2004.XI.28. Ferencváros – Bp. Honvéd: 4-0

2 hozzászólás a(z) 2004.XI.28. Ferencváros – Bp. Honvéd: 4-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk az utolsó őszi bajnoki fordulóban a Bp. Honvéd elleni kiütéses 4-0-ás győzelemmel búcsúzott erre az évre az Üllői úti stadiontól.

    Ferencváros – Bp. Honvéd: 4-0 (2-0)
    Üllői út, 6.598 néző, vezette: Dubraviczky (Nagy I A., Mészáros)

    Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Lipcsei, Gyepes – Zavadszky (Bognár 61.), Rósa (Kapic 30.), Zováth, Leandro (Csepregi 74.) – Tőzsér – Sowunmi, Vágner

    Bp. Honvéd: Erdélyi – Bábik, Budovinszky, Vámosi, Mészáros – Dobos, Szili, Horky (Facskó 80.), Vén – Genito, Csobánki (Bojtor 46.)

    Gól: Zavadszky (15.), Gyepes (19. – 11-esből), Sowunmi (66.), Vágner (75.)
    Sárga lap: Budovinszky (19.), Sowunmi (54.), Vámosi (70.)

    A két csapat egy pillanatig sem volt azonos súlycsoportban. A mieink az első perctől óriási mezőnyfölényben játszottak. A vendégeknek az első tí­z percben még sikerült távol tartaniuk játékosainkat a tizenhatosuktól, de a labda ebben az időszakban is szinte kizárólag nálunk volt. A 15. percben Tőzsér szöglete után Zavadszky fejesgóljával megszereztük a vezetést. Négy perccel később már megdupláztuk a különbséget. Ekkor a tizenhatoson belül Vágnert lerántották, a megí­télt büntetőt pedig a ma 100. bajnokiját játszó Gyepes értékesí­tette (2-0). Ezután is mi irányí­tottuk a játékot, de sokáig nem történt emlí­tésre méltó esemény a pályán. A 34. percben kimaradt a legnagyobb kispesti helyzet: Szili félmagasan kapu elé lőtt labdáját Vén közelről kapura perdí­tette, de Szűcs óriási bravúrral, lábbal tisztázott. Az utolsó percekben előbb Sowunmi közeli fejesét védte Erdélyi, majd Vágner lőtt néhány lépésről a kapu mellé.

    A második félidőben a Honvéd megpróbált támadóbb szellemben játszani, de ez csak a vendégek felállásából derült ki, a pályán továbbra is mi irányí­tottunk és folyamatosan alakí­tottuk ki a helyzeteket a vendégek kapuja előtt. A 66. percben a kispesti drukkerek által folyamatos huhogással provokált Sowunmi Tőzsér beadása után előrevetődve fejelt fantasztikus gólt (3-0). A végeredményt 9 perccel később egy fantasztikus szóló végén Vágner állí­totta be (4-0). Az utolsó negyed óra igazi örömfocit hozott, játékosaink percekre “eldugták” a labdát, amit szurkolóink hangos ollézással fogadtak. A befejező percekben az egész lelátó felállva, vastapssal ünnepelte az őszi bajnoki cí­met megszerző csapatunkat és vezetőedzőnket, László Csabát.

  • 92
    Vége a mérkőzésnek! A mieink a debreceniek előtt három pont előnnyel zárták az őszi bajnoki idényt. Szép volt fiúk!!
    91
    Szurkolóink felállva vastapssal ünneplik csapatunkat és az őszi bajnoki cí­münket. Feltéve, hogy a kispestiek a hátralévő fél percben nem szereznek 14 gólt:))
    90
    Tőzsér két védő között betört a tizenhatoson belülre, majd lőtt, a labda felpattant egy közbenyúló kispesti lábán, de Erdélyi egyet visszalépett és lehúzta a veszélyesen hulló labdát.
    88
    Tőzsér előreí­velt labdáját Bognár az alapvonatól kapásból laposan a kapu elé lőtte, de a kivetődő Erdélyi Vágner elől megszerezte a labdát.
    85
    Tőzsér két védő között kiugratta Sowunmit, de a játékvezető les miatt megállí­totta az akciót.
    82
    Csepregi egy jó csel után Zováthoz passzolt, aki 20 méterről lőtt, Erdélyi azonban megfogta a labdát.
    80
    Ismét cserélnek a kispestiek: Horky helyett Facskó állt be.
    77
    Tőzsér 20 méterről lőtt, Erdélyi a jobb felsősarok elől szögletre ütötte a labdát.
    75
    Vágner a kispesti térfél közepén kapott labdát, a rátámadó védőket kicselezte, majd hat méterről a kapuba helyezett. (4-0)
    74
    Leo helyett Csepregi a pályán. Fiatal játékosunk először játszik bajnoki meccset a Ferencváros felnőtt csapatában.
    71
    Cseréltek a vendégek, Dobos helyett Dancs folytatja.
    70
    Vámosi kézzel beleütött a labdába, sárga.
    69
    Vágner 20 méteres lapos lövését Erdélyi megfogta.
    66
    Tőzsér í­velt középre, Sowunmi előre vetődve nyolc méterről óriási gólt fejelt. (3-0)
    62
    Bojtor 17 méterről laposan lőtt, Szűcs kezéből kiperdült a labda, amit még az alapvonal előtt megfogott. Az aszisztens intésére azonban Dubraviczky tévesen szögletet í­télt.
    61
    Zavadszky helyett Bognár a pályán.
    60
    Tőzsér balról í­velt be szögletet, a kispesti kapus megfogta a labdát, majd ráejtette Sowunmi fejére, ahonnan a kapuba pattant a labda. A játékvezető azonban nem adta meg a gólt.
    58
    Tőzsér az az alapvonaltól visszagurí­tott a 16-os vonalára, Zavadszky lőtt, a labda lepattant egy védőről, vissza középpályásunkhoz, aki 14 méterről ismételt, Erdélyi pedig szögletre mentett.
    56
    Tőzsér tört előre nagy lendülettel, 22 méterről lőtt kicsivel a kapu fölé.
    54
    Vágnert becsúszva szerelték, a labda a cseh támadónkról Sowunmi elé pattant, aki kapura lőtt. Közben az aszsisztens lest jelzett, Sowunmi pedig sárgát kapott, mivel sí­pszó után elrúgta a labdát.
    51
    Tőzsér í­velt középre balról, Sowunmi elől azonban Erdélyi lehúzta a labdát.
    48
    Bábik 20 méterről lőtt, de a középre tartó lövést, Szűcs könnyedén fogta.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A vendégeknél Csobánki helyett Bojtor játszik tovább.
    45
    Vége az első félidőnek.
    44
    A kispesti drukkerek most a változatosság kedvéért Lipcseit szidják kórusban. Más örömük nem nagyon lehetett eddig ezen a meccsen.
    39
    Leandro futott el a bal oldalon, keresztbe í­velt, Sowunmi visszafejelte a labdát a jobb kapufához, ahol nagy lendülettel érkezett Vágner, azonban 5 méterről centiméterekkel a kapu mellé lőtt.
    38
    Zavadszky beadása után Sowunmi közelről pont Erdélyi kezébe fejelte a labdát.
    36
    A kispesti szurkolók szinte szünet nélkül szidják a mieinket, Sowunmi valamennyi labdaérintését pedig huhogással fogadják. A műsorközlő most arra kérte a vendégeket, hogy mellőzzék a rasszista megnyilvánulásokat. Egyébként a vendégeknél is játszik szí­nesbőrű futballista, ezért “különösen érdekes” a vendég drukkerek viselkedése.
    34
    Szili félmagasan kapu elé lőtt labdáját Vén 6 méterről kapásból kapura perdí­tette, de Szűcs óriási bravúrral lábbal védett.
    33
    Vén 17 méterről, a bal oldalról lőtt, Vámosi bevetődve megpróbált beleérn a labdába, de nem járt sikerrel és a labda keresztbe elsuhant a kapunk előtt.
    31
    Genito 25 méterről váratlanul lőtt, de a labda lecsúszott a lábáról és 4-5 méterrel elkerülte a kapunkat.
    30
    Cserélni kényszerültünk. A lábát fájlaló Rósa helyett Kapic lépett pályára.
    29
    Sowunmi ugratta ki Vágnert, aki elől az utolsó pillanatban Mészáros hazagurí­totta a labdát.
    25
    Kapic elkezdett melegí­teni.
    22
    Budovinszky végzett el szabadrúgást 22 méterre a kapunktól, de legalább egy méterrel a kapu mellé bombázott.
    19
    Vágner tört be két védő között a tizenhatoson belülre, amikor Dobos lerántotta, 11-es! A büntetőt a 100. bajnokiját játszó Gyepes végezte el és a bal sarokba lőtt (2-0). Erdélyi jó irányba vetődött, de nem tudta elérni a remekül helyezett labdát.
    15
    Vezetünk! Tőzsér szglete után Zavadszky 4 méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (1-0).
    12
    Budovinszky végzett el szabadrúgást a bal oldalról, 20 méterre a kapunktól. A vendégek védője a kapu fölé lőtte a labdát.
    10
    Szili próbált meg kilépni, de Zováth remek ütemben szerelt.
    4
    Rósa í­velt be a apu elé egy labdát, amit Budovinszky kifejelt a mezőnybe.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. A mieink tiszta zöldben, a vendégek tiszta fehérben játszanak. A vendégek indí­tották útjára a labdát.
    .
    Most jönnek ki a csapatok a pályára. A kispesti szurkolók valóságos tűzijátékot rendeznek. A hatalmas füsttől egyelőre semmit nem lehet látni.
    .
    A mai meccs egyperces gyászszünettel kezdődik, a reggel tragikus autóbalesetben elhunyt Bubik István szí­nművész emlékére. Bubik István közismerten nagy Fradi-drukker volt.
    .
    A két együttes játékosai befejezték a melegí­tést. Perceken belül kezdődik a mérkőzés. Ha nem kapunk ki 8 góllal, akkor mi vagyunk az őszi bajnokok:))
    .
    A Kommunikációs Iroda új kezdeményezéssel szeretne szurkolóink kedvében járni. Minden hazai meccsünk előtt két szurkolónk hozhatja be a Fradi-cí­meres, illetve a 28. bajnoki cí­münket jelképező zászlókat. Zászlóvivőnek e-mailben az ftc@ftc.hu cí­men, vagy levélben a 100% Fradi szí­nes hetilap cí­mén (1458 Budapest, Pf. 105.) lehet jelentkezni. A zászlóvivőket sorsolás útján választják ki. A mai mérkőzésünkön két 21 éves szurkolónk, Kiss Péter és Reitter László lengeti a zászlóinkat. Mindketten születésük óta természetesen Fradi-drukkerek.
    .
    Gyepes Gábor ma játssza 100. bajnoki mérkőzését. Saját nevelésű válogatott védőnk a nemzeti együttesen kí­vül kizárólag a Ferencváros csapatában lépett pályára. Gyepinek további sok sikert és sok válogatott-, illetve Fradi-meccset kí­vánunk!
    .
    A mai mérkőzésen László Csaba több kulcsjátékosunkat ispihenteti. Dragan Vukmir, sorin Botis és Huszti Szabolcs még a keretbe sem került be, Adem Kapic és Aleksandar Bajevski pedig a kispadon kezd. A mieink összeállí­tása:Szűcs -- Balog, Lipcsei, Gyepes -- Zavadszky, Rósa, Zováth, Leandro -- Tőzsér -- Sowunmi, Vágner. A kispadon Udvarácz, Bognár, Somorjai, Kapic, Csepregi, Penksa és Bajevski foglal helyet.
    .
    Tartalék együttesünk már lejátsztotta a Honvéd elleni bajnokiját. Fiataljaink 5-0-ra nyertek. Góljainkat Horváth Dávid (2), Tarcsa, Béres és Takács Ákos szerezték. Vépi Péter együttesének gratulálunk!
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik a Bp.Honvéd elleni idényzáró bajnokink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ