2004.VII.27. BL selejtező, SK Tirana – Ferencváros: 2-3

Egy pokoli mérkőzés Tiranában

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Kevés információm van két lehetséges ellenfelünkről, ezért a következő hetekben alaposan feltérképezzük a két együttest (Gommel és Tirana). – Tudom, hogy a közelmúltban felkészülési meccsen mindkét csapattal megmérkőzött a Fradi, és hogy nem sikerült őket legyőzni, de a tétmeccsek mindig mások, mint az edzőmérkőzések. Lehetséges ellenfeleink feltérképezését segí­ti, hogy a két együttes megmérkőzik előtte egymással, ezeket a meccseket biztosan kielemezzük majd. A Tirana ellen július 6-ára tervezett felkészüli mérkőzésünket pedig természetesen lemondjuk. Akármelyik együttes is lesz végül az ellenfelünk, nem lehet más célunk, csakis a továbbjutás.

A mérkőzés:

SK Tirana – Ferencváros: 2-3 (0-1)
Tirana, 3.000 néző, vezette: Demirlek Bülent (Emre, Samir – törökök)

SK Tirana: Hidi – Dede, Hajdari, Dabulla – Sina, Patushi, Bulku, Lici – Merkoci (Halili 51.), Mukaj (Pinari 88.) – Xhafa (Fortuzi 65.)
vezetőedző: Josa Mirel

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Zavadszky, Kapic (Zováth 77.), Rósa D., Huszti – Gera (Nógrádi 86.), Penksa (Leandro 82.) – Sasu
vezetőedző: László Csaba

Gól: Mukaj (58., 68.) illetve Huszti (41. – 11-esből, 94.), Hajdari (89. – öngól)
Sárga lap: Bulku (24.), Patushi (60.), Hidi (80.) illetve Huszti (26.), Balog Z. (38.), Rósa D. (49.)

Szó se róla, az igazi futballszurkoló bátor ember is egyben. Csaknem ötven Fradi-drukker fiatal indult útnak Tiranába, hogy láthassák kedvenceiket az első Bajnokok Ligája-selejtezőn. Bár sejtették, különleges megpróbáltatások várhatnak rájuk a hosszú buszozás során, ám az, ami történt, túlszárnyalta a vad képzeletet: Szerbia-Montenegróban két jármű is lerobbant, ám az elszánt fiatalok nem hagyták cserben a csapatot, a segí­tségükre küldött harmadik járgánnyal szinte a mérkőzés kezdetére érkeztek meg az albán fővárosba, hogy aztán az első percben piros, fehér, zöld füstbombákkal jelezzék, befutottak.

A füst a ferencvárosi játékosokat zavarta meg jobban: a mérkőzés elején gyakran jött zavarba a magyar védelem.

Azonban az első félidőben feltűnt, az új vezetőedzőnek, László Csabának nemcsak a védekezéssel, hanem a csatárjátékkal is lehet gondja. A szakember már korábban is elmondta: az ő véleménye szerint Tököli Attila távozása után klasszikus befejezőcsatár nélkül maradt az együttes, mert bár Marius Sasu, Sowunmi Tomas, Marek Penksa, Nógrádi Árpád is bevethető a támadósorban, egyik játékos sem érzi a kaput, inkább az előkészí­tés az erőssége, í­gy aztán majd mindenki Gera Zoltántól vár(hat)ja a csodát.

Szó szerint í­gy volt ez a lelkes Tirana ellen is, s nem véletlenül tartottak az albánok a 22-szeres válogatott csatártól, az ő lépteit vigyázták a legjobban…

Több kidolgozott akciót vezettek a házigazdák, a mérkőzés első felében helyzetük is a tiranaiaknak volt, mégpedig azért, mert tompán, összpontosí­tás nélkül futballozott a magyar bajnokcsapat.

Aztán Marek Penksa gondolt egy merészet, lefordult a védője mellett, s mert Genitan Hajdari lerántotta a szélsőt, az élete első BL-mérkőzésén bí­ráskodó török Demirlek Bülent gondolkodás nélkül büntetőt í­télt – Huszti Szabolcs pedig gondoskodott arról, hogy a Fradi-öltözőben a szünetben nyugodtabb tanácskozás folyhasson a folytatást illetően…

Huszti két góllal debütált

Huszti két góllal debütált

Aztán a folytatásban kiderült, hogy a hátrány ellenére nem idegeskedtek az albánok sem. Olyannyira nem, hogy tempósan támadtak, mi több, egyenlí­tettek. És hogy a közönség még nagyobb ünneplést csaphasson, a kispadról a pályára küldték a helyi sztárt, Indrit Fortuzzit. Ám ezen az estén a nagyobb tapsot Devis Mukaj kapta, hiszen ő volt az, aki egyenlí­tett, majd pedig Balog Zoltán ajándék passza után az albánok második gólját is megszerezte. Itt kell megjegyezni, hogy a rutinos labdarúgónak számí­tó Lipcsei Péter a védelem tengelyében nem mozgott túl otthonosan, persze, gyakorta került nehéz helyzetbe a társak rossz helyezkedése miatt. A gondokat csak szaporí­totta, hogy Gera Zoltánt le kellett cserélni (a támadónak a térdszalagjai húzódtak meg, ám mint kiderült, a sérülése nem súlyos).

A második félidő nagy részében nem sziporkázott a magyar bajnok, mí­gnem az utolsó percekben szinte varázsütésre – gyaní­thatóan immár minden mindegy alapon – szemvillanás alatt acélosabban kezdett támadni a Ferencváros. A lefújás előtti percekben olyan erőszakosan játszottak a zöld-fehérek, ahogyan azt a mérkőzés teljes időtartamában megtehették volna, és a nagy akarás gólokban kamatozott.

Ami igazán fontos a jövő szerdai visszavágó előtt, az az, hogy Tiranából győzelemmel térhet vissza Budapestre a Ferencváros, és emí­gyen egy kí­vánsága máris teljesült az új vezetőedzőnek, László Csabának: dí­jmérkőzésen sikerrel mutatkozott be a kispadon. Azt pedig okkal remélheti, hogy a folytatás is ilyen boldogí­tó lesz a számára, ám a szakvezetőnek azt is figyelembe kell vennie, hogy bizony a szerencsének is köszönheti a csapata azt, hogy a nem túl sziporkázó futballal ilyen jó eredményt könyvelhetett el Tiranában. Azt azonban mindenképpen pozití­vumként kell emlí­teni, hogy mindvégig egységes csapatként harcoltak a zöld-fehér futballisták, egy pillanatig nem adták fel, olyannyira nem nem, hogy vesztes állásból tudták szó szerint kicsikarni a győzelmüket.

Megérte szenvedni…

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Rendkí­vül hálásak vagyunk mindannyian azoknak a szurkolóinknak, akik több mint ezer kilométert utaztak azért, hogy láthassák a csapatot, és kiszurkolják a győzelmet. Köszönjük nekik a bí­ztatást és azt, hogy vesztett helyzetben is a csapat mellett álltak. Nagyon boldog vagyok, hogy első mérkőzésemen sikerült győzelemmel bemutatkoznom a Ferencváros kispadján, de tudom, hogy ez a győzelem csak akkor ér majd valamit, ha mi várhatjuk a következő sorsolást. A csapat ma elsősorban morálban és erkölcsi tartásban nyújtott sokat, hiszen vesztett állásnál, Gera Zoli sérülése után tudtunk újí­tani, és fordí­tani. Örülök, hogy lelkileg mindenki erős volt, és a fiatal játékosok, mint Huszti és Nógrádi képesek voltak kritikus helyzetekben is sokat hozzátenni a csapat teljesí­tményéhez. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, és abban is biztosak voltunk, hogy a továbbjutás ma nem dől el. Játékban még javulnunk kell, de a legfontosabb az, hogy a játékosok higgyenek magukban, legyen önbizalmuk, és ezért is fontos volt a mai siker. Nemzetközi kupameccsen minden idegenben rúgott gól aranyat ér, és mi ma három gólt tudtunk szerezni, ami döntő lehet. Ennek ellenére nem becsüljük le az albánokat és tudjuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz a visszavágó. Nem felejtjük el, hogy a Tirana az előző fordulóban idegenben 2-0-ra legyőzte fehérorosz ellenfelét. Remélem, hogy otthon az Üllői úton bebiztosí­tjuk majd a továbbjutást.

Huszti Szabolcs: – Nagyon örülök a győzelemnek, és persze a két gólomnak, de szeretném hangsúlyozni, hogy ez a siker a csapat érdeme. Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a győzelemnek, és külön öröm számomra, hogy az első válogatottságomhoz hasonlóan, az első nemzetközi kupameccsemen is gólt tudtam szerezni. Nagyon készültem arra a napra, amikor visszatérhetek a Ferencvárosba, és boldog vagyok, hogy mindezt gólokkal tudtam emlékezetessé tenni. Nehéz meccs volt, hiszen az albánok az egyenlí­tő gól után nagyon felpörögtek, mi pedig nem találtuk a ritmust. A három rúgott gól rendkí­vül fontos volt, és a visszavágót emiatt nyugodtabban várhatjuk. A csapat játéka biztosan javul még, hiszen sok munka vár még ránk, de szerencsére egyre több dolog jön elő már a meccseken is abból, amit az edzéseken gyakorlunk. A 11-esre én voltam kijelölve, és egy pillanatig sem gondoltam azt, hogy kihagyhatom. Ugyaní­gy voltam az eredménnyel is. Meccs közben meg sem fordult a fejemben, hogy veszí­thetünk.

Lothar Matthaus: – A Ferencváros idegenbeli győzelmének köszönhetően kiváló helyzetből várhatja az FK Tirana elleni visszavágót. A harmadik körben valószí­nűleg a Sparta Praha lesz a ferencvárosiak ellenfele. A csehek egyáltalán nem verhetetlenek, ki tudja, mikor lesz magyar csapatnak megint ekkora esélye bejutni a BL csoportkörébe. A Fradi sikeres szereplése a magyar labdarúgás érdeke. Nagyon fontos lenne, hogy mindenki, azaz sportvezetők, a labdarúgást szerető szurkolók és főleg az újságí­rók egy emberként álljanak a Ferencváros mögé. A klubnak most az eredményes felkészülés érdekében nyugalomra van szüksége. Tudom, hogy a zöld-fehéreknél is vannak nehézségek, de felesleges ezeket kí­vülről is gerjeszteni. Ha sikerül bejutni a csoportkörbe, abból az egész magyar futball rengeteget profitálhat, sokkal könnyebb lenne támogatókat bevonni a sportágba, a válogatott sikeres szereplését is elősegí­tené egy ferencvárosi bravúr. A Fradi sikere nemzeti érdek, remélem ezt mindenki megérti.

Albán cí­mlapon a Fradi

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.VII.27. BL selejtező, SK Tirana – Ferencváros: 2-3 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a Bajnokok Ligája második selejtezõ körének elsõ felvonásán fordulatos meccsen idegenben nyert 3-2-re az albán FK Tirana ellen.

  FK Tirana – Ferencváros: 2-3 (0-1)
  Tirana, 3.000 néző, vezette: Demirlek (Emre, Samir)

  Tirana: Hidi – Dabulla, Hajdari, Dede – Lici, Mukaj (Tinari 89.), Bulku, Patushi, Sina – Xhafa (Fortuzi 65.), Merkoci (Halili 52.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Zavadszky, Rósa, Kapic (Zováth 78.), Huszti – Gera (Nógrádi 86.) – Sasu, Penksa (Leandro 83.)

  Gól: Mukaj (58., 68.) illetve Huszti (42. – 11-esből, 93.), Hajdari (90. – öngól)
  Sárga lap: Bulku (25.), Patushi (60.), Hidi (81.) illetve Huszti (26.), Balog Z. (38.), Rósa (48.)

  Óriási lendülettel kezdtek a hazaiak, agresszí­v letámadásukkal láthatóan megzavartak minket. A házigazdák minden eszközt bevetettek a labda megszerzése érdekében, még a durva szabálytalanságoktól sem riadtak vissza. Az elsõ negyed óra uán csökkent a tiranai nyomás, kiegyenlí­tettebb lett a játék a kapu közelébe azonban nem tudtunk eljutni, elsõsorban a pontatlan átadások miatt. Óriási birkózás zajlott a pályán, a kapusoknak nem sok dolguk akadt. Már úgy tûnt, döntetlennel zárul a játékrész, amikor a 42. percben Penksa lefordult védõjérõl, majd elesett, a török játékvezetõ pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetõt Huszti értékesí­tette (0-1). Két perccel késõbb növelhettük volna az elõnyt, de Sasu távoli bombáját a levegõben úszva ütötte ki a kapus.

  A második 45 perc ismét albán fölénnyel kezdõdött és egy kis botránnyal kezdõdött. A 48. percben Huszti nem tudott elvégezni egy bedobást, mert a hazai ultrák folyamatosan pénztárszalaggal dobálták. A játék csak kétperces szünetet követõen folytatódhatott. Az 58. percben Halili lövését védte Szûcs, két perccel késõbb pedig védõink figyelmetlenségét kihasználva Mukaj egyenlí­tett (1-1). A gól láthatóan megzavart minket, amit a hazai szurkolók által is hajtott házigazdák sajnos ki is használtak. A 68. percben Halili beadása után ismét Mukaj talált a kapunkba (2-1). Vezetésük után az albánok próbálták lassí­tani a játékot és a kontrákra hagyatkoztak. Mi távoli lövésekkel és a szélekrõl kapu elé lõtt labdákkal próbálkoztunk. A 90. percben egyenlí­tettünk. A rengeteget vállaló és rendkí­vül hasznosan játszó Huszti futott el a bal oldalon, beadása után Sasu lõtt kapura és a labda a menteni igyekvõ Hajdariról a gólvonal mögé pattant (2-2). Az egyenlí­tés teljesen megtörte a hazaiakat. A 93. percben Huszti gyönyörû távoli lövéssel a gyõztes gólt is megszerezte (2-3), ami azt jelenti, hogy nagyon kedvezõ helyzetbõl várhatjuk a jövõ szerdai Üllõi úti visszavágót.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! A játékvezető a gól után lefújta a meccset. A mieink nagyon kedvező helyzetből várhatják a jövő szerdai Üllői úti visszavágót!
  93
  Vezetüüünk!!! Huszti 22 méterről kilőtte a bal sarkot (2-3).
  92
  Sina 23 méteres lövését Szűcs a léc alól ütötte szögletre.
  90
  Egyenlí­tettünk!!! Huszti futott el a bal szélen, középre emelt, Sasu kapásból lőtt, a labda pedig a keresztezni igyekvő Hajdari lábáról a kapus mellett a hálóban kötött ki, öngól! (2-2).
  89
  Csere a hazaiaknál. Mukaj helyett Tinari lépett pályára.
  88
  Gyepes beadása elakadt egy védőben, a labda Leandro elé pattant, aki kapásból a bal sarok mellé lőtt.
  86
  Gerának annyira fáj a térde, hogy nem tudja folytatni a játékot. Nógrádi állt be helyette.
  85
  Gerát serelték gyanús körülmények között a tizenhatoson belül. A játékvezető továbbot intett, támadónkat az oldalvonalon kí­vül kell ápolni.
  84
  Lipcsei bal lábas, 20 méteres lövése alig kerülte el a jobb sarkot.
  83
  Újabb csere nálunk. Penksa helyett Leandro állt be.
  82
  Halili futott el a bal szélen, beadása után Fortuzi kapásból alig lőtt mellé.
  81
  Időhúzásért az albán kapus, Hidi kapott sárga lapot.
  80
  Zavadszky futott el a jobb szélen, beadása után Sasu félfordulattal, kapásból a kapu fölé lőtt.
  79
  Mukaj két jó csel után 18 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.
  78
  Eőször cseréltünk. Kapic helyett Zováth folytatja.
  77
  Balog í­velte előre a labdát a tizenhatoson belülre, de Hidi Sasu elől elütötte a labdát.
  75
  Gera passzolt Penksához, aki egy csel után a kapu fölé lőtt.
  73
  Zavadszky beadása után a védők kifejelték a labdát, ami Gerához pattant, Gerzson egyből lőtt, de a labda levágódott Dabulláról.
  71
  Gera tört előre nagy lendülettel, de Dede a tizenhatos előtt szerelt.
  68
  Vezet a Tirana. Halili futott el a bal szélen, középre gurí­tott, ahol Mukaj egy lövőcsel után 14 méterről a jobb sarokba helyezett (2-1).
  67
  Fortuzi tört be a tizenhatosunkon belülre, ahol Gyepes szép szereléssel megállí­totta.
  65
  Újabb csere a hazaiaknál. Xhafa helyett Fortuzi lépett pályára.
  63
  Balog próbálta meg kikí­sérni a labdát az alapvonalon túlra, de Xhafa megelőzte védőnket. A hazai csatár elől Szűcs becsúszva úgy mentett, hogy a labda a hazai játékosról pattant az alapvonalon túlra.
  60
  Patushi az oldalvonal mellett kí­méletlenül térden rúgta Rósát, de megúszta sárga lappal a brutális szabálytalanságot.
  58
  Egyenlí­tett a Tirana. Sina lőtte keresztbe a labdát, amit a hosszú oldalnál Halili lőtt kapura, de lövése elakadt Balogban. A lepattanó Mukaj elé került, aki éles szögből a bal sarokba helyezett (1-1).
  55
  Halili 18 méteres lövését Szűcs vetődve fogta meg.
  52
  Csere a hazaiaknál. Merkoci helyett Halili állt be.
  50
  Két perc szünet után folytatódott a mérkőzés.
  48
  Áll a játék. Huszti végzett volna el bedobást az ultrák szektora előtt. A hazai szurkolók azonban pénztárszalagokkal kezdték el dobálni fiatal játékosunkat. Rósa egy szalagot visszadobott a nézők közé, amiért a játékvezető sárga lappal figyelmeztette Rósát.
  47
  Merkoci játszotta be középre a labdát, amit Szűcs kivetődve szerzett meg Xhafa elől.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Huszti í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Gera 12 méterről mellé csúsztatta a labdát.
  44
  Sasu 35 méteres lövését a levegőben úszva, a jobb felső sarok elől ütötte ki Hidi.
  42
  Vezetünk!! Penksa fordult be a tizenhatoson belül a kapu felé, majd átesett Hajdari lábán, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Huszti végezte el és a kapust becsapva a bal sarokba gurí­tott (0-1). Huszti élete első nemzetközi kupameccsén -- hasonlóan a válogatotthoz -- góllal mutatkozott be.
  40
  Bulku közelről fejberúgta a labdával Penksát. Marek rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  38
  Balog lerántotta Dabullát, amiért sárga lapot kapott.
  36
  Patushi ápolása miatt állt egy percig a játék. A hazai játékos a fejét fájlalta, de nem lehetett látni, hogy mi történt.
  33
  Rósa szöglete után egy védő csúsztatta tovább a labdát, amely Sasu elé pattant, de csatárunk nem érte el a labdát.
  30
  Balog hatalmas bedobása után Gyepes vette le a labdát a tizenhatoson belül, majd estében 14 méterről laposan lőtt, Hidi magabiztosan védett.
  29
  A hazaiak középpályása visszajött a pályára.
  27
  Mukajt a pálya szélén ápolják.
  26
  Huszti buktatta Mukajt a felező vonalnál, középpályásunk is sárga lapot kapott.
  25
  Mukaj két jó csellel húzott el a jobb oldalon, középre gurí­tott, de Gyepes kirúgta a labdát, amivel Gera tört előre, de Bulku visszahúzta. A hazai játékos kapta a mérkőzés első sárga lapját.
  23
  Mukaj próbálta meg kiugratni Mekocit, de szerencsére hosszú volt az indí­tás és Szűcs megszerezte a labdát.
  20
  Rósa emelte előre a labdát, amit Sasu fejjel elvitt Hidi mellett, de kisodródott és Dede becsúszva szerelni tudott.
  16
  Huszti végzett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól. Lövése lepattant a sorfalról, a labdával Merkoci iramodott meg, de Rósa jó ütemű szereléssel megállí­totta a tiranai játékost.
  14
  Sasu tört be a tizenhatoson belülre, egy esernyő csellel próbálta becsapni Dabullát, de a védő kiemelte csatárunk elől a labdát.
  13
  Rósa í­velt be szabadrúgást a kapu elé, de Hidi lehúzta a labdát.
  11
  Gera ugratta ki Sasut, aki elől a kapus fölszedte a labdát.
  9
  Mukaj futott el a jobb szélen, középre adott, Merkuci fél fordulattal, kapásból 14 méterről a kapu mellé lőtt.
  8
  Huszti í­velt be szabadrúgást a kapu elé, a védők röviden mentettek, Kapic 19 méterről kapásból lőtt, de a labda elkerülte a kaput.
  6
  Bulku rúgta fel hátulról Husztit a felező vonalnál, de megúszta sárga lap nélkül.
  3
  Merkocit tartotta fel Lipcsei a jobb oldalon, az oldalvonal mellett. Mukaj beadása után a berobbanó Dede 9 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. Hamarosan kezdődik a meccs.
  .
  A fedett lelátó már majdnem megtelt, de nincsenek sokan a stadionban. Szurkolóink mellett a békés hazai drukkerek foglalnak helyet. A két tábor között nagyon jó a viszony, a drukkerek egymással beszélgetnek.
  .
  Az UEFA ellenőre egy digitális géppel a szurkolói transzparenseket fényképezi a pálya széléről.
  .
  A hazai rendezők egy harmonikakijárót húztak ki a futópályáig. Dzurják József elmondta, hogy erre azért van szükség, mert a tiranai drukkerek gyakran megdobálják a vendégcsapat játékosait, főleg akkor, ha számukra kedvezőtlenül alakul a találkozó állása. Arra is volt már példa, hogy a felháborodott drukkerek egy táskarádiót dobtak be a pályára.
  .
  A stadion körül négy toronyház áll, az egyiken valamennyi erkély zöld-fehérre van festve, amit a mieink örömmel fedeztek fel. Csak az “rontott egy kicsit az összhatáson”, hogy az egyik erkélyen egy hatalmas kék-fehér, FK Tirana feliratú zászló lógott.
  .
  Már a mi csapatunk is a pályán melegí­t.
  .
  Sikerült tisztázni a hazai rendezőkkel a félreértéseket, szurkolóink is elfoglalhatják helyüket a vendégszektorban. Érdekesség, hogy drukkereinket csak egy sárga csí­k választja el a hazai szurkolóktól.
  .
  A mieink Szűcs -- Balog, Lipcsei, Gyepes -- Zavadszky, Rósa, Kapic, Huszti -- Gera -- Sasu, Penksaösszeállí­tásban kezdenek, a kispadon Berki, Botis, Sowunmi, Zováth, Leandro és Nógrádi vár bevetésre.
  .
  A hazaiak összeállí­tásának érdekessége, hogy két legismertebb sztárjuk, a nigériai válogatott kapus Egbo és Indrit Fortuzi, a tiranaiak csatára csak a kispadon foglal helyet. A házigazdák kezdőtizenegye: Hidi -- Dabulla, Hajdari, Dede -- Lici, Mukaj, Bulku, Patushi, Sina -- Xhafa, Merkuci.
  .
  A tiranaiak már kijöttek melegí­teni a pályára. A kapujuk mögé begurult egy tűzoltó autó, mely becslésünk szerint 1930-as évjárat lehet.
  .
  A ferencvárosi szurkolók egyelőre nem tudták elfoglalni helyüket a szektorukban, mert a bejáratnál nem engedték be őket. Tóth Csaba biztonsági igazgató Dzurják Józseffel együtt most egyezkedik a helyi biztonsági emberekkel.
  .
  Az első ferencvárosi szurkolók is megérkeztek a stadionban. A vendégszektorban egyelőre hárman vannak, akik egy “Pumukli On Tour” feliratú transzparenst feszí­tettek ki.
  .
  Huszti Szabolcs a mérkőzés előtt elmondta, hogy egyáltalán nem izgul a nemzetközi debütálása miatt. -- Nem vagyok egy izgulós tí­pus. Ugyanúgy a maximumot fogom nyújtani, mint bármely másik meccsen. Bí­zom benne, hogy ez elég lesz egy jó eredmény eléréséhez.
  .
  Játékosainkat most gyúrják. Az öltözőfolyosón az albán válogatott meccseiről -- melyeket ugyanebben a stadionban rendeztek -- készült fotók láthatók. Az egyik képen David Beckham, a másikon Rui Costa csatázik albán ellenfelével a labdáért. Lipcsei Péter a képek láttán tréfásan ezt mondta Huszti Szabolcsnak: “Szabi, szedd össze Magad és akkor a Te képed is kiteszik a falra!”
  .
  Ebben a pillanatban megérkezett a helyi ultrák egy csoportja a stadionba. A hazai szurkolók valamennyien csapatuk kék-fehér mezét viselik és két hatalmas transzparenst feszí­tettek ki, “Forza Tirana” és “Tirana Super Club” felirattal. A hazai drukkerek szektora előtt hét rendőr ül egy fapadon. A stadionon kí­vül rendkí­vül szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, de egyelőre kevés szurkoló tartózkodik a pálya környékén és semmilyen jel nem utal arra, hogy bármilyen rendbontástól kellene tartani.
  .
  Az albán fővárosban 15 óra körül elállt az addig szünet nélkül szakadó eső. Játékosaink a pálya megtekintése után örömmel állapí­tották meg, hogy a rossz időjárás ellenére a gyep nagyon jó állapotban van, í­gy alaptalan volt az aggodalmunk, hogy tócsákkal tarkí­tott pályán kell majd játszani.
  .
  A mieink a török játékvezetőkkel egyszerre, 16.25-kor érkeztek meg a stadionba. A busz ezúttal -- először, mióta Tiranában vagyunk -- nem késett, igaz a szakmai stáb óvatosságból a valóban szükséges indulási időnél 40 perccel korábbi időpontot adott meg.
  .
  Köszöntjük kedves Szurkolóinkat! Egy óra múlva kezdődik az FK Tirana elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtezőnk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport