2004.X.23. Ferencváros – Pápa: 5-0

Csapatunk a Nyí­regyháza és a Sopron után a Pápa ellen is kiütéses győzelmet aratott. Az 5-0-ás sikerünk értékét növeli, hogy a pápaiak korábbi bajnokijaikon soha nem kaptak idegenben egy gólnál többet.


Ferencváros – Pápa: 5-0 (2-0)
Üllői út, 5.000 néző, vezette: Arany Tamás (Kujbus, Ví­gh)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis – Rósa (Takács Á. 63.), Kapic, Lipcsei, Leandro (Tőzsér 56.) – Sowunmi (Zavadszky 71.), Bajevski, Huszti
vezetőedző: László Csaba

Pápa: Szép – Radics (Kovács 63.), Farkas, Szekér, Farkas – Lászka (Szűcs 63.), Kincses, Somfalvi, Róth – Germán, Stevica (Medved 46.)
vezetőedző: Tóth Bálint

Gól: Sowunmi (8.), Gyepes (42.), Bajevski (55., 70.), Szűcs L. (59. – 11-esből)
Sárga lap: Gyepes (38.) illetve Róth (41.), Lászka (57.), Somfalvi (61.)

A mai meccset óriási iramban kezdtük és a mérkőzés elején, a 8. percben Sowunmi gyönyörű fejesével megszereztük a vezetést (1-0). A gól után is mi irányí­tottunk, minden tekintetben óriási volt a különbség a csapatok között. A pápaiak nem tudták megtartani a labdát és a párharcok jelentős többségéből mi kerültünk ki győztesen. A 17. percben Vukmir növelhette volna a különbséget, de a felső lécet találta el. A vendégek a 25. percben vezették első támadásukat, de Stevica közelről a kapunk mellé fejelte a labdát. A 42. percben növeltük az előnyünket. Huszti beadása után Gyepes bólintott a kapuba (2-0).

 

A második félidőt ugyanolyan lendülettel kezdtük, ahogy az elsőt efejeztük. Már nagyon korán, a vendégek tizenhatosánál letámadtuk a pápaiakat, akiknek emiatt már a labdakihozatal is komoly nehézségeket okozott. Az 55. percben Sowunmi átadásával Bajevski lépett, kicselezte védőjét, majd a kapus lábai között a hálóba gurí­tott (3-0). Négy perccel később Gyepest buktatták a tizenhatoson belül. Ez volt a pápaiak negyedik tizenegyest érő szabálytalansága, ezúttal meg is kaptuk a jogos büntetőt. Kapusunk, Szűcs állt a labda mögé és a bal sarokba helyezett (4-0). A pápai kapus hiába érezte a sarkot, a remekül helyezett lövést nem tudta hárí­tani. Változatlan kedvvel mentünk előre a teljesen szétesett pápaiak lélekben feladták a meccset. A 70. percben Lipcsei gurí­tott Bajevski elé és csatárunk 8 méterről okosan a bal sarokba helyezett (5-0). Az utolsó 20 percben már a közönségnek is játszott a csapat. Gyönyörű cselek, remek kiugratások jellemezték a játékunkat, főleg a jobb oldalon vezettünk szép akciókat, a befejezések azonban már nem voltak olyan pontosak. Játékosaink az utolsó percig űzték-hajtották ellenfelüket. A két együttes között óriási volt a különbség ezen az estén az 5-0 a pápaiakra nézve hí­zelgő.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – A héten megtiltottam a játékosaimnak, hogy kiejtsék a Feyenoord vagy a Schalke nevét. Nekünk most a Pápa, a Dabas és a Békéscsaba elleni találkozók voltak a legfontosabbak, az UEFA Kupa meccsekkel ráérünk ezek után foglalkozni. Örülök, hogy ezúttal a fiúk 5-0-s vezetés után sem álltak le, hajtottak, és újabb gólokat akartak szerezni. A rotációs elvnek köszönhetően ezúttal Vágner nem játszott, de a csapat most a legeredményesebb játékosa nélkül is sok gólt tudott rúgni. Megyünk előre, most a szerdai Dabas elleni kupamérkőzés a legfontosabb számunkra.

Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője: – Érthetetlen számomra, hogy a játékosaim a mérkőzésen miért csinálták, homlokegyenest az ellenkezőjét annak, amit megbeszéltünk? Mi belementünk a Ferencváros által diktált „futóversenybe”, ami óriási hiba volt. 2-0-s haza vezetésnél játékosaim feladták a mérkőzést, í­gy nem is lehette más az eredmény, mint egy kiütéses vereség. A mi csapatunk az elmúlt fordulókban bebizonyí­totta, hogy igenis képes jó teljesí­tményre, talán egyszer-kétszer erőn felül is teljesí­tett. Mos egy olyan arcát ismertem meg az együttesemnek, amit nem szerettem volna. Be kell vallanunk magunknak, hogy lejtőre kerültünk, és nagyon nehéz lesz megállni, de bí­zom benne, hogy sikerülni fog.

Takács Ákos: – Az elmúlt hónapokban nagyon keményen dolgoztam, szeretettem volna bebizonyí­tani, hogy helyen van a nagy csapat közelében. – A becserélésem előtt László Csaba és Keller József elláttak a szokásos taktikai utasí­tásokkal, valamint biztattak, hogy menni fog a játék. Nem is izgultam, hiszen már öt éve a nagycsapat közelében vagyok, volt időm kiizgulni magamat. Hogy most lehetőséget kaptam, abban talán szerepe volt annak is, hogy voltak sérültjeink, de reménykedek benne, hogy a becserélésem az elmúlt hónapokban végzett munkámnak is szólt, és lehetőséget kapok a jövőben is.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

  • 90
    SZÉP VOLT FIÚK! A jétékvezető lefújta a mérkőzést. A mieink parádés játékkal 5-0-ra verték a Pápa együttesét.
    89
    Kapic a játéktér közepén felrúgta Szűcs Mihályt, amiért játékosunk sárga lapot kapott.
    86
    Tőzsér beadása után Botis egy gyönyörű ollózós mozdulattal szerette volna tovább tenni a labdát. A szurkolóktól nagy tapsot kapott.
    82
    Kapic hozta fel a labdát, majd 23 méterről alig lőtt mellé.
    79
    Az ellenfél eljutott a kapunkig: Germán gyenge lövését Szűcs fogta.
    Fehérvár-Békéscsaba 4-0, Honvéd- Nyí­regyháza 2-2, Diósgyőr-MTK 2-2, Pécs-Sopron 0-3, ZTE- Vasas 1-0.
    77
    Védőink is megmutatták, hogy mire képesek az ellenfél kapuja előtt. Egy gyönyörű Gyepes-Takács összjáték után a csereként beállt játékosunk éles zögből lőtt, Szép pedig védett.
    74
    Lipcsei ezúttal Vukmirnak adott parádés labdát, aki egyből középre adott, Bajevski három védő gyűrűjében fordult volna kapura, de Szekér végül mentett.
    71
    Sowunmi óriási vastaps közepette hagyta el a pályát, Zavadszky állt a helyére.
    70
    Játszik a Fradi!!!! A büntetőterületen belül Lipcsei gurí­tott Bajevski elé, aki 8 méterről okosan a hosszúba helyezett. (5-0)
    67
    Lipcsei paszszolt Tőzsér elé, aki balról középre kanyarí­tott, Bajevski alig maradt le a labdáról.
    63
    Kettős csere a Pápánál. Lászka helyett Szűcs Mihály állt be, Radics helyett pedig Kovács folytatja. Nálunk Rósa-Takács csere volt.
    61
    Somfalvi rúgta fel Rósát, amiért a pápa játékos sárgát kapott. Dini egy rövid ápolás után térhetett vissza.
    59
    Gyepest buktatták a büntetőterületen belül. A játékvezető 11-est í­télt. Ezúttal is Szűcs Lajos állt a labda mögé és bal alsó sarokba helyezett. (4-0)
    57
    Lászka az oldalvonalnál csúnyán felrúgta Kapicot, sárga.
    56
    Leo helyett Tőzsér a pályán.
    55
    Aleksandar, Aleksandar!!!! Sowunmi adott jó labdátBajevskinek, aki kicselezte Szekért, majd a kimozduló Szép lábai között a kapu közepébe gurí­tott. (3-0)
    52
    A Pápa megpróbálja megtartnai a labdát, de a mieink jól támadnak le, í­gy a vendégek nem tudnak veszélyes szituációt kialakí­tani.
    48
    Lipcsei ezúttal Bajevskit ugratta ki kitűnő ütemben, a támadónk nagy helyzetben mellé lőtt.
    46
    Elkezdődött a második félidő. Tóth Bálint cserélt, lejött Stevica és beállt Medved. A mieink nem cseréltek.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt, mieink 2-0-ra vezetnek. Érdekesség, hogy a Pápa ebben a szezonban idegenben még egy meccsen sem kapott egynél több gólt.
    Félidei eredmények: Fehérvár-Békéscsaba 2-0, Diósgyőr-MTK 1-1, Pécs-Sopron 0-2, Honvéd-Nyí­regyháza 0-1, ZTE-Vasas 1-0.
    44
    Rósa lőtt 15 méterről kapura, Szép bravúrral hárí­tott.
    42
    Huszti adott középre, Gyepes ugrott a legmagasabbra, és a kapuba bólintott. (2-0)
    41
    Róth buktatta Vukmirt, sárga.
    38
    Gyepes kapott sárga lapot.
    A Fehérvár már 2-0-ra vezet a Békéscsaba ellen, a Diósgyőr egyenlí­tett az MTK ellen.
    35
    Kapic í­velt a kapu előtt helyezkedő Sowunmi fejére, aki bólintott, de Szép mentett.
    34
    Lipcsei 18 méterről végzett el szabadrúgást, de a jobb kapufa mellé csavarta a labdát.
    33
    Szekér 20 méteres, középre tartó lövését Szűcs magabiztosan hárí­totta.
    31
    Bajevski Vukmir ősszjáték után védőnk középre adta a labdát, közben azonban Sowunmit lerántották a 16-oson belül, a játékvezető azonban ezúttal is továbbot intett.
    29
    Huszti szöglete után Botis ugrott a legmagasabbra, a játékvezető szerint azonban szabálytalankodott a kapujából kimozduló Széppel szemben, í­gy a Pápa jöhetett szabadrúgással.
    Az MTK 1-0-ra vezet Diósgyőrben, csakúgy, mint a ZTE a Vasas ellen.
    27
    Huszti sokat változtatja a helyét, ezúttal is a jobb oldalon tűnt fel, ezt Kapic jól vette észre, pontos labdával ugratta ki Szabolcsot, akit a keresztező Farkas szerelt.
    25
    A 25. percig kellett várni az első pápai helyzetre. Kincses adott balról középre, Stevica pedig 5 méterről a jobb kapufa mellé csúsztatta a labdát.
    22
    A mieink egyértelműen fölényben játszanak, a vendégek csak másodpercekre tudják megszerezni a labdát.
    20
    Vukmir futott el a jobboldalon, jól adott középre, az érkező Bajevskit ezonban Szekér centiméterekkel megelőzte, és kifejelte a labdát.
    17
    Sowunmi majdnem megszerezte második találatát: egy lecsorgó labdát 15 méterről kapásból kapura lőtt, ami a felső lécről vágódott a mezőnybe. Székefehérváron a Fehérvár 1-0-ra vezet a Békéscsaba ellen, a Sopron is megszerezte a vezetést Pécsett.
    14
    Ismét Bajevsi került földre a büntetőterületen belül. Macedón támadónk Szekér és Farkas között lépett volna ki,de a védők összezártak előtte.
    11
    Huszti 20 méterre a kaputól lövésre szánta el magát, de lecsúszott a lábáról és mellé ment.
    8
    Rósa balról a kapu elé í­velt, Sowunmi közelről senkitől sem zavartatva a kapu bal oldalába fejelt.
    4
    Huszti adott a kapu elé, középen Bajevski ugrott volna fel fejelni, de Farkas taszí­tott rajta. A játékvezető sí­pja néma maradt…
    3
    Rósa ugratta ki Bajevskit, aki egyedül törhetett volna kapura, a játékvezető azonban les miatt lefújta az akciót.
    2
    Rósa adott be balról egy szabadrúgást, a védők azonban tisztáztak.
    1
    A Fradi-tábor elénekelte a Himnuszt. A játékvezető megvárta, mí­g a szurkolók befejezik, és csak azt követeően adot jelt a kezdésre. Mi kezdtük a mérkőzést, a mieienk a Nágyvárad tér felőli kapura támadnak.
    .
    Ma, október 23-án az 1956-os forradalom márí­rjaira emlékezve egy perces gyászszünettel kezdődik a mérkőzés.
    .
    A csapatok a már kivonultak a kezdéshez.
    .
    Közvetí­tésünkben kedves olvasóinkat folyamatosan tájékoztatjuk a 10. forduló többi eredményéről is. A párosí­tás: Fehérvár-Békéscsaba, Honvéd-Nyí­regyháza, Diósgyőr-MTK, ZTE- Vasas, Pécs-Sopron, Győr- Kaposvár.
    .
    A két csapat már a pályán melegí­t. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben lépnek pályára, mí­g a Pápa tiszta sárga felszerelésben.
    .
    Tavaly óriási sikere volt a Családi Szektor-akciónknak. A nagycsaládosoknak idén is lehetőségük van arra, hogy a 15-ös szektorból ingyen nézzék meg csapatunk hazai bajnokiját. A mai mérkőzést a nagycsaládosok mellett a Siketek Sport Klubjának tagjai is a 15-ös szektorból nézik végig.
    .
    A Kommunikációs Iroda új kezdeményezéssel szeretne szurkolóink kedvében járni. Minden hazai mecsünk előtt két szurkolónk hozhatja be a Fradi-cí­meres, illetve a 28. bajnoki cí­münket jelképező zászlókat. Ma két budapesti szurkolónknak kedvezett a szerencse. A Pápa elleni meccsünk zászlóvivői: a 27 éves Bézi Zsolt és a 25 éves Fülöp Balázs Árpád
    .
    Egykori játékosunk, Pogány László ma ünnepli 50. születésnapját! A volt kiváló támadó 1974 és 1986 között 395 meccsen lépett pályára a Fradiban. Isten éltesse Pogány Lászlót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ