2004.VIII.21. Fehérvár – Ferencváros: 0-1

Csapatunk négy nappal a Sparta Praha elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-visszavágó előtt idegenben nyert 1-0-ra a Videoton ellen.

Nyilatkozatok:

Kriston Attila: – Furcsa érzés a Fradi ellen készülni. Hét esztendőt nem lehet elfelejteni egyik pillanatról a másikra, biztosan kavarogni fognak bennem az érzések, amikor kiszaladunk a pályára. Viszont fontos, hogy jó szájí­zzel jöttem el az Üllői útról, tehát nincs bennem extra bizonyí­tási vágy. Igyekszem majd a lehető legjobb teljesí­tményt nyújtani, de nem azért, mert a Fradi az ellenfél, hanem mert új csapatba kerültem, ahol minden egyes meccsen bizonyí­tanom kell.

A mérkőzés:

Fehérvár – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 4.000 néző, vezette: Ábrahám (Tompos, Tóth I.)

Fehérvár: Sebők – Kriston, Kuttor, Horváth, Kovács – Györök, Tóth B., Szabó T., Zöld (Alumona 79.) – Magasföldi, Hercegfalvi

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Botis, Gyepes – Rósa, Somorjai (Bajevski 60.), Zováth, Leandro (Kiss Gy. 82.) – Tőzsér (Huszti 75.), Penksa – Vágner
vezetőedző: László Csaba

Gól: Bajevski (72.)
Sárga lap: Zöld (36.), Tóth B. (78.) illetve Botis (19.)

László Csaba már a prágai meccsre gondolva ma pihentette Balog Zoltánt és Adem Kapicot, Huszti Szabolcs pedig csak az utolsó 15 percben lépett pályára. A fehérvári meccs első félidejét mindkét oldalon rengeteg hiba jellemezte, ezért nem alakult ki folyamatos játék. A kapuk is csak elvétve kerültek veszélybe. Támadóinkat a hazai védők remekül kikapcsolták a játékból, ezért csak Gyepes és Vukmir váratlan előretörései okoztak zavart a fehérvári védelemben. Hiába volt nálunk többet a labda, az első félidőben csak szögletekig jutottunk, igaz a hazaiak minden eszközt bevetettek támadásaink megakadályozása érdekében. A játékrész hajrájában szinte percenként kellett ápolni valamelyik játékosunkat egy-egy durva, alattomos szabálytalanság után, melyeket sajnos a játékvezető nem torolt meg kellő eréllyel és következetességgel.

A második 45 percben sem változott eleinte sokat a játék képe. A 60. percben Bajevski beállásával áttértünk a kétcsatáros játékra és ez alapvetően meghatározta a folytatást. Sokkal veszélyesebbek lettünk, a hazaiak Vágnert és Bajevskit együtt már nem tudták tartani. A 72. percben Bajevski egy gyönyörű fejessel megszerezte első ferencvárosi gólját. Vezetésünk után a hazai szurkolók többsége elindult hazafelé és a Videoton játékosai sem igazán hittek abban, hogy sikerül még egyenlí­teniük. A befejező tí­z percben már három csatár játszott a vedéglátóknál, de vezetésünket nem fenyegette veszély. Egész biztosan nem ez volt csapatunk legjobb meccse a szezonban, de idegenben szereztünk három pontot és három forduló után is százszázalékos teljesí­tménnyel vezetjük a bajnoki tabellát.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Nagyon örülök a győzelemnek. A Sparta Praha elleni nagyon fontos szerdai idegenbeli Bajnokok Ligája-visszavágó előtt egy új szisztémát dolgoztunk ki, a rotációs rendszert, ami azt jelenti, hogy több meghatározó játékost is pihentettünk. Ezért különösen értékes a mai siker, hiszen Adem Kapic és Huszti Szabolcs taktikai okokból pihent, Lipcsei Péter pedig sérülése miatt nem állt rendelkezésemre. Ma nem játszottunk olyan fegyelmezetten, mint korábban Sparta Praha és a Diósgyőr ellen. Főleg védekezésben követtünk el olyan hibákat, amilyeneket Prágában nem szabad. A következő négy napban ezeknek a hibáknak a kijaví­tásán fogunk dolgozni. Meccs közben többször is változtattunk a játékrendszerünkön, í­gy próbáltuk jobban elbizonytalaní­tani az ellenfelet. Idegenben is győzelemre játszottunk, ezért cseréltem be támadókat.

Aleksandar Bajevski: – Nagyon örülök, hogy megszereztem az első gólomat a Fradiban. Már korábban a Győr és a Diósgyőr ellen is voltak lehetőségeim, de azokkal sajnos nem sikerült élnem. Ha jobban összpontosí­tok, több gólt is szerezhettem volna ma este, de szerencsére ez az egy találat is elégnek bizonyult a győzelemhez. Hiszek abban, hogy Prágában képesek leszünk megőrzini előnyünket és bejutunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Robert Vagner: – Ez volt az első ferencvárosi meccsem, melyet gól nlkül zártam. Mivel alapvetően pozití­v szemléletű vagyok, nem szomorkodom emiatt, hanem inkább annak örülök, hogy ma játszhattam először végig egy mérkőzést. Erőnlétileg kezdem egyre jobban utolérni magam, í­gy most már 90 percig lehetek a csapat hasznára. Kaptam ugyan egy kisebb rúgást, de ez nem komoly, hétfőn már teljes értékű munkát tudok végezni és természetesen ott leszek a csapatban Prágában.

Somorjai Tamás: – Számomra rengeteget jelentette, hogy a hosszú kihagyás után ismét a kezdőcsapatban léphettem pályára, ráadásul nyertünk is. A második félidőben megrúgták a sí­pcsontomat, a stopli nyomok is látszódnak a lábamon, de szerencsére nem szenvedtem komoly sérülést, szerdáig teljesen meggyógyulok.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 92
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk három forduló után is százszázalékos teljesí­tménnyel vezeti a tabellát.
  91
  Rósa beadása után röviden szabadí­tottak fel a védők, a kipattanót Zováth 24 mterről, kapásból rálőtte, de a labda egy közbenyúló védő lábáról a kapu fölé pattant.
  89
  Rósa indí­totta Bajevskit, aki elől a kapujából messzire kifutó Sebők tisztázott.
  86
  Hatalmas kavarodás alakult ki a kapunk előtt, többször is lőhettek a fehérváriak, de a labda mindig levágódott valakiről, végül Rósa az ötösről nagyon elegánsan kihozta a labdát.
  84
  Zováth hozta fel agy lendülettel a labdát, Bajevskihez passzolt, aki a tizenhatos előtt remekül fordult le őrzőjéről, rávezette a kapusra a labdát, azonban Sebők nagyon jól zárta a szöget és vetődve védte Bajevski közeli lövését.
  82
  Harmadszor is cseréltünk. Leandro helyett Kiss Gy. állt be. A hazaiak Alumona beküldésével átálltak a háromcsatáros játékra.
  79
  Cseréltek a hazaiak. Zöld helyett Alumona lépett pályára.
  78
  Tóth B. hátulról nagyon csúnyán leterí­tette Leandrót, teljesen jogos volt a sárga lap.
  75
  Másodszor cseréltünk. Tőzsér helyett Huszti állt be. A szerdai skótok elleni válogatott meccsen két gólt szerző Szabit óriási vastapssal fogadták szurkolóink.
  73
  A fehérvári nézők a vezető gólunk után sűrű sorokban elindulnak hazafelé, pedig még 17 perc hátra van a meccsből.
  72
  Vezetünk!!! Penksa futott el a bal oldalon, középre í­velt, Kovács H. továbbcsúsztatta a labdát, amely Rósához került. Középpályásunk egy lövőcsel után visszaemelte a labdát a kapu elé, amit a csereként beállt Bajevski gyönyörű mozdulattal a bal felső sarokba fejelt (0-1).
  70
  Leandro laposan belőtt labdáját a menteni igyekvő Kovács H. nem találta el, a labda azonban balszerencsénkre nem Rósa, hanem Sebők felé pattant.
  68
  Ismét Gyepes tört előre. Védőnk két fehérvári játékost is kicselezett, majd Penksához passzolt, aki 18 méterről lőhetett volna, de megpróbált bemutatni egy cselt és közben szerelték.
  66
  Szabó T. tartott rá nagyon csúnyán Vukmir lábára. Utána sportszerűen felsegí­tette Dragant, de védőnk egyelőre sántikál.
  65
  Tőzsér végzett el kis szögletet, Rósához passzolt, aki félmagasan középre lőtte a labdát, ami levágódott a hazai védőkről. A közelben álló játékosaink kezezést és tizenegyest reklamáltak, a játékvezető továbbot intett. Kintről nehéz megí­télni, hogy mi történt pontosan.
  62
  Bajevski beállásával áttértünk a kétcsatáros játékra. Az ékek mögött Penksa játszik visszavontan, Tőzsér pedig egy kicsit hátrébb a középpálya közepén szerepel.
  60
  Először cseréltünk. Somorjai helyett Bajevski lépett pályára.
  59
  Most Gyepest kellett ápolni 20 méterre a kapunktól, de válogatott védőnk szerencsére folytatni tudta a játékot.
  57
  Magasföldi tört be a tizenhatoson belülre és már lőni készült, amikor Gyepes szép mozdulattal szerelte.
  54
  Somorjai 25 méteres passzát Tőzsér egyből Penksához továbbí­totta, Marek a elfutott a jobb szélen, majd csinált egy cselt befelé, 18 méterről lőtt, a labda azonban sajnos erejét vesztette egy közbelépő védőn, í­gy Sebőknek nem okozott gondot a hárí­tás. Szép akció volt.
  48
  Botis 35 méterről váratlanul lőtt, Sebők vetődve védett.
  46
  Elkezdődött a második félidő, egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek. Minkdét csapat kapkodva, sok hibával játszott, a kapuk előtt alig alakult ki veszélyes helyzet. előttünk csak akkor adódott lehetőség, ha a védőink közül Gyepes vagy Vukmir felzárkózott az akciókhoz. Tőzsér, Penksa és Vágner eddig nem alakí­tott ki igazán veszélyes helyzetet. A találkozó érdekes figurája Ábrahám Attila. A FIFA-bí­ró eddig tétlenül nézte a fehérváriak durva szabálytalanságait, melyek között több olyan is volt, amikor hátulról rúgtak bele alattomosan játékosainkba, amiért a nemzetközi porondon azonnal piros lapot kell adni, itt még sárga sem járt érte. Ha a második félidőben is ez lesz a bí­rói felfogás, akkor játékosainknak nagyon kell vigyázniuk magukra, nehogy megsérüljenek a prágai meccs előtt, illetve fel kell venniük egy agresszí­vebb harcmodort, hogy meg tudják magukat védeni, mert a játékvezető ezt eddig nem tette meg.
  45
  Zováth az ötödik játékosunk, akit az elmúlt 10 percben egy durva szabálytalanság után ápolni kellett. László Csaba ezért odasétált a negyedik játékvezetőhöz és azt kérte tőle, hogy szoljón Ábrahámnak, figyeljen jobban oda és torolja meg a hazaiak durva belépőit. Zováthnak a gyomorszájába könyököltek bele. Középpályásunk rövid ápolás után folytatta a játékot.
  44
  Magasföldi hagyta ki az eddigi legnagyobb helyzetet. Betört a tizenhatoson belülre, majd 4 méterre az alapvonaltól lőtt, a labda szerencsére keresztbe elment a kapunk előtt.
  42
  Egy kemény ütközés után Vágner kért ápolást az oldalvonalnál. Csatárunknak a tarkóját és a nyakát jegelték, de szerencsére folytatni tudta a játékot.
  40
  Kriston próbált meg elfejelni egy labdát, amit Botis el akart rúgni, de csak Kriston fejét találta el. A hazaiak játékosa elesett, de azonnal felkelt és kezet fogott egykori csapattársával, sportszerű jelenet volt.
  38
  Leandro egy percen belül három szögletet végezhetett el a jobb oldalról. A harmadiknál a röviden kifejelt labdát Tőzsér 28 méterről lőtt, Sebők megfogta a labdát.
  36
  Zöld tartott rá kí­méletlenül Vukmir lábára, amiért jogosan kapott sárga lapot.
  34
  Leandrót két kézzel rántották le a kispadunk előtt. Amikor játékosunk jelezte, hogy ez talán sárga lapot ért volna, a bí­ró ezt mondta: “Leo! Akar egy sárgát? Ha gondolja, adhatok önnek egyet.” Ezután folytatódott a játék.
  32
  Rövid ideig állt a játék, mert az egyik asszisztensnek kioldódott a cipőfűzője, majd a megkötés közben el is szakadt. Szerencsére egy perc alatt sikerült ismét “megfelelő állapotba” hozni a lábbelit.
  30
  Hercegfalvi emelt Magasföldihez, aki Vukmir és Botis között úgy lépett ki, hogy kézzel tette maga elé a labdát. A játékvezető továbbot intett, szerencsére mielőtt a fehérvári lőni tudott volna, Vukmir becsúszva szerelt.
  26
  Tőzsér és Leandro egymással kényszerí­tőzve a bal oldalon a felezővonaltól egészen a fehérvári tizenhatosig jutottak el, ahol Tőzsér ballal kapu elé próbálta csavarni a labdát, ami azonban sajnos lecsúszott a lábáról és az alapvonalon túl hagyta el a játékteret. Kár érte, mert í­géretes akció volt.
  24
  Tőzsér í­velte pontosan a labdát Leandróhoz, aki mellel maga elé tette a labdát, mielőtt azonban lőni tudott volna, a védők szerelték.
  22
  Egy ütközés után Tóth Balázst, a hazaiak válogatott középpályását kellett rövid ideig ápolni.
  19
  Egy balról belőtt labdát védőink röviden rúgtak ki, ami Hercegfalvihoz került. A hazaiak játékosa 24 méterről lőtt volna, azonban a becsúszó Botis a labda helyett a csatár lábát találta el. Ábrahám sárga lapot adott védőnknek.
  14
  Krison felszabadí­tó rúgásába Penksa vetődött bele önfeláldozóan, majd a levágódó labdát a földrő felpattanva az alapvonal előtt elérte, visszagurí­tott a bal oldalon nagy lendülettel érkező Leandro elé, akinek kapásból kapu elé lőtt labdáját Sebők Vágner elől előrevetődve öklözte vissza a mezőnybe.
  12
  Kriston buktatta Vágnert 28 méterre a kaputól, az oldalvonal közelében. Tőzsér élesen kapu elé lőtt labdája elsuhant a támadóink előtt.
  10
  László Csaba több utasí­tást is adott játékosainknak. Tőzsértől azt kérte, hogy ne pörgesse fel a labdát átvétel előtt, hanem laposan kezelje le a labdát és úgy játssza meg, mert í­gy kevesebb lesz a pontatlan átadás. Leandrótól pedig azt kérte a szakvezető, hogy ne passzolja hátra a labdát a védőknek, hanem próbáljon meg előre indí­tani, vagy pedig egyedül elindulni.
  8
  Rósa tört előre nagy lendülettel, 24 méteres lövése azonban elkerülte a bal kapufát.
  7
  Körbejárattuk a labdát a Videoton tizenhatosa előtt, majd Gyepes 25 méterről lőtt, sajnos egy méterrel a kapu fölé.
  5
  Gyepes állí­tott meg önfeláldozó szereléssel egy hazai akciót. Védőnk akkora lendülettel érkezett, hogy nekiesett a pálya szélén álló egyik hirdetőtáblánka, amelynek a közepe az ütközéstől teljesen meghajlott. Gyepi szerencsére sértetlenül úszta meg az ütközést.
  3
  Somorjai futott el a jobb szélen, az ötössel egymagasságban középre í­velt, de Sebők jó ütemben lépett ki a kapujból és lehúzta a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak, a hazaiak piros mezben, kék nadrágban és piros sportszárban futballoznak.
  .
  Most jöttek ki a csapatok a pályára. Kriston Attilát, egykori középpályásunkat a mintegy 1500 szurkolónk hangos “Csak a Kriston, csak a Kriston!” kiáltással üdvözölte, majd zúgott a vastaps Titinek.
  .
  Mindkét együttes befejezte a melegí­tést, perceken belül kezdődik a mérkőzés.
  .
  Sorin Botis majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt (2003. augusztus 2.) a Videoton ellen mutatkozott be a Ferencvárosban, de sajnos csak alig 20 percet töltött a páláyn, ugyanis ekkor összefejelt Hercegfalvi Zoltánnal, a fehérváriak támadójával és homlokcsonttörést szenvedett, ami után közel fél évig nem léphetett pályára. Védőnk elmondta, hogy egyáltalán nem neheztel ellenfelére, hiszen a fehérvári játékos semmit nem csinált, elfejelte a labdát, Botis pedig csak Hercegfalvi tarkóját “találta el”. Légiósunk hozzátette: a Videoton játékosa a sajnálatos eset után a kórházban is meglátogatta őt.
  .
  Dvéri Zsolt is kilátogatott a fehérvári stadionba. A Videton egykori középpályása nyáron általános meglepetést keltett, amikor bejelentette visszavonulását. Azóta most látogatott ki először a fehérvári stadionba.
  .
  László Csaba több játékosunkat is pihenteti a mai meccsen, annak érdekében, hogy a szerdai, Sparta Praha elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-visszavágón tökéletes állapotban lépjenek pályára. Ezért Adem Kapic és Balog Zoltán ma egész biztosan nem játszik. Huszti Szabolcs is pihen, ő azonban leül a kispadra. Játékára csak akkor kerül sor, ha a bal oldalon Leandro vagy Penksa sérülés miatt nem tudja végigjátszani a mai meccset.
  .
  A mieink most jöttek ki melegí­teni, a lelátón szép számban gyülekeznek a szurkolók, de ez már megszokott, ha mi jövünk Székesfehérvárra.
  .
  A mieink elindultak a pályára melegí­teni. Érdekesség, hogy a fehérváriaknál a kezdőtizenegyben három egykori ferencvárosi játékos -- Kriston, Szabó és Zöld -- kapott helyet. A kispadon Halgas személyében ül volt ferencvárosi futballista.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Videoton elleni idegenbeli bajnoki meccse.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső