2004.X.3. Ferencváros – Matáv-Sopron: 4-1

2 hozzászólás a(z) 2004.X.3. Ferencváros – Matáv-Sopron: 4-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk a Millwall elleni szenzációs siker után ezúttal az Arany Ászok Ligában is remek teljesí­tményt nyújtva teljesen megérdemelten nyert 4-1-re a Sopron ellen.

    Ferencváros – Matáv-Sopron: 4-1 (2-0)
    Üllői út, 3.000 néző, vezette: Makai (Gyarmati, Heibl)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Botis – Zavadszky, Rósa, Lipcsei, Leandro – Tőzsér (Penksa 46., Somorjai 76.) – Vágner, Bajevski (Sowunmi 65.)

    Matáv-Sopron: Molnár – Földvári, Debnár, Bagoly, Szekeres – Fehér, Bárányos (Sifter 78.), Lazic, Szabó (Balaskó 46.) – Sira, Tóth

    Gól: Vágner (30.), Bajevski (34.), Szűcs L. (70. – 11-esből), Sowunmi (80.) illetve Debnár (48.)
    Sárga lap: Vágner (31.), Botis (43.) illetve Földvári (56., 63.)
    Kiállí­tva: Földvári (63.)

    Az első félidő előtt a kezdőrúgást egykori játékosunk, a 70 éves Szabó László végezte el. Szabó László óriási tehetségnek számí­tott, 1953-ban tagja volt az UEFA –torna győztes magyar ifi válogatottnak. A Ferencvárosban 94 mérkőzésen lépett pályára, azonban 1956-ban egy súlyos térdsérülés miatt vissza kellett vonulnia.

    Nem kezdtük nagy iramban a meccset, a vendégek pedig igyekeztek kihasználni átmeneti fásultságunkat és óriási lendülettel vetették magukat a küzdelembe. Nem álltak be védekezni és az elsõ 20 percben jobban és veszélyesebben játszottak nálunk. László Csaba előbb Gyepest szerepeltette középhátvédként, majd negyed óra elteltével Lipcsei jött vissza a védõ sorba és Gyepes lépett fel a középpályára. A két játékos a késõbbiekben is többször helyet cserélt egymással. Mi lassan, sok passzal épí­tettük fel akcióinkat, a vendégek hosszú indí­tásokkal, a széleken próbáltak védõink mögé kerülni. A “levegõben lógott” a vendégek vezetõ gólja, amikor váratlanul mi jutottunk elõnyhöz. A 30. percben szabadrúgáshoz jutottunk 20 méterre a kaputól. Rósa nem várta meg, hogy a játékvezetõ kimérje a 9 métert, hanem egybõl kiugratta Vágnert, aki 13 méterrõl a hálóba lõtt (1-0). A gól láthatóan megfogta a vendégeket, mi pedig kihasználtuk az átmeneti zavart és négy perccel késõbb Bajevski 17 méteres bombagóljával megnyugtató elõnyre tettünk szert (2-0).

    A második játékrészben ismét kitámadtak a vendégek, akik három csatárral jöttek ki a folytatásra, ezzel is jelezve, hogy még nem adták fel. A 48. percben csökkentették is akülönbséget, Debnár távoli lövése a késõn vetõdõ Szûcs mellett került a hálóba (2-1). A gól után fokoztuk az iramot, amit a vendégek nehezen tudtak követni. A 61. percben Bajevskit Molnár, a soproniak kapusa elsodort a tizenhatoson belül, de nem kaptuk meg a nyilvánvaló 11-est. Két perccel késõbb Földvári buktatta Gyepest és mivel a soproni játékosnak már volt egy sárga lapja, a bí­ró kiállí­totta. Három perccel késõbb újabb büntetõtõl fosztott meg minket Makai. Gyepest a nyakánál fogva húzták vissza a tizenhatoson belül, de a bí­ró ezúttal is továbbot intett. A 70. percben már befújta a tizenegyest (ami ezúttal nem biztos, hogy az volt). Zavadszky tolta el a labdát ellenfele mellett a tizenhatoson belül, majd nagyot esett, Makai ezúttal 11-est í­télt, amit Szûcs magabiztosan értékesí­tett (3-1). Az utolsó negyed órában sem csökkentettük a tempót, amiben döntõ érdemei voltak a csereként beállt Sowunminak. Thomas a 80. percben gyönyörû góllal biztosí­totta be végleg a gyõzelmünket. Vágner sarokkal passzolt Leandróhoz, aki egybõl Sowunmi elé í­velte a labdát, aki megvárta, mí­g egyet pattan a labda, majd 13 méterrõl védhetetlenül lõtt a hálóba (4-1). Sowunmi három perccel késõbb majdnem ismét betalált, de pár centivel a kapu mellé lõtt. A hajrában már a közönségnek is játszott a csapat, percekig tartottuk úgy a labdát, hogy a vendégek nem tudtak hozzáérni.

    Csapatunk ekkora különbséggel is megérdemelten nyert és változatlanul magabiztosan vezetünk a bajnokságban.

  • 92
    Vége a mérkőzésnek! Csapatunk megérdemelten nyert 4-1-re és továbbra is magabiztosan vezetünk a bajnokságban.
    91
    Sowunmi tört be harcosan a jobb szélen a tizenhatoson belülre, laposan a kapu elé lőtte a labdát, amiről Vágner alig maradt le.
    89
    Debnár visszajött a pályára.
    88
    Lipcsei futott el a jobb szélen, visszagurí­tott középre, 18 méterre a kaputól Gyepes vette volna át a labdát, amikor Debnár hátulról, páros lábbal beleszállt védőnkbe, aki ráesett a soproni játékos fejére. Makai továbbot intett és scak akkor állí­totta meg a játékot, amikor látta, hogy mindkét játékos ápolásra szorul. Gyepi pár másodperc múlva folytatni tudta a játékot, a soproni futballistát viszont a vonalon kí­vül kell ápolni.
    83
    Leandro remek ütemben ugratta ki Sowunmit, aki egy lövőcsellel becsapta Molnárt, majd 13 méterről centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
    80
    Bent van a negyedik is! Vágner sarokkal passzolt Leandróhoz, aki egyből Sowunmi elé emelt, Thomas megvárta, hogy egyet pattanjon a labda, majd 13 méterről a bal sarokba lőtt (4-1). A soproniak legutóbbi budapesti kirándulása is 4-1-es eredménnyel zárult, csak akkor Újpesten a soproniak nyertek ilyen különbséggel.
    78
    Cseréltek a vendégek is. Bárányost Sifter váltotta fel.
    76
    Penksa kapott rúgást a bokájára és nem tudja folytatni a játékot. Marek helyett Somorjai állt be.
    70
    Ismét kettővel vezetünk. Zavadszky tört előre jó cselekkel, majd a tizenhatoson belül átesett ellenfele lábán, Makai 11-est í­télt. A büntetőt Szűcs a jobb sarokba lőtte (3-1).
    68
    Leandro szöglete után a Molnárról lepattanó labdát Gyepes próbálta meg megjátszani, de a nyakánál fogva visszahúzták, Makai azonban a nyilvánvaló 11-es helyett továbengedte a játékot.
    65
    Másodszor cseréltünk. Bajevski helyett Sowunmi lépett pályára.
    63
    Gyepes tolta el a labdát Földvári mellett, a soproni játékos becsúszva csak védőnk lábát találta el. Földvári sárga lapot kapott, de mivel volt már egy figyelmeztetése, el kellett hagynia a pályát.
    61
    Egy előrevágott labdát Bajevski eltolt a kivetődő Molnár mellett, a nagy lendülettel érkező kapus pedig elsodorta csatárunkat. A játékvezető tizenegyes helyett továbbot intett.
    60
    Gyepes 25 méteres lövése után a labda kipattant Molnár kezéből, de mielőtt Vágner odaért volna, a kapus menteni tudott.
    56
    Földvári buktatta Bajevskit, amiért sárga lapot kapott.
    48
    Szépí­tett a Sopron. Debnár végzett el szabadrúgást 30 méterről. Lapos lövése után a jobb sarokban kötött ki a labda, Szűcs későn vetődött a lövésre (2-1).
    46
    Elkezdődött a második félidő. Mindkét oldalon egy csere volt. A mieinknél Tőzsér helyett Penksa, a vendégeknél Szabó helyett Balaskó állt be.
    45
    Vége az első félidőnek.
    43
    Lazic próbálta meg kicselezni Botist, de védőnk becsúszva, kézzel elütötte a labdát, amiért sárga lapot kapott.
    41
    Rósa végzett el szabadrúgást 24 méterről, a bal szélről. Megpróbálta a bal felső sarokba csavarni a labdát, de Molnár jól helyezkedett és lehúzta a labdát.
    38
    Földvári beadása után Tóth továbbcsúsztatta a labdát, amit Szabó a hosszú oldalon nem ért el.
    36
    Tóth passzolt Szekereshez, aki az ötös sarkáról keresztbe lőtte a kapunk előtt a labdát.
    34
    Bent van a második!! Gyepes passzolt Bajevskihez, aki 17 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (2-0).
    31
    Vágner megrúgta Fehért, amiért sárga lapot kapott.
    30
    Vezetünk! Tőzsért buktatták 20 méterre a kaputól. Rósa nem várta meg, hogy a bí­ró kimérje a 9 métert, hanem azonnal szöktette Vágnert, aki 13 méterről lőtt és a labda Debnár lábát érintve a jobb sarokba vágódott (1-0).
    28
    Vukmir a tizenhatos sarkáról adta be a labdát, melyet Bagoly Vágner elől Molnár kezébe fejelt.
    23
    Szabó balről belőtt labdája a becsúszva menteni igyekvő Botis karjáról pattant vissza, de mivel nem volt szándékos kezezés, Makai továbbot intett.
    21
    Vágner 20 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.
    18
    Zavadszky beadása után a hosszú oldalról Leandro fejelte vissza középre a labdát, melyet Bagoly Bajevski elől fejelt ki a kapu előteréből.
    16
    Vágner egy csel után a bal oldalról í­velte be a labdát a kapu elé, melyet az egyedül felugró Bajevski sajnos nem ért el.
    14
    Sira futott el a jobb oldalon, középre gurí­tott, Bárányos egy lövőcsel után 12 méterről lőtt, Szűcs gyors vetődéssel ütötte ki a labdát a jobb sarok elől.
    10
    Bárányos tört be a tizenhatoson belülre, de Lipcsei remek ütemű szereléssel megállí­totta a vendégek játékosát.
    7
    Leandro három ellenfelét is kicselezve a bal szélen betört a tizenhatoson belülre, lövése után azonban a labda a közbenyúló Bagoly lábáról Molnár kezébe pattant.
    4
    Bárányos próbálta meg kiugratni Tóthot, de Lipcsei lefülelte az átadást.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
    .
    Kivonultak a csapatok a pályára. Dajka László, a soproniak vezetőedzője a játékoskijáróban egyenként gratulált valamennyi futballistánknak az UEFA Kupa-sikerhez.
    .
    A két együttes befejezte a melegí­tést. Perceken belül kezdődik a mérkőzés.
    .
    Az első félidő előtt a kezdőrúgást egykori játékosunk, a 70 éves Szabó László végzi el. Szabó László óriási tehetségnek számí­tott, 1953-ban tagja volt az UEFA –torna győztes magyar ifi válogatottnak. A Ferencvárosban 94 mérkőzésen lépett pályára, azonban 1956-ban egy súlyos térdsérülés miatt vissza kellett vonulnia.
    .
    Tavaly óriási sikere volt a Családi Szektor-akciónak. A nagycsaládosoknak idén is lehetőségük van arra, hogy a 15-ös szektorból ingyen nézzék meg csapatunk hazai bajnokiját.
    .
    A két csapat mezőnyjátékosai is a pályán melegí­tenek. A lelátón egyelőre kb. ezren lehetnek.
    .
    Adem Kapic kiállí­tása utáni eltiltás, Huszti Szabolcs és Bognár Zsolt sérülés miatt nem léphet ma pályára. László Csaba támadó szellemű együttest küld pályára, hiszen csak egy védekező középpályás szerepel csaptunkban és ő is Lipcsei Péter. A mieink összeállí­tása:Szűcs -- Vukmir, Gyepes, Botis -- Zavadszky, Rósa, Lipcsei, Leandro -- Tőzsér -- Vágner, Bajevski, a kispadon Udvarácz, Kiss, Balog, Zováth, Somorjai, Sowunmi és Penksa foglal helyet.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk hazai bajnokija a Sopron ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ