2004.V.12. Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-2

Csapatunk rendkívül izgalmas mérkõzésen, drámai hajrában 2-2-es döntetlent játszott a Sopron otthonában. Mindkét gólunkat a fantasztikus teljesítményt nyújtó Dragóner Attila szerezte.

Nyilatkozatok:

Huszti Szabolcs: – Nagyon szomorú voltam az Üllői úti piros lapom után, hiszen rettenetesen sajnáltam a társaimat, akiket a kiállításom miatt lehetetlen helyzetbe hoztam. A találkozó után minden csapattársamtól bocsánatot kértem.

Emiatt változott valamit a játékstílusod, vagy ugyanazt a kemény, elszánt Huszti Szabolcsot fogjuk látni a mai Sopron-Fradi mérkőzésen is, akit már megismerhettünk a korábbi összecsapásokon?
– Természetesen továbbra is próbálom a saját játékomat játszani, azzal a különbséggel, hogy higgadtabb leszek. Ez a meccs mindenképp más lesz, mint a múltkori, már csak azért is, mert nem az Üllői úton rendezik. Amióta eljöttem a Ferencvárostól, most fogok harmadszor pályára lépni korábbi csapattársaim ellen, így most már nem számít olyan nagy kuriózumnak.

Nyáron lejár a kölcsönadási szerződésed. Visszatérsz a Fradihoz?
– Nem tudom. Bármi elképzelhető, akár az is, hogy külföldre szerződöm, de természetesen az is, hogy az Üllői úton folytatom. Ezzel a témával csak a bajnokság után szeretnék foglalkozni.

A mérkőzés:

Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-2 (1-0)
Sopron, 6.000 néző, vezette: Makai (Boda, Kovács)

Matáv-Sopron: Milinte – Fehér, Horváth, Hanák, Petõ – Lambulic, Pintér (Vasas 69.), Balaskó (Lazic 60.), Huszti (Sifter 79.) – Sira, Tóth M.
edző: Dajka László

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Botis, Kiss Gy. (Szkukalek 68.) – Rósa, Kapic, Sowunmi (Szalai 46.), Penksa (Károlyi 78.) – Tököli, Gera
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Horváth (14.), Sira (54.) illetve Dragóner (48., 57.)
Sárga lap: Fehér (33.) illetve Kapic (39.), Dragóner (80.)

A hazaiak hiába vezettek kétszer, mindkét alkalommal felálltunk a padlóról és a befejezõ 20 percben a gyõzelmet is megszerezhettük volna. A mérkõzés kiegyenlített küzdelemmel kezdõdött, mezõnyjáték folyt a pályán, egyik kapu elõtt sem alakult ki komolyabb helyzet, egészen a 14. percig, amikor a házigazdák megszerezték a vezetést. Balaskó szabadrúgása után a felsõ kapufáról lepattanó labdát Horváth lõtte a kapunkba (1-0). A gól után is a hazaiak játszottak fölényben, ebben az idõszakban keveset volt nálunk a labda, energiánk nagyobb részét avédekezésre kellett fordítanunk. Az elsõ komoly helyzetünk a 44. percben maradt ki, amikor elsõ szögletünk után Vukmir kapáslövését védte Milinte óriási bravúrral.

A második félidõt óriási lendülettel kezdtük és ennek hamar meg is lett az eredménye, hiszen a 48. percben Rósa szöglete után Dragóner gyönyörû fejessel egyenlített (1-1). A gól után egyre jobban belelendültünk, amikor jött az újab hidegzuhany. Az 54. percben megint vezetett a Sopron. Huszti beadása után Sira fejelt a hálóba (2-1). Szerencsére a gól nem törte meg a lendületünket és három perc múlva válaszoltunk. Rósa bedobása után Botis csúsztatta tovább a labdát, melyet ismét Dragóner bólintott a hálóba (2-2). Újabb öt perc elteltével védõnk mesterhármast érhetett volna el, de lövése egy közbenyúló védõ lábáról a kapu fölé pattant, pedig a hazaiak kapusa már verve volt. Ezután magyar pályán ritkán látható iramban kezdtek el játszani a csapatok. Mindkét együttes a három pont megszerzésére törekedett, ezért nagyon nyílt, élvezetes volt a mérkõzés, szinte percenként történt valami említésre méltó a pályán. Az utolsó 20 percben fokozatosan fáradtak el a hazaiak, egyre jobban beszorultak, az utolsó tíz percben már az idõt húzták, próbálták tartani legalább a döntetlent. Igyekezetüket siker koronázta, otthon tartották az egy pontot. Csapatunkat mindenképpen dicséret illeti azért, mert kétszer is vert helyzetbõl állt talpra és kis szerencsével a gyõzelmet is megszerezhette volna.

Sajnos a mai meccset sem úsztuk meg eltiltások nélkül. Kapic és Dragóner megkapta harmadik sárga lapját, ezért mindketten hiányozni fognak a vasárnapi, MTK elleni örökrangadóról.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen kétszer is vert helyzetből álltak talpra. A mérkőzés összképe alapján közelebb álltunk a győzelemhez, hatalmas energiákat mozgósítottunk a három pont megszerzése érdekében, mi irányítottunk, de egy remekül felkészített Sopron volt ma az ellenfelünk. A közönség remekül szórakozott, az utolsó 20 percet szinte végigtombolta a lelátó, sok ilyen meccsre lenne szükség a magyar bajnokságban és akkor ismét megtelnének a stadionok. Sajnos kimaradtak a lehetőségeink, de továbbra is versenyben vagyunk a bajnoki címért, bár az örökrangadón sem tudunk legjobb összeállításunkban pályára lépni, hiszen Adem Kapic és Dragóner Attila is hiányozni fog három sárga lap miatt.

Dajka László: – Helyenként jól játszó és rendkívüli akarással küzdő Ferencváros volt ma az ellenfelünk. Kétszer is vezettünk, ezért nem lett volna szabad kiengedni a győzelmet a kezünkből. Husztit a hajrában kényszerűségből cseréltem le, mert térd-, és bokafájdalmai voltak.

Dragóner Attila: – Nagyon boldog vagyok, hiszen még soha nem szereztem két gólt egy meccsen. Ehhez azonban az is kellett, hogy nagyon jó labdákat kapjak, nekem „csak” oda kellett tartanom a fejem. Sajnálom, hogy nem sikerült mesterhármast elérnem, de a második gólom után a lövésem egy védőről a kapu fölé pattant. Más körülmények között Sopronban a döntetlen is jó eredménynek számítana, nekünk azonban a bajnoki címért folyó kiélezett verseny miatt most óriási szükségünk lett volna a három pontra. Remélem, a vasárnapi örökrangadón sikerül nyernünk és akkor továbbra is versenyben maradunk a bajnoki címért. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a hétköznap este és nagy távolság ellenére ide is elkísért bennünket és szurkolásával hozzájárult ahhoz, hogy kétszer is talpra tudjunk állni. Bízom benne, hogy vasárnap az Üllői úton sokan eljönnek biztatni minket és akkor talán nemcsak jól játszunk, hanem a szurkolóink támogatásával a három pontot is sikerül megszereznünk.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 93
  A lefújás után mindkét szurkolótábor saját csapatát ünnepli. A mieink odamennek drukkereinkhez, hogy megköszönjék a biztatást. Szurkolóink fantasztikus ünneplésben részesítik a két gólt szerző Dragóner Attilát.
  92
  Vége a mérkőzésnek, maradt a döntetlen. A másik meccsen: MTK-Balaton FC 0-2.
  90
  Makai elfelejtette jelezni, hogy mennyit hosszabbít, többször is szólni kellett neki, míg végül jelezte, hogy két perc lesz a ráadás.
  87
  Az utolsó 20 percben óriási fölényben játszunk, a soproniak próbálják tartani a döntetlent, húzzák az időt, már nagyon várják a meccs végét.
  85
  Tököli egy jó csel után az egyedül kilépő Gerát indította, de Hanák becsúszva elkotorta a labdát Gerzson elől.
  84
  Szalai remek cselekkel futott el a jobb oldalon, középre ívelt, de a kapujából kirobbanó Milinte Tököli elől lehúzta a labdát.
  82
  Vukmir indításával Tököli tört volna kapura, de a sarkára pattant a labda.
  80
  Dragóner szabálytalankodott a tizenhatosunk előtt, amiért sárga lapot kapott. Sajnos védőnknek ez volt a harmadik figyelmeztetése, ezért Kapic mellett ő sem léphet pályára az MTK elleni örökrangadón.
  79
  Cseréltek a hazaiak is. Huszti helyett Sifter folytatja a játékot.
  78
  Harmadszor cseréltünk. Penksa helyére Károlyi állt be.
  73
  Gerát rúgták fel a tizenhatos vonala előtt, de Makai továbbot intett.
  72
  Tököli az esetnél kicsit meghúzódhatott, mert azóta kicsit sántikál, de nem kért cserét.
  71
  Tököli háttal a kapunak vett át egy labdát, megpróbált befordulni, de hárman vették körül és meglökték.
  70
  Lazic leterítette Vukmirt, amiért sárga lapot kapott.
  68
  Másodszor cseréltünk. Kiss helyére Szkukalek állt be.
  67
  Tököli kapott egy átadást a soproni tizenhatosnál, amikor becsúszva szerelték. A földre kerülő csatárunkat, miután felállt, ellenfele meglökte, kisebb lökdösődés kezdődött a pályán, melynek végén érthetetlen módon csatárunk kapott sárga lapot.
  66
  Tököli tört előre három soproni között, lövését azonban Milinte védte.
  65
  Tóth 18 méterről. a bal oldalról csavarta a labdát a jobb felső sarok irányába, melyet Szűcs nagyszerű mozdulattal bokszolt vissza a mezőnybe.
  64
  A kapunk előtt többen is elvétették a labdát, amely Sira elé került, ő fordulásból lőtt, Szűcs fantasztikus vetődéssel a bal sarok elől mentett szögletre.
  62
  Jobboldali szabadrúgás után Dragóner pörgette fel magának a labdát, majd félfordulásból lőtt, de egy soproni védő beleért, így a labda pár centivel a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A szöglet után Botis csúsztatta tovább a labdát, amit Tököli ollózva próbált meg kapura lőni, de egy védő közbelépett.
  60
  Cseréltek a hazaiak. Balaskó helyére Lazic állt be.
  59
  Vukmir ugratta ki Tökölit, aki két védőt is becsapott, majd estében lőtt, de Milinte a felső sarok elől ki tudta ütni a labdát.
  57
  Egyenlítettünk! Rósa hatalmas bedobása után Botis csúsztatta tovább a labdát, amit Dragóner a jobb sarokba csúsztatott (2-2).
  54
  Vezet a Sopron. Huszti ívelt középre és Sira a hálóba fejelt (2-1).
  51
  Gera négy ellenfelét is becsapta, amikor földre vitték a tizenhatos vonalánál. Nehéz eldönteni, hogy kívül vagy belül szabálytalankodtak-e vele, de a játékvezető semmit nem ítélt, hanem továbbengedte a játékot, ami óriási hiba volt.
  49
  A gól után Pintér Attila szólt Tökölinek, hogy nyert az Újpest és ezzel, ha nyerünk nagyon kedvező helyzetből várhatnánk a bajnoki hajrát.
  48
  Egyenlítettünk! Rósa szöglete után a kiváló ütemben érkező Dragóner fejelt védhetetlenül a hálóba (1-1).
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  46
  Jönnek ki a játéosok a második félidőre. Eldőlt, hogy Szalai Sowunmi helyett folytatja.
  46
  Az Újpest 3-0-ra nyert a Debrecen ellen, a másik felsőházi meccsen a félidőben: MTK-Balaton FC 0-2
  46
  A második félidőben Szalai áll be nálunk, egyelőre még kérdéses, hogy kinek a helyére.
  45
  Az Újpest a 91. percben már 3-0-ra vezet a Debrecen ellen.
  45
  Horváth rúgott egy “kiflit” a sorpni ötösön, a felpördülő labdáért Milinte és Rósa ugrott fel, a két játékos a levegőben ütközött, de a leérkezés után Milinte rávetődött a labdára, Makai pedig lefújta az első félidőt.
  45
  Horváth egy percen belül kétszer is távoli lövéssel próbálkozott, az elsőt Botis blokkolta, a második elkerülte a kapunkat.
  44
  Huszti nagyon óvatosan játszik a bal szélen, kétes helyzetekben inkább visszahúzza alábát, látszik rajta, hogy nem akar úgy járni, mint az Üllői úti meccsen, amikor túlpörgött és kiállították.
  44
  Első szögletünk után a védők röviden szabadítottak fel, a labda Vukmir elé pattant, akinek 18 méteres kapáslövését Milinte bravúrral védte.
  43
  Sowunmi két jó csel után lőtt, de egy védő még beletette a lábát a labda útjába, amely így lelassulva Milinte kezébe gurult.
  41
  Pető ívelt be a kapunk elé, de szerencsére a középen szabadon érkező Sira és Tóth egymást zavarták.
  40
  A Balaton FC már 2-0-ra vezet az MTK otthonában.
  39
  Kapic buktatta Fehért, ő is sárga lapot kapott, neki ez volt a harmadik figyelmeztetése, ezért nem játszhat az örökrangadón.
  38
  Huszti cselezgetett a bal oldalon, majd a rövid sarokhoz lőtte a labdát, ami centiméterekkel suhant el a berobbanó Tóth és Sira előtt.
  36
  Tóth cselezgetett a bal oldalon, majd kitűnő ütemben passzolt Sirához, aki 20 méterről lőtt, de Szűcs vetődve megfogta a kellemetlenül pattogó labdát.
  33
  Gera ellen legalább a nyolcadik szabálytalanságot követték el, Fehér ezúttal már nem úszta meg sárga lap nélkül.
  32
  Eddig elég visszafogott a támadójátékunk. A Huszti őrzésével megbízott Vukmir próbált meg változtatni ezen a helyzeten. Többször is nagy lendülettel tört előre a jobb szélen, komoly zavart okozva a soproni védelemben.
  30
  Vukmir szerencsére meggyógyult és ő is visszatért a pályára.
  28
  Vukmir és Huszti fejeltek össze egymással. Huszti egy jeges tömlőt szorít a fejéhez, valószínűleg folytatni tudja a játékot, Dragan azonban annyira megszédült, hogy egyelőre nem tud lábra állni, le kell vinni a pályáról.
  26
  Gera a tizenhatosnál két védő között fejelte le a labdát Tököli elé, aki azonban túl hosszan vette át a labdát, amit a kivetődő Milinte “lelopott” csatárunk lábáról.
  22
  Fehár átadásával Lambulic egyedül törhetett kapura, de hosszan szöktette magát és a kivetődő Szűcs megszerezte előle a labdát.
  20
  Az Újpest már 2-0-ra vezet a 63. percben, mindkét gólt Tóth Norbert szerezte.
  17
  Továbbra is a soproniak játszanak fölényben.
  14
  Vezet a Sopron. Dragóner szabálytalankodott 20 méterre a kapunktól. Balaskó végezte el a szabadrúgást, lövése után a labda levágódott a felső kapufáról, a leggyorsabban Horváth eszmélt, félmagasan lőtt, Rósa megpróbált menteni, de nem tudott beleérni a lövésbe (1-0).
  12
  Fehér rúgta fel Gerát, Makai továbbot intett, a labda Tököli elé került, aki 18 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  11
  Az Újpest az 53. percben 1-0-ra vezet a Debrecen ellen, a Balaton FC pedig 1-0-ra vezet az MTK otthonában a 11. percben.
  10
  Pintér Attila szerkezeti átalakítást hajtott végre. Sowunmi kezdett a jobb oldalon, Penksa középen, Rósa pedig a bal szélen. Most Sowunmi és Rósa helyet cseréltek.
  9
  Pintér terítette le nagyon csúnyán Gerát, de megúszta sárga lap nélkül.
  7
  Sira kapott egy jó átadást, 20 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a bal kapufát.
  6
  Huszti vett le egy 50 méteres átadást, Hanákhoz passzolt, akinek kapu elé lőtt labdája centiméterekkel suhant el Tóth és Balaskó feje előtt.
  5
  Az ülőhely teljesen megtelt. Nagyon jó a hangulat, a hazai szurkolók minden szép soproni megoldást tapssal jutalmaznak. Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán.
  3
  Vukmir röviden gurította hátra a labdát, amit Huszti elcsípett, rávezette Dragónerre, de középhátvédünk kitűnő ütemű közbelépéssel szerelt.
  1
  Pintér Attila a kispadon ülve kezdte a mérkőzést. Ilyenre még nem volt példa a bajnokságban.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.
  .
  Ebben a pillanatban jönnek ki a csapatok a pályára. A mieink zöld-fehér csíkos mezben, zöld nadrágban és zöld sportszárban, a hazaiak fehér mezben, piros nadrágban és fehér sportszárban játszanak.
  .
  Újpesten végetért az első félidő: Újpest-Debrecen 0-0.
  .
  A két együttes befejezte a melegítést. Nálunk Gera még rövidebbre vágatta a haját, a hazaiaknál Huszti játszik új frizurában: felzselézte a haját és “Beckhames” kakastaréjt csinált magának.
  .
  A mai mérkőzésen új szerkezetben fogunk játszani. A négy védő előtt Kapic a középpályások mögött fog játszani. Rósa, Sowunmi és Penksa feladata lesz a soproni középpályások átjátszása és Tököli, illetve Gera minél jobb kiszolgálása.
  .
  A pálya talaja ezúttal jobb állapotban van, mint a tavaszi idénynyitón volt. Akkor sáros, helyenként jeges talajon kellett játszani, most száraz a fű, csak helyenként egy kicsit göröngyös a pálya felülete.
  .
  A mieinknél egy helyen változott az összeállítás a keddi tervezett tizenegyhez képest. Taktikai okokból egyelőre a kispadon foglal helyet Gyepes Gábor, aki Kapic mellett játszott volna a középpályán. Gyepi helyére Sowunmi került, Thomas helyét pedig a bal szélen Marek Penksa foglalja el. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Botis, Kiss -- Rósa, Kapic, Sowunmi, Penksa -- Tököli, Gera felállásban kezdenek, a kispadon Udvarácz, Takács, Gyepes, Szkukalek, Szalai, Sasu és Károlyi vár bevetésre.
  .
  Leandro és Lipcsei eltiltása ellenére elkísérte a csapatot a mai nagyon fontos mérkőzésre. Lipcsei az öltözőfolyosón találkozott Dajka Lászlóval, a hazaiak szakvezetőjével és sok sikert kívánt neki…a soproniak hétvégi mérkőzésére.
  .
  Ebben a pillanatban a mi mezőnyjátékosaink is elkezdtek melegíteni. A lelátó eddig körülbelül félig telt meg, de még sokan vannak a stadionon kívül. A szurkolóink részére elkülönített szektorban 50-60 ferencvárosi drukker tartózkodik jelenleg.
  .
  Mindkét oldalon két-két játékos hiányzik eltiltás miatt. Nálunk a Debrecenben kiállított Lipcsei Péter és Leandro de Almeida nem játszhat, a hazaiknál három sárga lap miatt Bagoly és Grósz hagyja ki a mai összecsapást.
  .
  A soproniak már öt perce a pályán melegítenek, nálunk egyelőre csak kapusaink jöttek ki.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk idegenbeli mérkőzése a Sopron ellen. Természetesen a mi szempontunkból érdekes Újpest-Debrecen és MTK-Balaton meccsről is folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat. A Megyeri úton a 33. percben még nem esett gól, a siófokiak találkozója a miénkkel egyidőben kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST