2004.V.2. Ferencváros – Újpest: 0-1

A zöld-fehér paci és a lila majom

A vasárnapi, a zöld-fehérek pályaválasztásával századik FTC—Újpest találkozó kapcsán arra is kí­váncsiak voltunk, miként sikerült botránymentesen megrendezni a nagy találkozást. Mint riportunkból kiderül, noha békében zajlott a délelőtt és a délután, azért akadtak kritikus pillanatok is az Üllői úton és annak környékén.

“Piszkosul esik…” – mormogja a készenléti rendőrök egyike, miközben kis csapatuk igyekszik a ferencvárosi klubház terasza alatt menedéket keresni a vigasztalanul hulló égi áldás elől. Mond még cifrábbat is, de ezt csak amolyan magánhasználatra, elvégre a szolgálat mégiscsak szolgálat. Mindegyikük, persze, nem húzódhat védett helyre, í­gy a többség ázik böcsülettel, mí­gnem valakinek eszébe jut, hogy a pajzsát esernyő gyanánt a feje fölé tartsa. S még mondja valaki, hogy a magyar rendőr nincs tisztességesen felszerelve…

Amúgy vasárnap reggel van, nem sokkal múlt nyolc óra, a Fradi-stadion közvetlen környékén mégis csúcsidőszakot idéző a forgalom. Rendőrautók köröznek, lovasrendőrök vonulnak fegyelmezett alakzatban, miközben a létesí­tmény körül, illetve a népligeti metrómegállóban az utolsókat igazí­tják a kordonrendszeren, amelynek amolyan vasfüggönyként el kell zárnia egymástól a vasárnap fél tizenkettőkor kezdődő Ferencváros–Újpest rangadóra érkező két szurkolótábort. A legújabb sporttörvény a kiemelt kockázatú sportrendezvények biztosí­tását a rendőrség hivatali kötelességének í­rja elő, de végrehajtási rendelet hí­ján mégsem ilyen egyértelmű a jogi helyzet. Március végén, a Ferencváros–Debrecen meccs kapcsán például még ment a kötélhúzás a futball-rt. és a rendőrség között, végül az egyenruhások csak a közterületre vonultak fel. Balhé végül í­gy sem volt – a zöldek és a lilák ősi rangadója azonban másik történet. Nincs az a rendőri vezető, aki vállalná annak a kockázatát, hogy a két csapat egymást zsigerileg gyűlölő drukkertábora a város kellős közepén ellenőrizetlenül randevúzzon.

Még akkor sem, ha a legfrissebb hí­rek szerint annyira legatyásodott a testület, hogy a jövőben az egyenruhások esetleg villamosra meg trolira szállva lesznek kénytelenek üldözni a haramiákat…

Ferencváros – Újpest: 0-1 (0-0)
Üllői út, 7.692 néző, vezette: Bede Ferenc (Székely, Szabó Z.)

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Dragóner Botis -– Kriston, Lipcsei, Rósa D., Szkukalek (Leandro 57.) -– Gera (Takács Á. 46.), Tököli, Penksa (Sasu 57.)
vezetőedző: Pintér Attila

Újpest FC: Vlaszák -– Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák –- Erős K., Farkas B. – Simek (Rajczi 91.), Polonkai, Tóth N. (Cseri 90.) -– Bükszegi (Feczesin 77.)
vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Tóth N. (71. – 11-esből)
Sárga lap: Takács Á. (78.), Tököli (84.) illetve Farkas B. (70.)

Aleksandar Jovic saroksérülése a tavaly novemberi műtét után sem jött teljesen rendbe. Miután eldőlt, hogy csatárunk tavasszal már nem tud pályára lépni, arra kérte a Ferencváros vezetőségét, hogy bontsák fel a szerződését, hogy Belgrádban tudja kezeltetni sérült lábát. Aleksandar nagyon szeretett volna elbúcsúzni szurkolóinktól és a Kommunikációs Irodával abban állapodott meg, hogy erre az Újpest elleni rangadónk lenne a legalkalmasabb, hiszen játékosunk ezeket a meccseket szerette a legjobban. Jovic a csapatokkal együtt vonult ki a játéktérre, ahol egykori játékosunk, Szűcs Lajos megajándékozta egy Jovic felirattal ellátott mezzel.

Az első tí­z percben a mi akaratunk érvényesült. Már az 5. percben kihagytuk az első helyzetet, Gera remekül ugratta ki Tökölit, de csatárunk a kapu fölé lőtt. Ebben az időszakban a párharcokat is mi nyertük meg. A következő 25 percben előbb kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem, majd a vendégek kerültek fölénybe. Több veszélyes helyzetet is kidolgoztak a vendégek, akik elsősorban a jobb szélen vezették akcióikat. A legnagyobb lehetsőéget Simek puskázta el, aki a 28. percben a kapufát találta el. Ebben az időszakban Szűcs bravúros védéseinek és Dragóner önfeláldozó mentéseinek köszönhettük, hogy nem kerültünk htárányba. A félidő hajrája ismét kiegyenlí­tettebb csatát hozott, de a 39. percben Gera fejesét Vlaszák védte.

A második 45 percben Takács Ákos személyében újabb saját nevelésű fiatal tehetség jutott szóhoz az első csapatban. A félidőt a vendégek kezdték aktí­vabban, az 52. percben Szűcs a mérkőzés legnagyobb kapusbravúrját mutatta be, amikor Tóth lövése után a labda megpattant egy védőnk lábán, kapusunk azonban visszaért és hárí­tott. A 72. percben szerencsés góllal szereztek vezetést az újpestiek. Tóth tört előre, Bognár szabálytalanul csúszott be, a vendégek játékosa a tizenhatoson belülre esett, Bede pedig büntetőt í­télt, pedig a szabálytalanság kí­vül történt. A 11-est Tóth értékesí­tette (0-1). Szűcs jó irányba vetődött, de nem tudott védeni. A gól után mindent megtettünk az egyenlí­tésért, a lila-fehérek az utolsó 20 percben képtelenek voltak kihozni a labdát a kapujuk előteréből. Tököli egyedül fordí­thatott volna. Csatárunk egyszer a felső kapufára fejelte a labdát, de ezenkí­vül még több veszélyes fejese és lövése is volt. A mai mérkőzésen is remekül küzdött, jól játszott, de sajnos nem sikerült az egyenlí­tés. Bár a találkozó jelentős részében az újpestiek birtokolták többet a labdát, a helyzetek alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

A 26. forduló után az első három együttes- a mieinken kí­vül a Debrecen és a Balaton FC – 47 pontos, í­gy rendkí­vül izgalmas bajnoki hajrára van kilátás.

Nyilatkozatok:

Mészöly Géza: – Óriási dolognak tartom, hogy az Újpest 10 év után nyerni tudott az Üllői úton. A mérkőzés első 10 percében az történt, amit előre elterveztünk, majd volt egy 5-10 perces időszak, amikor vezetést szerezhetett volna a Fradi. Szerencsére nem ez történt, és ezt követően újra a megbeszéltek szerint játszottak a fiúk. Sok támadást vezettünk, sajnos a befejezéseknél rendre becsúszott egy-egy hiba. A 11-esről nem tudok véleményt formálni, hiszen a kispadról nem tudtam megállapí­tani, hogy pontosan hol történt az eset – a szabálytalanság véleményem szerint megtörtént. Konkrét célkitűzésről nem tudok beszélni, hiszen télen is azt vallottuk, hogy mindig csak a következő mérkőzésre koncentráljunk. Ez most sincs másként, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég a bajnokság végén.

Pintér Attila: – Magunk számára tesszük egyre nehezebbé a bajnokságot, mivel mérkőzések óta nem úgy játszik a csapat, ahogy kellene, ahogy az elvárható. A mai mérkőzésen az Újpest csapatként funkcionált, játékosai mindent megtettek a sikerért, mí­g nálunk ezúttal is akadtak olyanok, akik nem nyújtottak elfogadható teljesí­tményt, nem érezték át, hogy mit jelent ferencvárosiként az Újpest ellen játszani. A találkozó elején akadtak lehetőségeink, később azonban Tököli révén csak a kapufáig jutottunk. Mindez kevés volt ma az Újpest ellen. A 11-est megelőző szituációt még vissza kell néznem, de ha valóban kí­vül történt a szabálytalanság, akkor az nagyon elgondolkoztató, hiszen immár sorozatban sújtanak bennünket bí­rói tévedések. A védelmünket a korábbi meccseken osztogatott piros lapokkal kipontozták, középpályán meg a sérülések miatt fogytunk el. Sajnos hetek óta nem tudunk olyan összeállí­tásban pályára lépni, mint az tavaszi első fordulókban. Alig várom, hogy végre a játékosaim felépüljenek, és a csapat ismét abban az összeállí­tásban, abban a szerkezetben játszhasson, amivel elkezdtük ezt az idényt.

A sajtótájékoztatón újságí­rói kérdés hangzott el Gera Zoltán cseréjét illetően, Pintér Attila a következőket válaszolta:

– Gera Zoltán cseréjét az indokolta, hogy immár hetek óta sem itt a Ferencvárosban, sem a válogatottban nem nyújt olyan teljesí­tményt, amilyet kellene.

A következő újságí­rói kérdés azt firtatta, hogy a találkozón mely játékos teljesí­tményével volt elégedett szakvezetőnk:

– Szűcs Lajost mindenképpen ki kell emelnem, és Tököli Attilát. Ennyi. Nagyon kellene gondolkoznom, ha valakit még meg kellene neveznem. Talán Marek Penksa első félidei teljesí­tménye emlí­thető még. Ez a rövid névsor egyébként a vereségünk oka. Az Újpestben sokkal több jó teljesí­tmény volt, és a játékosaik úgy mentek, tették a dolgukat, ahogy azt kell ilyen meccsen. Nálunk Szűcs és Tököli tett meg mindent, sokan pedig nem tettek annyit ezen a meccsen a Ferencvárosért, mint amennyit kapnak ettől a klubtól.

*

Jovic búcsúzik

Jovic búcsúzik

Az Újpest elleni találkozó talán legnagyobb pozití­vuma az volt, hogy egy újabb saját nevelésű játékos mutatkozhatott be a felnőttcsapatban bajnoki mérkőzésen: a 22 esztendős Takács Ákos. „Taki” korábban már többször is készült az első csapat keretével, részt vett a korábbi évek ciprusi edzőtáborain is, de eddig csak edzőmérkőzésen lépett pályára a felnőtt csapatban. A lila-fehérek ellen a szünetben állt be Gera Zoltán helyére, de természetesen nem a támadósorba, hiszen a 3-as számot viselő Ákos elsősorban védekező feladatokat kapott. Az 1994 óta a Ferencvárost (és a különböző korosztályos csapatainkat) erősí­tő védő több alkalommal tapsra „késztette” a nézőket kemény belépőinek, határozott becsúszásainak köszönhetően.

Takács Ákos: – Nagyon boldog vagyok, hogy végre bemutatkozhattam. Annak is, hogy ez hazai pályán és sok néző előtt történt meg, de nem lehetek teljesen elégedett, mert kikaptunk. A tartalékcsapatban általában a védelem jobb oldalán kapok lehetőséget, de most a középpálya közepét kellett bejátszanom, és elsősorban védekező feladatokat bí­zott rám Pintér Attila. Úgy érzem, ezeket jól elláttam, támadásban viszont nem tudtam annyit hozzátenni a játékunkhoz, amennyit szerettem volna. 0-1 után próbáltam én is jobban támadni, de sajnos nem igazán volt lehetőségem az Újpest kapuja előtt.

*

Aleksandar Jovic: – Gondoltam, hogy nehéz lesz a búcsú, de nem hittem, hogy ennyire elérzékenyülök. – Egészen meghatódtam, amikor a szurkolók elkezdték skandálni a nevemet. Közben eszembe jutott sok szép emlék, amit itt, az Üllői úton éltem át, és amiket sohasem felejtek el. Még ha távol is leszek Budapesttől, nagyon fogok szurkolni a csapatnak. Még egyszer köszönöm azt a szeretetet, amit a Ferencváros játékosaként kaptam!

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.V.2. Ferencváros – Újpest: 0-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási csata végén 1-0-ás vereséget szenvedett a nagy riváis Újpesttől. A lila-fehérek tí­z év után nyertek újra az Üllői úton.

  Ferencváros – Újpest: 0-1 (0-0)
  Üllői út, 8.000 néző, vezette: Bede (Székely, Szabó Z.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner Botis -– Kriston, Rósa , Lipcsei, Szkukalek (Leandro 56.) -– Gera (Takács Á. 46.), Tököli, Penksa (Sasu 56.)

  Újpest FC: Vlaszák -– Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák –- Simek (Rajczi 91.), Erős, Farkas, Polonkai -– Bükszegi (Feczesin 73.), Tóth (Cseri 90.)

  Gól: Tóth (72.)
  Sárga lap: Takács (81.), Tököli (83.) illetve Farkas (68.)

  Aleksandar Jovic saroksérülése a tavaly novemberi műtét után sem jött teljesen rendbe. Miután eldőlt, hogy csatárunk tavasszal már nem tud pályára lépni, arra kérte a Ferencváros vezetőségét, hogy bontsák fel a szerződését, hogy Belgrádban tudja kezeltetni sérült lábát. Aleksandar nagyon szeretett volna elbúcsúzni szurkolóinktól és a Kommunikációs Irodával abban állapodott meg, hogy erre az Újpest elleni rangadónk lenne a legalkalmasabb, hiszen játékosunk ezeket a meccseket szerette a legjobban. Jovic a csapatokkal együtt vonult ki a játéktérre, ahol egykori játékosunk, Szűcs Lajos megajándékozta egy Jovic felirattal ellátott mezzel.

  Az első tí­z percben a mi akaratunk érvényesült. Már az 5. percben kihagytuk az első helyzetet, Gera remekül ugratta ki Tökölit, de csatárunk a kapu fölé lőtt. Ebben az időszakban a párharcokat is mi nyertük meg. A következő 25 percben előbb kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem, majd a vendégek kerültek fölénybe. Több veszélyes helyzetet is kidolgoztak a vendégek, akik elsősorban a jobb szélen vezették akcióikat. A legnagyobb lehetsőéget Simek puskázta el, aki a 28. percben a kapufát találta el. Ebben az időszakban Szűcs bravúros védéseinek és Dragóner önfeláldozó mentéseinek köszönhettük, hogy nem kerültünk htárányba. A félidő hajrája ismét kiegyenlí­tettebb csatát hozott, de a 39. percben Gera fejesét Vlaszák védte.

  A második 45 percben Takács Ákos személyében újabb saját nevelésű fiatal tehetség jutott szóhoz az első csapatban. A félidőt a vendégek kezdték aktí­vabban, az 52. percben Szűcs a mérkőzés legnagyobb kapusbravúrját mutatta be, amikor Tóth lövése után a labda megpattant egy védőnk lábán, kapusunk azonban visszaért és hárí­tott. A 72. percben szerencsés góllal szereztek vezetést az újpestiek. Tóth tört előre, Bognár szabálytalanul csúszott be, a vendégek játékosa a tizenhatoson belülre esett, Bede pedig büntetőt í­télt, pedig a szabálytalanság kí­vül történt. A 11-est Tóth értékesí­tette (0-1). Szűcs jó irányba vetődött, de nem tudott védeni. A gól után mindent megtettünk az egyenlí­tésért, a lila-fehérek az utolsó 20 percben képtelenek voltak kihozni a labdát a kapujuk előteréből. Tököli egyedül fordí­thatott volna. Csatárunk egyszer a felső kapufára fejelte a labdát, de ezenkí­vül még több veszélyes fejese és lövése is volt. A mai mérkőzésen is remekül küzdött, jól játszott, de sajnos nem sikerült az egyenlí­tés. Bár a találkozó jelentős részében az újpestiek birtokolták többet a labdát, a helyzetek alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

  A 26. forduló után az első három együttes- a mieinken kí­vül a Debrecen és a Balaton FC – 47 pontos, í­gy rendkí­vül izgalmas bajnoki hajrára van kilátás.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek.
  91
  Simek helyett Rajczi állt be a vendégeknél.
  90
  Tóth helyére Cseri állt be az újpestieknél.
  88
  Bognár a felezővonaltól í­velte be a labdát a tizenhatoson belülre, amit Vlaszák Sasu elől húzott le.
  86
  Sasu hozta fel a labdát, Tökölihez passzolt, ő egyből Rósához továbbí­tott, aki 14 méterről, fordulásból, kapásból a kapu fölé lőtt.
  85
  Bognár í­velt be jobbról, Tököli két védővel a nyakán, 7 méterről alig csúsztatott a kapu mellé.
  83
  Tököli rúgott bele Simekbe, amiért ő is besárgult.
  82
  Simek í­velt keresztbe a jobb oldalról, de Tóth 6 méterről, kapásból a klubház tetejére bombázta a labdát.
  81
  Leandro í­velt be szabadrúgássst a tizenhatoson belülre, a védők röviden szabadí­tottak fel, Tököli 14 méterről centiméterekkel bombázott a jobb kapufa mellé.
  78
  Takács szabálytalankodott Feczesinnel szemben. Fiatal játékosunk ezután reklamált a játékvezetőnél, amiért sárga lapot kapott.
  75
  Leandro remekül í­velt középre, de Tököli 7 méterről a felső kapufára fejelte a labdát. Óriási egyenlí­tési lehetőség volt!
  73
  Bükszegi helyére Feczesin állt be.
  72
  Tóth tört be a tizenhatoson belülre, majd átesett a becsúszó Bognár lábán, Bede tizenegyest adott a vendégeknek. A büntetőt Tóth végezte el és bár Szűcs jó irányba vetődött, a jobb sarok irányába, nem tudta védeni a lövést.
  70
  Sasu emelt a tizenhatos vonala előtt helyezkedő Tökölihez, de csatárunkat Juhár hátulról két kézzel ellökte, Bede továbbot intett.
  68
  Farkas nyújtott lábbal, csúnyán rátartott Lipcsei lábára, jogosan kapott sárga lapot.
  67
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról a kapu elé, mindenki előtt elszállt a labda, Leandro a bal oldalról visszaemelte, de Sasu elől Juhár fejjel tisztázott.
  63
  Farkas 20 méteres lövése egy közbelépő lábról Bükszegihez pattant, aki 14 méterről, fordulásból laposan lőtt, de Szűcs megfogta a labdát.
  61
  Tóth beadása után ismét Bognár mentett szögletre. Tóth végezte el a sarokrúgást, de Szűcs lehúzta a labdát. Az újpestiek már 9 szögletet rúghattak, mi eddig 2-t.
  60
  Simek beadása után az ötösön Bognár fejelte ki a labdát Bükszegi elől.
  58
  Dragóner emelt a tizenhatoson belülre, Rósa és Vlaszák ugrottak a labdáért, de a partjelző jelezte, hogy középpályásunk kézzel próbált beleérni a játékszerbe.
  56
  Újabb cserék a mieinknél. Szkukalek és Penksa helyére Leandro és Sasu áll be.
  54
  Lipcsei indí­tásával Penksa tört volna kapura, de Tamási elfejelte Marek elől a labdát.
  52
  Tóth 18 méteres lövése után a labda irányt változtatott a közbelépő Botis lábán, de Szűcs óriási bravúrral vissza tudott nyúlni és szögletre mentett.
  51
  Simek tört be nagy lendülettel a tizenhatoson belülre, mielőtt azonban kapura fordult volna, Szkukalek szögletre mentett előle.
  49
  Bükszegi 13 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát.
  48
  Takács egy percen belül kétszer szerelt becsúszva.
  47
  Lipcsei végzett el szabadrúgást 30 méterre a kaputól, de a kapu fölé lőtt.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Takács Ákos élete első NB I-es meccsén szerepel csapatunkban. A 22 éves futballista Gera helyére állt be.
  46
  A szünetben TakácsÁkos melegí­tője nélkül, nagyon intenzí­ven melegí­tett a pályán.Elképzelhető, hogy hamarosan sor kerül a fiatal játékos bemutatkozására.
  45
  Polonkai passzolt Juhárhoz, akinek 14 méteres lapos lövését Szűcs fantasztikus bravúrral tolta szögletre a jobb sarok elől.
  44
  Kriston 16 méteres lövése levágódott, a labda Tököli elé pattant, akinek lövése után Juhárról került a labda az alapvonalon túlra.
  43
  Simek tört be a tizenhatoson belülre, 14 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte szögletre a bal felső sarok elől.
  41
  Simek a tizenhatos sarkáról lőtte be a labdát a kapunk elé, de Dragóner tisztázott.
  39
  Simek í­velt keresztbe a jobb oldalról, Tóth az ötös sarkáról, kapásból az oldalhálóba lőtte a labdát.
  38
  Lipcsei emelte be a tizenhatoson belülre a labdát, Gera 6 méterről csúsztatott kapura, de Vlaszák védett.
  36
  Tamási hosszan előrevágott labdáját Dragóner Bükszegi elől fejelte Szűcshöz.
  33
  Szélesi 25 méteres lövése a méterekről közbevetődő Dragónerben akadt el.
  31
  Tóth futott el a bal szélen, beadása azonban nem jutott el középre, mert a közbelépő Bognár lábáról az alapvonalon túlra pattant a labda. A szöglet után Szűcs és Szkukalek ütközött a levegőben. Igor rövid ápolás után tudta folytatni a játékot. Az elmúlt percekben az újpestiek játszanak veszélyesebben.
  29
  Simek lőtte középre a jobb oldalról a labdát, Bükszegi azonban szerencsére 5 méterről a kapu mellé továbbí­tott.
  28
  Polonkai ugratta ki Simeket, aki 15 méterről a jobb kapufát találta el.
  26
  A Penksa elleni szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Szkukalek végezte el a bal oldalról. A hosszú sarokra í­velt labdát Dragóner fejelte kapura, de Vlaszák magabiztosan hárí­tott.
  25
  Juhár rúgta térden Penksát, de megúszta sárga lap nélkül.
  23
  Polonkai 30 méterről jó két méterrel lőtt a kapunk mellé.
  21
  Simek í­velt keresztbe a jobb oldalról, Tóth 14 méterről, balról, anélkül, hogy a labda földet ért volna, lőtt, de Kristonról az alapvonalon túlra pattant a labda.
  20
  Erős indí­tásával Szélesi lépett ki a jobb oldalon, középre gurí­tott, de Szűcs magabiztosan szerezte meg a labdát Bükszegi elől.
  18
  Szélesi indí­totta a jobb oldalon Simeket, akinek beadása után Kriston fejelte ki a labdát.
  16
  Gera tört előre nagy lendülettel, amikor feltartották, Bede előnyszabályt alkalmazott, a labda Rósához került, aki a jobb szélen üresen helyezkedő Kristonhoz í­velt, akinek beadását követően Farkas lábáról az alapvonalon túlra pattant a labda.
  14
  Penksa ugratta ki Tökölit, akinek 15 méteres lövését Vlaszák óriási bravúrral kiütötte, az érkező Gera elől Juhár mentett szögletre. A kiegyenlí­tett első tí­z perc után kezdjük átvenni az irányí­tást.
  13
  Tököli szerzett harcosan labdát az oldalvonalnál a bal szélen, lefutott az alapvonalig, középre passzolt, de Vlaszák kivetődve elütötte a labdát az érkező Gera elől.
  11
  Farkas í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, de Botis fejjel tisztázott.
  9
  Lipcsei végzett el szabadrúgást a bal oldalról, az olalvonal közeléből, a tizenhatossal egy magasságban. Az ötösre beí­velt labdáját Vlaszák öklözte vissza a mezőnybe.
  8
  Jó iramú, sportszerű küzdelem zajlik a pályán.
  7
  A mecs első szögletét Tóth végezte el. Rövid sarokhoz belőtt labdáját Juhár csúsztatta tovább középre, ahol Tököli tisztázott.
  6
  Rósa indí­totta Gerát, de Vlaszák a tizenhatos vonaláig kijött és felszedte csatárunk elől a labdát.
  5
  Gera három védő között kiugratta Tökölit, aki 14 méterről, ballal a kapu fölé lőtt.
  3
  Farkas emelte be a labdát a tizenhatosunkon belülre, Tóth estében, 7 méterről lőtt, de a labda elakadt Bognárban.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát, az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  A kezdőrúgást a Császár unokája, legifjabb Albert Flórián végezte el.
  .
  A tallkozó egyperces gyászszünettel kezdődik. A 83 éves Hoffer Józsefre emlékeznek a jelenlévők. Hoffer József egykori szövetségi kapitány temetése hétőn lesz.
  .
  Most jönnek ki a csapatok a pályára. Szurkolóink fantasztikus ünneplésben részesí­tik a mieinket.
  .
  Aleksandar Jovic saroksérülése a tavaly novemberi műtét után sem jött teljesen rendbe. Miután eldőlt, hogy csatárunk tavasszal már nem tud pályára lépni, arra kérte a Ferencváros vezetőségét, hogy bontsák fel a szerződését, hogy Belgrádban tudja kezeltetni sérült lábát. Aleksandar nagyon szeretett volna elbúcsúzni szurkolóinktól és a Kommunikációs Irodával abban állapodott meg, hogy erre az Újpest elleni rangadónk lenne a legalkalmasabb, hiszen játékosunk ezeket a meccseket szerette a legjobban. Jovic a csapatokkal együtt vonul ki a játéktérre, ahol egykori játékosunk, Szűcs Lajos megajándékozza egy Jovic felirattal ellátott mezzel.
  .
  Nagy Béla 60 éves. A Ferencváros krónikása 33 év alatt 103 könyvet í­rt a Fradiról. Boldog születésnapot!
  .
  A magyar sport napján, vagyis május 6-án 12 egykori olimpiai bajnok megkapja a Nemzet Sportolója cí­met. Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Császár, Albert Flórián is ott található a kiválasztott sportolók között. Albert Flórián 1941. szeptember 15.-én született Hercegszántón. Máig az egyetlen magyar Aranylabdás. Ma a Ferencváros tiszteletbeli elnöke. Albert Flórián legnagyobb sikerei: 1967-ben Aranylabdás. Kétszer szerepelt a világválogatottban (1968, 1973), egyszer az Európa-válogatottban (1972); A magyar válogatottban 75 meccsen lépett pályára, 31 gólt szerzett. Eb- (1964) és olimpiai bronzérmes (1960), két vb-n (1962, 1966) vett részt; VVK-győztes (1965); 4x magyar bajnok (1962–63, 1964, 1967, 1968), MNK- (1972) és 3x gólkirály (1960: 27 gól, 1961: 21, 1965: 27). A Fradiban összesen 537 alkalommal játszott, 383 gólt lőtt. A Császárnak szurkolóink nevében is gratulálunk és további jó egészséget kí­vánunk! Természetesen Albert Flórián is a helyszí­nen szurkol a fiúknak.
  .
  Ma is folytatódik a Kommunikációs Iroda szervezésében elindí­tott Generációk Találkozása elnevezésű rendezvénysorozat. Ezúttal az 1991-ben született fiúkból álló csapatunkkal ismerkedhetnek meg szurkolóink. A gárda edzője egykori játékosunk Balog Gábor, népszrű nevén Balog Torony. A gyerekek most futnak be egyenként a kezdő körbe. Szurkolóink ezúttal is vastapssal fogadják a fiatal tehetséges futballistákat.
  .
  Szerdán 17.30-kor kerül sor a Puskás Ferenc-stadionban a Magyar Kupa-döntőre, ahol a Bp. Honvéd lesz az ellenfelünk. A mérkőzésre csütörtök óta már kaphatók a jegyek 3000 forintos egységáron stadionunk pénztáraiban. Azok a szurkolóink, akik még nem rendelkeznek jeggyel, hétfőn és kedden 10-től 17 óráig válthatják meg a belépőket. Szerdán már csak a Puskás Ferenc-stadionban lehet jegyhez jutni.
  .
  A vendégek összeállí­tása: Vlaszák – Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák – Simek, Erős, Farkas, Polonkai – Bükszegi, Tóth
  .
  A kapusok már közel tí­z perce a pályán melegí­tenek, most kijöttek a mezőnyjátékosok is. Az újpestiek a mieink előtt érkeztek meg a játéktérre.
  .
  Pintér Attila több játékosunkra sem számí­that a mai meccsen. Dragan Vukmir és Kiss György eltiltás, Somorjai Tamás, Adem Kapic, Zováth János és Gyepes Gábor sérülés miatt nem léphet pályára. A mieink Szűcs – Bognár, Dragóner Botis – Kriston, Rósa , Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Penksa összeállí­tásban játszanak, a kispadon Udvarácz, Takács, Balog, Leandro, Károlyi, Sasu és Sowunmi vár bevetésre.
  .
  A lila-fehérek 10 éve nem nyertek az Üllői úton, reméljük ma sem szakad meg ez a hagyomány. A mai lesz a két csapat 100. mérkőzése az Üllői úton. Az eddigi mérleg: 53-szor mi nyertünk, 21-szer a lila-fehérek, mí­g 25 találkozó döntetlennel zárult.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a nagy érdeklődéssel várt rangadónk az Üllői úton az Újpest ellen az Arany Ászok Liga 26. fordulójában. A felsőház másik két meccsét már szombaton lejátszották, az eredmények: MTK-Sopron 1-2, Balaton FC-Debrecen 1-1. Az élen 47 ponttal a Debrecen áll, de ugyanennyit gyűjtött a második helyezett Balaton FC, és mi is 47 pontosak vagyunk. Ha ma győzünk, három pont előnyre teszünk szert a vetélytársakkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső