2004.IV.25. Magyarország – Japán: 3-2

A magyar labdarúgó-válogatott gólnélküli első félidő után 3-2-es győzelmet aratott Japán ellen a zalaegerszegi barátságos mérkőzésen. Lothar Matthaus szövetségi kapitány együttese már 2-0-ra vezetett, de a vendégek két perc leforgása alatt egyenlí­teni tudtak. A végeredményt az újonc Huszti Szabolcs állí­totta be a 92. percben értékesí­tett 11-essel.

Barátságos mérkőzés:

Magyarország – Japán 3-2 (0-0)
Zalaegerszeg, 5000 néző, v.: Edo Trivkovic (horvát)

Magyarország: Szűcs L. – Juhász R., Molnár B. (Kuttor 46.), Stark (Farkas B. 46.) – Simek (Kiss Z. 61.), Lipcsei, Tóth, Huszti – Gera (Dvéri 46.) – Tóth M. (Torghelle 82.), Sebők J. (Hercegfalvi 46.)

Japán: Narazaki Szeigo – Csano Takajuki, Cuboi Keiszuke, Tanaka Makoto, Santos – Endo Jaszuhito, Fukunisi Takasi (Miura Acihiro 61.), Fudzsita Tosija (Motojama Maszasi 71.), Nisi Norihiro (Kadzsi Akira 61.) – Kubo Tacuhiko, Tamada Keidzsi

Gól: Kuttor (53.), Juhász (67.), Huszti (92. – 11-esből) illetve Tamada (75.), Kubo (77.)
Sárga lap: Simek (11.), Lipcsei (85.), Kuttor (90.)

12. perc: Huszti jobb oldali, élesen és veszélyesen belőtt szabadrúgását a japán kapus szerencsével mentette.
25. perc: Santos jobb oldali, 19 m-es technikás szabadrúgása a jobbkapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra.
44. perc: Santos bal oldali beadását Kubo szerezte meg, egy csel után középről, 17 m-ről lőtt, Szűcs bravúrral ütötte ki a labdát.

53. perc: Dvéri bal oldali ravasz szabadrúgását a rövid saroknál érkező Kuttor 3 m-ről a vetődő kapus mellett a bal sarokba pörgette (1-0).
67. perc: Huszti bal oldali szabadrúgását a remekül berobbanó Juhász 7 m-ről fejelte a léc alá (2-0).
70. perc: Miura 23 m-es bal oldali szabadrúgását Szűcs szépen ütötte szögletre.
75. perc: egy gyors japán kontra végén Miura passza után a kétségbeesetten menteni igyekvő Kuttor nem érte el a labdát, s Tamada 14 m-ről a hálóba lőtt (2-1).
77. perc: egy hosszúnak tűnő japán átadásra rosszul mozdult ki Szűcs, s Kubo 13 m-ről könnyedén passzolt az üres kapuba (2-2).
91. perc: Huszti balról Torghelléhez emelt, akit fellöktek a 16-oson belül. A büntetőt Huszti a kapu bal oldalába vágta (3-2).

Unalmas és szinte teljesen eseménytelen játékot hozott az első félidő. Az idegenlégiósait nélkülöző két együttes a mezőnyben birkózott, különösebb ötlet nélkül. A magyar válogatott egyszer sem okozott zavart az ellenfél kapuja előtt, a japánok is csak kétszer, de kis szerencsével megszerezhették volna a vezetést.

Lothar Matthaus szövetségi kapitány négy helyen változtatott a szünetben, s ez kedvezően hatott a magyar csapat játékára. A technikás Dvéri jól osztogatott a középpályán, az ő ravasz szabadrúgása után született az első gól. Ettől magabiztosabb lett a hazai gárda, s a félidő közepén megérdemelten növelte előnyét. Ekkor úgy tűnt, hogy a folytatás már izgalommentes lesz, de egy kétperces rövidzárlat két japán gólt hozott. Ettől fellelkesedett a Zico-csapat, s a győzelmet is megszerezhette volna. A hajrában egy büntetőből rúgott góllal mégis felülkerekedett a magyar gárda, némi szerencsével. Lothar Matthaus vezetésével először nyert hazai pályán a válogatott.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon örülök a győzelemnek, azzal viszont egyáltalán nem vagyok elégedett, hogy 2-0 után sokat hibáztunk. Látszik, hogy játékosaim még nem rendelkeznek megfelelő nemzetközi rutinnal. Úgy éreztem, hogy megijedtek a biztos vezetéstől, a győzelem lehetőségétől. Pedig addig, vagyis 70 percig úgy futballoztak, ahogy elvártam. Jó mérkőzés volt, pedig csapatomban sok újonc szerepelt. A japánok gyorsak és technikásak, de ezt is vártam tőlük.

Zico, a japán válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyszerű találkozó volt, bár a játékosok dolgát megnehezí­tette a puha talaj. Sajnálom, hogy a végén egy vitatható játékvezetői döntés miatt vereséget szenvedtünk. Mindvégig jól védekeztünk, de két elkerülhető gólt is kaptunk szabadrúgásból. A vereség ellenére csapatom megfelelő teljesí­tményt nyújtott, gyorsan lendült támadásba az ellenfél akcióinak kivédekezését követően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ