2004.V.9. DVSC – Ferencváros: 3-2

A Loki a Fradi ellen is szárnyalt

Hajdúszoboszló, vasútállomás. Behúz a Keletiből a Záhony felé tartó InterCity. Halk a szerelvény, persze, hogy halk, hiszen ferencvárosi drukkerrel nem találkozunk rajta, pedig várják őket. A fürdővárosban a peronon tucatnyi rendőr beszélget, és Debrecenben sem más a helyzet hála, az égnek!

A biztonság kedvéért kisebb kommandó menetel a vonatról leszállókkal az aluljáróban, merthogy nem csupán a rend őrei posztolnak a vágányok környékén, hanem debreceni drukkerek is, mégpedig bárminenű megkülönböztető jel nélkül. Sehol egy sál, vagy egy büszkén a mellkasra feszülő vörös mez, csupán a kérdés árulkodó: “Megjöttek már a Fradisták?”

Hát, megjöttek, de igencsak szerény a létszám, így szinte észrevétlenül juthattak el a Nagyerődig.

Kevéssel tíz óra után az FTC-tábor tagjai már a helyükről nézik az Oláh Gábor utcai stadion vendégszektorát, a lelátó e szegletét ugyanis zászlóerdő borítja, az előtte feszülő kerítésen pedig transzparensek tömege.

Vélhetően – ahogy az írva, és rendelve vagyon – csupa ellenőrzött, lepecsételt drapéria.

Ami nem a kerítésen díszeleg, azt ketten tartják a magasba, és rajta a felirat, egyben a ferencvárosiak értékítélete: rossz csapat a Loki – persze korántsem ilyen cizellált megfogalmazásban.

Amint felemelkedik az a lepedő, egy emberként ugrik talpra a debreceni tábor, elsősorban persze azok, akik látják az “üzenetet”.

“Majd megmutatjuk…” – üvölti egy hang, és ugyanezt gondolhatja a többi 6999 fanatikus, aki a májusi matinén azért tett kirándulást a

Nagyerdőbe, hogy az Arany Ászok Liga élére üvöltse a DVSC-t.

No, igen, a bajnoki cím. Ez foglalkoztatja mostanság mindegyik Loki-rajongót, és persze merész jóslatot is hallunk tucatszám.

“Ha ma nyerünk…” – kezdődik mindegyik mondat, amely befejezés nélkül is félreérthetetlen. Ha a futballtörténelem során először az élvonal aranyérmese lenne a Loki, akkor lenne itt olyan dínom-dánom!

Persze, már ez is van, karneváli hangulat.

“Bogdanovics ma is gólt lő!” – jő velünk szemben egy újabb “tévedhetetlen”; és persze – szól a másik jóslat – ezúttal is Sándor Tamás lesz a nyerő ember.

Itt még a játékvezetőt is szeretik. Hát persze, Ábrahám Attila vezette az őszi meccset is, mégpedig parédásan (lapunktól akkor 10-es osztályzatot kapott), és a Loki is nyert, mégpedig fölényesen 5–0-ra.

Ezúttal 3–2 a vége.

Öt gólt mindazonáltal így is lát a meccset szinte végigéneklő publikum, amelynek kitartását a győztes gárda tagjai a lefújás után díjazza: mind a négy égtáj irányába csóközön és integetés zúdul a lelátókon ülők felé. A ferencvárosiak is odabaktatnak az övéikhez, a 120 drukkerhez, a kicsiny csoporthoz, amelyik vállalta a debreceni kirándulást, és az elképesztő túlerő ellenére, derekasan, olykor jól hallhatóan buzdították Leandrót, vagy Lipcsei Pétert – már amíg nevezettek a pályán voltak…

S ha már itt tartunk: alapvetően nem a kiállítás, a lefújás után a Pintér Attila edző által feszegetett (“…miért mindig a Fradiból állítanak ki játékost egy-egy rangadón?”) bírói fegyelmezés miatt győzött, és lépett a tabella tetejére a Loki.

Mentálisan már a kezdet kezdetén eldőlt a rangadó.

Ugyanis hiába kapott gólt szinte a kezdésből a hazai csapat, a tervezett offenzívát ez sem törte meg.

És bár tudjuk – éppenséggel a nagy eredményekre vágyó Lothar Matthäus is szembesít minket ezzel elégszer – magyarok vagyunk, legjobb európai ismérvünk a határtalan pesszimizmusunk, ám ehhez képest alig volt valaki a debreceni szukolók között, aki úgy vélte, hogy marad a 0–1-es végeredmény. A fordítás és a három pont bekaszírozása mindazonáltal a tíz emberrel küzdő FTC ellen sikerült a Lokinak, ám a játékot nézve ugyanez történt volna akkor is, ha teljes csapattal küzdenek mindvégig a zöld-fehérek.

Emígyen másfél órával a kezdő sípszó után, a “Ha ma nyerünk…” kezdetű mondat aktualitását vesztette, és kijelentője kilencven perc elteltével átfogalmazta mindezt: “Ha szerdán Újpesten nyerünk…”

Senki nem vitatkozott vele.

A mérkőzés:

DVSC – Ferencváros: 3-2 (0-1)
Debrecen, 7.000 néző, vezette: Ábrahám Attila (Heibl, Tóth I.)

DVSC: Tomic – Nikolov (Bernáth 46.), Éger, Flávio Pim, Szatmári – Dombi, Habi, Sándor T., Halmosi (Madar Cs. 74.) – Bogdanovic, Bajzát (Andorka 68.)
vezetőedző: Szentes Lázár

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Dragóner, Botis, Leandro – Rósa D. (Sasu 67.), Kapic (Gyepes 67.), Lipcsei, Sowunmi (Szkukalek 46.) – Gera, Tököli
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Flávio Pim (52.), Halmosi (61.), Bogdanovic (66.) illetve Tököli (2., 90.)
Sárga lap: Habi (40.) illetve Leandro (16., 45.), Lipcsei (41., 92.), Bognár Zs. (55.)
Kiállítva: Leandro (45.), Lipcsei (92.)

Remekül kezdtük a meccset, hiszen Tököli góljával már két perc után nálunk volt az elõny (0-1). A vezetés természetesen megnyugtatta a mieinket, a debrceniek hiába birtokolták többet a labdát, a mi kontráink is életveszélyesek voltak. A hazaiak hiába játszottak fölénybe, csak ritkán jutottak el a kapunk közelébe. A 23. percben kimaradt a legnagyobb debreceni helyzet. Bogdanovic lapos lövésébe Szûcs beleért, a labda továbbgurult a kapunk felé, de szerencsére megállt a kapufánál és Lajos menteni tudott. Kilenc perccel késõbb elõttünk adódott gólszerzési lehetõség, de Lipcsei távoli lövése elkerülte a hazai kaput. Nagy volt az iram, sok szabálytalansággal, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A 44. percben Leandro buktatta Sándort és mivel már volt egy sárga lapja, a játékvezetõ kiállította játékosunkat. Nagyon szigorú ítélet volt, fõleg azért, mert Leo kétszer is olyan szabálytalanságokért kapott sárga lapot, melybõl rengeteg elõfordult a mérkõzésen és több esetben még súlyosabb eseteket is elengedett a bíró.

A második játékrészt óriási lendülettel kezdték a létszámfölényben játszó hazaiak. Gyors egymásutánban négy szögletet is elvégeztek, nem tudtuk kihozni a kapunk elõterébõl a labdát. Sajnos csak az 52. percig bírtuk a nyomást, ekkor ismét egy sarokrúgást követõen Flavio Pim fejelt a hálónkba (1-1). Az egyenlítés után sem csökkent a hazai nyomás, a 62. percben Halmosi, a 66.-ban Bogdanovic is betalált(3-1). A mieink kétgólos hátrányban sem adták fel, minden-mindegy alapon próbáltunk menni elõre, természetesen ennek következtében a házigazdák elõtt is több lehetõség adódott. Mivel a hatékonyabb támadójáték érdekében kénytelenek voltunk feladni a középpályán a védekezést, ha elöl elvesztettük a labdát, akkor a hazaiak gyakorlatilagakadálytalanul, nagy lendülettel értek fel a kapunkhoz. A kockáztatás ennek ellenére majdnem eredményesnek bizonyult, hiszen a 90. pecben megint Gera adta középre a labdát, amire ismét Tököli érkezett, így szoros volt a hajrá (3-2). Sajnos az egyenlítésre már nem maradt idõ, ráadásul Lipcseit is “elvesztettük”. Csapatkapitányunk a 91. percben a tizenhatosunk elõtt utolsó emberként feltartotta a kapura törõ Bogdanovicot és mivel középpályásunknak volt már egy sárga lapja, neki is a pirosat mutatta fel a játékvezetõ.

Ez azt jelenti, hogy a három pont mellett három játékosunk is hiányozni fog, hiszen Sopronban a kiállított Leandro és Lipcsei mellett a harmadik sárga lapját begyûjtõ Bognár sem játszhat. Az viszont jó hír, hogy Vukmir letöltötte három bajnoki találkozóra szóló eltiltását és visszatér az együttesbe.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Azt hiszem, a Debrecen nem nyert volna, ha mi is tizenegyen maradunk végig a pályán. Nem tudjuk eldönteni, hogy van-e értelme a rangadókon tizenegy emberrel kiállni, hiszen általános gyakorlat, hogy kiállítanak tőlünk valakit, vagy valakiket, vagy tizenegyest ítélnek ellenünk. Nem tudom, ez ellen mit lehet tenni, hiszen Leandro mindkétszer olyan szabálytalanságért kapott sárga lapot, amilyenből még legalább 20 volt a mérkőzésen, és ezek megtorlatlanul maradtak. Egy kívülálló megteheti, hogy ha van kedve kiszámolja, hogy hány percet játszottunk 11 emberrel és hányat kevesebb játékossal, illetve a rangadókon hány percenként állítanak ki tőlünk valakit.

Tököli Attila: – A két gólom nem vigasztal, hiszen nem azért jöttünk Debrecenbe, hogy kikapjunk. A történtek után abban reménykedem, hogy össze tudjuk szorítani a fogunkat és minden nehézség ellenére közösen meg tudjuk mutatni, hogy a csapatot semmilyen körülmények között nem lehet leírni.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.V.9. DVSC – Ferencváros: 3-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk remekül kezdett a Debrecen elleni idegenbeli rangadón, hiszen már a második percben megszereztük a vezetést, mégis a házigazdák ünnepelhettek a végén, hiszen 3-2-re nyertek. Sajnos ezt a mérkõzést sem tudtuk teljes létszámban befejezni, hiszen a játékvezetõ Leandrót és Lipcseit is kiállította. Rajtuk kívül a harmadik sárga lapját begyûjtõ Bognár sem játszhat a következõ fordulóban Sopronban.

  DVSC – Ferencváros: 3-2 (0-1)
  Debrecen, 7.000 néző, vezette: Ábrahám (Heibl, Tóth I.)

  Debrecen: Tomic – Nikolov (Bernáth 46.), Éger, Flavio Pim, Szatmári – Dombi, Habi, Sándor T., Halmosi (Madar 74.) – Bogdanovic, Bajzát (Andorka 69.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner, Botis, Leandro – Rósa (Sasu 69.), Lipcsei, Kapic (Gyepes 69.), Sowunmi (Szkukalek 46.) – Tököli, Gera

  Gól: Flavio Pim (52.), Halmosi (62.), Bogdanovic (66.) illetve Tököli (2., 90.)
  Sárga lap: Habi (40.) illetve Leandro (16., 45.), Lipcsei (41., 91.), Bognár (54.)
  Kiállítva: Leandro (45.), Lipcsei (91.)

  Remekül kezdtük a meccset, hiszen Tököli góljával már két perc után nálunk volt az elõny (0-1). A vezetés természetesen megnyugtatta a mieinket, a debrceniek hiába birtokolták többet a labdát, a mi kontráink is életveszélyesek voltak. A hazaiak hiába játszottak fölénybe, csak ritkán jutottak el a kapunk közelébe. A 23. percben kimaradt a legnagyobb debreceni helyzet. Bogdanovic lapos lövésébe Szûcs beleért, a labda továbbgurult a kapunk felé, de szerencsére megállt a kapufánál és Lajos menteni tudott. Kilenc perccel késõbb elõttünk adódott gólszerzési lehetõség, de Lipcsei távoli lövése elkerülte a hazai kaput. Nagy volt az iram, sok szabálytalansággal, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A 44. percben Leandro buktatta Sándort és mivel már volt egy sárga lapja, a játékvezetõ kiállította játékosunkat. Nagyon szigorú ítélet volt, fõleg azért, mert Leo kétszer is olyan szabálytalanságokért kapott sárga lapot, melybõl rengeteg elõfordult a mérkõzésen és több esetben még súlyosabb eseteket is elengedett a bíró.

  A második játékrészt óriási lendülettel kezdték a létszámfölényben játszó hazaiak. Gyors egymásutánban négy szögletet is elvégeztek, nem tudtuk kihozni a kapunk elõterébõl a labdát. Sajnos csak az 52. percig bírtuk a nyomást, ekkor ismét egy sarokrúgást követõen Flavio Pim fejelt a hálónkba (1-1). Az egyenlítés után sem csökkent a hazai nyomás, a 62. percben Halmosi, a 66.-ban Bogdanovic is betalált(3-1). A mieink kétgólos hátrányban sem adták fel, minden-mindegy alapon próbáltunk menni elõre, természetesen ennek következtében a házigazdák elõtt is több lehetõség adódott. Mivel a hatékonyabb támadójáték érdekében kénytelenek voltunk feladni a középpályán a védekezést, ha elöl elvesztettük a labdát, akkor a hazaiak gyakorlatilagakadálytalanul, nagy lendülettel értek fel a kapunkhoz. A kockáztatás ennek ellenére majdnem eredményesnek bizonyult, hiszen a 90. pecben megint Gera adta középre a labdát, amire ismét Tököli érkezett, így szoros volt a hajrá (3-2). Sajnos az egyenlítésre már nem maradt idõ, ráadásul Lipcseit is “elvesztettük”. Csapatkapitányunk a 91. percben a tizenhatosunk elõtt utolsó emberként feltartotta a kapura törõ Bogdanovicot és mivel középpályásunknak volt már egy sárga lapja, neki is a pirosat mutatta fel a játékvezetõ.

  Ez azt jelenti, hogy a három pont mellett három játékosunk is hiányozni fog, hiszen Sopronban a kiállított Leandro és Lipcsei mellett a harmadik sárga lapját begyûjtõ Bognár sem játszhat. Az viszont jó hír, hogy Vukmir letöltötte három bajnoki találkozóra szóló eltiltását és visszatér az együttesbe.

  Pintér Attila: -- Azt hiszem, a Debrecen nem nyert volna, ha mi is tizenegyen maradunk végig a pályán. Nem tudjuk eldönteni, hogy van-e értelme a rangadókon tizenegy emberrel kiállni, hiszen általános gyakorlat, hogy kiállítanak tőlünk valakit, vagy valakiket, vagy tizenegyest ítélnek ellenünk. Nem tudom, ez ellen mit lehet tenni, hiszen Leandro mindkétszer olyan szabálytalanságért kapott sárga lapot, amilyenből még legalább 20 volt a mérkőzésen, és ezek megtorlatlanul maradtak. Egy kívülálló megteheti, hogy ha van kedve kiszámolja, hogy hány percet játszottunk 11 emberrel és hányat kevesebb játékossal, illetve a rangadókon hány percenként állítanak ki tőlünk valakit.

 • 93
  Játékosaink a lefújás után odamentek szurkolóinkhoz és megköszönték a biztatást.
  93
  Vége a mérkőzésnek.
  91
  Bogdanovic tört egyedül kapura, Lipcsei feltartotta. Mivel csapatkapitányunknak volt már egy sárga lapja, a második sárga számára is pirosat jelentett. Éger végzett el szabadrúgást, 19 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral hárította.
  90
  Csökkentettük a különbséget. Gera beadása után Tököliközelről a hálóba fejelt (3-2).
  88
  Bernáth végzett el szabadrúgást a jobb oldalról. A kapu elé ívelt labda védőinkről Szatmári elé pattant, aki 20 méterről kapásból a kapu lőtt.
  86
  Bogdanovic cselezgetett a tizenhatosunkon belül, mielőtt lőni tudott volna, Botis szerelte.
  84
  Gera ugratta ki Tökölit, de az asszisztens lest jelzett.
  83
  Sándor passzolt Bogdanovichoz, akinek 28 méteres lövése Lipcseiről vágódott le.
  81
  Habi 25 méterről alig lőtt a jobb felső sarok mellé.
  79
  Habi 30 méteres lövését védte Szűcs.
  78
  Bernáth jobboldali szöglete után Dragóner fejelte ki a labdát.
  76
  Gera végzett el szabadrúgást 20 méterre a kaputól.Lővése után a labda alig szállt el a bal felső sarok fölött.
  74
  Harmadszor cserélt a Debrecen is. Halmosi helyére Madar jött be.
  73
  Dombi jó cselekkel futott el a jobb oldalon, laposan középre gurított, a becsúszva menteni igyekvő Botis lábáról majdnem a kapunkba került a labda, alig kerülte el a jobb kapufát.
  72
  Sasu tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, a középen érkező Tökölihez passzolt, de a kivetődő Tomic elcsípte a labdát.
  71
  Tököli laposan középre lőtt szöglete után Gera elé pattant a ladba, csatárunk ollózó mozdulattal 13 méterről alig lőtt mellé.
  71
  Lipcsei szöglete után Gera 12 méterről fejelt kapura, de Éger az alapvonalon túlra fejelte a labdát.
  69
  Mindkét oldalon cseréltek. Nálunk Rósa helyett Sasu, Kapic helyett Gyepes játszik, a hazaiaknál Bajzát helyére Andorka jött be.
  66
  Kettővel vezet a Debrecen. Bernáth passzolt Dombihoz, aki jobbról középre ívelt és az üresen hagyott Bogdanovic 4 méterről a léc alá fejelte a labdát (3-1).
  64
  Bogdanovic a tizenhatosunk sarkáról emelte kapura a labdát, amit Szűcs magabiztosan megfogott.
  62
  Vezet a Debrecen. Bernáth beadása után a hosszú saroknál üresen maradt Halmosi közelről a hálóba helyezett (2-1).
  61
  Sándor átadásával Bogdanovic tört be a tizenhatoson belülre, lövése azonban elakadt a jó ütemben közbevetődő Dragónerben.
  61
  Sándor 21 méteres lövése a közbevetődő Dragónerben akadt el.
  60
  Lipcsei ugratta volna ki Tökölit, de Flavio Pim utolsó emberként lefülelte az indítást.
  58
  Bajzát hozta fel nagy lendülettel a labdát, egy csel után 18 méterről lőtt, de Botisról az alapvonalon túlra pattant a labda.
  54
  Bognár rúgott bele Halmosiba, amiért ő is sárga lapot kapott. Bognárnak ez a harmadik figyelmeztetése, ezért Leandro mellett ő sem játszhat a következő fordulóban Sopronban.
  52
  Egyenlített a Debrecen. Szöglet után az előrehúzódó Flavio Pim 6 méteről fejelt a jobb alsó sarokba (1-1).
  51
  Dombi futott le az alapvonalig, beadása után a labda Botis lábáról pattant az alapvonalon túlra. Jöhet a második félidőben a negyedik debreceni szöglet.
  50
  Bogdanovic beadása után Bajzát 8 méterről alig fejelt a kapunk fölé. Óriási lendülettel kezdték a hazaiak a második félidőt.
  50
  Baloldali debreceni szöglet után a kifejelt ladba Halmosi elé került, aki 17 méterről alig lőtt a kapunk fölé.
  49
  Bajzát 18 méterről alig lőtt a jobb kapufa mellé.
  48
  Botis ívelte előre a labdát, melyet a tizenhatoson belül Tomic húzott le Tököli elől.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Szűcs most nappal szemben véd, ezért felvett egy sapkát.
  46
  A szünetben mindkét szakvezető cserélt. Nálunk a jól játszó Sowunmit taktikai okokból Szkukalek váltotta fel, a hazaiaknál Nikolov helyett Bernáth játszik.
  45
  Szkukalek nagyon intenzíven melegít, feltehetően pályára lép a második félidőben.
  45
  Félidei nyilatkozat:
  Tököli Attila:
  -- A cipőcserére azért volt szükség, mert ez a második kényelmesebb, mint amiben kezdtem. Remélem az új cipővel is sikerül gólt szereznem. A második félidőben nem lesz könnyű dolgunk, mert a korábbi tavaszi meccseinkhez hasonlóan a mait sem tudjuk tizenegyen végigjátszani. Nem tudom, meddig megy ez még így.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Leandro a tizenhatosunk előtt buktatta Sándort és mivel volt már egy sárga lapja, Ábrahám kiállította játékosunkat.
  44
  Lipcsei végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, az oldalvonal közeléből. A hosszú oldalra átívelt labdát Tomic lehúzta, de közben az alapvonalon túlra lépett, ezért nekünk kellett volna szögletet rúgni. A játékvezető és partjelzője azonban ezt nem vették észre.
  43
  Habi 22 méterről egy méterrel a kapunk fölé lőtte a labdát.
  41
  Sándor maradt lenn a földön a Lipcseivel történt ütközés után. Ábrahám szerint csapatkapitányunk könyökölt, ezért Lipcseinek felmutatta a sárga lapot.
  40
  Rósa ugratta ki Gerát, aki egyedül tört volna kapura, amikor Habi 20 méterre a kaputól buktatta. A debreceni játékos sárga lapot kapott.
  37
  Kapic passzolt a jobb szélen felfutó Rósához, aki egyből beadta a labdát, amit azonban Sowunmi nem ért el a hosszú saroknál.
  34
  Rósa és Habi ütközött egymással a levegőben. A debreceni játékost ápolni kellett, de folytatni tudta a játékot.
  32
  Dragóner végzett el szabadrúgást a felező vonaltól. Az üresen álló Lipcseihez passzolt, aki 22 méterről kevéssel lőtt a jobb sarok mellé.
  30
  Bajzát 30 méterről jó két méterrel lőtt a kapunk mellé.
  27
  Leandro remek indításával Tököli futott el a bal szélen, a tizenhato sarkánál bescapta Flavio Pimet, aki lerántotta csatárunkat. Lipcsei egyből kapura csavarta a szabadrúgást, de Tomic megfogta a labdát.
  24
  Sowunmi folytatni tudja a játékot.
  23
  Bajzát gurított vissza Bogdanovichoz, akinek kapáslövésébe Szűcs óriási bravúrral ért bele, a labda túljutott kapusunkon és a háló felé gurult, szerencsére a kapufa “megállította” a labdát, melyet Szűcs utána felvett. Az ellentámadásnál Tökli középre gurítása után Gera kapáslövését Tomic óriási bravúrral ütötte oldalra, de a partjelző már lest jelzett.
  22
  Sowunmi fejelte el a labdát Nikolov elől, aki fejbe rúgta játékosunkat. Thomast a pálya szélén kell ápolni.
  20
  Dombi félmagasan középre lőtt labdáját Szűcs vetődve fogta meg az ötösünkön.
  18
  Sowunmi két ember között szöktette a bal oldalon felfutó Leandrót, akit Éger fellökött, de a játékvezető továbbengedte a játékot.
  16
  Leandro buktatta Dombit, amiért sárga lapot kapott.
  15
  Bogdanovic cselezett befelé a bal oldalról, majd 17 méterről laposan lőtt, Szűcs vetődve megfogta a labdát.
  14
  Szatmári ívelt a bal oldalról középre, Bogdanovic 15 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  12
  Tököli cipőt cserélt az oldalvonal mellett.
  10
  Gera 35 méteres keresztlabdjával Rósa ugrott volna ki a jobb oldalon, de Szatmári jól helyezkedett és középpályásunk elől Tomichoz gurította a labdát.
  8
  Bognár futott fel a jobb szélen, beadása után Szatmári fejelte ki a labdát Tököli elől.
  7
  Sándor két védő között kilépett, de szerecsére éles szögből a bal kapufa mellé emelt.
  5
  Halmosi egy csel után 20 méterről lőtt, de a labda elakadt a közbevetődő Botisban.
  3
  Tököli lépett ki a debreceni védők közül, de Tomic a tieznhatoson kívül lábbal tisztázott előle.
  2
  Vezetüüünk!!! Gera laposan középre lőtt labdáját Tököli estében, Flavio Pim mögül kibújva 5 méterről a hálóba továbbította (0-1).
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indítottuk útjára a labdát.
  .
  A találkozó előtt Halmosi Péter köszöntötték abból az alkalomból, hogy a közelmúltban játszotta 100. bajnoki mérkőzését. A fiatal középpályás egy festményt kapott ajándékba.
  .
  Ebben a pillanatban vonulnak ki a csapatok a pályára. A debreceniek között megtalálható Éger is.
  .
  A debrecenieknél Szekeres Tamás nagyon intenzíven melegít, elképzelhető, hogy Éger mégsem tudja vállalni a játékot. Ez azonban csak akkor dől el véglegesen, ha kivonultak a csapatok a pályára.
  .
  Szurkolóink megtöltötték a számukra kijelölt szektort. Táborunkban található egy zöld-sárga zászló is, melybe a Fradi-címer van belevarrva.
  .
  A csapatok befejezték a melegítést. A hazai szurkolók most azzal szórakoztatják magukat, hogy Gera Zoltánt pocskondiázzák. Lassan ehhez sajnos minden magyar pályán hozzá kell szoknunk.
  .
  Furcsa közjáték zavarta meg a debreceniek melegítését. Egy beadásra Éger és egy játékostársa rajtolt. Éger nekiesett a kapufának és rövid ápolás után az öltözőbe kísérték, de valószínűleg ettől függetlenül játszani fog a meccsen.
  .
  Szűcs Lajos befejezte a melegítést. Kapusunkat a hazai szurkolók füttykoncertje kísérte az öltözőbe. A stadion lassan megtelik, a szurkolóink részére fenntartott szektorban is alig maradt már hely.
  .
  A sok eső miatt alpaosan felázott a debreceni stadion pályájának talaja. A pálya egyik oldalára már hosszabb ideje süt a nap, ezen a részen sokkal jobb a talaj minősége.
  .
  A debrecenieknél Böőr Zoltán az egyetlen hiányzóm, a válogatott középpályás műtéte után lábadozik. Nálunk az eltiltott Dragan Vukmir mellett a combizomhúzódással bajlódó Zováth János és a részleges térdszalagszakadása után lábadozó Somorjai Tamás hiányzik.
  .
  Combizomhúzódása után már teljesen felépült Adem Kapic,így szlovén légiósunk a kezdőcsapatban lép pályára. Szintén kezdő lesz Sowunmi Thomas, aki tavaly májusi sípcsonttörése óta először lép pályára kezdőként az első csapatban. Thomas szerdán csereként állt be a Honvéd ellen 3-1-re megnyert Magyar Kupa-döntőnkben és ő szerezte a mérkőzést eldöntő, harmadik találatunkat. A mieink összeállítása: Szűcs -- Bognár, Dragóner, Botis, Leandro -- Rósa, Lipcsei, Kapic, Sowunmi -- Tököli, Gera.
  .
  A két kispad mögötti szektort a liga fegyelmi bizottságának döntése értelmében lezárták, mert ellenfelünk MTK elleni hazai meccsén fejbedobták Kenyeres Imrét, az MTK pályaedzőjét. A debreceni B-közép szektora már megtelt, de a mi szurkolóink is szép számban gyülekeznek.
  .
  Mindkét együttes a pályán melegít. A mieinket hatalmas füttykoncert fogadta.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Debrecen elleni idegenbeli mérkőzése. A Balaton FC tegnapi veresége után a mai meccs tétje a presztízs mellett az első hely visszaszerzése a tabaellán. A győztes kerül az első helyre, döntetlene esetén a debreceniek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően kerülnek az élre, mi pedig másodikok leszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 10., péntek, 17.30: 
FTC–KRC Genk (belga I. o.)
Január 11., szombat, 15.00: 

FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00: 
FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00: 
FTC–Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00: 
FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30: 
FTC–CFR Cluj (román I. o.)

Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:M4sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST