2004.IV.4. Ferencváros – Győri ETO: 4-0

2 hozzászólás a(z) 2004.IV.4. Ferencváros – Győri ETO: 4-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: 4-0-ra kiütötte a Győrt, s ezzel megszerezte első győzelmét tavasszal az Üllői úton együttesünk. A mérkőzésen elsősorban Gera volt elemében, aki mesterhármast ért el, a negyedik találat Somorjai nevéhez fűződik.

    Ferencváros – Győri ETO: 4-0 (2-0)
    Üllői út, 5.444 néző, vezette: Sápi (Szabó Z., L. Tóth L.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner (Leandro 64.), Vukmir, Kiss Gy. – Rósa, Kapic (Somorjai 18.), Lipcsei, Penksa – Gera, Sasu (Nógrádi 55.)

    Győri ETO FC: Krass -– Böjte, Kartelo, Regedei, Makra (Vlajic 67.) -– Nyilas (Nicsenko 46.), Jäkl, Horváth R. (Imrik 67.), Peric -– Priskin, Varga

    Gól: Gera (37., 42., 47.), Somorjai (79.)
    Sárga lap: Vukmir (23.)

    Mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, de a mieink játszottak aktí­vabban. Az első komoly lehetőségre a 17. percig kellett várni, amikor egy formás támadás végén Gera passzolt a jobb oldalon felfutó Rósához, aki előtte a labdát Krass – és a jobb alsó sarok mellett. Hét perccel később Penksa nagy helyzetben 8 méterről az oldalhálóba bombázott. Ezután a Győr is előremerészkedett, főleg Nyilas próbálkozott távoli lövésekkel, szerencsére eredménytelenül. A 37. percben aztán megszereztük idei első hazai gólunkat: Rósa remekül húzott el a jobb oldalon, mesteri középreadását Gera 5 méterről a bal alsó sarokba bólintotta (1-0). Öt perccel később jött a második találat is: Sasu beadása után ismét Gera volt fejjel eredményes (2-0).

    A fordulás után gyakorlatilag végképp eldőlt a meccs: egy jobboldali támadás végén a középen érkező Gerzson ballal lőtt a jobb alsó sarokba (3-0). Ezt követően is mi irányí­tottuk a játékot, több formás akciót dolgoztunk ki, és ennek a 79. percben lett meg ismét az eredménye: Lipcsei remek labdájával Somorjai lépett ki és a kapuba lőtt (4-0). A továbbiakban már nem változott az eredmény, s a mieink teljesen megérdemelten nyertek. Együttesünk végig jobban futballozott, sőt a második játékrészben időnként tetszetősen, és szerencsére ezúttal eredményesen is. A győzelem mellett annak is örülhettünk, hogy Nógrádi árpád bemutatkozhatott a felnőtt csapatban, a 21 éves támadó 35 percet töltött a pályán. Aminek viszont nem örülhettünk: Kapicot és Dragónert is le kellett cserélni, mindketten megszédültek egy ütközés során, remélhetőleg egyiküknek sincs komoly baja.

    Pintér Attila: -- Korábban mindig elmondtam, hogy örülök, amiért nem kaptunk gólt, de ma az is örömmel tölt el, hogy kihasználtuk a helyzeteinket és sikerült gólokat szereznünk. Az első 20 percben kiegyenlí­tett volt a mérkőzés, nem találtuk a győriek védekezésének az ellenszerét, de egy szerkezeti átalakí­tással megbontottuk a Győr védelmét, amire a vendégeknek nem volt válaszlépésük. Nagyon örülök Gera Zoltán kimagasló teljesí­tményének. Gerzson az előző meccs után nagyon el volt keseredve a kihagyott tizenegyes miatt. Ő egy olyan tí­pusú játékos, akit nagyon feldob, ha sikerül gólt szereznie, ezt láthattuk ma is. A győriek nem tudták őt tartani.

    Reszeli-Soós István: -- Gratulálok a Ferencvárosnak, sajnos nem volt esélyünk. Kellemes kiscsapat benyomását keltettük, az elején 20 percig megnehezí­tettük a Ferencváros dolgát. Úgy látszik a felsőházban található együttesek ellen nem vagyunk többre képesek. Gera Zoltánt képtelenek voltunk tartani.

  • 93
    Megvan az első tavaszi győzelmünk az Üllői úton. 4-0-ra nyertünk a Győr ellen.
    91
    Egy kipattanó labdát vett át Somorjai, majd kapura lőtt 18 méterről, ám kissé megcsúszott, í­gy próbálkozása a kapu fölé ment.
    85
    Leandro három embert kicselezve tört be a 16-oson belülre, majd nagy erővel lőtt, ám az utolsó pillanatban közbeléptek a győriek.
    84
    Leandro húzott el a baloldalon, lövésszerű beadását Krass ütötte el a jobb felső sarok elől.
    82
    Varga lépett ki egyedül, ám Leandro utolérte, de a győri csatár estében még előtte a labdát, amely már túljutott Szűcsön, de Kiss mentett a gólvonal elől.
    79
    Már négy góllal vezetünk. Lipcsei nagyszerű indí­tásávalSomorjai lépett ki, és 12 méterről jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot (4-0).
    72
    Vlajic baloldalról belőtt labdája két győri játékos előtt suhant el.
    71
    Penksa került a földre a 16-oson belül, Sápi “továbbot” intett -- valószí­nűleg helyesen.
    67
    Kettőscsere a Győrnél: Vlajic és Imrik állt be Horváth és Makra helyére.
    65
    Dragóner még az előbbi ütközésnél sérült meg, védőnk szintén szédülésre panaszkodott.
    64
    Leandro állt be Dragóner helyére.
    60
    Priskin szerzett labdát a térfél közepén, néhány métert vezette azt, majd 20 méterről lőtt, pattogós kí­sérlete kevéssel kerülte el a bal alsó sarkot.
    56
    Dragóner fejelt veszélyesen egy szögletet követően. Védőnk ezután ápolásra szorult, ám visszatérhetett.
    55
    Újoncot avattunk: Sasu helyett Nógrádi lépett pályára.
    52
    Peric próbálkozott 17 méterről, ám lövése fölé szállt.
    50
    Rósa csapott le egy kifejelt labdára, 20 méterről jobbal lőtt is, ám Krass védte a kapu közepébe tartó löketet.
    47
    Gera mesterhármasa! Rósa jobboldali begurí­tását Somorjai tette tovább, az érkező Gera ballal a jobb alsó sarokba helyezett (3-0).
    46
    Elkezdődött a második játékrész. A Győr cserélt, Nyilas helyett Nicsenko állt be.
    45
    Vége az első félidőnek.
    44
    Bognár jobboldali beadása után Sasu fejelt kapu fölé.
    42
    Már két góllal vezetünk! Sasu szerzett harcosan labdát, ballal középre í­velt, és Gera újból a hálóba bólintott (2-0).
    37
    Megvan a vezetés! Rósa remekül húzott el a jobboldalon, mesteri középreadását Gera 5 méterről a bal alsó sarokba bólintotta (1-0).
    37
    Nyilas egy jó csel után ballal lőtt 17 méterről, Szűcs védett.
    35
    Bognár pontos í­velése után Penksa vette át a labdát mellel, amjd jobbal lőtt 15 méterről, ám Krass védett. Sápi közben már közbesí­polt -- vélhetően kezezés miatt.
    28
    Penksa perdí­tése akadt el Böjte lábában, pedig Sasu egyedül léphetett volna ki, ha eljutott volna hozzá a labda.
    26
    Egy baloldali beadás után Vukmir tisztázott a berobbanó Priskin elől az utolsó pillanatban.
    25
    Közben kiderült, hogy Kapic rosszullétre panaszkodott, ezért kellett lecserélni.
    24
    Lekontráztuk a Győrt: Rósa iramodott meg, majd a felfutó Penksa elé tálalat, aki nagy helyzetben 8 méterről az oldalhálóba bombázott.
    23
    Az első sárga lap a meccsen: Vukmir kapta a Priskin ellen elkövetett szabálytalanság miatt.
    18
    Kapic nem tudta tovább folytatni a játékot, helyére Somorjai állt be.
    17
    Egy formás támadás végén Gera passzolt a jobb oldalon felfutó Rósához, aki előtte a labdát Krass -- és a jobb alsó sarok mellett. Nagy helyzet volt.
    16
    Egy gyors győri kontra végén Nyilas emelt 17 méterről, ám labdája a kapu tetején “landolt”.
    15
    Bognár húzott el a jobb szélen, majd középre í­velt, ám Krass tisztázott Penksa elől.
    14
    Penksa egy labdaszerzés után Gerához passzolt, aki nem értette meg magát Sasuval.
    13
    Kapic közben visszatérhetett.
    12
    Kapic ellen szabálytalankodtak. A hét második felében sérüléssel bajlódó középpályás ápolásra szorult.
    10
    Kapic remek indí­tásával Sasu lépett ki, majd Böjtével csatázott, ám utóbbui az 5-ösön belül szögletre mentett. A sarokrúgásból nem alakult ki komoly helyzet.
    9
    Sasu szabálytalankodott Nyilassal szemben. A 17 méteres szabadrúgást Regedei csavarta a bal felső sarok fölé(-mellé).
    7
    Gera vett át szépen egy labdát a 16-os előtt, ám átadása nem jutott el Penksáig, mert elakadt a győri védőkben.
    6
    Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán.
    2
    Mi kezdtünk aktí­vabban, két szélről belőtt labdánk után azonban tisztáztak a védők.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A győriek indí­tották útjára a labdát és az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura. A találkozó “előtti” kezdőrúgást a Fradi Club 4000. tagja végezte el
    .
    Ebben a pillanatban vonulnak ki a csapatok a játéktérre. A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta zöldben játszanak majd.
    .
    A csapatok lassan befejezik a melegí­tést.
    .
    Két játékosunk is jubilál a mai napon. Lipcsei Péter 275. bajnoki mérkőzését játssza, Adem Kapic pedig 50. NB I-es meccsén lép pályára. Idehaza mindketten csak a Ferencvárosban léptek pályára az élvonalban. Mindkét futballistánknak gratulálunk!
    .
    A mérkőzésen jelen lesz női kézilabda csapatunk is! A lányok a Bajnokok Ligájában minden előzetes várakozást felülmúlva, előzetesen erősebbnek tartott együtteseket is megelőzve bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol hazai pályán, felejthetetlen hangulatú meccsen legyőzték a világ legerősebb csapatát, a Slagelsét is. Lányaink a Magyar Kupában bejutottak a legjobb négy közé.
    .
    A mai napon is folytatódik a Generációk találkozása cí­mű programsorozat, melynek keretében a Fradi-család különböző korosztályú tagjai találkoznak egymással. Ezúttal az 1994-es korosztály képviselőit köszönthetjük majd a stadionban. A kis tehetségek edzője Gyémesi Árpád.
    .
    Érdekesség, hogy a győrieknél nem Sebők Zsolt, hanem Krass Árpád áll majd a kapuban.
    Egykori támadónk, Igor Nicsenko csak kispados, csakúgy, mint Oross Márton, aki a téli terembajnokságon okozott számunkra (is) kellemetlen perceket góljaival. Az ETO-nál nem játszhat két eltiltott: Németh Norbert és Stark Péter.
    A vendégek csatársorát két fiatal játékos alkotja: a 17 éves, tavasszal igencsak gólerős Priskin Tamás, valamint korábbi játékosunk, Varga Zoltán.
    A győriek kezdőcsapata a következő: Krass – Böjte, Kartelo, Regedei, Makra – Nyilas, Jäkl, Horváth R., Peric – Priskin, Varga.
    .
    Kisebb sérüléssel bajlódó játékosaink felépültek, í­gy Pintér Attila a mai mérkőzésen számí­that Gera Zoltán és Adem Kapic játékára is. A két labdarúgó az idei tavaszon húzó embernek számí­t csapatunkban, í­gy mai szereplésüket rendkí­vül fontosnak tartotta vezetőedzőnk.
    A két felépült játékos mellett kezdőként számí­t Rósa Dénesre is Pintér, ami változás az előző hetekhez képest, amikor Rósának jobbára csak a padon jutott hely. A kezdőcsapat a következő: Szűcs-Bognár, Dragóner, Vukmí­r, Kiss-Rósa, Kapic, Lipcsei, Penksa-Gera, Sasu.
    A cserepadon Udvarácz, Botis, Leandro, Károlyi, Somorjai, Nógrádi és Sowunmi kap majd helyet.
    Csapatunkból eltiltás miatt Kriston és Tököli, mí­g sérülés miatt Gyepes, Zováth és Jovic hiányzik.
    .
    Köszöntjük Kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik utolsó hazai meccsünk az alapszakaszaban, melyen együttesünk a Győrrel találkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ