2004.VIII.8. Győri ETO – Ferencváros: 2-4

Simának indult, izgalmas lett a vége


Győri ETO – Ferencváros: 2-4 (1-4)
Győr, 4.000 néző, vezette: Makai János (Szabó P., Gyarmati)

Győri ETO: Stevanovic – Pusztai (Regedei 33.), Stark, Vincze G., Tóth P. – Pomper, Vincze O., Horváth R., Binder (Varga Z. 79.) – Peric (Sándor Gy. 61.), Priskin
szakmai igazgató: Reszeli Soós István

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Vukmir, Zováth, Rósa D., Huszti -– Zavadszky (Somorjai 80.) – Vagner (Bajevski 55.), Leandro (Tőzsér 72.)
vezetőedző: László Csaba

Gól: Horváth R. (42.), Priskin (65.) illetve Vagner (5., 8.), Lipcsei (28.), Huszti (31.)
Sárga lap: Gyepes (24.)
Kiállí­tva: Pomper (91.) illetve Huszti (91.)

Az NB I 1. fordulójának zárómérkőzésén a nyáron szokás szerint majdhogynem a teljes játékoskeretét kicserélő Győr, illetve a nemzetközi kupameccseken botladozó, de í­gy is továbbjutó Ferencváros csapott össze.

Éppen ezért a mérkőzés végső kimenetelét nem igazán lehetett megtippelni, ám az első 10 percben már letisztult a kép: a Ferencváros nagyon motiváltan kezdte a mérkőzést, és az utolsó pillanatban bekerült új szerzemény, Robert Vagner két villanásával elég hamar kétgólos előnyt szereztek. Ez a két találat akármelyik csapatot sokkolta volna, a Győrrel sem történt ez másképp, László Csaba együttese viszont ilyen előny megszerzése után sem állt le, támadtak tovább, és mind a jobb oldalon Vukmir, mind a balon Huszti többször a hazai védelem mögé került. Ráadásul a félidő közepén az addig talán egyetlen dicsérhető (vagy inkábbb fogalmazzunk úgy: el nem marasztalható…) játékos is hibázott a Győrben, hiszen az addig bravúrokat is bemutató Sztevanovics kapus miután rosszul állí­totta fel a sorfalat, majd kicsit a labda mellé is nyúlt, majd Huszti is kiugrott a leshatárról és a pár perccel korábban történtekkel ellentétben ezúttal ő is mattolta a szerb-montenegrói hálóőrt.

Úgy tűnt, a Győr katasztrofális vereséget szenved, ez ellen szeretett volna tenni valamit Reszeli Soós István, ugyanis a labdát csak nyomozó Pusztai helyére Regedeit állí­totta a védelem jobboldalára, hogy kissé fogja vissza Husztit. Ez valamennyire eredményt is hozott, és egy pontrúgás után az előrehúzódó Horváth Róbert kicsit csökkentett a hátrányon, í­gy 1-4-es félidővel vonultak a csapatok pihenőre.

Magához tért a Győr a második félidőre

A második félidőre szemmel láthatóan egy motiváltabb Győr lépett ki, de a játékrész kezdetén még nem sikerült a Ferencváros fölé kerekedniük. Védekezésben annyival könnyebb dolguk volt, hogy az első 10 percben villogó Robert Vagner addigra teljesen elkészült az erejével, í­gy ő már alig volt megjátszható. Ezt észlelte László Csaba is, aki a lendületes Bajevszkit hozta be a cseh csatár helyére. A macedón támadón is érződött, hogy bizonyí­tani szeretne, hiszen nagy elánnal vetette bele magát a játékba.

A Ferencváros azonban ekkor már érezhetően visszafogta az iramot, valószí­nűleg még érezték a Tirana elleni mérkőzést a lábukban, ennek is köszönhető, hogy a győriek egyre többször vizitáltak Szűcs kapuja előtt, ráadásul Vincze Ottó látványosan feljavult az első félidei teljesí­tményéhez képest, érződött rajta, hogy élvezi a játékot. A győriek balszerencséjére a másik fazonszabász, Darko Peric a második félidőben a csapat kerékkötője volt, amellett, hogy többször helyzetbe hozta a ferencvárosiakat, körülményességén sok győri támadás akadt meg, nem csoda, hogy a szurkolók fennhangon követelték lecserélését. Kérésük meghallgatásra talált, a 62. perctől már Peric nélkül játszottak a hazaiak.

Huszti a BL selejtező után bajnokin is betalált

Huszti a BL selejtező után bajnokin is betalált

Nem biztos, hogy ezért, de rögtön utána újabb gólt értek el, Priskin ügyesen tette bele a lábát Pomper pattogós lövésébe, és amikor pár perccel később Szűcs tizenegyest érően buktatta a fiatal támadót, sok hazai szurkoló szeme előtt már az egyenlí­tés is lebegett. Vincze Ottó azonban képtelen volt túljárni Szűcs eszén, nagy erővel megrúgott büntetőjét a ferencvárosi hálóőr bravúrral hárí­totta. Még ugyanebben a percben Bajevszki is a földre került a másik kapu előtt, ekkor Makai továbbot intett…

A kihagyott büntető észrevehetően kicsit megfogta a Győrt, akik ugyan továbbra is támadtak, de már korántsem akkora meggyőződéssel, mí­g a Ferencváros elsősorban Bajevszki révén ellencsapásokkal próbálkozott. A mérkőzés végét még Pomper és Huszti különszáma szí­nesí­tette, mindketten piros lapot kaptak kakaskodásért.

Összességében a mérkőzésre kilátogatók és a tévénézők remek csatát láthattak, amely az első félidőben úgy tűnt, hogy sima vendéggyőzelemmel zárul, a második félidőtől kezdve azonban nagyon izgalmas lett a párharc, és a Győrnek a kihagyott tizenegyesig reális esélyük is volt az egyenlí­tésre.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de a mutatott játékkal nem. Az első félidőben a csapat betartotta azt amit megbeszéltünk, de a szünetben hiába hangsúlyoztam, hogy ne becsüljük le az ellenfelet, mégis leálltunk. Ha egy csapat rúghat nyolc gólt, akkor annyit kell rúgnia, és nem négyet. Meg kell tanulniuk a srácoknak, hogy nem szabad a kicsivel megelégedni, mert akkor a nagy feladatokhoz kevesek leszünk. A Győr csapatának gratulálok, hiszen négygólos hátrány ellenére sem adták fel, és ha Szűcs nem védi ki a 11-est, akkor talán még nehezebb lett volna számunkra a meccs vége. A hibákat meg fogjuk beszélni, és kiértékeljük a látottakat, hogy tanuljunk belőlük. A magyar bajnokságban egy olyan csapatnak, amelynek van hat-nyolc válogatott játékosa, minden meccsen az utolsó percig arra kell törekednie, hogy a győzelmen túl szórakoztassa is a közönséget. Ezt mi 45 percig tettük csak meg. Azoknak a szurkolóinknak, akik elkí­sértek bennünket Győrbe, biztosan sokat jelentett volna, ha a második félidőben is gólnak örülhettek volna. Sajnos Rósa kapufája mellett Bajevski helyzete is kimaradt. Remélem, hogy a Sparta ellen nagyon sokan kijönnek az Üllői útra, és szurkolóinkkal közösen összefogva képesek leszünk a kitűnő cseh csapat legyőzésére.

Reszeli Soós István (Győr):– Ha vicces akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a 4-2 szép eredmény ahhoz képest, hogy a válogatottak aránya 7:1 a Fradi javára. Persze itt most nincs helye viccnek, hiszen nem úgy indult a bajnokság, ahogy szerettük volna. A csapatunk még nincs kész, és tudtuk, hogy a Fradi egy nemzetközi kupameccs fáradalmai után is jobb nálunk. Két választásunk volt. Vagy beállunk védekezni, és várjuk, hogy mi lesz a sorsunk, vagy támadunk. Az utóbbit választottuk, de az első félidőben elveszí­tettük a sakkjátszmát. A második félidőben képesek voltunk felállni a padlóról, és szerintem, ha Szűcsöt kiállí­tja a bí­ró, akkor talán egyenlí­thettünk volna. A Ferencváros jó csapat, és az első félidőben a gyors embereikkel szemben elveszí­tettük a csatát, mert nem tudtuk a területet megfelelően leszűkí­teni.

Robert Vagner: – Nagyon elégedett vagyok. Nem gondoltam ilyen bemutatkozásra. Szerettem volna az első meccsemen gólt rúgni, de az eszembe sem jutott, hogy az 5. percben már másodszor örülhetek. Álomszerű ez a bemutatkozás, hasonlóra még nem volt példa a pályafutásom során. Sajnos még nem vagyok tökéletes fizikai állaptban í­gy előre megbeszéltük, hogy nem játszom végig a meccset. A második gól valóban kivételesre sikerült, de rúgtam már korábban is ilyet és remélem, hogy még fogok is itt a Fradiban. Számomra a mai meccs már csak egy szép emlék, és a szerdára készülök. A Sparta elleni meccs nem csupán nekem és a társaimnak lesz fontos, hanem az egész magyar focinak. Hiszek abban, hogy van esélyünk a mostani Sparta ellen!

Szűcs Lajos: – Nagyon örülök, hogy a születésnapomon győztes mérkőzésen állhattam a kapuban. A tizenegyest sajnos én hoztam össze, rossz ütemben csúsztam be és a győri játékos lábát találtam el, szerencsére a büntető hárí­tásával jóvátettem a hibám. Természetesen örülök neki, hogy ebben a szezonban már a második tizenegyest védtem ki, de még elégedettebb lennék, ha inkább mi rúgnánk a büntetőket. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban felhoztuk a Győrt.

Lipcsei Péter: – Mindig nagyon fontos a jó bajnoki rajt, hiszen ez meghatározza a folytatást is. Hamar nagy előnyre tettünk szert, ettől a kelleténél jobban megnyugodtunk, utána pedig már nem tudtunk újra felpörögni. Nagyon örültem a szabadrúgás gólomnak. Láttam, hogy a sorfal mellett van annyi hely, hogy a sarokba be lehet csavarni a labdát.

Huszti Szabolcs: – Magabiztosan nyertünk, de elég sok volt a hiba a játékunkban, nekem is sokkal jobban kell koncentrálnom, a második félidőben nem ment olyan jól a játék, mint az elsőben. Nagyon fontos a győzelem, de egy simán megnyert meccset nem szabad ennyire izgalmassá tennünk. A második félidőben is voltak lehetőségeink, de ezek kimaradtak. Örülök, hogy ma is betaláltam a kapuba, Rósa Dinitől fantasztikus labdát kaptam. A kiállí­tásomat nem tartom jogosnak, remélem, a videofelvételek alapján nem fognak eltiltani. Szabálytalankodtam, ez nem vitás, ezért viszont még sárga sem jár volna. Utána viszont Pomper megütött, én egy szót sem szóltam, nem is próbáltam visszaütni, ezért nem tudom, miért kaptam piros lapot. Már többször kaptunk büntetést utólag videofelvételek alapján, remélem, most is alaposan megvizsgálják majd a történteket.

(Az nso.hu (itt és itt) Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.VIII.8. Győri ETO – Ferencváros: 2-4 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a Győr elleni 4-2-es idegenbeli sikerrel remekül kezdte az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös szezonját. A győzelemben elévülhetetlen érdemei vannak az újonnan szerződtetett Robert Vagnernek, aki fantasztikusan mutatkozott be, hiszen 8 perc alatt szerzett két góljával gyakorlatilag az elején eldöntötte a meccset.

  Győri ETO – Ferencváros: 2-4 (1-4)
  Győr, 2.000 néző, vezette: Makai (Szabó P., Gyarmati)

  Győr: Sztepanovics – Pusztai (Regedei 34.), Stark, Vincze G., Tóth P. – Peric (Sándor Gy. 62.), Pomper, Vincze O., Binder (Varga (82.) – Horváth R., Priskin

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Vukmir, Rósa, Zováth, Huszti -– Zavadszky (Somorjai 84.), Vágner (Bajevski 56.), Leandro (Tőzsér 73.)

  Gól: Horváth R. (42.), Priskin (65.) illetve Vagner (5., 8.), Lipcsei (28.), Huszti (32.)
  Sárga lap: Gyepes (25.)
  Kiállí­tva: Pomper (91.) illetve Huszti (91.)

  A Cottbusból igazolt csatár az 5. percben fejjel, három perccel később pedig egy gyönyörű lövéssel talált be a hazaiak kapujába. (0-2). A remek kezdés meghatározta a folytatást is. A győriek teljesen megzavarodtak, mi tetszés szerint alakí­tottuk ki helyzeteinket. A 28. percben Lipcsei szabadrúgás góljával már 3-0-ra vezettünk. Újabb négy perc elteltével pedig úgy tűnt, hogy kiütéses győzelem lesz a vége, ekkor ugyanis Rósa emelt Huszti elé és középpályásunk védhetetlenül bombázott a jobb sarokba (0-4). A házigazdák az első félidő vége előtt Horváth fejesgóljával csökkentették a különbséget.

  A második 45 percet minden mindegy lapon kezdték a hazaiak, mi igyekeztük lassí­tani a tempót, már nem erőltettük feltétlenül a támadásokat. A házigazdák egyre bátrabban játszottak és a 65. percben Priskin révén tovább csökkentették a különbséget (2-4). László Csaba cserékkel próbálta felrázni csapatunkat, de a győriek remekül elkapták a ritmust. A 75. percben Szűcs buktatta a tiznehtaoson belül Priskint. A büntetőt Vincze O. végezte el, de a születésnapját ma ünneplő kapusunk remek vetődéssel hárí­tott. Lajos négy napon belül másodszor védett büntetőt rendkí­vül kiélezett helyzetben. A kihagyott tizenegyes után a hazaiak lélekben feladták a meccset, az utolsó negyed órában már csak egy teljesen indokolatlan páros kiállí­tás okozott némi izgalmat. A 91. percben Huszti buktatta Pompert, a hazaiak játékosa válaszu kicsit meglökte középpályásunkat (talán még sárga lapot sem ért az eset). Makai játékvezető mindkét futballistát kiállí­totta.

  A mieink az első félidőben mutatott remek teljesí­tménynek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak a Győr otthonában.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek! Magabiztos győzelemmel kezdtük az új szezont.
  91
  A kifejezetten sportszerű mérkőzésen Makai játékvezető lett a főszereplő. Huszti buktatta Pompert az oldalvonal mellett. A győri játékos felpattant a földről és meglökte középpályásunkat. A bí­ró meglepetésre mindkét futballistát kiállí­totta.
  89
  Bajevski átadásával Somorjai lépett volna ki, de Tóth az utolsó pillanatban szerelni tudott.
  87
  Regedei futott el a jobb szélen, középre í­velt, de Lipcsei továbbcsúsztatta a labdát, amit í­gy Priskin nem tudott elérni.
  84
  Mi is kihasználtuk a harmadik cserelehetőséget. Zavadszky helyett a térdsérüléséből felépült Somorjai állt be.
  82
  Harmadszor cseréltek a győriek. Binder helyett a ferencvárosi nevelésű Varga Zoltán állt be.
  77
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól, bombaerős lövése kipattant a kapusról, pont Gyepes elé, aki 6 méterről estében lőtt, de Sztepanovics ismét védett.
  75
  Priskin húzott el Gyepes mellett a tizenhatsoon belül, Szűcs becsúszva próbálta szerezni a csatárt, de csak a győri játékos lábát találta el, 11-es. Vincze O. jobb sarokra tartó lövését Szűcs azonban kiütötte! Lajos négy napon belül másodszor védett 11-est!
  73
  Újabb csere a mieinknél. Leandro helyett az újonnan igazolt Tőzsér Dániel lépett pályára.
  71
  Regedei beadása után Priskin 4 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
  69
  Priskin két csel után 16 méterről fordulásból lőtt, Szűcs vetődve védett.
  65
  Újabb gólt szerzett a Győr. Szöglet után a védőinkről Pomperhez pattant a labda, a középpályás 19 méterről laposan lőtt, Priskin pedig az ötösön úgy ért bele a labdába, hogy az a lábáról védhetetlenül pattant a jobb sarokba (2-4).
  64
  Bajevski vette el nagyon harcosan a labdát Vincze G-től, rávezette Sztepanovicsra, lapos lövését azonban a győri kapus lábbal hárí­totta.
  62
  Másodszor cserélt a Győr. Peric helyett Sándor Gy. játszik tovább.
  60
  Zavadszky beadása után Peric röviden fejelte ki a labdát, ami Rósához pattant. Középpályásunk egy igazí­tás után 18 méterről lőtt és a felső kapufát találta el.
  56
  Először cserélünk. Vagner helyett egy másik új játékosunk, Aleksandar Bajevski áll be.
  53
  Leandro 30 méterről váratlanul lőtt, a labda alig szállt el a kapu fölött.
  51
  Jobboldali beadás után Stark 10 méterről fejelt a kapunk fölé.
  49
  Peric í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Priskin fejelt 9 méterről, Szűcs magabiztosan megfogta a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik edző sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Peric beadása után a bevetődő Vincze O. lábáról a kapunk fölé pattant a labda. A hazaiak játékosa a bevetődés közben könyökkel megütötte Vukmirt. A két lökdösődő futballistát Lipcsei választotta szét.
  42
  Megszerezték a becsületgólt a hazaiak. Regedei í­velt be szabadrúgást a kapunk elé és Horváth R. 7 méterről a jobb sarokba csúsztatott (1-4).
  40
  Regedei és Horváth R. csúsztak össze, miközben Husztit próbálták szerelni. Horváth rövid ápolás után tudta csak folytatni a játékot.
  35
  Tóth P. 18 méteres lapos lövését Szűcs magabiztosan védte.
  34
  Cseréltek a hazaiak. Pusztai helyett Regedei lépett pályára.
  32
  Bent van a negyedik is! Rósa emelte Huszti elé a labdát, aki kapásból, 13 méterről védhetetlenül lőtt a jobb sarokba(0-4).
  29
  Huszti tört be lendületesen a tizenhatoson belülre, elcsavarta a labdát Sztepanovics mellett. A labda a hálót érintve kerülte el a bal sarkot.
  28
  Már hárommal vezetünk!! Rósát rántotta le Tóth P. 20 méterre a kaputól. A szabadrúgást kicsit jobbról Lipcseivégezte el. Csapatkapitányunk remekül csavarta el a labdát a sorfal mellett, amelybe Sztepanovics hiába ért bele, a labda a bal sarokban kötött ki (0-3).
  25
  Gyepes húzta vissza az oldalvonal mellett Pericet, amiért sárga lapot kapott.
  23
  Leandro adta be balról a labdát, ami kipattant Sztepanovics melléről, a győri kapus szerencséjére azonban a közelben nem volt senki.
  20
  Rósa bedobása után Vagner Vukmir elé perdí­tette a labdát, az ezúttal jobboldali középpályást játszó Dragan a tizenhatos sarkáról kapásból lőtt, Sztepanovics megfogta a labdát.
  17
  Peric szglete után Stark fejelt 8 méterről a kapunk fölé.
  16
  Leandro 20 méterről fordulásból laposan lőtt, Sztepanovics vetődve védett.
  14
  Peric szöglete után Szűcs először a magasba bokszolta a labdát, majd könnyedén lehúzta.
  12
  Leandro szöktette a bal oldalon Husztit, aki egyből beadta a labdát, amit Sztepanovics szerzett meg Zavadszky elől.
  9
  Binder beadása után Priskin közelről a kapu mellé csúsztatott.
  8
  Kettővel vezetünk és megint Vagner!!! Rósa passzolt Vagnerhez, aki egyet tolt a labdán majd 20 méterről hatalmas gólt lőtt a kapu közepébe (0-2).
  5
  Vezetünk!! Rósa szöglete után Vagner fejesét Sztepanovics kiütötte, a labda csatárunk elé pattant, aki közelről a hálóba fejelt (0-1).
  4
  Vukmir tört be a jobb oldalról középre, ám Vincze O. 25 méterre a kaputól buktatta. Huszti szabadrúgását Sztepanovics látványos vetődéssel ütötte ki a bal sarok elől.
  2
  Zavadszky indí­tásával Leandro lépett ki a védők közül, de az asszisztens lest jelzett.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A mieink fehér-zöldben, a hazaiak zöld-fehérben játszanak.
  .
  Makai játékvezetővel az élen kivonultak a csapatok a pályára.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést, öt perc múlva kezdődik a mérkőzés.
  .
  A kezdés előtt pár perccel is nagyon kevés néző van a lelátón. Legfeljebb kétezren lehetnek a helyszí­nen, közülük kb. 500 ferencvárosi drukker.
  .
  Somorjai Tamás az előző szezonban Torghelle Sándor brutális belépője után szenvedett súlyos térdsérülést. Középpályásunk elmondta, hogy szerencsére már egyáltalán nem fáj a lába és nagyon boldog, hogy ismét leülhet a kispadra.
  .
  László Csaba úgy tervezte, hogy az új jtáékosaink közül Tőzsér Dániel szerepel majd a kezdőtizenegyben. Ma délelőtt azonban a szakember úgy döntött, hogy egyelőre csak Robert Vagner kezd majd, Tőzsér és Bajevski a kispadon foglalnak helyet. A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Balog, Lipcsei, Gyepes -- Vukmir, Rósa, Zováth, Huszti – Zavadszky, Vágner, Leandro. A kispadon Berki, Kiss Gy., Somorjai, Tőzsér, Sowunmi, Bajevski és Sasu foglal helyet.
  .
  A mieinknél Sorin Botis eltiltása miatt nem játszhat. Védőnket az előző szezonban Újpesten állí­totta ki a játékvezető, Sorin akkor két bajnokira szóló eltiltást kapott, melyből a Debrecen elleni felejthetetlen hazai meccsünkön egyet letöltött. Jövő szombaton, a Diósgyőr ellen már Botis is játszhat.
  .
  Szinte egyszerre jöttek ki a csapatok melegí­teni a pályára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik az első mérkőzésünk az Arany Ászok Liga 2004/2005-ös idényében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport