2004.IX.11. Kaposvár – Ferencváros: 2-1

A bajnok sem legyőzhetetlen

Nyilatkozatok:

Prukner László: – Nem vagyok az a tí­pus, aki folyton azzal hozakodik elő, hogy „bezzeg az én időmben”, de tény, hogy a Fradi elleni meccs közeledtével eszembe jutott a legutóbbi, 1987-es Kaposvár – Ferencváros mérkőzés, amelyen még én is játszottam. Emlékszem, telt ház fogadott bennünket, a lefújás után pedig tovább fokozódott az amúgy is fantasztikus hangulat, hiszen a kieső helyen álló Kaposvár 1-0-ra legyőzte az élmezőnyhöz tartozó Ferencvárost. A város futball szeretetét ismerve biztos, hogy most is rengetegen lesznek a lelátókon, telt ház előtt pedig nehéz rossz meccset játszani.

A mérkőzés:

Kaposvár – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Kaposvár, 7.000 néző, vezette: Dubraviczky Attila (Nagy I., Balog)

Kaposvár: Balajcza – Finta, Zahorecz, Kovácsevics – Farkas M. (Nagypál 81.), Andruskó, Bank, Máté, Tóth B. – Oláh (Jovánczai 90.), Kardos (Zsolnai 66.)
vezetőedző: Prukner László

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Balog Z. (Zavadszky 13.), Rósa D., Kapic, Leandro (Penksa 66.) – Tőzsér – Sasu (Bajevski 53.), Vagner
vezetőedző: László Csaba

Gól: Tóth B. (45.), Oláh (50.) illetve Rósa D. (58. – 11-esből)
Sárga lap: Máté (34.), Bank (65.), Andruskó (85.) illetve Rósa D. (22.), Vagner (41.), Lipcsei (62.), Bajevski (81.)

Rengeteg idő, tizenhat év telt el azóta, amióta a Ferencváros bajnoki mérkőzést játszott Kaposvárott. A házigazdák jelenlegi keretének a zöme akkoriban lett felsőcsoportos az óvodában, vagy akkor kezdte el az iskolát, tehát hí­rből is alig ismerheti azt a hangulatot, amely a Fradi vidéki fellépéseit kí­séri. Csaknem telt ház, hangos szurkolás – mindez remek miliőt teremt egy futballmérkőzéshez, és adódott a kérdés, hogy a Rákóczi zöldfülű labdarúgóit béní­tja vagy inkább feldobja ez a kivételes alkalom?

Az élvonalban szintén újonc vezetőedző, Prukner László abból indult ki, hogy játékosai az ugyancsak patinás Újpest ellen egy remek és egy visszafogott félidőt produkálva hoztak egy pontot, annak a találkozónak a tapasztalataiból lehet okulni, az pedig kétségtelen, hogy a bajnok ellen kizárólag hatalmas ambí­cióval lehet jó eredményt elérni. A szakvezető dolgát nehezí­tette, hogy Jovánczai Zoltán gyomorfertőzés miatt egy hete alig evett valamit, Petrók Viktor középfülgyulladás miatt hagyott ki edzéseket, és í­gy egyikük sem vállalhatta a játékot. Kollégája a másik oldalon nem küszködött hasonló gondokkal, László Csaba a legjobbnak vélt összeállí­tásban küldhette pályára csapatát a Millwall elleni UEFA-kupa-mérkőzés főpróbájára.

Kezdésnek mindenesetre alaposan nekidurálta magát a két együttes. A Kaposvárt vitte előre a nagy lelkesedése, a vendégek pedig agresszí­ven és szervezetten próbáltak már a középpályán labdát szerezni, és mindebből igen mozgalmas játék kerekedett ki. Főszerepet kapott a rutin is, mert a házigazdák védői ifjonti hevületükben olykor hajmeresztő helyezkedési hibákkal ziccereket ajándékoztak a Ferencvárosnak, az más kérdés, hogy szerencséjükre Robert Vagner számára nem létezett akkora helyzet, amelyet ki tudott volna használni…

Prukner László hamarosan reagált arra, hogy Tőzsér Dániel a csatárok és a középpályások között igyekszik bajt keverni, hátrébbvitte az őrzésére Bank Istvánt, és ettől már kevésbé volt szabad az út a hazai kapu felé. Igaz, a hazai védők könnyelműsködésére továbbra is bí­zvást számí­thattak a ferencvárosiak, akik a félidő derekára mezőnyfölényt harcoltak ki, és a derekasan küzdő házigazdák csak a játékrész utolsó harmadában mutathatták meg, hogy ők is képesek nagy helyzetben hibázni. Az elpuskázott lehetőségek azonban nem szegték a kedvüket, és a félidő utolsó percében egy szép fejessel sikerült megszerezniük a vezetést.
Boldogan töltötték a szünetet a hazai szurkolók, és boldogságuk hamarosan már-már eufórikussá vált, amikor kedvenceik kétgólosra növelték az előnyt.

Oláh Lóránt érdemei elévülhetetlenek, ám találatához kellett az is, hogy a vendégek védői nem vették komolyan, csupán bámészkodtak, miközben lassan elé gurult a labda, majd egymásra néztek, amikor a csatár azt a bal sarokba küldte. Ezekben a percekben remekül futballozott a Rákóczi, a Ferencvárost pedig szemlátomást sokkolta, hogy az újonc ellen elveszí­theti a veretlenségét. A Kaposvár törekedett is rá, hogy egy újabb góllal megadja a kegyelemdöfést, ám hátul egy újabb hiba és egy, a lelátóról nézve vitatható tizenegyes visszaadta a vendégek hitét és újra szoros lett az eredmény.

Csak dicsérni lehet mindkét csapatot, hiszen a házigazdák hátát nem törte fel a háló, egy pillanatig sem adták fel a gólszerzés reményét, de a Ferencváros is elszántan küzdött az egyenlí­tést jelentő gólért és í­gy kimondottan változatos, roppant küzdelmes és kiváló iramú volt a mérkőzés.

Izgalmasan telt a hajrá is, de az eredmény már nem változott. Ray Wilkins, a Millwall menedzserének asszisztense egy vereséget szenvedő Ferencvárost láthatott tehát a helyszí­nen, amely ráadásul megérdemelten utazott haza üres kézzel.

Az első húsz percben gond eldönthette volna a mérkőzést a vendégcsapat, ám ezt nem tette meg, utána pedig a szí­v és a lelkesedés diadala következett. A Kaposvár ezekkel az erényekkel, és természetesen futballtudásával méltán ünnepelhetett egy olyan találkozó után, amelyen a szurkolók szinte egyetlen percig sem unatkozhattak.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Tisztában voltunk azzal, hogy egyszer megszakad a győzelmi sorozatunk, természetesen azt szerettük volna, ha ez minél később következik be. Az első negyed órában mindent eldönthettünk volna és olyan meccset játszhattunk volna, mint Győrben. Az első félidőben hat alkalommal álltunk szemben csak a kapussal, de még a kaput sem találtuk el. Ha nem tudunk megfelelően koncentrálni a befejezéseknél és nem használjuk ki a helyzeteinket, akkor annak ez lesz a vége. Saját magunkat vertük meg. A sors furcsa fintora, hogy a helyzeteit eddigi legbiztosabban értékesí­tő Robert Vágner ma egyszer sem talált be a kapuba. Ha Robert ma is kihasználja a lehetőségeit, akkor már most behozhatatlan előnnyel, 10 találattal vezetné a góllövőlistát. Mivel mi nem rúgtuk be a helyzeteket, a Kaposvár pedig nem hibázott a kapunk előtt, ellenfelünk megérdemelten nyert. Nagyon jó volt telt ház előtt, jó hangulatú meccset játszani, sajnálom, hogy a bennünket elkí­sérő szurkolóinkat ma nem tudtuk megajándékozni egy újabb győzelemmel. A Millwall elleni meccs előtt jó lett volna nyerni. Remélem, Londonban eredményesebbek leszünk a kapu előtt.

Prukner László: – Nagyon boldog vagyok. A Fradit legyőzni mindig óriási örömöt jelent, msot különösen értékes ez a győzelem, hiszen mi szakí­tottuk meg a Fradi győzelmi sorozatát. A Ferencváros az első félidőben eldönthette volna a három pont sorsát, ebben az időszakban szerencsénk volt, hogy kimaradtak a helyzetek. A második 45 percben már sokkal összeszedettebben, szervezettebben futballoztunk és úgy érzem ebben az időszakban rászolgáltunk a győzelemre. Szeretnék nagyon sok sikert kí­vánni a Ferencvárosnak a Millwall ellen az UEFA Kupában.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.IX.11. Kaposvár – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk négy győzelem után elszenvedte első vereségét az Arany Ászok Ligában. Hiába játszottunk végig fölényben, hiába alakí­tottunk ki sokkal több veszélyes helyzetet, a végén a kaposváriak örülhettek 2-1-es győzelmüknek.

  Kaposvár – Ferencváros: 2-1 (1-0)
  Kaposvár, 6.000 néző, vezette: Dubraviczky (Nagy I., Balog)

  Kaposvár: Balajcza – Finta, Zahorecz, Andrusko, Kovácsevics – Farkas (Nagypál 83.), Máté, Tóth B., Kardos (Zsolnai 65.) – Oláh (Jovánczai 90.), Bank

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Balog Z. (Zavadszky 12.), Rósa, Kapic, Leandro (Penksa 65.) – Tőzsér – Sasu (Bajevski 54.), Vágner

  Gól: Tóth B. (45.), Oláh (52.) illetve Rósa (59. – 11-esből)
  Sárga lap: Máté (36.), Bank (67.), Zahorecz (86.) illetve Rósa (22.), Vágner (40.), Lipcsei (62.), Bajevski (82.)

  Nagy iramban kezdődött a találkozó. Már az első negyed órában eldönthettük volna a meccset, hiszen Robert Vágner előtt három százszázalékos helyzet is adódott, de csatárunknak ma nem volt szerencséje a befejezésekkel. A hazaiak nem tudták megtartani alabdát, a párharcokat elvesztették, egyértelműen mi irányí­tottuk a mérkőzést. Az első fél órában Tőzsér remekül fogta össze a csapatot, rengeteg labdát szerzett és kitűnő indí­tásokkal hozta helyzetbe a társakat, de csatárainknak nem volt szerencséjük a befejezésekkel. A félidő utolsó percében szöglet után vezetést szerzett a Kaposvár.

  A második félidőben sem változott a játék képe. Sajnos egyre több lett a durva szabálytalanság, ami egyértelműen az erélytelenül bí­ráskodó Dubraviczky Attila hibája, aki mindkét oldalra sokat tévedett és bosszantó hibákat követett el. Az 52. percben egy jól eltalált távoli lövéssel tovább növelte előnyét a hazai együttes. A mieink tartását mutatja, hogy változatlan lendülettel mentünk előre. A kaposváriak kétgólos eőnyük birtokában még jobban visszahúzódtak a térfelükre és csak az eredmény tartására törekedtek. László Csaba pályára küldte Bajevskit, akinek a beállí­tása remek húzásnak bizonyult, a macedón csatárt kéőtelenek voltak tartani a védőnk. Támadónk egy tizenegyest is kiharcolt, melyet Rósa a hálóba lőtt. A játékvezető megismételtette a büntetőt, de válogatott középpályásunk másodszor sem hibázott (2-1). Fél óra volt még hátra a meccsből, a házigazdák több védőt is beküldtek és megszállták a kapujuk előterét. Távoli lövéseinket önfeláldozó vetődésekkel igyekeztek blokkolni és mindent megtettek a játék széttördeléséért, az eredmény tartásáért.

  Csapatunkra sem lehetett panasz, egyetlen pillanatra sem adtuk fel, de ma sajnos nem volt szerencsénk és nem sikerült egyenlí­teni. A helyzetek alapján nekünk kellett volna nyernünk, de mí­g mi kihagytuk a lehetőségeinket, addig a kaposváriak két és fél helyzetből két gólt szereztek.

 • 94
  Vége a mérkőzésnek.
  92
  Bajevski lövése vágódott le egy közbevetődő védőről, a labda Penksa elé pattant, de az ő lövését is blokkolták. A kaposváriak tí­z emberrel a kapujuk előtt próbálják tartani előnyüket.
  90
  Harmadszor cseréltek a hazaiak. Oláh helyett Jovánczai állt be.
  86
  Zahorecz buktatta Bajevskit 30 méterre a kaputól, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Tőzsér végezte el, de lövése levágódott a sorfalról.
  83
  Csere a hazaiaknál. Farkas helyett Nagypál lépett pályára.
  82
  Bajevski vesztette el a labdát a szögletzászlónál, majd megpróbálta visszaszerezni és becsúszva akarta szerelni Kovácsevicset, de a labda helyett ellenfelét találta el, amiért sárga lapot kapott.
  80
  Penksa remek ütemben ugratta ki Zavadszkyt, akinek lövése után a labda egy közbenyúló védőről az oldalhálóba pattant.
  77
  Bajevski remek cselekkel futott el a szélen, középre emelt, de Vágner és Tőzsér is centiméterekkel lemaradtak a beadásról.
  74
  Bajevski beállí­tása óta sokkal hatékonyabb és veszélyesebb a támadójátékunk. A macedón csatárt szabályosan nem tudják tartani a kaposváriak. Bajevski most a bal oldalon harcolt ki szabadrúgást. Tőzsér remekül csavarta kapura a labdát, amit Balajcza óriási vetődéssel ütött szögletre.
  73
  Folytatódik a játék.
  72
  Jelenleg áll a játék. A játékvezető kérésére a műsorközlő harmadszor szólí­tja fel a hazai drukkereket, hogy ne dobáljanak semmit a pályára. Repült már be pénztárgépszalag, kövek és állí­tólag üveg is a játéktérre.
  71
  Oláh tört be a tizenhatosunkon belülre, éppen lőtt volna, amikor Lipcsei remek ütemben az alapvonalon túlra rúgta előle a labdát. A hazai támadó elesett, a szurkolók 11-est reklamáltak, de a bí­ró helyesen szögletet í­télt.
  67
  Vágnert buktatták 22 méterre a kaputól. Lipcsei és Tőzsér álltak a labda mögött, amelytől Bank a bí­ró többszöri felszólí­tására sem ment el 9 méterre, ezért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, elcsavarta a labdát, amely kipattant Balajczáról, de a védők tisztázni tudtak.
  65
  Harmadszor cseréltünk. Leandro helyett Penksa állt be. A hazaiaknál Kardost Zsolnai váltotta fel.
  62
  Lipcsei lerántotta ellenfelét, amiért sárga lapot kapott.
  59
  2-1! Bajevski szerzett harcosan labdát a kaposvái tizenhatoson belül, ahol lerántották, 11-es! A büntetőt Rósa a kapust becsapva a hálóba lőtte, de Dubraviczky megismételtette a büntetőt. Rósa szerencsére másodszor sem hibázott (2-1).
  57
  Nagyon szép kaposvári akció futott a jobb oldalon, a beadás után a labda túljutott Szűcsön is, de Vukmir a kapu torkából szögletre mentett.
  54
  Egy kemény belépő után Andruskót kell ápolni. Közben mi cseréltünk: Sasu helyére Bajevski állt be.
  53
  Sasu 14 méteres pattogós lövése kipattant Balajcza melléről, de a kapus gyorsan reagált és rávetődött a labdára.
  52
  Kettővel vezet a Kaposvár. Oláh a kapunak háttal átvette a labdát, maga elé pörgette, majd fordulásból 22 méterről a nem túl erősen meglőtt labda a bal kapufa mellett a hálóban landolt. Szűcs az előtte álló védőktől vélhetően nem látta a labdát (2-0).
  50
  Dubraviczky játékvezető kezéből kezd kicsúszni a meccs. A sportszerű légkörben induló meccsen a mindkét csapatot egyformán sújtó bí­rói tévedések miatt egyre feszültebb a hangulat a pályán. Az első félidő elején még inkább balszerencsés véletlenek miatt volt sok ápolás, a hajrában és a második félidő elején már mindkét oldalon több durva szabálytalanságot is elkövettek a játékosok, a bí­ró képtelen féken tartani az indulatokat.
  48
  Leandro futott el a bal szélen, de buktatták. A szabadrúgást ő í­velte be a kapu elé, de Zavadszky elől Balajcza elütötte a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Az első félidőben kifejezetten élvezetes, jó volt a meccs. Nagy iramú mérkőzést láthattak szurkolók. A találkozó jelentős részében a mi akaratunk érvényesült, a százszázalékos ziccerek alapján 5-1-re kellene vezetnünk. Annak, hogy nem vezetünk egyértelműen a gyenge helyzetkihasználás az oka. Robert Vágnernek az első negyed órába volt három olyan ziccere, melyeket eddig belőtt, de Sasu előtt is adódtak jó lehetőségek. Játékosaink sokat futnak, a párharcok többségét megnyerik. A kaposváriak előtt az első félidő hajrában adódott két lehetőség, melyek közül egyet sajnos kihasználtak. Nálunk az elején Tőzsér nyújtott kiemelkedő teljesí­tményt, az utolsó 15 percben azonban már kevesebbet láttunk tőle. A szünetben Botisnak, Penksának és Bajevskinek szólt masszőrünk, Lipcsei Gábor, hogy melegí­tsenek intenzí­vebben. Egyelőre nem tudni, hogy közülük kiknek a játékára kerül sor a második félidőben. Mi már csak kétszer cserélhetünk, mivel Balog Zoltánnak a találkozó elején fej- és szemsérülés miatt el kellett hagynia a játékteret.
  45
  Rósa végzett el szabadrúgást a tizenhatos baloldali sarkáról. Egyből kapura csavart, a labda alig suhant el a két kapufa találkozási pontja mellett. A menteni igyekvő kapus nekiesett a kapufának, de nem sérült meg. A helyzet után a játékvezető lefújta az első féidőt.
  45
  A középkezdés után majdnem egyenlí­tettünk. Az előreí­velt labdát Kovácsevics éppen Sasu elé fejelte, csatárunk egy igazí­tás után 14 méterről centiméterekkel bombázott a léc fölé.
  45
  Vezet a Kaposvár. Kardos futott el a szélen, középre adott, Oláh a bal sarok felé fejelt, a szurkolók már gólt kiáltottak, de Szűcs hatalmas bravúrral még ki tudta kotorni a labdát az alapvonalon túlra. A szöglet után azonban a tiszta helyzetből fejelő Tóth B. már betalált a hálóba (1-0).
  43
  Oláh tört volna egyedül kapura, de Lipcsei remek helyezkedéssel remekül szorí­totta ki az oldalvonal irányába a kaposvri futballistát, aki a végén megpróbált kiharcolni egy bedobást, de csapatkapitányunk úgy ért bele a rárúgott labdába, hogy az Oláhról pattant az oldalvonalon túlra.
  42
  Vágner visszajött a pályára.
  40
  Vágner ugrott fel fejelni, de ellenfele a tizenhatoson belül elrúgta a labdát, de Vágner fejét is eltalálta. Robert lent maradt a földön, amikor Dubraviczky játékvezető rászólt, hogy azonnal keljen fel, csatárunk felugrott és nagyon hevesen reklamálni kezdett és azt mutatta, hogy megrúgták. A bí­ró sárga lapot adott játékosunknak. A reklamálás jogosságát az jelzi, hogy Vágner vérző fejét jelenleg az oldalvonalnál kezelik.
  39
  Bank futott el a bal szélen, laposan középre gurí­tott de a középen tiszta helyzetben érkező Oláh 11 méterről “lyukat rúgott”.
  38
  Tóth B. 28 méteres, léc alá tartó lövését Szűcs magabiztosan lehúzta.
  37
  Egy beadás után a védők röviden fejelték ki a labdát, Kapic 18 méterről kapásból lőtt, a kapus szép mozdulattal vetődve védett.
  36
  Máté egy percen belül előbb Vágnert, majd Kapicot terí­tette le. A második szabálytalanság után sárga lapot kapott.
  35
  Farkas Leandro szorí­tásában próbált meg kapura lőni, de lecsúszott a lábáról a labda, amely éppen Oláh elé pattant, akinek a lábáról Szűcs elütötte a labdát, majd vetődés közben ütközött a hazai játékossal. A kaposvári szurkolók tizenegyest reklamltak, de a játékvezető helyesen továbbot intett.
  33
  Kardos visszajött a pályára.
  31
  Kardos ütközött Gyepessel a térfelünk közepén. A hazai játékost hordágyon vitték le a pályáról, egyelőre kérdéses, hogy tudja-e folytatni a játékot.
  28
  A kapus folytatni tudja a játékot. Amí­g állt a játék, a hazaiak szakvezetője arra hí­vta fel játékosai figyelmét, hogy hátul figyeljenek jobban, mert túl sok labdát veszí­tenek el a saját térfelükön.
  26
  Zavadszky í­velt középre a jobb oldalról, a tizenegyes pontnál Balajcza elütötte a labdát Sasu elől, majd ütközött légiósunkkal. A hazai kapust egyelőre ápolni kell.
  24
  A mezőny eddigi legjobbja, Tőzsér ismét remek ütemben ugratta ki Sasut, ezúttal nem volt les, csatárunk lövése azonban kipattant az elé vetődő kapusról, majd a hazai védők felszabadí­tottak.
  22
  Rósa rátartott ellenfele lábára a felező vonalnál, amiért sárga lapot kapott. Ezt követően kisebb lökdösődés alakult ki, Lipcsei csapatkpaitányhoz méltóan terelte arrébb játékosainkat. Vukmir azt nehezményezte, hogy egy perccel korábban vele szemben követtek el ugyanilyen szabálytalanságot, de azért nem járt sárga.
  20
  Zavadszky futott el a jobb szélen, majd középre passzolt Tőzsérhez, aki remekmütemben ugratta ki Sasut, csatárunk pedig 5 méterről a hálóba helyezett, a játékvezető azonban asszisztense beintésére les miatt érvénytelení­tette a gólt.
  19
  Gyepes passzolt Kapichoz, de Oláh elcsí­pte az átadást és egyedül tört kapura. Lipcsei és Kapic vették üldözőbe a hazai játékost és közös erővel szerelni tudtak.
  17
  Rósa két védő között szorongatott helyzetből a jobb oldalról laposan a kapu elé lőtte a labdát, amiről Tőzsér csak centiméterekkel maradt le.
  15
  Balognak a bal szemöldöke nyí­lt szét. Schiszler Gábor csapatorvos a kispad előtt kezeli védőnket, akinek erősen vérzik a sebe. A játékos elmndta, hogy egy labdáért ugrott fel fejelni, amikor ellenfele könyökkel megütötte. Az ütéstől nemcsak Balog szemöldöke repedt fel, hanem az arccsontja is megsérült.
  12
  Balog nem tudja folytatni a játékot, Zavadszky állt be a helyére.
  11
  Ismét Vágner kapott remek labdát a leshatáron, rávezette a kapusra, majd alig gurí­tott a kapu mellé. Vágner ezen a meccsen több helyzetet hagyott ki, mint a korábbi találkozóin együtt véve.
  10
  Balog egy ütközés után lent maradt a földön, hordágyon vitték le a pályáról.
  9
  Rósa futott el a jobb szélen, középre passzolt, a remek ütemben érkező Vágner azonban 7 méterről a bal kapufa mellé helyezett.
  8
  Tőzsér ugratta ki Vágnert, aki hosszan vette át a labdát, kisodródott, de még élesen a kapu elé tudott lőni, középen azonban lemaradtak a labdáról.
  7
  Egy előreí­velt labdát Finta a félpályától fejelt vissza a kapunk irányába. Oláh csapott le a labdára, 22 méterről lőtt, de az önfeláldozóan közbevetődő Gyepes bele tudott érni a labdába, amely í­gy gyengén gurult a kapunk felé, Szűcsnek nem okozott gondot a hárí­tás.
  5
  Egy ütközés után Sasu maradt lent a földön. Csatárunk pár másodperc után felkelt, nem kért ápolást, de egyelőre futás közben húzza a lábát.
  3
  Tőzsér ugratta ki remekül Vágnert, aki eltolta a labdát a kivetődő Balajcza mellett, majd elesett. A játékvezető továbbot intett, csatárunk nem reklamált.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak indí­tották útjára a labdát. A meccs kis késéssel kezdődött, mert a hazai szurkolók pénztárgépszalgokat dobáltak a pályára és előbb ezektől meg kellett tisztí­tani a játékteret. Szűcs Lajos fehér baseballsapkában véd, mert pont a szemébe süt a nap.
  .
  A kaposvári játékosok egy-egy labdát rúgtak ki a nézőknek. Kardos Ernő, aki korábban játszott a Ferencvárosban is, a mi szurkolóinkhoz futott és nekik rúgta a labdát, amiért óriási tapsot kapott.
  .
  Most jöttek ki a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban, a hazaiak tiszta fehérben játszanak majd.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést. A stadion gyakorlatlag megtelt, csupán a szurkolóink részére fenntartott szektorokban van még egy kis hely. A két tábor rendkí­vül sportszerűen, kizárólag saját kedvenceit élteti. Remek a hangulat, az időjárási viszonyok is kedvezőek, minden adott egy jó meccshez.
  .
  Huszti Szabolcs sérülése miatt nem tudja ma vállalni a játékot. Szerencsére Szűcs Lajos vállsérülése rendbejött és Lipcsei Péter combsérülése is már a múlté. A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Vukmir, Lipcsei, Gyepes -- Balog, Rósa, Kapic, Leandro -- Tőzsér -- Sasu, Vágner. A kispadon Udvarácz, Botis, Zováth, Somorjai, Zavadszky, Bajevski és Penksa foglal helyet.
  .
  Marius Sasu ebben a szezonban először szerepel a kezdőcsapatban. Csatárunk elmondta, nagyon várta már ezt a pillanatot és mindent elkövet azért, hogy jó teljesí­tménnyel hálálja meg a bizalmat.
  .
  Péter Attila mindent megtesz azért, hogy sprortszerű légkörben kerüljön sor a mai meccsre. Most arra kérte a hazai szurkolókat, hogy tapsolják meg azokat a válogatott játékosokat, akik részesei voltak az Izland elleni 3-2-es sikernek. Gyepes Gábor és Rósa Dénes is óriási tapsot kapott a hazai szurkolóktól és természetesen a mi drukkereinktől is.
  .
  Péter Attila röviden megemlékezett a legendás fruttiárusról, Kalapról, aki kaposvári volt és amikor tehette, akkor kijárt a kaposváriak meccseire is, de természetesen első számú kedvence a Fradi volt. A megemlékezés végén Péter Attila előbb arra kérte a kaposvári tábort, hogy tapsolja meg a ferencvárosi szurkolókat. A hatalmas taps után a mi drukkereink tettek eleget a műsorközlő kérésének és megtapsolták a hazai szurkolókat. Sportszerű, szép gesztus volt.
  .
  A két együttes már a pályán melegí­t. A játékosokat az Üllői úton is jól ismert műsorközlő, Péter Attila köszöntötte. Attila az elmúlt idényben az Üllői úti stadionban látta el ezt a feladatot, augusztusban azonban súlyos motorbalesetet szenvedett és azóta nem vállalt semmilyen munkát. Attila Kaposvárról járt fel mindig a meccseinkre dolgozni. Egyelőre még csak járó kerettel tud közlekedni, ezt a meccset azonban semmiképpen nem akarta kihagyni, a kaposvári klub pedig felajánlotta neki, hogy amennyiben egészségi állapota lehetővé teszi, legyen ő ezen a meccsen műsorközlő. Attilát mindkét szurkolótábor nagy tapssal fogadta. A szpí­kernek valamennyi szurkolónk nevében mielőbbi gyógyulást kí­vánunk!
  .
  KÖszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Kaposvár elleni idegenbeli mérkőzése. Bár a kezdésig még fél óra van hátra, a kaposvári pálya oldallelátói már majdnem teljesen megteltek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső