2004.IX.30. UEFA selejtező, Ferencváros – Millwall: 3-1

Végre valóra vált a nagy álom

Nyilatkozatok:

László Csaba:– Óriási hiba lenne gólnélküli döntetlenre játszani. Gólt kell lőnünk a továbbjutáshoz, ennek érdekében két csatárral kezdünk. Az angolok két magas támadójuknak fogják előreívelni a labdákat. Ezt úgy lehet megakadályozni, ha már saját térfelükön letámadjuk a vendégeket, illetve megnyerjük a fejpárbajokat. Ennek érdekében Sorin Botis bekerül a kezdőcsapatba és a kinti meccshez hasonlóan Vukmirral és Gyepessel együtt szerepel majd a védősorban. Angliában elkövettük azt a hibát, hogy kishitűen kezdtünk és csak a bekapott gól után nyújtottuk azt, amit valóban tudunk. Amióta itt vagyok az Üllői úton, ez a legnagyobb probléma, hogy mindig kell egy sokkhatás, amitől elkezdünk rendesen játszani. A játékosok megszokták, hogy mindig elég a győzelem, nem számít, milyen teljesítménnyel érjük ezt el. Ez azonban kevés. Azért dolgozom, hogy mindenki, minden meccsen kihozza magából a maximumot és ha lehetőségünk van több góllal nyerni, akkor ezt tegyük meg magunkért, a szurkolókért. Remélem, holnap az első perctől a maximumot tudjuk nyújtani. Ha ez bekövetkezik, akkor meg kell lennie a továbbjutásnak.

Dennis Wyse: – Nem dől össze a világ, ha nem jutunk tovább. A Ferencvárost nagyon technikás játékosok alkotják, ellenfelünk szervezetten, fegyelmezetten futballozik. Az első meccsen is látszott, hogy több kiváló képességű játékos tagja a Ferencvárosnak. Ellenfelünk erejét és nagy nemzetközi rutinját mutatja, hogy vezetésünk után sem omlott össze, sőt, volt ereje újítani és ennek köszönhette az egyenlítést. Biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros hazai pályán nem játszik olyan védekező felfogásban, mint Londonban.

Egy újságíróri kérdésre válaszolva Wise elmondta, hogy csapata számára óriási megtiszteltetés a nemzetközi kupaszereplés.

– A csoportkörrel most még nem érdemes foglalkozni. Természetesen, ha továbbjutunk, akkor szeretnénk olyan csoportba kerülni, ahol minél több sztáregyüttessel találkozhatunk, hiszen számunkra minden nemzetközi mérkőzés egy különleges ünnep.

Kevin Muscat: – Vagyunk egy páran a csapatban, akik sok forró hangulatú találkozón léptek már pályára. Tudjuk, hogy telt ház fogad minket, fantasztikus élmény tömött lelátók előtt futballozni. Jómagam, Dennis és még néhányan már sokszor játszottunk az Üllői útihoz hasonló hangulatú mérkőzéseket és a fiatalabb játékosokat is felkészítettük arra, hogy mire számítsanak csütörtökön. Ezenkívül itt lesz 1500 angol szurkoló is, akik a nehéz pillanatokban sokat segíthetnek.

A mérkőzés:

Ferencváros – Millwall: 3-1 (3-1)
Üllői út, 15.229 néző, vezette: Braamhaar (Gerritsen, Meenhuis – hollandok)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis – Balog Z., Rósa D., Zováth, Tőzsér (Leandro 63.) – Lipcsei – Vagner (Sowunmi 88.), Penksa (Bajevski 72.)
vezetőedző: László Csaba

Millwall: Stack – Muscat, Lawrence, Ward, Simpson (Sweeney 62.) – Elliot (McCammon 46.), Wise, Livermore – Morris – Harris (Cogan 70.), Ifill
játékos-edző: Dennis Wyse

Gól: Rósa D. (26.), Botis (32.), Vagner (40.) illetve Wise (45.)
Sárga lap: Rósa D. (21.), Vukmir (35.), Botis (58.), Szűcs L. (78.), Bajevski (91.) illetve Harris (35.)

20041001-20040930-millwall-villanyujsagRégen voltak ennyien az Üllői úton, még május 30-án, a Debrecen elleni mérkőzés után is kevesebben ünnepelték a Ferencváros bajnoki aranyát, mint amennyien most szurkoltak a csapatnak a továbbjutásért. Kétségtelen, nagy lehetőség nyílt a Fradi előtt, a londoni 1-1-et követően hazai környezetben esélyesként léphetett pályára a Millwall ellen és a siker – hála az UEFA-kupa átszervezésének – egyet jelentett a győztes számára még négy rangos nemzetközi kupamérkőzéssel ebben az esztendőben.

Annak rendje és módja szerint buzgón fogadkozott is mindkét fél, és bizony nem ártott komolyan venni az angolok ígéreteit, annak ellenére sem, hogy a Millwall csak a második vonalban szerepel – ott sem túl fényesen. A brit csapatok nem arról híresek, hogy könnyen megadják magukat, s alighanem a ferencvárosi B-közép hatalmas transzparense ragadta meg a legtalálóbban a lényeget, amikor ezt hirdette: “Harcra fel!”

A Millwall nem is sokat teketóriázott, szemlátomást rohanós meccset akart kerekíteni az összecsapásból, ami érthető is volt, hiszen ezzel a saját malmára hajtotta volna a vizet. Az angolok letámadták a hazai védőket, agresszíven és igen keményen futballoztak. Keménységért a Ferencvárosnak sem kellett a szomszédba mennie, de ezt leszámítva merőben más játékra törekedett, ugyancsak érthető módon. A hazai csapat igyekezett lassítani a tempót, a földön tartani a labdát, sokat passzolni, hogy az ellenfél még csak lendületet se vehessen, ugyanakkor ha lehetősége nyílt rá, gyors ritmusváltással, kontrákkal próbált gólt szerezni. Bár a labdatartása zömmel csak rövid ideig sikerült, inkább a házigazda akarata érvényesült: a játékosok többször iparkodtak a hazai térfélen, a meleg helyzetek mégis a Millwall kapuja előtt alakultak ki. Az angolok erejéhez ugyanis roppant szerény képzelőerő és futballtudás társult, akcióikat gyerekjáték volt kiismerni és azok így a legkisebb veszélyt sem rejtették magukban. A Fradi ötletesebbnek bizonyult az ellenfél kapuja előtt, előbb Rósa Dénes hibázott ziccerben, majd Zováth János ügyetlenül, tiszta helyzetből, a félidő derekán pedig már nem volt kegyelem és a hórihorgas védők csak nézték, ahogy az apró Rósa Dénes a hálóba csúsztatta a labdát. Később Sorin Botisról is megfeledkeztek, ezzel az előny kettőre nőtt, majd egy párját ritkítóan szép támadás befejezéseként úgy tűnt, Robert Vagner lövésének és Darren Ward szerencsétlen közbelépésének köszönhetően a kegyelemdöfést is megadta már az első félidő végén – ám a lefújás előtt az angolok szépítettek.

Robert VagnerA vendégek találata után a remény halványan pislákolt ugyan, ahhoz viszont éppen elég volt, hogy felszítsa az angolok már csak pislákoló harci kedvét. Ám túlságosan megijedni nem kellett tőlük, a játékuk ettől még nem lett pallérozottabb, ugyanakkor néhány beívelésüket követően többször is akadt némi zavar a ferencvárosi védelemben. Bár a Millwall nem parádézott, érezni lehetett, hogy ha talál egy gólt, roppant nehéz hajrá vár a Ferencvárosra.

És bizony a kék mezesek ijesztegették becsülettel a fehér dreszszeseket, a 70. perctől többet volt a labda a ferencvárosi térfélen, mint addig összesen, és Peter Sweeney egy Szűcs Lajos által kiütött labdát rögvest visszaküldött a kapu irányába, és bizony csak centiken múlott, hogy nem növelte kettőre az angol csapat góljainak a számát.

No, de mindegy – a Millwall viszonylagos fölénye, valamint a játék színvonalának meredek zuhanása sem változtatott a lényegen, mégpedig azon, hogy a Ferencváros jutott be az UEFA-kupa csoportkörébe 4-2-es összesítéssel.

Nyilatkozatok:

Ray Wilkins, a Millwall pályaedzője: – Az első félidőben sem futballoztunk rosszul, de három hiba után három gólt kaptunk. Sajnálom, hogy az első 45 percben egy óriási lehetőségünk kihasználatlanul maradt, és rengeteget segített volna a folytatásban. A fordulás után már pontosan azt láttam a csapattól, amit kértem. Mi irányítottuk a játékot, de sajnos nem tudtunk fordítani. Ennek ellenére elégedett vagyok azzal a teljesítménnyel, amit együttesem ma nyújtott, ha ezt a játékot át tudnánk menteni a bajnokságra is, akkor jóval eredményesebben szerepelnénk. Bár néhány fiatal játékosom nagyon csalódott a vereség és a kiesés miatt, de ebből a meccsből ők és a többiek is sokat tanulhatnak, hiszen miből építkeznénk, ha nem egy ilyen összecsapásból?!

100sz_II_40László Csaba: – Az első félidőben azt játszottuk, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Ezúttal jól használtuk ki a lehetőségeinket, kár, hogy – a Sparta elleni meccshez hasonlóan – most is gólt kaptunk az első félidő utolsó percében. Bevallom, egész héten sokat gyakoroltuk a fejjátékot az edzésen, és örülök, hogy két találatunkat is így értük el. A második játékrészben sajnos túlságosan visszaálltunk, magunkra engedtük az ellenfelünket, és nem tudtunk kontrázni – kivéve a 93. percet. Ezt magamra vállalom, kicsit túltaktikáztam a második 45 percet, de ebben közrejátszott az angolok gólja is, akik ennek köszönhetően pszichésen megerősödve térhettek vissza a folytatásra. Csapat viszont túlságosan visszaállt, igazából csak az utolsó percben láttam azt, amit kértem a szünetben, azaz a jól felépített kontrajátékot. Gratulálok a csapatomnak, mert azt gondolom nagy teljesítmény kiverni egy olyan angol csapatot, amelyik fel akar kerülni a Premier League-be. Örülök, hogy a Ferencváros volt az első magyar csapat, amely bejutott a BL csoportkörébe, és a Fradi az első magyar csapat, amely bekerült az UEFA Kupa csoportjaiba. Németországban rendszeres látogatója voltam a Bundesliga-mérkőzéseknek, és bátran kijelenthetem, hogy a 16 ezres Fradi tábor fantasztikusabb hangulatot tud teremteni, mint a 30-40 ezer német. Most érezhettem először, hogy milyen óriási érzés telt ház előtt az Üllői úton a Fradi kispadján ülni.

Rósa Dénes: – Igazából annyi volt a titok, hogy vannak bizonyos helyzetek, amikor az olyan híres angol védők között is lehet fejjel gólt szerezni. Ilyen helyzet például az, amikor hirtelen egyedül találod magadat a kapu előtt, és sehol a közeledben egy égimeszelő. Simán meg lehet oldani, hogy megnyerd a fejpárbajt, ha egyedül ugrassz fel. Velem ez történt. Egyébként sokat gyakoroltuk ezt a variációt, ahogy azt is, amelyből a második gól esett. Az angol védők kifelé mozogtak, amikor érkezett a labda Sorin felé, és ő parádésan találta el. A meccs nagy értéke volt számunkra, hogy nem fáradtunk el, és bebizonyítottuk, hogy egy angol csapattal is felvehetjük a versenyt fizikálisan, és megfélemlíteni sem hagytuk magunkat. Mindez növelheti az önbizalmunkat a jövőre nézve. Csodálatos volt az Üllői úton telt ház előtt focizni. Azt hiszem, hozzá tudnék szokni ahhoz, hogy hétről hétre ilyen élményt nyújtsunk egymásnak a szurkolókkal.

20040930-millwall-csapatkepSorin Botis: – Egyáltalán nem volt sima mérkőzés. Az angolok nagyon kellemetlen stílusban játszottak, folyamatosan provokáltak. Azt gondolom, én azt tettem, ami ilyenkor a legjobb megoldás, góllal válaszoltam a provokációkra. A Millwall játékosai egy pillanatra sem adták fel, még a 93. percben is úgy rohantak, mintha komolyan hinnének abban, hogy van esélyük fordítani. Nagyon örülök a továbbjutásnak. Fantasztikus élmény volt tömött lelátók előtt játszani, hiszen ilyen hangulatban nem lehet rossz teljesítményt nyújtani. Remélem, még sokszor lesz lehetőségünk a saját stadionunkban, telt ház előtt pályára lépni.

Robert Vagner: – Senki nem bántott azért, mert több mint egy hónapja eredménytelen voltam, de engem nagyon zavart a gólképtelenségem. Folyamatosan azon rágódtam, hogy a jó kezdés után, miért nem vagyk képes hasonló színvonalon teljesíteni. Ezért rengeteget jelentett a tegnapi gólom. Bízom benne, hogy nem kell megint egy hónapot várni az újabb találatomig. A telt ház és szurkolóink fantasztikus biztatása megkettőzte az erőnket, ráadásul az ellenfél is erősebb volt, mint a bajnokikon szokott lenni. Ilyen kiváló hangulatban nem lehet rosszul játszani. Igazi kupacsata volt, mindennel, ami kell. Kemény párharcok, szép gólok és ami a legfontosabb, ferencvárosi továbbjutás.

NS-20041001-0405-20040930

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.IX.30. UEFA selejtező, Ferencváros – Millwall: 3-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk 3-1-re nyert a Millwall elleni UEFA Kupa-visszavágón és 4-2-es összesítéssel elsõ és egyetlen magyar klubként bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe! A fantasztikus sikert fõleg az elsõ félidõben nyújtott remek teljesítményünknek köszönhetjük.

  Ferencváros – Millwall: 3-1 (3-1)
  Üllői út, 16.000 néző, vezette: Braamhaar (Gerritsen, Meenhuis – hollandok)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis – Balog Z., Rósa, Zováth, Tőzsér (Leandro 64.) – Lipcsei – Vágner (Sowunmi 87.), Penksa (Bajevski 72.)

  Millwall: Stack – Lawrence, Muscat, Ward, Livermore – Elliot (McCammon 46.), Wise, Simpson (Sweeney 63.), Harris (Cogan 70.) – Morris, Ifill

  Gól: Rósa (26.), Botis (32.), Vágner (41.) illetve Wise (45.)
  Sárga lap: Rósa (21.), Vukmir (35.), Botis (58.), Szűcs L. (79.), Bajevski (92.) illetve Harris (35.)

  Az angolok kezdtek aktívabban, az elsõ öt percben nem is léptük át a felezõ vonalat, a vendégek fölénye azonban meddõnek bizonyult, a kapunkra ugyanis semmi veszélyt nem jelentettek. Az elsõ helyzetet mi hagytuk ki a 7. percben, amikor Rósa lövését védte nagy bravúrral a Millwall kapusa. Az idõ múlásával egyre nyugodtabban játszottunk, megtartottuk a labdát és gyors ritmusváltásokkal igyekeztünk zavarba hozni az angolok védelmét. A 26. percben megszereztük a vezetést. Vágner beadása után Rósa csúsztatott a hálóba (1-0). A gól után Harris lövését védte Szûûcs, majd ismét mi következtünk. A 32. percben Rósa beadását követõen Botis fejese után a labda a felsõ lécrõl a gólvonal mögé pattant (2-0). Kétgólos vezetésünk után is hatalmas csata folyt a pályán, az angolok nem ismertek elveszett labdát, rengeteg volt a kemény ütközés, de agresszivitásban is álltuk a versenyt ellenfelünkkel. A 41. percben Vágner lõtt kapura és a labda a közbenyúló Lawrence lábán megpattanva hullott a hálóba (3-0). A félidõ vége elõtt egy kavarodás után Wise szépített (3-1).

  A második játékrészben az angolok ismét óriási lendülettel kezdtek, de egy gyors ellentámadás után mi növelhettük volna az elõnyünket, Vágner azonban az oldalhálóba lõtte a labdát. A folytatásban átengedtük a kezdeményezést a vendégeknek, védelmünk viszont nagyon stabil volt, így a Millwall csak elvétve tudott helyzetet kialakítani. Két kapufán kívül másra nem futotta az angolok erejébõl, akik az utolsó pillanatig hajtottak-küzdöttek, de a 80. perctõl érezni lehetett, hogy a továbbjutásunkat nem fenyegeti veszély.

  A lefújás után hatalmas ünneplés helyszíne volt az Üllõi úti stadion. A Millwall szurkolói saját csapatukat úgy köszöntötték, mintha nyert volna, a mieinket pedig 16 ezer drukker ünnepelte hosszú perceken át.

 • 94
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk 4-2-es összesítéssel első és egyetlen magyar klubként bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe, melynek sorsolása kedden lesz. Gratulálunk, szép volt fiúk!
  93
  Livermore csavart be szabadrúgást a kapunk elé, a labda mindenki előtt elment és a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe.
  92
  Bajevski rátartott Muscat lábára, amiért sárga lapot kapott.
  91
  A bíró 4 percet hosszabbít.
  89
  Egy perccel a vége előtt ünnepel a stadion. Az egész lelátó felállva énekli, hogy “Ferencvárosé, Ferencvárosé, a győzelem a Ferencvárosé!”.
  87
  Harmadszor cseréltünk. Vágner helyett Sowunmi folytatja.
  86
  Szabadrúgáshoz jutottunk 25 méterre a kaputól. Leandro lövését Stack gyors vetődéssel ütötte ki a jobb sarok elől.
  83
  Cogan ívelt be szabadrúgást a tizenhatos sarkáról a kapu elé, de Botis kifejelte a labdát.
  79
  Szűcs időhúzásért sárga lapot kapott.
  77
  Cogan beadása után Szűcs kiütötte a labdát, Sweeney 20 méterről kapásból lőtt és a kapufát találta el.
  75
  McCammon fejelt össze Botisszal a tizenhatosunkon belül. Az angol játékos rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  74
  Cogan kapu elé lőtt ladáját Szűcs vetődve szerezte meg Sweeney elől.
  72
  Másodszor cseréltünk. Penksa helyett Bajevski lépett pályára.
  70
  Harmadszor cseréltek a vendégek. Harris helyett Cogan jött be.
  67
  Wise szöglete után ide-oda pattogott a labda a kapunk előtt, azonban szerencsére Harris 6 méterről estében az oldalhálóba lőtte a labdát.
  64
  Először cseréltünk. Tőzsér helyett Leandro lépett pályára.
  63
  Másodszor cseréltek a vendégek. Simpson helyett Sweeney állt be.
  61
  Wise a férfi számára legfájdalmasabb ponton találta el Balogot a labdával. Játékosunk rövid ápolás után tért vissza a pályára.
  58
  Botis rúgott bele Ifillbe, amiért sárga lapot kapott.
  54
  Wise beívelése után Szűcs Harris elől ütötte el a labdát.
  50
  Vágner tört be a tzenhatoson belülre, majd az oldalhálóba lőtte a labdát.
  47
  Wise 20 méteres lövése kerülte el a kapunkat.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben az angolok cseréltek. Elliot helyett McCammon állt be.
  45
  Vége az első félidőnek. Csapatunkat vastaps kiséri az öltözőbe.
  45
  Szépített a Millwall. A kapunk előtt ide-oda pattogott a labda, nem tudtunk felszabadítani és Wise közelről a hálóba lőtt (3-1).
  43
  Zúg a lelátó! “Játszik a Fradi, játszik a Fradi!”
  41
  És már hárommal vezetünk!!! Vukmir passzolt Penksához, ő Vágnerhez továbbított, aki egyet tolt a labdán, majd lőtt. Lawrence közbevetődött és a lábáról Stack fölött védhetetlenül hullott a labda a hálóba (3-0).
  39
  Lipcsei tört előre jó cselekkel, két ellenfelét is becsapta, a tizenhatos vonalán azonban Lawrence szerelni tudott.
  35
  Vágnert lökték el az oldalvonal mellett, amit óriási lökdösődés követett. A játékvezető előbb helyreállította a rendet, majd sárga lapot adott Vukmirnak és Harrisnek.
  32
  ÉS BENT VAN A MÁSODIK!!! Tőzsér végzett el szabadrúgást a bal oldalról. Tőzsér lövése lepattant a sorfalról, Róshoz került alabda, aki a kpau elé ívelt és Botiselőrevetődve a felső lécre fejelt, ahonnan a gólvonal mögé pattant a labda (2-0).
  28
  Harris 20 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral védte.
  26
  GÓL!! GÓL!! GÓÓÓÓL!!!! Vágner egy csel után a bal oldalról beadta a labdát, amit Rósa 10 méterről a bal sarokba csúsztatott (1-0).
  23
  Botis futott el a bal szélen, beadásánál lecsúszott alábáról a labda, ami veszélyesen csavarodott a bal felső sarok irányába, de Stack vetődve elütötte a labdát.
  21
  Rósa buktatta Ifillt, amiért sárga lapot kapott.
  16
  Tőzsér két védő között kiugratta Zováthot, aki 20 méterről a kapu mellé lőtt.
  11
  Simpson ívelt be szaabdrúgást a kapunk elé, Szűcs odlalra ütötte a labdát, amely Ifill elé pattant. A vendégek játékosa estében 12 éterről az üres kapu mellé lőtt.
  8
  Rósa ugratta ki Penksát, de az asszisztens lest jelzett.
  7
  Stack kirúgását Penksa elscípte, Lipcseihez passzolt, aki kiugratta Rósát. Rósa lövését azonban Stack óriási bravúrral az alapvonalon túlra tolta. Rósa szöglete után Vágner a rövid saroknál a kapu mellé csúsztatta a labdát.
  6
  Balog laposan indította Penksát. Marek óriásit sprintelt, majd csúszott a labda után, de csak az alapvonalon túl érte el, szurkolóink megtapsolták Mareket.
  4
  Tőzsér hozta fel a labdát, majd a tizenhatos sarkáról lőtt, a pattogós labdát Stack előrevetődve megfogta.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Az angolok indították útjára a labdát.
  .
  A kivonulás előtt Ward hátulról meglökte Szűcsöt. Kapusunk és az angol játékos heves szópárbajba kezdett, amibe egy másik Millwall-játékos is bekapcsolódott. A játékvezető nyugtatta meg a feleket.
  .
  Most jönnek ki a csapatok a pályára. A kapu mögött egy hatalmas “Harcra fel!” feliratú drapit feszítettek ki szurkolóink. A mieink tiszta fehérben, az angolok tiszta kékben játszanak majd.
  .
  Tíz perccel a kezdés előtt megtelt a stadion, 16 ezren vannak a helyszínen.
  .
  A mai mérkőzésen is két szurkolónk hozhatja ki a 28-as és a Fradi-címeres zászlót. A sorsolás ezúttal Bernáth Andrásnak és Földi Róbertnek hozott szerencsét. Mindketten 25 évesek, több mint két évtizede Fradi-drukkerek. András nem szólt barátjának, Róbertnek, hogy jelentkezett zászlóvivőnek a mai meccsre, így Róbertnek dupla örömöt jelent, hogy ma a csapatok előtt hozhatja ki a zászlót. Aki a későbbi hazai meccseken szeretne zászlóvivő lenni, az bemutatkozó levelét küldje e-mailban az ftc@ftc.hu címre, vagy levélben a 100% Fradi színes hetilap címére (1458 Budapest, Pf. 105.)! A levélbe egy rövid indoklást is kérnénk, hogy jelentkező szurkolóink miért lennének tökéletesen alkalmasak zászlóvivőnek.
  .
  Negyed órával a kezdés előtt a két együttes befejezte a melegítést. A lelátón már csak legfeljebb ezer üres hely lehet, a kezdésre teljesen megtelik a stadion, ahogy azt már napokkal korábban sejteni lehetett.
  .
  A W1 Autó közreműködésével szurkolóink kiemelkedően kedvező részletfizetési feltételekkel vehetik meg játékosaink autóit, Fradi Club-tagoknak még nagyobb kedvezmény! Bővebb információ a http://www.w1auto.hu weboldalon.
  .
  25 perccel a kezdéselőtt már 12 ezren vannak a lelátón.
  .
  A mai mérkőzés előtt a szokásoknak megfelelően házigazdaként mi választhattunk először mezt. Mi a szokásos zöld-fehér csíkos helyett a tiszta fehéret választottuk. Ennek az volt az oka, hogy ebben a színösszeálításban még nem vesztettünk ebben a szezonban meccset.
  .
  László Csaba az esélyekről annyit mondott, hogy amennyiben az első perctől ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, akkor mi jutunk tovább. A szakember szerint a rendes játékidőben eldől a párharc, ezért nem is gyakoroltuk külön a tizenegyesrúgásokat.
  .
  Dennis Wise, a Millwall játékosedzője a mérkőzés előtt azt mondta, hogy csapata nyugodtan, felszabadultan játszhat, hiszen mi vagyunk a párharc esélyesei, nekünk sokkal nagyobb a nemzetközi rutinunk, ezért a mai meccsen a Millwall csak nyerhet, hiszen, ha kiesik, akkor nem történik semmi rendkívüli, egy továbbjutás pedig óriási szenzációt jelentene.
  .
  És tiszta fehérben kijöttek a mieink! Zúg a lelátó, tízezren éneklik a Fradi-indulót, az angol drukkerek saját csapatukat éltetik. 35 perc múlva kezdődik a meccs!!
  .
  A Millwall mezőnyjátékosai is kijöttek a pályára, szrkolóink füttyel, az angol drukkerek vastapssal köszöntötték a vendégeket.
  .
  Az egész stadion az oldallelátón ülőkkel közösen elénekelte a Fradi-indulót, amire az angolo drukkerek a Millwall nótájával feleltek. Sportszerű, kiváló a hangulat a stadionban és 40 perccel a kezdés előtt már 9 ezren vannak a lelátón.
  .
  A Millwall összeállítása: Stack -- Lawrence, Muscat, Ward, Livermore -- Elliot, Wise, Simpson, Harris -- Morris, Ifill
  .
  Szűcs Lajos is kijött a pályára. Őrjöng a lelátó.
  .
  Az angoloknál Danny Dichio hiányzik sérülés miatt. Rajta kívül Jody Morris és Paul Ifill bajlódott kisebb sérüléssel, de ők vállalják a játékot.
  .
  Először az angolok kapusa jött ki melegíteni. Mindkét szurkolótábor énekel, fantasztikus a hangulat. 45 perccel a kezdés előtt már mintegy hétezren vannak a lelátón.
  .
  A mieink mai összeállítása: Szűcs -- Vukmir, Gyepes, Botis -- Balog, Rósa, Zováth, Tőzsér -- Lipcsei -- Vágner, Penksa. A kispadon Udvarácz, Kiss, Leandro, Zavadszky, Sasu, Sowunmi és Bajevski foglal helyet.
  .
  Tekintse meg képriportunkat a mérkőzést megelőző eseményekről.
  Üllői úti helyzetjelentés (2004. 09. 30.) -- 1. rész
  Üllői úti helyzetjelentés (2004. 09. 30.) -- 2. rész

  .
  Csapatunkból két játékos hiányzik nagyon a mai mérkőzésről. Huszti Szabolcs derékbántalmai, Adem Kapic pedig három sárga lapja miatt kénytelen kihagyni a mai összecsapást.
  .
  Az első meccsen Londonban 1-1-es döntetlent értünk el. A párharc továbbjutója bejut az UEFA Kupa csoportkörébe. A csoportkör sorsolása kedden lesz, reméljük, mi is érdekeltek leszünk. Ez azt is jelentené, hogy a Bajnokok Ligája után az UEFA Kupában is mi lehetnénk az első és egyetlen magyar csapat, amely bejutott a csoportkörbe.
  .
  A lelátón már most mintegy ötezer szurkoló foglal helyet. Fantasztikus a hangulat a stadionban.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szokottnál korábban, egy órával a kezdés előtt elkezdjük közvetítésünket. 21 órakor kezdődik a Millwall elleni hazai UEFA Kupa-visszavágónk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST