2004.VIII.11. BL selejtező, Ferencváros – Sparta Praha: 1-0

Egy nagy lépés a főtábla felé

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A Sparta Praha évek óta ott van a Bajnokok Ligája csoportkörében. Rendkívül szervezetten, fegyelmezetten játszó csapattal találkozunk majd. Ellenfelünk legerősebb csapatrésze a középpálya, a védelme viszont teljesen új játékosokból áll, akik még nem szoktak igazán össze, ezt kell nekünk kihasználni. Úgy kell letámadnunk, hogy hátul ne nyíljunk ki, mert semmiképpen nem kaphatunk gólt. Még egy 0-0-lal is van esélyünk a visszavágón. Játékosaink fantasztikus lehetőség előtt állnak, hiszen egyrészt a csoportkörben idegenben 50-60 ezer ember előtt léphetnénk pályára, ami fantasztikus élmény. Ezenkívül a BL-meccseket minden menedzser árgus szemekkel figyeli, tehát fantasztikus távlatok nyílnak meg azok előtt, akik a csoportmeccseken játszhatnak. Nekünk erre akkor lesz reális esélyünk, ha a Győr elleni első félidőben mutatott játékunkhoz még hozzá tudunk tenni és ezt a színvonalat 90 percen keresztül tartjuk. Nem tervezek jelentős változásokat a csapatban. Ugyanabban a hadrendben játszunk, mint Győrben. Egy helyen fogok változtatni a vasárnapi meccshez képest, de ezt most még nem szeretném elárulni, hogy hol. Ha a helyzeteink felét belőjük, akkor nem lehet baj. A Sparta ellen mindenkinek 150 százalékot kell nyújtani és akkor biztató eredménnyel várhatjuk a prágai visszavágót.

Frantisek Straka: – Küzdelmes, nehéz mérkőzések várnak ránk. –Tudom, hogy ferencvárosi játékosok alkotják a magyar válogatott törzsét, annak a magyar válogatottét, amely az utóbbi időben, Lothar Matthäus vezetésével egyre jobb eredményeket ér el. Tudom azt is, hogy a Fradi a legnépszerűbb magyar klub, és hogy a szurkolók félelmetes hangulatot képesek teremteni a stadionban. Ez alighanem így lesz holnap is. Videókazettán megkaptam az FTC-Tirana BL mérkőzés felvételét. Ezt a találkozót ugyan elvesztette a Ferencváros, ám a csapat feltűnően lelkesen játszott, és a játékosok még az utolsó percekben is mentek a labda után. A Ferencvárosban egyébként több kiváló képességű labdarúgóra is figyelmes lettem. Az egyik közülük a honfitársam, Robert Vágner, akire már tavaly, az Energie Cottbus csapatában is felfigyeltem. Nagyszerű játékos, gólveszélyes csatár. Nem illendőségből mondom tehát, hogy nehéz meccsekre számítok. Az esélyesek mi vagyunk ugyan, de a továbbjutás a pályán dől el, ahol pedig borulhat a papírforma.

Robert Vagner: – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, minden szurkolónkra óriási szükségünk van! Én eddig majdnem minden meccsen szereztem gólt a Sparta ellen, szeretném, ha folytatódna ez a sorozatom. Ellenfelünk komoly átalakuláson ment keresztül, a három-négy évvel ezelőtti csapatból, amelyiket még jól ismertem, alig maradtak néhányan. Bár a Sparta az előző szezonban csak második lett, most is a legjobb cseh csapatnak számít, amelynek legfőbb erőssége, hogy az igazán fontos meccsekre mindig felszívja magát, nem véletlen, hogy mindig túljut a BL-selejtezőkön. Nincs nagy különbség a két csapat között, az első meccsen nem fog eldőlni a továbbjutás, de biztató eredményről csak akkor beszélhetünk a visszavágó előtt, ha nyerünk. A győzelemhez az kell, hogy mindenki maximálisan betartsa az edzői utasításokat, Poborskyt ne engedjük játékba lendülni és lőjjük be a helyzeteket. Úgy érzem, egy gólt sikerül szereznem a prágaiak ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 (1-0)
Üllői út, 10.000 néző, vezette: Meyer (Kadach, Glindemann)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Lipcsei, Gyepes – Balog Z., Rósa D., Kapic, Huszti – Zavadszky (Penksa 77.) – Vagner (Bajevski 66.), Leandro (Tőzsér 60.)
vezetőedző: László Csaba

Sparta Praha: Blazek – Petrás, Homola, Kovac, M. Cech – Sivok – Poborsky, Zelenka (Simák 71.), Michalik (Rezek 85.) – Jun (Meduna 57.), Pacanda
vezetőedző: Frantisek Straka

Gól: Vagner (26.)
Sárga lap: Vagner (26.), Lipcsei (76.) illetve Kovac (28.), Homola (90.)

Meghallgatták az égiek László Csabát, a Ferencváros vezetőedzőjét, ugyanis a szakember azt kívánta a Sparta Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtti napon, hogy legyen meleg.

A sokat futó, sokat mozgó prágaiak – vélte a szakember – nehezen viselik, ha a hőség utáni páradús levegő telepszik a pályára.

Nos, tegnap este alaposan befűtöttek az Üllői úti stadionba, de ez már nem csupán az időjárás számlájára volt írható, hanem a zöld-fehéreket buzdító tízezer néző is hozzátette a magáét a katlanhoz.

Gólt nem szabad kapni – adta ki a jelszót a Ferencváros edzője a meccs előtt az öltözőben. Mert azért László Csaba azt is tudta, hogy nem minden a hőség, csak akkor van esély a továbbjutásra, ha csapata megússza kapott gól nélkül a selejtező első összecsapását. Persze, nem védekezésre buzdította együttesét a szakvezető, hanem a fegyelmezett, taktikus játékra, és az is elhangzott, hogy nem szabad félni az utóbbi években rendszerint az európai elitcsapatok között futballozó prágaiaktól.

A Fradi futballistái pedig betartották az edzői intelmeket, és igen okosan játszott a csapat az első félidőben. A nyugalom, a higgadtság leginkább az utóbbi hetekben rendre jól futballozó Rósa Dénest jellemezte.

A védelem tengelyébe visszakerült Lipcsei Péter szereplése igencsak bizonytalannak tűnt, hiszen a meccs előtti napon még fájt a combja, ám a csapat orvosainak köszönhetően felgyógyult a szerda esti találkozóra, és gyorsan bebizonyosodott, hogy kellett a csapatkapitány rutinja és higgadtsága.

Ám ahhoz, hogy tomboljon a lelátó, mindez kevés lett volna.

A nagy ünnepléshez szükség volt Balog Zoltán parádés bedobására, valamint az utolsó pillanatban szerződtetett, és a Győr ellen két góllal debütáló Robert Vagner ragyogó helyzetfelismerésére. A cseh csatár ugyanis honfitársait megszégyenítve igazán parádés gólt rúgott Jaromir Blazek kapujába. Tombolt a lelátó, zúgott a “Hajrá, Fradi!”, és érthető volt a lelátói boldogság. A Ferencváros ugyanis a góllal bizonyította, egyáltalán nem verhetetlen a Sparta Praha. Huszti Szabolcs kikapcsolta a játékból a félelmetes hírű Karel Poborskyt, a középpályán Rósa Dénes bátran vállalta az irányítást, Zavadszky Gábor pedig újfent bebizonyította, jobban érzi magát a pálya közepén, mint a vonal mellett. S bár Robert Vagner egyedül “árválkodott” a csatárposzton, mégis veszélyesen játszott a Ferencváros, hiszen – és ugyebár a futballban ez a lényeg – a kínálkozó egy helyzetből egyet értékesített, míg a biztonságos védekezésnek köszönhetően a prágaiak alig-alig jutottak el Szűcs Lajos kapujáig.

20040811-sparta-vagnerA második félidőben hátrébb húzta a védvonalát a Ferencváros, és ez az óvatosság nem kedvezett a zöld-fehérek futballjának, ugyanis így átvette a játék irányítását a Sparta. Láthatóan kontrára rendezkedett be a Ferencváros, de mert a rendkívül mélyen, a tizenhatos vonalánál szereltek a védők, a nagy távolság miatt csak elvétve jutottak el a fradisták a cseh kapuig.

Tartott mindez a 63. percig. Akkor aztán újfent nekibátorodott a magyar bajnok: előbb a csereként pályára lépő Tőzsér Dániel szabadrúgásból meglőtt labdája kerülte el centikkel a bal alsó sarkot, majd Rósa Dénes és Zavadszky Gábor veszélyeztetett.

Persze hogy erre megjött a közönség hangja. Hatalmas buzdításba kezdtek a drukkerek, és ez ráfért a csapatra, mert már úgy tűnt, fogytán az erő. A fegyelemmel és az összpontosítással nem volt baj, ez átsegítette az együttest a holtponton. Hiába támadott többet a cseh csapat, hiába birtokolták többet a labdát Karel Poborskyék, helyzeteket csak elvétve alakítottak ki a Ferencváros kapuja előtt – igaz, a meccs nagy védését talán éppen Szűcs Lajos mutatta be a második félidőben.

Tornázott egyet a cseh kapus is, Tőzsér Dániel újabb bombaerős lövését követően, megmentve a Spartát az újabb góltól, ám e helyzet is egyértelműsítette: ezen a meccsen a Fradi volt a jobb, és tett egy lépést a BL-főtábla felé. Persze a prágai visszavágó még hátravan…

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Cseh kollégám szerint a Sparta birtokolta többet a labdát, szerintem nálunk volt többet a játékszer, a mi akaratunk érvényesült, és nekünk volt több lehetőségünk is. Sajnálom, hogy a második játékrészben nem sikerült legalább még egy gólt rúgnunk, de természetesen így sem vagyok elégedetlen. Örülök, hogy bebizonyítottuk, hogy egy magyar csapat is képes végighajtani 90 percet, sőt megkockáztatom, jobb fizikai állapotban vagyunk, mint a Sparta. Ezen a meccsen azt is bebizonyítottuk, hogy igenis lehet esélyünk bárki ellen, csak el kell hinnünk, és bíznunk kell magunkban. Amikor átvettem a csapat irányítását, 25 önbizalom nélküli emberrel találkoztam az öltözőben. Azóta sikerült velük elhitetnem, hogy ők is képesek nagy dolgokra, persze, csak ha egészséges önbizalommal rendelkeznek. A győzelem ellenére persze még vannak hibák: sajnos rengeteg labdát adunk el, mindenki próbál minél korábban szabadulnia a labdától, és ezért nem mindig a legjobb megoldást választjuk. Straka mester szerint a visszavágón egy másik Spartát láthat majd a közönség. Kijelenthetem, hogy tisztában vagyunk vele, hogy még nincs meg a továbbjutás, így mi is száz százalékig odatesszük magunkat. Még nem tudom, hogy milyen taktikával lépünk pályára a visszavágón, de ezen a találkozón érdekes volt számomra, hogy a Sparta a felállt védelmünk ellen semmi különöset nem tudott tenni, azon kívül, hogy ívelgetett. Ha ezt a játékot meg tudjuk ismételni Csehországban, akkor sikeresek lehetünk.

Frantisek Straka: – Gratulálok a Ferencvárosnak. Az első és a második félidőben is mi birtokoltuk többet a labdát, irányítottuk a játékot. Sajnos egy hatalmas védelmi hibánkat kihasználva vezetéshez jutottak a hazaiak, akik utána okosan visszahúzódtak a térfelükre, nem nyíltak ki, ezért nehezen tudtunk a kapu közelébe kerülni. A második félidőben az idő múlásával egyre jobban kitámadtunk, ezáltal a ferencvárosiaknak is több lehetőségük volt kontrázni. Prágában egész más felfogásban fogunk játszani, sokkal jobb teljesítményt nyújtunk majd és remélem, hogy szurkolóink segítségével sikerül kiharcolnunk a továbbjutást. A mérkőzés végén csapatkapitányom, Karel Poborsky a kapitányi szalagot eldobva beszaladt az öltözőbe és a meccs végén nem fogott kezet a Ferencváros csapatkapitányával, pedig nemzetközi találkozókon ez a szokás. Nagyon sajnálom a történteket, biztos vagyok benne, hogy ez nem a Ferencváros játékosai vagy szurkolói ellen irányult. Karel feltehetően rendkívül feszült volt a vereség miatt, ami természetesen nem magyarázat a tettére. Az ő nevében is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit sportszerűtlen viselkedésével megbántott.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.VIII.11. BL selejtező, Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus teljesítménnyel nagyon értékes 1-0-ás győzelmet aratott a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körének első mérkőzésén az Üllői úton a sokkal esélyesebbnek tartott Sparta Praha ellen.

  Ferencváros – Sparta Praha: 1-0 (1-0)
  Üllői út, 10.000 néző, vezette: Meyer (Kadach, Glindemann)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Vukmir, Rósa, Kapic, Huszti – Zavadszky (Penksa 77.), Leandro (Tőzsér 61.) – Vágner (Bajevski 66.)

  Sparta Praha: Blazek – Petrás, Homola, Kovác, Cech – Poborsky, Sivok, Zelenka (Simák 71.), Michalik (Rezek 86.) – Jun (Meduna 57.), Pacanda

  Gól: Vágner (27.)
  Sárga lap: Vágner (27.), Lipcsei (77.) illetve Kovác (28.), Homola (89.)

  Ellenfelünk az elmúlt években állandó résztvevője a BL csoportküzdelmeinek. Mindkét együttes óriási lendülettel, nagyon agresszíven kezdett, de a mieink minden tekintetben állták a versenyt a csehekkel. Az első 25 percben hatalmas iramú, öldöklő küzdelem folyt a pályán, de a kapuk előtt nem alakult ki veszélyes helyzet, mindkét oldalon jól szorították ki a támadókat. Szurkolóink szünet nélkül biztatták a csapatot, ami rengeteg plusz erőt adott játékosainknak. Az első komoly helyzetből megszereztük a vezetést. Balog bedobása után a védők elvétették a labdát, amely Vágnerhez került és csatárunk egy lövőcsel után Blazek mellett a hálóba helyezett (1-0). Vezetésünk után a csehek tovább fokozták a tempót, de a védelmünk Lipcsei vezérletével magabiztosan verte vissza a támadásokat. A cseheknél volt többet a labda, de mi hihetetlenül önfeláldozóan küzdöttünk, ha kellett méterekről csúsztunk a labdáért. A csehek nem tudtak mit kezdeni csupaszív játékunkkal.

  A második játékrészben még jobban kitámadott a Sparta, ennek következtében hátul sokkal szellősebb volt a védekezése. Gyors indításokkal többször is a védők mögé kerültünk, de sajnos a befejezéseknél nem volt szerencsénk, vagy Blazek védett szenzációsan. A 60. percben Tőzsér Dániel első Üllői úti meccsén lépett pályára, majd egy perccel később máris volt egy veszélyes szabadrúgása, amikor a labda a sorfalon megpattanva alig kerülte el a kaput. Az idő múlásával fokozódtak az izgalmak. A csehek egyre jobban kitámadtak, teljesen feladták a védekezést. A megszerzett labdákat nem tudtuk megtartani, az előrevágott indításaink azonban továbbra is életveszélyesek voltak. A csehek azonban első igazán komoly helyzetükből kishíján egyenlítettek, ám Zelenka fejesét Szúcs bravúrral védte, majd Rósa tisztázott. A hajrára aztán fokozatosan vettük át az irányítást, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Negyedórával a vége előtt Tőzsér élesen belőtt labdájáról Zavadszky alig maradt le, majd nem sokkal később Gyepes fejelt a kapu fölé. Az utolsó öt percben Tőzsérnek voltak lehetőségei: előbb a kapujából kinn álló Blazek tisztázni tudott, majd ugyanő védte óriási bravúrral a fiatal támadó 20 méteres, léc alá tartó bombáját, így az eredmény már nem változott. Csapatunk fantasztikus teljesítménnyel megérdemelten nyert a Sparta Praha ellen és biztató helyzetből várhatja az augusztus 25-i visszavágót. Szurkolóink percekig tartó vastapssal köszönték meg a kiváló teljesítményt, közben pedig talán némileg azon bosszankodtak, hogy lehetőségeink közül nem sikerült legalább még egyet kihasználni.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk fantasztikus teljesítménnyel megérdemelten nyert a Sparta Praha ellen és biztató helyzetből várhatja az augusztus 25-i visszavágót. Szurkolóink percekig tartó vastapssal köszönték meg a kiváló teljesítményt. Szép volt fiúk!
  92
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 23 méterről. Lövését a léc alól tolta szögletre Blazek.
  89
  Penksa átadásával az oldalvonala mellett Bajevski futott volna el, de Homola lerántotta. A cseh védő sárga lapot kapott.
  87
  Rósa előreívelt labdáját Blazek a tizenhatoson kívül elfejelte Penksa elől. Tőzsér 30 méterről kapásból kapura lőtt, de a visszafutó kapus meg tudta fogni a labdát.
  86
  Újabb csere a vendégeknél. Michalik helyett Rezek állt be.
  84
  Rósa szöglete után a röviden kifejelt labdát Kapic először nem találta el, majd fordulásból 18 méterről lőtt, a pattogós labdát Blazek megfogta.
  82
  Tőzsér uratta ki Bajevskit, de sajnos az asszisztens lest jelzett. Centimétereken múlt, de megint igaza volt a partjelzőnek.
  80
  Vukmir tört előre remek cselekkel, középre emelt, de Gyepes 8 méterről a kapu fölé fejelt.
  77
  Lipcsei rúgott bele Cechbe, sajnos jogos volt a sárga lap.
  77
  Csere a mieinknél. Zavadszky helyett Penksa játszik tovább.
  76
  Huszonkét méterről végeztünkel szabadrúgást. Lipcsei lövése a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.
  73
  Tőzsér egy jó csel után balról laposan középre lőtte a labdát, amiről a bevetődő Zavadszky csak centiméterekkel maradt le.
  71
  Csere a vendégeknél. Zelenka helyett Simák játszik tovább.
  69
  Huszti tört előre nagy lendülettel, majd Bajevskihez passzolt, aki keresztbe próbált passzolni a tizenhatos vonalán egyedül helyezkedő Zavadszkyhoz, de Kovác elcsípte az átadást.
  66
  Másodszor cseréltünk Vágner helyett Bajevski jött be. Robertet felállva, vastapssal ünnepelték szurkolóink. Szép volt Robert!
  65
  Sivok szöglete után Zelenka fejesét Szűcs a bal felső sarok elől ütötte ki, Zelenka ismételt, de Rósa a gólvonalról mentett.
  62
  Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól Tőzsér lövése a sorfalról pattant a kapu mellé. Tőzsér szöglete után a védőkről kipattanó labdát Rósa lőtte rá, Blazek kiejtette a labdát, a berobbanó Vágner elől Petrás mentett szögletre.
  61
  Mi is cseréltünk. Leaqndro helyett Tőzsér lépett pályára, akinekez az első Üllői úti meccse. Sok sikert Dani!
  59
  Kapic szerzett labdát a felezővonalnál, Zavadszkyt indította, de az asszisztens lest jelzett, sajnos megint igaza volt.
  57
  Csere a vendégeknél. Jun helyett Meduna játszik tovább.
  55
  Lipcsei már sokadszor aksztott meg egy jó ütemű közbelépéssel egy cseh akciót. Szurkolóink csapatkapitányunkat ünneplik. Az utóbbi percekben nagy fölényben játszanak a vendégek.
  54
  Leandro visszajött a pályára.
  52
  Egy összecsapás után Leandro maradt lent a földön. A játékvezető csak egy perc elteltével engedte be az orvost a pályára. Leandrót az oldalvonalon kívülre viszik és ott ápolják.
  51
  Sivok lőtt 17 méterről, a labda Lipcseiről lepattant, Jun a kapu elé emelt és Pacanda közelről a hálóba helyezett, de az asszisztens már lest jelzett.
  49
  Zavadszky törhetett egyedül kapura, de Blazek a tizenhatoson kívül elrúgta előle a labdát. A labda Balog elé pattant, aki 30 méterről megpróbált az üres kapuba lőni, de a labda elakadt a keresztező Cechben.
  48
  Szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól. Huszti a jobb sarok mellé csavarta a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem volt csere.
  45
  Vége az első félidőnek. Fantasztikusan küzdő csapatunkat vastaps kíséri az öltözőbe.
  43
  Poborsky csavart be szabadrúgást a jobb oldalról a kapunk elé. A labda senkit sem érintve alig kerülte el a bal sarkot.
  41
  Rósa ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, Vágner a hosszú saroktól visszafejelte a labdát, amit Kapic 6 méterről a felső kapufára fejelt, ahonnan a labda a kapu tetejére esett. Blazek verve volt.
  39
  Lipcsei ívelte hosszan előre a labdát, Blazek keresztbe elfutott Huszti előtt, a labda pedig érintés nélkül elhagyta az alapvonalnál a játékteret.
  36
  Lipcsei szerelt remekül a tizenhatosunk előtt, majd a cseh térfélen üresen helyezkedő Vágnerhez ívelte a labdát, de az asszisztens lest jelzett.
  33
  Zelenka vezette keresztbe a labdát, majd 23 méterről jócskán a kapu fölé lőtt.
  31
  Tombol a lelátó, az oldalsó szektorok is bekapcsolódnak a biztatásba, fantasztikus a hangulat.
  29
  Poborsky tört be a tizenhatoson belülre, majd Leandro mellett feldobta magát, de a bíró helyesen továbbot intett.
  28
  Kovác rántotta le az egyedül kilépő Vágnert, amiért sárga lapot kapott.
  27
  Vágner a gólunk után levette a mezét, amiért sárga lapot kapott.
  27
  Vezetüünk!!! Vágner lépett ki a védők közül és 14 méterről Blazek mellett a hálóba helyezett (1-0).
  25
  Az első durva szabálytalanságot Cech követte el. A prágai játékos nyújtott lábbal beleszállt Rósába, de megúszta lap nélkül.
  23
  A tizenhatosunk előtt járatták a labdát a csehek, majd Poborsky 19 méterről a kapu fölé lőtt.
  21
  Zavadszky szöktette remekül a jobb szélen elfutó Vágnert, aki egy csel után középre akarta adni a labdát, de sajnos megcsúszott, így a vendégek jöhettek kirúgással.
  17
  Vukmir indításával Vágner ugrott volna ki, de Homola elfejelte előle a labdát. Szurkolóink szünet nélkül biztatják a mieinket. Óriási csata folyik a pályán, mindkét együttes játékosai, ha kell, méterekről csúsznak a labdáért.
  15
  Vukmir tört akdáyalanul előre, majd kiugratta Zavadszkyt, aki elől Homola becsúszva mentett.
  14
  Poborsky csavar be szabadrúgást a jobb oldalról a kapunk elé, de Kovác Lipcsei szorításában 10 méterről fölé fejelt.
  12
  Poborskyvégzett el szabadrúgást 24 méterre a kapunktól, de 1 méterrel a kapu fölé csavarta a labdát.
  10
  Poborsky kapott jó labdát a tizenhatosunkon belül az alapvonalnál. Egyből középre emelt, de Szűcs a kapu fölé tolta a labdát.
  8
  Kapic remek ütemben szöktette Zavadszkyt a bal szélen, aki középre ívelt, de a társak lemaradtak a labdáról.
  5
  Vágner szerelte nagyon harcosan Kovácot a cseh térfél közepén, de hosszan szöktette magát és a jobb helyzetben lévő Homola hazagurította a labdát Blazeknak.
  3
  Vágner két jó csel után a bal szélről középre emelte a labdát, amit Homola fejelt ki a mezőnybe.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indítottuk útjára a labdát.
  .
  Mindkét csapat összeborulással kezd. Az első félidőben mitámadunk majd a Nagyvárad tér felőli kapura.
  .
  Most jönnek ki a csapatok a pályára. Leírhatatlan a hangulat. A mieink zöld-fehér csíkos mezben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak majd, a csehek tiszta pirosban lesznek.
  .
  Szurkolóink elénekelték a Fradi-indulót, amibe az oldallelátó is bekapcsolódott. Fantasztikus kupahangulat uralkodik a stadionban.
  .
  A csapatok befejezték a melegítést.
  .
  Tíz perccel a kezdés előtt már több mint nyolcezren vannak a lelátón. Fantasztikus a hangulat, mindkét tábor a saját csapatát biztatja.
  .
  Új csatárunk, a Győr ellen két gólt szerző Robert Vágner évekig játszott a Slavia Prahában és többször is pályára lépett a Sparta ellen. A játékos ezeken a meccseken több gólt is szerzett. A futballista mára is ígért egy gólt. Reméljük, valóra tudja váltani az ígéretét.
  .
  A Spartában játszik Jiri Homola is, aki másfél éve nálunk volt próbajátékon, de a Ferencváros nem kínált neki szerződést.
  .
  A lelátón már legalább ötezren vannak, pedig még 25 percet kell várni a kezdésre. Megjöttek a cseh drukkerek is, egyelőre körülbelül 100-an lehetnek a vendégszektorban.
  .
  A csehek két legismertebb játékosa az EB-n is szerepelt kapus, Jaromir Blazek és a középpályás Karel Poborsky. László Csaba kulcskérdésnek tartja, hogy Poborskyt ki tudjuk-e kapcsolni a játékból.
  .
  Frantisek Straka, a csehek edzője minden olyan eredménnyel eléegdett lenne, amely után csapata kedvező helyzetből várhatná a visszavágót. Hogy ez konkrétan mit jelent, arról nem beszélt a szakember.
  .
  László Csaba a mérkőzés előtt azt mondta, hogy valamennyi játékosunknak 150 százalékos teljesítményt kell nyújtania egy jó eredmény eléréséhez. Szakvezetőnk jó eredménynek tartaná, ha nem kapnánk gólt, de természetesen csak egy győzelemmel lenne igazán elégedett.
  .
  A mi játékosaink is kijöttek a pályára.
  .
  A csehek is kijöttek a pályára melegíteni.
  .
  A mi összeállításunk egy helyen változott a Győr ellen idegenben 4-2-re megnyert mecsünkhöz képest. Zováth János helyett Adem Kapic került a kezdőtizenegybe. A mieink összeállítása: Szűcs -- Balog, Lipcsei, Gyepes -- Vukmir, Rósa, Kapic, Huszti -- Zavadszky, Leandro -- Vágner. A kispadon Berki, Somorjai, Botis, Bajevski, Sasu, Tőzsér és Penksa foglal helyet.
  .
  Szűcs Lajos kijött a pályára melegíteni. Szurkolóink felállva, vastapssal köszöntik kapusunkat.
  .
  A kezdésig ég 45 perc van hátra, a stadionon kívül regetegen vannak, a lelátón mintegy kétezren lehetnek. Nagyon sportszerű, barátságos a hangulat.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Bajnokok Ligája-selejtezője a cseh bajnokság ezüstérmese, a Sparta Praha ellen. A párharc tétje óriási, hiszen a továbbjutó bekerül a BL csooprtkörébe, ami anyagilag és szakmailag fantasztikusan nagy siker.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.22. 19:30 Mezőkövesd-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST