2004.XI.7. DVSC – Ferencváros: 2-0

W_dvsc-ftc

Futballban jobb volt a Debrecen, rugdosódásban döntetlen született

Nem sikerült megerősítenie vezető helyét a Ferencvárosnak az Arany Ászok Ligában, mert vasárnap éppen a közvetlenül üldöző, szintén bajnoki álmokat dédelgető Debrecentől szenvedett 2-0-s vereséget. Az új edzővel, Supka Attilával sikeresen bemutatkozó Loki megérdemelten nyert Igor Bogdanovics duplájával. A második félidőben majdnem tömegverekedés tört ki.


DVSC – Ferencváros: 2-0 (1-0)
Debrecen, 7.500 néző, vezette: Ábrahám Attila (Tompos, Tóth)

DVSC: Csernyánszki – Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári – Dombi (Madar 88.), Virág, Sándor T., Halmosi – Bogdanovic (Hegedüs 95.), Kerekes Zs. (Sitku 68.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Gyepes, Leandro, Balog Z. – Rósa D., Lipcsei, Zováth (Penksa 62.), Huszti (Tőzsér 71.) – Vagner (Sowunmi 79.), Bajevski
vezetőedző: László Csaba

Gól: Bogdanovic (15. ,91.)
Sárga lap: Kerekes (37.), Sándor (59.) illetve Huszti (31.)

Az ökölharcban talán jobb lett volna a Fradi vasárnap a Nagyerdei stadionban, szerencsére azonban ez nem derülhetett ki, csupán az, hogy a pályán a Debrecen egyértelműen fölülmúlta a listavezetőt.

A pofoszkodásra akkor kerülhetett volna könnyedén sor, ha a második játékrész derekán nem lépnek közbe a játékvezetők és a rendezők, amikor mindeki mindenkit lökdösni kezdett a pályán.

Történt, hogy a 76. percben a ferencvárosi Baloggal a jobb oldali oldalvonal mellett versenyt futó Szatmári úgy hátba taszította ellenfelét, hogy Balogot a pályát két méteres távolságban szegélyező reklámtáblák állították meg (kettejük között “a fal adja a másikat” típusú találkozás történt). Ezt látva azonnal a helyszínre érkezett Lipcsei és Rósa, majd befutottak a többiek is, úgy, hogy a lökdösődés kis híján verekedéssé fajult. Főként azután, hogy a kispadon ülők – edzőstül, gyúróstul – is a játéktérre tódultak. Szerencsére ott termettek a rendezők és a három játékvezető is, így idővel folytatódhatott a mérkőzés.

Az incidens előzményének is tekinthető események: a 8. percben Dombi könyökétől ömleni kezdett a vér Leandro orrából, később Kerekes fejelt össze ellenfelével, s ettől a járomcsontját fedő bőr szakadt fel. Volt meztépés, rugdosódás, verbális hadviselés. Volt némi játék is, de a több mint hatvan szabálytalanság bizony nem emelte a színvonalat.

Nos, a futballban a Debrecen volt a jobb, bár fölénye csak a mérkőzés végén vált látványossá. A több helyzetet és az ötletesebb játékot, na meg a nagyobb akaraterőt addig is tőlük láthattuk, de a ziccereket elhibázták a hazai játékosok.

Volt persze nagy lehetősége a Ferencvárosnak is, az igazság azonban az, hogy egy Vagner-Bajevszki kombinációtól eltekintve a Fradi-helyzetek pontrúgást követően vagy esetleges jelleggel alakultak ki. A Fradi csak lesről tudott gólt szerezni.

Huszti és Bernáth csatája

Huszti és Bernáth csatája

A Loki már a 15. percben megszerezte a vezetést, de a FTC mindjárt ezt követően egyenlíthetett volna. Bajevszki azonban nem tudott a hálóba fejelni. A második félóra elején Bogdanovics kapufát rúgott, majd jött a már említett Bajevszki-helyzet (Vagner adott kitűnő passzt a csatártársnak), ám a macedón támadó gyatrán oldotta meg a feladatot, pontosabban nem oldotta meg.

Az első félidő végén Kerekes, a szünet után 12 percccel Dombi került olyan helyzetbe, hogy már csak Szűcsöt kellett volna mindkettőnek becsapnia, de egyikük sem járt sikerrel. Joggal dühöngött Supka Attila, hiszen nagyobb összpontosítással megnyugtató előnyhöz juthatott volna a csapata.

Kerekesnek ezután már nem volt több lehetősége a gólszerzésre, felrepedt arca ugyanis annyira csúnyán vérzett és bedagadt, hogy le kellett őt cserélni. Volt viszont ziccere Bogdanovicsnak, aki majdnem a félpályától indulva bevezethette volna a labdát a kapuba, de Leandro az utolsó pillanatban utolérte.

Ezután következett az említett incidens, amely miatt sokáig állt a játék. Ábrahám játékvezető talán még percekig a történtek hatása alatt volt, mert ezt követően nem adott sárga lapot sem Virágnak, sem Tőzsérnek, pedig mindkettő durván szabálytalankodott.

A hátralévő időben a Ferencvárosnak már momentuma sem volt – Bajevszki 16-oson belüli szándékos műesésétől eltekitve, amelyért szintén sárga lap járt volna -, ellenben a DVSC bebiztosította győzelmét egy sakk-mattra kijátszott helyzet után. Bogdanovics pár perc múlva elégedetten jöhetett le a pályáról, mint ahogyan csapattársai is. A Fradi ellenben elég mérsékelt produkcióval rukkolt ki, olybá tűnt, hogy a csapat a Feyenoord elleni 1-1 után nem tudott újra magas fordulatszámra felpörögni.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Ilyen brutális játék a futball. Hiába irányítottunk a meccs nagy részében mi, hiába birtokoltuk többet a labdát, és alakítottunk ki helyzeteket, mégis pont nélkül maradtunk – mondta vezetőedzőnk. –Ami különösen bosszant, hogy az első gólt ugyanolyan szituációból kaptuk, mint a Feyenoord egyenlítő találatát. A második félidőben jobban kitámadtunk, felvállalva ezzel a kockázatot, hogy a hazaiak kontrázni tudnak. Így is történt, egy ellenakció végén újabb gólt szerzett a DVSC, de ennek a találatnak gyakorlatilag már nem volt jelentősége. A csapat mindent megtett a pontszerzés érdekében, ám sajnos ezúttal kikaptunk. Ennek ellenére úgy vélem, jó meccset játszottunk, és ami egyáltalán nem elhanyagolható, rácáfoltunk azon hangokra, melyek szerint a játékosoknak rossz az erőnlétük. Sajnáljuk, hogy megszakadt egy hosszú veretlenségi szériánk, szerdán, a Pécs ellen megpróbálunk javítani.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.XI.7. DVSC – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási csatában, helyenként brutálisan durva küzdelemben 2-0-ás vereséget szenvedett a Debrecen otthonában, de előnyünk még mindig 3 pont a tabellán.

  DVSC – Ferencváros: 2-0 (1-0)
  Debrecen, 7.500 néző, vezette: Ábrahám (Tompos, Tóth)

  Debrecen: Csernyánszki -– Bernáth, Komlósi, Éger, Szathmári – Dombi (Madar 88.), Sándor, Virág, Halmosi –- Bogdanovic (Hegedűs 93.), Kerekes (Sitku 68.)

  Ferencváros: Szűcs L. -– Balog Z., Vukmir, Lipcsei, Gyepes – –Rósa, Zováth (Penksa 62.), Leandro, Huszti (Tőzsér 71.) -– Vágner (Sowunmi 79.), Bajevski

  Gól: Bogdanovic (15. ,92.)
  Sárga lap: Kerekes (37.), Sándor (59.) illetve Huszti (32.)

  Mindkét csapat óvatosan kezdett, ezért eleinte csak mezőnyjáték folyt a pályán. Az iramra és a küzdelemre azonban ekkor sem lehetett panasz, minden labdáért óriási harcot vívtak egymással a játékosok. A 9. percben Leandro és Dombi fejpárbaja közben a debreceni játékos könyökkel alattomosan megütötte játékosunkat, akinek az orra is vérzett, a játékvezető azonban nem adott sárga lapot Dombinak. Ez a hibás döntés meghatározta a folytatást, ettől kezdve mindkét együttes játékosai többször követtek el fölösleges, durva szabálytalanságokat és a bíró sajnos képtelen volt úrrá lenni az indulatokon. Az első futballra emlékeztető jelenet debreceni góllal zárult. A 15. percben Sándor ugratta ki Bogdanovicot, aki 10 méterről Szűcs mellett a hálóba helyezett (1-0). Egy perccel később majdnem egyenlítettünk. Cernyánszki elvétett egy beadást, de Bajevski sajnos a kapu mellé fejelt. Vezetése birtokában a Debrecen visszahúzódott a térfelére, és gyors emberei révén kontrákra játszott. A hazaiak remekül megszervezték védekezésüket, ezért csak ritkán jutottunk el a kapuig. Ha esetleg sikerült túljutnunk egy védőn, akkor érkezett mögötte más, aki nem válogatva az eszközökebn mindenképpen megakasztotta a támadásunkat. A 41. percben Bajevski betallát ugyan a hazai kapuba, de előtte kézzel tette maga elé a labdát, ezért a találatát érvénytelenítette a játékvezető. A hajrában kétszer is Szűcs bravúrja mentett meg minket az újabb góltól. Előbb Sándor távoli lövését ütötte ki óriási bravúrral a bal felső sarok elől, majd Kerekes tört egyedül kapura, kapusunk azonban ezúttal is résen volt.

  A második félidőben mindent egy lapra feltéve kitámadtunk, ezáltal azonban a hazaiak előtt is több lehetőség adódott. Az 56. percben Dombi tört egyedül kapura, megpróbálta elpörgetni a labdát a földön fekvő kapusunk mellett, aki hihetetlen bravúrral visszanyúlt ée mentett. Továbbra is nagyon sok volt a durva szabálytalanság, sajnos a játékvezető olyankor is előnyszabályt alkalmazott, amikor sárga (sőt néha piros) lapot érő szabálytalanságokat követtek el és ezeket a durvaságokat később sem torolta meg kellő eréllyel. A 72. percben a hazaiak is szereztek egy érvénytelen gólt, Bogdanovis lesről talált a kapunkba. Öt perccel később félbeszakadt a találkozó. A rendkívül sokat szabálytalankodó Szatmári Balogot rálökte a reklámtáblákra. Óriási lökdösődés alakult ki a pályán, a kispadon ülők is bementek a játéktérre, akiknek a szétválasztásához szükség volt a biztonságiak segítségére is. A játékvezető, miután a kedélyek lecsillpaodtak, egyedül technikai vezetőnket, Haaz Ferencet küldte el a kispadról. Miután megnyugodtak a kedélyek, folytatódott a játék. A hajrában, miután Penksa, Tőzsér és Sowunmi is beállt négy támadóval rohamoztunk, a Debrecen azonban hátul nem hibázott és életveszélyesen kontrázott. A 88. percben Halmosi fejesét védte Szűcs hatalmas bravúrral. A 92. percben sajnos minden eldőlt. A hazaiak újabb gyors ellentámadása végén Bogdanovic megszerezte csapata és saját maga második gólját.

  Csapatunk mindent megpróbált, három nappal a Feyenoord elleni UEFA Kupa-csata után ezúttal is fantasztikusan küzdött, de nem tudta megtörni a debreceni átkot.

 • 96
  A lefújás után játékosaink szurkolótáborunkhoz mentek megköszönni a buzdítást, drukkereink pedig vastapssal köszöntötték csapatunkat, amely mindent megtett a győzelemért, de a nagyon küzdelmes, helyenként kimondottan durva meccset a Debrecen nyerte. A tabellát továbbra is mi vezetjük három pont előnnyel.
  96
  Vége a mérkőzésnek.
  93
  Harmadszor cseréltek a hazaiak. Bogdanovic helyett Hegedűs állt be.
  92
  Sajnos eldőlt. Sitku tört be a tizenhatoson belülre, középre gurított, Bogdanovic egy lövőcsellel becsapta Szűcsöt és a védőinket is, majd 4 méterről a hálóba helyezett (2-0).
  90
  A negyedik játékvezető 4 perc hosszabbítást jelzett.
  89
  Jobboldali beadás után Halmosi fejesét Szűcs óriási bravúrral a léc alól ütötte szögletre.
  88
  Cseréltek a hazaiak. Dombi helyett Madar állt be.
  87
  Bajevski a tizenhatoson belül kicselezte a becsúszó Komlósit, aki buktatta csatárunkat. Ábrahám nem adta meg a nyilvánvaló tizenegyest.
  84
  Rósa beadása után Csernyánszki Lipcsei elől húzta le a labdát.
  81
  Szatmári mielőtt elvégezte volna a bedobást “beszólt” a kispadunknak. Érthetetlen és felesleges dolog volt.
  79
  Harmadsor cseréltünk. Vágner helyett Sowunmi lépett pályára, akit a debreceni szurkolók “természetesen” huhogással fogadtak. Mivel a békéscsabai rasszista megnyilvánulásokat a liga nem büntette, a debreceniek is úgy érzik, hogy nyugodtan huhoghatnak.
  79
  Két perc szünet után folytatódik a játék. Ábrahám egyetlen döntése a lökdösődések után, hogy technikai vezetőnket, Haaz Ferencet elküldte a kispadtól. Botrányos.
  77
  Szatmári nagyon csúnyán rálökte Balogot a reklámtáblákra. Óriási lökdösődés kezdődött a pályán, a kispadról is bementek a játéktérre. Egyelőre áll a játék, a biztonságiak is igyekeznek szétválasztani a “küzdő” feleket.
  75
  Tőzsér végzett el szabadrúgást a jobb szélről, az oldalvonaltól. A hosszú sarok irányába csavarta a labdát, melybe senki nem ért bele és a játékszer centikkel elkerülte a jobb sarkot.
  74
  Sándor indításával Bogdanovic lépett ki, de mielőtt lőni tudott volna, a tizenhatosunk előtt Leandro hátulról, gyönyörű becsúszással szerelni tudott.
  72
  Sitku szép csel után játszotta be a védőink mögé a labdát, Bogdanovic 7 méterről kapásból a hálóba lőtt, de a debreceni támadó lesen volt és a játékvezető érvénytelenítette a találatot.
  71
  Másodszor cseréltünk. Huszti helyett Tőzsér lépett pályára.
  71
  Dombi lőtte be a labdát a kapunk elé, Halmosi estében 3 méterről a kapu mellé lőtt.
  70
  Szatmári ívelt középre, Sitku 16 méterről fejelt kapura, Szűcs könnyedén megfogta a labdát.
  68
  Először cseréltek a hazaiak is. Kerekes helyett Sitku állt be.
  67
  Halmosi kapu elé csavart szabadrúgása után Szűcs ütötte az alapvonalon túlra a labdát.
  64
  Penksa próbálta meg kiugratni Leandrót, de Éger a tizenhatos vonalánál elcsípte az átadást.
  62
  Először cserélünk. Zováth helyett Penksa lép pályára.
  59
  Sándor lerántotta Husztit, jogosan kapott sárga lapot.
  56
  Dombi lépett ki egyedüla védőink közül, megpróbálta elpörgetni a labdát Szűcs mellett, de kapusunk a földön fekve visszanyúlt és óriási bravúrral elütötte a labdát.
  54
  Dombi könyökölt bele Rósa arcába, a szabadrúgást megkaptuk, a sárga lap elmaradt.
  49
  Balog két ember között ugratta ki Vágnert, Sándor pedig rátartott Balog lábára, amikor a labda már régen nem volt a közelben. Még szabadrúgást sem kaptunk.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Kerekes egyedül lépett ki a védőink közül, közeli lövését Szűcs óriási bravúrral védte, a kipattanó labdát Kerekes középre gurította, de szerencsénkre Bogdanovic mögé érkezett a labda.
  44
  Szatmári előbb a mezénél fogva húzta vissza Zováthot, mivel azonban így nem tudta megállítani középpályásunkat, belerúgott játékosunkba. Ábrahám ezúttal sem mutatta fel a sárga lapot.
  43
  Sándor egy csel után 28 méterről lőtt, Szűcs óriási bravúral ütötte ki a labdát a bal felső sarok elől.
  41
  Leandro kapu elé lőtt labdáját Bajevski kézzel tette maga elé, majd a hálóba lőtt, de Ábrahám érvénytelenítette a találatot.
  40
  Lipcsei csavart be szabadrúgást a debreceni kapu elé, Vukmir centiméterekkel lemaradt a labdáról, amely alig kerülte el a bal sarkot.
  37
  Kerekes buktatta Vágnert, amiért sárga lapot kapott.
  34
  Halmosi csavart be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, Kerekes csúsztatott fejese lepattant Szűcsről, Bogdanovic kapásból lőtt, de a kapufát találta el.
  33
  Szűcs hajszálpontos indítása után Vágner remekül tartotta meg a labdát a debreceni tizenhatosnál, majd középre gurított, Bajevski kapásból lőtt, de rosszul találta el a labdát, amely a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  32
  Huszti könyökkel megütötte Dombit, jogosan kapott sárga lapot, csak az érthetetlen, hogy amikor Leandróval szemben szabálytalankodtak ugyanígy, akkor miért nem villant a sárga.
  30
  Huszti ívelt be szabadrúgást a bal oldalról, Bajevski fejelt kapura, de Csernyánszki megfogta a labdát.
  27
  Huszti szöglete után Gyepes 10 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  26
  Rósa tört be nagy lendülettel a tizenhatoson belülre, de Szatmári becsúszva szögletre mentett előle.
  23
  Egy lepattanó labda után Kerekes 15 méterről csúnyán fölé lőtt.
  19
  Lipcsei végezhetett el szabadrúgást 13 méterre a debreceni kaputól, lövése azonba a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
  16
  Bajevski majdnem egyenlített. Egy baloldali beadásnak Csernyánszki alászaladt, Bajevski azonban a kapu mellé fejelt.
  15
  Sajnos vezet a Debrecen. Sándor a leshatáron ugratta ki Bogdanovicot, aki 10 méterről a kimozduló Szűcs mellett a jobb sarokba lőtt (1-0).
  14
  Már a Debrecen térfelén letámadjuk az ellenfelünket. A hazaiak nem tudnak kibontakozni.
  12
  Három perces ápolás után sikerült elállítani Leo orrvérzését, így folytatni tudja a játékot.
  10
  Bernáth beadása után Kerekes szeretett volna fejelni, ütközött azonban a kapujából kimozduló Szűccsel. Kerekest is ápolni kell.
  9
  A középpályán Leandro és Dombi ugrott fel fejelni. A debreceni játékos alattomosan Leo arcába könyökölt. Középpályásunkat ápolni kell. Értehtetlen, hogy Ábrahám még sárgát sem adott Dombinak.
  5
  Kerekes ment el a baloldalon, majd középre húzott, Vukmir azonban 18 méterre a kaputól felrúgta a debreceni támadót. A szabadrúgást Sándor végezte el, ami Lipcseiről lepattant.
  3
  Mezőnyjáték folyik a pályán. Egyik csapat sem jutott még el az ellenfél kapujáig.
  1
  A Debrecen kezdte a mérkőzést.
  .
  A mieink zöld-fehér csíkosban lépnek pályára, a Debrecen tiszta pirosban. Érdekesség, hogy a házigazdák a 7000-es stadionba 7500 jegyet adtak el.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
  Húsvéti...
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 04.30. 19:30 FTC-MOL VIDI FC (TV:M4)
Következik: 04.27. 19:30 Honvéd-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST