2004.X.27. MK, Dabas – Ferencváros: 0-4

20041027-merkozesjelenetCsapatunk végig irányí­tva a mérkõzést magabiztos, 4-0-ás gyõzelmet aratott a Dabas otthonában és bejutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat együttese közé.

Nyilatkozatok:

Kuti László (a Dabas edzője): – A sorsolás után az egyik szemem sí­rt, a másik nevetett. – Örülök, hogy egy olyan nagyszerű csapatot láthat vendégül a város, mint a Ferencváros, viszont azzal valamennyien tisztában vagyunk, hogy a Fradi ellen minimálisak a továbbjutási esélyeink. Erre a találkozóra is ugyanúgy fogunk készülni, mint bármelyik bajnoki meccsükre, sőt számunkra a bajnokik fontosabbak, hiszen a következő szezonban ismét a másodosztályban szeretnénk szerepelni. Csapatom legfőbb vezéregyénisége Hamar István, akiben nagyon kellemesen csalódtam. Pista hozzáállása, és teljesí­tménye példamutató, ráadásul ő legnagyobb rutinnal rendelkező játékos itt Dabason. Sokat várok a fiaimtól is, elsősorban Lacitól, aki eddig csapatunk legeredményesebb játékosa a szezonban. Egy magyar futballista számára külön kategóriát jelent a Ferencváros ellen játszani. Játékosaim döntő többségének ez még nem adatott meg, ezért biztos vagyok benne, hogy a fiúk hatalmas motiváltsággal lépnek pályára. Emlékszem, én is mennyire vártam a Fradi elleni meccseket, hiszen ilyenkor garantált volt a jó hangulat. Ma is szí­vesen emlékszem például egy nyolcvanas évekbeli, teltház előtt lejátszott Ferencváros -– Bp. Honvéd mérkőzésre. Már úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz a vége, amikor néhány perccel a lefújás előtt a játékvezető befújt nekünk egy tizenegyest. Én álltam a labda mögé, és több tí­zezer ember hangorkánja közepette belőttem a labdát, ezzel pedig a Honvéd nyert. A lefújást követően rettenetesen dühösek voltak a fradisták, és „természetesen” a győztes gól szerzőjén akartak bosszút állni a csapatuk vereségéért. A lefújás után a rendőröknek kellett kimenekí­teniük a stadionból….

Hamar István: – A sorsolás előtt titkon abban reménykedtem, hogy a Ferencvárost kapjuk. Sokkal több ok szól a Fradi mellett, mint ellene. Először is a Ferencvárosra mindenhol kí­váncsiak az emberek, alighanem itt is „teltház” lesz, ami egy ilyen kiscsapat csapat számára, mint a Dabas hatalmas anyagi bevételt jelent. Ha pedig sok ember jön ki szurkolni, garantált a jó hangulat. A Fradi érkezésének azonban nemcsak a szurkolók, mi, játékosok is nagyon örülünk. A legtöbb csapattársam most lép majd először pályára a Ferencváros ellen, kí­váncsian várom én is, hogy fogunk játszani.

A mérkőzés:

Dabas – Ferencváros: 0-4 (0-2)
Dabas, 2.000 néző, vezette: Hanacsek

Dabas: Urai – Róza, Ócsai, Danyis, Domján – Simon (Kuti 46.), Ugo, Bozsik (Danyis 80.), Gál (Ordai 46.) – Feczesin, Hamar
edző: Kuti László

Ferencváros: Udvarácz – Vukmir (Csepregi 52.), Botis, Kiss Gy. – Balog, Rósa, Zováth, Tőzsér – Lipcsei (Zavadszky 55.) – Sowunmi (Somorjai 63.), Bajevski
vezetőedző: László Csaba

Gól: Tőzsér (33.), Sowunmi (44.), Zavadszky (61., 86.)

László Csaba több meghatározó játékosunkat is pihentette. Nem lépett pályára Szűcs Lajos, Gyepes Gábor, Adem Kapic és Robert Vágner sem a találkozón.

Ennek ellenére a mieink az elsõ perctõl tudatosí­tották a rendkí­vül lelkesen küzdõ házigazdákban, hogy ki a jobb. A Dabas visszahúzódott a térfelére és önfeláldozóan igyekezett megvédeni kapuját a góltól. A betömörülõ védelmet távoli lövésekkel igyekeztünk átlõni, de kiváló formájukban védõ kapusuknak és szerencséjüknek (két kapufát is lõttünk) köszönhetõen a vendéglátók sokáig jól tartották magukat. A 33. percben azonban már semmi nem segí­tett. Bajevski beadása urtán Tõzsér szerzett vezetést, majd egy perccel a félidõ vége elõtt Sowunmi növelte a különbséget.

20041027-csepregiA második félidõben Vukmirt Csepregi Richárd váltotta fel, aki ma játszott elõször tétmeccset a felnõtt csapatban. Továbbra is mi irányí­tottuk a játékot, igaz megnyugtató elõnyünk birtokában már nem erõltettük annyira a támadásokat. Az egyre jobban fáradó házigazdák ellen a csereként beállt Zavadszky szerzett még két gólt.

A Dabas veszélyes helyzet nélkül zárta a meccset. A hazaiak fantasztikusan védõ kapusuknak köszönhetik, hogy mindössze négy gólt kaptak. A Magyar Kupa nyolcaddöntõinek sorsolása jövõ pénteken lesz.

Nyilatkozatok:

Csepregi Richárd: – Ötéves korom óta vagyok a Ferencvárosnál – mondta a tehetséges labdarúgó. – így közel 15 éves várok arra, hogy én is pályára léphessek a felnőttek között. A nyári edzőmeccseken erre már volt lehetőségem, de tétmérkőzésen most kaptam először szerepet. Eddig a korosztályos csapatokban általában a középpálya közepén kaptam lehetőséget, de most a pálya jobb oldalát kellett bejátszanom. Úgy érzem, elég gyorsan felvettem a meccs iramát, de a végére elfáradtam, hiszen egy hete kezdtem el sérülésem után az edzéseket. Remélem, hamarosan bajnokin is eljön a nagy pillanat, és újabb lehetőséget ad nekem László Csaba. Nagyon sokat kell még ezért is tennem, de az edzéseken és a Ligabajnokságban igyekszek bizonyí­tani a szakmai stábnak.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 92
  A lefújás után a gyerekek ellepték a pályát és autogramokat kértek játékosainktól, a műsorközlő pedig nagyon sportszerűen gratulált a győzelmünkhöz és sok sikert kí­vánt csapatunknak a bajnokságban és a különböző kupasorozatokban.
  91
  Vége a mérkőzésnek. Csapatunk magabiztosan jutott be a legjobb 16 közé a Magyar Kupában. A nyolcaddöntők sorsolása jövő pénteken 11 órakor lesz az MLSZ-ben.
  89
  Már 5-2-re vezet az Újpest.
  86
  Már néggyel vezetünk! Tőzsér kiváló ütemben ugratta kiZavadszkyt, aki egy lövőcsellel becsapta a dabasi kapust, majd a hálóba helyezett (0-4).
  80
  Harmadszor cseréltek a hazaiak. Bozsikot Danyis váltotta fel.
  78
  Két perc alatt két gólt szerzett az Újpest. DAC Integrál-Újpest 2-4.
  76
  Tőzsr kényszerí­tőzött Zavadszkyval, a visszakapott labdát keresztbe í­velte, Csepregi egy remek lövőcsellel becsapta ellenfelét, majd kiugratta Bajevskit, akinek lövését Urai bravúros mozdulattal a bal felső sarok elől ütötte szögletre. A szöglet után Botis fejelt kapura, de Urai ismét óriási bravúrral hárí­tott.
  74
  A Dunaújváros 2-1-re vezet a Diósgyőr ellen. Az elsőosztályú klubok közül bő negyed órával a vége előtt a Diósgyőr, a Győr, a Pápa (0-0 idegenben a Rakamaz ellen) és az Újpest nem állt továbbjutásra.
  72
  A Sopron is 3-0-ra vezet Ajkán.
  71
  Az MTK 2-0-ra vezet Szegeden. Egyetlen élvonalbeli klub sem vezet olyan magabiztosan, mint mi.
  69
  A 69. percben: DAC Integrál-Újpest 2-2
  67
  Az Újpest 2-1-re vezet a DAC Integrál ellen. A Vasas 2-0-ra vezet Baktalórántházán, a Győr csökkentette hátrányát, már csak 2-1-re vezet a BKV Előre.
  65
  Somorjai remek ütemben í­velte keresztbe a labdát, amit Tőzsér tiszta helyzetből, 3 méterről alig fejelt a kapu mellé.
  64
  Egyenlí­tett a DAC Integrál az Újpest ellen.
  63
  Harmadszor is cseréltünk. Sowunmi kapott egy rúgást a lábára és bár folytatni tudta volna a játékot, László Csaba a biztonság kedvéért inkább lehí­vta a pályáról. Helyette Somorjai állt be, akit nagy taps fogadott, Soma korábban játszott Dabason is.
  61
  Már hárommal vezetünk! Tőzsér átadásával Zavadszkyfutott el a jobb szélen, éles szögből lőtt és a labda az eddig remekül védő kapus hasa alatt a hálóban kötött ki (0-3).
  57
  A Fehérvár Horváth Ferenc második góljával fordí­tott és 2-1-re vezet Szolnokon.
  55
  Ismét cseréltünk. Lipcsei helyett Zavadszky lép pályára. Csapatkapitányunk a kapitányi szalagot a 100% Fradi legújabb számának kivehető poszterén szereplő Udvarácz Milánnak adta át.
  52
  Először cseréltünk. Vukmir helyett Csepregi Richárd lépett pályára. A fiatal játékosnak ez az első tétmeccse a Fradi felnőtt csapatában. Csepregi 27-es mezben szerepel, ezért szurkolóink “Csak a Kriston, csak a Kriston!” kiáltásokkal köszöntötték.
  48
  A Pécs 2-1-re vezet Szentesen.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A hazaiak két helyen is változtattak. Simon helyett Kuti, Gál helyett pedig Ordai állt be.
  45
  A szünetben előkerült az eredményjelző kezelője, aki 2-0-ra alakí­totta a táblán az állást.
  45
  Cserejátékosaink a pályán melegí­tenének, erre azonban nincs lehetőségük, ugyanis a szünetben a nézők egy csoportja bement a pályára és a térfelünkön autgoramokat kérnek játékosainktól, illetve fényképezik őket.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Bent van a második! Bajevski remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd kiugratta Zováthot, akinek lövése először elakadt a kapusban, a kipattanót Zováth estében rálőtte, de a kapufát találta el, a visszapattanó labdátSowunmi a hálóba helyezte (0-2).
  43
  Egyenlí­tett a Fehérvár FC Szolnokon, a gólt Horváth Ferenc szerezte.
  42
  Tőzsér 30 méteres bombáját Urai lábbal védte, a kipattanót Bajevski a jobb sarok mellé lőtte.
  40
  Szűcs Lajosnak pár perccel ezelőtt megszületett a második kisfia, Szűcs Dániel. Kapusunknak gratulálunk!
  38
  A BKV Előre már 2-0-ra vezet a Győr ellen, a győriek már csak tí­zen vannak a pályán, mert Vincze Gábort kiállí­totta a bí­ró. A Szolnok 1-0-ra vezet a Videoton ellen, a Diósgyőr egyenlí­tett Dunaújvárosban.
  36
  Újabb derültséget okozott a műsorközlő. Név szerint kérte, hogy egy úr azonnal fáradjon az eredményjelzőhöz és javí­tsa ki az eredményt 0-0-ról 0-1-re.
  33
  Vezetünk! Bajevski remek cselek után átí­velte a labdát a hosszú oldalra, amit Tőzsér 3 méterről a kapuba fejelt (0-1).
  32
  Sowunmi jól tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül, majd visszagurí­tott, Lipcsei kapáslövését Urai a bal felső sarok elől tolta szögletre. A bravúros védés után a hazai kapus eksztázisban ordí­tva veszekedett a védőivel.
  30
  Az első fél órában nyomasztó mezőnyfölényben játszunk. A hazaiak szervezetten, önfeláldozóan védekeznek. Játékosaink távoli lövésekkel próbálkoznak a betömörülő védelemmel szemben. Eddig két kapufát lőttünk, reméljük hamarosan meglesz a vezetés is. Eddig a dabasi kapus a mezőny legjobbja.
  29
  Röviden szabadí­tottak fel a hazai védők, Kiss 16 méterről kapásból a léc fölé bombázott.
  28
  A Dunaújváros 1-0-ra vezet a Diósgyőr ellen.
  26
  A Kaposvár is vezet Balatonlellén.
  23
  Bajevski a bal oldalról remek cselekkel hozta be középre a labdát, majd lőtt, a kapus óriási bravúrral öklözte ki a labdát.
  20
  Tőzsér végzett el szabadrúgást 30 méterre a kaputól. Lövése nagyon meglepte a hazai kapust, akinek lábbal azért sikerült szögletre mentenie, majd a tizenhatosig kifutott és leszidta az egész sorfalat.
  18
  Vezet a Pécs Szentesen és az MTK Szegeden.
  17
  Egy felpörgő labdát Lipcsei 25 méterről ellőtt, a kapus azonban kapufára tudta tolni a labdát.
  15
  Az Újpest 1-0-ra vezet a DAC Integrál otthonában és a Vasas Baktalórántházán.
  13
  Lipcsei 20 méterről lőtt, de Sowunmit találta el, akinek lábáról felperdült a labda, amit Bajevski 14 méterről kapásból a kapufára lőtt.
  11
  A mi meccsünkkel egy időben több mérkőzés is zajlik a Magyar Kupában. A BKV Előre 1-0-ra vezet a Győr ellen.
  8
  Tőzsér csavart be ballal a jobb oldalról szabadrúgást a kapu elé, de Bajevski elől a védők szögletre mentettek.
  7
  Rósa indí­totta a bal szélen elfutó Tőzsért, akinek kapu elé lőtt labdáját Urai a kapujából kivetődve szerezte meg Sowunmi elől.
  5
  Lipcsei 25 méteres lövése elszállt a kapu fölött.
  3
  Türelmesen adogatunk a hazaiak térfelén, dabasi játékos még nem ért labdába.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A ferencvárosi szurkolók nem a lelátóról, hanem a dabasi pálya mellett utcáról biztatják a mieinket, ahonnan egyébként szintén jól látható a pálya. Információink szerint drukkereink túl drágának tartották az 1000 forintos belépőt.
  .
  A mérkőzés előtt közvetlenül a Ferencváros Kommunikációs Irodájának kérésére a csapatokkal egyetértésben Hanacsek Attila játékvezető a kezdés előtt egyperces gyászszünetet rendel majd el, ugyanis ezekben a percekben zajlik id. Simon Tibor termetése.
  .
  Vezetőedzőnk sem úszta meg az átkeresztelést, őt László Attilaként mutatták be.
  .
  A helyi műsorközlő nem szokta sűrűn nyomon követni csapatunk meccseit, elég érdekesen mutatta be néhány játékosunkat. Botis a műsorközlő szerint “Sorin” néven játszik, Bajevskit Dabason “Bazsevszkinek” hí­vják, Somorjai igazi neve pedig “Soromjai”. A hazai drukkerek jókat derültek a műsorközlőn.
  .
  A mieink összeállí­tása: Udvarácz -- Vukmir, Botis, Kiss -- Balog, Rósa, Zováth, Tőzsér -- Lipcsei -- Sowunmi, Bajevski, a kispadon Berki, Zavadszky, Huszti, Leandro, Somorjai, Gyepes és Csepregi foglal helyet.
  .
  Kiváló körülmények között kerül sor a mérkőzésre. A dabasi szurkolók fedett lelátóról nézhetik a meccset.
  .
  A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek.
  .
  Mai ellenfelünk a harmad osztályban az ötödik helyen áll. Legismertebb játékosa az egykori válogatott Hamar István.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk cí­mvédőként kezdi el szereplését a Magyar Kupa idei kií­rásában. Az elmúlt két szezonban mi hódí­tottuk el a serleget, bí­zunk a jó sorozat folytatásában. Rövidesen kezdődik a Dabas elleni találkozónk. Ellenfelünk az NB II Winner csoportjában szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport