2004.VI.1. Kina – Magyarország: 2-1

Hiába szerzett a 4. percben büntetőből vezetést Kenesei Krisztián, a kí­nai labdarúgó-válogatott a két félidő hajrájában elért találatokkal 2-1-re nyert a magyar együttes ellen a Tiencsinben rendezett barátságos mérkőzésen. Lothar Matthaus szövetségi kapitány ezzel idei hetedik összecsapásán negyedik vereségét szenvedte el, a mérleget három győzelem egészí­ti ki.

A német szakvezető Szélesi Zoltán, Rósa Dénes, Polonkai Attila és Leandro személyében négy újoncot is avatott.

Kí­na – Magyarország 2-1 (1-1)
Tiencsin, 18 000 néző, v.: Albert Csiu Szin Csuen (hongkongi)

Kí­na: Li Csi-en – Li Vej-feng, Cseng Cse, Hsziao Jün-lung, Li Ji (Hao Haj-tung 65.) – Li Hsziao-Peng (Hsziao Csan-po 67.), Szun Csi-haj (Csang Jao-Kun 46.), Csou Tin (Szun Hsziang 46.), Csen Pin (Jan Szong 46.) – Li Csin-Jü, Csou Haj-pin (Vang Peng 86.)

Magyarország: Vlaszák – Komlósi (Juhász 46.), Bodor, Gyepes (Stark 46.), Pető Z. – Szélesi, Rósa D., Leandro (Huszti 63.), Polonkai (Tóth B. 63.) – Kenesei, Torghelle (Gera 46.)

Gól: Csao Haj-pin (45.), Cseng Cse (88. – 11-esből) illetve Kenesei (4., 11-esből)
Sárga lap: Li Csin-ju (27.), Szun Hsziang (81.) illetve Pető (10.), Rósa (12.), Leandro (47.), Szélesi (54., 75.), Kenesei (81.)
Kiállí­tva: Szélesi (75.)

3-4. perc: Rósa kényszerí­tőzött Bodorral, majd a ferencvárosi játékost Szun Csi-haj buktatta a tizenhatoson belül, s a játékvezető büntetőt í­télt. A 11-est a Kí­nában légióskodó Kenesei a bal alsó sarokba vágta (0-1).
16. perc: Li Csin-ju 15 m-ről fölé lőtt.
17. perc: Kenesei szöktette Torghellét, aki az alapvonalról visszagurí­tott az ötösre, ahol érkezett Kenesei és a kapu mellé pörgette a labdát.
25. perc: Bodor indí­totta Torghellét, aki 16 méterről mellé lőtt.
37. perc: Torghelle ugratta ki Keneseit, aki 10 méterről a kivetődő kí­nai kapusba lőtte a labdát.
45. perc: Bodor szabálytalanul szerelt 25 méterre a magyar kaputól, a szabadrúgást Li Hsziao-Peng í­velte az ötösre, s Csao Haj-pin a kapu bal felső sarkába fejelt (1-1).

58. perc: Rósa beadása után Gera 8 m-ről fejelt a keresztléc fölé.
65. perc: Jan Szong 16 m-ről alig csavart a kapu mellé.
75. perc: Szélesi gáncsolásért megkapta második sárga lapját is, ezért a játékvezető kiállí­totta.
86. perc: Csang Jao-kun jobb oldali beadását Li Csin-jü 8 méterről, előrevetődve fejelt kapura, Vlaszák bravúrral szögletre ütötte a labdát.
88. perc: Tóth B. közelében Vang Peng elesett a 16-oson belül, s a bí­ró 11-est í­télt. A büntetőt Cseng Cse a kapu bal oldalába rúgta (2-1).
93. perc: Rósa bedobása Gerához került, a csatár 7 m-ről egy védő szorí­tásában a kapu fölé lőtt.

A magyar együttes gyorsan vezetést szerzett, majd a hazaiak támadásai közben növelhette volna előnyét. Úgy tűnt, hogy a Matthaus-együttes előnnyel vonulhat pihenőre, amikor egy védelmi kihagyás után egyenlí­tett Arie Haan csapata.

A szünet után is kiegyenlí­tett volt a mérkőzés, ráadásul a két szövetségi kapitány rengeteg cserét is végrehajtott. Az utolsó negyedórát Szélesi Zoltán piros lapja miatt emberhátrányban játszotta a magyar gárda, s nem is úszta meg kapott gól nélkül, igaz a 11-eshez kellett a hongkongi játékvezető jóindulata is.

Arie Haan (Kí­na): – Jó meccset játszottunk, melyen nehezen nyertünk. A vesztes fél sosem elégedett, de szerintem mi jobbak voltunk.

Lothar Matthaus (Magyarország): – Büszke vagyok a csapatomra, szerintem megnyertük a mérkőzést. Az eredmény nem ezt tükrözi, de sajnos olyan külső körülmények miatt kaptunk ki, amelyeket huszonöt éves pályafutásom során soha nem tapasztaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ