2004.IX.26. Vasas – Ferencváros: 0-1

Ez kevés lesz a Millwall elleni visszavágón


Vasas – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Illovszk stadion, 4.500 néző, vezette: Bede Ferenc (Kelemen, Márkus)

Vasas: Posza – Molnár Z., Plókai, Vass Zs., Gaál – Rósa H., Győri, Ködöböcz (Da Silva 84.), Schultz – Ferenczi, Bardi (Szanyó 69.)
vezetőedző: Egervári Sándor

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Balog Z. (Kiss Gy. 73.), Kapic, Rósa D., Tőzsér (Zováth 84.) – Zavadszky (Penksa 58.) – Vagner, Bajevski
vezetőedző: László Csaba

Gól: Rósa D. (75. – 11-esből)
Sárga lap: Rósa H. (24.) illetve Vukmir (4.), Penksa (92.)
Kiállí­tva: Kapic (81.)

Nem kényeztettek el bennünket a csapatok a Fáy utcában ma délelőtt lejátszott mérkőzésen, ahol az élvonalba visszakerült, de az első hat fordulóban gyengélkedő Vasas a bajnok Ferencvárost fogadta. A hangulatra nem lehetett panasz, 4000 ember választotta vasárnapi délelőtti programjának a meccset.

A hazai gárda kispadján most mutatkozott be Egervári Sándor, nagy kérdés volt, hogy mennyire tudja összeszedni az előzőleg Tamási Zsolt által edzett gárdát az egyik bajnokesélyes elleni derbire.

Gyenge kezdés után az első húsz perc végére élénkült meg a játék, a Ferencváros volt a kezdeményezőbb, de a Vasasnak is voltak í­géretes helyzetei. Gól nem született, bár az egyik oldalon Vagner, a másik félnél pedig Bardi is nagyon közel járt hozzá. Hogy László Csaba mennyire nem volt elégedett játékosai teljesí­tményével, azt alátámasztja az a tény, hogy a folyamatos kiabálás után 25 perccel a mérkőzés kezdetét követően már alig tudott beszélni.

A második félidő első meglepetését a két szakvezető okozta, mivel nem változtattak a hadrenden. Maradt az álmos játék is, kiegyenlí­tett küzdelem, brusztolás a gólok helyett. A Ferencváros mezőnyfölénye egyre több helyzetet alakí­tott ki, de ezek sorra ki is maradtak. Vagner már második gólját lőhette volna, mí­g Gyepes fejesénél sem sok hiányzott a háló rezdüléséhez. Egervári Sándor is frissí­tésre szánta el magát, a 69. percben bejött Szanyó Károly.

Aztán negyedórával a lefújás előtt Vass Zsolt eldöntötte a mérkőzést… A Vasas fiatal, addig jól teljesí­tő védője rossz ütemben lépett be a labdát megtoló Marek Penksa elé a büntetőterületen belül, Bede Ferenc pedig határozottan a tizenegyespontra mutatott. Rósa Dénes higgadtan értékesí­tette a büntetőt, ez volt idei szezonbeli harmadik gólja.

A Vasas nem állt le, Ferenczi hatalmas helyzetben fejelt centikkel a kapu fölé, ez volt a hazaiak legnagyobb helyzete a mérkőzésen. Tí­z perccel a vége előtt Kapicot egy nagyon kemény belépő miatt leküldte Bede, de ez sem segí­tett a Vasason. A nyáron igazolt brazil csatár, Jerson da Silva is pályára lépett, de 10 perc nem tudott – igaz, nem is nagyon lehet – sokat hozzátenni a játékhoz. Maradt tehát az egygólos vendéggyőzelem egy olyan kiegyenlí­tett mérkőzésen, amelyen egyik fél sem mutatott túl sokat.

Legközelebb nem lazsálhatnak a csapatok, a Ferencváros csütörtökön a Millwallt fogadja a kinti 1-1 után az UEFA-kupa első fordulójának visszavágóján, mí­g a piros-kékeknek össze kell szedniük magukat, ha nem a kiesés elkerülésért akarnak küzdeni az idény hátralévő részében.

Egy rossz becsúszás döntött

Két hete rossz főpróbát tartott a Ferencváros idegenben – kikapott Kaposvárott -, és most ismét az ellenfél stadionjában hangolhatta önmagát és szurkolóit az angol Millwall elleni UEFA-kupa-viszszavágóra.

Lényegi összefüggést persze felesleges lenne keresni a két esemény között, legfeljebb a babonások kicsit idegesebben készültek erre a találkozóra, hiszen egyelőre például László Csaba, a zöldek edzője sem a csütörtöki meccsre gondolt, amikor összeállí­totta a csapatát. Ezt jelezte, hogy Lipcsei Pétert állí­totta középső védőnek, a Millwall ellen viszont Sorin Botis játszott és várhatóan fog is játszani ezen a poszton.

A Vasas nem áll, pontosabban mostanában roppant messze van attól, hogy komoly nemzetközi feladat előtt álljon, számára most az is elég lenne, ha nyerne végre egy bajnoki mérkőzést, ez ugyanis a második forduló óta nem sikerült a csapatnak. A cél érdekében a vezetők a héten edzőt is váltottak, az egyik legrutinosabb és legeredményesebb szakembert szerződtették a kispadra. Ha valaki, akkor Egervári Sándor egész biztosan sokat lendí­thet a Vasas szekerén, a kérdés csupán az volt, hogy néhány nap elegendő lehetett-e jelentős változásokhoz. Nos, a Vasas tegnap még szemlátomást arra szentelte figyelme javát, hogy a saját kapuja ne forogjon veszélyben. Ez sikerült is, a ferencvárosi támadók mintha ott sem lettek volna, úgy tűntek el az angyalföldi védők sűrűjében. Az első félidő eseménytelen játéka inkább altatta, mint szórakoztatta a nézőket. Jellemző volt, hogy amikor két derék úriember hangosan összeszólalkozott, ám a vita néhány perc múltán elcsendesedett, a körülöttük ülők biztatni kezdték őket, ne hagyják abba, legalább van mire figyelni…

A szünetet követően a Ferencváros mezőnyfölényben futballozott, de túlzás lenne azt állí­tani a vendégekről, hogy lélekszakadva harcoltak a góléért, a győzelemért. Ekkor már akadt két nagy helyzetük is, mindkétszer balról érkező labdára mozdult valamelyikük – Robert Vagner és Gyepes Gábor – remek ütemben, de mindketten hibáztak. Aztán a tizenegyes mindent eldöntött, pedig nem kellett volna í­gy lennie, hiszen rögtön a Ferencváros vezetése után Ferenczi István hatalmas helyzetben hibázott, ami árulkodott a vendégvédelem figyelmetlenségéről, ugyanakkor a Vasas hí­vei is elgondolkodhattak, hogy kedvenceik miért csak hátrányban érezték úgy, hogy kicsit bátrabban játszva akár még a Fradi kapuja is bevehető…

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Egyértelműen jobbak voltunk, megérdemeltük a győzelmet, mégsem tudok maradéktalanul örülni, sőt, bizonyos dolgok miatt nagyon dühös vagyok. Ezt a meccset gólokkal kellett volna nyernünk, ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk és 90 percen át maximálisan koncentrálunk. Azok a szurkolóink, akik eljöttek a Fáy utcába, megérdemelték volna, hogy sokkal jobban kiszolgáljuk őket. Nem hoztuk ki a maximumot a meccsből. Biztos vagyok benne, hogy játékosaim még kétszer 90 percet tudnának játszani és ez í­gy nem jó. A lefújás után mindenkinek teljesen el kellene fáradnia a sok hajtástól. Nálunk ez ma nem valósult meg. Mostantól természetesen csak a Millwall elleni UEFA Kupa-visszavágóra koncentrálunk, ahol egy ilyen 1-0-ás győzelemnek is nagyon tudnék örülni, de a ma látottakra még vissza fogunk térni. Gratulálok kollégám, Egervári Sándor bemutatkozásához a Vasas kispadján és sok sikert kí­vánok neki a munkájához!

Egervári Sándor: – A Ferencváros jobb csapat a miénknél és a látottak alapján megérdemelten nyert, bár kis szerencsével talán nem kaptunk volna ki. Ha a ferencvárosiak 1-0-ás vezetésénél Ferenczi fejese bemegy, akkor talán elérhettünk volna egy döntetlent. Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert kí­vánok a Millwall elleni UEFA Kupa-visszavágón!

Adem Kapic: – Nagyon rég voltam kiállí­tva – Legutóbb még Németországban az Aachen szí­neiben. Akkor kétszer feltartottam az ellenfelemet, í­gy két sárga után jött a piros, a 91. percben állí­tottak ki. A Ferencvárosban is gyakran kapok lapot, hiszen ez a posztom velejárója, de kiállí­tva még nem voltam. Ennek az lehet az oka, hogy mindig tudom, meddig lehet elmenni. Ha a meccs elején összeszedek egy sárgát, utána tudom, hol a határ. Nem tagadom, előfordul, hogy feltartok valakit, ütközünk, vagy visszahúzom az ellenfelemet, de a durva belépők távol állnak tőlem, hiszen szeretném elkerülni, hogy az ellenfelem megsérüljön, hiszen ő is a futballból él. Most azonban sajnos odaléptem Ködöböcznek, de egyáltalán nem szándékosan, egy ütemmel lemaradtam a labdáról. A szabálytalanság után egyből intettem is az orvosoknak, hogy minél előbb jöjjenek, és ápolják a játékost.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.IX.26. Vasas – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk nagy csatában, megérdemelten nyert 1-0-ra a Vasas otthonában és nagyon értékes három pontot szerzett, mellyel megerõsí­tette vezetõ helyét a tabellán.

    Vasas – Ferencváros: 0-1 (0-0)
    Fáy utca, 5.000 néző, vezette: Bede (Kelemen, Márkus)

    Vasas: Posza – Molnár, Plókai, Gyõri, Gaál – Schultz, Ködöböcz (Da Silva 83.), Rósa H., Vass – Ferenczi, Bardi (Szanyó 68.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Balog Z. (Kiss Gy. 74.), Rósa D., Kapic, Tőzsér (Zováth 83.) – Zavadszky (Penksa 57.), Vágner, Bajevski

    Gól: Rósa D. (75. – 11-esből)
    Sárga lap: Rósa H. (24.) illetve Vukmir (4.), Penksa (92.)
    Kiállí­tva: Kapic (81.)

    Mi kezdeményeztünk többet, elsõsorban a Vasas térfelén folyt a játék. A hazaiak jól megszervezték védekezésüket, ezért nehezen kerültünk helyzetbe. A Vasas hosszú indí­tásokkal próbált a védelmünk mögé kerülni, de ezeket a kí­sérleteket magabiztosan hatástalaní­tottuk. Az elsõ komoly helyzetre a 22. percig kellett várni, ekkor Bajevski 14 méteres kapáslövését Posza óriási bravúrral védte. Ezután élénkebb lett a játék, de továbbra is csak mi veszélyeztettünk, a 33. percben Lipcsei szabadrúgása kerülte el centiméterekkel a hazai kaput. Az angyalföldiek egyetlen komoly helyzete az elsõ félidõben a 40. percben maradt ki, amikor Bardi közeli fejesét Szûcs óriási bravúrral ütötte ki a felsõ sarok elõl.

    A második 45 percben mindkét együttes nyí­ltabban játszott, élvezetesebb, változatosabb volt a meccs, de továbbra is mi irányí­tottunk. A 75.percben megszereztük a vezetést. A csereként beállt Penksa buktatásáért megí­télt büntetõt Rósa magabiztosan értékesí­tette (0-1). A gólt után a Vasas kitámadott, ráadásul a 80. percben Kapic kiállí­tása miatt eggyel kevesebben maradtunk a pályán. A hazaiak kerültek fölénybe, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakí­taniuk. A játék képe alapján gyõzelmünk megérdemelt, még ha nem is volt könnyû megszerezni.

  • 93
    Vége a mérkőzésnek.
    92
    Schultz a szabadrúgást Szanó elé gurí­totta, akinek lövése után a ladba Győrihez pattant, akinek közeli lövését Szűcs hárí­totta, közben azonban Kelemen asszisztens lest jelzett. A partjelzőnek ezúttal (a mérkőzésen először) igaza volt, ugyanis három angyalföldi futballista volt lesen a kapunk előtt.
    92
    Rósa H. beadását Penksa kézzel blokkolta, amiért sárga lapot kapott.
    91
    Gaál 18 méterről jócskán a kapunk fölé bombázott.
    90
    Penksa 40 méteres indí­tásával Vukmir futott el a jobb szélen, egyből beadott, de Vágnernek túl magas volt a labda.
    88
    Rósa D. szöglete után a rövid saroknál Gyepes csúsztatta meg a labdát, amit Posza óriási bravúrral, gyors vetődéssel ütött ki.
    86
    Penksa beadása után Plókai Vágner elől mentett szögletre.
    83
    Ködöböcz nem tudja folytatni a játékot. A helyére Da Silva jött be. A mieinknél Tőzsért Zováth váltja fel.
    81
    Kapic nyújtott lábbal rátartott Ködöböcz lábára, sajnos jogosan kapott piros lapot.
    80
    Schultz adott be szabadrúgást a bal oldalról, Ferenczi 15 méterről, háttal a kapunak a bal kapufa mellé csúsztatott.
    78
    Lipcsei tartotta fel Schultzot 23 méterre a kapunktól. Schultz végezte el a szabadrúgást, lövése levágódott a sorfalról.
    77
    Gaál beadása után Ferenczi 7 méterről fejelt a kapunk fölé.
    75
    Vezetünk! Vágner lőtte be a bal szérlől a labdát, amit Penksa a tizenhatoson belül eltolta Ködöböcz mellett, a Vasas játékosa pedig felrúgta Mareket, 11-es! Rósa D.védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott (0-1).
    74
    Másodszor cseréltünk. Balog helyett Kiss Gy. állt be.
    71
    Rósa D. csapta be a tizenhatos baloldai sarkánál Győrit, aki belerúgott középpályásunkba. A szabadrúgást Rósa D. végezte el, akpu elé csavart labdáját Posza Vágner elől húzta le.
    68
    Először cserélnek a hazaiak. Bardi helyett Szanyó állt be.
    67
    Ködöböcz egy “bodicsekkel” állí­totta meg Penksát, de megúszta sárga nélkül. Marek rövid ápolás után folytatta a játékot.
    64
    Tőzsér csavart be szabadrúgást a bal oldalról a kapu elé, Gyepes remek ütemben lépett ki a védők közül, de 6 méterről centiméterekkel a bal kapufa mellé csúsztatott.
    62
    Bajevski egy visszahúzós csel után balról középre emelt, Vágner előrevetődve 7 méterről alig fejelt a jobb asrok mellé.
    60
    Posza kirúgása után Ferenczi a saját térfeléről indult a labdáért, de Kelemen asszisztens ismét lesen állí­totta meg a hazai csatárt. Az asszisztens az első félidőben a mi kárunkra is többször tévedett, eddig egyetlen leshelyeztet sem tudott jól megitélni.
    57
    Először cseréltünk. Zavadszky helyett Penksa állt be.
    54
    Posza előrerúgott labdáját Schultz Ferenczi elé csúsztatta, de az asszisztens lest jelzett. Nagy szerencsénk volt, ugyanis két védőnk is beljebb állt a hazai csatárnál.
    53
    Rósa H. indí­tásával Ferenczi lépett ki a védőink közül, de hoszan szöktette magát és Szűcs felszedte előle a labdát.
    52
    Kapic a tizenhatos vonala előtt remek csellel csapta be Ködöböczöt, majd kiugratta Vágnert, aki elől Posza kivetődve fogta meg a labdát.
    49
    Rósa D. í­velt be szabadrúgást a kapu elé, a védők röviden kifejelt labdáját Lipcsei 18 méterről egy méterrel a bal sarok mellé lőtte.
    47
    Ferenczi a tizenhatos sarkáról emelte be a labdát a kapunk elé, amit Vukmir Bardi elől az alapvonalon túlra fejelt.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Mindkét csapat változatlan összeállí­tásban folytatja a mérkőzést.
    45
    Vége az első félidőnek.
    44
    Rósa H. futott le az alapvonalig a bal oldalon, középre gurí­tott és az érkező Bardi az ötös sarkáról a kapu fölé perdí­tett.
    43
    Lipcsei ugratta ki Vágnert, az asszisztens azonban tévesen lest jelzett.
    40
    Kimaradt a Vasas legnagyobb helyzete is. Schultz í­velt be szabadrúgást a bal oldalról, Bardi 6 méterről tiszta helyzetből fejelt kapura,szűcs óriási bravúrral a bal felső sarok elől ütötte szögletre a labdát.
    38
    Rósa H. futott el a jobb oldalon, beadásáról középen mindenki lemaradt.
    36
    Tőzsér emelt Vágnerhez, csatárunk mellel magaelé tette a labdát, erázta Plókait, egy lövőcsellel becsapta Poszát, azonban 14 méterről az oldalhálóba lőtt. Ez volt a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete.
    33
    Rósa D. passzolt Zavadszkyhoz, aki lefordult Vassról, a hazaiak játékosa azonban 25 méterre a kaputól lerántotta Zavadszkyt. Lipcsei remekül elcsavarta a labdát a sorfal mellett, amely centiméterekkel elkerülte a jobb sarkot, Posza meg sem tudott mozdulni.
    31
    Rósa H. ugratta ki Ferenczit, Lipcsei azonban a tizenhatos vonala előtt remek ütemű becsúszással szerelte a hazaiak támadóját.
    28
    Tőzsér átadásával Vágner futott volna el a bal szélen, de az asszisztens lest jelzett.
    25
    Vágner 20 méteres, középre tartó lövését Posza megfogta.
    24
    Rósa H. nem enegdte, hogy Rósa D. elvégezzen egy szabadrúgást a felezővonalnál, amiért a hazai játékos sárga lapot kapott.
    22
    Rósa D. í­velt Bajevskihez, a macedón csatár szépen maga elé engedte a labdát, majd miután a labda egyet pattant, 14 méterről lőtt, Posza óriási bravúrral védett.
    20
    Vukmir játszotta be a labdát a védők mögé, amit Zavadszky elől Posza szerzett meg.
    17
    Tőzsér végzett el szabdrúgást 32 méterre a kaputól. Lác alá tartó bombáját Posza a mezőnybe bokszolta.
    15
    Plókai ugratta ki a leshatáron kilépő Ferenczit, akinek 16 méteres lapos lövését Szűcs vetődve megfogta.
    13
    Tőzsér ugratta ki Bajevskit, aki elől Plókai az utolsó pillanatban el tudta rúgni a labdát.
    11
    Tőzsér lőtte be élesen a labdát a tizenhatoson belülre, amit az érkező Zavadszky elől Posza kivetődve szerzett meg.
    9
    Molnár indí­totta a jobb szélen elfutó Ferenczit, akinek beadása után Balog fejelte ki a labdát.
    6
    Bajevski szerzett harcosan labdát a hazai térfél közepén, azonnal jobbra passzolt Vágnerhez, akit két védő közös erővel szerelt.
    4
    Vukmir egy rossz ütemű becsúszás után az oldalvonalnál Vass lábát találta el, amiért sárga lapot kapott.
    3
    Rósa D. végzett el szögletet a bal oldalról, a hosszú sarok irányába í­velt labdát Posza húzta le.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A mieink indí­tották útjára a labdát.
    .
    Most jönnek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak piros-kék csí­kos mezben, kék nadrágban és kék sportszárban játszanak majd.
    .
    A mieink összeállí­tása:Szűcs -- Vukmir, Lipcsei, Gyepes -- Balog, Rósa D., Kapic, Tőzsér -- Zavadszky, Vágner, Bajevski, a kispadon Udvarácz, Kiss, Leandro, Botis, Zováth, Sowunmi és Penksa foglal helyet.
    .
    A játékosok befejezték a melegí­tést. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.
    .
    Csapatunk annak ellenére vezeti a tabellát, hogy egy meccsel kevesebbet játszott az üldöző bolynál. Egy győzelemmel kicsit elhúzhatnánk a vetélytársaktól.
    .
    A mai meccsen új szakvezető mutatkozik be a Vasas kispadján. A hét elején menesztett Tamási Zsolt helyett Egervári Sándor irányí­tja a piros-kékek szakmai munkáját.
    .
    Az angyalföldiek válogatott védőjük, Tóth András nélkül kénytelenek pályára lépni. A védő piros lap miatt kapott eltiltását tölti.
    .
    A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek. A mieinknél a térdműtéte után lábadozó Bognár és a deréksérüléssel bajlódó Huszti nem áll László Csaba rendelkezésére.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk bajnoki meccse a Vasas otthonában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ