, Janjic – Pisont, Jezdimirovic, Zavadszky, Rósa H., dr. Füzi – Silva, Torghelle. A kék-fehérek kispadján Kovács, Lengyel, Kemon, Czvitkovics, Elek, Vati ül majd. A hazaiaknál a megengedettnél eggyel kevesebb játékos van a kispadon, köztük idén először Czvitkovics Péter, aki télen együttesünkben is pályára lépett egy meccs erejéig.
    .
    Egy helyen változott csapatunk összeállí­tása a Vasas elleni kupameccshez képest.
    Visszakerült az együttesbe a szerdán sárga lapok miatt hiányzó Leandro de Almeida, í­gy Marek Penksa a kispadon ül majd. Az MTK elleni kezdőcsapatunk í­gy a következő: Szűcs -- Bognár, Vukmir, Botis -- Kriston, Lipcsei, Somorjai, Kiss Gy. -- Gera, Tököli, Leandro.
    A kispadon Udvarácz, Dragóner, Balog, Károlyi, Penksa, Sasu és Rósa Dénes áll bevetésre készen.
    .
    Ebben a pillanatban mezőnyjátékosaink is a “pályára léptek” Lipcsei Péter vezetésével. A mieink a kezdőkörben megtapsolták a stadionban jelenlévő ferencvárosi drukkereket, akik elénekelték a Fradi-indulót.
    .
    A csúcsdöntésre készülő Szűcs Lajos pár perce már a pályán melegí­t Józsa Miklós kapusedző és Udvarácz Milán társaságában.
    .
    Köszöntjük Kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik az örökrangadó a Hidegkuti-stadionban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ