2004.VII.22. Ferencváros – Bodajk: 1-2 (edzőmérkőzés)

fradi_cimerCsapatunk lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az FK Tirana elleni keddi idegenbeli Bajnokok Ligája selejtező előtt.

Zavadszky Gábor és Sorin Botis is egy évre szóló megállapodást kötött a Ferencvárossal. Zavadszky az MTK-ból tért vissza, mí­g Botis az elmúlt bajnokságban is a Fradiban futballozott a Sheriff Tiraspor kölcsönjátékosaként, most a moldovaiak újabb egy évre kölcsönadták.

Eldőlt, hogy a Ferencváros hétfőn, a déli órákban utazik Tiranába, aztán kedden 18 órakor játszik az SK Tirana ellen Bajnokok Ligája-selejtezőt. A rendkí­vüli hőség ellenére sem lehet későbbi időpontban rendezni a találkozót, ugyanis az albán fővárosban gyakoriak az áramszünetek.

A mérkőzés:

Ferencváros – Bodajk: 1-2 (0-0)
Üllői út, 400 néző, vezette: Király

Ferencváros: Udvarácz (Berki 46.) – Botis, Kiss Gy. (Szkukalek 75.), Szkukalek (Somorjai 64.) – Szalai, Zováth, Károlyi, Leandro – Sowunmi (Bartha 57.), Nógrádi, Laczkó (Csepregi 46.)

Bodajk: Kozma (Kovács Z.) – Miklósvári (Janta), Sütő, Kovács J., Simkó (Ribi) – Hajdu (Pál), Lipcsei R. (Homonyik), Ambrus, Melczer (Pleván) – Ladóczki (Pálfi), Kecskés (Urbán)

Gól: Kiss Gy. (69.) illetve Pál (70.), Ambrus (71.)

A mai, Bodajk elleni találkozón azok léptek pályára, akik nem játszottak, vagy csak rövid ideig voltak pályán a Politehnika elleni tegnapi találkozón. László Csaba ezúttal is több tehetséges U19-es futballistánknak adott bizonyí­tási lehetőséget. Laczkó Balázs és Csepregi Richárd mellett ma Barta László is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban.

Az első félidőben mi játszottunk fölényben, de csak helyzetekig jutottunk el.

A második 45 percben a kapuban Udvarácz Milánt Berki Krisztián váltotta fel. A második játékrész kiegyenlí­tettebb küzdelmet hozott, a vendégek is többször eljutottak a kapunkig, sőt egy szöglet után a felső lécet is eltalálták. A 64. percben beállt Somorjai Tamás is. Középpályásunk súlyos térdsérülése után most játszhatott először. A 70. percben Kiss György révén megszereztük a vezetést, de a vendégek a 71.-ben egyenlí­tettek, egy perccel később pedig a vezetést is megszerezték. Az eredmény a hátralévő időben már nem változott.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Anélkül, hogy le akarnám becsülni az ellenfelet, azt kell mondanom: a Bodajkot hazai pályán bármilyen összeállí­tásban meg kellett volna vernünk. A Craiova elleni meccs után másodszor fordul elő, hogy a cserejátékosokon nem érzem azt, hogy oda akarnak kerülni a kezdőtizenegybe. Ma mindenki megkapta a bizonyí­tási lehetőséget, de sajnos senki nem élt vele. Nógrádi és Csepregi harcossága, elszántsága dicsérhető, nekik viszont még rengeteget kell ahhoz fejlődniük, hogy komolyabban figyelembe tudjam venni őket az első csapatnál. Nagyon örültem annak, hogy Somorjai súlyos térdsérülése után 25 percet már ismét játszhatott. A hosszú kihagyás után még egy kis időre van szüksége, hogy utolérje a többieket.

Somorjai Tamás: – Fantasztikus érzés volt visszatérni a pályára. Még nem vagyok tökéletes állapotban, hiszen csak pár napja tudok teljes intenzitással edzeni, de László Csabával abban maradtunk, hogy a Bodajk ellen élesben is megnézzük, mennyit bí­r a térdem. Nem volt szerencsére semmi gondom, bár az is igaz, hogy nagyon óvatosan játszottam, kerültem a kétes helyzeteket, ha ketten nyúltunk a labdáért, akkor inkább visszahúztam a lábam, nehogy valami baj történjen. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy újra játszhattam, bí­zom benne, hogy rövid időn belül erőnlétileg is utolérem a többieket és utána már a párharcokat is bátran vállalhatom.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 90
  Vége a mérkőzésnek.
  87
  Szalai élesen, laposan középre lőtt labdáját Miklósvári rúgta ki az alapvonalon túlra.
  85
  Kovács futott el a jobb oldalon, középre akarta í­velni a labdát, ami azonban lecsúszott a lábáról és a felső lécre esett.
  80
  Leandro beadása után Barta elől szerezte meg a labdát a kapus.
  75
  Kiss egy összecsapás után lent maradt a földön. Védőnk nem tudta folytatni a játékot, helyette Szkukalek jött vissza a pályára.
  71
  Vezet a Bodajk. Harminc méterre a kapunktól végzett el szabadrúgást a Bodajk. Az előreí­velt labdát Kecskés a tizenhatosunkon belül levette, majd a kapujából kifutó Berki mellett a hálóba gurí­tott (1-2).
  70
  Egyenlí­tett a Bodajk. Jobbról belőtt labdát a csereként beállt Pál továbbí­totta a kapunkba (1-1).
  69
  Vezetünk! Zováth szöglete után mindenki előtt elsuhant a labda, a hosszú oldalon helyezkedő Kiss laposan a hálóba lőtte a labdát (1-0).
  67
  Kimaradt a mérkőzés legnagyobb helyzete. Bodajki szöglet után Kovács J. csúsztatta meg a labdát, ami a felső lécről vágódott le.
  64
  Ismét cseréltünk. Súlyos térdsérülése után először lépett pályára Somorjai Tamás. Soma Szkukalek helyett jött be.
  60
  Melczer csavart be szabadrúgást a kapunk elé, a labda mindenki előtt elszállt.
  57
  Csere a mieinknél. Sowunmi helyére Barta állt be.
  53
  Botis gurí­totta hátra a labdát Berkinek. Kapusunk egy lövőcsellel akarta becsapni Simkót, aki azonban szerelte Berkit, majd középre gurí­tott, ahol Botis az utolsó pillanatban rúgta el a labdát Kovács J. elől.
  50
  Leandro ugratta ki Nógrádit, aki elől a bodajki kapus messzire kifutva elrúgta a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Két csere volt a mieinknél. A kapuban Udvaráczot Berki váltotta fel, Laczkó helyett pedig Csepregi játszik tovább.
  45
  Vége az első félidőnek.
  42
  Leandro passzolt Sowunmihoz, aki egy visszahúzós csellel becsapta Miklósvárit, majd 12 méterről lőtt, Kozma vetődve, lábbal védett.
  40
  Leandro szöglete után Rabóczki csukafejessel mentett a berobbanó Botis és Laczkó elől.
  34
  Károlyi passzolt Nógrádihoz, aki 20 méterről a kapu fölé bombázott.
  29
  Szabadrúgáshoz jutott a Bodajk 20 méterre a kapunktól. Rabóczki jól csavarta el a sorfal fölött a labdát, amit Udvarácz megfogott.
  26
  Zováth szöglete után Szkukalek fejelte vissza középre a labdát, amit Sowunmi próbált meg kapura ollózni, de lecsúszott a lábáról a labda.
  22
  Leandro ugratta ki Nógrádit, az asszisztens azonban tévesen, lesen állí­totta meg az akciót.
  19
  Szögletet rúghatott a Bodajk. A labdát Udvarácz lehúzta, de a levegőben ütközött Miklósvárival. Mindkét játékos lent maradt a földön, de rövid ápolás után folytatni tudták a játékot.
  16
  Laczkó kapott labdát a bal szélen az oldalvonal mellett, két jó csellel beverekedte magát középre, majd 19 méterről lőtt, a labda a közbevetődő Sütő lábáról pattant a kapu mellé.
  12
  Zováth két ember között játszotta meg a tizenhatos vonalán helyezkedő Sowunmit, aki jól fordult le Ambrusról, de mielőtt lőni tudott volna, Sütő elrúgta előle a labdát.
  9
  Miklósvári adta kicsit röviden haza a labdát, Sowunmi és Nógrádi is megtámadta a kapust, aki két játékosunk között az utolsó pillanatban tudta elrúgni a labdát.
  5
  Sowunmi emelte be a labdát a védők mögé, amit Kozma kivetődve szerzett meg Nógrádi elől.
  3
  Szalai ütközött Sütővel. Középpályásunk megszédült egy kicsit, de folytatni tudja a játékot.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink indí­tották útjára a labdát. Mi tiszta fehérben, a vendégek tiszta pirosban játszanak.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést,rövidesen kezdődik a mérkőzés.
  .
  Ellenfelünket az elmúlt idényben a Magyar Kupa negyeddöntőjében idegenben 3-1-re győztük le. Az akkor pályára lépő bodajki gárdából ma ketten jöttek el az Üllői útra. Lipcsei a kezdőtizenegyben kapott helyet, Pálfi pedig csere lesz. Ellenfelünk játékosainak többsége 17-19 éves tehetséges futballista. A játékosok az agárdi Sándor Károly Futball Akadémián laknak hétköznap és a tanulás mellett napi két edzésen vesznek részt. A szombati bajnoki után csak a vasárnapot töltik otthon.
  .
  Mindkét együttes tagjai a pályán melegí­tenek. A bodajkiaknak még nem készült erre a szezonra a mezük, ezért a tavalyi szerelésben játszanak. A játékosok többségének a mezén nem a neve szerepel feliratként. Olyan futballisták olvashatók a mezeken, akik már nincsenek Bodajkon.így lehetséges, hogy elvben “Kanta”, “Rodenbücher” is az ellenfeleink között található.
  .
  A mieink mai összeállí­tása: Udvarácz -- Botis, Kiss, Szkukalek -- Szalai, Zováth, Károlyi, Laczkó -- Sowunmi, Nógrádi, Leandro, a kispadon Csepregi Richárd és Barta László foglal helyet. Barta 17 éves, tagja volt az U19-es csapatunknak és az egyik legtehetségesebb utánpótlás játékosunknak tartják a szakemberek.
  .
  Ellenfelünk kispadján Zoran Kuntic ül. Egykori játékosunk az elmúlt szezonban U19-es csapatunkat vezette bajnoki cí­mre és nyáron vette át Bodajkon a szakmai munka irányí­tását.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a mieink Bodajk elleni felkészülési mérkőzése. Ma azok lépnek pályára, akik tegnap nem, vagy csak keveset játszottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.26. 19:00 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ