2004.IV.7. Lombard Haladás – Ferencváros: 0-1

Csapatunk Szombathelyen, a Lombard FC Haladás ellen is folytatta parádés sorozatát: a tavaszi idényben bajnoki mérkőzésen továbbra sem kaptunk gólt!


Haladás – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Szombathely, 6.000 néző, vezette: Kassai (Erõs, Gergely)

Lombard FC Haladás: Tóth I. – Szűcs M. (Czeglédi 52.), Jagodics, Farkas – Szabó (Schimmel 80.), Kaj, Lőrinc, Balaci, Tóth P. (Róth 80.) – Illés, Tüske

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Vukmir, Botis – Rósa (Kriston 69.), Lipcsei, Somorjai, Kiss Gy. – Gera, Sasu (Tököli 79.), Penksa (Leandro 46.)
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Czeglédi (73. – öngól)
Sárga lap: Jagodics (82.) illetve Lipcsei (77.)

Bár összesen négyet is rúgtunk, végül 1-0-ra nyertünk és az első helyről várjuk a szombaton kezdődő rájátszást. A szombathelyi találkozó nagy iramban kezdődött, az elején a hazaiak voltak valamivel aktívabbak, de komoly veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Mi már a 9. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Kassai játékvezető “elfelejtett” tizenegyest ítélni a javunkra, amikor Gera lábát elhúzták a tizenhatoson belül. A 16. percben is Gera előtt kínálkozott lehetőség, de lövése centiméterekkel elkerülte a hazai kaput. Négy percel később ismét válogatot csatárunk került helyzetbe, de az oldalhálóba lőtt. A hazaiaknak szemmel láthatóan megoldhatatlan feladatot jelentett Gerzson kikapcsolása a játékból. Nálunk Bognár remekül őrizte Illést és ez meg is határozta a házigazdák játékát. A vendéglátók csak pontrúgásból veszélyeztettek, de Szabó a kapunk fölé csavarta a szabadrúgást. A 42. percben megszereztük első érvénytelenített gólunkat. Gera lövése kipattant a kapusról, Sasu a hálóba helyezett, a partjelző lest jelzett, Kassai pedig nem bírálta felül asszisztensét.

A második játékrészben a csereként beállt Leandrónak köszönhetően a bal oldalon is többször sikerült a hazai védők mögé kerülni, de Leo nemcsak elfutásaival, hanem 30-40 méteres hajszálpontos labdáival is több veszélyes helyzet kialakításában vállalt döntő érdemeket. Folytatódott “párharcunk a játékvezetőkkel”. Az 54. percben a második, a 71.-ben a harmadik gólunkat érvénytelenítette a játékvezető les címén, mindegyik ítélet erősen vitatható volt. A második 45 percben a cserék után sokkal lendületesebben játszottunk az egyre jobban fáradó szombathelyiek ellen és csak idő kérdése volt, hogy mikor születik meg a vezető gólunk. A 73. percben végre megszereztük a vezetést. Leandro futott el ismét a bal szélen, középre lőtt labdáját a hazaiak menteni igyekvő játékosa, a csereként beállt Czeglédi a saját kapujába továbbította (0-1). A gól után a hazaiak kitámadtak, mindent elkövettek az egyenlítésért, a hajrában a tizenhatoson belül műeséssel is megpróbáltak büntetőhöz jutni, azonban minden igyekezetük hiábavaló volt, az eredmény nem változott.

Szűcs Lajos a kapuban újabb meccset zárt kapott gól nélkül, ezzel már 609 perce nem találtak be bajnoki mérkőzésen a kapujába.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Nagyon örülök, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában idegenben sikerült nyernünk. Ma több gólt szereztünk, de csak eggyel nyertünk, viszont ezért a győzelemért is három pont járt. A csapat jól küzdött és jól játszott. Külön gratulálok minden játékosnak ahhoz, hogy Szűcs Lajost hozzásegítették az új góltalansági rekordjához, a 609 perc kapott gól nélkül önmagáért beszél. Szeretnék köszönetet mondani szurkolóinknak is, akik hétköznap ilyen sokan eljöttek biztatni minket. Remélem, hétvégén a Sopron ellen is sokan lesznek, hiszen elkezdődik a rájátszás, ahol minden meccs nagyon fontos és óriási szükségünk van szurkolóink segítségére is.

*

A felsőházba jutott csapatok tabellája az egymás elleni eredmények alapján:

1. Balaton FC 10 5 2 3 7-6 17 p.
2. MTK 10 4 3 2 13-10 15 p.
3. Ferencváros 10 3 5 2 9-11 14 p.
4. Sopron 10 3 4 3 10-11 13 p.
5. Debrecen 10 2 4 4 14-13 10 p.
6. Újpest 10 2 4 4 12-14 10 p.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, megvan a három pont! Szűcs Lajos pedig már 609 perce nem kapott gólt. További eredmények: Békéscsaba-Sopron 3-3, MTK-Újpest 0-1, Balaton FC-Pécs 2-0, Videoton-ZTE 2-2, Győr-Debrecen 1-5.
  91
  Tököli remekül ívelt három védő mögé, Gera elé, csatárunk megpróbálta átemelni Tóth fölött a labdát, de a kapus hárított. Az ellentámadásnál Tüske elesett a tizenhatosunkon belül, de senki sem bántotta. Tóth Bálint hevesen reklamált, Kassai ültette vissza a padra.
  90
  A tartalék játékvezető 3 perc hosszabbítást jelez.
  88
  Leandro indította remekül Tökölit, aki lefutott az alapvonalig, egy visszahúzós csellel elfektette az őt üldöző védőt, majd középre gurított, de Gera elől Jagodics becsúszva mentett.
  85
  Illés 20 méteres lövését Botis önfeláldozóan kifejelte, az oldalra pattanó labdát Kaj egyből rálőtte, de Szűcs vetődve védett.
  82
  Egy hosszú indításra Gera rajtolt, a tizenhatos előtt az üresen álló Tökölihez akart passzolni, amikor Jagodics lebirkózta Gerzsont. A hazai védő sárga lapot kapott a szabálytalanságért. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, a sorfal felett elcsavart labdáját Tóth I. látványos vetődéssel a léc alól tolta szögletre.
  80
  Kettős csere a házigazdáknál. Tóth P. helyett Róth, Szabó helyett pedig Schimmel állt be.
  79
  Harmadszor is cseréltünk. Sasu helyett Tököli állt be.
  77
  Lipcsei szabálytalankodott a felezővonalnál, amiért sárga lapot kapott.
  73
  Vezetünk!! Leandro futott el nagy lendülettel a bal oldalon, középre lőtt labdáját a menteni igyekvő Czeglédi a saját kapujába lőtte, öngól. (0-1).
  71
  A harmadik gólunkat nem adták meg a mai meccsen! Leandro szerzett labdát a térfelünkön, remekül indította Sasut, aki középre passzolt és az érkező Gera a hálóba bombázott, a partjelző azonban lest jelzett. Az érvénytelenített találat után reklamáló edzőnket a tartalékbíró jelzése után figyelmeztette a bíró. Pintér Attila ezután átment a kispadunk másik oldalára, így távolabb van a negyedik játékvezetőtől.
  69
  Másodszor cseréltünk. Rósa helyére Kriston állt be.
  66
  Kaj futott el a szélen, középre ívelt, ahol Illés a levegőben úszva, félig ollózva, nagyon szép mozdulattal kapásból alig bombázott a léc fölé.
  64
  Szűcs Lajos megdöntötte góltalansági rekordját! Immár 583 perce érintetlen a hálója! Bízzunk benne, hogy ez minél tovább így is marad. Gratulálunk Lajos!
  62
  Sasu lépett át egy indítást a bal oldalon, ami így jó lett Leandrónak. Leo az alapvonalig robogott a labdával, laposan középre passzolt, Rósa egy védővel csúszott a labdáért, melyet középpályásunk ért el előbb, de lábáról a labda a kapufa mellé pattant.
  59
  Ha Szűcs még öt percig nem kap gólt, akkor megdöntheti 582 perces góltalansági rekordját, melyet még a 2001/2002-es bajnokságban állított fel.
  56
  Sasu tört előre nagyon harcosan a jobb szélen, szabálytalanul sem tudták megállítani, a szögletzászlótól középre gurított, Rósa félfordulásból, kapásból lőtt, Tóth I. óriási bravúrral oldalra ütötte a labdát, amely Gerához került. Gerzson két embert becsapva sarokkal gurított középre, de a védők mentettek.
  54
  Újabb gólunkat érvénytelenítette a játékvezető. Somorjai lövése egy védőről Gerához pattant, aki egyből középre gurított és az érkező Leandro a kapus mellett a hálóba helyezett, de a partjelző lest jelzett.
  52
  Cseréltek a hazaiak. Szűcs M. helyére Czeglédi jött be. A cserének az is lehetett az oka, hogy Leandro a második félidőben hét perc alatt háromszor is becsapta Szűcsöt, akinek láthatóan komoly nehézségeket okozott Leandro őrzése.
  50
  Leandro futott el a bal szélen középre passzolt Gerához, aki megpróbálta visszapasszolni a labdát Leandróhoz, de a védők elcsípték az átadást.
  48
  Sasu szerzett labdát a szögletzázszlónál, Leandróhoz passzolt, aki egyből középre gurított, de Gera egy lépéssel lemaradt a labdáról.
  46
  Elkezdődött a második félidő, az eső elállt és kisütött a nap.
  45
  Leandro Penksa helyére áll be végül. Mareknek az első félidőben nem ment jól a játék, kicsit visszavontabban játszott, mint szokott és ez nem feküdt neki. Több labdát is elvesztett.
  45
  Az első félidő nagy iramú mérkőzést hozott. Bognár remekül kapcsolta ki a játékból, az elsősorban a bal oldalon felbukkanó Illést. A találkozó képét döntően befolyásolja Kassai Viktor játékvezető teljesítménye, aki egy nyilvánvaló tizenegyestől fosztott meg minket és kívülről a meg nem adott gólunk is szabályosnak tűnt. A második félidőben pályára lép majd Leandro, aki már mezre vetkőzve melegít a kezdő körben. Farkas József pályaedző percekig magyarázta Leónak, hogy mi lesz a feladata a második félidőben. Leandro feltehetően Rósát vagy Kisst váltja majd.
  45
  Vége az első félidőnek. A többi találkozó állása 45 perc után: MTK-Újpest 0-1, Győr-Debrecen 1-2, Balaton FC-Pécs 1-0, Videoton-ZTE 2-2.
  44
  Egy beadás után Balaci visszafejelt labdáját Illés 17 méterről úgy lőtte a kapu mellé, hogy a labda súrolta a kapufát.
  42
  Gera 11 méterről, fordulásból mellbe lőtte a hazaiak kapusát, akiről kipattant a labda, amit Sasu a hálóba “préselt”. A játékvezető azonban a partjelző jelzésére nem adta meg a gólt. Hogy az asszisztens miért jelzett, az rejtély. Játékosaink közrefogták a bírót, aki nem változtatta meg az ítéletét.
  40
  Tóth P. ívelt be szabadrúgást a kapunk elé, a labda a vizes füvön veszélyesen felpattant, de a kapuból remek ütemben kilépő Szűcs lehúzta a labdát a fejelni készülő Tüske elől.
  38
  Pintér Attila a megszokottnál kicsit később, de elküldte melegíteni a cserejátékosainkat.
  36
  Lipcsei keményen belőtt szöglete után a labda alig szállt el a berobbanó Sasu, Botis és Kiss feje előtt.
  34
  Tóth P. csípte el Penksa átadását a tizenhatosuk előtt, egyből középre emelt, de szerencsére Tüske nagy helyzetben nem tudta átvenni a labdát.
  31
  Szabó végzett el szabadrúgást a tizenhatosunk sarkáról. Váratlanul megpróbálta kapura csavarni a labdát, Szűcsnek azonban nem kellett közbeavatkoznia, mert a labda kevéssel ugyan, de elszállt a léc fölött.
  27
  Tóth P. szállt bele hátulról Bognárba, de megúszta lap nélkül. A hazaiak vezetőedzője, Tóth Bálint roppant feszült, a kezdéstől kezdve gesztikulál, kiabál a kispad mellett, többször befut az oldalvonalig és folyamatosan szidja a játékosait.
  25
  Tüske húzott el a jobb oldalon, laposan középre gurított, de a középen érkező Balaci nem találta el a labdát.
  23
  Szűcs M. ápolása miatt állt a játék. A hordágyat vivők az eső elől bemenekültek a fedett részre, ott beszélgettek és nem vették észre, hogy dolgozniuk kellene. Az egész lelátó kiabált nekik, mire észbe kaptak. Mivel a hordágyat kinn hagyták az esőben, az csuromvizes volt. Mire beértek vele a pályára, a sérült játékos is meggyógyult.
  22
  Tóth Bálint elküldte melegíteni a hazai cserejátékosokat.
  21
  Az elmúlt 6 percben három gól született a többi helyszínen. A részeredmények: MTK-Újpest 0-1, Balaton FC-Pécs 1-0, Videoton-ZTE 2-2, Győr-Debrecen 1-2.
  20
  Gera kapott egy jó labdát, befordult, majd 14 méterről az oldalhálóba bombázott. Közben már annyira zuhog az eső, hogy Rósa Dénes új cipőt kért, mert amiben elkezdte a meccset az nagyon csúszik.
  18
  Illés a felező vonalnál kézzel lehúzott egy indítást. Kassai lefújta a szabálytalanságot, de nem mutatta fel az ilyenkor kötelezően járó sárga lapot.
  17
  Rósa indításával Somorjai futott el a jobb szélen, beadásáról azonban Sasu és a hosszú oldalon érkező Kiss is lemaradt.
  16
  Gera 20 méteres bombája alig kerülte el a kapufát és hatalmasat csattant a kapu mögötti reklámpalánkon.
  14
  A találkozó eleje óta csak a reflektorok fele világít, ezért gyakorlatilag “félhomályban” játszanak a csapatok.
  12
  A többi helyszínen hullanak a gólok. A Békéscsaba-Sopron találkozó vége 3-3 lett. A velünk egyidőben kezdődött meccseken negyed óra elteltével: Balaton FC-Pécs 1-0, Videoton-ZTE 1-2, Győr-Debrecen 1-1. Az MTK-Újpest mérkőzésen és a miénken még nem született gól.
  9
  Gera csípett el egy rövid hazaadást, kicselezte a kapust is, aki elhúzta csatárunk lábát. Kassai a nyilvánvaló tizenegyes helyett továbbot intett.
  7
  Tóth P. próbálkozott ismét egy távoli kapáslövéssel, de a labda az oldalvonalon hagyta el a játékteret. Tóth Bálint, a hazaiak vezetőedzője a számára kijelölt területet elhagyva a pálya szélén futva veszekedett játékosával.
  6
  Tóth P. 24 méterről méterekkel a kapu fölé bombázott.
  4
  Illés tartotta meg jól a labdát a téfelünkön, több jó cselt is bemutatott, amit a hazai közönség nagy tapssal fogadott. A cselsorozat végén a mieink szögletre mentettek.
  1
  Egyperces gyászszünet után mi kezdtük a játékot. A jelenlévők az egykori szombathelyi játékos, Árki Gábor édesapjára és a Lombard kft. egyik elhunyt dolgozójára emlékeztek. Az első félidőben a hazaiak támadnak az eredményjelző felőli kapura. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben játszanak.
  .
  A stadion közelében egy lakótelep is van. A közeli házak ablakaiból összesen 19-en nézik a találkozót.
  .
  A szombathelyi stadion érdekessége, hogy a csapatok két különböző oldalról vonulnak be a pályára. Kassai Viktor játékvezető kezében egy ezüstszínű labda van, mellyel a portugáliai EB meccseit is játsszák majd.
  .
  A két együttes befejezte a bemelegítést. Már csak percek vannak hátra a kezdésig. Időközben a vendégszektor már szinte teljesen megtelt, körülbelül 500 szurkolónk buzdítja majd a mieinket. Az eső elkezdett szemerkélni.
  .
  A lelátó fokozatosan telik meg. A szurkolóink részére elkülönített vendégszektorban jelenleg mintegy 300-an lehetnek. A csapatok a pályán melegítenek.
  .
  Szombathelyen tegnap egész nap szakadt az eső, ennek ellenére a pálya talaja nem mély, látszik rajta, hogy nagyon gondosan előkészítették a mai találkozóra. Elképzelhető, hogy a mai meccset is esőben rendezik meg. Egyelőre nem esik, de nagyon felhős, borult az ég, bármikor elkezdhet esni.
  .
  A házigazdák tavasszal még nem nyertek meccset, Tóth Bálint, a Haladás vezetőedzője azt mondta, hogy ma már egy döntetlennel is elégedett lenne. A vendéglátók összeállítása: Tóth I. -- Szűcs, Jagodics, Farkas -- Szabó, Kaj, Lőrinc, Tóth P. -- Illés, Tüske
  .
  A mieink Szűcs -- Bognár, Vukmir, Botis -- Rósa, Lipcsei, Somorjai, Kiss -- Gera, Sasu, Penksa összeállításban kezdenek. A kispadon Udvarácz, Balog, Kriston, Zováth, Leandro, Sowunmi és Tököli vár bevetésre.
  .
  A mieinknél hiányozni fog a legutóbbi fordulóban, a Győr ellen 4-0-ra megnyert meccsünkön agyrázkódást szenvedő Dragóner Attila és a combizomhúzódással bajlódó Adem Kapic. Rajtuk kívül a térdsérüléséből lábadozó Gyepes Gábor és a Zalaegerszeg ellen térdsérülést szenvedő és másfél-két hónapra kieső Szkukalek Igor hiányzik a mai meccsről.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik az alapszakasz utolsó fordulójában csapatunk idegenbeli mérkőzése a Haladás otthonában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.10. 20:00 BL selejtező FTC – FC Ludogorets (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST