2004.VII.13. Legia Warszawa – Ferencváros: 3-1

20040713-legia-sasu

Lipcseiből hátvéd lesz

Ausztriában ideális környezetben készül a Ferencváros bajnokcsapata a július 28-ai Bajnokok Ligája-selejtezőre (ellenfél az albán Tirana és a fehérorosz Gomel együttese közül kerül ki), valamint az augusztus első hetében rajtoló bajnokságra.

Magunk is meggyőződhettünk arról, hogy komoly munka zajlik a leogangi edzőtáborban, nem csoda, hogy fáradtak a játékosok. Kedd este második edzőmérkőzését is lejátszotta az együttes, mégpedig az osztrák-német határ közelében fekvő Bad Reichenhalban. Az ellenfél a lengyel élvonalban második helyen végzett Legia Warszawa volt.

“Keményen edzünk, és í­gy érthetően fáradtabbak, bizonyos játékhelyzetekben tompábbak a játékosok – mondta László Csaba, aki a válogatott mellett Lothar Matthäus munkáját is segí­tette eddig, és a jövőben is segí­ti majd. – Persze, ez természetes is, hiszen ilyenkor a nagyobb terhelésen van a hangsúly. Szükségünk lesz a megfelelő erőnlétre, hiszen a hónap végén már tétmeccset játszunk.”

László Csaba elmondta még, hogy egy új játékrendszer igyekszik megtaní­tani a csapatnak. Amí­g Pintér Attila a négyvédős, tolódásra épülő területvédekezést alkalmazta, addig a Ferencváros újdonsült vezetőedzőjénél a védekezést a labda mozgása határozza meg. Az új rendszerben három védő előtt öt középpályás szerepel, elöl pedig két csatár. A keddi edzőmérkőzés is bizonyí­totta, László Csabának határozott elképzelése van a középhátvéd személyéről: “Noha egy nullára kikaptunk az osztrák Paschingtól a múlt pénteken, azt mondom, Lipcsei Péter jól oldotta meg feladatát a védelem tengelyében. Valószí­nűleg ő lesz a középső ember a hátvédsorban.”

Ami a hatékony támadójátékot illeti, ahhoz gólerős csatárok kellenek. Tököli Attila távozásával a honi mezőny egyik legjobb csatára búcsúzott el a zöld-fehérektől, és bár Gera Zoltán egyelőre együtt készül a társakkal, bizonyos, hogy ő sem marad az Üllői úton. Gera Zoltánért tisztes összeget remél a ferencvárosi vezetőség (úgy tudjuk, kétmillió eurónál is több a labdarúgó ára), és nem titok, e pénzre nagy szüksége van a futball-rt.nek. Mint kiderült ugyanis, nemcsak a menesztett Pintér Attila járandóságával adós a részvénytársaság, hanem a futballistáknak is tartozik. László Csaba szerint ennek ellenére egyelőre nincs gond a morállal.

“Lélekben is egyre erősebb az együttes – tette hozzá a szakember. – Remélem, erőnlétileg sem lesznek problémáink. Szükségünk lenne egy vagy több jó csatárra. Több játékossal is tárgyaltam, ám a pénztelenség behatárolja a lehetőségeinket. Felesleges lenne a nevekkel dobálózni, de talán Horváth Ferencet sikerül szerződtetnünk.”

A mérkőzés:

Legia Warszawa – Ferencváros: 3-1 (1-1)
Bad Reichenhall, 50 néző, vezette: Gromek (Jenda, Barmosz – lengyelek)

Ferencváros: Szűcs L. – Takács Á. (Botis 46.), Lipcsei, Gyepes (Kiss Gy. 61.) – Zavadszky (Szalai 73.), Rósa D. (Szkukalek 57.), Kapic (Leandro 57.), Gera, Huszti – Penksa (Nógrádi 61.), Sasu (Sowunmi 70.)

Legia Warszawa: Kryztokowicz – Szala, Jowiak, Zielinski – Sokolowski I, Surma, Sokolowski II, Magiera (Karwan), Kielbowicz – Sadanowski (Korzim), Dorosz (Kiamas)

Gól: Sasu (25.) illetve Sokolowski I. (10.), Karwan (54.), Korzim (66.)

Aktí­van kezdtük a mérkõzést, már a 2. percben vezethettünk volna, de Sasu közelrõl a kapu fölé emelt. A lengyelek elsõ támadásukat góllal zárták a 10. percben.

Ez azonban nem törte meg a lendületünket, továbbra is mentünk elõre és a 25. percben Sasu távoli lövésével sikerült egyenlí­tenünk (1-1). A félidõ hajráját leszámí­tva mi játszottunk jobban.

A második játékrészben a lengyelek játszottak lendületesebben, többet birtokolták a labdát és az 54. percben szöglet után ismét vezettek. Egyre nagyobb fölénybe került ellenfelünk és a 66. percben már 3-1 volt az állás. Az eredmény a késõbbiekben sem változott, a Legia második félidei teljesí­tménye alapján megérdemelten nyert.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Az első félidőben jól játszottunk, 3-1-re vezethettünk volna. A másodikban a lengyelek voltak jobbak, erővel nem bí­rtuk a meccset. Szembesültünk azzal, hogy mi az a minimum szint, amit kondicionálisan nekünk is el kell érni. Azért jöttünk, hogy az edzőtábor végén már ne legyenek erőnléti gondjaink. Az is kiderült, hogy a nemzetközi porondon nem szabad kihagyni a helyzeteket. A lengyelek négyszer lőttek kapura, ebből három gólt szereztek. A másik gond, hogy a magyar bajnokságban nem vagyunk hozzászokva a szoros emberfogáshoz. Az NB I-ben mindig van idő arra, hogy levegyük a labdát, körülnézzünk, kit lehet megjátszani és utána passzolunk. A Legia ezt nem engedte és nem engedi a többi külföldi ellenfél sem. Ezért szorgalmazom továbbra is, hogy erős külföldi együttesekkel játsszunk, lehetőleg minél többször, mert csak í­gy tudunk előrelépni. A játékosok közül ma Lipcsei Péter nyújtotta a legjobb teljesí­tményt, aki hátul hibátlanul oldotta meg feladatát, remekül indí­tott és többször, nagyon jó ütemben lépett fel a támadásainkba is. Rajta kí­vül Adem Kapic dicsérhető, aki sérülése miatt két hétig nem edzett rendesen, ennek ellenére tőle láttam szép megoldásokat. Egyelőre az ő erőnléte sem tökéletes, de ez a sérülése után érthető. Holnap 10-kor újabb erőnléti tréninggel folytatjuk a felkészülést.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

  • 90
    Mi hoztuk előre a labdát, amikor az egyik lengyel játékos teljesen érthetetlen okokból nekiugrott Botisnak. Pillanatok alatt óriási lökdösődés alakult ki a pályán, az asszisztensek is segí­tettek a játékvezetőnek a rend helyreállí­tásában. Miután megnyugodtak a kedélyek, a bí­ró lefújta a meccset.
    87
    Szalai futott el a jobb szélen, középre gurí­tott, Nógrádi kapásból, 17 méterről a kapu mellé lőtt.
    84
    Lipcsei a mi térfelünkről í­velt az ellenfél tizenhatosánál helyezkedő Husztihoz, aki levette a labdát, egy csellel lerázta ellenfelét, majd 14 méterről alig lőtt a jobb felső sarok mellé.
    81
    Szabadrúgáshoz jutottunk 22 méterre a kaputól, de Gera lövése lepattant a sorfalról.
    77
    Nógrádi jó cselek után í­velt középre de Sowunmi elől a kapus lehúzta a labdát.
    73
    Zavadszky helyett Szalai állt be.
    71
    Sowunmi első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett. Nógrádi jó cselekkel ment el a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Sowunmi egyből kapura perdí­tette, de egy közbevetődő védő menteni tudott.
    70
    Újabb csere nálunk. Sasut Sowunmi váltja fel.
    66
    Már kettővel vezetnek a lengyelek. Karwan húzott el a bal szélen, laposan középre passzolt és az egyedül hagyott, csereként beállt Korzym 6 méterről a hálóba helyezett (1-3).
    63
    Sasu futott el a jobb szélen, középre gurí­tása után Leandro 19 méterről, kapásból a kapu fölé bombázott.
    61
    Újabb kettős csere a mieinknél: Gyepes és Penksa helyett Kiss Gy. és Nógrádi állt be.
    59
    Gera remek ütemben ugratta ki Sasut, de az asszisztens tévesen lest jelzett.
    57
    Kettős csere a mieinknél. Rósa és Kapic helyett Leandro és Szkukalek állt be. Érdekesség, hogy Huszti maradt a bal szélen, Igor eggyel beljebb játszik, Leandro pedig középen, irányí­tóként szerepel.
    54
    Vezetnek a lengyelek. Szöglet után a csereként beállt Karwan 8 méterről a jobb sarokba fejelte a labdát (1-2).
    51
    Jobboldali beadás után Saganowski 7 méterről fejelt kapura, de a középre tartó labdát Szűcs magabiztosan megfogta.
    48
    Sasu 19 méterről lőtt a léc fölé.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Egyelőre csak egy csere volt nálunk, Takács helyére Botis állt be. A második 45 perc egyébként kis csúszással kezdődött, a játékvezető ugyanis nem volt megelégedve a labdák keménységével. Ezért miután kijöttek a csapatok a pályára, a bí­ró egyenként ellenőrizte a labdákat és többet visszaküldött az öltözőbe, hogy ott pumpálják fel őket.
    45
    A szünetben Botis, Kiss Gy., Leandro, Sowunmi, Szkukalek is intenzí­ven melegí­tenek, ők várhatóan a második félidő elejétől lehetőséget kapnak László Csabától. Udvarácz Milán elmondta, hogy a bemelegí­tés során csodálkozva látták, hogy a kapuk körülbelül 15-20 centivel alacsonyabbak a szabályokban előí­rtaknál.
    45
    Vége az első félidőnek.
    43
    A lengyel támadást kí­sérő játékvezető megbotlott, elesett és hason csúszott legalább másfél métert a vizes füvön. Mindkét kispad harsány kacagásban tört ki, de a pályán is többen alig tudták visszafojtani a nevetést. A bí­rónak nem esett komoly baja, természetesen tovább vezeti a meccset.
    41
    Kaic sarokkal passzolt Rósához, aki egyből indí­totta a bal szélen felfutó Husztit, ő laposan középre lőtte a labdát, amit Sasu előrecsúszva, 7 méterről két védő között kotort kapura, de a kapus hárí­tani tudott.
    39
    Penksa kényszerí­tőzött Sasuval, a visszakapott labdával betört a tizenhatoson belülre, de kiszorí­tott helyzetből a kapu előtt keresztbe ellőtte a labdát.
    37
    Doros 25 méterről váratlanul lőtt, a labda a kapu fölé szállt.
    34
    Kielbowicz a szögletzászló közeléből kapu elé lőtta a labdát, ami mindenki előtt elsuhant, a hosszú oldalon érkezett Doros és 14 méterről kapásból a kapu fölé bombázott.
    32
    Lipcsei remek kiugratásával Sasu tört kapura a jobb szélen, majd középre gurí­tott Penksához, de a visszafutó Zielinski becsúszva el tudta kanalazni a labdát.
    29
    Sasu visszajött a pályára.
    27
    Gyepes buktatta Kielbowiczot 17 méterre a kapunktól. A szabadrúgást Saganowski végezte el. Lövése lepattant a sorfalról, a csatár ismételt, de közelről Sasut találta el. Légiósunk annyira megszédült a lövéstől, hogy egyelőre a pálya szélén kell ápolni.
    25
    Egyenlí­tettünk! Huszti futott le a bal szélen az alapvonalig, középre í­velt, a védők röviden fejelték ki a labdát, ami Sasu elé pattant, a csatár igazí­tott egyet a labdán, majd 18 méterről félmagasan a jobb sarokba lőtt(1-1).
    23
    Az elmúlt percekben mezőnyjáték folyt a pályán. A lengyelek birtokolták többet a labdát. A mieink közül eddig Lipcsei Péter nyújtotta a legjobb teljesí­tményt, remekül irányí­tja a védelmet, hosszú indí­tásai kivétel nélkül “célba értek”. Rajta kí­vül eddig Szűcs Lajos nyújtott jó teljesí­tményt.
    20
    László Csaba több mozgást kért a középpályásainktól. Érdekesség, hogy vezetőedzőnk mérkőzés közben három nyelven adja az utasí­tásokat a pályán lévőknek. Sasuhoz románul, Kapichoz németül, a többiekhez magyarul szól a szakember.
    17
    Kielbowski adta be félmagasan a labdát a kapunk elé, Saganowski, estében, félfordulattal lőtt, Szűcs óriási bravúrral, lábbal hárí­tott.
    15
    Sasu futott el a jobb szélen, jó ütemben gurí­tott középre, Gera kapáslövése azonban centiméterekkel elkerülte a bal alsó sarkot.
    13
    Lipcsei két lengyel játékost is kicselezett, majd remek ütemben passzolt a balról befelé mozgó Husztihoz, aki a tizenhatos sarkáról lőni készült, amikor becsúszva szerelték. Lipcsei már nem először okozott kisebb zavart a lengyel térfélen lendületes előretörésével. Amikor Lipcsei felfut, akkor Kapic lép vissza a helyére.
    11
    Kielbowski 18 méterről lőtt volna kapura, de a labda levágódott az önfeláldozóan közbevetődő Lipcseiről.
    10
    Vezet a Legia. Takácstól a tizenhatosunkon belül elpattant a labda, amit Tomas I. Sokolowski 8 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott (0-1).
    7
    Gera indí­tásával Penksa törhetett volna kapura, de az asszisztens lest jelzett.
    5
    Kapic két védő között remek ütemben ugratta ki Sasut, de az asszisztens tévesen lest jelzett.
    4
    Doros 17 méterről lőtt a jobb sarok mellé.
    2
    Gera tört be a tizenhatoson belülre, egy visszahúzós csel után lőtt, a kapus csak kiütni tudta a labdát, ami Sasu elé pattant, de csatárunk rosszul ért bele és 6 méterről az üres kapu fölé emelt.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A mieink tiszta fehérben, a lengyelek tiszta zöldben játszanak. A Legia zöld mezének az ujja fehér.
    .
    Bad Reichenhallban egész nap esett az eső, alig egy órája állt el, ezért mély talajú pályán kerül sor a mérkőzésre.
    .
    A mieink az első félidőben Szűcs -- Takács, Lipcsei, Gyepes -- Zavadszky, Kapic, Rósa, Huszti -- Gera -- Sasu, Penksa összeállí­tásban kezdenek.
    .
    A mieinknél négy játékosunk ma biztosan nem lép pályára. Balog Zoltán és Zováth János kisebb lovaglóizomfájdalmakra panaszkodtak. Edzést nem kell kihagyniuk, de biztonsági okokból ma inkább nem játszanak. Károlyi Sándor már felépült izomhúzódásából, de a mai mérkőzést még kihagyja és nem játszik Somorjai Tamás sem, aki súlyos térdsérülése után még nincs százszázalékos állapotban.
    .
    A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A mérkőzésre Németországban, a bajor sí­paradicsomban, Bad Reichenhallban kerül sor.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk második meccse az ausztriai edzőtáborozás során. Ellenfelünk ezúttal a lengyel bajnokság ezüstérmese, a Legia Varsó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ