2004.V.2. Ferencváros – Újpest: 0-1

2 hozzászólás a(z) 2004.V.2. Ferencváros – Újpest: 0-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk óriási csata végén 1-0-ás vereséget szenvedett a nagy riváis Újpesttől. A lila-fehérek tí­z év után nyertek újra az Üllői úton.

    Ferencváros – Újpest: 0-1 (0-0)
    Üllői út, 8.000 néző, vezette: Bede (Székely, Szabó Z.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner Botis -– Kriston, Rósa , Lipcsei, Szkukalek (Leandro 56.) -– Gera (Takács Á. 46.), Tököli, Penksa (Sasu 56.)

    Újpest FC: Vlaszák -– Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák –- Simek (Rajczi 91.), Erős, Farkas, Polonkai -– Bükszegi (Feczesin 73.), Tóth (Cseri 90.)

    Gól: Tóth (72.)
    Sárga lap: Takács (81.), Tököli (83.) illetve Farkas (68.)

    Aleksandar Jovic saroksérülése a tavaly novemberi műtét után sem jött teljesen rendbe. Miután eldőlt, hogy csatárunk tavasszal már nem tud pályára lépni, arra kérte a Ferencváros vezetőségét, hogy bontsák fel a szerződését, hogy Belgrádban tudja kezeltetni sérült lábát. Aleksandar nagyon szeretett volna elbúcsúzni szurkolóinktól és a Kommunikációs Irodával abban állapodott meg, hogy erre az Újpest elleni rangadónk lenne a legalkalmasabb, hiszen játékosunk ezeket a meccseket szerette a legjobban. Jovic a csapatokkal együtt vonult ki a játéktérre, ahol egykori játékosunk, Szűcs Lajos megajándékozta egy Jovic felirattal ellátott mezzel.

    Az első tí­z percben a mi akaratunk érvényesült. Már az 5. percben kihagytuk az első helyzetet, Gera remekül ugratta ki Tökölit, de csatárunk a kapu fölé lőtt. Ebben az időszakban a párharcokat is mi nyertük meg. A következő 25 percben előbb kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem, majd a vendégek kerültek fölénybe. Több veszélyes helyzetet is kidolgoztak a vendégek, akik elsősorban a jobb szélen vezették akcióikat. A legnagyobb lehetsőéget Simek puskázta el, aki a 28. percben a kapufát találta el. Ebben az időszakban Szűcs bravúros védéseinek és Dragóner önfeláldozó mentéseinek köszönhettük, hogy nem kerültünk htárányba. A félidő hajrája ismét kiegyenlí­tettebb csatát hozott, de a 39. percben Gera fejesét Vlaszák védte.

    A második 45 percben Takács Ákos személyében újabb saját nevelésű fiatal tehetség jutott szóhoz az első csapatban. A félidőt a vendégek kezdték aktí­vabban, az 52. percben Szűcs a mérkőzés legnagyobb kapusbravúrját mutatta be, amikor Tóth lövése után a labda megpattant egy védőnk lábán, kapusunk azonban visszaért és hárí­tott. A 72. percben szerencsés góllal szereztek vezetést az újpestiek. Tóth tört előre, Bognár szabálytalanul csúszott be, a vendégek játékosa a tizenhatoson belülre esett, Bede pedig büntetőt í­télt, pedig a szabálytalanság kí­vül történt. A 11-est Tóth értékesí­tette (0-1). Szűcs jó irányba vetődött, de nem tudott védeni. A gól után mindent megtettünk az egyenlí­tésért, a lila-fehérek az utolsó 20 percben képtelenek voltak kihozni a labdát a kapujuk előteréből. Tököli egyedül fordí­thatott volna. Csatárunk egyszer a felső kapufára fejelte a labdát, de ezenkí­vül még több veszélyes fejese és lövése is volt. A mai mérkőzésen is remekül küzdött, jól játszott, de sajnos nem sikerült az egyenlí­tés. Bár a találkozó jelentős részében az újpestiek birtokolták többet a labdát, a helyzetek alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

    A 26. forduló után az első három együttes- a mieinken kí­vül a Debrecen és a Balaton FC – 47 pontos, í­gy rendkí­vül izgalmas bajnoki hajrára van kilátás.

  • 93
    Vége a mérkőzésnek.
    91
    Simek helyett Rajczi állt be a vendégeknél.
    90
    Tóth helyére Cseri állt be az újpestieknél.
    88
    Bognár a felezővonaltól í­velte be a labdát a tizenhatoson belülre, amit Vlaszák Sasu elől húzott le.
    86
    Sasu hozta fel a labdát, Tökölihez passzolt, ő egyből Rósához továbbí­tott, aki 14 méterről, fordulásból, kapásból a kapu fölé lőtt.
    85
    Bognár í­velt be jobbról, Tököli két védővel a nyakán, 7 méterről alig csúsztatott a kapu mellé.
    83
    Tököli rúgott bele Simekbe, amiért ő is besárgult.
    82
    Simek í­velt keresztbe a jobb oldalról, de Tóth 6 méterről, kapásból a klubház tetejére bombázta a labdát.
    81
    Leandro í­velt be szabadrúgássst a tizenhatoson belülre, a védők röviden szabadí­tottak fel, Tököli 14 méterről centiméterekkel bombázott a jobb kapufa mellé.
    78
    Takács szabálytalankodott Feczesinnel szemben. Fiatal játékosunk ezután reklamált a játékvezetőnél, amiért sárga lapot kapott.
    75
    Leandro remekül í­velt középre, de Tököli 7 méterről a felső kapufára fejelte a labdát. Óriási egyenlí­tési lehetőség volt!
    73
    Bükszegi helyére Feczesin állt be.
    72
    Tóth tört be a tizenhatoson belülre, majd átesett a becsúszó Bognár lábán, Bede tizenegyest adott a vendégeknek. A büntetőt Tóth végezte el és bár Szűcs jó irányba vetődött, a jobb sarok irányába, nem tudta védeni a lövést.
    70
    Sasu emelt a tizenhatos vonala előtt helyezkedő Tökölihez, de csatárunkat Juhár hátulról két kézzel ellökte, Bede továbbot intett.
    68
    Farkas nyújtott lábbal, csúnyán rátartott Lipcsei lábára, jogosan kapott sárga lapot.
    67
    Lipcsei í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról a kapu elé, mindenki előtt elszállt a labda, Leandro a bal oldalról visszaemelte, de Sasu elől Juhár fejjel tisztázott.
    63
    Farkas 20 méteres lövése egy közbelépő lábról Bükszegihez pattant, aki 14 méterről, fordulásból laposan lőtt, de Szűcs megfogta a labdát.
    61
    Tóth beadása után ismét Bognár mentett szögletre. Tóth végezte el a sarokrúgást, de Szűcs lehúzta a labdát. Az újpestiek már 9 szögletet rúghattak, mi eddig 2-t.
    60
    Simek beadása után az ötösön Bognár fejelte ki a labdát Bükszegi elől.
    58
    Dragóner emelt a tizenhatoson belülre, Rósa és Vlaszák ugrottak a labdáért, de a partjelző jelezte, hogy középpályásunk kézzel próbált beleérni a játékszerbe.
    56
    Újabb cserék a mieinknél. Szkukalek és Penksa helyére Leandro és Sasu áll be.
    54
    Lipcsei indí­tásával Penksa tört volna kapura, de Tamási elfejelte Marek elől a labdát.
    52
    Tóth 18 méteres lövése után a labda irányt változtatott a közbelépő Botis lábán, de Szűcs óriási bravúrral vissza tudott nyúlni és szögletre mentett.
    51
    Simek tört be nagy lendülettel a tizenhatoson belülre, mielőtt azonban kapura fordult volna, Szkukalek szögletre mentett előle.
    49
    Bükszegi 13 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát.
    48
    Takács egy percen belül kétszer szerelt becsúszva.
    47
    Lipcsei végzett el szabadrúgást 30 méterre a kaputól, de a kapu fölé lőtt.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Takács Ákos élete első NB I-es meccsén szerepel csapatunkban. A 22 éves futballista Gera helyére állt be.
    46
    A szünetben TakácsÁkos melegí­tője nélkül, nagyon intenzí­ven melegí­tett a pályán.Elképzelhető, hogy hamarosan sor kerül a fiatal játékos bemutatkozására.
    45
    Polonkai passzolt Juhárhoz, akinek 14 méteres lapos lövését Szűcs fantasztikus bravúrral tolta szögletre a jobb sarok elől.
    44
    Kriston 16 méteres lövése levágódott, a labda Tököli elé pattant, akinek lövése után Juhárról került a labda az alapvonalon túlra.
    43
    Simek tört be a tizenhatoson belülre, 14 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte szögletre a bal felső sarok elől.
    41
    Simek a tizenhatos sarkáról lőtte be a labdát a kapunk elé, de Dragóner tisztázott.
    39
    Simek í­velt keresztbe a jobb oldalról, Tóth az ötös sarkáról, kapásból az oldalhálóba lőtte a labdát.
    38
    Lipcsei emelte be a tizenhatoson belülre a labdát, Gera 6 méterről csúsztatott kapura, de Vlaszák védett.
    36
    Tamási hosszan előrevágott labdáját Dragóner Bükszegi elől fejelte Szűcshöz.
    33
    Szélesi 25 méteres lövése a méterekről közbevetődő Dragónerben akadt el.
    31
    Tóth futott el a bal szélen, beadása azonban nem jutott el középre, mert a közbelépő Bognár lábáról az alapvonalon túlra pattant a labda. A szöglet után Szűcs és Szkukalek ütközött a levegőben. Igor rövid ápolás után tudta folytatni a játékot. Az elmúlt percekben az újpestiek játszanak veszélyesebben.
    29
    Simek lőtte középre a jobb oldalról a labdát, Bükszegi azonban szerencsére 5 méterről a kapu mellé továbbí­tott.
    28
    Polonkai ugratta ki Simeket, aki 15 méterről a jobb kapufát találta el.
    26
    A Penksa elleni szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Szkukalek végezte el a bal oldalról. A hosszú sarokra í­velt labdát Dragóner fejelte kapura, de Vlaszák magabiztosan hárí­tott.
    25
    Juhár rúgta térden Penksát, de megúszta sárga lap nélkül.
    23
    Polonkai 30 méterről jó két méterrel lőtt a kapunk mellé.
    21
    Simek í­velt keresztbe a jobb oldalról, Tóth 14 méterről, balról, anélkül, hogy a labda földet ért volna, lőtt, de Kristonról az alapvonalon túlra pattant a labda.
    20
    Erős indí­tásával Szélesi lépett ki a jobb oldalon, középre gurí­tott, de Szűcs magabiztosan szerezte meg a labdát Bükszegi elől.
    18
    Szélesi indí­totta a jobb oldalon Simeket, akinek beadása után Kriston fejelte ki a labdát.
    16
    Gera tört előre nagy lendülettel, amikor feltartották, Bede előnyszabályt alkalmazott, a labda Rósához került, aki a jobb szélen üresen helyezkedő Kristonhoz í­velt, akinek beadását követően Farkas lábáról az alapvonalon túlra pattant a labda.
    14
    Penksa ugratta ki Tökölit, akinek 15 méteres lövését Vlaszák óriási bravúrral kiütötte, az érkező Gera elől Juhár mentett szögletre. A kiegyenlí­tett első tí­z perc után kezdjük átvenni az irányí­tást.
    13
    Tököli szerzett harcosan labdát az oldalvonalnál a bal szélen, lefutott az alapvonalig, középre passzolt, de Vlaszák kivetődve elütötte a labdát az érkező Gera elől.
    11
    Farkas í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, de Botis fejjel tisztázott.
    9
    Lipcsei végzett el szabadrúgást a bal oldalról, az olalvonal közeléből, a tizenhatossal egy magasságban. Az ötösre beí­velt labdáját Vlaszák öklözte vissza a mezőnybe.
    8
    Jó iramú, sportszerű küzdelem zajlik a pályán.
    7
    A mecs első szögletét Tóth végezte el. Rövid sarokhoz belőtt labdáját Juhár csúsztatta tovább középre, ahol Tököli tisztázott.
    6
    Rósa indí­totta Gerát, de Vlaszák a tizenhatos vonaláig kijött és felszedte csatárunk elől a labdát.
    5
    Gera három védő között kiugratta Tökölit, aki 14 méterről, ballal a kapu fölé lőtt.
    3
    Farkas emelte be a labdát a tizenhatosunkon belülre, Tóth estében, 7 méterről lőtt, de a labda elakadt Bognárban.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát, az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    A kezdőrúgást a Császár unokája, legifjabb Albert Flórián végezte el.
    .
    A tallkozó egyperces gyászszünettel kezdődik. A 83 éves Hoffer Józsefre emlékeznek a jelenlévők. Hoffer József egykori szövetségi kapitány temetése hétőn lesz.
    .
    Most jönnek ki a csapatok a pályára. Szurkolóink fantasztikus ünneplésben részesí­tik a mieinket.
    .
    Aleksandar Jovic saroksérülése a tavaly novemberi műtét után sem jött teljesen rendbe. Miután eldőlt, hogy csatárunk tavasszal már nem tud pályára lépni, arra kérte a Ferencváros vezetőségét, hogy bontsák fel a szerződését, hogy Belgrádban tudja kezeltetni sérült lábát. Aleksandar nagyon szeretett volna elbúcsúzni szurkolóinktól és a Kommunikációs Irodával abban állapodott meg, hogy erre az Újpest elleni rangadónk lenne a legalkalmasabb, hiszen játékosunk ezeket a meccseket szerette a legjobban. Jovic a csapatokkal együtt vonul ki a játéktérre, ahol egykori játékosunk, Szűcs Lajos megajándékozza egy Jovic felirattal ellátott mezzel.
    .
    Nagy Béla 60 éves. A Ferencváros krónikása 33 év alatt 103 könyvet í­rt a Fradiról. Boldog születésnapot!
    .
    A magyar sport napján, vagyis május 6-án 12 egykori olimpiai bajnok megkapja a Nemzet Sportolója cí­met. Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Császár, Albert Flórián is ott található a kiválasztott sportolók között. Albert Flórián 1941. szeptember 15.-én született Hercegszántón. Máig az egyetlen magyar Aranylabdás. Ma a Ferencváros tiszteletbeli elnöke. Albert Flórián legnagyobb sikerei: 1967-ben Aranylabdás. Kétszer szerepelt a világválogatottban (1968, 1973), egyszer az Európa-válogatottban (1972); A magyar válogatottban 75 meccsen lépett pályára, 31 gólt szerzett. Eb- (1964) és olimpiai bronzérmes (1960), két vb-n (1962, 1966) vett részt; VVK-győztes (1965); 4x magyar bajnok (1962–63, 1964, 1967, 1968), MNK- (1972) és 3x gólkirály (1960: 27 gól, 1961: 21, 1965: 27). A Fradiban összesen 537 alkalommal játszott, 383 gólt lőtt. A Császárnak szurkolóink nevében is gratulálunk és további jó egészséget kí­vánunk! Természetesen Albert Flórián is a helyszí­nen szurkol a fiúknak.
    .
    Ma is folytatódik a Kommunikációs Iroda szervezésében elindí­tott Generációk Találkozása elnevezésű rendezvénysorozat. Ezúttal az 1991-ben született fiúkból álló csapatunkkal ismerkedhetnek meg szurkolóink. A gárda edzője egykori játékosunk Balog Gábor, népszrű nevén Balog Torony. A gyerekek most futnak be egyenként a kezdő körbe. Szurkolóink ezúttal is vastapssal fogadják a fiatal tehetséges futballistákat.
    .
    Szerdán 17.30-kor kerül sor a Puskás Ferenc-stadionban a Magyar Kupa-döntőre, ahol a Bp. Honvéd lesz az ellenfelünk. A mérkőzésre csütörtök óta már kaphatók a jegyek 3000 forintos egységáron stadionunk pénztáraiban. Azok a szurkolóink, akik még nem rendelkeznek jeggyel, hétfőn és kedden 10-től 17 óráig válthatják meg a belépőket. Szerdán már csak a Puskás Ferenc-stadionban lehet jegyhez jutni.
    .
    A vendégek összeállí­tása: Vlaszák – Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák – Simek, Erős, Farkas, Polonkai – Bükszegi, Tóth
    .
    A kapusok már közel tí­z perce a pályán melegí­tenek, most kijöttek a mezőnyjátékosok is. Az újpestiek a mieink előtt érkeztek meg a játéktérre.
    .
    Pintér Attila több játékosunkra sem számí­that a mai meccsen. Dragan Vukmir és Kiss György eltiltás, Somorjai Tamás, Adem Kapic, Zováth János és Gyepes Gábor sérülés miatt nem léphet pályára. A mieink Szűcs – Bognár, Dragóner Botis – Kriston, Rósa , Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Penksa összeállí­tásban játszanak, a kispadon Udvarácz, Takács, Balog, Leandro, Károlyi, Sasu és Sowunmi vár bevetésre.
    .
    A lila-fehérek 10 éve nem nyertek az Üllői úton, reméljük ma sem szakad meg ez a hagyomány. A mai lesz a két csapat 100. mérkőzése az Üllői úton. Az eddigi mérleg: 53-szor mi nyertünk, 21-szer a lila-fehérek, mí­g 25 találkozó döntetlennel zárult.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a nagy érdeklődéssel várt rangadónk az Üllői úton az Újpest ellen az Arany Ászok Liga 26. fordulójában. A felsőház másik két meccsét már szombaton lejátszották, az eredmények: MTK-Sopron 1-2, Balaton FC-Debrecen 1-1. Az élen 47 ponttal a Debrecen áll, de ugyanennyit gyűjtött a második helyezett Balaton FC, és mi is 47 pontosak vagyunk. Ha ma győzünk, három pont előnyre teszünk szert a vetélytársakkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ